Beste Airco’s Zonder Slang Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste airco’s zonder slang – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Airco’s zonder slang Koopgids

 

Wat is een airco zonder slang en hoe werkt het? Zijn er wezenlijke verschillen ten opzichte van een airco met afvoerslang of niet? En wat zijn de mogelijke soorten en optiemogelijkheden? Is een airco zonder slang een dure aangelegenheid of lijkt het prijskaartje nog wel mee te vallen? Het lijkt de moeite om de verschillende mogelijkheden even met elkaar te vergelijken. Echter is het een aanbeveling om niet meteen met het eerste het beste toestel huiswaarts te keren. Houd verder rekening met mogelijke promoties en/ of aanbiedingen.

Het nut van een airco zonder slang

De zomer komt eraan en je weet dat je toch wel enkele dagen moet werken of studeren. Dan kan een beetje verkoeling alvast wonderen verrichten. Ben je op zoek naar een duurzaam aircosysteem dan zul je in de meeste gevallen een apparaat tegenkomen dat voorzien is van afvoerslang die je naar buiten kunt leiden. Het gebruik van een goed werkende afvoer is nu eenmaal echt van noodzakelijk belang indien je wilt dat de airco naar behoren functioneert.

Toch, als je goed en lang genoeg zoekt, is het ook mogelijk om een aircosysteem zonder slang aan te kopen. Houd er wel rekening mee dat deze apparaten minder frequent voorkomen maar ze zijn er dus wel. Echter spreekt men in dergelijke gevallen niet zozeer meer over een airco maar eerder over een zogenaamde luchtkoeler. Een luchtkoeler kun je vergelijken met een airco maar dan wel zonder afvoerslang en bovendien economisch ook een pak goedkoper.

Je hoeft je dus alvast geen zorgen meer te maken voor de warme hittedagen die voor de deur staan, zelfs niet voor de mogelijks warme nachten. Maak gewoon gebruik van deze unieke luchtkoeler of “mobiele airco” zonder slang en het komt allemaal goed! Veel succes!

 

Mogelijke prijskaartje

De aanschaf van zo een mobiele airco zonder slang, ook wel luchtkoeler genaamd, is niet zo bijzonder duur. Het gemiddelde prijskaartje wordt geschat op ongeveer 20 euro. Uiteraard is het mogelijk dat bepaalde apparaten net een tikkeltje duurder zijn terwijl andere airco’s zonder slang misschien zelfs nog goedkoper zijn.

Het is een goed idee om zoveel mogelijk toestellen te bekijken alvorens je overgaat tot een aankoop. Bedenk waar je naar op zoek bent, wat je verwachtingen zijn en hoeveel budget je maximaal wilt en kunt spenderen hieraan. Indien je mocht twijfelen tussen meerdere apparaten dan kan het helpen om de online reviews van klanten hierover eens na te slaan.

 

Werking van een airco zonder slang

Je hebt de knoop eindelijk doorgehakt en bent van plan om een airco zonder slang aan te kopen. Dan is het uiteraard toch wel belangrijk om even stil te staan bij de mogelijke werking ervan. De werking van dergelijk apparaat baseert zich voornamelijk op het feit dat de lucht wordt verdampt. Die verdampte lucht moet vervolgens de ruimte doen verkoelen.

Eigenlijk komt het erop neer dat de zogenaamde droge en warme lucht die zich in de ruimte bevindt, vrijwel meteen naar de filter wordt geblazen. Die filter wordt uiteraard op voorhand opgevuld met een bepaalde hoeveelheid koud water zodanig dat, op het moment dat de warme lucht er tegen komt, deze gelijk wordt afgekoeld dankzij het koude water.

Verschil met een airco met afvoer

Toch is het belangrijk om even op het verschil met een airco met afvoer te wijzen. Een airco zonder slang is niet alleen goedkoper maar zal vaak minder effectief zijn dan een airco die voorzien is van een volledig uitgerust afvoersysteem. In het begin zul je merken dat de airco zonder slang precies doet wat je ervan verwacht hebt, maar op lange termijn zal het effect verwaarloosbaar zijn en is dergelijk apparaat ook minder duurzaam. Het loont daarom de moeite om, indien mogelijk, te investeren in een airco met afvoerslang.

 

Het type en de optiemogelijkheden

Tot slot is het belangrijk om ook even stil te staan bij de diverse mogelijkheden die je hebt zodra je besluit op zoek te gaan naar een airco zonder slang. Zo zou je kunnen opteren voor een vast model dat je makkelijk ergens kunt installeren. Dergelijk type airco is bijzonder energiezuinig en werkt zo goed als geluidloos. Echter zul je wel rekening moeten houden met het hogere prijskaartje.

Een mobiele airco is niet alleen goedkoper maar ook makkelijker verplaatsbaar van de ene naar de andere ruimte. Toch is het belangrijk om te beseffen dat dergelijke apparaten niet zo energiezuinig blijken te zijn en ook net iets meer lawaai zullen maken. Wat niet echt een aanrader is indien je de airco ook s’ nachts wenst te gebruiken. Naast de airco kun je in een derde geval nog kiezen voor de ventilator. Houd er wel rekening mee dat het hier niet om een airco systeem gaat daar de ventilator de lucht alleen maar gaat verplaatsen.

 

Beste airco’s zonder slang (Reviews) van 2024

 

De zoektocht naar de beste airco zonder slang verloopt niet altijd zonder slag of stoot. Bestaan er verschillende mogelijkheden en wat dan met het eventuele prijskaartje. Om het voor jou makkelijker te maken, hebben we hieronder alvast een topproduct voor je geselecteerd. We hebben hierbij gelijk rekening gehouden met de online reviews en het advies dat klanten genoteerd hebben. Neem rustig de tijd om het product  te bestuderen en het is meteen pluspunt dat het een goedkope airco zonder slang betreft.

 

JustFire Airco raamafdichting (raam/ deur t.b.v airco)

 

Ben je in het bezit van een mobiele airco? Dan loont het vast en zeker de moeite om dit product van JustFire alvast even wat grondiger te bekijken. Met dit product kies je gelijk voor een degelijke en duurzame raamafdichting die op diverse soorten mobiele airco’s kan worden bevestigd.

De raamafdichting is voorzien van een totaal formaat van 10 bij 10 cm en kan bovendien in combinatie met eender welk regulier raam. De witte kleur oogt bijzonder neutraal en maakt het product minder opvallend. Deze unieke raamafdichting is vervaardigd uit duurzaam acryl en weegt amper 200 gram. De Nederlandstalige handleiding vermeldt duidelijk hoe je de raamafdichting kunt gebruiken.

Bovendien lijkt ook het prijskaartje wel bijzonder goed mee te vallen waardoor het misschien wel om een aanbieding zou kunnen gaan. Jammer genoeg stellen we vast dat de meningen over het product vrij verdeeld zijn. Zo beschouwen sommige klanten het als een topproduct terwijl anderen van mening zijn dat de raamafdichting toch wel vrij kwetsbaar is.

Met de JustFire airco zonder slang kies je meteen voor een degelijk en duurzaam product. Of het apparaat voorzien is van de laagste prijs dat valt nog even af te wachten. Echter kunnen we de populairste kenmerkende eigenschappen hieronder alvast even op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: je zult meteen versteld staan bij het zien van het betaalbare prijskaartje van dit type raamafdichting.

Formaat: het gaat hier om een degelijke raamafdichting vervaardigd uit acryl met een maximaal formaat van 10 x 10 cm.

Handleiding: het product wordt jou toegestuurd inclusief een handleiding die naar het Nederlands is vertaald.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de kwaliteit van de raamafdichting beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES