5 best Airconditioners Test van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Best airconditioners – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In de zomerperiode kan het soms wel eens heel erg warm worden en dan is een beetje verkoeling echt wel een verademing. Een degelijke airconditioner kan ervoor zorgen dat je een bepaalde ruimte zoals bijvoorbeeld een slaapkamer meteen een pak koeler kunt maken. Uit onderzoek is gebleken dat je met de De’Longhi Pinguino PAC N81 zeker en vast een meer dan degelijk airconditioning toestel aankoopt. De transportwieltjes maken het een pak eenvoudiger om het apparaat van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor het De’Longhi Pinguino PAC AN112 toestel. Wanneer je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke airconditioner dan is het dit apparaat zeker en vast de moeite waard om te bekijken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Airconditioners koopgids

 

Een airconditioner brengt een koele verfrissing tijdens hete zomerdagen. Nu kun je wel denken, heb ik dit in Nederland of België wel nodig? Als je weet dat de aarde aan het opwarmen is dan is een airconditioner zeker geen verloren aankoop. Vooral oude mensen die grote hitte niet zo goed kunnen verdragen hebben veel voordeel aan zo’n toestel. Kies welke soort airconditioner je voorkeur heeft, wat het koelvermogen en het geluidsniveau is maar ook welke functies het toestel heeft en in welke energieklasse het valt.

Soorten airconditioners

We kunnen airco’s in drie soorten indelen. De eerste soort zijn de mobiele airco’s in één stuk. Dit is een airconditioner die de warme lucht afvoert via een slang. Je kunt de slang gewoon uit het raam of de deur naar buiten hangen. Dit type bevat alle onderdelen in één apparaat en staat veelal ook nog eens op wieltjes zodat je het heel makkelijk kunt verplaatsen. Dit type wordt ook wel eens monoblock genoemd.

Dan is er nog een tweede soort mobiele airco’s die werken met een splitsysteem. Dit wil zeggen dat deze airco uit twee delen bestaat die je apart moet plaatsen. Het toestel die de koude lucht blaast plaats je binnen en het toestel die de warme lucht blaast plaats je buiten. Deze zijn verbonden via een buis die de lucht vervoert. Deze buis is meestal minder dik dan de slang van een monoblock en een splitsysteem beschikt ook over meer koelvermogen. Je kunt het wel minder makkelijk verplaatsen.

Tenslotte kun je nog kiezen voor een wandairco. Dit type is niet verplaatsbaar en wordt aan de muur bevestigd. Ze bestaan ook uit twee delen om de koude en warme lucht te scheiden. Sommige modellen bevatten meerdere units die je op verschillende plekken in je huis kunt plaatsen. Deze hebben meestal een groot koelvermogen.

Er bestaan ook airconditioners die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in campers of caravans.

 

Koelvermogen en geluidsniveau

Het koelvermogen van een airco wordt aangeduid in watt. De volgende regel geldt: per kubieke meter heb je tussen de 30 en 40 watt nodig om een ruimte goed te kunnen koelen. Het is dus logisch dan een kleinere ruimte zoals een slaapkamer een airconditioner nodig heeft met minder vermogen dan een grote ruimte zoals een woonkamer.

Vele fabrikanten geven op de doos aan wat de maximale grootte van de ruimte is die het apparaat kan koelen. Bereken dus eerst de grootte van de ruimte in kubieke meter zodat je zeker een gepast toestel koopt.

Een airconditioner kan ook voor geluidsoverlast zorgen. Dit kan storend zijn, zeker in een ruimte zoals de slaapkamer. Door het geluid zul je niet goed in slaap kunnen vallen. Op kantoor kun je nog makkelijk een airco gebruiken met een geluidsniveau van ongeveer 50 dB maar in de slaapkamer zorg je beter voor een stiller apparaat.

 

Energieklasse en functies

Een airconditioner verbruikt nogal wat elektriciteit omdat het veel energie nodig heeft om grote ruimtes te koelen. Kijk daarom goed naar de energieklasse van het toestel die je voorkeur geniet zodat je zoveel mogelijk kosten kunt besparen. Een apparaat met energieklasse A+++ zal ervoor zorgen dat je elektriciteitsrekening op het einde van de maand lager ligt dan een apparaat met klasse D.

Naast het koelen van lucht kan een airconditioner ook nog over andere functies beschikken. Zo zijn er vele modellen die ook kunnen ventileren en zelfs de lucht ontvochtigen. Andere apparaten zijn voorzien van een functie om te verwarmen. In de winter halen ze dan warmte uit de buitenlucht om een ruimte in jouw huis te verwarmen. Tenslotte is het ook nog mogelijk dat ze de lucht reinigen door behulp van een filter of ionisator.

Meer functies betekent ook een hogere prijs maar het kan wel voordelig zijn voor je gezondheid, vooral de functie om de lucht te reinigen.

Prijs

Als je al deze factoren in gedachten houdt, dan kun je best eerst een lijstje opmaken met de kenmerken die jouw ideale airconditioner moet hebben. Daarna kun je doelgerichter op zoek gaan naar goede producten en interessante aanbiedingen.

Het internet is een grote hulp bij deze zoektocht. Je kunt heel veel producten online vinden en kopen en meer informatie over deze producten inwinnen door de reviews van eerdere kopers even te lezen. Zo krijg je een idee over de voor- of nadelen van een product.

Vraag de plaatselijke airco verkoper even om een aanbeveling. In de winkel krijg je meestal beter advies, vooral als het om een speciaalzaak gaat.

Online kun je de producten meestal wel goedkoper vinden dan in de winkel. Als je geld wilt besparen dan is dit een goede tip. Houd echter ook rekening met bijkomende kosten zoals de verzendkosten.

 

5 best airconditioners (Reviews) van 2024

 

Tijdens de zomer, wanneer de temperatuur flink stijgt, kan het moeilijk zijn om wat verkoeling te vinden. Dat is waarom je waarschijnlijk op zoek bent naar een van de beste airconditioners van 2024, maar deze zoektocht is niet eenvoudig en daarom is het misschien een goed idee om een kijkje bij onze selectie te nemen. Uit onze test van airconditioners is gebleken dat, hoewel er veel aanbiedingen voor airconditioners te vinden zijn, de volgende modellen de winnaars zijn in termen van prestaties, gebruiksgemak en duurzaamheid.

 

1. De’Longhi Pinguino PAC N81 Mobiele Airco

 

De Pinguino PAC N81 is veruit de beste optie die je tegen zou kunnen komen, gezien het feit dat het een mobiel airco-systeem is dat je verkoeling geeft wanneer je het het hardst nodig hebt. Dit is een A energieklasse apparaat dat zelfs tijdens de heetste dagen een flink vermogen heeft en niet al teveel energie verbruikt. Het spreekt trouwens voor zich dat het belangrijkste voordeel van het kiezen van dit model is dat je het van de ene kamer naar de andere kamer kunt rijden, afhankelijk van waar je van plan bent om je tijd door te brengen.

Naast het feit dat het handig en betrouwbaar is, slaagt het apparaat erin om de beste te zijn als het gaat om gebruiksgemak, want door het LED-display kun je de nodige aanpassingen, afhankelijk van je comfort niveau, maken.

Bovendien moet worden opgemerkt dat de De’Longhi Pinguino PAC N81 gebruikt kan worden in ruimtes tot 80m3 aangezien het in staat is om dagelijks tot 20 liter vocht te verwijderen. Ook het krijgen van een goede prijs voor een airconditioner is nog nooit zo eenvoudig geweest omdat dit apparaat opmerkelijk betaalbaar is.

Met deze airconditioner van De’Longhi haal je zeker en vast een degelijk apparaat in huis. De’Longhi behoort trouwens tot de populairste merken als het gaat om airconditioners. Sommige personen zullen misschien zelfs durven beweren dat het voor hen ook het beste merk is. Het is daarom misschien een goed idee om de voor- en nadelen van het apparaat eens grondig te bestuderen.

 

Voordelen:

Energiezuinig: dit apparaat doet perfect wat het moet doen en zal voldoende verkoeling bieden wanneer jij dit nodig hebt. Het is een toestel dat tot de energieklasse A behoort en dus vrij zuinig functioneert.

Comfortabel: het toestel beschikt over kleine wieltjes. Daardoor kun jij de airconditioner gemakkelijker van de ene ruimte naar de andere verplaatsen.

Gebruiksgemak: deze airconditioner beschikt over een LED-display waarop je heel gemakkelijk en snel aanpassingen kunt maken in verband met de temperatuur bijvoorbeeld. Doordat je tot wel 20 liter vocht kunt verwijderen, is het uitermate geschikt om in grote ruimtes te plaatsen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één enkele gebruiker maakt het apparaat toch bijzonder veel lawaai.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. De’Longhi Pinguino PAC AN112 Mobiele Airco

 

De PAC AN112 is nog een ander alternatief die je moet bekijken als je op zoek bent naar goedkope airconditioners.

Hoewel het een beetje duurder is in vergelijking met het apparaat dat we eerder hebben getoond, is dit model zeker elke cent meer dan waard omdat het in staat is om ruimtes tot 100m3 te koelen. Zoals het geval is met de eerder genoemde optie, kan deze eenvoudig worden verplaatst van de ene kamer naar de andere, waardoor jij kunt profiteren van hetzelfde thermische comfort, ongeacht of je besluit om te gaan werken of te gaan slapen.

Aangezien dit een A + energieklasse apparaat is, hoef jij je geen zorgen te maken over hoge energierekeningen en dergelijke. Bovendien lijkt de PAC AN112 te zijn ontworpen met de behoeften van de moderne gebruiker in het achterhoofd, omdat het bijna geen lawaai maakt. Net als andere technisch geavanceerde modellen, wordt de PAC AN112 geleverd met een infrarood afstandsbediening, die kan worden gebruikt om de airconditioner aan te passen of om te schakelen tussen de drie beschikbare ventilatorsnelheden.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze airconditioner afkomstig van het bekende merk De’Longhi. Dit bevestigd nog maar eens ons vermoeden dat het zeker één van de populairste merken is wat betreft elektrische toestellen. De handvatten en de wieltjes zorgen ervoor dat je het apparaat in een mum van tijd van de ene kamer naar de andere kunt verplaatsen.

 

Voordelen:

Prijs: met dit toestel kun je heel wat kwaliteit in huis halen tegenover een relatief lage prijs.

Capaciteit: deze airconditioner stelt je in staat om grotere ruimtes tot 100m3 af te koelen.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat behoort tot de energieklasse A waardoor het bijzonder zuinig werkt. Dankzij de wieltjes kun je de airconditioner gemakkelijker verplaatsen.

 

Nadelen:

Prijzig: een aantal kopers zijn ervan overtuigd dat de prijs toch net iets te hoog is voor dit toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Honeywell Aircooler CS071AE 50W afstandsbediening

 

Soms is het moeilijk om een airconditioning systeem te vinden dat met het oog op het functioneren niet veel energie nodig heeft.

Als een lage energierekening belangrijk voor je is, zou je misschien eens de specificaties van de Honeywell CS071AE willen bekijken, gezien het feit dat het is ontworpen voor kleinere kamers en redelijk compact is en efficiënt kan worden verplaatst. Gebaseerd op de feedback die we hebben geanalyseerd, heeft de Honeywell CS071AE niet teveel stroom nodig omdat het slechts 60 watt vereist om zijn werk te kunnen doen.

Het leuke van dit model is dat het kan worden aangepast, zodat het voor een variabele periode variërend van 1,5 uur tot 7 uur werkt. Deze eigenschap maakt het mogelijk voor gebruikers om te profiteren van een goede nachtrust.

Een deel van de mensen die deze airconditioner hebben beoordeeld schijnen te denken dat het gebruik van water met een aantal ijsblokjes de prestaties van het apparaat verhoogt .

Dit toestel heeft misschien niet de laagste prijs maar het behoort zeker wel tot de goedkope airconditioners. De airconditioner is afkomstig van het bekende merk Honeywell en werkt meer zoals een luchtkoeler. Dit wil zeggen dat het de ruimte niet zo drastisch zal verkoelen als een normale airconditioner, maar het verfrist wel beter.

 

Voordelen:

Weinig energie: als je op zoek bent naar een toestel dat niet te veel invloed heeft op je energierekening, dan kun je zeker deze airconditioner eens bekijken. Het is compact en werkt heel energiezuinig.

Vermogen: dit apparaat werkt op een vermogen van 60 Watt en verbruikt dus niet zo heel veel.

Gebruiksvriendelijk: je kunt bepaalde instellingen van het apparaat aanpassen waardoor het functioneert van een periode van anderhalf uur tot zelfs 7 uur.

 

Nadelen:

Onhandig in gebruik: niet alle kopers zijn helemaal tevreden met de aanschaf van het product. Sommigen vinden het apparaat bijzonder lastig om het te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Honeywell CS10XE Luchtkoeler ventilator

 

Hoewel het niet het absolute beste product in deze lijn zou kunnen zijn, zou deze optie van Honeywell de moeite waard kunnen zijn om te bekijken omdat het opmerkelijk betaalbaar is.

We hebben gemerkt dat de meeste online retailers dit product voor minder dan € 200 verkopen, wat op zich een koopje is. Zoals het geval is met een aantal van de eerder besproken alternatieven, heeft dit model een verwijderbaar waterreservoir en een eenvoudig LED-display dat het gebruiksgemak naat een geheel nieuw niveau tilt.

Gemak wordt bereikt door het plug-and-play systeem van de Honeywell CS10XE omdat het geen ingewikkeld setup-proces heeft. Plus, door de timer kunnen gebruikers selecteren hoeveel uur ze dit apparaat willen gebruiken.

Het merendeel van de mensen die het model hebben beoordeeld zeggen dat het de prijs waard meer dan waard is en meer dan voldoende hun slaapkamers te koelen.

Ook deze airconditioner is afkomstig van het merk Honeywell. Ook hier geldt het principe dat het iets meer gelijkenissen vertoont met een luchtkoeler dan met een standaard ventilator. Toch biedt het heel wat mogelijkheden. Laten we dus even rustig op zoek gaan naar de voor- en nadelen van dit product en ze tegenover elkaar afwegen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je kunt het waterreservoir eenvoudig en snel verwijderen. Verder is het toestel ook uitgerust met een LED-display waarop je alles kunt aflezen.

Plug-and-play: dankzij het plug-and-play systeem hoef je enkel maar de airconditioner in het stopcontact te stoppen en het schakelt vanzelf in.

 

Nadelen:

Prijzig: sommige kopers vinden dat het apparaat toch net een tikkeltje te duur is voor de kwaliteiten die het aanbiedt.

Niet gebruiksvriendelijk: deze airconditioner koelt de ruimte niet echt af zoals het zou moeten zijn. Bovendien maakt het apparaat ook bijzonder veel lawaai.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Domo DO151A Mobiele Aircooler

 

De DO151A is een ander energie-efficiënt product dat ruimtes tot 20m3 gekoeld krijgt. Omdat het niet veel energie verbruikt, is deze optie vooral geschikt voor thuisgebruikers die niet teveel geld willen uitgeven aan hun elektriciteitsrekening.

Hoewel het minder indrukwekkend kan zijn in vergelijking met sommige van de modellen die we hierboven hebben beschreven, heeft de DOMO veel vermogen, maar moet worden ingesteld door de gebruiker.

Sommige mensen lijken het te gebruiken als een gewone fan, terwijl anderen zich houden aan de instructies van de fabrikant en gebruikmaken van water met ijsblokjes.

Anderzijds hebben andere kopers gemeld dat bij dit apparaat regelmatig het water moet worden vervangen, zodat het erin slaagt om efficiënt kamers te koelen.

Als je op zoek bent naar een nieuwe airconditioner maar er toch liever niet teveel geld aan spendeert, dan kun je zeker dit toestel eens bekijken. In vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst, beschikt het wel degelijk over de laagste prijs. Verder biedt het nog heel wat andere mogelijkheden die we graag even met jou overlopen.

 

Voordelen:

Voordelig tarief: als je een vrij beperkt budget hebt, of echt niet zoveel wenst uit te geven dan kan dit toestel echt wel iets voor jou zijn.

Handig in gebruik: met de vier knoppen “Stop, LO, MI en HI” kun jij de windsnelheid aanpassen of het toestel volledig uitschakelen. Verder is er ook een timer voorzien die je kunt instellen.

Energiezuinig: een vermogen van 70 Watt kunnen we dit apparaat zeker tot de energiezuinige toestellen rekenen.

Gebruiksvriendelijk: de tank heeft een inhoud van 4 liter en je krijgt er bij de aankoop ook nog eens 2 koelelementen bij.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een aantal kopers is het toestel vrij kwetsbaar en doet het niet helemaal wat het moet doen. Daardoor vinden zij deze lage prijs zelfs nog te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES