Beste badstoel

Laatste update: 22.02.24

 

Badstoelen test van 2024

 

Een baby heeft nu eenmaal nog niet zoveel evenwicht als een kindje van bijvoorbeeld 2 of 3 jaar. Met behulp van een degelijke en duurzame badstoel is het mogelijk om je kindje op een veilige en verantwoorde manier in het bad te plaatsen. Je hoeft helemaal geen schrik te hebben dat je baby zijn of haar evenwicht verliest en valt. Uit onderzoek is gebleken dat de Safety 1st Draaibaar Badring zeker en vast tot de 3 beste badstoelen behoort. De vrolijke kleurtjes zullen het toestel meteen heel aantrekkelijk maken voor jou en je kind. De Thermobaby Aquababy badstoel is zeker en vast een meer dan waardig alternatief. Deze badstoel is vooral aan te raden voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 7 maanden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Badstoel reviews – top 5

 

 

Wil jij graag jouw kind op een veilige manier in bad kunnen zetten en op zo een manier ook even je handen vrij hebben om zelf te genieten van een heerlijk bad? Dan kun je het best gebruik maken van een badstoel. Met dit product zal jouw kind plezier beleven in het water. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste badstoel.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Safety 1st Draaibaar Badring

 

De Safety 1st Draaibaar Badstoeltje is de ideale oplossing voor uw kind in bad. Dit product is veilig, want het heeft zuignappen aan de onderkant waardoor het stevig en goed vastzit.

Het heeft ook nog een opstaande rand, zodat het kind veilig in het badje kan zitten. Het is voorzien van een leuk draaiballetje waarmee het kind kan spelen. Handig van dit badje is dat je het 360 graden kunt draaien. Hierdoor kun je het kind aan alle kanten wassen en is het bovendien ook leuk voor het kind.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel een badstoeltje aanbieding. Bijna alle gebruikers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Dit product is ook comfortabel voor het kind. Het enige minpunt voor een gebruiker is dat het zitvlak wat glibberig is.

Elke keer jouw baby in bad gaat, is het belangrijk om in zijn of haar veiligheid te voorzien. Met deze badstoel van Safety 1st kun je deze veiligheid helemaal garanderen. Bovendien ziet het ontwerp er ook heel aantrekkelijk uit dankzij de vrolijke kleurtjes. Het zou ons daarom niet verbazen mocht het misschien wel eens het populairste toestel zijn uit onze lijst.

 

Voordelen:

Zuignappen: aan de onderkant van de badstoel bevinden zich zuignappen. Daardoor kun je het toestelletje heel stevig vastzetten.

Veiligheid: de opstaande rand zorgt ervoor dat je kindje zonder problemen veilig rechtop kan zitten in de badstoel.

Gebruiksvriendelijk: het draaiballetje biedt wat afleiding aan je kind wanneer hij of zij in bad zit. Verder kun je de badstoel helemaal draaien waardoor je je kindje veel gemakkelijker kunt wassen.

 

Nadelen: 

Zitvlak: het zitvlak van de badstoel zou net iets te glibberig zijn volgens de mening van één van de kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Thermobaby Aquababy

 

Met de Aquababy badring kan jouw baby nu veel plezier hebben in bad. Dit product is geschikt voor kinderen die zelfstandig kunnen zitten, dus van 7 maanden tot ongeveer 16 maanden.

Het maximaal gewicht waarmee het belast mag worden is 13 kg. Het heeft vier krachtige zuignappen, waardoor het stevig in het bad vastgemaakt kan worden. Het heeft ook een hoge rugleuning en een armleuning om optimale ondersteuning aan jouw baby te bieden. Het zitvlak is voor extra veiligheid gemaakt van antislip.

Voor dit product is er tot nu toe maar 1 beoordeling geplaatst. De koper is tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en comfortabel voor het kind.

Het is ook veilig, want het heeft sterke zuignappen waardoor het stevig vast zit en geen scherpe randen die de huid van je baby pijn kunnen doen. Voor deze koper is dit een top product.

De badstoel van Thermobaby maakt vanaf nu elk badritueel van jouw kindje helemaal veilig. Zo hoef jij zeker niet elke keer weer met schrik te zitten. Bovendien valt de prijs van dit model ook heel goed mee in vergelijking met sommige andere producten. Laten we dus even grondig de voor- en nadelen van deze badstoel onder de loep nemen.

 

Voordelen:

Leeftijdscategorie: deze badstoel kun je gebruiken voor kindjes vanaf de leeftijd van 7 maanden. Bovendien kun je dit model gebruiken tot ze de leeftijd van 16 maanden hebben bereikt.

Zuignappen: het toestelletje is uitgerust met 4 stevige en vooral krachtige zuignappen. Zo kun jij de badstoel heel stevig vastzetten wanneer jouw kindje in bad gaat.

Comfort: dit model is voorzien van een extra hoge rugleuning om meer comfort te bieden. Er is verder ook een armleuning voorzien en op het zitvlak van de stoel zit een antislip. Op die manier kan je kindje niet uitschuiven in de stoel.

 

Nadelen: 

Review: momenteel werden er nog geen reviews bij dit product geplaatst. Dit zou eventuele kopers het product misschien wel aankopen, wel kunnen tegenhouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Safety 1st Swivel

 

De Safety 1st Swivel Badzitje heeft een mooie en vrolijke blauwe kleur. Dit product is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 maanden oud. Met dit zitje kan jouw kind op een veilige manier genieten in een badkuip.

Het heeft 4 stevige zuignappen, die je vast kunt maken aan de bodem. Hierdoor zal het zitje niet verschuiven in het bad. Op zo een manier heb jij ook even de handen vrij en kun je nog steeds genieten van een heerlijk bad.

Voor dit product zijn er tot nu toe twee beoordelingen geplaatst. Beide kopers zijn tevreden met dit product en geven er positief advies over. Het is handig in gebruik en het heeft een goede prijs.

Dit product is ook nog comfortabel voor het kind. Het is gemakkelijk om vast te maken aan de bodem en je kunt de stoel ook draaien, wat handig en leuk is.

Net zoals het eerste product is ook deze badstoel afkomstig van het bekende merk Safety 1st. Aan de reacties te zien bij beide toestellen, durven we stellen dat heel wat personen dit ook als het beste merk beschouwen. De badstoel is bovendien beschikbaar in 3 verschillende maar vooral vrolijke kleurtjes waardoor het badritueel nog net dat tikkeltje leuker wordt.

 

Voordelen:

Prijs: in vergelijking met de andere producten uit onze lijst, heeft deze badstoel wel degelijk de laagste prijs. Als je dus liever niet veel geld spendeert of gewoon een beperkter budget hebt dan kan dit toestel wel iets voor jou zijn.

Leeftijdscategorie: dit stoeltje kan zonder problemen gebruikt worden voor kindjes tussen de leeftijd van 6 en 12 maanden.

Gebruiksgemak: door middel van de stevige zuignappen aan de onderkant van de badstoel, kun jij de stoel veilig en stevig vastzetten in de badkuip.

 

Nadelen: 

We merken dat de kopers helemaal tevreden zijn over dit product. Voor hen zijn er helemaal geen nadelen aan verbonden. Hierdoor wordt het ook voor ons vrij moeilijk om eventuele minpunten te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Quax Badring

 

De badring met een extra brede rugleuning is een geweldig product die je in bad kunt gebruiken voor uw kind.

Het zitje is voorzien van een brede rugleuning en jouw kind kan dus comfortabel in dit product zitten. Het heeft 4 sterke zuignappen die ervoor zorgen dat dit product stevig bevestigd wordt aan het bad.

Het heeft een indicator om aan te geven wat de maximale hoogte van het water mag zijn voor dit product. Het zitje is voorzien van een antislip oppervlak en er is een handige temperatuurmeter.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope badstoelen. En dat kun je merken aan het aantal reviews die geplaatst zijn voor dit product. Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit zitje en op basis daarvan kan er geen advies worden gegeven.

Er komt heel wat bij kijken als je voor de eerste keer mama of papa wordt. Je beseft meteen hoeveel spulletjes je nodig hebt om je baby te kunnen verwelkomen. Eén van deze benodigdheden is dan ook de badstoel. Hierdoor kun je het badritueel niet alleen aangenamer laten verlopen maar het maakt het ook allemaal veiliger.

 

Voordelen:

Comfort: de badstoel is voorzien van rugleuning die extra breed werd gemaakt. Op die manier wordt je kindje net iets beter ondersteund. De zuignappen zorgen verder voor iets meer stabiliteit.

Gebruiksgemak: er wordt een signaal afgegeven waardoor je weet tot waar het water ongeveer mag komen. Verder is er ook een temperatuurmeter beschikbaar en beschikt het zitje over een antislip oppervlak.

 

Nadelen: 

Beoordeling: doordat er nog geen beoordeling bij het product werd geplaatst, zou dit een struikelblok kunnen vormen voor een aantal personen. Heel wat kopers vertrouwen namelijk op de mening van andere klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bébé-jou – badring

 

De bébé-jou – badring is het ideale product die jij als ouder kunt gebruiken voor uw kind. Met dit product heb je even je handen vrij, terwijl jouw kind aan het genieten is in bad en kun je zelf een heerlijk bad nemen. Dit product is geschikt voor kinderen van ongeveer 7 maanden tot 16 maanden.

Het heeft 4 zuignappen die je eenvoudig op de bodem van het bad kunt vastmaken. Hierdoor is dit zitje stevig in het bad vastgemaakt en kan jouw kind op een veilige manier genieten.

Het heeft twee eendjes aan de voorkant, waarop je kunt drukken zodat het met water spuit. Nog meer speelplezier voor het kind.

Voor dit product zijn er ook nog geen reviews geplaatst. Het is mogelijk dat mensen dit product wel hebben aangeschaft, maar nog geen beoordeling hebben geplaatst ervoor. Omdat er nog geen gebruikerservaring is geplaatst, kan er op basis daarvan geen advies worden gegeven.

De badstoel van bébé-jou is beschikbaar in 2 verschillende zachte kleuren die een rustgevend effect op je baby zullen hebben. Het product is ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 7 maanden en kun je gebruiken tot je kindje de leeftijd van 16 maanden heeft bereikt. Het lijkt ons daarom ook een goed idee om even op zoek te gaan naar de andere sterke punten en mindere punten van het product.

 

Voordelen:

Leeftijdscategorie: deze badstoel is ideaal voor jonge kindjes tussen de 7 en 16 maanden oud.

Handig in gebruik: de zuignappen zorgen ervoor dat je de badstoel veilig kunt vastzetten. De 2 eendjes die aan de voorkant van het toestelletje gemonteerd staan, bieden urenlang speelplezier.

 

Nadelen: 

De kopers zijn helemaal overtuigd van de vele voordelen en kwaliteiten van het product en kunnen geen nadelen opsommen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Badstoelen koopgids

 

Met een badstoel kun je samen met je kindje genieten van een lekker bad. De duurzame badstoelen zijn niet vaak in de badstoel aanbieding, maar dan nog kun je goedkope badstoelen aanschaffen die heel lang meegaan. Daarom is het een aanbeveling om eerst de beste badstoelen met elkaar te vergelijken voordat je eentje koopt.

Hoe veilig is het?

Iedereen weet dat een ongelukje in een klein hoekje schuilt ongeacht hoe voorzichtig je ook mocht zijn. Als het gaat om de veiligheid van je kind ben je eigenlijk nooit voorzichtig genoeg. Daarom worden de badstoelen met veel zorgvuldigheid vervaardigd, zodat jouw kindje veilig kan genieten in bad. Je vraagt je zeker af als een badstoel veilig genoeg zal zijn om je baby een badje te geven. Kinderen zijn energiek en vaak druk, waardoor ze zich kunnen verongelukken bij een verkeerde beweging.

De badstoelen komen daarom met instructies waarop gelet moet worden, omdat een kind niet zal schreeuwen of spartelen als door onoplettendheid van de ouder het kopje onder gaat. Er zijn zeker ook badstoelen beschikbaar die speciaal voor de badkuip ontworpen zijn. Deze badstoelen hebben aan de onderkant vaak genoeg vier krachtige zuignappen zodat de stoel niet teveel beweegt als het kind er eenmaal in zit. En dit is zo ongeacht hoe rumoerig hij of zij speelt. De armsteun van dit product is ook ergonomisch gevormd om het jonge kind geen letsels te laten oplopen door de hardheid ervan.

Het zitvlak van de meeste badstoelen zijn ook antislip om uitglijden tegen te gaan. De rugleuningen van deze producten zijn ook hoog voor extra veiligheid en comfort. Vervolgens zijn de hoeken ook goed afgerond om scherpe randen te voorkomen. De badstoelen zijn zodanig ontworpen dat je het kindje niet hoeft vast te houden tijdens het baden. Op deze manier heb je beide handen vrij om ook zelf te genieten van een fris bad.

 

Voor welk kind is het geschikt

Kinderen zijn in een fase van hun leven waar ze het gevoeligst zijn voor bepaalde stoffen. Voor wat betreft een badstoel is er tot in het verste detail daar rekening mee gehouden. De badstoelen zijn merendeels gemaakt van een waterdichte kunststof. Deze kunststof is heel veilig voor de gezondheid van het kind. Het wordt ook gebruikt in de voedselindustrie. Alle badstoelen zijn voor een specifieke groep kinderen geschikt.

Het is daarom van groot belang dat je als ouder ervoor zorgt dat oudere kinderen, dan aangegeven in de instructies, geen gebruikmaken van dit product. De reden hiervoor is dat er een bepaalde stevigheid zit in het product. En als dat wordt verzwakt, is de garantie op veiligheid voor het kind verminderd.

Het staat te allen tijde duidelijk vermeld bij de aanschaf voor welke kinderen het geschikt is. De meeste badstoelen kun je gebruiken voor kinderen vanaf 6 maanden tot maximaal 2 jaar. Vaak wordt er ook een maximaal gewicht vermeld.

Dit om te voorkomen dat een kind dat hard groeit en onder 2 jaar is, zich kan verongelukken. De badstoelen zijn aangeraden voor kinderen van deze leeftijd, omdat een kind pas zelfstandig kan zitten vanaf de 6e maand. De badstoel heeft in de meeste gevallen ook stevige speeltjes waarmee gespeeld kan worden. Deze speeltjes zijn vaak gemaakt van hetzelfde materiaal als van de badstoel of van rubber.

Extra mogelijkheden en reiniging

Een badstoel dat meer biedt dan waarvoor het in hoofdzaken moet dienen, is altijd extra voordelig en deze badstoelen komen soms ook voor in de aanbiedingen. Voor eigen gemak kun je het liefst uitkijken naar badstoelen met een glad oppervlak. Dit maakt het gemakkelijker bij de schoonmaak. Het is niet vanzelfsprekend dat dit product schoon zal blijven, omdat het wordt gebruikt in bad.

Het kan ook zeker voorkomen dat je baby behoefte heeft om naar toilet te gaan en je nog net niet op tijd hebt gereageerd, waardoor het in bad gebeurt. Het is dus zeker van belang dat je de badstoel van tijd tot tijd goed reinigt. De zuignappen aan de onderkant van de badstoelen zijn speciaal geplaatst om ervoor te zorgen dat de badstoel niet doorschuift, voor- of achterover valt. Deze stevigheid maakt dat er vele kanten opgegaan kan worden met de badstoelen.

Er zijn badstoelen te verkrijgen met waterpeil indicators om ook een beeld te hebben hoeveel water zit in de badkuip. Verder zijn er ook badstoelen voorzien van een temperatuurmeter. Het is handig als je de temperatuur van het water kunt meten waarin de baby gaat baden. Alle badstoelen komen met speeltjes, maar sommige zijn educatief. Het kind is nooit te jong om zich te ontwikkelen. Andere badstoelen kunnen 360 graden gedraaid worden, zodat je baby door kan blijven spelen terwijl je hem of haar een grondig bad geeft.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES