Je huis betrouwbaar en snel verkopen; het kan!

Laatste update: 22.03.23

 

Wil je – om wat voor reden dan ook – je huis verkopen maar zie je het helemaal niet zitten om een beroep te doen op een (erkend) makelaar en daarbij verschillende bezichtingen van het huis door potentiële kopers toe te staan? Heb je schrik voor eventuele financiële en/ of logistieke risico’s die met de verkoop van je woning gepaard kunnen gaan? Dan hebben wij misschien wel dé oplossing voor jou! Want wist je dat het mogelijk is om betrouwbaar én snel een huis te verkopen? Ben je benieuwd? Aarzel dan niet en lees gerust even verder!

 

Je huis verkopen…

De knoop is eindelijk doorgehakt; je wilt je huis verkopen! De redenen waarom mensen hun huis verkopen, zijn bijzonder divers en afhankelijk van persoon tot persoon. Misschien zijn de kinderen ondertussen allemaal het huis uit en wil je graag wat kleiner gaan wonen, of misschien ben je na al die tijd gewoon toe aan een volledig nieuw uitzicht of gaan de jaren stilletjesaan tellen en besluit je op zoek te gaan naar een levensloopbestendige woning. Kortom, er zijn tal van redenen waarom iemand kan besluiten om zijn/ haar woning te verkopen.

Maar wat ook de reden van de verkoop moge zijn, het kan altijd gebeuren dat je te maken krijgt met bepaalde risico’s die verbonden zijn aan het verkopen van een woning. In de meeste gevallen gaat het hier dan vooral om financiële en/ of logistieke risico’s die voor de nodige problemen en slapeloze nachten kunnen zorgen. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je tijdelijk met 2 huizen komt te zitten indien je al een nieuwe woning gevonden hebt maar je oude huis nog niet werd verkocht. Dit resulteert dan in een reeks verhoogde maandelijkse lasten die dan weer voor een financiële en economische onrust kunnen zorgen. Het mag dus duidelijk zijn dat het belangrijk is om je oude woning zo snel mogelijk van de hand te doen.

 

Zorgeloos op woningjacht

Dat het niet altijd zo vanzelfsprekend is om je woning te verkopen, mag onderhand wel al duidelijk zijn. De vastgoedwereld staat nu niet bepaald bekend als één van de meest eerlijke transparante werelden binnen onze maatschappij. Apart van hun – heel vaak – bezoedelde imago, staan louche makelaars en/ of woning opkopers ook vaak bekend om hun lage prijzen. Toch lijkt men de laatste jaren hard aan het imago van deze makelaarswereld te hebben gewerkt en kunnen diverse tevreden verkopers en notarissen steeds vaker bevestigen dat het toezicht op deze wereld duidelijk verbeterd is. En dat zet de poort naar het zorgeloos en snel verkopen van je huis meteen wagenwijd open.

Zo bestaan er vandaag de dag heel wat bedrijven die gericht zijn op het leveren van een eerlijke snelle dienst zodat jij zorgeloos en snel je huis kunt verkopen. Dergelijke bedrijven kopen je woning en bieden je vervolgens de mogelijkheid, tijd én ruimte om aan je nieuwe plannen te werken. Dat betekent dat je zonder problemen in je oude woning kunt blijven woning tot de dag waarop je je intrek kunt nemen in het nieuwe huis. Het spreekt voor zich dat deze service door veel gebruikers bijzonder hard gewaardeerd wordt doordat het het volledige proces net iets minder chaotisch en hectisch maakt. 

 

Hoe werkt het? 

Je huis snel verkopen? Jawel, het kan beslist zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer duidelijk werd. Daarbij kopen bedrijven je woning op én bieden jou de tijd, ruimte en mogelijkheid om “thuis” te blijven wonen totdat je een nieuwe woonst gevonden hebt of je nieuwe huisje beschikbaar is. Uiteraard dient deze manier van “werken” wel volgens bepaalde voorwaarden te verlopen zodat het voor de beide partijen – het bedrijf en jijzelf – aangenaam en eerlijk blijft.

Wanneer jij besluit om je huis te verkopen, zal er een vrijblijvende taxatie worden gedaan waarbij de woning op waarde kan worden geschat. Op basis van het bekomen resultaat van de taxatie, kan er vervolgens een bod op het huis worden uitgebracht waarbij je al je wensen en eisen in kaart kunt brengen. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten om na de verkoop nog X-aantal maanden in de woning te verblijven tot de dag waarop je je intrek kunt nemen in de nieuwe woning. Zodra je akkoord gaat met het bod – waarbij marktconforme prijzen garant staan – wordt de verkoop verder geregeld door de notaris. Deze manier van werken verloopt behoorlijk snel en maakt het voor jou vanaf het begin bijzonder duidelijk eventuele zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Uiteraard is het wel belangrijk om je woning op de juiste manier aan te prijzen. Zo is het altijd aangewezen om de woning netjes schoon te maken en op te ruimen zodat het bedrijf – dat de woning koopt – meteen een beter beeld krijgt van de mogelijkheden die er zijn. Zet de troeven van je woning extra in de verf zodoende eventuele (kleine) gebreken minder hard te laten opvallen. Is je woning uitgerust met een elektrische open haard in de woonkamer, dan kun je bijvoorbeeld de kaart van warmte, gezelligheid en huiselijkheid trekken. Is je woning gezegend met een kleine dan wel grote tuin, dan kun je doelen op kinderen en/ of huisdieren.

 

Eventuele onverwachte kosten?

Ben je toch nog niet helemaal overtuigd dan kunnen wij jou misschien wel over de streep trekken door even de aandacht te vestigen op het volledige kostenplaatje. Want naast het feit dat het bedrijf je woning koopt, zijn ook alle bijkomende kosten voor hen. We denken hierbij onder meer aan de notariskosten, de overdrachtsbelasting en de kadastrale kosten waar je je als verkoper weinig tot geen zorgen over hoeft te maken. Deze manier van werken toont nog maar eens de transparantie van het gehele proces aan. 

Daarbij komen ook nog eens de door jou op voorhand kenbaar gemaakte wensen en ideeën die na de verkoop automatisch zullen gerespecteerd worden. Dat betekent dat je niet per direct het huis moet verlaten maar de tijd en ruimte krijgt om een nieuwe woning te zoeken of je nieuwe woning instapklaar te maken. Het is zelfs mogelijk om tijdens het verhuizen bepaalde meubelstukken en toestellen die je niet langer wenst te gebruiken, in de woning te laten staan. Op die manier bespaar je ook nog eens extra kosten voor het opruimen van dergelijke spullen en/ of het huren van een container. Kortom, als je het ons vraagt lijkt het een uiterste win-win situatie voor beide partijen!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES