Beste generator

Laatste update: 21.12.24

 

Generatoren test van 2024

 

Met behulp van een degelijke generator is het mogelijk om op een snelle en efficiënte manier stroom te creëren op een moment dat de elektriciteit het laat afweten. Door rekening te houden met factoren zoals onder meer de vele online reviews en de gebruikerservaringen van klanten, waren we in staat om een top 3 samen te stellen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Hyundai inverter generator benzine 800W die steunt op het principe van een krachtige 4-takt 40cc benzinemotor. Daartegenover staat de Honda EU10i draagbaar aggregaat / generator die eenvoudig op het stroomnet kan worden aangesloten, rekening houdend met een invoerspanning van 230 Volt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Generator Reviews – Top 5

 

Een generator in huis hebben is altijd handig voor wanneer de elektriciteit uitvalt. Dan steek je gewoon de generator aan je hebt terug stroom om op z’n minst toch wat licht in huis te hebben. Wij hebben vijf verschillende generatoren opgezocht en vergeleken op basis van de online reviews van kopers. Neem gerust maar een kijkje en wie weet, misschien vindt je wel de beste generator in ons lijstje!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Hyundai inverter generator benzine 800W – Aggregaat – Stroomgenerator 40cc

 

Heb je niet meteen te kampen met een elektriciteit storing maar ben je veeleer op zoek naar een degelijke – relatief compacte – generator voor gebruik in combinatie met de caravan of camper? Dan is de Hyundai inverter benzine generator alvast een meer dan goede aanbeveling. Of hij ook tot de goedkope exemplaren behoort, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van zijn kunnen wat meteen resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

De Hyundai benzine generator wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 40 x 21 x 36 cm in combinatie met een gewicht van ongeveer 8,5 kg waardoor hij relatief makkelijk te verplaatsen is. Maar vergis je niet want ondanks zijn compacte uitvoering, weet hij een krachtig vermogen te genereren. Uiteraard dien je hem daarvoor in eerste instantie op het stroomnet aan te sluiten, rekening houdend met een uitgangsspanning van 100 – 240V, waarna de 4-takt 40cc benzinemotor in staat is om een zuivere sinusgolf van maximaal 800 watt of continu uitgangsvermogen tot 700 watt te leveren.

Dit alles gaat gepaard met een aanzienlijk toerental van 5500 toeren per minuut en een gebruiksduur van maar liefst 4 uur op voorwaarde dat de tank met een inhoud van 2,1 liter volledig werd opgevuld. Zodra het oliepeil onder de veiligheidsgrens komt te liggen, zal deze generator automatisch uitschakelen ter beveiliging. Kortom, een toppertje dat geschikt is om in elektriciteit te voorzien als je met de camper op weg bent. 

 

Voordelen:

Benzinetank: de benzinetank kent een aanzienlijke inhoud van maar liefst 2,1 liter wat een gebruiksduur oplevert van 4 uren.

Geluidsstil: met een maximaal geluidsniveau van amper 58dB op de hoogste stand, kan hij tot de geluidsstille apparaten gerekend worden.

Motor: de benzine generator steunt op het principe van een 4-takt 40cc benzinemotor die in staat is om een aanzienlijk uitgangsvermogen van 700 tot 800 watt te genereren.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou voor sommigen misschien wel eens een domper op de feestvreugde kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Honda EU10i draagbaar aggregaat / generator – 1000W // Honda

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget geen enkel probleem, dan loont het de moeite om deze draagbare aggregaat generator van Honda eens even onder de loep te nemen. Hoewel zijn compacte en lichtgewichte ontwerp heel wat anders doet vermoeden, kan deze benzine generator wel degelijk een ruim maximaal vermogen van 1000 watt leveren rekening houdend met een spanning van 230V. Daarbij bedraagt het continu vermogen maar liefst 900 watt, wat hem bijzonder geschikt maakt om huishoudelijke apparatuur, laptops, smartphones en tablets op te laden wanneer je van huis bent.

Net zoals het vorige product, wordt ook deze aggregaat generator aangestuurd door een krachtige luchtgekoelde 4-takt benzinemotor en aangevuld met een brandstoftank van 2,1 liter. Deze combinatie levert een ruime nominale gebruiksduur van wel 3h30 op. Maar dat is natuurlijk nog niet alles want verder blijkt deze generator ook nog eens bijzonder stil te functioneren dankzij onder meer de behuizing met bijbehorende geluidsdemping.

Nemen we even een kijkje naar de online reviews dan stellen we meteen vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van de mogelijkheden en het prijskaartje er maar al te graag bij nemen.

 

Voordelen:

Stil: het apparaat wordt gekenmerkt door een stevige behuizing met bijbehorende geluidsdemping waardoor de Honda EU10i alvast tot de stille generatoren kan worden gerekend.

Vermogen: hij kan zonder problemen een ruim vermogen tot 1000 watt leveren rekening houdend met een continu vermogen van 900 watt aan een spanning van 230V.

Brandstoftank: de generator is uitgerust met een stevige brandstoftank die een royale inhoud van 2,1 liter kent.

Gebruiksduur: een volle brandstoftank garandeert een ruime gebruiksduur van 3h30.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs doet al meteen vermoeden dat dit apparaat niet langer tot de goedkope generatoren behoort.

Geen diesel: ben je specifiek op zoek naar een diesel generator, dan is de Honda EU10i niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Pramac wx6250es aggregaat/generator noodstroom

 

Met de Pramac WX 6250 ES kies je voor een veelzijdige aggregaat/generator die niet alleen geschikt is voor een klusje buitenshuis maar tevens ook dienst kan doen op tal van festivals, campings etc. Bovendien kan dit apparaat ook als noodstroom worden ingeschakeld, wat zijn prijskaartje ergens wel te rechtvaardigen maakt. En daar lijken de meeste klanten het duidelijk over eens, gezien de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

De Pramac WX 6250 ES valt meteen op vanwege zijn unieke kruiwagen model wat het net iets makkelijker maakt om hem van punt A naar punt B te verplaatsen. Hoewel hij een elektrische start kent – en daardoor evenwel onder de elektrische aggregaat/ generatoren kan worden gecatalogiseerd – wordt hij aangedreven door een krachtige benzinemotor die zich kenmerkt op verschillende fasen. Afhankelijk van de fase kan het standby vermogen variëren van 2000 tot maar liefst 6100 watt terwijl het continu vermogen varieert van 1800 tot wel 5500 watt.

Maar dat is natuurlijk niet alles want het plaatje wordt verder aangedikt met een ruime tankcapaciteit van wel 26 liter inclusief een verbruik van 2,17 liter bij een belasting van 50%. Let wel; in vergelijking met de vorige 2 apparaten, maakt deze aggregaat generator net iets meer geluid. 

 

Voordelen:

Tankinhoud: de aggregaat generator wordt gekenmerkt door een ruime tankinhoud van maar liefst 26 liter.

Vermogen: afhankelijk van de fase kan het standby vermogen variëren van 2000 tot 6100 watt terwijl het continu vermogen varieert van 1800 tot 5500 watt.

AVR: het apparaat is tevens voorzien van AVR (Automatische Voltage Regeling) en kan dus eveneens gebruikt worden om gevoelige apparatuur zoals bijvoorbeeld een smartphone of laptop, op te laden.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we durven vermoeden dat de hoge prijs wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Draagbare Powerstation – Powerbank – 100000mAh – Generator – Aggregaat – Stroomgenerator

 

De draagbare powerbank/ stroomgenerator van BlitzWolf kent een bijzonder handzame uitvoering van 15,4 x 17,7 x 26,7 cm en wordt geleverd inclusief een voedingsadapter, een type C naar type C kabel, een auto adapter en een instructieve handleiding.

Het apparaat is uitgerust met een krachtige oplaadbare LiFeP04 batterij met een capaciteit van maar liefst 100000mAh die – indien volledig opgeladen – makkelijk 4 tot 6 maanden lang mee kan gaan. Daarnaast bestaat eveneens de mogelijkheid om – indien gewenst – de generator op het stroomnet aan te sluiten weliswaar rekening houdend met een ingangsspanning van 100-240V en een frequentie van 50/60Hz.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met onder meer een eenvoudige bedieningsdisplay, een geïntegreerde ledlamp, de mogelijkheid om hem als powerbank te gebruiken en de aanwezigheid van een zonnepaneel-input. Klanten zijn bijzonder tevreden en belonen het apparaat met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de generator wordt geleverd inclusief een voedingsadapter, een type C naar type C kabel, een auto adapter en een instructieve handleiding.

Powerbank: bij correct gebruik is deze draagbare stroomgenerator tevens ook geschikt om als powerbank te fungeren.

Gebruiksgemak: het apparaat weet perfect te functioneren binnen een temperatuurbereik van 20 tot maximaal 50ºC en ongeveer 20% relatieve vochtigheid.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. MSW Dieselgenerator – 4.400 W – 14,5 L – 230/400 V

 

We sluiten het rijtje af met de Hyundai Power Station aggregaat generator, aangeboden door het gelijknamige merk Hyundai Power Products. Hoewel ook hier het compacte formaat en lichte gewicht in eerste instantie anders doen vermoeden, is de Hyundai generator niet aan zijn proefstuk toe. Zo kan hij eenvoudig – met behulp van de 2 aparte 230V aansluitingen – op het stroomnet worden aangesloten. Eenmaal zijn krachtige Lithium-Ion Power batterij volledig is opgeladen, kan hij tal van andere apparaten met een vermogen tot maximaal 500 watt van stroom voorzien.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt door het eenvoudige plug & play bedieningspaneel inclusief helder en duidelijk leesbaar LCD display, zijn duurzame aluminium behuizing en bijbehorende kunststof handgreep. Naast de 2 afzonderlijke 230V aansluitingen, is het apparaat eveneens uitgerust met 4 USB-poorten en een 12V aansluiting waardoor het apparaat eventueel op de sigarettenaansteker van je wagen kan worden aangesloten.

Dit alles wordt verder aangevuld met een veiligheid tegen oververhitting, overladen, kortsluiting, overbelasting én overspanning want van deze Hyundai een echt topproduct maakt. Jammer genoeg werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst.

 

Voordelen:

Veiligheid: de oververhittingsbeveiliging wordt moeiteloos aangevuld met een veiligheid tegen overladen, overbelasting, overspanning en kortsluiting.

Aansluitingen: het apparaat is uitgerust met maar liefst 8 verschillende aansluitpoorten die overigens tegelijkertijd kunnen worden gebruikt op voorwaarde dat het totale vermogen van 500 watt niet overschreden wordt.

Jump-starter: je kunt deze aggregaat generator eveneens aansluiten op een jump-starter.

 

Nadelen:

Prijs: hoewel de prijs-kwaliteitverhouding zeker te rechtvaardigen valt, betekent het alsnog een grote hap uit het budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Generatoren koopgids

 

Met een generator ben je voorzien van stroom indien het elektriciteitsnetwerk het op een bepaald moment begeeft. Je kunt een generator natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken. Denk aan de volgende punten wanneer je een generator wilt kopen: waar zul je het voor gebruiken,  welke apparaten wil je aansluiten, hoeveel vermogen heeft het apparaat, welke brandstof gebruikt het en hoeveel mag het kosten.

Waarom wil je een generator

 

Over het algemeen koop je een generator voor twee redenen: je hebt stroom nodig op een bepaalde locatie of je wilt een noodstroomvoorziening installeren zodat je een back-up hebt wanneer de stroom uitvalt.

Als je een generator zoekt om andere machines van stroom te voorzien op een andere locatie waar er geen elektriciteitsnetwerk is, dan moet je met verschillende factoren rekening houden. Zo kun je beter kiezen voor een stil en zuinig apparaat die voor geen geluidsoverlast zorgt maar ook geen te zware kosten veroorzaakt. Ook is het belangrijk om te weten hoe lang je de generator zult nodig hebben zodat je een toestel met genoeg capaciteit kunt kopen.

Een generator voor noodstroomvoorziening is vooral belangrijk voor bedrijven. Wanneer je van plan bent om zo’n apparaat te kopen moet je eerst weten welke risico’s je loopt bij een stroomuitval. Je kunt verschillende belangrijke bestanden of documenten verliezen tijdens een stroomuitval en zelfs systemen die op stroom werken kunnen stilvallen zoals bijvoorbeeld een elektronisch slot om toegang te krijgen tot het bedrijf. Voor vele bedrijven is het dus een groot voordeel om een generator aan te schaffen.

 

 

Welke apparaten wil je erop aansluiten

 

Niet alle toestellen werken op alle soorten generatoren. Generatoren geven verschillende soorten voltages af en niet alle apparaten kunnen daar mee omgaan. Computers beschikken over gevoelige apparatuur en hebben een vast voltage nodig. Als je net een oplossing zoekt voor computers of andere gevoelige apparatuur zoals laptops of televisies dan moet je een inverter generator kopen.

Een inverter generator is een compact toestel die ook nog eens weinig geluid produceert. Dit toestel is perfect om gevoelige apparatuur op aan te sluiten. Een andere oplossing is een generator die automatisch het voltage regelt.

Stel dus best eerst een lijst op van de apparaten die je wilt aansluiten op de generator zodat je daarna op zoek kunt gaan naar de beste generator voor jouw situatie.

Het vermogen van je generator hangt ook af van deze toestellen. Je moet het vermogen van alle toestellen optellen om zo het gelijktijdig vermogen te bekomen. Als je wilt dat de stroomvoorziening overgenomen wordt door de generator dan moet het minstens het gelijktijdig vermogen kunnen leveren.

 

 

Capaciteit en brandstof

 

De capaciteit van de brandstoftank is het volgende belangrijke punt. Dit bepaalt hoelang de generator kan blijven stroom leveren voordat je een tankauto nodig hebt of voordat de stroom hopelijk terug aanslaat. Beeld je in dat de stroom uitvalt net voor het weekend, het is dan goed mogelijk dat je generator gans het weekend zal moeten blijven stroom leveren. Voor bedrijven kan het zelfs beter zijn om een model te kopen die wel tot een week lang kan blijven draaien.

Je moet dan zelf nog beslissen welke brandstof je wilt gebruiken voor jouw generator. Een model die werkt op benzine is meestal stiller in gebruik en ook nog eens goedkoper. Dus voor mensen die geld willen besparen is dit de beste optie. Maar een model die werkt op diesel is duurzamer en de aanschaf van diesel zelf is ook goedkoper. Verder bestaan er ook nog modellen die werken op aardgas, deze kun je zonder onderbreking blijven gebruiken.

Opstelling en budget

 

Er zijn drie mogelijke opstellingen mogelijk van een generator. Ten eerste heb je de mobiele generator die je meeneemt om stroom te voorzien op verplaatsing. Als je kiest voor een generator die moet dienen als noodstroomvoorziening dan kun je kiezen om die binnen of buiten te installeren.

Als je opteert voor een installatie binnenshuis zoals in een kelder dan zorg je best voor een goede ventilatie en zelfs een afzuiging voor rook. Je zult ook een leidingsysteem nodig hebben om de tank van buitenaf te kunnen vullen met brandstof. Als je het apparaat buiten installeert zorg dan voor een hek zodat het beschermd is tegen vandalisme of gebruik door andere personen. Kies beter voor een stil model zodat je de buren geen overlast bezorgt.

Zelfs generatoren kun je tegenwoordig al online bestellen. Je kunt makkelijk informatie opzoeken en verschillende aanbiedingen vergelijken op prijs en kwaliteit. De beoordelingen en commentaren van andere kopers kunnen je hier ook bij helpen. Houd rekening met de verzendkosten bij een online aankoop, voor een grote generator kunnen deze nogal hoog oplopen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES