9 beste antislipmatten Test van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Beste antislipmatten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De meeste mensen kennen ondertussen wel de diverse gebruiksvoordelen van een degelijke antislipmat. Een dergelijke mat zorgt namelijk niet alleen voor je persoonlijke veiligheid, hij blijkt tevens bijzonder handig om te voorkomen dat voorwerpen verschuiven of omvallen. We hebben alvast 3 huidige toppertje uitgezocht om aan jou voor te stellen. Zo zul je al snel merken dat je met de Antislip mat – 65x90CM een uitstekend product in huis haalt. Deze mat is vervaardigd uit stevig rubber en kan gemakkelijk op maat worden geknipt. Daarnaast staat de Strex Anti Trillingsmat; een bijzonder doeltreffend exemplaar om de trillingen en het geluid van de wasmachine te dempen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste antislipmatten (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een antislipmat om onder je bureaustoel te leggen? Of gaat je voorkeur uit naar een antislipmat om de keukenkastjes van de camper te bekleden? We vroegen de hulp en het advies van enkele huisvrouwen om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens je er de beste antislipmat uitkiest die aan al jouw noden voldoet.

 

Antislipmat douche

 

1. Antislip mat – 65x90CM – Badmat – Rechthoek – Douchemat – Badmatten – Badkamermat 

 

De antislipmat van Fop en Bij kent een afmeting van 65 x 90 cm en wordt in 4 verschillende kleuren aangeboden. Hij wordt gekenmerkt door zijn multifunctionele toepassingsmogelijkheden waardoor je hem overal in huis kunt aanwenden.

Doordat de mat gemakkelijk te versnijden is, kun je hem precies op maat van je lades, keukenkastjes of douche knippen. Deze antislipmat kent trouwens een handige structuur met kleine openingen zodat het eventuele vocht, broodkruimels en ander vuil niet op de mat blijven liggen. 

Daarnaast is hij vervaardigd uit stevig rubber en kun je hem eenvoudig in een sopje schoonmaken waardoor hij altijd netjes kan worden teruggelegd. We merken in de reviews dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze antislipmat kan voor de douche of het bad worden gelegd en blijkt tevens bijzonder handig om in kastjes, lades, gereedschapskisten en dergelijke meer te gebruiken.

Formaat: hij kent een afmeting van 65 x 90 cm en kan op maat worden gesneden zodat je hem perfect kunt laten passen.

Materiaal: doordat deze rubberen antislipmat een structuur met kleine openingen kent, zal het vuil er gewoon door vallen.

Onderhoud: de mat kan in een sopje worden gereinigd waardoor je hem steeds opnieuw kunt gebruiken.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: deze uitvoering heeft geen zuignappen en is hierdoor minder geschikt om in het bad/douche te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Antislipmat wasmachine

 

2. Strex Anti Trillingsmat Wasmachine en Wasdroger – 60 x 60 CM 

 

Deze antislipmat van Strex blijkt de populairste variant te zijn om onder een wasmachine of droger te gebruiken. Hij wordt getypeerd door zijn geluiddempend vermogen dat ervoor zorgt dat alle trillingen en het daarmee gepaard gaande geluid optimaal worden geabsorbeerd.

Daarnaast is hij eveneens geschikt om onder fitnessapparatuur, geluidsboxen en allerlei andere voorwerpen te leggen zodat het in huis heel wat stiller wordt. Zijn gebruiksvoordeel wordt nog verder uitgebreid door zijn antislipfunctie en beschermend vermogen waardoor beschadigingen aan de ondergrond uit den boze zijn.

De rubberen antislipmat kent een afmeting van 60 x 60 cm en kan gemakkelijk worden verknipt zodat je hem precies kunt laten passen. In de reviews zien we dat de meeste klanten deze uitvoering een uitstekende beoordeling gaven omwille van zijn functionaliteit.

 

Voordelen: 

Gebruiksvoordeel: deze antislipmat blijkt ideaal om een wasmachine, droger, fitnessapparatuur of andere zware voorwerpen op te plaatsen om te vermijden dat ze verschuiven.

Formaat: de zwarte antislipmat kent een afmeting van 60 x 60 cm en kan eenvoudig op maat worden geknipt.

Materiaal: dit exemplaar is vervaardigd uit natuurrubber met een dikte van 0,8 mm waardoor hij een solide ondergrond biedt. 

Geluiddempend: hij zal de vloer tegen krassen en deuken beschermen en zorgt er tevens voor dat de geluidshinder wordt beperkt.

 

Nadelen: 

De prijs: deze antislipmat valt in de duurste prijsklasse zodat hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Antislipmat vloerkleed

 

3. Orange85 Anti slip Mat – Onderkleed – 100 x 150 cm – Vloerkleed 

 

Orange85 wordt door velen als het beste merk beschouwd voor allerlei accessoires die het leven gemakkelijker maken. Deze antislipmat werd speciaal ontworpen om vloerkleden op hun plaats te houden en zo gevaarlijke situaties te vermijden. 

Door zijn ruime afmetingen van 100 x 150 x 0,5 cm kan hij onder diverse types tapijten, vloerkleden of badmatjes worden aangewend om een optimale hechting op een gladde ondergrond te bekomen. Daarnaast kan dit antislip onderkleed zonder probleem op maat worden geknipt zodat hij niet zichtbaar is.

De beige antislipmat is vervaardigd uit kunststof en wordt gekenmerkt door zijn grote drukkussens en open structuur waardoor eventueel vocht er gemakkelijk kan doorsijpelen. In de reviews merken we dat dit exemplaar de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: de Orange85 antislipmat is bedoeld om in de badkamer of keuken onder een vloerkleed te leggen zodat hij perfect op zijn plaats blijft liggen.

Comfortabel: doordat deze kunststof antislipmat bijzonder licht is, zul je bijna niet merken dat hij onder de badmat ligt.

Formaat: hij meet 100 x 150 x 0,5 cm en kan gemakkelijk op maat worden geknipt waardoor hij voor diverse vloerkleden kan worden aangewend.

Design: de beige mat met grote drukkussens kent een open structuur en is bijgevolg goed waterdoorlatend. 

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: we merken op dat dit vloerkleed door zijn vrij grote mazen iets kwetsbaarder is en sneller kan scheuren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Antislipmat op rol

 

4. Antislipmat 2 Stuks 30 x 150 cm – Antislip Onderkleed op Rol

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijgt dit product een goedkope prijs als je meerdere stuks aanschaft. Dit pakket bevat 2 antislipmatten op rol die elk 30 x 150 cm meten zodat je er verschillende matjes kunt uitknippen om bijvoorbeeld in je keukenlades of kasten te gebruiken.

Daarnaast blijken deze antislipmatten bijzonder geschikt om onder vloerkleden, in de afwasbak of op het dashboard van je wagen te leggen. Deze uitvoering wordt getypeerd door zijn antislipoppervlak met uitstekende gripkussentjes die ervoor zorgen dat de mat zich optimaal aan de ondergrond hecht.

Verder zijn deze antislipmatten vervaardigd uit synthetisch rubber en kun je uit diverse kleuren kiezen waardoor er zeker eentje bij is die in jouw interieur past. In de reviews zien we dat deze set een prima beoordeling met 4,7 sterren kreeg en dat de klanten hem zeker aanraden.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze antislipmatten zijn ideaal om in keukenlades en kasten, onder lichte vloerkleden of op het dashboard van je wagen te gebruiken om te voorkomen dat voorwerpen verschuiven.

Materiaal: ze zijn vervaardigd uit synthetisch rubber en kunnen in diverse kleuren worden aangekocht.

Formaat: de beide matten meten elk 150 x 30 cm en kunnen eenvoudig worden verknipt zodat je ze voor verschillende doeleinden kunt gebruiken.

Het prijskaartje: dit product kent de laagste prijs in ons assortiment waardoor deze set in bijna elk budget past.

 

Nadelen: 

Grip: een klant merkt op dat deze antislipmatten minder grip hebben en enkel blijven liggen als je er een zwaar voorwerp op plaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Antislipmat keukenlade

 

5. Orange85 Anti slip mat – 45x125cm – Multifunctioneel – Keukenlade / Vloerkleed

 

Deze multifunctionele antislipmat is eveneens van het merk Orange85 en kan voor diverse toepassingen worden aangewend. Hij kan heel eenvoudig worden verknipt waardoor je hem in lades, als placemats, op je dashboard of in kasten kunt gebruiken.

Dit product blijkt trouwens bijzonder efficiënt om de kastjes in de camper of caravan te bekleden zodat de borden en glazen tijdens de rit optimaal worden beschermd. Deze antislipmat is vervaardigd uit zwart rubber en voorzien van ontelbare kleine drukkussentjes waardoor hij een uitstekende grip garandeert om alle voorwerpen goed op hun plaats te houden. 

De antislipmat meet 45 x 125 cm en kent een dikte van 0,5 cm. Hij wordt gekenmerkt door zijn geweven patroon met kleine openingen en ziet er eigenlijk best wel stijlvol uit. Er werden voor deze vrij recente toevoeging nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Formaat: deze antislipmat kent een afmeting van 45 x 125 x 0,5 cm en blijkt gemakkelijk op maat te knippen. 

Toepassing: dit product kan voor diverse toepassingen thuis of in de camper worden aangewend om ervoor te zorgen dat voorwerpen niet verschuiven.

Materiaal: hij is vervaardigd uit zwart rubber en kent een mooie geweven structuur met kleine openingen.

Onderhoud: de antislipmat kan eenvoudig in een sopje of de wasmachine worden schoongemaakt.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken op dat dit product in de hogere prijsklasse valt waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Antislipmat bad

 

6. Antislip badmat 70 x 40 cm rubber – douchemat anti slip – Wasbaar en antibacterieel

 

Deze antislipmat behoort tot een andere categorie en is enkel bedoeld om in een bad of douche te leggen. Hij kent een afmeting van 70 x 40 cm en wordt in 4 verschillende kleuren aangeboden zodat je zeker een exemplaar kunt vinden dat in jouw badkamer past.

De hoogwaardige antislip douchemat is vervaardigd uit natuurlijk rubber met een antibacteriële werking waardoor hij altijd hygiënisch schoon blijft. Daarnaast kan hij zonder probleem in de wasmachine op 40°C worden gewassen of je kunt hem in een sopje reinigen als je de badkamer poetst.

Zijn uitstekende eigenschappen worden nog een tikkeltje versterkt door de krachtige zuignappen en het antislipprofiel aan de bovenkant dat ervoor zorgt dat je zeker niet kunt uitglijden. In de reviews merken we dat dit product de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruik: deze antislipmat dient enkel om in een bad of douche te leggen zodat je er veilig in/uit kunt stappen.

Materiaal: hij is vervaardigd uit natuurlijk rubber dat antibacteriële eigenschappen kent waardoor deze mat een hygiënisch gebruik garandeert.

Formaat: de knappe antislip douchemat meet 70 x 40 cm en wordt in 4 verschillende kleuren aangeboden.

Veiligheid: dankzij de stevige zuignappen en het antislippatroon aan de bovenzijde verkrijg je een stevige grip zodat je niet kunt uitschuiven.

 

Nadelen: 

Openingen: we merken op dat de openingen in de mat vrij klein zijn waardoor het water er minder goed door kan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Antislipmat buiten

 

7. Deurmat – Deurmat binnen – Deurmat buiten – 60 x 40 cm – Droogloopmat 

 

Deze antislip schoonloopmat is een echte blikvanger om aan je voordeur te leggen. Door de hele sierlijke print met de tekst “Home sweet home” zullen je gasten zich meteen welkom voelen.

De Casa Mia antislipmat uit 100% natuurlijke kokosvezels kan zowel binnen als buiten worden gebruikt zodat je niet met vieze voeten door het huis moet stappen. Daarnaast werd de onderkant met een stevige laag vinyl afgewerkt waardoor hij een degelijke antislipfunctie kent en de mat bijgevolg goed op zijn plaats blijft liggen. 

Deze slijtvaste mat meet 60 x 40 x 2 cm en weegt wel 1,2 kg zodat hij zelfs bij hevige windstoten niet zal wegwaaien. Hij kan gemakkelijk met de stofzuiger of een harde borstel worden schoongemaakt waardoor hij altijd netjes blijft. Er werden voor deze uitvoering nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de antislipmat kan zowel binnen als buiten aan de deur worden gelegd om je vieze schoenen schoon te vegen.

Materiaal: hij is vervaardigd uit 100% natuurlijke kokosvezels en kreeg een antislip onderkant uit vinyl zodat hij niet kan verschuiven.

Design: deze uitvoering kreeg een opdruk met de tekst “Home sweet home” waardoor hij heel uitnodigend is.

Formaat: hij kent een handig formaat van 60 x 40 x 2 cm en weegt 1,2 kg zodat hij niet kan wegwaaien.

 

Nadelen: 

Niet slijtvast: hoewel een kokosmat vrij duurzaam is, moet je er rekening mee houden dat er altijd wat kokosvezels loskomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Papillon 71137

 

Deze antislipmat voor de douche valt in de categorie goedkope antislipmatten. Toch is hij van heel goede kwaliteit en beschermt je prima tegen uitglijden. Met zijn prima prijs-kwaliteitverhouding krijg je het gevoel met een antislipmat aanbieding te maken te hebben.

Deze douchemat heeft meer dan 100 zuignapjes aan de onderzijde en is vervaardigd uit natuurlijk rubber. Dit heeft van zichzelf al een antislip eigenschap. Aan de bovenzijde heeft hij bolletjes, waarmee nog minder kans op uitglijden bestaat. De afmeting is 54 x 54 cm en de dikte 0,3 cm. Hij is eenvoudig in de wasmachine te reinigen tot 40º.

In de review van klanten wordt een heel positief advies gegeven voor aankoop. Hij is van prima kwaliteit en hecht uitstekend. Hij heeft een mooie afmeting en past perfect. Ook na wassen In de wasmachine blijft hij heel mooi.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Wenko Paradise

 

Wil je een trendy uitstraling aan je badkamer geven? Dan is deze decoratieve oranje antislipmat voor de douche wel wat voor jou. Hij wordt onder andere geleverd in een zonnige oranje kleur die je douche direct opvrolijkt. Hij heeft een heel fraai design en is bovendien ook heel functioneel.

De afmetingen van deze douchemat zijn 54 x 54 cm. Aan de onderzijde is hij voorzien van goede noppen voor een stevige hechting aan de ondergrond. De bovenzijde is door de structuur ook antislip en beschermt daarmee nog beter tegen uitglijden. Dit belemmert echter niet de waterafvoer.

Klanten die dit product eerder kochten, zijn zeer tevreden over hun aankoop. De mat laat zich heel eenvoudig reinigen en is van goede kwaliteit die ook duurzaam is. Deze antislipmat voor de douche geeft een extra accent aan je badkamer en is een echte aanrader.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Antislipmatten Koopgids

 

Als je je kasten en lades graag netjes geordend houdt of je wilt veilig op een vloerkleed stappen zonder het risico om weg te schuiven, is het een goede aanbeveling om in degelijke antislipmatten te investeren. Maar waarvoor kun je deze matten eigenlijk zoal gebruiken? En uit welke materialen zijn ze vervaardigd? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse aanbiedingen in de testen te vergelijken alvorens je een keuze maakt. 

Wat is het nut van een antislipmat

Een antislipmat is een quasi onmisbaar item dat diverse gebruiksvoordelen kent. Hij zorgt voor je persoonlijke veiligheid en kan overal in en rond het huis voor verschillende doeleinden worden aangewend. Bedenk maar eens hoeveel ongelukjes te voorkomen zijn door degelijke antislipmatten te gebruiken.

Meestal wordt er in de badkamer, keuken en woonkamer van een mooie tegelvloer of laminaat gelegd omdat deze gemakkelijk te onderhouden is. Echter, deze onderlagen blijken vrij glad als ze nat zijn waardoor je er snel op kunt uitglijden. En je hebt zeker al wel eens ondervonden hoe gevaarlijk het is om in/uit het bad/douche te stappen als er geen antislipmat ligt. De combinatie van water en zeep maken de ondergrond heel glibberig zodat je door de kleinste beweging kunt vallen.

Daarnaast zorgt een antislipmat er tevens voor dat voorwerpen goed op hun plaats blijven liggen. Door in je keukenkasten en -lades antislipmatten te gebruiken, blijven je keukenaccessoires netjes op hun plaats liggen of kun je voorkomen dat de glazen verschuiven. Je kunt een dergelijke mat tevens op een serveerplateau leggen zodat je je gasten veel vlotter aan tafel kunt bedienen zonder dat er glazen omvallen.

Zelfs is de camper of auto komt een antislipmat goed van pas om te vermijden dat je spulletjes over het dashboard glijden of de boodschappentassen in de koffer verschuiven. Er zijn oneindig veel toepassingen waarbij het gebruik van een antislipmat je heel wat ellende kan besparen. 

 

De gebruikte materialen

Hoewel de meeste fabrikanten vermelden dat hun antislipmatten uit rubber vervaardigd zijn, zul je al snel merken dat een overgroot deel uit kunststofrubber gemaakt is. Op zich is daar niks mis mee, behalve dat deze matten minder slijtvast zijn én bovendien niet milieuvriendelijk. Bij de productie van kunststofrubber wordt een scheikundig proces gebruikt dat voor luchtverontreiniging en chemisch afval zorgt.

Om natuurrubber te verkrijgen worden geen bomen gekapt omdat het product uit de levende rubberboom wordt gewonnen. Deze rubberbomen geven namelijk een sap af dat we kennen onder de naam latex of rubber. Antislipmatten uit 100% natuurlijk rubber zijn eigenlijk de enige producten die de benaming rubber mogen dragen. 

Evenwel, kennen zowel kunst- als natuurrubber quasi vergelijkbare eigenschappen. De producten zijn beiden vrij elastisch, waterafstotend en goed bestand tegen hitte. De antislipmatten uit kunststofrubber en met een mazenpatroon blijken minder slijtvast en veel gevoeliger om te scheuren.

 

De formaten

Antislipmatten worden in alle vormen en formaten aangeboden zodat je zeker een gepast exemplaar kunt vinden. Als je een dergelijke mat aankoopt, doe je er goed aan om eerst even de maten op te nemen van de plaats waar je hem wilt gebruiken. Doordat huishoudelijke toestellen, kasten en lades veelal een standaardmaat hebben, kennen de meeste antislipmatten een breedtemaat die varieert tussen 50 en 60 cm. 

Daarnaast worden deze antislipmatten vaak op een rol verkocht met een lengte tussen 1 en 3 m zodat je meteen voldoende in huis haalt om al je keukenkastjes te bekleden. Een antislipmat is heel gemakkelijk te verknippen waardoor je hem perfect op maat kunt maken om netjes in jouw lade of kast te leggen. 

Installatie in functie van veiligheid

Als de antislipmat op een verkeerde manier wordt neergelegd, kan de mat zelf voor een onveilige situatie zorgen. Bij het eerste gebruik moet de mat maximaal aan de ondergrond hechten zodat hij stevig op zijn plaats blijft liggen.

Nadat je de ondergrond goed hebt schoongemaakt, leg je de mat precies op de plaats waar je hem wilt gebruiken en vervolgens druk je met een vlakke hand de drukkussentjes goed vast. Nu kun je nog even controleren of hij niet meer verschuift en wanneer je er geen beweging meer in krijgt is hij klaar voor gebruik.  

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES