Beste bagageweger

Laatste update: 15.07.24

 

Bagagewegers test van 2024

 

Afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt, moet een bagage aan bepaalde vereisten voldoen. Zo mag je maar een beperkt aantal kilo’s meenemen en daar wordt dan ook behoorlijk streng op toegezien. Een degelijke bagageweger kan dan ook een handige aanbeveling zijn. Het biedt je de mogelijkheid om je bagage op voorhand al even te wegen en dus te bekijken of je boven het toegelaten gewicht zit. Kies je voor de Bo-trail Digitaal Tot 40 Kg bagageweger dan kies je voor een product met een maximale draagkracht van maar liefst 40 kg. Met de Leonardo Zwart Digitaal bagageweger mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief en bovendien ook nog eens betaalbaar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bagageweger Reviews – Top 5

 

 

Wanneer je op reis vertrekt met het vliegtuig dan is het belangrijk dat je rekening houdt met het aantal kilo’s dat je mag meenemen op de vlucht. Dit is afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij. Om er zeker van te zijn dat je niet boven het maximum aantal kilo’s zit, kan een bagageweger echt wel heel nuttig zijn. Wij hebben een klein onderzoekje verricht door rekening te houden met onder andere de gebruikerservaring, het advies en de reviews van klanten. Zo hebben we 5 topproducten geselecteerd. Nu hoef jij er enkel nog de beste bagageweger uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bo-trail Digitaal Tot 40 Kg

 

Met de digitale bagageweger van Bo-Trail heb je in een mum van tijd je bagage nauwkeurig gewogen. Dit model is gemaakt van kunststof en weegt amper 163 gram maar het kan tot wel 40 kg tillen.

De bagagedrager werkt met behulp van 2 AAA batterijen die je zelf nog hoeft aan te kopen. Vervolgens kun je het haakje aan een bagage of zelfs aan een gasfles bevestigen om zo het gewicht van je koffer of de gasfles nauwkeurig te bepalen.

Uit de vele reviews merken we dat alle kopers helemaal tevreden zijn met de aankoop van deze bagagedrager. Het is niet alleen heel erg praktisch maar het heeft ook een correcte prijs-kwaliteitverhouding. Eén enkele gebruiker liet weten dat het apparaatje niet op tijd werd geleverd maar dat het verder wel perfect doet wat het moet doen.

Zodra je besluit op reis te vertrekken dan weet je dat er per persoon maar een beperkt aantal kilo’s mee kan op het vliegtuig. Om niet voor verrassingen te staan, kan het handig zijn om uit te kijken naar een degelijk functionerende bagageweger. Dit apparaatje wordt jou aangeboden door het bekende, en misschien ook wel het beste merk Bo-Trail.

 

Voordelen:

Materiaal en gewicht: het is een degelijke en duurzame bagageweger die helemaal vervaardigd is uit kwalitatief kunststof en maximaal 163 gram weegt.

Draagkracht: ondanks het lichte gewicht en de compactheid van het apparaatje kun je er makkelijk een belastbaar gewicht aanhangen van 40 kilogram.

Handig in gebruik: deze unieke bagageweger maakt gebruik van 2 AAA batterijen en is bijzonder handig om te bedienen. Het is voorzien van een helder en duidelijk leesbaar digitaal display.

 

Nadelen:

Voeding: echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de aankoop van deze bagageweger niet inclusief batterijen is. Dat kan door sommige klanten dan ook wel als een minpuntje worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Leonardo Zwart Digitaal

 

Indien je niet zo vaak op reis gaat en dus liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke bagageweger dan kun je zeker dit model van Leonardo eens bekijken. De lage prijs zorgt ervoor dat het toestel misschien wel eens een bagagedrager aanbieding zou kunnen zijn.

Net zoals het voorgaande product, is ook deze bagagedrager gemaakt uit kunststof. Het weegt amper 150 gram en is dus een vrij compact apparaatje dat je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Je hoeft enkel maar je koffer aan het haakje te bevestigen. Vervolgens wacht je op de pieptoon en kun je het gewicht heel duidelijk en nauwkeurig aflezen.

Indien je op zoek bent naar een topproduct, dan ben je met deze bagagedrager van Leonardo aan het goede adres. Dit bewijzen ook de kopers die laaiend enthousiast zijn over het apparaat en het werkelijk iedereen aanraden.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke bagageweger van het bekende merk Leonardo. De bagageweger is afgewerkt in een prachtige neutrale zwarte kleur. Het is een compact apparaatje met een relatief laag gewicht en dus bijzonder handig om overal mee naartoe te nemen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met sommige andere bagagewegers zou het misschien wel eens het product met de laagste prijs kunnen zijn.

Materiaal: het is een duurzame bagageweger die vervaardigd is uit stevig en betrouwbaar kunststof.Gewicht en formaat:je zult merken dat het om een vrij compacte bagageweger gaat met een maximaal gewicht van slechts 150 gram.

Handig in gebruik: deze unieke bagageweger is bijzonder eenvoudig om te gebruiken. Door middel van een handig piepsignaal weet je wanneer het exacte gewicht op het display verschijnt.

 

Nadelen:

Niet nauwkeurig: slechts één enkele klant blijkt toch wel wat twijfels te hebben over het product en vindt de metingen niet nauwkeurig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Qosnobo – Digitale Kofferweegschaal – Bagageweger – Bagage weegschaal tot 50 Kg

 

Staat er binnenkort een leuke zomervakantie met het vliegtuig op de planning? Dan is het belangrijk om op voorhand te weten hoeveel je maximaal per persoon kunt meenemen tijdens de vlucht. Hoewel diverse luchtvaartmaatschappijen de bagage ter plekke wegen – denk onder meer aan de bekende Ryanair bagage, Transavia bagage en KLM bagage weegschalen – is het verstandig om thuis al even de proef op de som te nemen.

Zo biedt deze bagageweger van Qosnobo je alvast de mogelijkheid én de vrijheid om je bagage reeds op voorhand even te wegen. Het compacte en makkelijk hanteerbare apparaatje blijkt vervaardigd uit duurzaam RVS materiaal en biedt een ruime weegschaal die makkelijk tot 50 kg kan tillen. Bij aankoop van deze compacte hangweegschaal worden overigens de nodige batterijtjes meegeleverd, wat het geheel een pak goedkoper maakt.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten een positief advies geven over de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid waardoor deze bagageweger zonder twijfel tot de populairste binnen de selectie behoort. Een goede aanbeveling voor wie binnenkort op reis vertrekt!

 

Voordelen:

Formaat: de compacte hangweegschaal kent een totale afmeting van 15,5 x 3,2 x 5 cm en wordt aangevuld met een beperkt gewicht van amper 90 gram.

Uitvoering: het RVS oppervlak wordt aangevuld met een handige LCD display en een bijbehorende aan/ uit knop. Je geniet daarbij onder meer een batterij-indicatie, een overbelasting indicatie en een automatische uitschakeling.

Prijskaartje: of deze bagageweger van Qosnobo over de laagste prijs beschikt, valt nog even te bezien. Toch behoort hij tot de goedkope opties binnen deze top 5.

 

Nadelen:

Opberghoes: een bijbehorende opberghoes had misschien wel een leuke extra geweest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Konig bagageweegschaal

 

Konig is zeker één van de bekende merken en meteen ook het merk van deze digitale bagageweger. Je zult dit model bovendien zeker tussen de goedkope bagagewegers kunnen terugvinden vanwege de voordelige prijs.

Het apparaatje weegt 161 gram en is vrij compact. Het is gemaakt uit kunststof en is beschikbaar in meerdere kleuren. Bij de aankoop van het toestel krijg je er meteen de lithium batterij inbegrepen zodat je onmiddellijk je koffers kunt wegen. De bagageweger kan tot wel 50 kg meten en is bijzonder nauwkeurig.

Het valt op dat de meningen bij dit product eerder verdeeld zijn. Zo vinden heel wat gebruikers dat het een zeer praktisch product is van een uitstekende kwaliteit. En bovendien ziet het er ook nog eens heel leuk uit. Andere klanten vinden dan weer dat het apparaat toch niet bijzonder nauwkeurig te werk gaat.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke en degelijke bagageweger. Het product wordt jou aanbevolen door het bekende merk Konig en loont de moeite om alvast even wat grondiger te bekijken. Op die manier kom je meteen te weten of het product al dan niet aan de verwachtingen kan voldoen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en bovenal betaalbare prijskaartje van deze goed functionerende bagageweger.

Formaat en gewicht: zoals verwacht gaat het hier om een vrij compacte bagageweger met een maximaal gewicht van amper 161 gram. Ideaal dus om overal mee naartoe te nemen.

Materiaal: deze unieke bagageweger is vervaardigd uit duurzaam en stevig kunststof met een maximale belastbaarheid van wel 50 kilogram.

Voeding: de bagageweger werkt op basis van een krachtige lithium batterij die je er bij de aankoop ook gewoon bij krijgt.

 

Nadelen:

Niet nauwkeurig: slechts een bijzonder kleine minderheid is niet overtuigd van de nauwkeurigheid van de metingen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Digitale hang koffer weegschaal tot 50 kg – Kofferweger – Bagageweger – Bagageweegschaal 

 

We sluiten het rijtje af met de digitale kofferweger van Rheme die geleverd wordt inclusief CR2030 batterij en daardoor vrijwel meteen gebruiksklaar is. Net zoals de meeste andere toppertjes binnen deze selectie, kent ook deze weegschaal een vrij compact formaat van 15,5 x 3,2 x 5 cm aangevuld met een gewicht van amper 90 gram wat het geheel bijzonder handzaam maakt.

Verder is de digitale weegschaal uitgerust met een helder en duidelijk leesbaar LCD display waarop zowel de weergavefunctie alsook de kamertemperatuur en het gewicht in kilogram of pond wordt aangeduid. De weegschaal levert daarbij een draagvermogen tot 50 kg met een nauwkeurigheid tot op 10 gram.

Hoewel dit apparaatje misschien wel wat duurder zal zijn dan een Action bagageweger, lijken heel wat klanten overtuigd van de geleverde prijs-kwaliteitverhouding wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. 

 

Voordelen:

Batterij: bij aankoop van deze bagageweger wordt een CR2030 batterij meegeleverd die ervoor zorgt dat het apparaatje instant gebruiksklaar gemaakt wordt.

Uitvoering: de digitale kofferweger kent een stevige ABS behuizing en een bijbehorend formaat van 15,5 x 3,2 x 5 cm in combinatie met een gewicht van amper 90 gram. Handig om overal mee naartoe te nemen dus.

Duurzaam: dankzij de auto-uitschakelingsfunctie kun je de levensduur van de batterij verlengen.

Overbelasting: verder is het apparaatje ook voorzien van een handige overbelastingsindicatie.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou misschien voor sommigen wel een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bagagewegers koopgids

 

Een bagageweger is een handig toestel voor mensen die vaak op reis vertrekken. Toch is het aan te raden om niet meteen het eerste het beste apparaat aan te kopen. Er zijn tegenwoordig diverse bagagewegers en het is dan ook een goede aanbeveling deze modellen te vergelijken met elkaar. Zo kun je letten op het gebruiksgemak, de voordelen, het prijskaartje, het type en mogelijke kenmerken van het product. Ga zeker de aanbiedingen niet uit de weg. Het is altijd mogelijk dat je een koopje spot tussen één van de beste bagagewegers.

 

 

Wat is een bagageweger

 

Wanneer je op zoek wilt naar een bagageweger dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat dit precies wilt zeggen. Het woord zegt het eigenlijk al helemaal zelf. Een bagageweger is een handig apparaatje waarmee jij het gewicht van je bagage kunt meten. Zo weet jij wanneer je bagage bijvoorbeeld net iets teveel weegt of wanneer je nog wat extra kunt meenemen. Indien je vaak en veel op reis gaat dan is een degelijke bagageweger echt wel een groot pluspunt en een goede aanbeveling.

Toch raden wij jou aan om niet zomaar het eerste toestel dat je ziet aan te kopen. Probeer zoveel mogelijk producten te bekijken en deze op gebied van opties met elkaar te vergelijken. Het kan ook helpen om rekening te houden met de verschillende online beoordelingen die door klanten worden geplaatst. Daarin wordt vaak iets meer advies gegeven over een bepaald product. Dat advies kan positief of negatief zijn. Maar het kan jou natuurlijk wel helpen om een iets betere keuze te kunnen maken.

 

 

Het gebruiksgemak en de voordelen

 

In het voorgaande stukje dat we hierboven besproken hebben, werd min of meer duidelijk wat een bagageweger is. Het apparaatje weegt je bagage en zo weet je wanneer je teveel meeneemt of juist niet. Dit kan bijzonder handig zijn want sommige luchtvaartmaatschappijen hebben namelijk een limiet geplaatst of de hoeveelheid bagage. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag je bijvoorbeeld maar 10 kilogram gewicht meenemen. Bij andere maatschappijen mag je soms wel tot 20 of 23 kilogram gaan.

Indien je bijvoorbeeld een aantal kilogram boven het toegelaten gewicht zit, dan is het mogelijk dat je hiervoor extra zult hoeven te betalen. En dit is vaak niet zo leuk als je nog op reis moet vertrekken. Door even van te voren het gewicht van je bagage te controleren, bespaar je jezelf heel wat vervelende momenten. Bovendien is zo een bagageweger ook vrij compact. Je kunt het dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen en het weegt ook helemaal niet zoveel.

 

 

Het type bagageweger en de draagkracht

 

In je zoektocht naar de ideale bagageweger zul je vrij snel merken dat er heel wat verschillende soorten bestaan. De meeste toestellen zijn tegenwoordig vrijwel allemaal digitaal. Dit is een groot voordeel omdat het vaak iets sneller en nauwkeuriger gaat. Toch kun je tussen de digitale bagagewegers nog heel wat onderscheid opmerken. Zo zijn er bagagewegers die amper 15 kilogram kunnen tillen.  

Terwijl er ook heel wat diverse bagagewegers zijn die tot wel 50 kilogram of meer kunnen tillen. Het is natuurlijk allemaal afhankelijk van waar jij zoal naar op zoek bent. Het is daarom een goed idee dat je voor jezelf even van te voren probeert uit te maken wat je verwachtingen en wensen zijn. Ben je van plan om het toestel vaak te gebruiken of juist niet. Zo kun je op zoek gaan naar een bagageweger met iets meer of minder opties.

Kenmerken en extra opties

 

Je zult merken dat de meeste bagagewegers gemaakt zijn uit stevig en duurzaam kunststof. Je hebt er ook enkele die kunnen vervaardigd zijn uit stevig plastic. In elk geval kunnen de meeste bagagedragers wel een groot gewicht dragen. Doordat de meeste bagagedragers tegenwoordig digitale producten zijn, is het een aanbeveling om er op te letten of je de batterijen erbij krijgt.

Soms krijg je bij de aankoop van een bagagedrager de batterijen er namelijk niet bij en dan hoef je deze zelf nog achter bij te kopen. Dit kan een vervelende meerkost zijn. Daarnaast zul je merken dat de meeste bagagewegers vrij compact zijn en bijzonder weinig wegen. Ideaal om dus mee te nemen op reis.

 

 

Het mogelijke budget

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke bagageweger dan zul je merken dat er veel goedkope bagagewegers bestaan. Vaak hoef je helemaal niet zo duur te betalen. Zo kun je al een kwalitatieve bagageweger aankopen voor amper 11 euro. Uiteraard heb je ook bepaalde exemplaren die iets duurder zijn maar het is altijd mogelijk om een bagageweger aanbieding te spotten die jou helemaal bevalt.

De prijs van een bagageweger kan beïnvloedt worden door het type product dat je aankoopt. Zo zijn de meeste bagagewegers tegenwoordig digitaal. Daarnaast zullen ook de draagkracht en de extra kenmerken en opties een invloed kunnen uitoefenen. Je beslist natuurlijk helemaal zelf hoeveel je aan dit product wilt spenderen. Indien je bijvoorbeeld vaak op reis gaat dan kan een kwalitatief model een goede aanbeveling zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES