Beste badkamerspiegel

Laatste update: 15.07.24

 

Badkamerspiegels test van 2024

 

Een badkamerspiegel kan niet alleen functioneel zijn maar kan bovendien de ruimte ook aankleden. Hiermee bedoelen we dus dat een originele en designvolle badkamerspiegel de badkamer meteen ook een pak gezelliger kan maken. Toch begrijpen we dat het niet altijd even makkelijk is om een keuze te maken. Daarom zijn we alvast even op zoek gegaan naar de 3 beste beoordeelde badkamerspiegels. Zo hebben we ontdekt dat je met de VidaXL badkamerspiegel vast en zeker een topproduct in huis haalt. Het apparaat is voorzien van handige LED lampjes die niet alleen milieuvriendelijk zijn maar bovendien ook lange tijd meegaan. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Wiesbaden Tigris badkamerspiegel. Dit exemplaar is voorzien van een mooi en duurzaam frame dat volledig uit aluminium vervaardigd is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Badkamerspiegel reviews – top 5

 

 

Voor het poetsen, flossen en het gezicht van tijd tot tijd ontharen heb je een goede badkamerspiegel nodig. Deze spiegels zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ontwerpen en maten. Bekijk voor jouw gemak de opties die hieronder zijn aangegeven en kies voor jezelf de beste badkamerspiegel die bij jouw interieur past.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. VidaXL

 

De vidaXL badkamerspiegel met LED verlichting heeft 30 kleine LED lampjes die op stroom werken. Hoewel dit nadelig lijkt garandeert deze badkamerspiegel een lage energierekening. Dit product is bovenal geschikt voor sanitaire ruimtes en bij de aanschaf krijg je montagemateriaal mee.

De spiegel is superlicht met een dikte van 5 mm. Dit product heeft wel een bedrijfsspanning van 220V en een normaal vermogen van 2,4W. Het neemt echter weinig ruimte in beslag met een lengte van 60 cm en een breedte van 50 cm.

Gelet op de reviews is het vanzelfsprekend dat dit product een speciale plaats heeft gevonden onder de liefhebbers. De meeste gebruikers raden dit product aan, want het is niet duur en deze badkamerspiegel is erg duurzaam. Deze badkamerspiegel met verlichting is niet voor elke gebruiker zonder minpunten. Enkele personen hebben technische complicaties ondervonden met deze spiegel.

Het is niet altijd eenvoudig om een degelijke badkamerspiegel te vinden die ook nog eens voordelig is van prijs. Dit model van VidaXL is werkelijk een koopje in vergelijking met de andere toestellen uit deze lijst. Bovendien is VidaXL niet alleen een bekend merk maar wordt het door vele kopers ook als het beste merk beschouwd.

 

Voordelen:

Budget: je zult merken dat deze badkamerspiegel wel degelijk over de laagste prijs beschikt. Daardoor zou het meteen ook één van de populairste spiegels kunnen zijn.

Formaat: de badkamerspiegel is 60 cm lang en 50 cm breed. Bovendien is de spiegel amper 5 mm dik en weegt deze behoorlijk weinig. Dit maakt het een pak eenvoudiger om de spiegel te monteren.

Vermogen: ondanks een vermogen van 2,4 Watt en een bedrijfsspanning die rond de 220 Volt ligt, mag je dit apparaat bij de energiezuinige toestellen rekenen.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat bepaalde onderdelen aan de spiegel vrij snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Wiesbaden Tigris

 

De Tigris badkamerspiegel van Wiesbaden zit in een aluminium frame die het glas helemaal omhult. Op deze manier is de kans op schade veel kleiner en het frame geeft de spiegel een 2 cm uitzetting.

Om ervoor te zorgen dat de spiegel niet meer beslaat, kun je een spiegelverwarmings mat erachter plakken. Indien je behoefte hebt aan extra verlichting kun je simpel een spiegel lamp plaatsen op het frame. Het glas heeft een dikte van 4mm en de aluminium lijst heeft een lengte van 120 cm en een breedte van 60 cm.

De gebruikers van de Wiesbaden Tigris badkamerspiegel geven goed advies voor dit product. Het ontwerp is uniek en het trekt sterk de aandacht. Ook is de kwaliteit heel goed en het is zoals een gebruiker het beschrijft modieus. Met deze mooie spiegel zou je meer tijd kunnen besteden om ernaar te kijken in plaats van naar jezelf.

Met deze badkamerspiegel van het bekende merk Wiesbaden haal je niet alleen een duurzaam en degelijk model in huis maar meteen ook een echte blikvanger. Het loont dan ook de moeite om op voorhand even de voor- en nadelen ervan op een rijtje te plaatsen. Zo krijg je een beter beeld van de spiegel.

 

Voordelen:

Veiligheid: je zult merken dat deze badkamerspiegel voorzien is van een frame gemaakt uit aluminium. Op die manier wordt het glas zoveel mogelijk omhult en is de kans op eventuele beschadigingen een pak kleiner.

Handig in gebruik: het is mogelijk om een spiegelverwarmings mat aan de achterkant van de spiegel te plakken. Zo kun je vermijden dat de badkamerspiegel beslaat. Daarnaast kun je ook eventuele spots of lampen op het frame van de spiegel bevestigen.

Design: wanneer je op zoek bent naar een uniek en origineel design dan is deze Wiesbaden badkamerspiegel werkelijk iets voor jou.

 

Nadelen: 

We kunnen momenteel alleen maar vaststellen dat werkelijk alle kopers helemaal tevreden zijn over deze badkamerspiegel. De meesten raden dit product ook aan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Simplehuman Sensor

 

De sensor wand scheerspiegel van Simplehuman is heel gemakkelijk aan te sluiten. Dit product kun je op vele manieren aan de muur monteren. De badkamerspiegel is rond en het heeft een heel degelijk gevoel.

De gaatjes van de voet zijn echter gemaakt om te bevestigen aan een Amerikaans model stroomdoos. Dit zal je merken bij het opzetten van dit product dat de gaatjes in de voet verkeerd geplaatst zijn. Dit betekent dat je in de bevestigingsplaat twee nieuwe gaatjes zal moeten maken. Dit product is gemaakt van RVS en het is voorzien van een ingebouwde verlichting.

De Simplehuman Sensor Wand Scheerspiegel behoort niet tot de goedkope badkamerspiegels en dat is van de prijs af te leiden. Ondanks dit aspect zijn alle gebruikers tot nu nog toe erg tevreden met dit topproduct, want het is heel stevig en het is gemakkelijk om te gebruiken.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze ronde badkamerspiegel van het merk Simplehuman. Dit model zou je eventueel kunnen omschrijven als een soort van scheerspiegel of een spiegel die je gebruikt om je make-up aan te brengen. Hieronder kun je alvast de eigenschappen van het apparaat even bestuderen.

 

Voordelen:

Montage: deze badkamerspiegel is vooral ideaal om deze aan de muur of de wand te bevestigen. Hiervoor zijn er verschillende manieren mogelijk en het is bovendien bijzonder eenvoudig.

Materiaal: je zult vrijwel meteen merken dat deze badkamerspiegel bijzonder degelijk is. Dit model is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam RVS.

Handig in gebruik: het is een degelijke badkamerspiegel die gemakkelijk en snel te monteren is. Verder is de spiegel zelfs voorzien van verlichting.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: je zult er wel rekening mee moeten houden dat je deze spiegel niet meteen tussen de goedkope exemplaren zult vinden.

Stroomdoos: je zult zelf nog 2 gaatjes in de voet moeten bijmaken. De reeds bestaande gaatjes komen namelijk overeen met een Amerikaans model stroomdoos.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Spiegel met Led verlichting

 

Deze eco-LED spiegel is voorzien van 2 ingebouwde LED verlichtingen van 9W. Het heeft een lengte van 120 centimeter en een breedte van 70 centimeter.

Dit product is energiezuinig en is even scherp in verlichting als een gewone halogeenverlichting van 170W. Deze spiegel is perfect geschikt voor de badkamer en de lampen geven 1500 lumen licht.

Verder is deze badkamerspiegel ook heel gemakkelijk om op te zetten, ondanks het een gewicht heeft van 25 kg. Dit product heeft geen aparte armatuur, maar het is compleet van glas gemaakt.

Deze gebruikers zijn het er allemaal mee eens dat deze LED spiegel in elke badkamer behoort te zijn. Dit product is niet duur en het is gemakkelijk op te zetten. Het is van hoge kwaliteit en het ziet er prachtig uit. Het geeft zeer mooie verlichting en het is ideaal voor ruime badkamers.

Indien je op zoek bent naar een duurzame badkamerspiegel die er tegelijk ook heel modern en origineel uitziet dan is dit model misschien iets voor jou. Deze spiegel is namelijk voorzien van eco-LED verlichting. Je zult dus kunnen genieten van een mooie en vooral heel strakke en moderne badkamerspiegel.

 

Voordelen:

Energiezuinig: het apparaat is voorzien van maar liefst 2 LED verlichting met een vermogen van ruim 9 Watt. Toch is het een bijzonder energiezuinig toestel.

Materiaal: deze badkamerspiegel is helemaal vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk glas.

Gebruiksgemak: je zult merken dat de lampen van deze spiegel tot wel 1500 lumen aan licht geven. Ondanks het feit dat de spiegel 25 kg weegt, is deze toch eenvoudig en snel te monteren.

 

Nadelen: 

Budget: we vermoeden dat het prijskaartje misschien wel eens een struikelblok zou kunnen zijn voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Woody

 

De Woody bamboe spiegel is een buitenspiegel met een plantenbak. Dit product past ook heel goed in de tuin en het is gemaakt van hoge kwaliteit bamboe. Het heeft een lengte van 80 centimeter, een breedte van 60 centimeter en een hoogte van 17 centimeter.

Het is geheel van hout en het heeft voor het opzetten ook bevestigingsogen. Dit product heeft een apart model en het is erg handig dat je het voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt het op een staander plaatsen en schuiven naar waar je bezig bent op dat moment. Of je kunt hem monteren aan een marmeren wand.

De Woody bamboe spiegel is terecht in de badkamerspiegel aanbieding, want voor de gebruiker van dit product is het een aantrekkelijke spiegel voor een redelijke prijs. Het heeft ook een uitstekende kwaliteit en het staat leuk samen met plantenbakken gemaakt van soortgelijk materiaal.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze Woody badkamerspiegel. Indien je op zoek bent naar een landelijke en rustieke uitstraling dan is deze badkamerspiegel zeker en vast een aanrader. Dit model is namelijk volledig afgewerkt met stevig en duurzaam bamboe hout.

 

Voordelen:

Ontwerp: de spiegel zelf is natuurlijk helemaal vervaardigd uit duurzaam glas. Het frame van de spiegel bestaat echter uit bamboe hout. Bovendien is er ook een kleine plantenbak aan verbonden.

Formaat: de badkamerspiegel is ongeveer 80 cm lang, 17 cm hoog en maar liefst 60 cm breed.

Handig in gebruik: het is een degelijke spiegel die je zelfs gewoon buiten kunt plaatsen. Het is mogelijk om deze badkamerspiegel op een staander te plaatsen of gewoon aan de wand te bevestigen.

 

Nadelen: 

Design: we merken dat werkelijk alle gebruikers helemaal overtuigd zijn. Toch kan het design voor sommigen misschien wel een struikelblok zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Badkamerspiegels koopgids

 

Breng jij ‘s morgens of ‘s avonds ook graag wat extra tijd door in de badkamer? Dan is een badkamerspiegel misschien wel iets voor jou. Om een keuze te maken uit de beste badkamerspiegels is het belangrijk dat je rekening houdt met het model, het materiaal, de afmetingen, de mogelijkheden en de prijs ervan.

Model

Tegenwoordig is er een ruim assortiment aan badkamerspiegels op de markt beschikbaar. Uiteraard is het belangrijk dat je eerst en vooral goed nadenkt over wat je precies wilt aangezien er reeds verschillende modellen mogelijk zijn.

Het eerste onderscheid is dat er spiegels zijn die echt moeten worden vastgemaakt aan de muur of het badkamermeubel. En dan heb je ook de losstaande modellen zoals bijvoorbeeld een kleine ronde spiegel op een staander. Ideaal voor iemand die zich wil scheren. Deze modellen kun je bovendien ook nog eens gemakkelijk gaan verplaatsen en zijn dus wel handig in gebruik.

Als je gaat voor een model dat je ergens moet aan vastmaken dan kun je de spiegel aan de muur vastmaken of het aan een badkamermeubel bevestigen. In het laatste geval opteer je best voor een spiegel in combinatie met een badkamermeubel zoals een spiegelkast. Vervolgens kun je dan kiezen uit ronde, vierkante, rechthoekige of ovale spiegels.

 

Materiaal

Ook het materiaal van de badkamerspiegel is zeker en vast niet onbelangrijk. Je hebt spiegels die volledig uit glas gemaakt zijn. Hierbij gaat het in heel veel gevallen over gezandstraald glas dat een iets hogere kwaliteit biedt en dus veel duurzamer is dan gewoon glas.

Er zijn ook spiegels die uit glas bestaan maar waarbij het frame, dus de omranding uit aluminium bestaat. Bij deze modellen moet je er wel rekening mee houden dat het frame de spiegel een bepaalde uitzetting gaat geven. Meestal ligt dit rond de 2 of 3 cm.

Je hebt ook spiegels gemaakt uit RVS en uit hout. Denk maar aan de badkamerspiegels die gemaakt zijn uit bamboehout en die daardoor ook perfect buitenshuis kunnen worden gebruikt.

 

Afmetingen

Wanneer je op zoek gaat naar een leuke badkamerspiegel aanbieding dan is het ook heel belangrijk dat je rekening houdt met het formaat ervan. De afmetingen van een spiegel zijn namelijk afhankelijk van een aantal externe factoren. Voor je een spiegel koopt is het eerst belangrijk dat je kijkt naar de beschikbare ruimte en vervolgens naar de afmetingen van je badkamermeubel. Het mooiste is dat de spiegel ongeveer dezelfde afmetingen heeft of iets kleiner is dan het meubel zelf.

Het formaat is uiteraard ook afhankelijk van het model en het materiaal waaruit de spiegel gemaakt is. Over het algemeen is het belangrijk dat je dus bij de afmetingen van een spiegel rekening gaat houden met de lengte, de breedte, de hoogte en de dikte ervan. De lengte van een badkamerspiegel kan variëren van 30 cm tot 120 cm of meer. Terwijl de breedte gemiddeld rond de 60 cm ligt. Ook de dikte is belangrijk en kan variëren van 2 mm tot zelfs 5 mm.

 

Opties

Tegenwoordig zijn er ook verschillende functiemogelijkheden waar te nemen. Denk maar aan de spiegels die voorzien zijn van ingebouwde lichten. De beste optie is dan wel te gaan voor eco-LED lichten omdat deze net iets energiezuiniger zijn dan gewone lichten.

Je hebt ook de mogelijkheid om bij bepaalde modellen een spiegelverwarmingsmat achter de spiegel te gaan plaatsen. Dit zal ervoor zorgen dat de spiegel niet meer beslaat. Ook een teflonlaag is een goede aanbeveling aangezien de spiegel dan ook beschermd wordt tegen de invloed van vocht.

Tegenwoordig heb je ook spiegels met een bewegingssensor die gebaseerd is op infraroodstralen. Op die manier kun je met één eenvoudige armbeweging de lichten in- of uitschakelen.

Er zijn ook een aantal modellen waarbij je extra spiegellampen op het frame kunt bevestigen. Ideaal voor mensen die graag veel licht hebben in de badkamer. Kortom er zijn heel wat extra mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat een spiegel met meer opties misschien niet meer tot de goedkope badkamerspiegels zal gerekend worden.

Prijs

Wanneer je beslist hebt om een badkamerspiegel aan te kopen dan is het belangrijk dat je weet welk model je wenst. Wanneer je enkel een spiegel wilt aankopen dan zal dit uiteraard veel goedkoper zijn dan een spiegel in combinatie met een badkamermeubel.

Het is ook belangrijk dat je voor jezelf hebt uitgemaakt welk bedrag je maximaal wilt en kunt spenderen aan een spiegel. Tegenwoordig is er namelijk zoveel keuze waardoor er ook veel verschillen in prijs waar te nemen zijn.

Het is dan ook aan te raden zoveel mogelijk aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Probeer ook zeker rekening te houden met eventuele promoties. Bekijk de reviews van gebruikers die reeds een spiegel hebben aangekocht en op die manier zul jij beslist jouw ideale badkamerspiegel vinden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES