Beste bedlaken

Laatste update: 21.06.24

 

Bedlakens test van 2024

 

De meeste mensen beschouwen het als veruit één van de meeste aangename gevoelens in de wereld; een nieuw en fris gewassen bedlaken. Toch is het niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment. Daarom willen wij jou helpen om de zoektocht net iets makkelijker te maken. We zijn dan ook zo vrij geweest om even op zoek te gaan naar de 3 best beoordeelde bedlakens. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij het Homéé set van 2 stuks bedlaken. Het is een vrij groot bedlaken met een totale afmeting van maar liefst 280 bij 290 cm. Praktisch en geschikt voor een tweepersoons bed. Door te kiezen voor het Heckettlane Satijn HSL bedlaken kies je voor een bedlaken dat vervaardigd is uit een kwalitatieve combinatie van verschillende materiaalsoorten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bedlaken Reviews – Top 5

 

Er is niets aangenamer dan een nieuw of vers gewassen bedlaken. Bovendien kun je met een degelijk en duurzaam bedlaken de matras ook beter gaan beschermen. Hieronder hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. We hebben hierbij de verschillende online reviews onderzocht in combinatie met het advies van de klanten. Bekijk deze 5 opties eens rustig en kies er dan voor jezelf het beste bedlaken uit. En wie weet zit er zelfs ergens wel een leuke bedlaken aanbieding tussen die helemaal aan jouw eisen voldoet.

 

 

1. Homéé set van 2 stuks

 

Dit bedlaken van het bekende merk Homee meet 280 x 290 cm en is dus ideaal voor een ruim tweepersoons bed. Het is gemaakt van bijzonder degelijk en comfortabel geweven katoen en heeft een duidelijk witte kleur.

Als je vaak op hotel gaat dan zul je de kwaliteit en de zachtheid van dit bedlaken zeker en vast al eens gevoeld hebben. Dit type laken wordt nu eenmaal in veel hotels of andere instituten gebruikt. Tegenwoordig kun je dit type bedlaken ook vin heel wat ziekenhuizen spotten.

We merken dat werkelijk alle kopers helemaal tevreden zijn over dit bedlaken. Het is voldoende groot waardoor je niet langer met je partner hoeft te vechten om een stuke laken. Verder voelt het bijzonder zacht en comfortabel aan en is het gemakkelijk te onderhouden.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een comfortabel en kwalitatief bedlaken voor jouw tweepersoons bed? Dan loont het de moeite om dit product van Homee alvast even wat grondiger te bekijken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we de populairste eigenschappen alvast even op een rijtje geplaatst.

 

Voordelen:

Formaat: het bedlaken wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 280 bij 290 cm. Kortom, het perfecte bedlaken voor eender welk tweepersoons bed.

Materiaal: bij de productie van dit bedlaken heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van de positieve eigenschappen van duurzaam geweven katoen.

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken aangezien je het bedlaken op een standaard wasprogramma van 30 graden kunt wassen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers blijkt jammer genoeg toch niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Heckettlane Satijn HSL

 

Indien je op zoek bent naar een degelijk bedlaken dat er ook heel erg leuk uit ziet dan kun je dit model van Heckettlane eens bekijken. Dit bedlaken is beschikbaar in een donkerrode kleur maar is uiteraard ook in heel wat andere leuke kleurtjes te bekomen.

Het laken is gemaakt uit een combinatie van degelijk en duurzaam katoen en comfortabel satijn. Vervolgens is het bedlaken afgewerkt met een anti-pilling. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat het bedlaken alsnog gaat beginnen pillen. Bovendien kun je de hoeslakens perfect wassen zonder dat de kleur verbleekt.

Volgens één koper blijkt het formaat van het bedlaken niet helemaal juist te zijn. Toch is de meerderheid wel degelijk overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de degelijkheid ervan. Bovendien voelt het heel erg zacht aan.

Je zou uiteraard altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke bedlaken van het bekende, en misschien ook wel meteen beste merk, Heckettlane. Het bedlaken is afgewerkt in een prachtige donkerrode kleur maar kun je natuurlijk, indien je dat wenst, nog in tal van andere kleuren en designs bestellen.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een uniek en makkelijk te onderhouden bedlaken waarbij 2 degelijke materiaalsoorten met elkaar werden gecombineerd; satijn en katoen.

Anti-pilling: het grote pluspunt is dat dit bedlaken voorzien is van een degelijke anti-pilling coating. Dit verhindert het bedlaken van pillen.

Onderhoud: alvast geen zorgen op het gebied van onderhoud daar het hoeslaken perfect op een normaal wasprogramma kan worden gewassen.

Formaat: het hoeslaken is maar liefst 160 bij 200 cm groot.

 

Nadelen:

Formaat: een blik op de online reviews toont aan dat één enkele koper toch niet helemaal tevreden blijkt te zijn met het formaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Perkal HSL Topper

 

Net zoals het voorgaande product is ook dit bedlaken afkomstig van het bekende merk Heckettlane. Het is een degelijk hoeslaken dat beschikbaar is in maar liefst 15 verschillende kleuren en 13 verschillende formaten. Zo is er zeker voor elk wat wils.

Het bedlaken is helemaal vervaardigd uit hoogwaardig katoen-perkal. Dat is een bijzonder fijne stof die ook heel erg koel aanvoelt en over een uitstekende ademende structuur beschikt. Bovendien is het ook bijzonder duurzaam doordat de stof gekamd is. Je kunt het hoeslaken wassen zonder dat de kleur verbleekt

Sommige klanten blijken echter niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit en de duurzaamheid ervan. Andere kopers zijn dit dan weer wel. Haast je daarom naar de winkel en probeer het vooral zelf even uit.

Een hoeslaken uit perkal katoen? Geen enkel probleem! Dit product, jou opnieuw aangeboden door Heckettlane, biedt je dergelijk hoeslaken aan. Of dit bedlaken verder ook voorzien is van de laagste prijs, dat moeten we nog allemaal even afwachten. Maar we zoeken het zeker voor jou uit.

 

Voordelen:

Design: ben je niet zo tuk op die prachtige paarse kleur? Geen nood want dit bedlaken kunt je in wel 15 vrolijke en neutrale kleuren bekomen. Ook wat betreft het formaat, heb je keuze uit 13 mogelijkheden.

Materiaal: zoals reeds min of meer verwacht, is dit hoeslaken gemaakt uit bijzonder duurzaam en makkelijk te onderhouden perkal-katoen.

Handig in gebruik: het hoeslaken is bijzonder eenvoudig om te onderhouden zonder dat je hoeft te vrezen dat de kleur bleker wordt. Het laken voelt zacht aan en biedt tevens die unieke ademende structuur aan.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Niet duurzaam: andere gebruikers stellen zich dan weer wat vragen bij de duurzaamheid van het bedlaken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bed-Fashion 200 x 260 cm

 

Tussen de goedkope bedlakens zul je zeker en vast dit model van Bed-Fashion terugvinden. Dit bedlaken is helemaal uit duurzaam en comfortabel katoen gemaakt en heeft een witte kleur. Het laken meet 200 x 260 cm maar is ook in andere formaten beschikbaar.

Doordat het laken uit geweven katoen gemaakt is, zul je merken dat het in de zomer lekker fris en koel zal aanvoelen. Het heeft een ademende structuur en het is bijzonder eenvoudig om te onderhouden. Je kunt het gewoon probleemloos in de wasmachine wassen.

Op dit moment is er nog maar één enkele beoordeling geplaatst waarin de koper duidelijk bijzonder tevreden is over het bedlaken. Het heeft een degelijke kwaliteit en het voelt comfortabel aan. In combinatie met de voordelige prijs is dit werkelijk een topproduct.

Wil je liever niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijk hoeslaken? Of beschik je misschien over een iets beperkter budget? Dan alvast niet getreurd want wij hebben de oplossing. Dit unieke hoeslaken, jou aangeboden door Bed-Fashion, staat bekend omwille van z’n vriendelijke prijs.

 

Voordelen:

Materiaal: dankzij de unieke eigenschappen van geweven katoen, zul je kunnen genieten van een comfortabel gevoel en een ademende structuur.

Formaat: het hoeslaken heeft een totaal formaat van maar liefst 200 bij 260 cm maar kun je natuurlijk ook in diverse andere formaten bekomen.

Onderhoud: geen moeilijkheden op het gebied van onderhoud daar je het laken eenvoudigweg op een standaardprogramma van 30 graden kunt wassen.

 

Nadelen:

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden helemaal geen negatieve reacties van klanten op het product zijn geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Plum Plum Bed Owl Family

 

Indien je op zoek bent naar een leuk bedlaken voor het ledikantje van je baby dan kun je altijd dit model van Plum Plum eens bekijken. Dit bedlaken meet 120 x 150 cm en is dus werkelijk ideaal voor gelijk welke ledikant.

Net zoals de voorgaande lakens is ook dit bedlaken helemaal uit katoen vervaardigd. Daardoor voelt het niet alleen comfortabel aan maar beschikt het ook over een ademende structuur. Het bedlaken is afgewerkt met een vrolijke print van uiltjes en allerlei leuke kleurtjes.

Wij vinden het bijzonder jammer dat wij jou voorlopig geen verder advies kunnen geven over dit bedlaken. Wij vermoeden dat het hier nog om een vrij recent product gaat en dat er daardoor nog geen online beoordelingen werden geplaatst. Laat je hierdoor zeker en vast niet afschrikken.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met dit unieke bedlaken van Plum Plum. Ben je op zoek naar een bedlaken om te gebruiken in combinatie met een kinderbedje? Dan zit je met dit product werkelijk helemaal goed. Wij maken alvast een overzichtje van de belangrijkste voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Formaat: het hoeslaken wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 120 bij 150 cm. Ideaal om in eender welk ledikantje te installeren.

Materiaal: bij de productie van dit prachtige bedlaken heeft men ook hier, voornamelijk gebruik gemaakt van de kwalitatieve eigenschappen van katoen.

Design: het hoeslaken is beschikbaar in neutrale kleuren die gecombineerd worden met afbeeldingen van een lieve en vrolijke uiltjes.

Onderhoud: een standaard wasprogramma van 30 graden is voldoende om het hoeslaken proper en hygiënisch te houden.

 

Nadelen:

Enkel ledikant: houd er wel rekening mee dat dit bedlaken alleen maar geschikt is voor kinderbedjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bedlakens koopgids

 

Ken je dat gevoel, van een vers gewassen en fris bedlaken? Er is werkelijk niets dat aangenamer en fijner aanvoelt, volgens heel wat mensen. Toch blijkt het niet altijd makkelijk te zijn, om een keuze te maken uit de beste bedlakens. Zo bestaan er heel wat soorten, maten en stoffen. En dit alles voor een bepaald prijskaartje, waarin je ook veel verschillen zult zien opduiken. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk bedlakens te vergelijken. Door ook te letten op aanbiedingen en kortingen, is het altijd mogelijk om een koopje te ontdekken.

Het gebruiksgemak van een bedlaken

Een bedlaken is het laken waarmee je slaapt. Voor heel veel personen, is een vers gewassen bedlaken bovendien één van de meeste aangename dingen ter wereld. Echt iets om naar uit te kijken zelfs. Maar welk bedlaken moet je dan kiezen? Dat kan voor iedereen anders zijn, en is daarom echt een persoonlijke keuze. Toch kun je op voorhand al even een aantal factoren bekijken. Zo zullen de meeste bedlakens hoofdzakelijk verschillen op vlak van stof, formaat en soort.

Het spreekt voor zich dat ook het prijskaartje hierin zal variëren. Toch is het belangrijk dat je kiest voor een laken van kwaliteit. Eentje dat bovendien goed aanvoelt en waarbij jij je comfortabel voelt. Probeer ook rekening te houden met het onderhoud van het laken. Er is niets zo vervelend als een bedlaken dat je bijvoorbeeld niet in de wasmachine kunt stoppen. Kortom, er zijn toch heel wat elementen waar je zoal rekening mee kunt houden.

 

Het onderhoud van het bedlaken

We hebben het hierboven al even vernoemd, maar het is toch ook wel belangrijk om te letten op het onderhoud. De meeste bedlakens kun je zonder problemen in de wasmachine stoppen, en wassen op een programma van 30 graden. Toch zijn er bepaalde bedlakens die je maar beter niet in de wasmachine stopt. Deze vragen dan ook om iets meer onderhoud, en dat is niet naar de smaak van iedereen.

Probeer er ook even op te letten of het bedlaken in de droogtrommel mag gestopt worden. Het is altijd leuker en makkelijker, indien het bedlaken zonder problemen in de droogtrommel kan. Zo is het in een mum van tijd weer heerlijk droog. Het lijken misschien wel futiliteiten, maar dat is het zeker niet. Het is altijd makkelijker, en aangenamer indien je niet veel onderhoud hebt aan de bedlakens.

 

Mogelijke stoffen en de juiste maat

In je zoektocht naar het voor jou ideale bedlaken, zul je merken dat er ook heel wat onderscheid is op het gebied van stoffen. Zo zijn er heel wat mogelijke stoffen voorhanden, wat de keuze er alleen maar moeilijker op maakt. Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen voor een flanellen bedlaken. Dit is vooral een goede aanbeveling zodra het wat kouder wordt. Natuurlijk hoef je in de zomer geen flanellen bedlaken op te leggen.

Zodra het dan ook wat warmer wordt, lijken bedlakens uit katoen of linnen een betere optie te zijn. Beide lakens voelen heel zacht en comfortabel aan, zullen niet zoveel warmte afgeven als een flanellen laken. Je kunt natuurlijk een bedlaken voor in de zomer ook in de winter gebruiken. Sommige mensen hebben het nu eenmaal altijd warm, en anderen hebben het dan weer vaak te koud. Kortom de keuze van een bedlaken is vooral een persoonlijke keuze.

Verder sta je beter ook even stil bij de maat van het bedlaken. Om de juiste maat van het bedlaken te weten te komen, is het een goed idee om rekening te houden met je matras. Heb je een enkelvoudig bed? Of een tweepersoonsbed? En welke maat heeft je matras? Op basis van die informatie kun jij in een mum van tijd de ideale pasvorm van het bedlaken te weten komen.

Mogelijke prijskaartje

Tenslotte zul je merken dat bepaalde bedlakens niet langer tot de goedkope bedlakens behoren. Denk maar aan lakens gemaakt uit satijn of linnen. Deze zijn vaak iets duurder in de aankoop, alhoewel het altijd mogelijk is om een bedlaken aanbieding te spotten. Juist doordat er zoveel onderscheid is tussen de verschillende bedlakens, is het logisch dat er ook heel wat mogelijke prijskaartje te spotten zijn.

Uiteraard beslis je helemaal zelf hoeveel je maximaal wilt maar vooral ook kunt uitgeven aan een degelijke en praktisch bedlaken. Misschien kan het een hulpmiddel zijn om alvast even de verschillende online beoordelingen te raadplegen. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over de verschillende bedlakens. Dit kan zowel positief alsook negatief zijn. Maar misschien helpt het wel, indien je twijfelt tussen verschillende bedlakens.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES