5 Beste Alarmsystemen Test van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Alarmsystemen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een alarmsysteem kan altijd wel handig zijn om in of buiten je huis te installeren. Toch is het niet altijd makkelijk om te weten welk systeem nu het beste is. In onze koopgids proberen we dan ook zoveel mogelijk tips en adviezen te geven die je kunnen helpen in de zoektocht naar het ideale alarmsysteem. Verder kun je natuurlijk ook altijd onze top 3 raadplegen.  Zo is uit onderzoek gebleken dat het Alecto DA-100 alarmsysteem een goede aankoop is. Bovendien werkt het systeem ook geheel draadloos en is het makkelijk te installeren. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het Chuango CG105S alarmsysteem. Een degelijk toestel met een ruim bereik in open veld.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Alarmsystemen (Reviews) van 2024

 

Als je op reis gaat wil je er zeker van zijn dat je huis beschermd is. Koop een alarmsysteem om je huis te beveiligen, zo ga je elke avond zonder zorgen slapen en kun je ook op je gemak op reis gaan. Wij hebben vijf verschillende producten vergeleken en op een rijtje gezet. Lees gerust verder en kies er zelf het beste alarmsysteem uit.

 

1. Alecto DA-100 Draadloos alarmsysteem

 

In tijden waarin er steeds meer sociale onrust opduikt, kiezen meer mensen voor een, al dan niet draadloos, alarmsysteem. Alecto is dan ook een echte wereldleider op het gebied van goedwerkende en kwalitatieve alarmsystemen. Zo zul je zien dat deze set uit maar liefst 2 afzonderlijke melders bestaat maar makkelijk kan worden uitgebreid tot maximaal 5 units.

Je kunt de units bovendien makkelijk draadloos verbinden of bedraad door gebruik te maken van de netstroom. Eenmaal geïnstalleerd met behulp van het meegeleverde montagemateriaal, kan het alarmsysteem ingeschakeld worden binnen een bereik van 50 meter. Verder blijkt het alarmsysteem ook nog in staat om zelfstandig een verbinding met het internet te maken. Kortom, een heel veelzijdig apparaat dat precies doet wat hij moet doen.

Het alarmsysteem omvat uiteraard niet alleen de meegeleverd melders en het montagemateriaal maar ook een basisstation, een afstandsbediening en een raam-/deurcontact. Op het moment dat een alarm afgaat zul je automatisch telefonisch gecontacteerd worden. Klanten zijn duidelijk tevreden en beoordelen het product dan ook met 5 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Verbinding: het apparaat is wel degelijk in staat om op een zelfstandige wijze een internetverbinding te maken.

Bereik: de set bestaat uit maar liefst 2 afzonderlijke melders die beiden een bereik aanbieden van wel 50 meter ver.

Verpakking: de melders, die bovendien uitbreidbaar zijn tot maximaal 5 stuks, worden geleverd inclusief een afstandsbediening, basisstations en het nodige montagemateriaal.

 

Nadelen:

Geen display: houd er rekening mee dat het alarmsysteem niet over een display beschikt en je bijgevolg niet kunt zien wie aan de deur staat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Chuango CG105S On-Site Strobe Light Alarm System

 

Je zou uiteraard ook nog altijd kunnen opteren voor het degelijke alarmsysteem van het merk Chuango. Bij de levering krijg je er bovendien ook nog tal van andere handige toebehoren en accessoires bij. Denk maar aan een Chuango 110dB binnensirene, een handige en bijzonder krachtige 220V stroomadapter, een bewegingsmelder, installatiekit, batterijen en een magneetcontact dat je eventueel op ramen en deuren zou kunnen bevestigen.

Het is een draadloos toestel met een maximaal bereik van maar liefst 80 meter ver. Je kunt bovendien beslissen om het alarmsysteem gedeeltelijk of volledig te gaan inschakelen. Op het moment dat de batterij van het apparaat bijna leeg is dan krijg je hiervan een melding door middel van de ledindicatie. Bij eventuele waarnemen gaat een duidelijk en luid alarm af.

Kopers zijn bijzonder tevreden over de geleverde kwaliteit van dit alarmsysteem. Verder wordt er ook een positief advies gegeven over de installatie en de helderheid van het geluidssignaal. Kortom, voor de klanten is het werkelijk een topproduct.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het Chuango alarmsysteem. Het merk is misschien niet zo bekend onder het grote publiek maar toch krijg het apparaat heel wat positieve reacties van klanten. Laten we daarom even op zoek gaan naar wat nu precies de voor- en nadelen van het alarmsysteem zijn.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het alarmsysteem is makkelijk en zonder problemen in te schakelen. Bovendien kun je kiezen voor een volledige inschakeling of slechts een gedeeltelijke inschakeling.

Geluidssignaal: op het moment dat eender welke beweging wordt gedetecteerd, dan wordt dit meteen weergegeven door middel van een krachtig geluidssignaal.

 

Nadelen:

Klein bereik: ondanks de positieve reacties is het natuurlijk altijd mogelijk dat sommige klanten liever een alarmsysteem met een groter bereik hebben. Zeker wanneer je op de boerenbuiten woont.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Home8 Beveiliging Draadloos Alarmsysteem

 

Dit Wifi alarmsysteem werkt met camera’s die meteen beginnen op te nemen wanneer een sensor bewegingen detecteert. Het is een slim alarmsysteem die bestaat uit een centrale unit, een PIR bewegingsdetector, twee sensoren voor op deuren of ramen, 2 afstandsbedieningen en een camera met HD beeldkwaliteit.

Alle apparaten zijn eenvoudig te installeren en belangrijke beelden worden tot 30 dagen lang opgeslagen op je computer en in de cloud. In de centrale unit zit een sirene met een geluidssterkte van 110dB die ongewenste indringers kan verjagen. De security shuttle zendt ook berichten wanneer er verdachte bewegingen plaatsvinden.

De gebruiker schrijven positieve reviews over dit topproduct. Het alarmsysteem is eenvoudig in gebruik en heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het systeem werkt prima maar de geluidssensor is wel iets te gevoelig en één koper heeft het uitgezet.

Net zoals het voorgaande toestel is ook dit alarmsysteem helemaal draadloos. Dit model is afkomstig van het merk Home8 en biedt volgens sommige kopers heel wat mogelijkheden. Alvorens je besluit om het alarmsysteem aan te kopen, kun je misschien eerst even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: ook hier gebeurt de bediening van het alarmsysteem helemaal via de daarvoor voorziene app. Wanneer het alarm afgaat dan kun je verwittigd worden door middel van de app of door middel van een handige SMS.

Handig in gebruik: zodra de sensoren bewegingen beginnen waar te nemen dan zullen de camera’s automatisch beginnen met opnemen. Het apparaat is voorzien van een afstandsbediening en zelfs een handige centrale unit.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is zeker en vast niet één van de duurste alarmsystemen in vergelijking met sommige andere modellen in onze lijst. Toch zou de prijs een minpuntje kunnen zijn voor potentiële klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Honeywell Draadloos Alarmsysteem Premium

 

Dit draadloze beveiligingssysteem van Honeywell is perfect om je huis te beveiliging. Via de app kun je altijd even kijken of alles in orde is, mocht er iets niet pluis zijn dan krijg je een bericht op je telefoon. Het systeem is eenvoudig om te installeren en je kunt het zelfs uitbreiden met 32 componenten.

Sluit er bijvoorbeeld een bewegingsmelder op aan die je huisdier(en) negeert of een glasbreukdetector. Je kunt zelfs energie besparen: met een Round Connected klokthermostaat of evohome zoneregeling kun je het systeem zo instellen dat de verwarming automatisch lager gaat wanneer je het huis verlaat en het beveiligingssysteem activeert.

Over dit product is tot nu toe nog maar één review geschreven maar deze is volledig positief. Het systeem werkt prima en is handig in gebruik. Volgens de koper is het wel best dat je eerst goed de instructies en de handleiding leest voor je begint met de installatie.

Met het Honeywell Evohome alarmsysteem haal je niet meteen het product met de laagste prijs in huis. Toch is het gevoel van veiligheid belangrijker en dat beamen ook heel wat kopers zodra we de online reviews bekijken. Als je veilig bent in je eigen huis dan is dat voor velen ook een vorm van comfort.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: net zoals de meeste toestellen uit onze lijst, gebeurt de bediening van dit alarmsysteem ook via de app. Op het moment dat het alarm afgaat dan krijg je daarvan een melding via email.

Uitbreidingsmogelijkheden: het is mogelijk om dit alarmsysteem te gaan uitbreiden met maar liefst 32 andere componenten zoals bijvoorbeeld een bewegingsmelder of een glasbreukdetector.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: ondanks het feit dat de meeste kopers wel overtuigd zijn, vindt één enkele gebruiker het apparaat niet zo handig in gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Somfy Home Alarm Draadloos alarmsysteem 

 

We kunnen het rijtje van de alarmsystemen afsluiten met dit apparaat van Somfy, afkomstig uit de Somfy Protect serie. Het betreft hier een eenvoudig te installeren plug-and-play alarmsysteem bestaande uit maar liefst 3 deur- en raam sensoren en een krachtige bewegingssensor. Op die manier wordt elke verdachte beweging meteen geregistreerd waarop een luide sirene afgaat.

Het alarmsysteem maakt gebruik van krachtige batterijen waarvan er overigens 10 stuks worden meegeleverd op het moment van aankoop en die je kunt opladen door middel van een adapter op het lichtnet. De verbinding komt dan weer tot stand dankzij een ingebouwde wifi functie die een ruim bereik van 200 meter garandeert. Daarnaast zul je zien dat het alarmsysteem handmatig bediend kan worden, beschikt over een bijbehorende app en compatibel is met zowel Android als iOS.

Kortom, een handig systeem dat je makkelijk kunt uitbreiden met maar liefst 150 melders en die geleverd wordt inclusief een handleiding en alle nodige montagematerialen. We zien dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop alhoewel één klant vindt dat de kwaliteit van de batterijen beter had gekund.

 

Voordelen:

Besturingssysteem: naast het Android besturingssysteem kun je dit alarmsysteem ook gebruiken met iOS.

Bereik: eenmaal de melders zijn ingeschakeld, kan zonder problemen een totaal bereik van maar liefst 200 meter worden aangeboden.

Handig in gebruik: met dit product kies je voor een alarmsysteem dat reeds in werking treedt nog voor de eventuele dieven goed en wel binnen zijn geraakt. De systemen reageren namelijk op bewegingen waardoor er meteen een luide sirene afgaat.

 

Nadelen:

Slechte batterijen: volgens één enkele koper zouden de meegeleverde batterijen van een slechte kwaliteit zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Alarmsystemen koopgids

 

Een alarmsysteem kan helpen om je huis te beveiligen. Bij inbraak kan er een luid of een stil alarm afgaan, dit heeft allebei z’n voor- en nadelen. Je moet ook nog op andere kenmerken letten wanneer je een alarmsysteem koopt, denk maar aan de functies, wil je een draadloos alarmsysteem, wil je een meldkamer en hoeveel mag het kosten.

Draadloos alarmsysteem of toch niet?

Er bestaan altijd maar meer producten die draadloos te gebruiken zijn, dit is ook het geval bij alarmsystemen. Je hoeft je minder zorgen te maken over de installatie en je zult ook minder kabels in je huis hebben als je een draadloos systeem koopt. Het nadeel is wel dat een draadloos alarmsysteem minder stabiel is dan een bekabeld systeem. Een systeem met kabel is daarbovenop ook nog eens goedkoper om te onderhouden want je hebt geen batterijen nodig. De meerkost van de batterijen kan hoog oplopen want een alarmsysteem kan nogal veel stroom verbruiken.

Het is dus een aanbeveling om een bekabeld alarmsysteem te installeren zodat je geen risico loopt op een storing van het alarmsysteem. Een draadloos systeem kan ook makkelijker gehackt worden door inbrekers om het uit te schakelen. Je moet verder ook nog rekening houden met het draadloze bereik, je kan de detectoren maar op een beperkte afstand van de bediening plaatsen.

 

Luid of stil alarm

Het grootste voordeel van een luid alarm is dat het inbrekers afschrikt. Je moet niet verwachten dat alle buren meteen naar je huis komen lopen als het alarm afgaat maar je kunt tenminste eventuele dieven wel wegjagen. Je buurman mag dan niet meteen komen kijken, toch zal de aandacht op jouw huis gevestigd zijn.

Je kunt aan de andere kant ook opteren voor een stil alarm. Dit type alarm belt automatisch naar jouw telefoon of naar een alarmcentrale wanneer er een inbraak gedetecteerd wordt. Het goede hieraan is dat de kans veel groter is dat de inbrekers gesnapt worden en ze dus geen andere inbraken meer kunnen uitvoeren.

Je kunt natuurlijk ook vele andere toestellen op je alarmsysteem aansluiten zoals camera’s, rook- of bewegingsdetectoren, enzovoort. Het hangt af van de kwaliteit van je centrale unit.

 

Meldkamer

Bij het kopen van een alarmsysteem zul je de vraag krijgen als je het wilt koppelen aan een meldkamer. Deze meldkamers zijn dag en nacht bemand en er is dus altijd iemand beschikbaar om de politie of de brandweer te verwittigen. Zo kan jij op beide oren slapen en hoef je je geen zorgen te maken. De bemanning van de meldkamer analyseert het alarm of de rookdetectie en belt de bevoegde diensten die kunnen helpen. Dit is een bijkomende kost maar je kunt dit al aanschaffen voor slechts 10€ per maand.

Enkele goede aanbevelingen zijn om nooit een lang contract af te sluiten. Opteer voor een abonnement met een duur van maximaal een jaar. Het is nog beter dat je het maandelijks kunt opzeggen indien je niet tevreden bent over de geleverde service.

Functies van een alarmsysteem

Een alarmsysteem heeft verschillende functies die helpen bij het beschermen van je woning. Naast de detectie van inbraak en het waarschuwen van de meldkamer, kun je ook andere apparaten op je alarmsysteem aansluiten. Zo kun je een rookdetector aansluiten om brand te vermijden en kun je bewegingsdetectoren aansluiten op verschillende delen van het huis die een melding sturen wanneer er een raam of een deur geopend wordt.

De meeste systemen kun je tegenwoordig ook met je smartphone verbinden via een app van de fabrikant die je gratis kunt downloaden. Op die manier is je alarmsysteem altijd verbonden met je telefoon en ontvang je meldingen wanneer er verdachte bewegingen geregistreerd worden. Je kunt deze app natuurlijk ook op een tablet installeren of je kunt een computerprogramma gebruiken op je PC.

Soms kun je met je smartphone het alarm zelfs bedienen in de zin dat je het vanop afstand kunt activeren of uitzetten. Een nuttige functie van enkele apps is dat je alarmsysteem via GPS weet wanneer je dicht bij je huis bent en dan automatisch het alarm uitschakelt.

 

Prijs van een alarmsysteem

Een alarmsysteem kan makkelijk enkele honderden euro’s kosten en deze prijs kan nog vlug oplopen afhankelijk van de extra functies op het systeem. Je moet ook rekening houden met bijkomende kosten zoals de abonnementskosten voor een meldkamer en als je over camera’s beschikt dan kunnen er kosten bijkomen om de beelden op de cloud te bewaren.

Stel een budget op wanneer je klaar bent met het vergelijken van verschillende modellen zodat je een idee hebt over de prijs van de meeste alarmsystemen. Je kunt online eenvoudig op zoek gaan naar interessante aanbiedingen die je vanop elk moment uit je zetel kunt bestellen en daarna aan huis geleverd worden. Het kan gewoon niet makkelijker!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES