5 Beste Bewakingscamera’s Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Bewakingscamera’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De beste bewakingscamera kan ervoor zorgen dat je met een veilig gevoel op reis kunt vertrekken of naar het trouwfeest van je beste vriendin kunt gaan. Wij begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om nu te weten wat precies de beste bewakingscamera is en daarom willen wij jou graag helpen. Wij zijn voor jou alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde bewakingscamera’s. En zo zijn we onder andere uitgekomen bij de EZVIZ by Hikvision Mini O 180 bewakingscamera. Het is een vrij compact apparaat dat je makkelijk en zonder problemen binnenshuis kunt gaan installeren. Wanneer je voor de Safe Alarm Dummy bewakingscamera kiest dan hoef je zeker niets te vrezen. Het is net zoals het vorige product degelijk en kwalitatief heel erg sterk. En je kunt er op een makkelijke manier inbrekers mee afschrikken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Bewakingscamera’s (Reviews) van 2024

 

Wil jij je nog veiliger voelen bij jou thuis of wil je op reis vertrekken zonder zorgen wetende dat je huis veilig zal zijn? Koop dan een bewakingscamera die je helpt om een oogje in het zeil te houden. Wij hebben vijf verschillende producten vergeleken op basis van het advies van gebruikers. Lees gerust verder en kies er zelf de beste bewakingscamera uit.

 

1. Ezviz by Hikvision Mini O 180 IP beveiligingscamera

 

Met de Mini O bewakingscamera van het merk EZVIZ by Hikvision haal je een compacte maar degelijk apparaat in huis. Deze IP beveiligingscamera kun je zonder problemen binnenshuis gebruiken. Zo kun jij op een eenvoudige manier controleren wat er in een bepaalde ruimte of kamer aan het gebeuren is. Ideaal bijvoorbeeld wanneer je kleine kindjes hebt.

Dankzij de Dual-band wifi kun je rekenen op een stabiele en bijzonder snelle wifi verbinding. Dankzij de Full HD resolutie kun je dan weer genieten van uitstekend en helder beeldmateriaal. Het is een handig apparaat met een maximale kijkhoek van zo’n 180 graden en bovendien kun je ook genieten van nachtzicht.

Het toestel is voorzien van een handige SD kaart om alle gegevens te kunnen opslaan. Verder is er ook een degelijke speaker en zelfs microfoon beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat er tot op heden nog helemaal geen negatieve online beoordelingen bij het toestel zijn geplaatst. De kopers zijn niet alleen tevreden over het gebruik maar ook over de kwaliteit van deze bewakingscamera.

Ben je zonet bevallen van je eerste kindje? Dan is het wel handig om hem of haar continu in de gaten te kunnen houden. Ook ’s nachts. Met deze compacte bewakingscamera is dat helemaal geen enkel probleem. Je kunt op een snelle en eenvoudige manier perfect de bewegingen van je kind controleren.

 

Voordelen:

Verpakking: bij de levering zul je merken dat de verpakking niet alleen een Mini O 180 wifi camera telt maar ook een voedingsadapter en een netsnoer. Verder wordt er ook gedacht aan een handige snelstartgids, schuimrubber en een metalen plaat zodat je het toestel makkelijk kunt installeren.

Nachtzicht: het toestel zorgt voor uitstekende beelden in het donker en is uitgerust met een bereik van zo’n 7,5 meter.

Handig in gebruik: het toestel is makkelijk te installeren en voorzien van een krachtige SD kaart waarop alle gegevens kunnen worden bewaard. Verder is de bewakingscamera ook voorzien van een interne microfoon en speaker functie.

Gebruiksgemak: je kunt genieten van prachtige Full HD beelden en een snelle wifi verbinding. Daarnaast is het toestel voorzien van een handige 180 graden kijkhoek.

 

Nadelen:

De kopers geven niet alleen een positief advies over de duurzaamheid van de camera maar ook over de kwaliteit en de verschillende mogelijkheden. Kortom, tot op heden zijn er nog helemaal geen negatieve online reviews bij het apparaat genoteerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Safe Alarm Dummy 360 graden beveiligingscameras met LED

 

Deze dummy bewakingscamera is vooral bedoeld om eventuele inbrekers af te schrikken. Het is uitgerust met een rode knipperende LED lamp en kan ook draaien zodat het er realistischer uitziet.

Je kunt dit product bevestigen aan de muur of aan het plafond en je hebt geen bekabeling nodig. Deze camera is geschikt voor binnen en buiten en werkt op batterijen. Door de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope bewakingscamera’s.

Volgens de meeste online reviews vinden de gebruikers dit een top product. Het is van goede kwaliteit voor een goedkope prijs en is handig in gebruik. Hang het zichtbaar op en plak een officiële camerabewaking sticker aan de voorkant van je huis. Volgens één koper kun je niet zien dat het een dummy is maar volgens een andere koper kan het knipperlicht net een teken zijn dat het niet echt is.

Als je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke bewakingscamera maar er liefst van al niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan is dit model misschien wel iets voor jou. In vergelijking met de andere bewakingscamera’s heeft dit apparaat van Safe Alarm de laagste prijs. Daardoor zou het zomaar eens tot één van de populairste toestellen kunnen behoren.

 

Voordelen:

Doel: deze draaibare bewakingscamera is voorzien van een handig LED lampje dat knippert en daardoor eventuele dieven goed kan afschrikken.

Aankoopprijs: zodra je de prijs van deze bewakingscamera ziet dan zul je meteen aangenaam verrast zijn.

Handig in gebruik: het is bijzonder eenvoudig om deze bewakingscamera te plaatsen doordat je helemaal geen kabels meer nodig hebt. Bovendien kun je het toestel zowel binnenshuis alsook buitenshuis probleemloos gebruiken.

Voeding: deze bewakingscamera werkt op basis van krachtige en duurzame batterijen.

 

Nadelen:

Dummy: ondanks de vele positieve online reviews is één enkele koper toch niet helemaal zeker van de veiligheid. Zo zou het toch wel opvallen dat het om een dummy apparaat gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Beveiligingscamera set draadloos 4 Camera’s + NVR 1080p Full HD Plug & Play

 

Deze bewakingscamera set werkt draadloos via 2.4G Wifi en heeft door de verbeterde module een bereik van 100 meter. Door muren werken ze zelfs tot een afstand van 30 meter. De camera’s werken zowel goed tijdens de dag als tijdens de nacht dankzij het nachtzicht.

De set bestaat uit 4 Full HD camera’s en een NVR. Als één van de vier camera’s een beweging detecteert, dan ontvang je een bericht en je kunt de beelden zelfs op je smartphone of op internet bekijken.

Over dit product is momenteel nog maar één review geschreven. De koper van deze set vindt het eenvoudig in gebruik en is tevreden over het design. De beeldkwaliteit is goed maar er werd wel nergens vermeld dat je nog een harde schijf apart moet bijkopen om in de recorder te plaatsen.

Ook met de NVR kit kun je rekenen op een degelijk product volgens sommige kopers. Het is iets duurder in vergelijking met de voorgaande bewakingscamera maar toch beschikt het over heel wat mogelijkheden. Sommigen zijn er zelfs van overtuigd dat NVR kit veruit het beste merk is op het gebied van degelijke bewakingscamera’s.

 

Voordelen:

Bereik: met deze bewakingscamera kun je probleemloos een bereik halen van ruim 100 meter. Indien er heel wat muren of obstakels tussen zitten dan kun je nog altijd rekenen op ongeveer 30 meter.

Nachtzicht: dit model is uitgerust met nachtzicht waardoor je dus ook ’s nachts een duidelijk beeld krijgt op de camera.

Handig in gebruik: bij aankoop krijg je er niet alleen 4 Full HD bewakingscamera’s bij maar ook een handige NVR. Bovendien is het zelfs mogelijk om de beelden te bekijken door middel van je smartphone.

 

Nadelen:

Gebruiksonvriendelijk: een kleine minderheid van de kopers vindt dat het apparaat helemaal niet zo gebruiksvriendelijk is.

Matige kwaliteit: andere gebruikers hebben ondervonden dat er geen hard disk in de recorder aanwezig was en dat het apparaat niet echt duurzaam is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cleverdog Smart Wi-Fi security camera met Night vision

 

Deze bewakingscamera met Wifi kan ook gebruikt worden als babyfoon of als communicatiemiddel. Je kunt deze camera aan je smartphone koppelen en je ontvangt direct live beelden met de installatie van de Clever Dog app of Doby. Het toestel beschikt over een ingebouwde microfoon waarmee je kunt communiceren.

Je kunt een SD kaart in de camera steken om zo de videobeelden op te slaan, een kaart van 32 GB heeft plaats voor 7 dagen beeld. De camera neemt ook het geluid op en is verder nog uitgerust met nachtzicht en werkt op netstroom.

De kopers van deze bewakingscamera aanbieding zijn tevreden over de kwaliteit en de goedkope prijs. Het apparaat is handig in gebruik en makkelijk te monteren. Een koper had een probleem met de installatie en het gekozen wachtwoord die niet aanvaard werd. Deze koper is helemaal niet tevreden over zijn aankoop.

Als je nog maar net een kindje gekregen hebt dan wil je hem of haar dag en nacht in de gaten kunnen houden. Deze Cleverdog Smart bewakingscamera kun je bovendien ook gebruiken als een handige babyfoon. Bekijk alvast even de voor- en nadelen van deze handige bewakingscamera. Je kunt deze hieronder terugvinden.

 

Voordelen:

Clever Dog app: door de Clever Dog app of Doby op je smartphone te installeren, kun je zonder problemen de beelden ook op je smartphone bekijken.

Handig in gebruik: je kunt het apparaat ook als een soort van babyfoon gebruiken of een communicatiemiddel. Het is namelijk voorzien van een handige microfoon die in het toestel werd ingebouwd.

 

Nadelen:

Installatie: volgens één enkele gebruiker is het toch niet zo eenvoudig om deze bewakingscamera op een snelle manier te installeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Netatmo Presence Outdoor IP-beveiligingscamera

 

De IP bewakingscamera van Netatmo detecteert bewegingen van mensen, auto’s en dieren en zendt meldingen zodat je precies weet wat er buiten je huis gebeurt. Het apparaat beschikt over een ingebouwde schijnwerper die kan ingeschakeld worden om ongewenste bezoekers of dieren af te schrikken. Je kunt zelf de gebieden kiezen waar je meldingen wilt voor ontvangen.

De gebruikers van dit product geven een positief advies. De camera is makkelijk te monteren en is handig in gebruik. Voor één koper is de lamp erg wit maar dankzij deze lamp hebben mensen niet in de gaten dat ze ook gefilmd worden. Hoewel dit product een hoge prijs heeft zijn de meeste kopers toch tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding. De camera en de lamp reageren precies op de minste bewegingen maar het is jammer dat er nog geen functie op zit voor bekende mensen of voertuigen.

Ook met de handige en degelijke bewakingscamera van Netatmo mag je er zeker van zijn dat je een kwalitatief sterk apparaat in huis haalt. Het toestel neemt niet alleen bewegingen waar van personen maar ook van wagens en dieren. Bovendien wordt van deze beelden ook een melding gestuurd. Zo zul jij te allen tijde op de hoogte blijven van wat er allemaal gebeurt.

 

Voordelen:

Schijnwerper: het toestel is uitgerust met een degelijke ingebouwde schijnwerper. Op die manier kun je eventuele dieven tijdig afschrikken.

Handig in gebruik: het is mogelijk om zelf de gebieden of de functies te selecteren waarvan je een melding op je smartphone wilt ontvangen. Verder zul je merken dat de camera bijzonder eenvoudig is om te installeren.

 

Nadelen:

Budget: het is niet meteen één van de meest goedkope bewakingscamera’s. Dit zou dus een nadeel kunnen vormen voor sommige gebruikers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bewakingscamera’s koopgids

 

Een bewakingscamera is geen overbodige luxe meer. Veel mensen willen hun huis beveiligen tegen eventuele inbrekers en dan kun je beter zo’n product kopen. Er zijn vele factoren die je moet overwegen voordat je een bewakingscamera koopt. Wat is het doel van de camera? Wil je een analoge of een digitale camera? Draadloos of met snoer? Binnen of buiten? Wil je opslag met de cloud en hoeveel mag de camera kosten?

Wat is het doel van je aankoop?

Sommige mensen willen weinig geld uitgeven en willen vooral eventuele dieven afschrikken. Je kunt voor dit doel een dummy camera kopen die eruit ziet als een echte camera maar eigenlijk geen beelden doorstuurt en opneemt. De meeste beschikken zelfs over een knipperend rood lichtje om inbrekers te doen geloven dat de camera in werking is. Sommige kunnen zelfs meedraaien met het geluid die gemaakt wordt door een persoon.

Je kunt ook een camera kopen om mensen of objecten waar te nemen. Deze camera levert beelden op die bruikbaar zijn voor de eigenaar maar zijn meestal niet goed genoeg om gebruikt te worden door de politie of het gerecht.

Een duurdere optie is een camera kopen waar je inbrekers op kunt herkennen. Deze kosten meer geld maar zijn wel bruikbaar in het geval van een diefstal. Je kunt deze beelden overdragen aan de politie die het kan gebruiken om een verdachte te zoeken.

De duurste soort zijn de camera’s die over zo’n goede kwaliteit beschikken dat je inbrekers kunt identificeren. Dit houdt meestal in dat je meerdere camera’s nodig hebt om verschillende beelden te kunnen analyseren maar het geeft ook het beste resultaat.

 

Analoog of digitaal? Draadloos of niet?

Analoge camera’s bestaan al sinds een lange tijd, ze worden ook elk jaar goedkoper. Het nadeel met deze camera’s is dat de beeldkwaliteit niet optimaal is. Het zal moeilijker zijn om personen te herkennen op het beeld en kan dus meestal niet gebruikt worden bij een diefstal of een inbraak.

Een digitale camera is duurder maar de beeldkwaliteit is ook veel beter. Deze camera’s zijn beter geschikt om je huis te beveiligen want het is makkelijker om inbrekers te herkennen. Je kunt deze camera’s meestal ook met je computer verbinden om vanaf elke locatie je huis in de gaten te houden.

Je kunt kiezen voor een draadloze camera of een camera met een kabel. Het verschil is eigenlijk niet zo groot. Een draadloze camera zendt de beelden draadloos door naar de ontvanger, je computer of je smartphone. Je mag niet vergeten dat je camera nog altijd een kabel nodig heeft om het van stroom te voorzien.

Een nadeel van een draadloze camera is dat het gevoelig kan zijn voor storingen. Het is ook makkelijker om zo’n camera te saboteren zodat je geen beelden meer ontvangt.

 

Wil je een clouddienst?

Een bewakingscamera met clouddienst biedt enkele voordelen, zo is het veel makkelijker om de camera te installeren want je hoeft zelf de instellingen van je router niet te veranderen. Dankzij deze dienst kun je overal de beelden van de camera bekijken, zelfs op je smartphone en zowel live als opgenomen beelden.

Je kunt ook berichten ontvangen wanneer de camera een beweging waargenomen heeft. Het gaat zelfs zo ver dat je camera huisdieren kan herkennen en geen onnodige berichten verstuurt.

Als je camera over een microfoon en luidspreker beschikt dan kun je zelfs tegen eventuele inbrekers praten en horen wat ze zeggen. Al deze beelden kun je in de cloud laten opslaan om ze op een later tijdstip te bekijken. Je kunt namelijk niet 24 uur per dag naar de beelden zitten kijken.

De clouddienst is echter niet gratis dus als je beelden wilt opslaan met je zeker rekening houden met de extra maandelijke kosten. Live beelden kijken is altijd gratis dus dat is geen probleem.

 

 

Gebruik en prijs van de camera

Als je van plan bent om de camera buitenshuis te hangen dan moet je erop letten als de camera daarvoor geschikt is. Alle camera’s zijn geschikt om binnen te gebruiken maar om buiten kan een camera gevoelig zijn aan bepaalde weersomstandigheden.

Als je een budget wilt opstellen moet je rekening houden met enkele honderden euro’s om één of meerdere camera’s te kopen. Het beveiligen van je huis is niet goedkoop maar je zult wel op beide oren kunnen slapen.

Zoals we eerder vermeld hebben moet je ook rekening houden met eventuele bijkomende kosten zoals bij het opslaan van je beelden op de cloud. Dit is echter enkel nodig als je van plan bent om een clouddienst te kopen.

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Nest Cam Outdoor

 

De Nest Cam Outdoor bewakingscamera wordt aangesloten op een stopcontact en geeft je dag en nacht live videobeelden. Het heeft een groothoekstand van 130º en heeft Full HD-videokwaliteit. Zowel de camera als de kabels en de adapter zijn weerbestendig dus je hoeft je geen zorgen te maken wanneer het eens regent.

Wanneer de camera activiteit waarneemt ontvang je een melding op je mobiele telefoon. Dankzij Nest Aware ziet de camera ook het verschil tussen voorwerpen en mensen. Je kunt zelfs iets zeggen via de camera dankzij de Nest app en natuurlijk ook luisteren naar wat een eventuele bezoeker jou te zeggen heeft.

De meeste kopers geven positief advies over deze bewakingscamera aanbieding maar toch zijn er ook enkele negatieve punten. Het toestel is handig in gebruik en heeft een mooi design. Ook zijn de kopers tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding. Negatieve punten zijn dat je een abonnement moet nemen om beelden te kunnen bewaren. Je hebt ook een goede Wifi nodig en de kabel is voor sommigen ook onhandig.

Met de Nest Cam Outdoor bewakingscamera kun je vanaf nu zowel overdag alsook ’s nachts een veilig gevoel creëren. Het enige dat je hoeft te doen is het apparaat gewoon aansluiten op één of ander stopcontact. Vervolgens doet het toestel voor jou de rest. Bekijk hieronder dan ook even de voor- en nadelen van deze camera.

[proscons id=”537″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES