Beste accu stofzuiger

Laatste update: 21.06.24

 

Accu stofzuigers test van 2024

 

Woon je op een klein appartementje of ga je regelmatig met de caravan op reis? Dan kan een degelijke accu stofzuiger misschien wel een goede aanvulling zijn. Een handig apparaatje dat vaak ook heel compact is en daardoor makkelijk op te bergen en/ of mee te nemen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, kun je alvast de top 3 hieronder even grondig bekijken. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Samsung PowerBot Boost alvast voor een topproduct kiest. Bovendien is het mogelijk om deze accu stofzuiger door middel van een applicatie, vanop een afstand te besturen. Je zou natuurlijk ook voor de Shark IF200 accu stofzuiger kunnen kiezen die bovendien wordt aangevuld met een krachtige ingebouwde kruimelzuiger.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 Accu stofzuiger Reviews – Top 5

 

Als je niet zo groot behuisd bent, dan is een accu stofzuiger ideaal. Daarnaast is hij bijvoorbeeld ook heel handig voor gebruik in de caravan. Hij is snoerloos en je pakt hem heel makkelijk mee. Wij hebben de beste accu stofzuigers voor je op een rijtje gezet. Hierbij hebben wij ons gebaseerd op de bevindingen van klanten. In dit rijtje ontbreekt de Dyson accu stofzuiger. Met zijn relatief hoge prijs is hij in vergelijking met andere merken niet automatisch ook de beste accu stofzuiger.

 

 

1. Samsung PowerBot Boost

 

Deze Samsung robot accu stofzuiger is heel handig wanneer je weinig tijd hebt.Je kunt deze robot op afstand bedienen via de app op je smartphone. Dus als je thuis komt is je huis schoongemaakt. De accu gaat 1 tot 1,5 uur mee. Is de accu leeg dan keert de robot automatisch terug naar de acculader.

Deze accu zuigrobot heeft een groot vermogen van 140 W en een zuigkracht van maar liefst 40 W. Hij is daarmee vergelijkbaar met een conventionele stofzuiger. Hij gaat zonder problemen over drempels tot 1,5 cm. Dit apparaat gaat door zijn handige formaat makkelijk onder meubels door.

De Samsung powerboost valt qua prijs niet direct in de categorie goedkope accu stofzuigers. In de review van klanten wordt deze accu stofzuiger aanbevolen om zijn mooie design en wendbaarheid. Bovendien is hij eenvoudig in gebruik.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Shark IF200

 

Deze accu steelstofzuiger bevat een geïntegreerde kruimelzuiger. Hij wordt geleverd met een combizuigmond en een turbozuigmond. Ook wordt een dierenhaarborstel meegeleverd. De accu van deze steelstofzuiger is verwisselbaar en gaat ongeveer 25 minuten mee. Het apparaat is licht in gewicht en daarmee eenvoudig verplaatsbaar.

Deze accu stofzuiger heeft een zakloze stofcontainer. Deze is makkelijk te legen en de filters zijn eenvoudig te reinigen. De inhoud van deze stofcontainer is 0,9 liter. Deze accu stofzuiger heeft een in hoogte verstelbare steel en is comfortabel voor de rug.

Kopers die u voorgingen, zijn lovend over dit apparaat. Deze accu stofzuiger is door zijn geringe gewicht van 4 kg makkelijk wendbaar. De goede zuigkracht en praktische afmetingen samen met een goede prijs-kwaliteitverhouding maken deze accu stofzuiger tot een top artikel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vax Air Cordless Lift U85-ACLG-B-E

 

Ben je op zoek naar een wat zwaardere accu stofzuiger? Dan is dit mogelijk dat wat je zoekt. Met zijn krachtige zuigmotor en de inschakelbare motorisch aangedreven zuigmond reinigt hij diep vastzittend vuil. Door zijn handig afneembare zuigunit bereik je ook de moeilijke plekken zoals trappen en auto interieurs.

Deze accu stofzuiger beschikt over een geïntegreerde kruimelzuiger. Hij wordt geleverd inclusief een kieren-, combi- en meubelzuigmond. Daarnaast worden twee accu´s meegeleverd, zodat je altijd beschikt over één volle. De gebruiksduur is ca. 60 minuten en de oplaadtijd van de batterijen 180 minuten.

Door kopers wordt voor dit artikel een positief advies gegeven. Door zijn lichte gewicht van ca. 5 kg en afmetingen van 112,5 x 28 x 26 cm  is hij makkelijk wendbaar en opbergbaar. Deze accu stofzuiger heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Makita DVC260Z

 

Bij het horen van de naam Makita krijg je meteen een goed gevoel. De naam is een begrip binnen de wereld van het gereedschap. De productkwaliteit van dit merk vind je dan ook terug in deze Makita accu stofzuiger. Hij beschikt over een grote zuigkracht zowel op harde vloeren als op tapijt.

Deze Makita accu stofzuiger beschikt over een royale stofcontainer met een inhoud van maar liefst 2 liter. Hij leent zich uitermate goed voor het reinigen van kleine ruimten. Hij is toegerust met verstelbare schouder- en heupgordels. Het gewicht van dit handige apparaat is slechts 4,3 kg.

Als je naar de prijs van deze Makita accu stofzuiger kijkt, krijg je direct het gevoel met een accu stofzuiger aanbieding te maken te hebben. Kopers geven in hun review dan ook aan de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend te beoordelen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bosch Unlimited BCS1ALL

 

Deze Bosch accu stofzuiger is het nieuwste model dat zojuist door Bosch op de markt  is gebracht. Beschik je over meer apparatuur uit de Home & Garden serie van Bosch dan is dit zeker een leuke aanvulling. De meegeleverde batterij is uitwisselbaar met alle draadloze 18 Volt apparatuur uit deze groep producten.

Deze Bosch accu stofzuiger wordt geleverd met een zakloos stofreservoir met een inhoud van 0,4 liter. De gebruikstijd is ca. 60 minuten en hij heeft een oplaadtijd van 300 minuten. Deze accuzuiger beschikt over een geïntegreerde kruimelzuiger. De mogelijkheid tot muurmontage en zijn lichte gewicht van 2,9 kg zorgen ervoor, dat deze Bosch accu stofzuiger makkelijk op te bergen is.

Omdat het apparaat pas sinds kort is geïntroduceerd op de markt zijn er helaas nog geen reviews van klanten beschikbaar.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Accu stofzuigers koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de beste accu stofzuigers. Daarom raden wij jou aan om niet meteen met het eerste het beste toestel naar huis te gaan. Neem echter de tijd om verschillende toestellen met elkaar te vergelijken en op zoek te gaan naar eventuele aanbiedingen. Het is altijd mooi meegenomen indien je kunt kiezen voor één van de goedkope accu stofzuigers. Het is dan ook een goede aanbeveling om even stil te staan bij kenmerken zoals het gebruiksgemak, de voordelen, het type, het gewicht en natuurlijk ook het geluidsniveau.

Wat is een accu stofzuiger en het gebruiksgemak

Wat is nu precies een accu stofzuiger en waarvoor kun je dergelijk apparaat nu precies voor gebruiken. Zoals de naam doet vermoeden, is het een stofzuiger die functioneert door gebruik te maken van een oplaadbare accu. Je kunt dergelijke stofzuigers, net zoals bedrade stofzuigers, dan ook voor verschillende doeleinden gaan gebruiken. Er bestaan wel degelijk verschillende soorten accu stofzuigers, diverse design mogelijkheden en extra kenmerken. Laten we even een kijkje nemen.

 

Welke voordelen kunnen eraan verbonden zijn

De aanschaf van een goed functionerende accu stofzuiger zorgt voor heel wat pluspunten. Zo worden de meeste accu stofzuigers gekenmerkt door een vrij laag gewicht. Dat maakt ze dan weer makkelijker en aangenamer om te gebruiken. Doordat de stofzuiger werkt op basis van een oplaadbare accu geniet je bovendien een optimale bewegingsvrijheid. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met een snoer, en je zult er ook niet over vallen of struikelen.

Een accu stofzuiger is verder ook heel wendbaar en draaibaar. Dit maakt de stofzuiger bijzonder aangenaam om mee te gebruiken en ook geschikt om onder lage meubels te stofzuigen. De meeste accu stofzuigers werken ook veel stillen in vergelijking met andere soorten stofzuigers die op netstroom werken. Indien je vaak last hebt van allergieën dan kies je maar beter voor een accu stofzuiger daar deze apparaten zijn uitgerust met een HEPA-filter.

 

Het soort accu stofzuiger

Je zult het misschien niet meteen beseffen maar toch bestaan er heel wat verschillende soorten accu stofzuigers. Het ruime assortiment zorgt dan ook meteen voor een beetje keuzestress. Zo heb je bijvoorbeeld de optie om te kiezen voor de accu robotstofzuiger. Een vrij compact apparaat dat geheel automatisch werkt en na gebruik automatisch naar het laadstation zal terugkeren. Er is verder ook de mogelijkheid om te kiezen voor een accu steelstofzuiger of een accu ruggedragen stofzuiger.

Maar hoe kun je nu te weten komen welk type accu stofzuiger het beste bij jou past? Probeer daarom rekening te houden met een aantal zaken. Welke verwachtingen heb je van het apparaat en waar ben je precies naar op zoek? Wat is de te behandelen oppervlakte? Gaat het om een vrij grote of eerder kleine te stofzuigen oppervlakte. Ben je op zoek naar een professioneel toestel of toch eerder iets voor thuis?

 

Het gewicht en het geluidsniveau

We hebben het al even kort vermeld maar de meeste accu stofzuigers wegen niet alleen veel minder dan eender welk ander type stofzuiger maar ze maken ook veel minder lawaai. Afhankelijk uiteraard van het type accu stofzuiger waar je voor kiest, zul je met een merkbaar gewicht zitten van ongeveer 2 tot 4 kilogram. En dat is dus behoorlijk weinig. Daardoor is het mogelijk om de accu stofzuiger makkelijk te draaien en te wenden, en eventueel ook met één hand te besturen. Dat is bijvoorbeeld niet het geval bij een bedrade stofzuiger.

Naast het gewicht blijkt ook het geluidsniveau een echte meevaller te zijn. De meeste accu stofzuigers zitten met een gemiddeld geluidsniveau van ongeveer 70 decibel. Indien je weet dat een niet snoerloze stofzuiger vaak een gemiddeld geluidsniveau behaalt van maar liefst 78 decibel, dan zul je merken dat dergelijke apparaten inderdaad stiller functioneren. Een pluspunt voor heel veel gebruikers.

 

Het mogelijke vermogen

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het vermogen van de accu stofzuiger. Wanneer we het over vermogen hebben, dan hebben we het eigenlijk over de kracht van de motor. Hoe krachtiger de motor van de stofzuiger is, hoe meer vermogen, en hoe sterker de zuigkracht zal zijn. Met andere woorden, hoe beter de accu stofzuiger zal werken. Zo kun je kiezen voor apparaten met een maximaal vermogen van 800 Watt, indien je bijvoorbeeld op zoek bent naar een energiezuinig apparaat. Er zijn echter ook heel wat accu stofzuigers met een totaal vermogen tussen 800 en 1250 Watt.

Extra kenmerken, mogelijkheden en eventuele toebehoren

Tenslotte loont het ook de moeite om even stil te staan bij de mogelijke kenmerken en eventuele hulpstukken. Zo is het altijd een pluspunt indien de accu stofzuiger voorzien is van een softgrip en een ergonomisch gevormd handvat. Veel gebruikers vinden het hartstikke mooi indien het apparaat gekenmerkt wordt door een ingebouwde kruimelzuiger.

Sommige accu stofzuigers zijn ook voorzien van muurbevestiging en een “stofzak vol” indicator. Bekijk ook zeker de gebruiksduur van het apparaat en de tijd die het nodig heeft om helemaal op te laden. Indien er extra hulpstukken zoals een turboborstel, een parket vloerborstel en meubel mondstuk worden meegeleverd; dan is dit ook een pluspunt. Uiteraard zul je daar vaak iets meer voor hoeven te betalen maar je kunt altijd nog een aantrekkelijke accu stofzuiger aanbieding tegenkomen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES