5 beste Radiatorenombouw Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste radiatorenombouw – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een gebruiksvriendelijke radiatorombouw wordt het mogelijk om je lelijke radiator te verbergen zonder daarbij aan warmte te moeten inboeten. Bovendien blijken de meeste radiatoromkastingen niet alleen functioneel maar tevens ook decoratief ingesteld waardoor je het geheel nog net iets gezelliger kunt maken. Daar er tegenwoordig een ruim assortiment aan radiatoromkastingen voorhanden is, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes in de kijker te zetten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de vidaXL Radiatorombouw 205 die meteen in het oog springt vanwege zijn grijze design en vervaardigd blijkt uit duurzaam MDF. Mag het toch wel wat groter dan kun je kiezen voor de Radiatorombouw – verwarmingsombouw van VDD die gekenmerkt wordt door een afmeting van 172 x 82 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste radiatorenombouw (Reviews) van 2024

 

Een kant en klaar radiatorombouw of toch liever eentje op maat gemaakt? Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen en kies je bij voorkeur voor een aanbieding of één van de goedkope exemplaren? Of is budget voor jou helemaal geen probleem? We hebben alvast 5 topproducten weten te selecteren. Bekijk deze even rustig en kies er voor jezelf de beste radiatorombouw uit. Houd eventueel rekening met de online reviews en het advies aangeboden door de verschillende kopers.

 

1. vidaXL Radiatorombouw 205 cm MDF grijs – Radiatorombouw vidaXL

 

Heb je zonet een nieuwe elektrische radiator geïnstalleerd en ben je bijgevolg op zoek naar een bijpassende radiator ombouw? Dan lijkt dit product van het bekende – en misschien wel populairste – merk vidaXL een meer dan goede aanbeveling. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om deze radiatorombouw toch maar even van naderbij te bekijken.

Zo springt deze radiatorombouw al meteen in het oog vanwege zijn opvallende grijze design dat perfect in menig interieur te integreren valt. Zijn uitvoering komt tot stand door het gebruik van duurzaam en kwaliteitsvol MDF materiaal dat overigens voldoende stevig is om accessoires zoals fotokaders, planten en/ of kaarsjes op te installeren.

De ombouw kent daarbij een totale afmeting van 205 x 20,5 x 82 cm waarbij tevens een verstelbare lengte geldt van maar liefst 142 tot 205 cm wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Kortom, een degelijk product dat in eender welk interieur kan worden geïnstalleerd.

 

Voordelen

Formaat: de radiator ombouw kent een totale afmeting van 205 x 20,5 x 82 cm en is voorzien van een verstelbare lengte van 142 tot maximaal 205 cm.

Materiaal: bij de productie heeft men een beroep gedaan op MDF materiaal dat niet alleen stevig is maar tevens ook kwalitatief hoogstaand én duurzaam. Kortom, een echt toppertje!

Uitvoering: de radiatorombouw wordt gekenmerkt door een uitvoering met horizontale latten en werd nadien in een neutraal doch stijlvol grijs jasje gegoten.

 

Nadelen

Montage: hoewel heel wat positief advies gegeven wordt, is het niet onbelangrijk om er rekening mee te houden dat montage vereist is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Radiatorombouw – verwarmingsombouw – radiatoromkasting – 172 cm x 82 cm – VDD

 

Met deze moderne radiatorombouw van VDD kun je op een eenvoudige en snelle manier de lelijke radiatoren in de woning verbergen zonder daarbij aan warmte te moeten inboeten. De omkasting kent hierbij een breedte van maar liefst 172 cm en wordt aangevuld met een hoogte van 82 cm en een bijbehorende diepte van zo’n 19 cm. 

Bovendien betreft het hier niet alleen een functionele of praktische oplossing maar liggen er ook heel wat decoratieve doeleinden in het verschiet. Zo biedt deze houten radiatorombouw een relatief ruime afdekplank van maar liefst 19 cm breed waarop je eventueel plantjes, fotolijsten en/ of kaarsjes kunt plaatsen. Op die manier kun je het geheel – overigens volledig uit duurzaam MDF materiaal vervaardigd en afgewerkt in een neutrale witte kleur – helemaal naar wens aankleden.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: de radiatorombouw wordt geleverd inclusief de benodigde onderdelen en een informatieve montage-instructie.

Formaat: de omkasting garandeert een breedte van 172 cm, een hoogte van 82 cm en een diepte van 19 cm.

Gebruiksgemak: met behulp van deze radiatorombouw kun je lelijke radiatoren verbergen zonder daarbij aan warmte te verliezen. Bovendien is het geheel niet alleen functioneel maar biedt het ook heel wat decoratieve doeleinden.

 

Nadelen

Design: hoewel deze – relatief goedkope radiatorombouw – bijzonder goed in de markt lijkt te liggen, zijn er weinig designmogelijkheden voorhanden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. MonsterShop Radiatorombouw / Radiatoromkasting MDF Onbewerkt 1115mm Kant en klaar

 

Ook MonsterShop mag alvast niet in het rijtje ontbreken en zal bij veel gebruikers vast en zeker een belletje doen rinkelen. Deze kant en klare radiatorombouw wordt jou onbewerkt geleverd en bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 2 kleuren. Ofwel kies je dus voor een neutrale lichtbruine kleur met landelijke uitstraling of heb je toch liever die trendy moderne witte kleur?

Het zal je misschien niet verwonderen maar ook hier werd gebruik gemaakt van duurzaam en lichtgewicht MDF. Dankzij de speciale beugels is het mogelijk om de radiatorombouw snel en makkelijk aan de wand of muur te bevestigen. De ombouw heeft een lengte van maximaal 1115 mm, een hoogte van 820 mm en een breedte van 188 mm.

Bovendien is het een multifunctioneel product dat je evengoed als boekenplank kunt gebruiken. Ondanks de vele positieve eigenschappen moeten we vaststellen dat de reacties onder kopers verdeeld blijken te zijn. Sommige kopers zijn duidelijk tevreden over dit product terwijl anderen twijfelen aan de  kwaliteit.

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar ook naar duurzaamheid en design? Dan kunnen wij jou alvast aanbevelen om even dit product van MonsterShop grondig onder de loep te nemen. Deze omkasting is bovendien verkrijgbaar in 2 diverse kleuren en designs.

 

Voordelen

Materiaal: het zal je niet verwonderen maar ook hier werd gebruik gemaakt van de speciale eigenschappen van duurzaam MDF materiaal.

Montage: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over de installatie daar de speciale beugels de montage net makkelijker maken.

Handig in gebruik: in de eerste plaats is dit product bedoeld als duurzame radiatorombouw maar anderzijds kan het ook dienst doen als handig decoratie meubelstuk.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts een beperkt aantal kopers is van mening dat de kwaliteit toch nog net iets beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Radiatorombouw 112x19x81 cm MDF – vidaXL // Lakafwerking op waterbasis

 

Mag het best wel wat specialer en ben je op zoek naar een kwalitatieve omkasting die  perfect tot uiting komt in een industrieel dan wel modern interieur? Dan loont het alvast de moeite om deze zwarte radiatorombouw van het bekende en populaire merk vidaXL eens even onder de loep te nemen. Net zoals de meeste andere omkastingen werd ook dit exemplaar uit duurzaam MDF materiaal ontworpen en voorzien van een zwarte lakafwerking op waterbasis.

De vidaXL radiatorombouw kent daarbij een totale breedte van 112 cm, een diepte van 19 cm en een hoogte van maximaal 81 cm en wordt gekenmerkt door de prachtige horizontale latten. Het afdekplankje bovenaan kun je – indien gewenst – verder opvrolijken met enkele fotolijsten, plantjes, boeken en/ of andere decoratieve voorwerpen zodoende een gemoedelijke sfeer te creëren.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en het unieke design, lijkt een kleine minderheid toch wel wat twijfels te hebben. Zo zou de radiatorombouw net iets te klein zijn en zouden de boorgaten niet helemaal overeenkomen.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van deze radiatorombouw werd gekozen om te werken met duurzaam MDF materiaal.

Uitvoering: de radiatoromkasting wordt gekenmerkt door een aaneenschakeling van horizontale latten en werd nadien met een zwarte lakafwerking op waterbasis afgewerkt.

Formaat: het geheel kent een totale afmeting van 112 x 19 x 81 cm.

 

Nadelen

Te klein: een enkele koper is van mening dat de radiatoromkasting toch wel net iets te klein uitvalt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. VidaLife Radiatorombouw 78 cm MDF zwart // VidaLife radiator ombouw

 

We sluiten het rijtje af met de radiatorombouw van het – al dan niet bekende – merk VidaLife. Net zoals de meeste andere radiator ombouw producten binnen dit segment, zul je zien dat ook dit model uit duurzaam en bijzonder stevig MDF materiaal vervaardigd blijkt. Zijn modern gelat ontwerp en prachtige zwarte kleur zorgen er tevens voor dat deze ombouw in menig interieur perfect tot uiting komt.

Verder is de radiator ombouw voorzien van een uitvoering met horizontale latten en wordt een totale afmeting van 78 x 19 x 81,5 cm genoteerd. Besef wel dat – in tegenstelling tot bijvoorbeeld product 1 – de lengte hier niet verstelbaar is. 

Hoewel deze radiatorombouw heel wat positieve kenmerken weet aan te reiken, werden tot op heden nog geen reviews geplaatst. Dit maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen. Laat je hier niet gelijk door afschrikken want misschien beantwoordt dit model wel gelijk aan jouw verwachtingspatroon.

 

Voordelen

Design: op zoek naar een radiatorombouw met een industrieel karakter? Dan is dit model van VidaLife het bekijken meer dan waard. Bovendien kan hij ook perfect in een landelijk dan wel modern interieur worden geïntegreerd.

Formaat: de radiatorombouw wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 78 x 19 x 81,5 cm.

Materiaal: net zoals de meeste andere radiatorombouw exemplaren, is ook dit model voornamelijk uit duurzaam MDF materiaal gemaakt.

 

Nadelen

Te klein: houd er rekening mee dat de lengte niet verstelbaar is waardoor het geheel voor sommige klanten mogelijks te klein zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Radiatorenombouw Koopgids

 

Wat is een radiatorombouw en welke voordelen brengt het gebruik ervan met zich mee? Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van formaat, materialen en design? En heeft dit een invloed op het uiteindelijke prijskaartje? Het loont daarom de moeite om de verschillende radiatorombouw toestellen op voorhand eens te bekijken en met elkaar te vergelijken. Daar het prijskaartje soms wel eens de hoogte in kan schieten, lijkt het een goede aanbeveling open te staan voor mogelijke aanbiedingen.

Wat is een radiatorombouw

Je hebt er misschien al van gehoord of misschien ook niet, maar wat is dat nu precies een radiatorombouw? En waarvoor wordt het gebruikt? Eigenlijk kun je een radiatorombouw beschouwen als een handige oplossing om een lelijke radiator te verbergen. Er zijn tegenwoordig namelijk nog heel wat huishoudens die over 1 of meerdere radiator toestellen beschikken. En geef nu zelf toe; het is niet meteen één van de mooiste meubelstukken.

Een radiator mag dan wel bijzonder praktisch zijn en z’n nut hebben, toch valt het design ervan niet altijd even goed mee. Het goede nieuws is dat je wel degelijk iets aan het design of het uitzicht kunt veranderen. Vandaag de dag kun je heel wat radiatorombouw producten aankopen waarmee je het lelijke uitzicht van de radiator in meer of mindere mate kunt verdoezelen.

Daar niet iedereen dezelfde interieur en design smaak heeft, is het logisch dat er heel wat mogelijkheden zijn op vlak van materialen, kleuren en bekleding. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een kant en klare radiatorombouw of wil je misschien liever eentje op maat gemaakt? Ben je een handige Harry dan kun je ook altijd zelf nog aan de slag gaan.

 

Het nut van een radiatorombouw en de voordelen

We hebben het al min of meer vermeld, maar een radiatorombouw is vooral in het leven geroepen om het uitzicht van de bestaande radiatoren te verbeteren. Een radiator is bijzonder handig en een goede aanbeveling om een ruimte nog wat extra te verwarmen, jammer genoeg ziet het apparaat er niet uit. Echter is het mogelijk om het design van de radiator, met behulp van zo’n ombouw, wat meer op te knappen.

Daarnaast kan het gebruik van een radiatorombouw ook een goede aanbeveling zijn voor gezinnen met kleine kindjes. Het zorgt ervoor dat ze niet rechtstreeks met hun handjes aan de radiator kunnen komen, wat de kans op eventuele ongelukken aanzienlijk doet verminderen. Kortom, ben je nog niet helemaal overtuigd dan loont het in elk geval de moeite om de aanschaf ervan in overweging te nemen.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Of je nu van plan bent om een radiatorombouw op maat te laten maken, aan te kopen in de winkel of er zelf eentje te maken; je kunt kiezen uit heel wat verschillende soorten materialen. Kies bij voorkeur voor stevige en duurzame materialen. Het is nu eenmaal niet de bedoeling om elke week een nieuwe radiatorombouw aan te kopen of in elkaar te knutselen.

Zo zul je merken dat de meeste radiatorombouw producten vervaardigd blijken te zijn uit duurzaam MDF materiaal. Echter kan bij de productie ook gebruik gemaakt worden van andere materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld metaal, staal, hout of messing. Het type materiaal is vooral een persoonlijke keuze. Een extra tip is het gebruik van radiatorfolie die je plaatst tussen enerzijds de radiator en anderzijds de radiatorombouw.

Welk formaat

Maar welk formaat moet je dan kiezen? Ook dit is heel eenvoudig, daar je rekening moet houden met de grootte van de radiator waarvoor je de ombouw wilt maken. Zo bestaan er heel compacte radiators net zoals er ook heel wat grotere radiators op de markt gebracht zijn. We raden jou aan om, alvorens je op zoek gaat naar een radiatorombouw, de radiators in je woning één voor één op te meten. Houd hierbij rekening met een eventuele vensterbank en natuurlijk de afstand tot de grond.

 

Met welk prijskaartje moet je rekening houden

Tot slot willen wij nog eventjes de aandacht vestigen op het mogelijke prijskaartje. Het gemiddelde prijskaartje wordt ongeveer geschat op zo’n 90 euro. Uiteraard bestaan er tal van uitzonderingen op dit bedrag. Zo zul je merken dat de uiteindelijke prijs kan beïnvloed worden door bepaalde opties, mogelijkheden en andere factoren. Denk maar aan het gebruik van bepaalde materiaalsoorten net zoals ook het design en het formaat van de radiatorombouw de prijs kunnen bepalen.

Verder zal een radiatorombouw die je zelf besluit in elkaar te knutselen, op lange termijn veel goedkoper uitkomen dan wanneer je een apparaat op maat laat maken door een erkend professioneel klusser. Het spreekt voor zich dat je in het laatste geval rekening zult moeten houden met het aantal gepresteerde uurtjes. Indien je toch nog mocht twijfelen tussen bepaalde opties, neem dan alvast even een kijkje tussen de verschillende online reviews.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe maak ik een radiatorombouw?

Heb je één of meerdere radiatoren in huis staan en wil je deze net iets minder zichtbaar maken? Dan kun je kiezen voor een effectieve radiatorombouw. Het is mogelijk om de radiatorombouw kant en klaar in de winkel aan te kopen of op maat te laten maken. Echter als doe-het-zelver en creatieve duizendpoot kan het wel leuk zijn indien je de radiatorombouw helemaal zelf maakt.

Alvorens je begint is het belangrijk om de radiator, waarvoor je de ombouw wilt maken, volledig op te meten. Bereken hierbij het frame dat je zult nodig hebben. Op die manier kun je op zoek gaan naar de gepaste materialen en de correcte afmetingen. Kies daarbij eventueel de bekleding. Indien de radiator niet geïsoleerd is, dan raden wij jou aan om eerst en vooral te kiezen voor een duurzame radiatorfolie.

Q2: Welk hout kun je gebruiken voor een radiatorombouw?

De knoop is doorgehakt en je hebt besloten om zelf een duurzame radiatorombouw aan te maken. Je kunt hiervoor wel degelijk diverse materialen gaan gebruiken zoals metaal, messing en staal. Toch merken we dat heel veel mensen kiezen voor duurzame houtsoorten waarbij bamboe of eik alvast tot de mogelijkheden kunnen behoren. Ook MDF blijkt zeker een degelijke oplossing te zijn.

Kies voor stevige houtsoorten die je makkelijk kunt schuren zodanig dat er geen scherpe randjes en kantjes blijven zitten. Bedek het hout daarna eventueel met een speciale coating of je kunt het altijd nog voorzien van een likje verf indien je dat wenst.

 

Q3: Hoe duur is een radiatorombouw?

De aanschaf van een radiatorombouw hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Gemiddeld moet je rekening houden met een prijskaartje van om en bij de 90 euro. Uiteraard zijn er exemplaren waar je veel minder zult uitgeven terwijl andere radiatorombouw producten dan weer net iets duurder zullen zijn.

Eigenlijk is het voor een groot deel ook afhankelijk van het feit of je de radiatorombouw zelf maakt of laat maken. Een ombouw die je aankoopt in de winkel of die je door iemand op maat laat maken, zal vaak iets duurder zijn dan wanneer je de ombouw zelf maakt. En dat heeft vooral te maken met het feit dat je zult meebetalen voor de uurtjes werk die eraan vooraf gaan.

Q4: Waarom kiezen voor een radiatorombouw?

De keuze voor radiatorombouw is bij vele mensen vaak esthetisch georiënteerd. In de meeste huishoudens zul je wel 1 of meerdere radiatoren kunnen spotten. En natuurlijk, een radiator ziet er niet meteen heel aantrekkelijk uit. Ook niet wanneer je daar een plantje bij plaatst of wat andere decoratiestukken.

Om het geheel visueel sterker en aantrekkelijker te maken, kun je ervoor kiezen om de radiator “onzichtbaar” te maken. Dit doe je dus met behulp van de radiatorombouw. Je kiest zelf de materialen, kleuren en kunt de op die manier de ombouw laten afstellen op de inrichting van je interieur. En zo hoef je niet dagelijks om die lelijke radiator te kijken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES