Kunst om je interieur naar een hoger niveau te tillen

Laatste update: 27.01.23

 

Ben je op zoek naar mogelijkheden en ideeën om je interieur naar een hoger niveau te tillen zonder dat het je stukken van mensen kost? Dan bestaan er vandaag de dag gelukkig heel wat manieren om dit – binnen eender welke prijsklasse – te kunnen verwezenlijken. Zo kun je bijvoorbeeld opteren voor een opvallende hoekbank en/ of bijzettafel, een leuke spot in de woonkamer of doe gewoon even gek en ga op zoek naar een toepasselijk bronzen beeld. Wedden dat je er – net zoals ons – helemaal dol op zult zijn?

 

Op zoek naar verandering …

Je hebt het gehad en wilt duidelijk eens wat anders dan steeds weer te moeten thuiskomen in het ouderwetse – ietwat saaie – interieur. Geen nood, want met deze handige tips & tricks ben je slechts 1 stap verwijderd van aanzienlijke verandering(en). En het leuke van alles is dat het niet altijd stukken van mensen hoeft te kosten om je interieur aan te passen, te veranderen en bijgevolg naar een hoger niveau te tillen.

Zo kun je bijvoorbeeld de indeling van het salon of de slaapkamer helemaal aanpassen waardoor het interieur én je gevoel op slag veranderen zonder daarbij een grote hap uit je budget kwijt te zijn. Of je kunt de indeling min of meer laten zoals die was en – enigszins budgetvriendelijke – veranderingen toebrengen aan het interieur. Ga bijvoorbeeld voor een andere set kussens in een feller dan wel neutraler kleurtje dan wat je nu hebt, werk af met een set leuke geurtjes en kaarsjes en zet je fotokaders en/ of planten misschien eens even in een andere hoek. 

Mag het allemaal toch net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang, dan kun je uiteraard ook opteren voor grotere veranderingen in het interieur. We denken hierbij aan een prachtige hoekbank – al dan niet in een opvallend stofje – als pronkstuk van de woonkamer of een nieuwe eettafel met bijbehorende eetstoelen en bijzettafeltje. Ben je echt op zoek naar een opvallend detail, dan kun je misschien altijd nog wel even de keuze voor bronzen beelden in overweging nemen. Bronzen beelden zijn vandaag de dag weer helemaal in en kunnen zowel in de tuin alsook gewoon binnenshuis in combinatie met een spot het interieur naar waarde weten schatten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan zeker even verder.

 

Waarom kiezen voor sculptuur?

Dat beelden en sculpturen tegenwoordig weer helemaal in zijn, valt niet langer te ontkennen. Ze worden dan ook beschouwd als een dierbaar, blijvend geheugensteuntje aan niet alledaagse gebeurtenissen en/ of omstandigheden – zeg maar gewoon “herinneringen”. Niet verwonderlijk dus dat bronzen beelden voornamelijk tijdens speciale gelegenheden worden aangekocht en/ of geschonken. We denken hierbij aan een geboorte, huwelijksverjaardag, het behalen van een diploma, een jubileum etc.

Ben je op zoek naar een bronzen beeld met een betekenis of een achterliggende boodschap dan zit je – onder meer – bij Artihove altijd goed. Hun bronzen beelden collectie is namelijk voorzien van een bijgevoegde motivatie wat ze extra geschikt maakt om een leuke originele boodschap uit te dragen naar de persoon aan wie ze geschonken wordt. Maar het hoeft uiteraard niet altijd om een geschenk te gaan, het kan ook perfect een eigen keuze zijn om in je woning – binnen- dan wel buitenshuis – te installeren. Een cadeautje aan jezelf zeg maar en dat is perfect gerechtvaardigd!

Maar waarom dan brons?

Besluit je om het interieur op te frissen en naar waarde te schatten door er een sculptuur of beeld aan toe te voegen, dan zul je bij Artihove vast en zeker een breed scala aan bronzen projectjes kunnen spotten. De keuze voor brons is niet alleen gebaseerd op het unieke uiterlijk en de kwaliteit ervan maar reikt natuurlijk veel verder. Zo dragen ze bij aan een eigen persoonlijke touch, wat meer allure zonder dat u daarvoor stukken van mensen moet uitgeven. Akkoord, een bronzen beeld voor 20 euro zul je weinig tot niet tegenkomen. Maar toch hoeft het uiteindelijke prijskaartje je niet altijd van je sokken te blazen – zoals diverse andere kunstbeschouwingen vandaag de dag wel eens durven doen. Zo kun je – onder meer bij Artihove – al perfect enkele leuke bronzen beeldjes spotten binnen een correcte prijsklasse van 50 à 60 euro waarbij je meer dan waar voor je geld krijgt.

Bovendien wijken bronzen beeldjes vanwege hun materiaalkeuze duidelijk af van diverse andere kunstvormen en sculpturen, wat ze meteen extra speciaal en uniek maakt. Brons kan namelijk beschouwd worden als een legering van enerzijds koper en anderzijds tin waarbij het tingehalte – naargelang het beeld – kan variëren van ongeveer 10 tot maximaal 30%, wat meteen tot uiting komt in de rode ietwat gelige kleur. Rekening houdend met de bronzen beelden collectie van Artihove, worden de meeste beeldjes gegoten volgens de kenmerkende bronsgiettechniek waarbij in de meeste gevallen een tingehalte van ongeveer 10% wordt gebruikt.

Je kunt daarbij niet alleen kiezen uit verschillende prijsklassen maar tevens ook een brede waaier aan diverse formaten, uitvoeringen en categorieën selecteren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een bronzen beeld voor een geboorte? Bekijk dan zeker even de desbetreffende categorie. Wil je het beeld in de tuin installeren of ben je toch eerder op zoek naar een bronzen beeld om de woonkamer nieuw leven in te blazen? Werkelijk alles is mogelijk!

 

Niet twijfelen, gewoon doen!

Zit je toch nog met dat laatste beetje twijfel, dan hopen wij deze als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Want vergis je niet; brons is wel degelijk een unieke materiaalsoort die – in tegenstelling tot diverse andere materialen – perfect bestand is tegen diverse weersinvloeden. Dit maakt het een geschikte keuze voor zowel buiten als binnen, al dan niet in combinatie met een bijkomende spot.

Daarnaast kenmerken ze zich door hun typische roodachtige ietwat gele kleur – afhankelijk van het geïntegreerde tingehalte – waardoor ze meteen opvallen en in het oog springen; in tegenstelling tot de traditionele sculpturen uit bijvoorbeeld keramiek of marmer. 

Maar misschien nog dé belangrijkste reden; de beelden zijn betaalbaar en bijgevolg geschikt voor menig portemonnee. Doordat ze in verschillende uitvoeringen en designs bestaan; kunnen prijskaartjes vanaf 50 à 60 euro – uiteraard verder oplopend – perfect haalbaar zijn. Kortom, een prachtige en luxueuze kunstvorm die voor velen goed toegankelijk is en je interieur meteen naar waarde laat schatten!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES