Beste laptoptafel

Laatste update: 22.06.24

 

Laptoptafels test van 2024

 

Zit je dagelijks toch wel heel wat uurtjes achter je laptop, tablet of pc dan is de aanschaf van een kwalitatieve laptoptafel alvast geen overbodige luxe. Op die manier kun je – ondanks alles – een zo correct mogelijke zithouding hanteren en eventuele bijkomende kwaaltjes zoals nek- én rugpijn verminderen of tegengaan. Echter, durft het ruime aanbod laptoptafels nogal eens voor keuzestress zorgen. Om het jou enigszins makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de bekende Merah inklapbare laptoptafel die meteen in het oog springt vanwege zijn multifunctionaliteit en gebruiksgemak. Daartegenover staat de Relaxdays Rood laptoptafel die aandacht schenkt aan het comfort en bijgevolg in hoogte en hoek kan worden versteld.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Laptoptafel Reviews – Top 6

 

 

Wanneer je op de computer werkt of gewoon een film bekijkt dan is het belangrijk om een goede houding aan te nemen. Hierdoor kun je nekklachten verminderen of vermijden. Een laptoptafel kan bijdragen tot een correcte lichaamshouding. Daarom hebben wij een top 5 gemaakt zodat jij de voor jou beste laptoptafel kunt uitkiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Merah inklapbare laptoptafel – Bedtafel – Klaptafel – Laptopstandaard- Laptoptafel

 

Nu steeds meer gebruikers lijken af te stappen van het idee van een grote salontafel, kan deze bijzettafel van Merah misschien wel een uitkomst bieden. Uitgeklapt kent het tafeltje een totale, relatief compacte, afmeting van 43,5 x 43,5 x 70 cm wat – in combinatie met het gewicht van 3 kg – alvast bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Na gebruik klap je het tafeltje eenvoudig dicht zodat je extra ruimte bespaart bij het opbergen ervan.

Bij de productie van dit tafeltje heeft men ervoor gekozen om te werken met duurzame materialen zoals metaal waarbij stevigheid én stabiliteit duidelijk voorop staan. Uiteraard heeft men ook rekening gehouden met het comfort. Zo is het mogelijk om zowel de hoogte als de hoek van het tafeltje bij te stellen – indien gewenst – en kan het bijzettafeltje eveneens dienst doen als laptopstandaard, bedtafel en/ of praktische houder voor snacks. Dankzij de unieke antisliprand wordt voorkomen dat je bord, tablet of laptop van het tafeltje glijdt.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren zien waarbij klanten heel enthousiast reageren over de uitstekende kwaliteit, de stabiliteit en het fraaie design.

 

Voordelen:

Materiaal: voor het onderstel van dit bijzettafeltje heeft men duidelijk een beroep gedaan op de stevigheid en stabiliteit van metaal terwijl men voor het tafelblad gekozen heeft voor duurzaam kunststof.

Multifunctioneel: het betreft een veelzijdig product dat niet alleen dienst doet als bijzettafel maar eveneens geschikt blijkt als houder voor snacks, bedtafel en/ of laptopstandaard. In het laatste geval wordt je laptop meteen in een aangename hoek van 18º geplaatst.

Handig in gebruik: het is mogelijk om zowel de hoek als de hoogte van deze opvouwbare laptoptafel aan te passen. Qua hoogte dien je rekening te houden met een bereik van 61 tot 70 cm.

Antisliprand: dankzij de aanwezige antisliprand kan eenvoudig worden voorkomen dat je laptop, tablet of notebook eraf glijdt.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel het prijskaartje duidelijk een pak hoger ligt dan gemiddeld, ben je verzekerd van een gebruiksvriendelijk product met een uitstekende kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Relaxdays Rood

 

De Relaxdays laptoptafel kent een totale afmeting van 60 x 95 x 40 cm – waarbij de hoogte zonder problemen kan worden versteld van 62 tot 95 cm – en blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam natuurlijk hout. Doordat het hout nadien met een speciale gelakte coating werd afgewerkt, is het geheel ook nog eens 100% krasbestendig. Kortom, met deze unieke en functionele Relaxdays laptoptafel – die overigens in meerdere kleuren en designs te bekomen is – kun je een correcte lichaamshouding aannemen tijdens het werk en/ of bekijken van een film.

Zoals je kunt zien bestaat de laptoptafel uit 2 gelijkwaardige plateaus die je geheel onafhankelijk van elkaar kunt laten draaien en kantelen. Dit maakt het mogelijk om niet alleen je laptop maar ook eventuele notities en/ of aparte draadloze muis een geschikt plekje toe te kennen. Dankzij de aanwezige wieltjes inclusief remmen kun je het laptoptafeltje makkelijk verplaatsen en vervolgens stevig vastzetten.

Dit schitterende paradepaardje wordt dan ook positief beoordeeld door heel wat klanten waarbij onder meer enthousiast gereageerd wordt over de prijs-kwaliteitverhouding, de installatie en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Materiaal: deze laptoptafel is vervaardigd uit bijzonder duurzame en stevige materialen. Het stevige onderstel wordt gecombineerd met een houten blad. Het hout is nadien ook gelakt zodat het zeker krasbestendig is.

Ontwerp en comfort: het is mogelijk om de hoogte van deze laptoptafel aan te passen. Verder zijn er 2 afzonderlijke plateaus voorzien die je beide kunt kantelen en draaien.

Gebruiksgemak: je zult merken dat je de tafel dankzij de wieltjes makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen. Verder kun je de tafel met maximaal 20 kg gaan belasten.

 

Nadelen:

Budget: de kopers zijn helemaal positief over dit product. Toch vermoeden we dat het hoge prijskaartje misschien voor sommige gebruikers als een struikelblok zou kunnen beschouwd worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Merkloos 401653

 

Deze laptophouder gemaakt uit bamboe hout zorgt ervoor dat je op een comfortabele manier kunt werken en tv kijken. Bovendien is het bamboe hout gelakt waardoor het krasbestendig is.

De laptophouder meet 55 cm x 35 cm x 26 cm en weegt slechts 2,3 kg waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is en dus handig in gebruik is. De tafel is in hoogte verstelbaar en je kunt het werkblad kantelen. Op die manier kun je de voor jou ideale positie instellen. Aan de zijkant is ook een lade voorzien waarin je spulletjes zoals een USB kabel gemakkelijk kunt in opbergen. De luchtgleuven op het werkblad voorkomen oververhitting.

De meeste kopers zijn tevreden over de kwaliteit en geven dus ook een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding van het product. De laptoptafel is zeer compact en daardoor handig in gebruik. Eén koper had een slecht tafeltje toegestuurd gekregen maar ondanks dit is ook hij heel tevreden met het product.

Een degelijke laptoptafel is vast en zeker een goede investering en zeker voor mensen die regelmatig enkele uurtjes achter hun laptop moeten doorbrengen. Het is belangrijk om te allen tijde een goede zitpositie te onderhouden. Op die manier kun je vervelende nek- of rugklachten zoveel mogelijk vermijden.

 

Voordelen:

Comfort: het is mogelijk om de hoogte van deze laptoptafel lichtjes aan te passen. Daarnaast zul je merken dat je het werkblad ook zonder problemen kunt kantelen. De zijkant van het product is voorzien van een lade waarin je eventueel je bril of een USB toestel kunt in opbergen.

Materiaal: deze leuke laptoptafel is volledig vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig natuurlijk bamboe hout. Nadien is het hout voorzien van een speciale coating die krasbestendig is.

Formaat en gewicht: je zult merken dat de tafel een formaat heeft van 55 x 35 x 26 cm en amper 2,3 kg licht weegt. Dit maakt het dan weer een pak eenvoudiger om het toestel te verplaatsen.

Luchtgleuven: je zult merken dat het toestel over luchtgleuven beschikt waardoor het oververhitting kan vermijden.

 

Nadelen:

Beschadigd: slechts één koper heeft gemeld in de review dat het tafeltje lichtjes beschadigd was bij levering. Ondanks alles is ook deze klant best wel tevreden over de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Technosmart 1595

 

De technosmart laptoptafel is minder duur dan de vorige producten en behoort daardoor misschien wel tot de goedkope laptoptafels. Het toestel is gemakkelijk in hoogte te verstellen en ergonomisch ontworpen. Je kunt dus werken of een film kijken zonder dat je pijn krijgt in je nek of rug door een verkeerde houding.

De tafel is compact maar stevig gebouwd en zeer licht waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Het product is ook opvouwbaar waardoor je ruimte kunt besparen. Ook hier zorgen luchtdoorlatende gaatjes voor een goede ventilatie waardoor oververhitting voorkomen wordt.

Sommigen vinden het product van een mindere kwaliteit en bovendien zeer onpraktisch doordat je het toestel niet gemakkelijk kunt bedienen. Toch blijkt het merendeel van de gebruikers zeer tevreden te zijn over de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Bovendien is het eenvoudig in gebruik.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke laptoptafel dan hoef je van en zeker dit model van het bekende merk Technosmart even te bekijken. Ideaal voor personen die over een beperkter budget beschikken of gewoon een kleiner bedrag willen spenderen aan een laptoptafel.

 

Voordelen:

Budget: je zult merken dat deze laptoptafel in vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze lijst, over de laagste prijs beschikt. Daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste apparaten kunnen worden.

Comfort: het is mogelijk om de hoogte van de laptoptafel lichtjes te gaan aanpassen. Verder is het oomogelijk k om het werkblad waarop de laptop steunt, te kantelen.

Formaat: je zult merken dat het om een vrij compacte doch zeer stevige laptoptafel gaat. Dankzij het compacte formaat kun je de tafel makkelijk en zonder problemen verplaatsen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers is er echter van overtuigd dat de kwaliteit van de laptoptafel niet zo goed is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tectake 401654

 

Deze tectake laptoptafel aanbieding is gemaakt uit bamboe hout en is volledig gelakt waardoor het krasbestendig is. De tafel meet 72 cm x 35 cm x 26 cm en weegt ongeveer 2,9 kg en is dus gemakkelijk te verplaatsen.

De tafel is verstelbaar in hoogte en beschikt over een kantelbaar werkoppervlak. Bovendien bevinden zich aan de beide kanten van de laptoptafel ook wegstelplankjes. Hier kun je eventueel je notities kwijt, of de computermuis of misschien wel een drankje. Daarnaast zijn er ook luchtgleuven voorzien om oververhitting te voorkomen.

De meeste kopers zijn zeer tevreden over de kwaliteit van het product en geven dan ook een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Bovendien is het handig in gebruik en heeft het een fraai design. Uit één review blijkt dat een koper helemaal niet overtuigd is van de kwaliteit van het product aangezien de tafelpootjes steeds los komen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor deze leuke en originele laptoptafel van het bekende merk Tectake. Om te weten of dit product al dan niet iets voor jou is, is het een goed idee om even op zoek te gaan naar de kenmerken ervan.

 

Voordelen:

Materiaal: net zoals sommige andere toestellen uit deze selectie is ook deze laptoptafel geheel vervaardigd uit bijzonder stevig en natuurlijk bamboe hout. De speciale coating zorgt ervoor dat het tafeltje meteen ook krasbestendig is.

Formaat en gewicht: het is een vrij compacte laptoptafel die ook helemaal niet zoveel weegt. Dit maakt het dan weer een pak eenvoudiger om de tafel te gaan verplaatsen.

Comfort: aan beide kanten van het product zul je merken dat er ook handige wegstelplankjes voorzien zijn. Verder is het mogelijk om de hoogte van de tafel aan te passen en het werkblad te kantelen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele gebruiker is toch niet helemaal tevreden over de kwaliteit van deze handige laptoptafel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. HH Furniture

 

De laptoptafel van het merk HH Furniture is gemaakt uit RVS en wordt beschouwd als een echt designstuk dat past in elk interieur. Ideaal dus voor wie naast comfort ook op zoek is naar een tafel met een fraai design.

De laptoptafel meet 38 cm x 43 cm x 57 cm en weegt in vergelijking met de andere producten rond de 10 kg waardoor je het niet zo gemakkelijk kunt verplaatsen. De tafel is beschikbaar in een bruine kleur en past daardoor in bijna elk interieur.

Uit de reviews blijkt dat de meningen verdeeld zijn. Sommige kopers zijn niet tevreden over de kwaliteit van het product aangezien het niet zo stevig is en dus niet duurzaam. Bovendien is het niet zo een fraai design. Toch vinden de meeste gebruikers dat het wel een correcte prijs-kwaliteitverhouding heeft. De mooie vorm en het trendy uitzicht zorgen ervoor dat het goed past in het interieur.

Ten slotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de HH Furniture laptoptafel. Dit product is volledig vervaardigd uit stevig RVS dat meteen ook heel erg duurzaam is. Dit product ziet er bovendien ook heel erg fraai en stijlvol uit. Ideaal voor personen die op zoek zijn naar een originele laptoptafel.

 

Voordelen:

Materiaal: het toestel is gemaakt uit bijzonder stevige materialen namelijk RVS. Daardoor kun je er zeker van zijn dat de laptoptafel mooi stabiel blijft staan en duurzaam is.

Gebruiksgemak: je zult merken dat het toestel bijzonder eenvoudig te gebruiken is. En bovendien ziet het er ook gewoon bijzonder leuk uit.

 

Nadelen:

Gewicht: je moet wel rekening houden met een gewicht van ongeveer 10 kg. Het toestel weegt dus veel meer in vergelijking met de vorige laptoptafels uit onze selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laptoptafels koopgids

 

Een goede lichaamshouding is altijd belangrijk. Een laptoptafel kan je daar uiteraard bij helpen. Dan moet je wel één van de beste laptoptafels kiezen natuurlijk. Deze kun je herkennen als je rekening houdt met de mogelijkheden, het formaat, de prijs en het materiaal. Als je de verschillende toestellen gaat vergelijking is het een aanbeveling even stil te staan bij het nut ervan.

 

 

Het nut van een degelijke laptoptafel

 

Het lijkt misschien heel overbodig voor veel mensen toch is een laptoptafel een goede uitvinding. En eenmaal je beseft welke voordelen dit met zich meebrengt, zul je er beslist ook eentje willen aankopen. Iedereen heeft wel al eens rugklachten of nekklachten gehad. En in heel veel gevallen zijn wij zelf ook de oorzaak. Dit is ergens positief want dit betekent dat we er iets kunnen aan doen.

In de meeste gevallen is een foute houding de oorzaak van rug- en nekklachten. Mensen die bijvoorbeeld lang achter hun computer zitten, zijn geneigd om sneller een slechte lichaamshouding aan te nemen. Sommige mensen gebruiken nu eenmaal dagelijks hun laptop. Dit kan zijn omdat ze moeten voor het werk maar het kan ook zijn om films en series te bekijken vanuit hun bed. Een laptoptafel is een tafeltje waarop jij je pc kunt plaatsen. Dit helpt je dan meteen om een correcte houding aan te nemen.

Het is belangrijk dat je hierbij let op de mogelijkheden ervan. Niet elke laptoptafel heeft evenveel mogelijkheden. Ook het materiaal kan verschillen per model. Door verder nog rekening te houden met je verwachtingen en wensen kun jij op zoek gaan naar het toestel dat het beste bij jou past.

 

 

Het materiaal en de grootte van de laptoptafel

 

Er bestaan verschillende soorten laptoptafels. Het zal dus niet verwonderen dat deze ook uit andere materialen kunnen gemaakt zijn. Zo kun je kiezen voor modellen die uit hout gemaakt zijn. Het gaat hierbij altijd om heel stevig en duurzaam hout zoals bijvoorbeeld bamboe. Naast de duurzaamheid en de stevigheid van dit materiaal, ziet hout er ook heel natuurlijk uit. Het past dus vrijwel in elk interieur. Je zult zien dat de houten laptoptafels meestal ook gelakt zijn. Zo hoef jij helemaal geen schrik te hebben om krassen te krijgen. De lak maakt het hout namelijk krasbestendig.

Er zijn verder zelfs laptoptafels die uit aluminium gemaakt zijn. Aluminium is niet alleen stevig maar ook licht van gewicht. Dit maakt het extra geschikt om te verplaatsen. Laptoptafels om bijvoorbeeld in bed te gebruiken, zijn vaak uit aluminium gemaakt. Zo kun jij zonder problemen een leuke film of serie kijken. Ook modellen uit RVS komen vaker voor dan je denkt. RVS is bovendien heel erg stevig en duurzaam.

Naast de materialen is het ook een goed idee om rekening te houden met de grootte van het meubel. Als het hoofdzakelijk bedoeld is om in bed naar een film te kijken dan hoeft de laptoptafel misschien niet zo groot te zijn. Als je toch graag een drankje of een snack nuttigt terwijl je de film kijkt dan kun je een model zoeken met een zijtafeltje aan. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden waaraan jij je kunt verwachten.

 

 

De mogelijkheden en het prijskaartje

 

Alvorens je een degelijke laptoptafel aankoopt, is het ook aangewezen te kijken naar de voordelen die het met zich meebrengt. Bepaalde modellen zullen namelijk net iets meer opties hebben dan andere modellen. Alles is dan helemaal afhankelijk van het doel waarmee je de laptoptafel wilt gebruiken. Is het echt om dagelijks te gebruiken of gewoon heel sporadisch. En zit je meerdere uren na elkaar achter de computer of gebruik je de laptop enkel om een film te kijken. Zo kun jij veel gerichter op zoek gaan.

Het is ook altijd handig om uit te kijken naar een verstelbare laptoptafel. Deze horen jammer genoeg niet tot de goedkope laptoptafels maar je kunt altijd een laptoptafel aanbieding spotten. Met een verstelbare laptoptafel kun je het meubel aanpassen aan de hoogte die voor jou het beste lijkt. Je kunt daarnaast zelfs kijken of je het werkoppervlak kunt kantelen. Ook dit kan een pluspunt zijn als je meerdere uren per dag achter de computer zit.

Mensen die de computer nodig hebben op kantoor of ’s avonds laat nog een aantal uurtjes moeten werken kunnen ook kijken voor een model dat beschikt over wegstelplankjes. Dit kan handig zijn om eventueel documenten en andere benodigdheden op te plaatsen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Bekijk dus zeker grondig alle aanbiedingen alvorens je overgaat tot de aankoop.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES