Enkele ideeën over toilet inspiratie

Laatste update: 05.07.22

 

Is de toiletruimte aan een totaalrenovatie onderworpen of wil je de sfeer en inrichting hier en daar wat aanpassen? Wil je een kleine toiletruimte net iets groter laten lijken of ben je op zoek naar sfeervolle toilet ideeën? Wees dan niet getreurd want wij gaan samen met jou op zoek naar nuttige wc inspiratie en hopen jou hiermee alvast verder op weg te helpen!

 

Diverse stijlen en sferen

Wordt het dringend tijd om de toiletruimte onder handen te nemen en ben je op zoek naar heel wat toilet inspiratie inzake stijlen, decoratiestukken en/ of bijkomende accessoires? Dan zit je bij ons aan het goede adres! 

Hoewel het toilet in de meeste woningen tot de kleinste ruimtes van het huis behoort, is het daarom niet minder belangrijk. Zo bevindt het toilet zich in heel wat woningen op het gelijkvloers in de hal waardoor ook vrienden en/ of familie er vaak gebruik van kunnen maken. Een reden te meer dus om toch wel wat aandacht te besteden aan de inrichting van het kleinste kamertje. Jammer genoeg durft men de inrichting van de toiletruimte wel eens tot op het laatste moment uit te stellen wanneer het een totaalrenovatie betreft. Toch is dat nergens voor nodig aangezien het inrichten van het kleinste kamertje vaak leuker is dan je zelf misschien had gedacht.

Zo kun je tegenwoordig zowel online als in tal van speciaalzaken heel wat leuke wc ideeën ontdekken. Sommige van deze toilet ideeën worden gekenmerkt door een landelijke uitstraling terwijl andere misschien eerder de moderne of industriële toer lijken op te gaan. Welke daarbij je voorkeur draagt is uiteraard een heel persoonlijke keuze. Het is daarom belangrijk om op voorhand een goede planning te maken alvorens op zoek te gaan naar inspiratie. Welke ruimte heb je ter beschikking en wat zijn zoal je eigen persoonlijke ideeën en verlangens? Wil je een klein toilet ruimer doen lijken? Ga dan op zoek naar bijbehorende kleine toilet inspiratie. Wil je af van het landelijke interieur? Durf dan kiezen voor verandering en bekijk de mogelijkheden inzake toilet inspiratie op industrieel vlak.

Bepaal dus zelf welke sfeer je vooral tot uiting wilt laten komen. Wil je de ruimte graag verven of kies je toch eerder voor behang dan wel tegels. Per categorie kun je vaak nog uit tal van subcategorieën kiezen gaande van diverse kleuren en structuren tot verschillende vormen en formaten. Kortom, keuze zat en dus niet altijd makkelijk om de knoop voor eens en altijd door te hakken.

Toiletinrichting ideeën

Zoals in het inleidende stukje reeds min of meer duidelijk werd, zijn er heel wat mogelijkheden inzake wc inrichting waarbij de toilet inspiratie van 2020 verschillend kan zijn van de toilet inspiratie uit 2021 en de trends die misschien in 2022 de bovenhand zullen nemen. Maar afgaande van de trends, is het vooral belangrijk om je eigen gevoel en stijl te volgen aangezien jij dagelijks met de toiletruimte geconfronteerd zult worden. 

Toch begrijpen we dat het ruime aanbod aan kleuren, designs, stijlen en formaten best wel overweldigend kan zijn en in sommige gevallen misschien zelfs tot een lichte vorm van paniek zou kunnen leiden. Daarom willen wij jou graag enkele leuke wc voorbeelden voorleggen gaande van wc tegels ideeën tot zwarte toilet inspiratie en diverse stijlen waaronder de bekende betonlook toilet ideeën dan wel moderne/ landelijke toilet ideeën. Wij geven jou hieronder maar al te graag enkele populaire trends mee op het gebied van toilet inrichting.

1. Zo zou je keuze kunnen vallen op het gebruik van betonstuc dat gekenmerkt wordt door een stoere ietwat strakke en minimalistische uitstraling. Aangevuld met grijze en zwarte accenten, oogt dit design ook heel mooi indien je houdt van een industriële stijl. 

2. De keuze voor mozaïektegels is dan weer een voltreffer wanneer je op zoek bent naar een gedurfd en opvallend design. Uiteraard kun je het design zo zwaar maken als je zelf wilt door bijvoorbeeld te kiezen voor zwarte tegeltjes met witte voegen of juist het omgekeerde; witte tegels met zwarte voegen. Door te zoeken op mozaïektegels zul je alvast heel wat wc tegels inspiratie kunnen opdoen.

3. Zoals bij puntje 2 al min of meer duidelijk werd, is de keuze voor een bepaalde voegkleur eveneens een voltreffer in de kleinste ruimte van de woning. Kies voor neutrale witte voegen als je het geheel minimalistisch wilt houden of ga voor gekleurde dan wel glittervoegen wanneer het allemaal wat meer mag zijn.

4. Ben je dol op moderne designs en dito inrichtingen dan mag het misschien wel wat luxueuzer ogen. Kies daarom voor mooie luxueuze materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld Carrara marmer in combinatie met strakke inbouwkasten en een dito hangtoilet.

5. Op zoek naar de landelijke misschien ietwat Scandinavische stijl dan is een houten wandbekleding – al dan niet in combinatie met een terrazzo vloer – precies wat jij hebben moet.

6. Wil je het kleinste kamertje opvrolijken door te kiezen voor een vrolijke ietwat speelse uitstraling? Ga dan eens op onderzoek binnen het ruime assortiment aan patchwork patroontegels.

7. Maak een keuze tussen behangen, tegels of verven waarbij elk voor- én nadelen kent. Zo ogen tegels of behang luxueuzer dan verf maar zul je dit anderzijds ook wel voelen in het prijskaartje!

Kortom, je hoort het al; er is heel wat te vinden wanneer we mijmeren over de juiste badkamerinspiratie. Verder in de tekst zullen we het overigens ook nog hebben over het toevoegen van eventuele accessoires en decoratiestukken waarbij we uiteraard niet denken aan een douchekraan set maar eerder aan planten, geurkaarsjes en dergelijke meer.

Wat met een te kleine toiletruimte?

Maar wat als het kleinste kamertje ook effectief klein is? Hoe kun je het toilet zo inrichten waardoor het geheel toch wat groter lijkt? Gelukkig hoef je een kleine ruimte niet altijd te gaan openbreken om ook effectief groter te maken. Dergelijke ruimtes kun je – met behulp van bepaalde toevoegingen en/ of decoratiestukken – optisch groter doen lijken. Denk bijvoorbeeld aan een grote lange spiegel op 1 van de muren wanneer je de kleine wc ruimte gaat inrichten.

Ook het plaatsen van verschillende vloer- én/ of wandtegels kunnen de ruimte optisch vergroten. Zorg wel dat je bij extreem kleine ruimtes kiest voor relatief lichte kleuren zoals aardetinten of wit; donkere tegels zullen namelijk het omgekeerde effect bereiken en dat willen we juist vermijden. Kies je voor tegels, plaats ze dan bij voorkeur liggend daar deze werkwijze verbredend werkt. Vul het geheel aan met een ondiep inbouwreservoir, een compact toilet – bij voorkeur een hangtoilet – en hang bijkomende accessoires zoals de toiletrolhouder op zodoende ruimtebesparend te werk te gaan.

 

Voeg accessoires toe

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op het gebruik van eventuele accessoires. Zo kun je de ruimte nog net dat tikkeltje gezelliger maken door bijvoorbeeld enkele kaarsjes – al dan niet in combinatie met plantjes – toe te voegen. 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES