5 beste Radiatorenombouw Test van 2021

Laatste update: 24.10.21

 

Beste radiatorenombouw – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je het uitzicht van de radiator aanpassen en ervoor zorgen dat het toestel beter in het interieur lijkt te passen? Dat kan met behulp van een radiatorombouw. Tegenwoordig heb je heel wat mogelijkheden en kun je kiezen voor een kant en klare radiatorombouw of eentje op maat gemaakt. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, gingen we alvast op zoek naar de 3 best beoordeelde hedendaagse radiatorombouw toestellen. Zo blijkt de vidaXL Radiatorombouw MDF met matte afwerking alvast een schot in de roos te zijn. Het product meet ongeveer 112 x 19 x 81 cm en is heel makkelijk en snel te installeren. Verder kun je ook kiezen voor de KLS Radiatorombouw, indien je niet alleen op zoek bent naar kwaliteit maar ook belang hecht aan design.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Radiatorenombouw Koopgids

 

Wat is een radiatorombouw en welke voordelen brengt het gebruik ervan met zich mee? Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van formaat, materialen en design? En heeft dit een invloed op het uiteindelijke prijskaartje? Het loont daarom de moeite om de verschillende radiatorombouw toestellen op voorhand eens te bekijken en met elkaar te vergelijken. Daar het prijskaartje soms wel eens de hoogte in kan schieten, lijkt het een goede aanbeveling open te staan voor mogelijke aanbiedingen.

Wat is een radiatorombouw

Je hebt er misschien al van gehoord of misschien ook niet, maar wat is dat nu precies een radiatorombouw? En waarvoor wordt het gebruikt? Eigenlijk kun je een radiatorombouw beschouwen als een handige oplossing om een lelijke radiator te verbergen. Er zijn tegenwoordig namelijk nog heel wat huishoudens die over 1 of meerdere radiator toestellen beschikken. En geef nu zelf toe; het is niet meteen één van de mooiste meubelstukken.

Een radiator mag dan wel bijzonder praktisch zijn en z’n nut hebben, toch valt het design ervan niet altijd even goed mee. Het goede nieuws is dat je wel degelijk iets aan het design of het uitzicht kunt veranderen. Vandaag de dag kun je heel wat radiatorombouw producten aankopen waarmee je het lelijke uitzicht van de radiator in meer of mindere mate kunt verdoezelen.

Daar niet iedereen dezelfde interieur en design smaak heeft, is het logisch dat er heel wat mogelijkheden zijn op vlak van materialen, kleuren en bekleding. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een kant en klare radiatorombouw of wil je misschien liever eentje op maat gemaakt? Ben je een handige Harry dan kun je ook altijd zelf nog aan de slag gaan.

 

Het nut van een radiatorombouw en de voordelen

We hebben het al min of meer vermeld, maar een radiatorombouw is vooral in het leven geroepen om het uitzicht van de bestaande radiatoren te verbeteren. Een radiator is bijzonder handig en een goede aanbeveling om een ruimte nog wat extra te verwarmen, jammer genoeg ziet het apparaat er niet uit. Echter is het mogelijk om het design van de radiator, met behulp van zo’n ombouw, wat meer op te knappen.

Daarnaast kan het gebruik van een radiatorombouw ook een goede aanbeveling zijn voor gezinnen met kleine kindjes. Het zorgt ervoor dat ze niet rechtstreeks met hun handjes aan de radiator kunnen komen, wat de kans op eventuele ongelukken aanzienlijk doet verminderen. Kortom, ben je nog niet helemaal overtuigd dan loont het in elk geval de moeite om de aanschaf ervan in overweging te nemen.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Of je nu van plan bent om een radiatorombouw op maat te laten maken, aan te kopen in de winkel of er zelf eentje te maken; je kunt kiezen uit heel wat verschillende soorten materialen. Kies bij voorkeur voor stevige en duurzame materialen. Het is nu eenmaal niet de bedoeling om elke week een nieuwe radiatorombouw aan te kopen of in elkaar te knutselen.

Zo zul je merken dat de meeste radiatorombouw producten vervaardigd blijken te zijn uit duurzaam MDF materiaal. Echter kan bij de productie ook gebruik gemaakt worden van andere materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld metaal, staal, hout of messing. Het type materiaal is vooral een persoonlijke keuze. Een extra tip is het gebruik van radiatorfolie die je plaatst tussen enerzijds de radiator en anderzijds de radiatorombouw.

Welk formaat

Maar welk formaat moet je dan kiezen? Ook dit is heel eenvoudig, daar je rekening moet houden met de grootte van de radiator waarvoor je de ombouw wilt maken. Zo bestaan er heel compacte radiators net zoals er ook heel wat grotere radiators op de markt gebracht zijn. We raden jou aan om, alvorens je op zoek gaat naar een radiatorombouw, de radiators in je woning één voor één op te meten. Houd hierbij rekening met een eventuele vensterbank en natuurlijk de afstand tot de grond.

 

Met welk prijskaartje moet je rekening houden

Tot slot willen wij nog eventjes de aandacht vestigen op het mogelijke prijskaartje. Het gemiddelde prijskaartje wordt ongeveer geschat op zo’n 90 euro. Uiteraard bestaan er tal van uitzonderingen op dit bedrag. Zo zul je merken dat de uiteindelijke prijs kan beïnvloed worden door bepaalde opties, mogelijkheden en andere factoren. Denk maar aan het gebruik van bepaalde materiaalsoorten net zoals ook het design en het formaat van de radiatorombouw de prijs kunnen bepalen.

Verder zal een radiatorombouw die je zelf besluit in elkaar te knutselen, op lange termijn veel goedkoper uitkomen dan wanneer je een apparaat op maat laat maken door een erkend professioneel klusser. Het spreekt voor zich dat je in het laatste geval rekening zult moeten houden met het aantal gepresteerde uurtjes. Indien je toch nog mocht twijfelen tussen bepaalde opties, neem dan alvast even een kijkje tussen de verschillende online reviews.

 

5 beste radiatorenombouw (Reviews) van 2021

 

Een kant en klaar radiatorombouw of toch liever eentje op maat gemaakt? Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen en kies je bij voorkeur voor een aanbieding of één van de goedkope exemplaren? Of is budget voor jou helemaal geen probleem? We hebben alvast 5 topproducten weten te selecteren. Bekijk deze even rustig en kies er voor jezelf de beste radiatorombouw uit. Houd eventueel rekening met de online reviews en het advies aangeboden door de verschillende kopers.

 

1. vidaXL Radiatorombouw 112 cm MDF met matte afwerking

 

Daar sommige radiatorombouw toestellen vaak heel wat budget verlangen, lijkt dit product bijna een verademing te zijn. De vriendelijke en betaalbare prijs maakt het ook heel toegankelijk voor mensen die liever niet zoveel budget spenderen aan een duurzame radiatorombouw.

Deze unieke radiatorombouw wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van maar liefst 112 x 19 x 81 cm en is bijzonder eenvoudig om te monteren. Bij de productie van de ombouw heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam MDF materiaal inclusief een prachtige doch neutrale matte afwerking.

Het moderne en trendy design van latten past dan ook in eender welk interieur. Een blik op de online reacties toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over het design en de duurzaamheid maar ook over de kwaliteit. Slechts één klant blijkt toch niet zo overtuigd te zijn en vindt dat de radiatorombouw behoorlijk kwetsbaar blijkt.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te moeten tussen de verschillende mogelijkheden op het gebied van radiatorombouw. Echter kunnen wij jou alvast dit product aanbevelen dat jou wordt aangeboden door VidaXL. We zetten de populairste kenmerken hieronder alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van dit prijskaartje. Mogelijks betreft het hier de ombouw met de laagste prijs.

Formaat: het totale formaat van de omkasting wordt geschat op ongeveer 112 x 19 x 81 cm.

Materiaal: je zult gelijk kunnen vaststellen dat de radiatorombouw bijzonder stevig en kwalitatief heel erg sterk is dankzij het MDF materiaal waaruit het vervaardigd blijkt.

 

Nadelen

Kwetsbaar: we stellen vast dat bepaalde onderdelen, volgens één gebruiker, toch behoorlijk snel stuk gaan en dus niet echt kwalitatief zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. KLS Radiatoromkasting / Radiatorombouw 152 x 81,5 cm

 

Mag het toch allemaal wat meer zijn dan kun je altijd nog kiezen voor deze prachtige radiatorombouw van het, al dan niet bekende merk KLS.  Deze unieke radiatoromkasting heeft een maximale lengte van 19 cm, een totale hoogte van maar liefs 81,5 cm en een breedte van ruim 152 cm.

De radiatorombouw is, net zoals het vorige product, volledig gemaakt uit bijzonder duurzaam en stevig MDF en kan dan ook best wel tegen een stootje. De witte kleur zorgt voor een neutrale rustgevende afwerking en laat de omkasting in eender welk interieur passen. De radiatorombouw wordt geleverd inclusief aansluit- en basisgarnituur en is geschikt om op de grond te plaatsen.

Wanneer we de online reacties op het product bekijken dan merken we dat klanten niet alleen positief reageren op het design maar ook op de gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper is van mening dat bepaalde onderdelen als vrij kwetsbaar kunnen ervaren worden en het prijskaartje behoorlijk hoog is. Bekijk het even en oordeel dan vooral zelf.

Je kunt ook altijd nog kiezen voor de KLS radiatoromkasting. KLS zal bij veel gebruikers vast en zeker wel een belletje doen rinkelen en zou eventueel als veruit het beste merk kunnen worden beschouwd. Ook hier heeft men bij de productie van de omkasting voornamelijk gebruik gemaakt van de positieve eigenschappen van MDF materiaal.

 

Voordelen

Formaat: de totale omkasting is ongeveer 152 cm breed, 19 cm lang en zo’n 81,5 cm hoog.

Design: de omkasting is afgewerkt in een neutrale doch bijzonder prachtige witte coating waardoor deze in diverse woningen en huiskamers kan passen.

Toebehoren: als je beslist hebt om de ombouw aan te kopen dan zul je merken dat er diverse praktische benodigdheden worden meegeleverd. Denk maar aan alle nodige spullen om de ombouw te monteren.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg blijkt de prijs toch wel iets boven het gemiddelde uit te komen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. MonsterShop Radiatorombouw / Radiatoromkasting MDF Onbewerkt 1115mm Kant en klaar

 

Ook MonsterShop mag alvast niet in het rijtje ontbreken en zal bij veel gebruikers vast en zeker een belletje doen rinkelen. Deze kant en klare radiatorombouw wordt jou onbewerkt geleverd en bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 2 kleuren. Ofwel kies je dus voor een neutrale lichtbruine kleur met landelijke uitstraling of heb je toch liever die trendy moderne witte kleur?

Het zal je misschien niet verwonderen maar ook hier werd gebruik gemaakt van duurzaam en lichtgewicht MDF. Dankzij de speciale beugels is het mogelijk om de radiatorombouw snel en makkelijk aan de wand of muur te bevestigen. De ombouw heeft een lengte van maximaal 1115 mm, een hoogte van 820 mm en een breedte van 188 mm.

Bovendien is het een multifunctioneel product dat je evengoed als boekenplank kunt gebruiken. Ondanks de vele positieve eigenschappen moeten we vaststellen dat de reacties onder kopers verdeeld blijken te zijn. Sommige kopers zijn duidelijk tevreden over dit product terwijl anderen twijfelen aan de  kwaliteit.

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar ook naar duurzaamheid en design? Dan kunnen wij jou alvast aanbevelen om even dit product van MonsterShop grondig onder de loep te nemen. Deze omkasting is bovendien verkrijgbaar in 2 diverse kleuren en designs.

 

Voordelen

Materiaal: het zal je niet verwonderen maar ook hier werd gebruik gemaakt van de speciale eigenschappen van duurzaam MDF materiaal.

Montage: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over de installatie daar de speciale beugels de montage net makkelijker maken.

Handig in gebruik: in de eerste plaats is dit product bedoeld als duurzame radiatorombouw maar anderzijds kan het ook dienst doen als handig decoratie meubelstuk.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts een beperkt aantal kopers is van mening dat de kwaliteit toch nog net iets beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Radiatoromkasting radiatorombouw MDF Incl. montagematerialen

 

Wil je de lelijke radiator in de woonkamer verbergen of bovenop liever wat extra opbergruimte creëren, dan lijkt deze radiatoromkasting van En.casa misschien wel wat voor jou. Zo wordt deze radiatorombouw met lamellaire optiek gekenmerkt door een maximale afmeting van 172 x 19 x 82 cm inclusief een ombouw dikte van 15 mm wat een totale belastbaarheid aanbiedt van 10 kg.

Verder blijkt deze unieke radiatorafdekking vervaardigd uit duurzaam MDF materiaal en vervolgens afgewerkt met een wit laagje verf inclusief hoogglans coating. Op die manier krijgt het geheel een moderne en luxueuze uitstraling wat hem geschikt maakt voor gebruik in een modern of landelijk interieur.

Een blik op de online reviews toont echter aan dat de meningen redelijk hard verdeeld zijn. Voor sommigen is dit duidelijk een topproduct gebleken terwijl anderen zich toch wel wat vragen stellen bij de vooropgestelde afmetingen.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze radiatoromkasting heeft men ervoor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van duurzaam MDF materiaal.

Formaat: de radiatorafdekking blijkt maar liefst 172 cm lang, 19 cm breed en ruim 82 cm hoog te zijn.

Verpakkingsinhoud: bij aankoop van deze radiatoromkasting worden eveneens een handleiding met instructies én alle nodige montagemateriaal meegeleverd.

 

Nadelen:

Onduidelijke afmeting: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de afmetingen niet correct worden vermeld in de bijbehorende productbeschrijving.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Generic Houten Radiatorombouw verwarming Ombouw Bekleding 152 x 19 x 81 cm

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke radiatoromkasting van het bekende merk Generic. In tegenstelling tot sommige andere omkasting toestellen uit dit lijstje, lijkt het prijskaartje wel nog mee te vallen. Echter kunnen sommige klanten de prijs misschien wel nog te duur vinden, wat mogelijks een verklaring kan zijn voor het uitblijven van de online reacties bij het product.

De radiatorombouw heeft een totale afmeting die wordt geschat op 152 x 19 x 81 cm en is vervaardigd uit duurzaam hout. De ombouw is vervolgens afgewerkt in een prachtige neutrale witte kleur waardoor het product bijzonder goed tot z’n recht kan komen in strakke, landelijke woningen.

Je zult merken dat de montage van deze radiatoromkasting helemaal geen voeten in de aarde heeft en dan ook vrij soepel en snel verloopt. Het loont dan ook vast en zeker de moeite om dit product even van naderbij te bekijken. Laat ons zeker weten wat je ervan vindt mocht je besluit de ombouw aan te kopen.

Uiteraard is er altijd nog de optie om de radiatorombouw van Generic  te bekijken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan zeker niet en neem een kijkje naar de verschillende voor- en nadelen die we hieronder voor jou opsommen.

 

Voordelen

Materiaal: in tegenstelling tot de vorige producten zul je merken dat dit exemplaar vooral uit kwalitatief en makkelijk te onderhouden hout bestaat.

Formaat: de omkasting heeft een totaal formaat van maar liefst 152 x 19 x 81 cm.

Design: de radiatorombouw is vervolgens afgewerkt met een duurzame witte coating die er heel trendy en modern uitziet.

 

Nadelen

Budget: ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat de hoge prijs misschien voor sommige kopers als een probleem kan worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe maak ik een radiatorombouw?

Heb je één of meerdere radiatoren in huis staan en wil je deze net iets minder zichtbaar maken? Dan kun je kiezen voor een effectieve radiatorombouw. Het is mogelijk om de radiatorombouw kant en klaar in de winkel aan te kopen of op maat te laten maken. Echter als doe-het-zelver en creatieve duizendpoot kan het wel leuk zijn indien je de radiatorombouw helemaal zelf maakt.

Alvorens je begint is het belangrijk om de radiator, waarvoor je de ombouw wilt maken, volledig op te meten. Bereken hierbij het frame dat je zult nodig hebben. Op die manier kun je op zoek gaan naar de gepaste materialen en de correcte afmetingen. Kies daarbij eventueel de bekleding. Indien de radiator niet geïsoleerd is, dan raden wij jou aan om eerst en vooral te kiezen voor een duurzame radiatorfolie.

Q2: Welk hout kun je gebruiken voor een radiatorombouw?

De knoop is doorgehakt en je hebt besloten om zelf een duurzame radiatorombouw aan te maken. Je kunt hiervoor wel degelijk diverse materialen gaan gebruiken zoals metaal, messing en staal. Toch merken we dat heel veel mensen kiezen voor duurzame houtsoorten waarbij bamboe of eik alvast tot de mogelijkheden kunnen behoren. Ook MDF blijkt zeker een degelijke oplossing te zijn.

Kies voor stevige houtsoorten die je makkelijk kunt schuren zodanig dat er geen scherpe randjes en kantjes blijven zitten. Bedek het hout daarna eventueel met een speciale coating of je kunt het altijd nog voorzien van een likje verf indien je dat wenst.

 

Q3: Hoe duur is een radiatorombouw?

De aanschaf van een radiatorombouw hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Gemiddeld moet je rekening houden met een prijskaartje van om en bij de 90 euro. Uiteraard zijn er exemplaren waar je veel minder zult uitgeven terwijl andere radiatorombouw producten dan weer net iets duurder zullen zijn.

Eigenlijk is het voor een groot deel ook afhankelijk van het feit of je de radiatorombouw zelf maakt of laat maken. Een ombouw die je aankoopt in de winkel of die je door iemand op maat laat maken, zal vaak iets duurder zijn dan wanneer je de ombouw zelf maakt. En dat heeft vooral te maken met het feit dat je zult meebetalen voor de uurtjes werk die eraan vooraf gaan.

Q4: Waarom kiezen voor een radiatorombouw?

De keuze voor radiatorombouw is bij vele mensen vaak esthetisch georiënteerd. In de meeste huishoudens zul je wel 1 of meerdere radiatoren kunnen spotten. En natuurlijk, een radiator ziet er niet meteen heel aantrekkelijk uit. Ook niet wanneer je daar een plantje bij plaatst of wat andere decoratiestukken.

Om het geheel visueel sterker en aantrekkelijker te maken, kun je ervoor kiezen om de radiator “onzichtbaar” te maken. Dit doe je dus met behulp van de radiatorombouw. Je kiest zelf de materialen, kleuren en kunt de op die manier de ombouw laten afstellen op de inrichting van je interieur. En zo hoef je niet dagelijks om die lelijke radiator te kijken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES