5 Beste Boxsprings Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Boxsprings – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een boxspring is eigenlijk niet meer dan een bak uit hout of metaal in combinatie met veren en een degelijke bekleding. Een boxspring hoef je dus vooral te gebruiken als een soort van basis voor je bed. Toch is het natuurlijk enorm belangrijk om meteen voor de meeste degelijke en kwaliteitsvolle boxspring te gaan. Met de Drôme Ideal mag je er helemaal zeker van zijn dat je een degelijke boxspring in huis haalt. Dit model is geschikt voor 1 persoon maar het is ook mogelijk om het in andere formaten te bestellen. De boxspring is vrij hoog waardoor je net iets eenvoudiger uit bed kunt stappen wanneer je in de ochtend wakker wordt. Je kunt natuurlijk ook altijd de keuze maken om te kiezen voor de Beddenbriljant Bravo – Pocketvering. De boxspring heeft een mooie aantrekkelijke antraciet kleur die in elke ruimte goed past. En dit kunnen veel kopers duidelijk sterk appreciëren wanneer we de online reviews bekijken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Boxsprings (Reviews) van 2024

 

Slaap je graag in een bed met vering en heb je dringend een nieuw bed nodig voor de slaapkamer, koop dan een comfortabele boxspring. Ze zijn verkrijgbaar voor één persoon maar ook voor twee personen. Kies uit de volgende vijf uitstekende producten de boxspring die het best bij jou past. Zo vind je zeker de beste boxspring.

 

1. Drôme Ideal Boxspring

 

Deze 1 persoons boxspring heeft een zwarte kleur en de afmetingen 80 x 210 cm. Hoewel dit gaat om een éénpersoons boxspring is hij in verschillende maten beschikbaar, zelfs voor twee personen. Deze boxspring is ideaal voor mensen die graag hoog slapen, zo kun je makkelijker uit bed stappen ‘s ochtends.

Je kunt er alle soorten matrassen opleggen maar deze boxspring aanbieding komt inclusief een veerkrachtige matras. Het maximale gewicht voor dit product is 120 kg en het voelt heel comfortabel aan. Door de lage prijs behoort dit product tot de goedkope boxsprings.

De kopers geven een uitsluitend positief advies over dit product. Volgens de reviews is de boxspring makkelijk te monteren en is het van goede kwaliteit. Het is een stevig bed en dit voor een goedkope prijs. Iedereen is ook heel tevreden over de service en de levering.

Een goede comfortabele nachtrust is echt een aanbeveling als je ’s morgens zonder vervelende klachten zoals rugpijn wilt kunnen wakker worden. Met deze boxspring van het merk Drôme durven we vermoeden dat dit echt wel mogelijk is. Uit de vele overwegend positieve reacties van klanten merken we dat dit niet alleen het beste merk zou kunnen zijn maar misschien ook wel eens één van de populairste modellen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met alle andere producten die we in onze lijst hebben opgenomen, is dit de boxspring met de laagste prijs. Ideaal als je dus liever niet teveel geld wilt spenderen aan een degelijke bed.

Formaat: dit model heeft een afmeting van 80 x 210 cm en is dus geschikt voor 1 volwassen persoon. Uiteraard zijn er ook andere afmetingen beschikbaar.

 

Nadelen:

Werkelijk alle klanten zijn helemaal overtuigd van de aankoop van deze boxspring. Voor hen zijn er alleen maar voordelen aan verbonden. Daarom kunnen wij jou jammer genoeg geen verder advies geven over eventuele mindere kantjes die aan dit model verbonden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Boxspring Bravo Pocketvering

 

Als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke boxspring dan is dit product van het bekende merk Beddenbriljant niet echt iets voor jou. Toch lijken de meeste kopers zich niet meteen te ergeren aan het hoge prijskaartje. De boxspring meet 140 x 200 maar is ook in andere formaten te verkrijgen.

Zodra je besluit om deze boxspring aan te kopen dan krijg je er meteen ook een hoofdbord en een degelijke matras bij. De pocketvering matras is niet alleen duurzaam maar ligt voelt ook heel comfortabel en prettig aan. Per zijde heeft de matras een maximale draagkracht van maar liefst 120 kg.

De matras voelt medium hard tot stevig aan en heeft een kern die bestaat uit comfortschuim. De verschillende comfortzones zorgen voor een comfortabele en goede nachtrust. We merken dat de kopers dit duidelijk kunnen waarderen want momenteel zijn er nog geen negatieve reviews geplaatst.

Als je op zoek gaat naar een nieuwe boxspring dan hoef je zeker dit model van het bekende en gewaardeerde merk Beddenbriljant eens te bekijken. We zien meteen dat het product heel veel positieve reacties krijgt en zijn dan ook benieuwd naar de eigenschappen van deze boxspring.

 

Voordelen:

Set: zodra je het product aankoopt dan zul je merken dat je veel meer krijgt dan alleen maar de boxspring. Zo krijg je er ook een pocketvering matras bij en een degelijk hoofdbord.

Matras: de pocketvering matras is voorzien van maar liefst 9 verschillende comfortzones. Daardoor voelt te matras prettig en comfortabel aan en zul je kunnen genieten van een goede nachtrust.

Design: de boxspring die voorzien is van een matras en een hoofdbord is afgewerkt in een antraciet kleur. Dit is een neutrale kleur die in om het even welk interieur past.

 

Nadelen:

Hardheid: de matras heeft een hardheid die zich bevindt tussen en medium en hard. Het is dus mogelijk dat dit voor andere potentiële klanten misschien net iets te hard zal aanvoelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Boxspring Premium 80x200cm

 

Er zijn heel wat goede boxspring matrassen op de markt tegenwoordig en dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Dit product wordt jou aangeboden door het bekende en gewaardeerde merk Trendzzz en wordt door heel wat kopers beschouwd als een topproduct. De boxspring heeft een totale afmeting van 80 x 200 cm en is te verkrijgen in 2 verschillende kleuren.

Deze unieke Premium boxspring is voorzien van hoogwaardig kwalitatief plaatwerk dat vervolgens is afgewerkt met duurzaam comfort foam. Daardoor ben je verzekerd van een perfecte ondersteuning en een goede nachtrust. De boxspring is vervolgens gestoffeerd met duurzaam PU-kunstleder. Daardoor oogt het product niet alleen stijlvol en luxueus maar is het bovendien ook hygiënisch en zelfs anti-allergisch. Bij de aankoop krijg je er meteen ook nog eens 6 poten bij.

Een blik op de verschillende online beoordelingen leert ons dat de meeste kopers wel tevreden zijn met deze unieke boxspring. Dat uit zich dan ook in een topscore van 4 of 5 sterren. Echter is één enkele koper toch niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Boxspring matrassen heb je tegenwoordig in allerlei vormen, maten en kleuren. Maar welke boxspring past nu eigenlijk het beste bij jou? Om te weten te komen of dit Premium exemplaar al dan niet iets voor jou is, is het handig om alvast even de voordelen en de nadelen ervan rustig te bekijken.

 

Voordelen:

Formaat: deze Premium boxspring is gezegend met een totaal formaat van 80 x 200 cm en is verder maar liefst 30 cm dik.

Materiaal: de boxspring is vervaardigd uit een combinatie van allemaal duurzame en stevige materiaalsoorten. Zo is het onderstel voorzien van massief plaatwerk, de matras opgevuld met comfort foam en vervolgens afgewerkt met een kunstlederen stoffering.

Comfort: de boxspring is niet alleen hygiënisch maar is bovendien ook nog eens anti-allergisch.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze Premium boxspring en dat is best jammer. Echter wordt het niet bevestigd door de andere klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Slaaploods Basic Boxspring

 

Deze 1 persoons boxspring van Slaaploods heeft een grijze kleur en meet 120 x 190 cm maar is ook verkrijgbaar in andere afmetingen. Het is ook verkrijgbaar in zwart en beige. Het is een losse box waarop je zelf de matras van jouw keuze kunt opleggen. De totale hoogte van poten en box is 32 cm, reken hierbij nog de hoogte van de matras en je slaapt zo hoog dat het heel makkelijk is om ‘s morgens op te staan.

De Basic boxspring is rondom gestoffeerd en het middengedeelte bestaat uit een dubbeldoek waardoor de matras beter op zijn plaats blijft liggen. De kern van de box is uitgerust met bonellvering die afgedekt is met een laag comfortschuim van 3 cm dik. Je kunt dit bed tot 120 kg belasten.

De meeste kopers zijn tevreden over dit product. Het is comfortabel voor zowel volwassenen als kinderen en is van een degelijke kwaliteit. Het is een stabiel bed en de prijs is ook goed. De meningen over de service van slaaploods zijn verdeeld en voor één persoon is het bed te zwaar en moeilijk om te verplaatsen.

Ben je op zoek naar een nieuw bed voor je zoon of dochter die binnenkort naar een studentenwoning trekt? Dan kan dit model van Slaaploods.nl misschien wel iets voor jou zijn. Het lijkt ons dan ook een goed idee om de voor- en nadelen van deze boxspring eens even onder de loep te nemen. Op die manier krijg je een beter overzicht van de mogelijkheden die dit model met zich meebrengt.

 

Voordelen:

Kleur: deze boxspring is beschikbaar in maar liefst 3 verschillende kleuren. Zo kies jij de kleur die je het liefste ziet en het beste bij de kamer past.

Formaat: de boxspring in het artikel heeft een afmeting van 120 x 90 cm. Uiteraard zijn er ook andere formaten te verkrijgen. Zo kun je kiezen uit wel 20 verschillende afmetingen.

Design: dit model is eigenlijk gewoon een losse box waarop je een matras naar keuze kunt leggen. Zo kun je kiezen voor een dunne matras of juist een iets groter en hoger model.

 

Nadelen:

Lichte poten: slechts enkele kopers vinden dat de poten van de boxspring wel heel licht zijn. Ze geven wel toe dat deze toch wel breed genoeg zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Slaaploods Deluxe Boxspring

 

Deze boxspring heeft een afmeting van 70 x 210 cm en is dus ideaal voor grote mensen. Het is ook verkrijgbaar in andere afmetingen en in drie verschillende kleuren namelijk beige, grijs of zwart.

De totale hoogte van de poten en de box komt op 30 cm, met de matras erbij is dat nog hoger en stap je ‘s morgens gemakkelijk uit bed. Het is ontworpen zoals de Slaaploods Basic en kan ook belast worden tot 120 kg.

Over dit product is nog maar één review geschreven maar deze is volledig positief. Het bed is van topkwaliteit en is stabiel. De kopers zijn ook tevreden over de prijs- en kwaliteitsverhouding.

Net zoals de voorgaande boxspring is ook dit model afkomstig van het bekende merk Slaaploods.nl. In vergelijking met het vorige product, is deze boxspring dan weer wel iets goedkoper. Bovendien kun je ook hier kiezen uit 3 verschillende kleuren en wel 20 verschillende afmetingen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met sommige andere boxspring bedden, heeft dit model zeker en vast een voordelige prijs.

Handig in gebruik: de hoogte van de poten komt neer op ongeveer 30 cm. In combinatie met een iets hogere matras zul je merken dat je dus ’s morgens heel gemakkelijk uit je bed kunt.

 

Nadelen:

Op dit moment heeft er nog maar één enkele gebruiker gereageerd en die persoon is helemaal overtuigd van de boxspring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Boxsprings koopgids

 

Een boxspring kun je gebruiken als basis voor een bed. Je plaatst er nog een matras op en je kunt er meteen op slapen. Het is een houten of metalen bak met veren en een bekleding. Bij het kopen van een boxspring zijn enkele punten van belang. We gaan het in dit artikel hebben over de soort vering van de boxspring, de stevigheid, de levensduur, het onderhoud, de matrastijk en de prijs.

Soorten vering in een boxspring

We kunnen meestal twee soorten vering onderscheiden in een boxspring: pocketveren of Bonell veren.

Pocketveren bieden meer comfort omdat ze zich goed aan het lichaam kunnen aanpassen. Bij de aankoop van een boxspring moet minstens de matras een kern van pocketveren hebben. Deze vering is geschikt voor mensen met rugklachten of die meer dan 100 kg wegen. Er wordt dan een tonnen pocketvering voorzien die wel tot 250 veren per vierkante meter kan bevatten.

Bonell veren zijn beweeglijker en zijn enkel geschikt voor mensen die minder dan 100 kg weten. De hardheid van de boxspring moet overeenkomen met het gewicht van de persoon. Dit is vooral belangrijk als je een boxspring koopt voor twee personen want elke kant heeft een individuele hardheid nodig om de beste resultaten te verkrijgen.

 

Stevigheid en stabiliteit

De stevigheid van een boxspring hangt voor een gedeelte af van de gebruikte vering maar de meeste combinaties zijn geschikt om een gewicht van 120 kg te dragen. Het is belangrijk om je goed te informeren over de maximale belastbaarheid van een boxspring voordat je dit product koopt.

De stabiliteit wordt geregeld door de poten aan de onderkant van de boxspring. Meestal heeft deze meubel 6 poten zodat je minder last hebt van kuilen in je matras en dat de boxspring goed stabiel staat. Je kunt dan genieten van meer comfort tijdens het slapen zodat je ‘s morgens beter uitgerust bent.

Een boxspring ventileert goed dankzij de open constructie van de vering en de laatste jaren zijn er altijd maar meer modellen op de markt gebracht. Je beschikt dus over een grote keuze om zeker het beste product voor jouw slaapkamer te vinden.

 

Levensduur en onderhoud

Een boxspring beschikt over een gemiddelde levensduur van ongeveer 20 jaar. Het probleem is dat de bekleding van de boxspring er na enkele jaren al minder mooi uitziet. Dit is te wijten aan huisstofmijt en slijtage. Jammer genoeg is het niet mogelijk om je boxspring in zijn geheel schoon te maken maar je kunt wel bepaalde onderdelen geregeld reinigen om het zo proper mogelijk te houden.

Als je daar nog de matras bijrekent dan kun je na enkele jaren een concentratie hebben van bacteriën, huidschilfers en vocht. Er kan vanalles op je matras en op je boxspring achter blijven die op lange termijn zelfs schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Het is dus zeker een aanbeveling om je boxspring zo veel en zo goed mogelijk te onderhouden om dit te voorkomen. Er bestaan tegenwoordig ook schone boxsprings die dankzij nieuwe technologieën het teveel aan vervuiling tegengaan.

De matrastijk

Een boxspring is uitgerust met een matrastijk of matrashoes. Dit voorwerp is meestal wasbaar maar je controleert best eerst de informatie op de label zodat je weet wat de beste manier is om de tijk schoon te maken.

Je kunt kiezen om een matras of een topper op de boxspring te plaatsen om erop te slapen. Een topper is meestal genoeg en is ook beter omdat je zo individueel je eigen ligcomfort kunt bepalen. Kies voor een topper van goede kwaliteit zoals van koudschuim of traagschuim.

Vergeet niet dat een persoon veel vocht afgeeft per nacht. Een boxspring heeft een goede ventilerend werking maar er kan toch nog veel vocht opgenomen worden door de matras en de toplaag.

 

Prijs van een boxspring

Een boxspring is een stuk duurder dan een gewone lattenbodem. Ze zijn meestal echter veel steviger en zorgen voor een betere nachtrust. Het nadeel is dat ze een stuk zwaarder zijn dus het is moeilijk om ze te verplaatsen.

Vroeger had je weinig keuze maar tegenwoordig zijn er vele verschillende modellen op de markt. Je kunt deze eenvoudig vergelijk door ze even online op te zoeken. Je kunt zelfs online je aankopen doen en de boxspring wordt dan aan huis geleverd. Kies om het zelf in elkaar te zetten of het te laten doen door een expert voor een kleine bijdrage.

Meestal is het goedkoper om online een product te kopen, dit is dan zonder rekening te houden met eventuele verzendkosten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES