Beste wandklokken

Laatste update: 04.12.22

 

Wandklok test van 2022

 

Een wandklok heeft tegenwoordig niet alleen een functionele betekenis, maar wordt ook steeds vaker aangekocht als design stuk. Het kan een bepaalde ruimte, zoals een woonkamer, een gezellige en aangename sfeer bezorgen. Maar wat is nu een degelijke wandklok? Wij hebben alvast de 3 best beoordeelde wandklokken voor jou op een rijtje geplaatst. Zo blijkt de Karlsson Mr White Numbers wandklok alvast een goede aankoop te zijn. De klok heeft een maximale doorsnede van maar liefst 37,5 cm. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de Seiko QXA672W wandklok. De combinatie van de witte wijzerplaat en de bijzonder opvallende donkerblauwe cijfers, zorgt ervoor dat deze wandklok echt een blikvanger is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wandklok reviews – top 5

 

 

Een mooie wandklok in de keuken of de woonkamer kan die ruimte zeker opfleuren. En het is natuurlijk ook nuttig want je kunt op elk moment de tijd aflezen. We hebben enkele topproducten in een lijstje samengevat zodat je makkelijker een keuze kunt maken om de beste wandklok te kopen. Lees dus gerust verder om meer informatie in te winnen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Karlsson Mr White Numbers

 

Deze witte klok van Karlsson heeft een diameter van 37,5 cm en is vervaardigd uit metaal. De klok is voorzien van een chromen rand en het uur wordt weergegeven in cijfers. Deze klok heeft een normaal tikgeluid dus zal voor sommige gebruikers niet ideaal zijn. Deze klok werkt op het lichtnet en niet op batterijen.

De vele kopers van deze wandklok aanbieding zijn tevreden over de goede kwaliteit en het mooie ontwerp van de klok. Hoewel deze klok een tikgeluid maakt is hij volgens de meeste kopers toch nog stil genoeg.

Het formaat is perfect want de klok is niet te groot noch te klein. Het enige minpunt is dat de cijfers moeilijk te zien zijn vanop een afstand omdat ze een witte kleur hebben net als de achtergrond. Het product werd ook snel geleverd.

Met deze wandklok haal je misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs in huis, maar toch alvast één van de populairste wandklokken. Het apparaat is bovendien afkomstig van het bekende merk Karlsson dat op heel wat begrip kan rekenen van verschillende gebruikers en klanten.

 

Voordelen:

Formaat: de wandklok beschikt over een totale doorsnede van maar liefst 37.5 cm en behoort daardoor tot de gemiddelde wandklokken.

Materiaal: je zult merken dat de klok gemaakt is uit bijzonder duurzaam metaal en werd afgewerkt met een verchroomde rand. De klok ziet er dus niet alleen klassevol uit maar kan verder ook tegen een stootje.

 

Nadelen:

Tikgeluid: een kleine minderheid van de klanten lijkt zich wel een klein beetje te storen aan het zachte tikgeluid dat door de wandklok geproduceerd wordt.

Geen batterijen: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de wandklok niet op batterijen functioneert maar wel op het lichtnet.

Koop bij bol.com (€60.99)

 

 

 

 

2. Seiko QXA672W

 

Deze wandklok van Seiko heeft een witte wijzerplaat en donkerblauwe cijfers zodat je ze goed kunt aflezen. De klok is vervaardigd uit kunststof en heeft een trendy design. Deze wandklok heeft een diameter van 30 cm en een dikte van 4,5 cm.

De klok werkt op een AA batterij die meegeleverd wordt. Het is een stille klok dus je zult geen last hebben van tikgeluiden.

Hoewel er nog maar slechts 1 beoordeling geplaatst is voor dit product is het advies van de koper uitsluitend positief. Deze persoon is tevreden over het strakke design van de klok. Ook de kwaliteit van de wandklok is naar wens en daarom kun je wel zeggen dat dit een wandklok aanbieding is.

Ben je niet alleen op zoek naar een degelijke wandklok maar ook naar eentje die er uniek en fraai uitziet? Dan kun je misschien alvast even de Seiko wandklok bekijken. De blauwe rand is wel heel uniek en speciaal en enkel voor de echte durvers. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen ervan.

 

Voordelen:

Formaat: deze wandklok beschikt over een totale doorsnede van zo’n 30 cm en is daarnaast maar liefst 4,5 cm dik.

Voeding: het toestel werkt met behulp van een stel krachtige AA batterijen die je er bij de aankoop van het apparaat ook gewoon bij krijgt.

Comfort: je hoef je helemaal geen zorgen te maken over vervelende of storende tikgeluiden want de klok werkt zo goed als geluidloos.

 

Nadelen:

Tot hiertoe is er nog maar één enkele online beoordeling bij het toestel geplaatst. De koper is helemaal overtuigd en vindt dat het hier om een topproduct gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sticker-it KS020

 

Deze grote wandklok in zilver moet je aan de muur bevestigen met de krachtige zelfklevende tape die zich aan de achterkant van de getallen bevindt. Je kunt daardoor zelf de diameter beslissen van de klok. De minimale mogelijke diameter is 70 centimeter en maximaal 120 centimeter.

Er wordt een handige mal meegeleverd zodat je makkelijk de afstand tussen de cijfers kunt instellen en de juist diameter kiezen. De klok heeft een 3D effect door de 10 mm dikte van de getallen. Je kunt deze klok in verschillende ruimtes ophangen en je hebt slechts 1 AA batterij nodig om het te laten werken. Deze batterij wordt wel niet meegeleverd dus je zult dit zelf nog moeten aankopen.

De kopers zijn heel tevreden over deze grote klok. Het product is van goede kwaliteit en heeft een mooie vormgeving. Omdat de klok een zilveren kleur heeft trekt het meteen de aandacht. De montageplaatjes zijn wel nogal dun dus daar moet je mee oppassen. Bij één koper was er een probleem maar dat werd meteen opgelost dus er heerst ook algemene tevredenheid over de service.

Met deze Sticker-it KS020 wandklok haal je niet alleen een bijzonder duurzame en degelijke wandklok in huis maar meteen ook een echte blikvanger. Deze wandklok zorgt voor een uniek en origineel 3D effect. Daardoor ziet het er niet alleen modern uit maar tegelijk ook bijzonder apart en stijlvol.

 

Voordelen:

Installatie: je zult merken dat het helemaal niet zo moeilijk is om deze wandklok te monteren. De achterkant van de getallen is namelijk voorzien van een bijzonder krachtige en duurzame zelfklevende tape.

Handig in gebruik: doordat je zelf de getallen moet opkleven, is het mogelijk om de diameter ongeveer zelf te gaan bepalen. Houd er rekening mee dat de klok een minimale diameter van 70 cm en een maximale diameter van 120 cm moet hebben.

Voeding: de klok maakt gebruik van 1 bijzonder krachtige en degelijke AA batterij.

 

Nadelen:

Geen batterij: houd er wel rekening mee dat je bij de aankoop van het toestel nog zelf een batterij moet aanschaffen. Dit zou eventueel een vervelende meerkost kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hama Radio Control

 

Deze wandklok van Hama gebruikt een digitale weergave van de tijd en heeft een diameter van 24,5 centimeter. De klok beschikt over automatische tijdaanpassing en je kunt de tijdzone ook handmatig instellen. Dankzij de uitklapbare voet kun je de klok ook gewoon ergens neerzetten en er wordt extra informatie zoals de maanfasen weergegeven.

De klok zorgt ook voor temperatuur- en kalenderweergave en je kunt kiezen tussen 12u of 24u weergave. De klok kan gebruikt worden in zes verschillende dagen en je kunt ook een tweede tijd instellen.

De kopers zijn heel tevreden over de goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van deze wandklok aanbieding. Verder is het apparaat eenvoudig in gebruik en heeft het een aantrekkelijk design. De tijd wordt duidelijk weergegeven maar de handleiding is niet helemaal duidelijk.

Ben je op zoek naar een digitale wandklok? Dan hoef je alvast even dit apparaat te bekijken. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen, dan is het een goed idee om even op zoek te gaan naar de voordelen en de nadelen ervan. Om het voor jou makkelijker te maken, hebben we alvast een selectie gemaakt van de eigenschappen.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van een automatische tijdaanpassing. Alhoewel het natuurlijk ook mogelijk is om dit volledig handmatig te gaan regelen en instellen indien je dit wenst.

Comfort: de klok is voorzien van een uitklapbare voet zodat je de wandklok ook gewoon ergens staand kunt plaatsen.

Informatie: de klok biedt niet alleen informatie over de temperatuur en de tijd, maar zal ook de verschillende maanfasen aanduiden net zoals de kalenderdagen.

 

Nadelen:

Onduidelijke handleiding: volgens enkele kopers zou de handleiding niet helemaal duidelijk uitgelegd zijn, waardoor het toch wel wat zoeken is hoe het apparaat precies functioneert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Karlsson Little Big Time

 

Deze wandklok is het perfecte product voor mensen met een beperkt budget die een goedkope wandklok willen kopen. Deze eenvoudige klok gebruikt enkel de wijzers die je aan de muur hoeft te hangen.

De klok gebruikt een normaal tikgeluid en werkt op AA batterijen. Deze batterijen worden niet meegeleverd met het product dus je hoeft ze zelf nog te kopen.

De meeste gebruikers zijn heel tevreden over het design van deze wandklok en over de voordelige prijs/kwaliteitverhouding. Toch zijn sommige kopers niet tevreden want ze vinden dit model niet zo handig in gebruik omdat je de wijzers moet verdraaien via het knopje aan de achterkant. Ook is de kwaliteit voor enkele gebruikers niet goed genoeg en is de klok te breekbaar.

Net zoals het eerste apparaat is ook deze wandklok afkomstig van het bekende en misschien ook wel het beste merk Karlsson. Het is bovendien ook één van de goedkope wandklokken wat dus ideaal is als je over een beperkt budget beschikt of gewoon niet zoveel geld wenst uit te geven.

 

Voordelen:

Installatie: de klok is enkel voorzien van een kleine en een grote wijzer die je aan de muur of de wand dient te bevestigen.

Voeding: het apparaat maakt gebruik van een stel krachtige en duurzame AA batterijen.

Design: de wandklok is voorzien van een vrij futuristisch en modern ontwerp dat zorgt dat je meteen een echte blikvanger in huis haalt.

 

Nadelen:

Batterijen: houd er rekening mee dat je nog zelf een paar batterijen zult moeten aankopen aangezien deze niet met het toestel worden meegeleverd.

Koop bij bol.com (€45)

 

 

 

 

Wandklokken koopgids

 

Tegenwoordig lezen de meeste mensen het uur af van hun smartphone. Onderzoek heeft echter aangetoond dat een overmatig gebruik van de smartphone een negatieve invloed heeft op ons zicht en onze hersenen. Je kunt daarom beter kiezen voor een wandklok om thuis aan de muur te hangen. Op die manier hoef je gewoon naar de klok te kijken om het uur te weten. Ga op zoek naar de beste wandklokken door prijzen te vergelijken en rekening te houden met de soorten wandklokken, het formaat, het design en de kleur, het materiaal en de kostprijs.

Soorten wandklokken

De eerste keuze die je moet maken is welke soort wandklok je exact aan de muur wilt hangen. Je kunt natuurlijk kiezen tussen analoog en digitaal maar er zijn nog veel meer verschillende soorten klokken beschikbaar en we zullen deze even bespreken.

De analoge wandklok bestaat uit een witte wijzerplaat met cijfers of streepjes die je duidelijk kunt aflezen. Deze klokken zijn geschikt om je kinderen het uur aan te leren en zie je vaak terug op openbare plaatsen. Je kunt eventueel een modern model in je huis ophangen of kiezen voor de traditionele stationsklok die zeker in het oog zal springen van je gasten.

Sommige kopers verkiezen de analoge klokken die enkel wijzers hebben en geen cijfers of streepjes gebruiken. De wijzerplaat is dus denkbeeldig want je kunt er niets op aflezen. Deze klokken zijn minder geschikt voor kinderen die het uur nog niet zo goed kunnen aflezen. Dit type is mooier in een groot formaat.

Een klok in een groot formaat is ook gekend als een XXL klok en zorgt voor opvulling van een kale muur. Deze klokken worden vooral gebruikt als design statement vanwege hun grote formaat. Sommige hebben een diameter van wel 155 cm.

Een radiogestuurde klok wordt gelijk gezet met de atoomklok via radiosignalen. Dit wil zeggen dat de klok altijd automatisch de correcte tijd zal weergeven, zelfs na het vervangen van de batterij.

 

Formaat en kleur

De meeste klokken zijn klein maar zoals we hierboven al hebben laten blijken zijn er ook hele grote klokken, de XXL klokken. Het formaat van de klok hangt af van de plaats waar je de klok wilt hangen. De meeste mensen zullen een wandklok bovenaan de muur hangen zodat je de tijd goed kunt aflezen van elke locatie.

In de keuken zul je kiezen voor een kleine of normale wandklok, maar in de woonkamer is het mogelijk dat je kiest voor een XXL klok om een kale muur op te fleuren. Er zijn ook XXL klokken beschikbaar die enkel bestaan uit enkele grote wijzers en waarvan je de cijfers zelf op de muur moet plakken. Zo kun je zelf kiezen hoe je de klok samenstelt om een persoonlijke toets te geven aan het product.

De kleur van de klok is afhankelijk van de voorkeur van de kopers. Sommige personen verkiezen een zwarte wandklok, andere kopers verkiezen een witte klok. Je kunt een klok in verschillende kleuren kopen zodat je het product kunt afstemmen op je interieur. Als je voor warme kleuren gekozen hebt in een ruimte dan kun je kiezen voor een gele of rode klok. Als je voor koude kleuren hebt gekozen dan kun je kiezen voor een blauwe klok.

Design en materiaal

Voor sommige kopers is het design heel belangrijk. Zo zijn er bepaalde mensen die een XXL klok kopen als design statement. De klok neemt veel plaats in op een kale muur en zal meteen de aandacht trekken van je gasten. Er zijn verschillende designs mogelijk, van ronde tot vierkante klokken en modellen zonder behuizing of in onregelmatige vormen. De smaak van elke persoon is anders dus het design hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur. Sommige design klokken zullen wel geen deel meer uitmaken van de goedkope wandklokken.

De behuizing van de meeste klokken is gemaakt van staal of aluminium. Er zijn ook goedkope aanbiedingen met een behuizing die gemaakt is van plastic, maar het is geen aanbeveling om deze te kopen omdat ze te breekbaar zijn.

Je kunt echter ook kiezen voor een houten klok. Deze klokken passen in een strak interieur dankzij hun moderne design. Je kunt een keuze maken tussen verschillende soorten hout. Het kan wel zijn dat een houten klok iets duurder is vanwege het design. Je kunt online op zoek gaan naar een interessante wandklok aanbieding want de meeste webwinkels bieden regelmatig interessante promoties aan.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van verschillende websites zodat je meteen een e-mail ontvangt met de laatste koopjes.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES