Uitgekeken op je huidige aanrechtblad? Durf kiezen voor verandering!

Laatste update: 22.03.23

 

Ben je helemaal uitgekeken op het huidige design van je – misschien wel sterk verouderde – aanrechtblad? Dan is het de hoogste tijd om verandering in te voeren. Zet je aanrechtblad – letterlijk én figuurlijk – extra in de verf door vandaag nog te kiezen voor de vele voordelen en mogelijkheden van de Osmo aanrechtblad verf. Het brede gamma aan kleuren en design laat je (oude) keuken er weer net als nieuw uitzien én bovendien tegen een schappelijker prijskaartje dan wanneer je zou opteren voor een volledig nieuw (gerenoveerde) keuken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan even met ons mee!

 

Een nieuwe keuken tegen een betaalbare prijs

Ben je al een hele poos uitgekeken op de huidige look van je – sterk verouderde traditionele – keuken? Dan is het de hoogste tijd om daar – liefst vandaag nog – verandering in te brengen. En neen, je hoeft daarvoor je oude keuken niet volledig uit te breken en te vernieuwen; wij kennen een oplossing die niet alleen voordeliger is maar vrijwel hetzelfde eindresultaat weet te garanderen. Wil je dus graag de look van je keuken nieuw leven inblazen, dan volstaat het om bepaalde sleutelfiguren – zoals onder meer het aanrechtblad – in een nieuw (lees “modern”) jasje te steken.

Met de Osmo aanrechtblad verf – beter bekend onder de noemer “Osmo Decorwas” of “Osmo Decorwas Creativ” – is de hele klus in een wip geklaard. Zijn brede gamma aan kleuren en texturen zorgt er bovendien voor dat er wel degelijk voor elk wat wils te vinden is en jij jouw keuken in een handomdraai van een stralend nieuw uiterlijk kunt voorzien. En dit alles tegen een aantrekkelijk prijskaartje dat helemaal niet op kan tegen de aankoopprijs én installatie-service van een volledig nieuwe keuken. Kortom, waar wacht je nog op?

 

Waarom kiezen voor de Osmo Decorwas Creativ?

Ben je voor het idee gewonnen en benieuwd naar de mogelijkheden om je aanrechtblad – en bijgevolg de volledige look van je keuken – nieuw leven in te blazen? Dan raden wij jou aan om het uitgebreide gamma Osmo aanrechtblad verf eens even van naderbij te bekijken. 

Deze unieke verf; gebaseerd op natuurlijke geheel plantaardige oliën én wassen, staat beter bekend onder de vorm van Osmo Decorwas en biedt een breed kleurenpallet van maar liefst 10 verschillende kleuren aan. Zit je voorkeur niet meteen tussen de 10 vooraf geprogrammeerde kleurtjes? Geen nood, want de 10 kleuren kunnen onderling naar hartenlust met elkaar worden gemengd zodoende de kleur te creëren die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet. Of om het in technische termen te zeggen; de Osmo aanrechtblad verf kun je zonder problemen bestellen in één van de vele 186 RAL en/ of 1950 NCS-kleuren waardoor er altijd wel een kleurtje tussen zit die geheel aan de verwachtingen weet te voldoen.

 

De voordelen op een rijtje

Nog niet helemaal overtuigd? Dan willen wij jou graag even laten kennismaken met de vele voordelen én mogelijkheden die de Osmo Decorwas Creativ aanbiedt. Want, naast het feit dat het product gebaseerd is op natuurlijke geheel plantaardige oliën en wassen en garant staat voor een volledig nieuw uiterlijk, biedt het nog op tal van andere vlakken een extra meerwaarde. Zo beschermt de Osmo Decorwas Creativ verf langdurig tegen vocht, vuil én beschadiging wat het gebruiksgemak én de duurzaamheid ervan extra in de “verf” zet. Daarnaast staat deze aanrechtblad verf tevens garant voor een bijzonder hoog rendement waarbij 1 liter geschikt is om tot wel 24m2 te behandelen. Goedkoper dan het plaatsen van een volledig nieuwe keuken, weet je nog?

Daarnaast kan deze verf makkelijk worden onderhouden en – indien nodig – plaatselijk worden bijgewerkt. En alsof dat alles nog niet voldoende is; blijkt de Osmo Decorwas Creativ verf ook nog eens geschikt om kinderspeelgoed onder handen te nemen. 

Hoe eraan te beginnen?

Nu je eindelijk de knoop hebt doorgehakt, rest nog maar de vraag hoe aan het hele proces te beginnen. En hoewel dat best wel een knap karweitje kan zijn, zul je er op het einde van de rit niet alleen heel wat voldoening uithalen maar bovendien een aanzienlijk bedrag hebben uitgespaard dan wanneer je voor een volledig nieuwe keuken had gekozen. En hoewel je het werk – indien gewenst ook kunt uitbesteden (mits betaling) – is het ook wel makkelijk zelf uit te voeren. Wij tonen jou graag hoe je het best te werk gaat.

Zo is het in eerste instantie belangrijk om enkele voorbereidingen te treffen alvorens het aanrechtblad in een nieuw verfjasje te zetten. Maak het volledige aanrechtblad leeg en ruim alles netjes op. Indien mogelijk is het zelfs aan te raden om de gootsteen te verwijderen of op z’n minst toch zo goed mogelijk af te plakken; kwestie van achteraf geen nare verrassingen te hebben. Schrob vervolgens het volledige aanrechtblad netjes schoon en verwijder daarbij eventuele vlekken, vuiltjes en stofjes. Want enkel en alleen een schoon, droog én 100% stofvrij oppervlak, staat garant voor een optimaal resultaat.

Na het ruimen én schoonmaken van het aanrechtblad, dien je het volledige oppervlak te schuren. Op die manier kun je de resterende verf en/ of laatst aangebrachte behandeling verwijderen zodoende een mooi en egaal oppervlak te bekomen. Tijdens het schuren is het bovendien aangewezen om steevast te starten met een grove korrel en vervolgens te eindigen met een fijne korrel schuurpapier. Kies bijvoorbeeld voor een korrel 40 schuurpapier om te beginnen en ga verder met een korrel 80 én nadien zelfs korrel 120 schuurpapier. Na het schuren, dien je het oppervlak 100% stofvrij te krijgen zodoende een optimaal en mooi eindresultaat te kunnen bekomen.

Is het aanrechtblad volledig geschuurd en netjes gereinigd, dan is het tijd om een eerste dunne egale laag van het Osmo Decorwas Creativ product op het aanrechtblad aan te brengen. Eenmaal het volledige aanrechtblad behandeld, dien je een 24 uren droogtijd te respecteren alvorens een tweede verflaag op het oppervlak aan te brengen. Het spreekt voor zich dat ook deze laag minstens 24 uur moet drogen waarna je de tape kunt verwijderen en/ of de gootsteen kunt terugplaatsen en klaar is Kees!

 

Finishing touch!

En laat ons eerlijk zijn; je keuken ziet er toch al helemaal anders uit, of niet? Wil je het geheel toch nog net dat tikkeltje specialer laten ogen, dan kun je de keuken altijd nog afwerken met bijvoorbeeld een nieuwe bestekset, enkele plantjes, een kruidenrekje of een bijpassende keukenloper die qua stijl én design in het verlengde ligt van het pas geverfde aanrechtblad.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES