Met één eenvoudige klik de achtergrond verwijderen

Laatste update: 22.03.23

 

Wist je dat het mogelijk is om de achtergrond van eender welke foto of afbeelding in een enkele muisklik te verwijderen? En wist je dat je het bekende Photoshop daar helemaal niet voor nodig hebt noch dat je enige notie van grafisch ontwerpen dient te hebben? Ben je benieuwd naar de pluspunten en wil je weten of de kwaliteit van de afbeelding eronder te lijden heeft? Dan willen wij jou graag uitnodigen om even samen met ons verder te lezen. Je zult versteld staan van de mogelijkheden én je eigen kunnen!

 

Herinneringen bewerken en/ of updaten

Foto’s vormen de brug naar onze herinneringen en zorgen ervoor dat bepaalde emoties en situaties op beeld kunnen worden vastgelegd. Maar net zoals de steeds harder draaiende maatschappij, worden ook wij – als mens – veeleisender en proberen we zelfs de herinnering op beeld nog net dat tikkeltje perfecter en realistischer te maken. Hoewel PhotoShop reeds enkele jaren geleden op de markt werkt gebracht, is het niet voor iedereen even toegankelijk. “Ik doe maar wat” mondt al snel uit in zeer onrealistische aanpassingen en bewerkingen waardoor de herinnering niet langer de emotie van dat betreffende moment uitstraalt maar eerder iets lachwekkends soms vol medelijden opwekt.

Maar geen nood want gelukkig bestaan er ook eenvoudige tools waarmee je je foto’s of eender welke afbeelding in een handomdraai kunt aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld met behulp van de gratis online tool van “Depositphotos” eender welke achtergrond verwijderen. Bovendien is de techniek net zo eenvoudig als het principe en kun je de achtergrond van diverse afbeeldingen/ foto’s met één druk op de knop verwijderen/ aanpassen nadat je de foto in de betreffende upload balk hebt geselecteerd. Of je de foto’s nu op je smartphone, tablet of digitale camera hebt staan; het behoort allemaal tot de mogelijkheden, weliswaar rekening houdend met het bestandstype waar we verder uitgebreider op zullen ingaan.

 

Geen ontwerpervaring nodig

Ja, je hoort het wel degelijk goed; met deze gratis online tool heb je helemaal geen ontwerpervaring nodig wat betekent dat het een pak toegankelijker is dan bijvoorbeeld het eerder vernoemde programma PhotoShop. Bovendien is – zoals reeds vermeld – de techniek even eenvoudig als het principe waarbij het er in eerste instantie vooral op aankomt om de gewenste afbeelding te selecteren. Vervolgens dien je de geselecteerde afbeelding naar de “achtergrond verwijderaar” te uploaden of te slepen.

Eenmaal de gewenste afbeelding in de achtergrond verwijderaar geselecteerd staat, doet het programma voor jou de rest. De achtergrond wordt vrijwel automatisch van de afbeelding of foto verwijderd waarna je meteen een bestandje ontvangt met alle geïsoleerde objecten. Vervolgens kun je de foto – al dan niet – opslaan en/ of eventueel verder aanpassen naar wens.

 

Echt met alle afbeeldingen?

Maar ik hoor het jezelf al afvragen; is deze geautomatiseerde tool echt geschikt om eender welke afbeelding of foto aan te passen? Rekening houdend met het brede scala aan ondersteunde bestandsformaten gaande van JPG tot JPEG, PNG en/ of WEBP; is het antwoord vrijwel volmondig “ja”. Bovendien kun je – eenmaal de achtergrond volledig verwijderd is én je tevreden bent met de aangebrachte correcties – de afbeelding met transparante achtergrond downloaden in een zogenaamd PNG-bestandsformaat.

Maar het mag onderhand wel duidelijk zijn dat de bekende sterk geautomatiseerde Depositphotos tool in staat is om een breed gamma aan foto’s, afbeeldingen en materiaal te bewerken. Bovendien wordt de tool regelmatig aan een grondige update onderworpen wat resulteert in nog meer mogelijkheden die leiden tot een optimaal en hoogwaardig resultaat. Zo kun je sinds kort onder meer gebruik maken van de geïntegreerde penselen waarmee je de bekomen resultaten verder – en misschien ook specifieker – kunt gaan bewerken. En dit alles – niet geheel onbelangrijk – ook nog eens volledig gratis!

De voordelen van de tool op een rijtje

Dat deze gratis en sterk geautomatiseerde Depositphotos tool heel wat pluspunten weet aan te reiken, is onderhand niet langer een geheim. Mocht je ondanks alles toch nog enige twijfelt bemerken, dan trekken wij jou met het volgende overzicht graag helemaal over de streep!

Zo is de tool in eerste instantie bijzonder toegankelijk en dus geschikt om zowel door jong als oud te worden gebruikt. Bovendien hoef je helemaal geen computerexpert of grafisch designer te zijn om met de tool overweg te kunnen, wat het geheel net dat tikkeltje aantrekkelijker en interessanter maakt. Dat betekent meteen ook dat de Depositphotos webpagina niet alleen geschikt is voor persoonlijk gebruik maar tevens ook voor zakelijke doeleinden kan worden aangewend. We denken in het laatste geval voornamelijk aan website-projecten, productfotografie, vergaderingen, presentaties en/ of collages.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want verder is de tool ook gewoon 100% gratis. Bovendien hoef je geen groen scherm te gebruiken, noch op de hoogte te zijn van de meeste ingewikkelde PhotoShop technieken, geen speciale fotoshoots te regelen noch (bekende) ontwerpers in te huren. Je kunt de achtergrond met één simpele druk op de knop eenvoudig zelf uit de afbeelding of foto verwijderen en klaar is Kees! Kortom, je bespaart zowel op tijd alsook op geld wat voor velen een meer dan aangename combinatie is.

En alsof dat allemaal nog niet voldoende is, gaat het ook nog eens volledig automatisch. Onze sterk geautomatiseerde AL-technologie is wel degelijk in staat om – overigens op een geheel zelfstandige én snelle manier – de gegevens van de geselecteerde/ geüploade afbeelding te verwerken. Eenmaal de gegevens verwerkt, weet de tool dus perfect de achtergrond van de hoofdobjecten te onderscheiden waarna het programma aan het werk gaat. Vervolgens is het mogelijk om het eindresultaat (voorzien van een transparante achtergrond) – indien dat geheel aan de wensen voldoet – in het eerder vernoemde PNG formaat te downloaden.

En – in tegenstelling tot diverse andere gratis tools – biedt deze website je de mogelijkheid aan om het principe en de werking ervan eventjes uit te proberen alvorens je je grafische kunsten uitspeelt op de uiteindelijke afbeelding. Kortom, alleen maar voordelen als je het ons vraagt. Waar wacht je nog op?

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES