Zo vind jij de juiste vakmensen

Laatste update: 19.08.22

 

Moet er toch wel het een en andere gebeuren in of rondom het huis? Of het nu een volledige verbouwing dan wel enkele kleine aanpassingen betreft; het kan handig zijn om een beroep te doen op ervaren werkkrachten. Maar waar vind je nu de juiste vakmensen? Wij helpen jou graag op weg door enkele tips aan te reiken die mogelijks wel van hulp kunnen zijn. Benieuwd? Aarzel dan niet en lees gerust even verder!

 

Werken op de agenda!

Het is zover! Binnenkort gaan de werken aan de woonst van start en dat kan best voor heel wat bloed, zweet en tranen zorgen. Of het nu om een volledige verbouwing gaat dan wel renovatiewerken of hier en daar enkele kleine aanpassingen; het kan in sommige gevallen aangewezen zijn om bepaalde taken uit te besteden aan ervaren professionele werkkrachten. 

Uiteraard is het goed om op voorhand even te bekijken welke zaken je eventueel zelf zou kunnen uitvoeren zodoende onnodige kosten zoveel mogelijk te vermijden. Vind je echter van jezelf dat je 2 linkerhanden hebt, heb je weinig/ geen tijd of wil je gewoon een té gek eindresultaat bekomen dan is het inschakelen van vakmensen geen overbodige luxe. 

 

Vakmensen gevraagd!

Heb je ondertussen een goede overweging gemaakt van de taken die je enigszins zelf zou kunnen uitvoeren en de werkzaamheden die maar beter worden uitbesteed? Dan komt het er nu vooral op aan om op zoek te gaan naar de juiste vakmensen; mensen die goed zijn in hun job en waar je voor de volle 100% op kunt rekenen. Makkelijk in theorie, echter in praktijk vaak lastig te vinden. Daarom reiken wij jou graag enkele tips & tricks aan die je misschien wel van pas kunnen komen bij de zoektocht naar de geschikte vakmensen.

 

Tips & tricks voor jouw zoektocht

We begrijpen dat het best wel enige tijd en moeite vraagt om de juiste en beste vakmensen op het spoor te komen én dat het lastig is om aan een dergelijke zoektocht te beginnen. Het lijkt dan ook een goede aanbeveling om je in je zoektocht te laten leiden door enkele handige tips & tricks die we hieronder al even snel op een rijtje plaatsen: 

• Informeer in je kennissenkring

• Doe online research

• Ga te rade bij een branchevereniging

• Vraag offertes op

Ben je als inwoner van Utrecht bijvoorbeeld op zoek naar een ervaren schilder om meerdere kamers in het huis onder handen te nemen? Dan zijn er genoeg professionele Utrechtse schilders te vinden die de klus voor jou kunnen klaren. Houd rekening met de bovenstaande tips en het onderzoek wijst vervolgens zichzelf uit.

 

Informeer in je kennissenkring

Probeer je op voorhand niet op te winden voor zaken die uiteindelijk het panikeren niet waard zijn. Ben je op zoek naar enkele vakmensen om bepaalde klussen in en/ of rondom het huis te klaren? Informeer dan eerst even in je dichte kennissenkring. Misschien zijn er wel familieleden en/ of vrienden die een bepaalde stiel uitoefenen en jou een handje kunnen toesteken. Aarzel niet en vraag dus rond in je netwerk en bekijk of er mogelijkheden zijn om de klus door één van hen te laten klaren. 

Bovendien is een kennis in de meeste gevallen ook een soort van vertrouwenspersoon. Doordat je de persoon in kwestie (goed) kent, weet je perfect wat je aan hem/ haar hebt en wat je van hem/ haar kunt en mag verwachten. Kortom, de kans dat je voor onaangename verrassingen komt te staan is misschien een pak kleiner dan wanneer je voor iemand kiest die je van haar noch pluimen kent.

Anderzijds kan deze vertrouwensband in bepaalde gevallen ook een nadeel zijn. Doordat je elkaar zo goed kent, bestaat er een grotere kans dat de werkzaamheden enkele dagen/ weken langer blijven liggen dan normaal. Maak in dergelijke gevallen op voorhand goede afspraken zodat je beiden weet waar het einddoel en de verwachtingen liggen.

Doe online research

Is er niet meteen een kennis of familielid waar je op kunt rekenen om de klus te klaren? Dan zul je een tandje moeten bijsteken in de zoektocht naar de geschikte vakmensen. Besteed daarom tijd én aandacht aan online research. Ga op zoek naar informatie omtrent het betreffende klusbedrijf of de klusser en wees aandachtig voor  reviews waarin klanten hun bemerkingen – positief en/ of negatief – vermelden. Dergelijke klantenreviews kunnen jou vaak een beter beeld geven over de persoon of het bedrijf in kwestie en de geleverde diensten.

Let wel; probeer in de gaten te houden welke reviews je uiteindelijk bekijkt aangezien er altijd wel mensen zijn die om een ongeldige reden een minder goede tot slechte review achterlaten. Dit wordt dan berekend in het totaal aantal beoordelingen en de kwaliteit ervan, maar geeft geen uitsluitend beeld over de kwaliteiten van een bepaald bedrijf of klusser.

Naast het bestuderen van de online reviews is het eveneens handig om de websites en/ of portfolios van de klusbedrijven en/ of werknemers met elkaar te vergelijken. Vaak zegt de opbouw van de website of het portfolio al heel wat over de persoon of het bedrijf in kwestie!

 

Ga te rade bij een branchevereniging

Naast het grondig uitspitten van online informatie, is het eveneens een goede aanbeveling om even te rade te gaan bij een branchevereniging of brancheorganisatie. Een dergelijke organisatie zet zich in voor de belangen binnen een bepaalde specifieke branche en zorgt er dus eigenlijk voor dat de desbetreffende deelnemers verzekerd zijn van een gezamenlijke stem. Ben je op zoek naar een professionele Utrechtse schilder – om binnen ons eerder vernoemde voorbeeld te blijven – dan kan het aangewezen zijn om binnen de stad Utrecht op zoek te gaan naar een branchevereniging die professionele Utrechtse schilders vertegenwoordigt. 

 

Vraag offertes op!

Last but not least, is het uiteraard belangrijk om zoveel mogelijk offertes op te vragen. Heb je – mede dankzij de bovenstaande tips en tricks – toch al enkele klusbedrijven en/ of klussers weten te selecteren, dan komt het er nu op aan om hen 1 voor 1 een vrijblijvende offerte te laten opmaken. Door bijvoorbeeld 4 à 5 schilder-offertes op te vragen, kun je meteen een beter beeld krijgen van de geschatte kosten, tijd en werkzaamheden. Komt een 6e schilder dan plotsklap met een duidelijk hoger prijskaartje aangelopen, dan weet je meteen dat deze persoon misschien net iets minder te vertrouwen is.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES