Beste beveiligingssysteem

Laatste update: 22.02.24

 

Beveiligingssystemen test van 2024

 

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan? Dan kun je misschien even nadenken over een degelijk beveiligingssysteem. Zo krijgen inbrekers geen kans en kun je toch met een gerust hart op reis vertrekken. In onze koopgids helpen wij jou graag verder in de zoektocht naar het ideale beveiligingssysteem. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat de KlikAanKlikUit ALSET-2000 NL een krachtig apparaat is dat helemaal draadloos en met sensoren functioneert. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de RedStar Toner. Het is een degelijk alternatief waarbij de set maar liefst 4 afzonderlijke beveiligingscamera’s telt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Beveiligingssysteem reviews – top 5

 

 

Als je met een gerust hart je huis wilt achterlaten terwijl je op vakantie gaat dan koop je best een beveiligingssysteem. Zo is je huis beschermd tegen inbrekers en kan jij ten volle van je vakantie genieten. De volgende vijf beveiligingssystemen zijn onderzocht en vergeleken op basis van de beoordelingen van gebruikers. Gebruik deze informatie om er zelf het beste beveiligingssysteem uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. KlikAanKlikUit ALSET-2000 NL

 

De KlikAanKlikUit ALSET-2000 NL is een draadloos beveiligingssysteem om je huis te beschermen. Het bestaat uit sensoren en een sirene. De sensoren bevestig je aan ramen of deuren. Als iemand dan een deur of raam opent wordt je gewaarschuwd via de luide sirene. Je kunt ook bewegingssensoren plaatsen in ruimtes.

Er wordt een afstandsbediening meegeleverd om het systeem in of uit te schakelen en je kunt zelfs nog extra sensoren aan het systeem toevoegen. Per sirene kun je 16 toestellen installeren. Je kunt de sirene binnenshuis plaatsen maar ook buitenshuis omdat hij waterbestendig is.

De kopers geven een goed advies en dat kun je ook merken aan de reviews. Het apparaat is eenvoudig om te installeren en zelfs nog makkelijker om te gebruiken. Het werkt perfect en één koper zou er graag in de toekomst een rookmelder bij zien.

Met een degelijk beveiligingssysteem is het mogelijk om je eigendom te beschermen en te bewaken. Met dit handige draadloze toestel is dit volgens heel wat kopers een fluitje van een cent. Toch is het belangrijk om eerst even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen die aan dit beveiligingssysteem verbonden zijn.

 

Voordelen: 

Werkwijze: de set bestaat uit een aantal sensoren en een sirene. Het is dus de bedoeling dat je de sensoren op bepaalde plaatsen in het huis gaat bevestigen. Denk hierbij maar aan een deur of een raam. Op het moment dat de deur of het raam geopend wordt, zal er een alarm afgaan.

Waterbestendig: je hoeft je geen zorgen te maken want de sirene is perfect waterbestendig. Op die manier kun je het apparaatje zowel binnen- als buitenshuis gaan bevestigen.

Installatie: je zult meteen merken dat het bijzonder eenvoudig is om dit beveiligingssysteem te installeren en het ook vrij vlot verloopt.

 

Nadelen: 

Geen rookmelder: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat dit apparaatje niet over een rookmelder beschikt. En dit is voor één enkele gebruiker wel een minpuntje.

Budget: het is niet meteen het product met de laagste prijs en dat zou misschien in de toekomst voor sommigen ook een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. RedStar Toner

 

Deze set bestaat uit 4 camera’s waarmee je alles op elk moment kunt zien via je smartphone. De opnames gebeuren met een resolutie van 720p voor heldere videokwaliteit. De camera’s zijn uitgerust met een metalen behuizing voor binnen- en buitengebruik en beschikken over led’s om ‘s nachts tot op een afstand van 40 meter te kunnen zien.

De DVR beschikt over USB uitgangen om eventueel een muis of een ander toestel erop aan te sluiten. Verder wordt dit product nog geleverd met een handleiding.

Hoewel er nog maar één review op het internet staat over deze beveiligingssysteem aanbieding is het advies van de koper positief. De set is eenvoudig om te installeren en is gebruiksvriendelijk. De beelden zijn van topkwaliteit.

Ook met de RedStar Toner mag je rekenen op een zeer degelijk en krachtig beveiligingssysteem. Je zult meteen merken dat de geleverde set uit maar liefst 4 verschillende camera toestellen bestaat. Bovendien kun je alle beelden ook op je tablet of smartphone gaan opvragen en bekijken. Daardoor zou het zeker wel eens tot de populairste toestellen kunnen behoren.

 

Voordelen: 

Resolutie: je kunt rekenen op een degelijke resolutie van maar liefst 720 pixels. Hierbij is de kwaliteit van het beeld bijzonder helder en duidelijk.

Nachtzicht: doordat de camera’s zijn uitgerust met LED lampen, kun je ook ’s nachts hele duidelijke beelden maken. Dit tot wel 40 meter ver.

Handig in gebruik: het apparaat wordt voorzien van een duidelijke en informatie handleiding. Daarnaast zul je merken dat de DVR is uitgerust met meerdere USB uitgangen.

 

Nadelen: 

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst. Toch merken we dat de gebruiker duidelijk heel tevreden is over het apparaat. Dit maakt het voor ons iets moeilijker om eventuele nadelen tijdig te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. CleverLoop 3 binnencamera’s

 

De Cleverloop is een draadloos beveiligingssysteem die uitgerust is met nachtzicht en bewegingsdetectie. De camera’s zijn geschikt voor binnen en buiten en werken via wifi. De camera’s leggen alle bewegingen vast, van huisdieren tot indringers en passerende voertuigen. Daarna worden de onbelangrijke bewegingen gefilterd en ontvang je alleen meldingen bij belangrijke gebeurtenissen.

Cleverloop kan de locatiebepaling van je smartphone gebruiken om het systeem in of uit te schakelen op basis van je huidige locatie. Het systeem ondersteunt maximaal 4 camera’s en de beelden van verdachte activiteiten worden opgeslagen op het intern geheugen. Deze set wordt geleverd met 3 draadloze binnencamera’s.

De enigste gebruiker die hier een beoordeling over nagelaten heeft vindt het een topproduct. Het systeem heeft ook een microfoon en luidsprekers dus je kunt iets inspreken om eventuele inbrekers af te schrikken. Het is een duur product maar zijn prijs meer dan waard.

Indien je op zoek bent naar een degelijk beveiligingssysteem dat meteen ook draadloos werkt dan kun je altijd dit model van CleverLoop eens grondig bekijken. CleverLoop is een bekend merk dus het zal niet verwonderen als het voor sommige personen ook als het beste merk omschreven wordt.

 

Voordelen: 

Werkwijze: de camera’s functioneren op basis van een handige wifi verbinding. Daarnaast is het mogelijk om deze camera’s zowel binnen- alsook buitenshuis te plaatsen.

Melding: je zult merken dat de camera’s werkelijk alles gaan waarnemen en registreren. Vervolgens wordt een selectie gemaakt uit de beelden en enkel bij verdachte beelden zul je een melding ontvangen.

Set: bij de aankoop van dit beveiligingssysteem zul je merken dat de set uit maar liefst 3 verschillende camera’s bestaat.

 

Nadelen: 

Budget: het is mogelijk dat sommige potentiële gebruikers het prijskaartje misschien wel aan de hoge kant vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. CleverLoop 4 buitencamera’s

 

Dit beveiligingssysteem van Cleverloop is net zoals het vorige product een zelflerend camerasysteem. Het beschikt ook over nachtzicht en bewegingsdetectie en wordt geleverd met 4 buitencamera’s. Deze werken alle vier via wifi dus geen last meer met kabels.

Alle bewegingen worden vastgelegd maar enkel de belangrijke bewegingen worden eruit gefilterd en gemeld. Beelden worden opgeslagen op de interne harde schijf of geupload op de cloud. Je kunt ook een externe harde schijf aansluiten. Je kunt altijd in realtime de videobeelden bekijken op je smartphone.

Het beveiligingssysteem valt in de smaak bij de kopers, zij vinden dat het goed werkt en ook makkelijk te installeren is. Het feit dat je niet maandelijk moet betalen voor beeldopslag was voor één koper de doorslag om deze set te kopen. Het heeft wel een hoge prijs dus je zult het niet vinden onder de categorie van goedkope beveiligingssystemen.

Net zoals het voorgaande product is ook dit beveiligingssysteem afkomstig van het bekende merk CleverLoop. Dit doet vermoeden dat het misschien wel eens één van de populairste merken zou kunnen zijn. Toch is het belangrijk om even de voor- en nadelen van het systeem te raadplegen. Op die manier krijg je een beter beeld van de mogelijkheden van het apparaat.

 

Voordelen: 

Set: deze set bestaat uit maar liefst 4 verschillende camera’s om buitenshuis te plaatsen. Deze camera’s functioneren op basis van een wifi verbinding en zijn dus perfect draadloos. De camera’s zijn uitgerust met bewegingsdetectie en zelfs met nachtzicht.

Melding: je zult enkel een alarmsignaal ontvangen wanneer er verdachte beelden gedetecteerd zijn.

Handig in gebruik: alle gemaakte beelden die worden automatische op de ingebouwde harde schijf bewaard. Het is daarnaast ook mogelijk om een extra externe harde schijf op het toestel aan te sluiten.

 

Nadelen: 

Kostenplaatje: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je dit beveiligingssysteem niet meteen tussen de goedkope apparaten zult hoeven te zoeken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. KlikAanKlikUit Bewegingssensor ALMDT-2000

 

Deze draadloze bewegingssensor van KlikAanKlikUit is ideaal om je te waarschuwen bij ongewenste bewegingen rondom je huis.

Je moet deze bewegingsdetector wel aan een alarmsysteem met een sirene koppelen. Het heeft een lange batterijduur zodat je deze niet altijd hoeft te vervangen.

Het heeft een bereik van 70 meter binnen en 120 meter buiten. Als je deze sensor combineert met de sirene en het OCTOPUS Control Station dan kun je meldingen ontvangen op je smartphone bij detectie. Als de sensor wordt verwijderd wordt de sirene ook geactiveerd.

De sensor is eenvoudig om te installeren en werkt goed. Het is een goedkope sensor maar je moet het wel combineren met een sirene om je huis effectief te beveiligen.

Tot slot kun je natuurlijk ook nog altijd opteren voor dit beveiligingssysteem van het bekende merk KlikAanKlikUit. Dit model is helemaal draadloos en werkt op basis van een krachtige wifi verbinding. Op het moment dat er iets verdacht gedetecteerd wordt dan zul je merken dat er een alarmsignaal afgaat.

 

Voordelen: 

Batterij: het apparaat werkt op een bijzonder krachtige batterij die over een lange levensduur beschikt. Zo hoef je de batterij niet om de haverklap te gaan vervangen.

Bereik: wanneer je de camera’s binnenshuis plaats dan kun je rekenen op een maximaal bereik van zo een 70 meter. Op het moment dat je de camera’s buitenshuis plaatst mag je zeker zijn van een bereik van ruim 120 meter.

 

Nadelen: 

De kopers zijn werkelijk allemaal overtuigd van de voordelen en de kwaliteit van het beveiligingssysteem.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Beveiligingssystemen koopgids

 

Koop een beveiligingssysteem om je woning te beveiligen tegen inbrekers. Je kunt verschillende apparaten kopen die daarbij kunnen helpen zoals een bewegingsdetector, een alarm, DVR camera’s, enzovoort. Om het beste beveiligingssysteem te kopen voor jouw situatie moet je rekening houden met de functies, de verbinding onderling en met een meldkamer en de prijs van het product. We bespreken deze punten zodat je de informatie kunt gebruiken om aanbiedingen te vergelijken.

Functies van een beveiligingssysteem

Een beveiligingssysteem beschikt over vele onderdelen die natuurlijk belangrijk zijn om je woning zo goed mogelijk te beschermen tegen inbrekers. Een alarm is een essentieel onderdeel hiervan en je moet een keuze maken tussen een stil en een luid alarm.

Het voordeel van een luid alarm is dat het de inbrekers zal afschrikken en andere personen waarschuwen dat er iets aan de hand is. Een stil alarm is een aanbeveling want het staat in contact met een alarmcentrale en gaat af wanneer er inbrekers gedetecteerd worden. De werknemers van de alarmcentrale nemen meteen contact op met de politie die naar jouw woning zullen rijden om de inbrekers te klissen.

Je kunt tegenwoordig een stil alarm ook verbinden met een app op jouw telefoon. Zo wordt je zelf gewaarschuwd bij een inbraak en dan moet je natuurlijk zelf de politie verwittigen. Het voordeel van deze app is dat je het alarmsysteem vanop afstand kunt aan- of afzetten. Dit verhoogt het gebruiksgemak van een beveiligingssysteem aanzienlijk.

Andere apparaten die je op het systeem aansluit zijn camera’s, detectoren, enzovoort. De goedkope beveiligingssystemen worden meestal geleverd met weinig extra’s maar kun je zelf nog uitbreiden door accessoires en onderdelen te kopen.

 

Bedraad of draadloos systeem

Als je op zoek bent naar een beveiligingssysteem aanbieding die je eenvoudig kunt installeren dan is het beter om voor een draadloos model te kiezen. Je hoeft minder kabels door je huis te laten lopen en de installatie is veel makkelijker. Het grootste probleem met dit type is dat je last kunt hebben van storingen wanneer de beelden draadloos naar de ontvanger gestuurd worden.

Vergeet ook niet dat je de onderdelen elk apart van stroom moet voorzien dus je zult de meeste apparaten wel nog met het stopcontact moeten verbinden. Ze zullen enkel onderling draadloos met elkaar verbonden zijn. Sommige apparaten kunnen werken op batterijen, zoals een detector, maar je zult deze batterijen af en toe moeten vervangen.

Een draadloze verbinding kan eenvoudig gehackt worden als je het niet goed beveiligd en heeft meestal ook een beperkt bereik. Dit is echter ook het geval met een bedraad product want je kunt maar zo ver gaan als de lengte van de kabel.

Als je kiest voor een bedraad systeem dan zal het iets langer duren om het product te installeren. Je zult ook meer draden doorheen je woning hebben maar het risico op storingen is miniem.

 

Wil je een meldkamer

Een meldkamer is eigenlijk een alarmcentrale waarmee je beveiligingssysteem gekoppeld wordt. Dit zorgt ervoor dat je op beide oren kunt slapen want de meldkamer waakt over de veiligheid van je huis. Zowel overdag als ‘s nachts is er altijd personeel aanwezig in een meldkamer die de politie of brandweer meteen kan verwittigen in geval van nood. Het personeel van de meldkamer ontvangt gedetailleerde informatie van jouw systeem, bijvoorbeeld van een rookdetector, zodat ze meteen de bevoegde dienst kunnen waarschuwen om hulp te sturen.

Deze service is natuurlijk niet gratis maar je kunt voor €10 per maand al een meldkamer koppelen aan je systeem. Voor deze prijs is het zeker aangeraden want de rust die je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar. Sluit niet meteen een langdurig contract af maar begin eventueel met een jaar en zorg ervoor dat je het contract maandelijks kunt opzeggen indien je niet tevreden bent.

Hoeveel kost een beveiligingssysteem

De aankoop van een goed systeem om je huis te beveiligen kan natuurlijk een dure situatie zijn. Je zult al gauw enkele honderden euro’s op tafel mogen leggen en je moet ook rekening houden met eventuele maandelijkse kosten zoals bijvoorbeeld voor een meldkamer.

Er kunnen ook andere kosten bijkomen, je kunt bijvoorbeeld betalen voor een cloud-service om de beelden van je camera’s online op te slaan. Voor een belangrijke aankoop zoals deze is het beter dat je een budget opstelt gebaseerd op de functies en apparaten die je bij het systeem wilt hebben.

Je kunt dan verschillende producten vergelijken zodat je het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt vinden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES