12 beste badmatten Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste badmatten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Na het douchen of baden is het veel aangenamer om op een warm badmatje te stappen in plaats van op de koude vloer. Bovendien is het een leuke aankleding voor je badkamer die er meteen een pak gezelliger zal uitzien. Om je te helpen bij je keuze hebben we alvast 3 toppers voor jou uitgezocht. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de duurzame Aquanova KEMEN Badmat die gekenmerkt wordt door een rechthoekige uitvoering van 70 bij 120 cm. Daartegenover staat The Original HSXL Antislip Douchemat die meteen in het oog springt vanwege de sterke zuignappen die bijdragen aan de veiligheid en het comfort. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan de selectie toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

12 beste badmatten (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een badmat die groot genoeg is om aan je bad te leggen? Of gaat je voorkeur uit naar een okergele badmat die perfect in je interieur past? We vroegen het advies en de hulp van enkele badkamerspecialisten om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens je er de beste badmat uitkiest die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Aquanova KEMEN Badmat 70×120 cm 98 donkergrijs

 

Ben je bewust op zoek naar een badmat met antislip dan is dit model van het bekende en populaire merk Aquanova alvast de moeite waard om even te bekijken. Deze unieke Kemen badmat kent een rechthoekige uitvoering van 70 × 120 cm en is vervaardigd uit een combinatie van polyester en katoen. Dit maakt deze hoogpolige badmat met speelse slierten niet alleen duurzaam en kwalitatief maar ook bijzonder aangenaam in gebruik.

De badmat van Aquanova werd afgewerkt in een robuuste stijlvolle antraciet kleur en is voorzien van een latex antislip onderkant. In tegenstelling tot verschillende andere soorten badmatten, kan dit model van Aquanova perfect op 40° in de wasmachine worden gewassen, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Houd er echter wel rekening mee dat het niet meteen één van de goedkope badmatten uit het lijstje is.

Een blik op de online reviews laat echter meteen een mooie gemiddelde score van 5/5 sterren zien. Klanten zijn niet alleen tevreden over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid maar prijzen daarnaast ook het fraaie design. Ben je eerder op zoek naar een ronde badmat of een badmat van groter formaat dan is dit model niet meteen geschikt.

 

Voordelen:

Materiaal: de badmat bestaat voor 77% uit polyester en 23% katoen.

Formaat: de badmat kent een rechthoekige uitvoering van 70 × 120 cm en kan perfect in eender welk interieur worden gebruikt.

Antislip: in tegenstelling tot diverse andere badmatten, blijkt dit model van Aquanova voorzien van een antislip onderkant.

Onderhoud: je kunt deze badmat perfect op een programma van 40° wassen waardoor het geheel altijd proper en hygiënisch blijft.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hoge prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Uitvoering: ben je eerder op zoek naar een ronde badmat of een badmat die iets groter is qua formaat, dan is dit model misschien net niet aantrekkelijk genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. The Original HSXL Antislip Douchemat / Badmat met Zuignappen 

 

De antislip badmat van HomeShopXL is één van de populairste items om in het bad of de douche te gebruiken en dat lijkt nog maar eens bevestigd te worden door de vele positieve klantreviews en de mooie gemiddelde eindscore. Bovendien is deze zwarte badmat nog in 3 andere kleurtjes voorhanden alsook in meerdere formaten te bekomen zodanig dat je hem perfect op jouw ruimte kunt gaan afstemmen. 

Doordat de badmat vervaardigd is uit antibacterieel rubber en van honderden zuignapjes werd voorzien, zal hij stevig op zijn plaats blijven liggen. Zijn veiligheidskenmerken werden verder uitgebreid door het mooie ruitpatroon op de bovenkant van de mat dat instaat voor een uitstekende grip en bijgevolg verhindert dat je er op gaat uitglijden.

Daarnaast werd hij voorzien van afvoergaten en een uitsparing voor de afvoer waardoor het water gemakkelijk kan wegstromen. Deze uitvoering kan zonder problemen in de wasmachine op 30ºC worden gewassen.

 

Voordelen:

Formaat: deze antislipmat wordt in 4 kleuren aangeboden en is verkrijgbaar in de maten 40 x 88, 20 x 100 en 70 x 40 cm zodat je er eentje kunt kiezen die in jouw bad of douche past.

Materiaal: het duurzaam antibacterieel rubber is bijzonder stevig waardoor de mat een lange gebruiksduur kent.

Veiligheid: aan de onderkant werden wel honderden sterke zuignapjes voorzien zodat hij niet kan verschuiven. Dit werd aangevuld met een ruitvormig patroon ter hoogte van de bovenkant dat bijdraagt aan een adequate grip. 

Onderhoud: deze badmat kan gewoon op 30ºC in de wasmachine worden gewassen.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: enkele klanten merken op dat de bovenkant van de mat niet zo aangenaam is om op te staan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sealskin Angora Badmat 60×90 cm – Polyester – heel zacht

 

Sealskin wordt door velen als het beste merk voor badkameraccessoires beschouwd. Deze badmat van Sealskin wordt aangeboden in de maten 60 x 90 cm en 70 x 140 cm zodat je zeker een gepast formaat voor jouw badkamerruimte kunt vinden.

De keuzemogelijkheden worden zelfs nog verder uitgebreid want je kunt deze badmat in het blauw, grijs of warme ivoorkleur aanschaffen waardoor je hem perfect op je interieur kunt afstemmen. Hij wordt gekenmerkt door de zachte polyestervezels die voor een aangename ondergrond zorgen wanneer je uit het bad of de douche stapt.

Verder kreeg deze rechthoekige badmat een mooie afwerking met afgeronde hoeken waarmee hij een heel stijlvolle uitstraling krijgt. Deze badmat kan in de wasmachine op 30°C worden gewassen. In de reviews zien we dat hij van bijna alle klanten een zeer goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze badmat dient om voor het bad of de douche te leggen zodat je niet op een koude vloer moet stappen.

Afmetingen: hij is verkrijgbaar in 2 formaten, namelijk 60 x 90 cm en 70 x 140 cm waardoor hij in de meeste badkamers past.

Materiaal: doordat de badmat uit zachte polyestervezels vervaardigd is, kan hij gemakkelijk op 30°C in de wasmachine worden gewassen.

Kleurkeuze: de badmat wordt aangeboden in het grijs, blauw of ivoorkleur zodat je er eentje kunt uitzoeken die bij je handdoeken past.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten zijn minder tevreden over de kwaliteit van dit product omdat de mat nogal pluist en draden loslaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Aquanova Mauro Badmat – 60×100 cm – hoogpolig – machinewasbaar

 

Deze mooie grijze badmat is in nog 12 andere kleuren te verkrijgen zodat je hem perfect op je badhanddoeken en andere badkamerspulletjes kunt afstemmen. Daarnaast kun je uit 4 afmetingen kiezen, 60 x 60 cm, 60 x 100 cm, 70 x 120 cm en 80 x 160 cm waardoor je er eentje kunt vinden die perfect bij het formaat van jouw bad of douche past.

De Aquanova badmat is vervaardigd uit hoogpolige 100% micro polyestervezels en werd aan de achterzijde met een latex antisliplaag afgewerkt zodat hij goed op zijn plaats blijft liggen. Daarnaast voelt hij super zacht aan en zorgt hij voor een aangename ondergrond wanneer je uit het bad/douche stapt.

Het gebruikscomfort wordt nog bekrachtigd door zijn sneldrogende eigenschappen waardoor hij in een mum van tijd terug gebruiksklaar is. Deze badmat kan op 40°C in de wasmachine worden gewassen. In de reviews merken we dat hij een uitstekende score van 4,9 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze bad/douchemat droogt heel snel op waardoor je hem bijna onmiddellijk terug kunt gebruiken.

Formaten: hij wordt in 4 verschillende afmetingen aangeboden, 60 x 60 cm, 60 x 100 cm, 70 x 120 cm en 80 x 160 cm zodat je zeker een exemplaar kunt vinden dat in jouw badkamer past.

Kleurkeuze: de Aquanova badmat bestaat in 14 verschillende kleuren waardoor je hem op je badkamerinrichting kunt afstemmen.

Onderhoud: deze badmat is machinewasbaar en mag op een 40°C programma worden gewassen.

 

Nadelen: 

Slijtage: enkele klanten merken op dat deze badmat na een kort gebruik al flink  platgelopen is en niet meer zo hoogpolig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ikado Badmat set klassiek 50 x 80 cm + 40 x 50 cm

 

Deze badmatset van Ikado valt in de laagste prijsklasse in onze selectie zodat hij in quasi elk budget past. De badmatset wordt aangeboden in het blauw, bruin, beige en grijs waardoor je er zeker eentje kunt uitkiezen die in jouw ruimte past.

Doordat deze set bestaat uit een klassiek badmatje met een afmeting van 50 x 80 cm en een handig toiletmatje van 40 x 50 cm, kun je niet alleen veilig uit de douche stappen maar heb je ook lekkere warme voeten als je op het toilet zit. De set is vervaardigd uit zacht polypropyleen en werd aan de onderkant met antislip afgewerkt zodat beide matten goed op hun plaats blijven liggen.

De laagpolige matten blijken overigens zonder probleem in combinatie met vloerverwarming worden gebruikt. Verder is deze set machinewasbaar en kun je hem op 30°C wassen. In de reviews zien we dat de meeste klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de set bestaat uit een bad- en toiletmatje zodat je op beide plaatsen altijd warme voeten hebt.

Design: de laagpolige set wordt gekenmerkt door zijn klassieke uitstraling waardoor hij in bijna elke inrichting past. Hij is verkrijgbaar in het grijs, blauw, bruin en beige.

Formaat: de rechthoekige badmat meet 50 x 80 cm en het toiletmatje kent een afmeting van 40 x 50 cm zodat hij bij elk standaardtoilet kan worden gebruikt.

Materiaal: de matten zijn vervaardigd uit aangenaam en zacht polypropyleen en werden aan de onderkant van antislip voorzien waardoor ze niet kunnen verschuiven.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten merken op dat de draden na het wassen al snel loskomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Douchemat- 53 x 53 cm – antislip mat – douche – badmat

 

De douchemat van Pasper is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is. Hij is in 5 kleuren beschikbaar waaronder 2 verschillende tinten blauw en roze, wit en donkergrijs waardoor je hem perfect met je interieur kunt laten matchen. 

Deze handige douchemat meet 53 x 53 cm en kan in de meeste doucheruimtes worden neergelegd. Hij is uit duurzaam natuurlijk rubber vervaardigd en kreeg een antibacteriële coating zodat hij altijd heel hygiënisch blijft. De douchemat kan trouwens gemakkelijk in de wasmachine op 40°C worden gewassen waardoor alle zeepresten en dode huidcellen optimaal worden verwijderd.

Niet onbelangrijk zijn de 365 sterke zuignappen die op de onderkant werden voorzien waarmee deze douchemat zich maximaal aan de ondergrond zal vasthechten en bijgevolg goed blijft liggen. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en deze mat dan ook sterk aanraden.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze douchemat dient om in de douche te leggen zodat je niet op de gladde ondergrond kunt uitglijden.

Materiaal: hij werd vervaardigd uit natuurlijk rubber waardoor hij heel duurzaam is. De mat kreeg tevens een antibacteriële afwerkingslaag.

Zuigkracht: dankzij de 365 stevige zuignappen aan de onderkant zal hij zich maximaal vasthechten zodat hij niet meer verschuift.

Onderhoud: deze antislip douchemat kan op 40°C in de wasmachine worden gereinigd.

 

Nadelen: 

Design: enkele klanten maken de opmerking dat deze douchemat best wel een leukere uitstraling mocht hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Saniliving Badmat 80x50cm – Antislip Douchemat – Waterabsorberend 

 

De Saniliving badmat is enkel verkrijgbaar in het grijs, maar door zijn stijlvolle doch sobere uitstraling kan hij perfect in elke badkamer worden gebruikt. Hij kent een handig formaat van 80 x 50 cm waardoor hij bij elke douche of bad kan worden neergelegd.

Deze badmat wordt gekenmerkt door het traagschuim of memory foam met een dikte van 15 mm. Dit werd overigens met een super zachte flanellen toplaag afgewerkt zodat je een luxueus gevoel ervaart wanneer je uit het bad of de douche stapt. Zijn gebruikscomfort wordt nog verder uitgebouwd door de antisliplaag aan de onderkant waardoor deze badmat ook nog eens een zekere veiligheid biedt.

Doordat het memory foam over sterk waterabsorberende eigenschappen beschikt zullen je voeten na het douchen quasi meteen terug droog zijn. Daarnaast kan hij gewoon in de wasmachine worden gestopt om hem volgens de wasinstructies op 30°C te wassen. Dit product kreeg in de reviews een zeer goede beoordeling.

 

Voordelen: 

Materiaal: het comfortabele memory foam of traagschuim werd met een heerlijk zachte laag flanel afgewerkt waardoor hij heel luxueus aanvoelt. Aan de onderkant werd een degelijke antisliplaag voorzien.

Gebruiksvriendelijk: door zijn sterke waterabsorberende eigenschappen zijn je voeten bijna meteen droog.

Formaat: deze bad-/douchemat kent een afmeting van 80 x 50 cm zodat hij in bijna elke badkamer past.

Onderhoud: hij kan gemakkelijk in de wasmachine worden gereinigd op een aangepast wasprogramma met een temperatuur van 30°C.

 

Nadelen: 

Beperkt aanbod: jammer genoeg wordt deze mat slechts in 1 kleur en formaat aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Nerge.be | Royal – 100×100 | Badkamerkleden – Antislip – ronde badmat

 

Deze veelkleurige ronde badmat van Nerge.be wordt getypeerd door zijn stijlvolle look die heel mooi in een boho interieur past en perfect als  blikvanger in de badkamer kan worden gebruiken. 

De zachte badmat kent een diameter van 100 cm en is 10 mm dik waardoor hij uiterst comfortabel aanvoelt. Doordat hij werd vervaardigd uit sterk absorberend polyester, zal hij niet alleen snel opdrogen, maar zorgt hij er tevens voor dat je voeten na het douchen of baden bijna meteen terug droog zijn.

Daarbovenop werd hij aan de onderkant met een antisliplaag afgewerkt zodat de mat stevig op zijn plaats blijft liggen en niet verschuift. Deze badmat is kleurvast en kan bijgevolg zonder probleem met de hand of in de wasmachine op 30°C worden gewassen. We zien in de reviews dat deze uitvoering de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: door zijn stijlvolle boho look kun je hem in de badkamer, keuken en zelfs op het terras neerleggen.

Formaat: deze badmat kent een doorsnede van 100 cm en is 10 mm dik waardoor hij voor een aangename ondergrond zorgt.

Absorberend: de zachte polyestervezels hebben een sterk waterabsorberend vermogen zodat de mat én je voeten bijna meteen terug droog zijn.

Veiligheid: dankzij de degelijke antisliplaag blijft deze badmat goed op zijn plaats liggen waardoor je er veilig op kunt stappen als je uit de douche komt.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat deze uitvoering in de middelste prijsklasse valt waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Sealskin Woodblock Badmat 60×60 cm – Teak – milieuvriendelijk

 

Deze houten badmat van Sealskin is samengesteld uit allemaal kleine stukjes teakhout die beschouwd worden als restafval dat na het productieproces van teakmeubels overblijft. Deze houtsoort is trouwens bijzonder duurzaam en waterafstotend waardoor deze badmat veel hygiënischer is dan de andere stoffen varianten.

Doordat hij uit hout vervaardigd is, kan de mat natuurlijk niet in de wasmachine worden gestopt, maar met een vochtige doek kun je hem snel en gemakkelijk schoonmaken. Daarnaast kent hij een vrij compacte afmeting van 60 x 60 cm waardoor hij uitermate geschikt is om in kleine badkamers te gebruiken.

Aan de onderzijde werden stevige zuignappen aangebracht waarmee de badmat zich aan de ondergrond zal vasthechten zodat hij niet kan verschuiven wanneer je uit de douche stapt. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop, maar enkele mensen hebben toch wel enkele opmerkingen over de kwaliteit van dit product.

 

Voordelen: 

Milieuvriendelijk: doordat deze houten badmat uit restafval van teakmeubels wordt gemaakt, moeten er geen bomen worden gekapt.

Gebruiksgemak: deze teakhouten badmat werd aan de onderzijde van sterke zuignappen voorzien waardoor hij heel goed op zijn plaats blijft liggen.

Afmeting: door zijn compacte formaat van 60 x 60 cm is deze badmat perfect om in kleine ruimtes te leggen.

Hygiëne: een teakhouten badmat is veel hygiënischer dan een stoffen exemplaar en hij kan ook gewoon met een vochtige doek worden schoongemaakt.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten merken op dat de teakhouten blokjes aan de randen wel heel vlug kapotgaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Witts Badmat – Luxe Mat – 70x140cm – Extreem Comfortabel – Zwart – Douchemat

 

Hoewel de ronde badmatten tegenwoordig erg in trek zijn, lijken heel veel kopers nog steeds te opteren voor een traditionele rechthoekige badmat zoals dit model van Witts. Net zoals de bekende Aquanova badmatten en de populaire Ikea badmatten, behoort ook dit exemplaar tot de favoriete toppertjes van heel wat gebruikers. Kortom, de moeite waard om dit product eens even onder de loep te nemen.

De Witts badmat wordt gekenmerkt door een rechthoekige uitvoering van 70 bij 140 cm en werd afgewerkt in een neutrale doch bijzonder stijlvolle zwarte kleur. Toch niet helemaal je ding? Dan niet getreurd want de mat blijkt eveneens beschikbaar in een compact formaat van 60 bij 90 cm en een bijbehorende grijze kleur. De hoge kwaliteit, het waterabsorberende karakter en de unieke antislip bodem worden bereikt dankzij de combinatie van hoogwaardige materialen waaronder polyester.

Maar dat is nog lang niet alles want verder blijkt deze antislip badmat bijzonder onderhoudsvriendelijk en geschikt om in de wasmachine te plaatsen. Hoewel een kleine minderheid van de klanten niet geheel overtuigd blijkt, lijkt een grote meerderheid dat gelukkig wel getuige de vele positieve reviews en de mooie eindscore van 4,7 sterren.

 

Voordelen: 

Materiaal: de mat is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam polyester materiaal.

Onderhoudsvriendelijk: je kunt de mat zonder problemen in de wasmachine stoppen en op een standaard programma laten reinigen.

Uitvoering: de antislip onderkant wordt vergezeld van een waterabsorberende kern en een comfortabele zacht aanvoelende bovenlaag.

Formaat: de badmat wordt gekenmerkt door een rechthoekige uitvoering van 70 bij 140 cm en werd afgewerkt in een zwarte kleur.

 

Nadelen: 

Design: ben je op zoek naar een asymmetrische of ronde badmat, dan is dit model niet de beste aanbeveling.

Geen droger: houd er rekening mee dat de badmat maar beter niet in de droger wordt gestopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

11. Seahorse

 

De Seahorse Combiset Pure badmat is een geweldig product. Voor een voordelige prijs, krijg je maar liefst 2 badmatten.

Als je na een lange dag en een heerlijke douche uit het bad wilt stappen, dan is niets zo heerlijk om deze badmat aan je voeten te voelen. Het is gemaakt van 100% badstof katoen en het voelt zacht aan. Het werkt optimaal om het vocht in de omgeving te absorberen. Handig is dat je dit product ook kunt wassen en drogen op een lage temperatuur.

Bijna alle kopers zijn blij met dit product en geven er positief advies over. Het heeft een mooi en fraai design.

Deze badmat is handig in gebruik en je kunt het gemakkelijk wassen. Het is van goede kwaliteit en het voldoet aan de verwachtingen. Voor enkele kopers is dit product te dun en is het van slechte kwaliteit.

Met deze badmat van het bekende en het gewaardeerde merk Seahorse mag je zeker zijn van een degelijk product. De badmat meet 50 x 90 cm en wordt geleverd in een set van 2 stuks. Je kunt hierbij kiezen uit 2 kleuren namelijk rood en blauw. Zo kun jij je badkamer helemaal opfleuren met deze badmatten.

 

Voordelen: 

Budget: je kunt deze badmatten zeker en vast aan een voordelig tarief bekomen. Bovendien krijg je er ook meteen 2 voor de prijs van 1.

Materiaal: deze badmat is helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig en degelijk badstof katoen. Daardoor zal het niet alleen bijzonder soepel en zacht gaan aanvoelen maar werkt het ook vochtabsorberend.

Onderhoud: het is mogelijk om deze badmatten in de wasmachine en in de droogtrommel te stoppen. Wel wordt hierbij aangeraden om dit steeds op een vrij lage temperatuur te doen.

 

Nadelen: 

Te dun: enkele gebruikers vinden echter dat deze badmat net iets te dun is en daardoor helemaal niet zo aangenaam aanvoelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

12. Cascade Bathing

 

Met de Cascade Bathing badmat kom je nu elke keer weer met plezier uit bad. De onderkant van de mat is voorzien van een antislip laag. Hierdoor blijft de mat op 1 plaats liggen en verschuift het niet.

Dit product is handig in gebruik, want het is wasbaar. Het is gemaakt van 100% polyester en voelt zacht en comfortabel aan. Het heeft een mooi en elegant design, dat zeker een blikvanger zal zijn in jouw badruimte.

Voor het overgrootste deel van de gebruikers is dit product van goede kwaliteit en het ziet er mooi uit. Het is gemakkelijk om schoon te maken en het voelt lekker warm aan je voeten.

Het neemt veel vocht op en het is aan te raden voor elke badkamer. Deze gebruikers zijn tevreden met dit top product. Een gebruiker had alleen moeite met het formaat.

Tot slot is er dan ook nog de badmat van het merk Cascade Bathing. Dit model meet 60 x 40 cm en is werkelijk ideaal wanneer je bijvoorbeeld net uit de douche komt. Toch is het een goed idee om eerst even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van deze degelijke badmat.

 

Voordelen: 

Antisliplaag: net zoals de meeste andere badmatten heeft ook dit model een antisliplaag aan de onderkant. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je zult uitglijden.

Onderhoud: de mat is vervaardigd uit degelijk polyester en kun je dan ook zonder problemen in de wasmachine stoppen. Zo blijft deze badmat altijd heel proper en hygiënisch.

 

Nadelen: 

Design: een enkele koper is niet helemaal overtuigd van het design van deze badmat. De koper is van mening dat het ontwerp gedateerd is.

Te dun: een andere gebruiker is dan weer van mening dat de badmat veel te dun is. Daardoor voelt de mat niet aangenaam aan en is de kwaliteit niet helemaal top.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Badmatten Koopgids

 

Om op een aangename en veilige manier uit je douche of bad te stappen, is het een goede aanbeveling om in een degelijke badmat te investeren. Maar uit welke materialen zijn deze badmatten vervaardigd? En bestaan er verschillende afmetingen? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse aanbiedingen in verschillende testen te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. Voor meer tips over huisinrichting en het onderhouden van je huis, bezoek https://tuttolucido.it/, waar je een schat aan informatie vindt om je huis op de beste manier te verzorgen.

Het belang van een degelijke badmat

Wanneer je je badkamer gaat inrichtingen, mag een mooie en zachte badmat zeker niet ontbreken om in de ruimte een gezellige sfeer te creëren. Bovendien kun je de badmat perfect met je handdoeken laten matchen om een hele stijlvolle en luxueuze uitstraling te bekomen. Een bad-/douchemat zorgt tevens voor een warme en comfortabele ondergrond en de meeste exemplaren worden door vochtabsorberende eigenschappen gekenmerkt waardoor de badkamervloer goed droog blijft.

Echter, een badmat is niet alleen aangenaam en mooi, hij zorgt eveneens voor een veilige ondergrond waarop je niet kunt uitglijden. Dit blijkt dan ook meteen de belangrijkste reden te zijn waarom de meeste mensen een degelijke badmat aanschaffen. Zeker senioren en mensen die al moeilijk uit de voeten kunnen, moeten absoluut voorzichtig zijn om niet te vallen waardoor het bijna onverantwoord zou zijn om geen badmat te gebruiken.

Daarom zijn de meeste uitvoeringen voorzien van een antisliplaag waarmee hij goed op zijn plaats blijft liggen om zo de kans op uitglijden tot een minimum te herleiden. Andere varianten hebben zuignappen die zich aan de grond hechten en er zijn tevens badmatten die aan de bovenkant een speciale structuur hebben waardoor je er meer grip op hebt wanneer je uit de douche of het bad stapt.

 

De gebruikte materialen

We onderscheiden twee soorten badmatten die door de materiaalsoort geschikt zijn om in of voor het bad/douche te leggen. Om het risico op valpartijen te verkleinen, is het aangeraden om beide varianten te voorzien. De badmat die dient om in de douche/bad te gebruiken is vaak gemaakt uit rubber dat met een antisliplaag wordt afgewerkt. Aan de onderkant worden stevige zuignappen aangebracht om de mat op de bodem van de douche/bad vast te maken zodat hij goed vastligt. 

De badmatten die voor de douche/bad worden gelegd, zijn uit katoenen badstof, polyester, teakhout of bamboe gemaakt. De katoenen badmatten zijn sterk vochtabsorberend en drogen vrij snel op waardoor je steeds een aangenaam gevoel aan je voeten hebt. Daarnaast is er de polyester badmat die heel zacht, licht en slijtvast is. Dergelijke badmatjes blijken bijzonder goed hun kleur te bewaren zodat ze heel lang mooi blijven.

De bamboe en teakhouten badmatten zijn vervaardigd uit latjes of blokjes die met elkaar verbonden zijn waardoor je de matten gemakkelijk kunt oprollen. Bamboe en teak nemen geen vocht op en zullen bijgevolg ook niet beschimmelen zodat je een dergelijke badmat zowel in als voor het bad/douche kunt gebruiken. Bovendien worden deze varianten aan de onderzijde met rubberen ringen of noppen afgewerkt waardoor ze niet kunnen verschuiven. De bamboe en teakhouten badmatten zullen vrij snel droog zijn en zijn bijzonder geschikt om in combinatie met vloerverwarming te gebruiken.

 

Het formaat en de vorm

Zoals je zeker al zult gemerkt hebben, bestaan er badmatten in allerlei formaten en vormen. Het spreekt voor zich dat je een badmat met een afmeting gaat uitzoeken die perfect in jouw badkamer past. Bekijk steeds hoeveel vrije ruimte je voor/in het bad of de douche hebt zodat je de mat helemaal vlak kunt leggen. Een mat die te groot is zal immers opnieuw voor onveilige situaties zorgen.

Als je badkamer ruim is, kies dan voor een grote badmat zodat je meer bewegingsvrijheid hebt en je er eventueel met meerdere personen op kunt staan wat bijzonder handig is als je bijvoorbeeld samen met je kleintje doucht. De meest verkochte formaten zijn 40 x 70 cm, 50 x 80 cm, 60 x 90 cm en 60 x 120 cm. Deze meeste badmatten zijn rechthoekig, maar er zijn eveneens ronde varianten die functioneler zijn om in kleine ruimtes te leggen. Kies voor de beste optie die jou het meeste gebruikscomfort zal bieden.

Het onderhoud

Om een goede hygiëne te bekomen is het vrij belangrijk om een badmat regelmatig te wassen. De meeste exemplaren kun je gewoon in de wasmachine stoppen om ze op de aangegeven temperatuur te reinigen. Evenwel, zijn er varianten waarbij dit niet mogelijk is waardoor je de badmat naar een professionele wasserij moet brengen. Voor je een badmat aankoopt, kun je dus beter even controleren hoe je de badmat kunt schoonmaken.

Een bamboe- of teakhouten badmat zijn de meest hygiënische varianten en deze kun je gewoon met een vochtige doek of schuursponsje even schrobben. Ook de rubberen badmatten die in de douche/bad worden gebruikt kunnen op dezelfde manier worden schoongemaakt en sommige exemplaren kunnen zelfs in de wasmachine worden gewassen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES