5 Beste Afstandsmeters Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Afstandsmeters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je van plan om binnenkort de keuken te verbouwen? Dan is het natuurlijk wel een goede aanbeveling om de exacte afmetingen te kennen. Daarvoor kun je beroep doen op de nauwkeurigheid en degelijkheid van een handige afstandsmeter. In onze koopgids bieden we jou een aantal richtlijnen en tips die de zoektocht makkelijker kunnen maken. Verder kun je ook gewoon even verder scrollen naar onze top 3 hieronder. Zo blijk je met de Bosch GLM 40 afstandsmeter alvast een goede koop te doen. Zoals de naam doet vermoeden, kun je met dit apparaat makkelijk een bereik van maar liefst 40 meter ver halen. Je zou natuurlijk ook gewoon kunnen opteren voor de Bosch Zamo (II) afstandsmeter. Een compact toestel dat probleemloos gewoon in je broekzak past.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Afstandsmeters (Reviews) van 2024

 

Met een afstandsmeter kun je de afstand meten tot een bepaald punt of voorwerp. Deze apparaten hebben een bepaald bereik en de wijze waarop de afstand gemeten wordt kan ook verschillen. We hebben enkele goede producten opgezocht op basis van de prijs-kwaliteitverhouding en onze top 5 uitgekozen. Je kunt er zelf nog de beste afstandsmeter uit kiezen.

 

1. Bosch Professional Afstandsmeter GLM 40

 

Deze laserafstandsmeter heeft een bereik van 40 meter maar je kunt ook een model kopen met een ander bereik zoals 8 meter of 50 meter. Dankzij het compacte formaat kun je het toestel makkelijk in je broekzak meenemen. Het apparaat is bestand tegen stof en water en kan ook tegen een stootje zodat je het zonder problemen op een bouwplaats kunt gebruiken.

Het toestel is voorzien van een AutoSum functie om verschillende meetwaarden bij elkaar op te tellen en je kunt de resultaten eenvoudig aflezen van het verlichte scherm. De bediening van de meter gebeurt met één knop en de nauwkeurigheid van de metingen bedraagt +/- 2 mm.

Het advies van de kopers is overwegend positief. De meter is heel eenvoudig in gebruik en maakt nauwkeurige metingen. Het compacte formaat is voor de meeste gebruikers een pluspunt en het design valt ook goed in de smaak.

Kies je voor de Bosch afstandsmeter dan haal je volgens heel wat kopers een degelijk toestel in huis. Bosch staat bij heel wat gebruikers bekend omwille van z’n degelijkheid en kwaliteit. Het zal dan ook niet verwonderen dat velen Bosch veruit als het best merk beschouwen. Laten we even op zoek gaan naar de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Bereik: met dit unieke apparaat kun je probleemloos een maximaal bereik halen van maar liefst 40 meter ver. Het is ook mogelijk om hetzelfde toestel met een ander bereik aan te schaffen.

Formaat: je zult merken dat het om een bijzonder compacte afstandsmeter gaat die makkelijk overal mee naartoe te nemen is.

Veilig: de afstandsmeter van Bosch is zowel stof- als waterbestendig en kan verder ook heel wat verdragen. Indien je dit apparaatje dus wenst te gebruiken op een bouwplaats, dan is dat geen enkel probleem.

AutoSum functie: dankzij de AutoSum functie is het mogelijk om diverse meetwaarden bij elkaar te gaan optellen.

 

Nadelen:

Tweedehands: slechts één enkele koper blijkt niet echt tevreden te zijn omdat het volgens hem of haar over een tweedehands apparaat zou gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bosch Zamo (II) Afstandsmeter Tot 20 meter bereik

 

Deze afstandsmeter van Bosch heeft een bereik van 20 meter en is zo compact dat het in elke broekzak past. Bovendien is het product dankzij de lage prijs ook geschikt voor kopers die op zoek zijn naar goedkope afstandsmeters. Het apparaat is eenvoudig te bedienen met één druk op de knop.

Het display beschikt over een achtergrondverlichting zodat je ook in donkere ruimte de resultaten goed kunt aflezen. De laatste meetwaarde kun je in het apparaat opslaan met de holdfunctie en door de softgrip ligt het toestel comfortabel in de hand.

In de reviews lezen we dat het apparaat makkelijk in gebruik is en dat je het kunt meenemen in je broekzak door het kleine formaat. De kopers zijn tevreden over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding maar geven wel aan dat het scherm van de meter gevoelig is voor krassen.

Net zoals het eerste product zul je merken dat ook deze afstandsmeter jou wordt toegestuurd door Bosch. Met een maximaal bereik van maar liefst ruim 20 meter kun je bovendien al heel wat klusjes uitvoeren met dit toestel. Laten we even de populairste kenmerken van het apparaat op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Formaat: ook hier hebben we te maken met een vrij compact toestel dat handig is om overal mee naartoe te nemen.

Prijskaartje: je zult meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van deze afstandsmeter. In vergelijking met de andere apparaten uit deze lijst, zou het bovendien wel eens over de laagste prijs kunnen beschikken.

Display: het toestel is verzekerd van een duidelijk en helder display waarop je alle gegevens kunt aflezen. Je kunt hierbij eventueel gebruik maken van de beschikbare achtergrondverlichting.

 

Nadelen:

Niet krasbestendig: volgens een kleine minderheid van de klanten zou het scherm van het display niet echt krasbestendig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Agatec DM100 Afstandsmeter bereik tot 30 meter

 

De DM100 afstandsmeter van Agatec heeft een bereik van 30 meter en maakt snelle en nauwkeurige metingen. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en dankzij het kleine formaat kun je het makkelijk meenemen op verplaatsing.

Je kunt deze meter gebruiken om afstanden te meten maar ook om oppervlaktes en volumes te berekenen. Het apparaat wordt geleverd met een opbergtasje en beschikt over een meetnauwkeurigheid van 2 mm. Het toestel werkt op batterijen die meegeleverd worden.

De kopers zijn tevreden over dit apparaat. Ze vinden het een stevige afstandsmeter die correcte en snelle metingen maakt. Het design valt bij de gebruikers ook in de smaak en vanwege het kleine formaat kun je deze meter eenvoudig meenemen naar een andere locatie.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze degelijke afstandsmeter van het bekende en sterk gewaardeerde merk Agatec. Doordat het toestelletje zo compact is, kun je het makkelijk overal mee naartoe nemen. Het past zelfs in de broekzak en dat is echt wel handig.

 

Voordelen:

Bereik: met dit apparaat kun je zonder problemen een maximaal bereik behalen van maar liefst 30 meter ver.

Gebruiksgemak: het is een multifunctioneel apparaat aangezien je deze afstandsmeter ook kunt gebruiken om de oppervlakte van een bepaalde ruimte te berekenen op het volume ervan.

Opbergtasje: bij de aankoop van de afstandsmeter krijg je bovendien een praktisch en stevig opbergtasje meegeleverd. Ideaal dus om het toestel steeds veilig weer op te bergen.

Handig in gebruik: het is een nauwkeurige afstandsmeter die de resultaten tot op 2 mm nauwkeurig kan weergegeven. Verder zijn de batterijen bij de aankoop van het toestel inbegrepen.

 

Nadelen:

Geen reviews: jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen enkele koper een reactie bij het product heeft geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bosch PLR 50 C Afstandsmeter Tot 50 meter bereik

 

Bosch is een populair merk voor afstandsmeters, het feit dat er drie producten van Bosch in ons artikel besproken worden is genoeg bewijs. De PLR 50 C heeft een meetbereik van 50 meter en gebruikt een laser om exacte afstanden in een korte tijd te berekenen. Je kunt de resultaten bewaren in de PLR measure&go app van Bosch zodat je deze altijd opnieuw kunt raadplegen.

Je kunt de meetresultaten natuurlijk ook aflezen van het kleurendisplay. Het apparaat is verder ook nog geschikt om oppervlaktes en volumes te meten en je kunt er ook mee optellen en aftrekken. De laatste 10 metingen worden ook automatisch bewaard in het toestel.

Je kunt het apparaat eenvoudig bedienen met het touchscreen en het maakt ook correcte metingen. De kopers geven ook goed advies over de app en de verbinding die je kunt maken met een smartphone. Het lukt echter niet om een verbinding te maken met een iPhone.

Opnieuw krijgen we te maken met een afstandsmeter die wordt aangeboden door het bekende merk Bosch. Het zal ondertussen wel al duidelijk zijn dat Bosch veruit één van de populairste merken is op het gebied van duurzame afstandsmeters. Laten we even het overzicht met de positieve en negatieve punten bekijken.

 

Voordelen:

Meetbereik: het is een bijzonder krachtig apparaat met een maximaal meetbereik van maar liefst ruim 50 meter ver.

Gebruiksgemak: je zult merken dat deze afstandsmeter gebruik maakt van een krachtig lasersignaal. Op die manier kun je in een mum van tijd een bepaalde afstand meten.

Display: het apparaat wordt gekenmerkt door een helder en duidelijk leesbaar display. Bovendien gaat het hier om een kleurenscherm.

Comfort: het is ook mogelijk om zowel volumes alsook oppervlaktes van bepaalde ruimtes te gaan berekenen.

 

Nadelen:

Geen iPhone verbinding: echter is het wel belangrijk om te beseffen dat het niet mogelijk is om deze afstandsmeter met je iPhone te verbinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Leica Afstandmeter Disto D2

 

Deze Leica afstandsmeter heeft een meetbereik van wel 60 meter en is zo klein dat je het in je broekzak kunt meenemen. Het apparaat is eenvoudig te bedienen, met één druk op de knop kun je meteen de afstand meten met een grote precisie.

Je kunt het toestel ook gebruiken om oppervlaktes of inhoud te berekenen. Het display beschikt over 3 regels en is makkelijk om af te lezen, het is bovendien ook voorzien van verlichting zodat je de resultaten zelfs in donkere ruimtes goed kunt zien.

Hoewel deze afstandsmeter aanbieding nog maar 2 beoordelingen heeft ontvangen zijn de commentaren uitsluitend positief. De kopers zijn tevreden over de voordelige prijs-kwaliteitverhouding en vinden dat het apparaat correct en snel zijn werk doet.

Uiteindelijk kunnen we deze top 5 afsluiten met de Leica Disto D2 afstandsmeter. Om te weten of dit apparaat al dan niet aan jouw verwachtingspatroon voldoet, dan kan het handig zijn om alvast een kijkje te nemen tussen de verschillende mogelijkheden ervan.

 

Voordelen:

Meetbereik: het is een bijzonder degelijke en krachtige afstandsmeter waarbij je een maximaal meetbereik kunt behalen van maar liefst 60 meter ver.

Formaat: doordat het apparaat vrij compact is, kun je het ook makkelijk overal mee naartoe nemen.

Display: het toestel is voorzien van een vrij groot display dat tot wel 3 regels biedt. Verder is het duidelijk leesbaar en kun je gebruik maken van verlichting.

 

Nadelen:

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties van klanten waarnemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Afstandsmeters koopgids

 

Ben jij van plan om binnenkort een nieuwe vloer te leggen in je woonkamer? Dan is het belangrijk dat je de juiste afmetingen van de kamer kent. Dit kun je berekenen met behulp van een afstandsmeter. Het is natuurlijk wel een aanbeveling om een keuze te maken uit één van de beste afstandsmeters. Zo ben je zeker dat je een kwalitatief en duurzaam product koopt. Bij de aankoop kun je daarom letten op de opties, de prijs en het meetbereik. Met deze informatie in je achterhoofd zal het beslist gemakkelijker zijn om een degelijk apparaat te vinden.

 

 

Wat is een afstandsmeter

Een afstandsmeter is een apparaat waarmee jij op een heel eenvoudige en snelle manier de afstand kunt berekenen tussen 2 punten. Sommige mensen zullen ook al gehoord hebben van een lasermeter. Eigenlijk zijn dit gewoon 2 verschillende termen die gewoon naar één en hetzelfde toestel verwijzen. Dankzij een afstandsmeter hoef jij vanaf nu geen problemen meer te ondervinden als jij bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken wilt opmeten. Dit is altijd handig als je de vloer opnieuw wilt leggen of andere meubels wilt plaatsen.

Afhankelijk van het apparaat dat je aankoopt, zijn er ook afstandsmeters die in staat zijn om de temperatuur van een bepaald object te bepalen. Dit kan ook heel erg handig zijn als je bijvoorbeeld de leidingen van de verwarming wilt bekijken. Doordat er momenteel zoveel keuze is tussen verschillende afstandsmeters is het niet altijd eenvoudig om er het beste apparaat uit te kiezen. Probeer daarom eventueel rekening te houden met de verwachtingen die je ervan hebt. Zo kun jij iets gerichter op zoek gaan wat betreft de functies van de afstandsmeter.

 

Mogelijkheden en kenmerken

Zoals in het vorige stukje reeds min of meer duidelijk werd, zullen sommige afstandsmeters over net iets meer mogelijkheden beschikken. Het is daarom een goed idee om voor jezelf uit te maken wat je verwacht van het toestel. Want uiteindelijk is elke extra optie ook een verhoging van de uiteindelijke prijs. Sommige opties kunnen echt een meerwaarde zijn terwijl andere functies eerder als een extra kunnen worden beschouwd. Sommige afstandsmeters bieden je de mogelijkheid om de minimale of maximale afstand te bepalen. Dit kan handig zijn als je heel wat kamers met ronde of gebogen muren hebt.

Verder zijn heel veel modellen ook in staat om het volume of de oppervlakte te gaan berekenen. Dit kan heel nuttig zijn als je bijvoorbeeld een nieuwe laminaat vloer wilt leggen in de woonkamer. Of wanneer je de muren wilt schilderen, kun je zo de oppervlakte berekenen en dus ook de hoeveelheid verf. Sommige afstandsmeters bieden je ook de mogelijkheid om afstanden af te trekken of op te tellen. Ook dit kan een heel handige functie zijn. Veel recente afstandsmeters beschikken ook over bluetooth. Zo kun jij een verbinding maken met je smartphone en alle gegevens die je gemeten had, opslaan en later opnieuw opvragen.

 

Het meetbereik van een afstandsmeter

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij het meetbereik van het apparaat. Aangezien niet elke afstandsmeter hetzelfde meetbereik zal hebben. Gemiddeld zal een afstandsmeter een afstand van 20 meter kunnen overbruggen. Maar er zijn natuurlijk ook toestellen met een lager of juist hoger meetbereik. Zo kun je ook heel wat afstandsmeters opmerken met een meetbereik van slechts 8 meter of modellen met een bereik van 50 meter.

Het is dus een goed idee om voor jezelf na te gaan welke afstand je maximaal wilt kunnen berekenen. Als je bijvoorbeeld als werkman dagelijks de afstand tussen bijvoorbeeld 2 muren moet meten dan kan een afstandsmeter met een hoger bereik aan te raden zijn. Als je als particulier het toestel minder vaak gebruikt dan zit je al goed met een meetbereik van ongeveer 10 tot 20 meter. De apparaten met een kleiner meetbereik zullen iets goedkoper zijn.

 

 

De prijsbepaling

In het voorgaande stukje zijn we iets dieper ingegaan op de mogelijkheden en de kenmerken van een degelijke afstandsmeter. Zo beschikken heel wat apparaten over extra functies en mogelijkheden. Zoals reeds vermeld zul je dit uiteraard ook voelen in de prijs. Wij raden je daarom aan om voor jezelf op voorhand een aantal dingen op een rijtje te zetten. Welk bedrag wil en kun je maximaal spenderen aan dit toestel. Wanneer je het toestel slechts heel sporadisch gaat gebruiken dan is een bluetooth verbinding misschien niet echt noodzakelijk. Want het hoeft niet gezegd te worden dat deze modellen zeker niet meer tot de goedkope afstandsmeters zullen gerekend worden.

Je kunt zeker en vast al een afstandsmeter vinden vanaf 50 euro. Natuurlijk zijn er ook exemplaren die veel duurder zijn en meer dan 150 euro waard zijn. Daarom is het belangrijk dat je rekening houdt met je eigen verwachtingen. Het kan misschien ook een goed idee zijn om de reviews van kopers eens door te nemen. Daar kun je vaak heel wat handige informatie terugvinden en tips. Houd ook zeker de promoties in de gaten en wie weet kom je zo wel een afstandsmeter aanbieding tegen. Probeer dus gewoon zoveel mogelijk modellen en aanbiedingen te vergelijken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES