Beste as stofzuiger

Laatste update: 21.06.24

 

As stofzuigers test van 2024

 

Een open haard is niet alleen gezellig en sfeervol maar jammer genoeg ook een heel karwei om na gebruik weer schoon te maken. Toch bestaan er enkele “tips and tricks” om dit klusje makkelijker te maken en bijgevolg sneller tot een goed einde te brengen. Kies daarom vandaag nog voor één van de betere aszuigers. Om het voor jou net iets makkelijker te maken, hebben we alvast 3 toppertjes binnen dit segment weten te selecteren. Zo haal je met de Kärcher AD 4 Premium vast en zeker een uitstekende as stofzuiger in huis. Het is een krachtig apparaat dat ontworpen is voor intensief gebruikt. Daartegenover staat de Vonroc Aszuiger 1600W die gekenmerkt wordt door een ruime 20 liter tank én stroomkabel van 3 meter lang. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

As stofzuiger reviews – top 5

 

In de winter is er niets zo leuk of romantisch als een open haard gebruiken. Lekker naar de televisie kijken met de haardvuur en een paar glaasjes wijn, het leven kan toch mooi zijn. Natuurlijk na het gebruik van de open haard blijven er veel asresten achter en dit kan nogal moeilijk zijn om schoon te maken. Gebruik daarvoor een as stofzuiger zodat je je handen niet vuil hoeft te maken bij het schoonmaken van je haardvuur. Wij hebben een lijstje samengesteld met vijf verschillende producten, maak voor jezelf uit welke de beste as stofzuiger is.

 

1. Kärcher AD 4 Premium 

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke as stofzuiger dan kun je alvast even dit product bekijken. Deze as stofzuiger is afkomstig van het bekende merk Kärcher en staat bekend om zijn enorme zuigkracht. Daardoor is deze stofzuiger een echte aanrader voor mensen die het toestel vaak zullen gebruiken.

Je kunt de as stofzuiger vooral gebruiken wanneer je bijvoorbeeld je barbecue toestel of je openhaard of pelletkachel eventjes wilt schoonmaken. Je kunt er ook zonder problemen dierenharen mee opzuigen. De telescopische steel zorgt ervoor dat je zelf de hoogte van de stofzuiger kunt instellen. Verder is er een sterke vlakfilter en afzuigfilter geïnstalleerd.

Ondanks de hoge prijs merken we toch vooral heel wat tevreden kopers op. De meeste klanten geven niet alleen een positief advies over de kwaliteit van het product maar ook over de duurzaamheid en de kracht ervan. Kortom het is echt de moeite waard om dit eventjes te bekijken.

Wij helpen jou natuurlijk graag op zoek te gaan naar de beste as stofzuiger. En we merken dat veel gebruikers dit toestel van Kärcher aanraden omwille van de enorme zuigkracht waarover het toestel beschikt. Laten we alvast even een kijkje nemen naar de voordelen en de nadelen van dit apparaat.

 

Voordelen:

Vlakfilter: doordat de stofzuiger zonder stofzak werkt, is er een vlakfiter geïnstalleerd. Deze vlakfilter moet ervoor zorgen dat de stofdeeltjes en het vuil niet langer in het toestel blijven hangen.

Afzuigfilter: verder is er ook een afzuigfilter voorzien. De afzuigfilter zorgt ervoor dat restjes van andere stofdeeltjes zoveel mogelijk worden tegengehouden. Zo blijft de uitgeblazen lucht steeds proper en schoon.

Comfort: dankzij de telescopische steel waarover deze as stofzuiger beschikt, zul je merken dat je steeds kunt kiezen voor een optimale maar vooral comfortabele werkhoogte.

Parkeerstand: dankzij de parkeerstand kun je de as stofzuiger na gebruik zonder problemen en vooral veilig opbergen.

 

Nadelen:

Prijzig: we merken wel dat het niet meteen het toestel met de laagste prijs is en dit vinden sommige klanten best wel vervelend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Vonroc Aszuiger 1600W – 20L inhoud – 3m Stroomkabel – Voor open haard, vuurkorf, barbecue en werkplaats

 

In het rijtje populairste en beste aszuigers zul je zonder twijfel dit exemplaar van Vonroc mogen verwachten. Zo wordt de Vonroc aszuiger alvast gekenmerkt door een bijzonder ruim maximaal vermogen van maar liefst 1600 watt, wat hem niet alleen geschikt maakt om open haarden asvrij te krijgen maar tevens ook vuurkorven, barbecues en werkplaatsen te onderhouden. En dit alles tegen een vriendelijk en betaalbaar prijskaartje.

De Vonroc aszuiger wordt standaard geleverd inclusief 3 meter aan stroomkabel én een vrij grote tank met een inhoud van wel 20 liter waarin al het stof, as en/ of zaagsel wordt opgevangen. Het setje wordt verder aangevuld met een wasbare HEPA-filter, de mogelijkheid om probleemloos tussen een blaas- én zuigfunctie te schakelen en stevig aluminium mondstuk.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren aan waarbij klanten bijzonder tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid én de doeltreffendheid van deze Vonroc aszuiger.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Vonroc VC505AC aszuiger wordt jou aangeboden inclusief een wasbare HEPA-filter, een aluminium mondstuk, een 1,2 meter lange slang, een ruime 20 liter tank en 3 meter aan stroomkabel.

Voeding: je dient hem aan te sluiten op het stroomnet rekening houdend met een maximale invoerspanning van 230V. Vervolgens kan een maximaal vermogen van maar liefst 1600 watt worden gegenereerd.

Handig in gebruik: hij levert probleemloos een blaas- én zuigfunctie en blijkt voldoende krachtig om open haarden, vuurkorven, werkplaatsen en/ of barbecues asvrij en schoon te houden.

Budgetvriendelijk: prijs-kwaliteit behoort hij alvast tot de betaalbare apparaten binnen het segment.

 

Nadelen:

Zonder zak: houd er rekening mee dat het een zakloze as stofzuiger betreft die gebruik maakt van een stevige ingebouwde tank van 20 liter.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Heavy Duty Aszuiger Kachel Pelletkachel Stofzuiger

 

De Heavy Duty aszuiger van Kaminer is voorzien van een 2 meter lang snoer dat je even snel in het stopcontact kunt pluggen, rekening houdend met een aansluitspanning van 220 tot 240 Volt. Eenmaal correct ingeschakeld, kan deze aszuiger zonder problemen een piekvermogen van 1200 Watt bereiken wat resulteert in een grote maar bovenal langdurige zuigkracht. Dit maakt de Kaminer uitermate geschikt om houtkachels, barbecues en open haarden schoon te maken.

Verder is de aszuiger uitgerust met een dubbel filtersysteem waarvan de herbruikbare filters makkelijk te verwijderen, legen én wassen zijn. Dit wordt aangevuld met een ruime roestvrijstalen tank die een maximale inhoud kent van 18 liter.

Een blik op de online reviews toont aan dat velen tevreden zijn over de combinatie tussen de krachtige motor en de dubbele filters. Echter zouden de filters nergens na te bestellen zijn en werd de handleiding niet in het Nederlands aangeboden.

 

Voordelen:

Vermogen: de aszuiger is in staat om een ruim vermogen van wel 1200 Watt te leveren.

Voeding: het betreft een bedraad toestel waarvan het snoer 2 meter lang is en eenvoudig in het stopcontact kan worden geplugd.

Filtersysteem: het dubbele filtersysteem zorgt ervoor dat werkelijk alle vuiltjes 100% worden opgenomen zonder terug in de ruimte te worden losgelaten.

 

Nadelen:

Handleiding: volgens één koper zou het product geleverd worden zonder Nederlandstalige omschrijving.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Powerplus Dual Power POWDP6020 Accu Aszuiger – 20L – Zonder Accu en Lader

 

Kies je voor de Powerplus Dual Power POWDP6020 as stofzuiger? Dan kies je voor een bijzonder krachtige aszuiger die – in tegenstelling tot heel wat andere exemplaren – functioneert met behulp van een krachtige oplaadbare 20V DC accu. Let wel; bij aankoop worden noch de accu noch de lader meegeleverd wat jammer genoeg een bijkomende meerkost betekent.

Het geheel wordt verder aangevuld met een stevige ingebouwde tank die een ruime inhoud kent van 20 liter, een krachtig aanzuigvermogen van maar liefst 6 kPA én een meegeleverde wasbare HEPA-filter. Tevens worden ook een aanzuigslang en een bijbehorende aluminium zuigmond aangeboden op het moment van aankoop.

Hoewel het hier geen complete/ volwaardige set betaamt, lijken klanten tot op heden wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat alsnog resulteert in een mooie eindscore van 4 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Aanzuigvermogen: bij correct gebruik is deze as stofzuiger in staat om een bijzonder ruim aanzuigvermogen van 6 kPa te leveren.

Filter: bij aankoop van deze as stofzuiger wordt zonder problemen een bijbehorende wasbare HEPA-filter aangeboden.

Voeding: de Powerplus aszuiger werkt met behulp van een krachtige 20V DC batterij die makkelijk opnieuw kan worden opgeladen.

 

Nadelen:

Geen accu: besef wel dat je zelf nog op zoek zult moeten naar de bijpassende accu en dito oplader.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Eurom Force – Aszuiger // Eurom aszuiger // 800 W. Cap. Reservoir

 

We sluiten het rijtje af met deze krachtige Eurom Force as stofzuiger die – vanwege zijn relatief lange snoer – eenvoudig op het lichtnet kan worden aangesloten. Je dient hierbij rekening te houden met een maximale aansluitspanning van 220 – 240 Volt waarna een ruim vermogen van wel 800 watt kan worden geleverd verdeeld over meerdere warmtestanden.

Verder wordt de Eurom aszuiger gekenmerkt door een ruime tankinhoud van zo’n 15 liter in combinatie met een meegeleverde wasbare HEPA-filter. Zowel de ketel als de buis werden overigens afgewerkt met stevig vuurvast materiaal waardoor de uiteindelijke veiligheid op het moment van gebruik probleemloos kan worden gewaarborgd.

Hoewel de kenmerkende eigenschappen veel goeds lijken te beloven, stellen we vast dat de meningen eerder verdeeld zijn. Voor heel wat klanten is de Eurom aszuiger wel degelijk een topproduct gebleken terwijl anderen vinden dat het apparaat te compact is en allesbehalve gebruiksvriendelijk.

 

Voordelen:

Vermogen: de Eurom as stofzuiger kan – indien correct gebruikt – een ruim maximaal vermogen van 800 watt genereren.

Tankinhoud: hij wordt jou aangeboden met een ruime tankinhoud die geschat wordt op zo’n 15 liter.

Filter: bij aankoop van deze Eurom aszuiger wordt tevens een degelijke wasbare HEPA-filter meegeleverd.

Voeding: hij kan eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten waarbij je rekening dient te houden met een maximale invoerspanning van 220 – 240 Volt.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid is van mening dat de aszuiger vrij kwetsbaar is en bijgevolg geen lang leven beschoren is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

As stofzuigers koopgids

 

Bij de aankoop van een as stofzuiger om je open haard mee schoon te maken moet je letten op enkele kenmerken die eigenlijk hetzelfde zijn als van een gewone stofzuiger. De capaciteit en de zuigkracht zijn belangrijk, maar ook de prijs en het filtersysteem vereisen je aandacht. Verder kunnen de snoerlengte, de veiligheid en de handgreep ook een rol spelen bij je keuze. Heel belangrijk bij een as stofzuiger is dat het beschikt over vuurbestendige onderdelen.

Vermogen en grootte van de zuiger

Laten we beginnen met het vermogen. Hoe groter het vermogen, hoe groter de zuigkracht van het apparaat zal zijn. Met een motor van bijvoorbeeld 1200 Watt beschik je direct over genoeg zuigkracht om grote hoeveelheden as vanuit je open haard te verwijderen. Een as stofzuiger moet over een groot vermogen beschikken om je open haar na gebruik goed schoon te krijgen.

Naast as opzuigen kun je de meeste van deze apparaten ook gebruiken als gewone stofzuiger. Kijk dus zeker uit naar een model die voor beide toepassingen geschikt is. Als je slechts een beetje stof en as moet schoonmaken, dan kun je best een klein model kopen. Deze zijn makkelijker te verplaatsen en nemen minder plaats in. Als je echter over een grote open haard beschikt dan koop je beter een grote machine die de haard vlug kan schoonmaken.

Hoe groter het apparaat, hoe zwaarder het ook zal zijn. Dat maakt het soms moeilijk om het toestel goed te kunnen verplaatsen en gebruiken. Daarom zijn de meeste as stofzuigers uitgerust met een handgreep en staan er wielen onder zodat het veel makkelijker is voor jou.

 

Vuurbestendige onderdelen

Het schoonmaken van je open haard of je barbecue brengt natuurlijk een risico met zich mee. Het is mogelijk dat de as nog aan het smeulen is of nog heet genoeg is om je apparaat te beschadigen. Om deze reden is het niet aanbevolen om een gewone stofzuiger te gebruiken om as op te zuigen.

Daarom zijn er as stofzuigers. Deze toestellen zijn uitgerust met een stofzuigerkop die vervaardigd is uit metaal en die bestand is tegen de hitte van een haard die nog warmte afgeeft. Ook is de slang gemaakt van hittebestendig materiaal zodat het geen schade kan oplopen door hete as.

Om het nog veiliger te spelen, kun je zoeken naar een as stofzuiger die voorzien is van een metalen reservoir waar de as kan in bewaard worden. Zo is er nog minder risico op brand want het metaal kan geen vuur vatten. Gebruik dus zeker een as stofzuiger om gevaar op brand te vermijden. Denk er ook aan om het reservoir van je as stofzuiger te legen voordat je begint met je open haard schoon te maken.

 

Filtersysteem

Dit is bij uitstek één van de belangrijkste factoren van een as stofzuiger. Omdat je zo’n fijn materiaal als as wilt stofzuigen, wil je natuurlijk niet hebben dat het overal in je huis geblazen wordt. Bij gewone stofzuigers kan dat gebeuren omdat ze niet uitgerust zijn met een speciaal filtersysteem om as op te zuigen. Voor de beste resultaten kun je kiezen voor een HEPA filtersysteem die alles uit de lucht zal zuigen. Houd er toch rekening mee dat sommige stofzuigers enkel geschikt zijn voor fijne en niet voor grove deeltjes, als dit zo is gebruik het toestel dan niet om de rest van je huis schoon te maken.

Een ander punt waar je veel belang kunt aan hechten is of de filter herbruikbaar is of niet. Sommige filters kun je gewoon even afspoelen en afwassen onder de kraan. Dit brengt veel gebruiksgemak met zich mee. Er bestaan ook apparaten met filters die je niet zelf kunt afwassen, beslis dus voor jezelf wat er voor jou belangrijk is. Als het gemakkelijk is om een filter schoon te maken dan zul je het ook meer doen. Zo vermijd je verstopte filters waardoor de as stofzuiger minder optimaal zal werken. Het zal ook minder zuigkracht vertonen en kan zelfs zorgen voor een slechte werking van je toestel.

Extra’s en prijs

Tenslotte kun je nog belang hechten aan de snoerlengte van het apparaat. Hoe langer het snoer, hoe meer bewegingsvrijheid je hebt. Ook nog even herhalen dat niet alle toestellen geschikt zijn voor alle soorten as. Sommige apparaten zijn enkel voor fijne deeltjes, als je dus ook grotere stukken as hebt van een stuk hout dat niet volledig afgebrand is, kies dan beter voor een toestel die zowel fijne als grove deeltjes kan opzuigen.

De prijs van een as stofzuiger ligt hoger dan van een gewone stofzuiger. Dit heeft te maken met het hoge vermogen en om het een specifiek gebruik heeft. Je kunt echter veel aanbiedingen vinden als je even een zoekopdracht maakt online. Bekijk de verschillende aanbiedingen en kies er de beste as stofzuiger uit.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES