5 beste badkussens Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste badkussens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om optimaal van een lekker warm bad te kunnen genieten, is de aanschaf van een functioneel badkussen uiteraard niet verkeerd. Echter, durft het ruime hedendaagse assortiment wel eens voor keuzestress zorgen. Om de zoektocht voor jou wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor het Badkussen van RelaxTub waarbij niet alleen het hoofd en de nek maar ook de schouders zo goed mogelijk worden ondersteund. Daarnaast lijkt ook het Sensative Luxe Badkussen alvast de moeite waard om even onder de loep te nemen. DAnkzij de stevige antislip zuignappen kun je het kussen makkelijk aan de badrand bevestigen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste badkussens (Reviews) van 2024

 

Door te investeren in een duurzaam badkussen kun jij vanaf nu comfortabel neerliggen wanneer je van een heerlijk warm bad wilt genieten. Zo telt het huidige assortiment heel wat luxe badkussens in allerlei vormen, formaten en designs. Of je daarbij kiest voor een zwart dan wel wit badkussen of toch eerder de voorkeur geeft aan een opvallend roze design; is vooral een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 5 toppertjes rekening houdend met het advies vermeld in de online reviews. Neem zeker even een kijkje en bepaal of je kiest voor het beste badkussen tegen de laagste prijs of toch eerder met het populairste en beste merk huiswaarts keert.

 

Badkussen wit

 

1. Badkussen van RelaxTub – Nekkussen bad – 6 Sterke Zuignappen – Anti Slip

 

Met dit badkussen van het bekende merk RelaxTub kies je hoogstwaarschijnlijk niet meteen voor een aanbieding noch voor één van de goedkope varianten binnen deze selectie, toch ben je verzekerd van een uitstekende kwaliteit waarbij hoofd, nek én schouders ten volle worden ondersteund. En dat lijken heel wat klanten alvast te bevestigen wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren. De moeite waard dus om dit badkussen even van naderbij te bekijken.

Zo kent het badkussen een totale breedte van 38 cm en blijkt het vervaardigd uit een combinatie van duurzaam mesh en 100% waterdicht polyester materiaal wat leidt tot een gebruiksvriendelijk kussen. Verder blijkt het kussen ook nog eens antibacterieel en sneldrogend te zijn, wat alleen maar bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Dankzij de aanwezigheid van de 6 extra sterke zuignappen aan de achterkant, mag je er zeker van zijn dat het badkussen niet meteen zal wegschuiven zodra je gaat neerliggen. Dankzij zijn unieke vormgeving en formaat lijkt hij overigens in eender welk bad te passen. Kortom, een toppertje om in huis te halen!

 

Voordelen: 

Design: dit unieke badkussen van RelaxTub blijkt niet alleen in neutraal wit of zwart verkrijgbaar maar kan tevens ook in een fel en vrolijk roze kleurtje worden aangekocht.

Ophanghaak: het kussen is voorzien van een handig ophanghaakje zodanig dat je hem na gebruik eenvoudig ergens in de badkamer kunt ophangen.

Gebruiksvriendelijk: vanwege zijn unieke uitvoering ondersteunt dit kussen niet alleen het hoofd maar ook de nek en de schouders. Bovendien is het kussen 100% waterbestendig, sneldrogend en antibacterieel.

Materiaal: bij de productie van dit badkussen heeft men een beroep gedaan op duurzame materialen zoals mesh en polyester.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: hoewel de meeste klanten akkoord gaan met de prijs, zou het voor anderen dan wel weer een doorn in het oog kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Luxe badkussen

 

2. Sensative Luxe Badkussen met Anti Slip Zuignappen / Waterdicht / Home Spa

 

Ben je op zoek naar een degelijke badkussen dat als rugsteun kan worden ingezet en daarnaast ook schouders en nek voldoende lijkt te ondersteunen? Dan raden wij jou aan om dit exemplaar van Sensative alvast even van naderbij te bekijken.

Zo wordt dit vrijstaande badkussen gekenmerkt door een vierkante vorm met afgeronde hoeken en een maximale breedte van 27 cm. Dankzij de aanwezigheid van de 2 stevige zuignappen aan de achterkant, kun je het kussen stevig op de rand van het bad installeren zonder dat het daarbij gaat verschuiven. 

Verder blijkt het kussen voornamelijk uit duurzaam én 100% milieuvriendelijk PU-materiaal vervaardigd wat het niet alleen waterdicht maakt maar tevens ook vrij van schimmels, geuren en/ of bacteriën. Of je nu op zoek bent naar een badkussen voor gebruik in een vrijstaand bad dan wel in een jacuzzi of luxe spa resort; met dit kussen van Sensative zit je altijd goed.

 

Voordelen: 

Uitvoering: het betreft een vierkant kussen met afgeronde hoeken en een maximale breedte van 27 cm. Het geheel werd afgewerkt in een neutraal doch tijdloos zwart jasje.

Materiaal: het gebruik van PU-materiaal garandeert niet alleen 100% waterdichtheid maar voorkomt tevens ook vieze geurtjes, schimmels en/ of bacteriën.

Antislip: ter hoogte van de onderkant werd het badkussen voorzien van 2 krachtige zuignappen waardoor een antislip effect wordt beoogd.

Comfort: dit luxe badkussen heeft de neiging om zich na enige tijd aan te passen aan de vorm van je hoofd en nek waardoor eventuele pijnklachten kunnen worden vermeden.

 

Nadelen: 

Design: houd er rekening mee dat er minder mogelijkheden zijn qua design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Badkussen vrijstaand bad

 

3. Azmodi Badkussen – 4D Air Mesh Hoofdsteun met 7 Zuignappen – Nekkussen voor in Bad

 

Het badkussen van Azmodi wordt gekenmerkt door een neutrale vierkante vorm met afgeronde hoeken en een bijbehorend stijlvol wit design met hier en daar enkele groene accenten. Het kussen met een breedte van maximaal 36 cm werd daarbij vervaardigd uit een combinatie van duurzaam polyester én kwalitatief 4D Air Mesh materiaal waardoor het zich na enige tijd vormt naar de verhoudingen van je hoofd en nek.

Dankzij de gebruikte materiaalsoorten blijkt het kussen overigens niet alleen waterdicht maar tevens ook antibacterieel en in staat om eventuele vieze geurtjes te voorkomen. Dankzij de – maar liefst – 7 zuignappen aan de achterkant, kun je het badkussen makkelijk en snel op eender welke badrand installeren. Na gebruik hang je kussen met behulp van het ophanghaakje te drogen en klaar is Kees!

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, lijkt één koper niet uitermate enthousiast. Zo beschouwt hij/ zij het kussen als niet echt bijzonder en te duur voor wat in werkelijkheid geleverd wordt.

 

Voordelen: 

Ophanghaakje: met behulp van het ophanghaakje kun je het badkussen na gebruik veilig ergens te drogen ophangen.

Formaat: het kussen wordt gekenmerkt door een vierkante vorm met afgeronde hoeken waarbij een maximale breedte van 36 cm wordt gegarandeerd.

Materiaal: het kussen is vervaardigd uit een combinatie van polyester en 4D Air Mesh materiaal wat het niet alleen antibacterieel maar ook waterdicht en vrij van vieze geurtjes maakt.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: volgens één koper had de aangeboden kwaliteit toch wel wat beter gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Badkussen hart

 

4. Papillon Badkussen Hart – 24×21 cm // Past op iedere badrand

 

Met dit hartvormig badkussen van IFC Papillon kies je gelijk voor een veelzijdig product dat op eender welke badrand kan worden geïnstalleerd. Het kussen – dat meteen in het oog springt vanwege zijn hartvormige design – kent een geschatte afmeting van 24 bij 21 cm en blijkt beschikbaar in een neutrale witte of zwarte kleur.

Dankzij het gebruikte PU materiaal voelt dit kussen overigens niet alleen zacht en comfortabel aan maar blijkt het tevens ook waterdicht én in staat om vieze geurtjes te vermijden. In tegenstelling tot de vorige producten, blijkt dit kussen niet voorzien van de nodige zuignappen waardoor je moet vertrouwen op de voorziene inkeping in het design.

Nemen we er even de online reviews bij dan moeten we jammer genoeg vaststellen dat niet alle klanten even tevreden zijn met hun aankoop. Zo vinden sommigen het ontwerp te klein en bijgevolg behoorlijk onpraktisch.

 

Voordelen: 

Formaat: het betreft een hartvormig kussen waarvan het formaat geschat wordt op 24 bij 21 cm.

Plaatsing: dankzij de voorziene inkeping wordt het mogelijk om het kussen stevig op eender welke badrand vast te zetten.

Materiaal: het kussen werd voornamelijk vervaardigd uit duurzaam en 100% waterdicht PU materiaal.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met heel wat andere nekkussens blijkt dit kussen alvast gekenmerkt door een vriendelijk en toegankelijk prijskaartje.

 

Nadelen: 

Te klein: enkele klanten zijn van mening dat het badkussen in werkelijkheid behoorlijk klein uitvalt en daardoor als vrij onpraktisch ervaren wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sealskin badkussen

 

5. Sealskin Diamonds Hoofdsteun Bad – 20×30 cm – Met antislip

 

We sluiten het rijtje af met dit unieke badkussen van Sealskin dat gekenmerkt wordt door een overwegend rechthoekige uitvoering van 20 bij 30 cm. Dankzij de stevige zuignappen – die overigens zowel aan de onder- als bovenkant te vinden zijn – mag je er zeker van zijn dat het badkussen stevig op de badrand te bevestigen is.

Het kussen is overigens voldoende groot om niet alleen je hoofd maar ook nek en schouders van de perfecte ondersteuning te voorzien. In combinatie met het gebruikte PVC materiaal mag je dan ook zeker zijn van een duurzaam, comfortabel en gebruiksvriendelijk product.

Hoewel het Sealskin Diamonds Headrest badkussen op het eerste gezicht heel wat te bieden heeft, lijken niet alle klanten even tevreden. Zo vermelden sommige kopers dat het kussen niet voldoende blijft hangen en daardoor als onpraktisch wordt ervaren.

 

Voordelen: 

Design: het kussen wordt gekenmerkt door een overwegend wit design in combinatie met leuke grijze én aqua accenten.

Formaat: het rechthoekige kussen kent een totale afmeting van 20 bij 30 cm.

Zuignappen: het badkussen werd aan de onder- én bovenkant van de nodige zuignappen voorzien waardoor je het op eender welke badrand stevig kunt bevestigen.

Prijskaartje: hij behoort wellicht tot de goedkopere badkussens binnen onze selectie.

 

Nadelen: 

Onhandig: volgens een beperkt aantal klanten zou het badkussen niet voldoende blijven hangen en bijgevolg allesbehalve gebruiksvriendelijk zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Badkussens Koopgids

 

Wil je na een lange vermoeiende werkdag even helemaal tot rust komen, dan doet een heerlijk warm badje alvast wonderen. Om daarbij het ultieme comfort te bereiken, zou je eventueel kunnen kiezen voor één van de vele badkussens. Tegenwoordig bestaan ze in allerlei vormen, formaten, uitvoeringen en designs wat eveneens verschillende prijsklassen tot stand brengt. Alvorens de verschillende badkussens en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken, lijkt het ons een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen.

Het belang van een degelijk badkussen

Kom je na een lange stresserende werkdag thuis, dan is een heerlijk warm badje hét ideale moment om even helemaal tot rust te komen. Echter ondervinden velen heel wat moeilijkheden om comfortabel in bad te liggen wat het ontstaan van de badkussens mee in de hand heeft gewerkt. 

Badkussens zijn – zoals de naam doet vermoeden – kussens die speciaal ontworpen werden om een comfortabele ligpositie in bad te bekomen en op die manier 100% tot rust te kunnen komen. Vandaag de dag bestaan ze dan ook in allerlei vormen, formaten, uitvoeringen, materialen en designs wat eveneens de verschillende prijskaartjes in de hand heeft gewerkt.

Ben je op zoek naar het geschikte badkussen dan komt het erop neer rekening te houden met dergelijke factoren alsook aandachtig te zijn voor je persoonlijke wensen, verwachtingen en uiteindelijke budget.

 

De uitvoering in functie van de vorm en het formaat

Dat badkussens vandaag de dag in allerhande uitvoeringen te vinden zijn, hoeft alvast niet te verwonderen. Naast de standaard authentieke rechthoekige badkussens – die overigens nog steeds tot de populairste behoren – kun je tegenwoordig ook kiezen voor ronde, halfronde, platte en extra lange badkussens. Welke vorm je voorkeur uitdraagt, is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke wensen en verwachtingen.

Belangrijker dan de vorm is misschien wel het formaat. Aangezien een badkussen bedoeld is om een comfortabele én correcte ligpositie aan te houden; is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel het hoofd alsook de nek en schouders voldoende worden ondersteund. Kies bijgevolg voor een iets groter badkussen waarbij een dergelijke ondersteuning wordt gegarandeerd.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Daarnaast is het minstens even belangrijk om aandachtig te zijn voor de gebruikte materialen aangezien deze – in meer of mindere mate – bepalend zullen zijn voor de kwaliteit, duurzaamheid én gebruiksvriendelijkheid. In sommige gevallen is het dan ook aangeraden om iets meer budget te spenderen teneinde een optimale kwaliteit en duurzaamheid te bekomen.

Indien mogelijk raden wij jou aan om te kiezen voor één van de vele orthopedische badkussens vervaardigd uit duurzaam foam materiaal. Memory foam schuim heeft de neiging om zich aan je lichaamshouding aan te passen waardoor je hoofd, nek en schouders steeds perfect worden ondersteund. Daarnaast behoren ook materialen zoals PVC en polyester fluweel tot de populaire materiaalsoorten.

Extra kenmerken en mogelijkheden in functie van de prijs

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele bijkomstigheden die misschien wel eens een meerwaarde zouden kunnen betekenen. Zo is het altijd handig om te kiezen voor een badkussen met een antislip zuignappen onderkant. Op die manier kun je het badkussen stevig ter hoogte van de badrand bevestigen zonder dat het daarbij wegschuift zodra je gaat neerliggen. 

Let eveneens op de textuur van het kussen en de mate van waterdichtheid. Zo zijn er tegenwoordig heel wat badkussens te vinden die 100% waterdicht blijken. Indien het lijstje verder wordt aangevuld met een antischimmel coating, een eenvoudig onderhoud en een meegeleverde opbergtas, dan mag je echt wel zeker zijn van een heus toppertje.

Let wel dat dergelijke extra’s een invloed kunnen hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Algemeen betekent dit dus dat de prijs makkelijk kan variëren van zo’n 8 à 10 euro tot maar liefst 200 à 210 euro. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent, welk gebruiksgemak je eraan wilt toekennen en welk budget je er maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES