5 best Bio Ethanol Haarden Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste bio ethanol haarden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Bio ethanol haard – sfeerhaard kies je voor een toppertje binnen zijn segment voorzien van een stevige glasplaat en krachtige brander van maar liefst 80 cm lang met een inhoud van 2 liter. Daartegenover staat de Simple Fire – Bio ethanol haard die dan weer in het oog springt vanwege zijn uitzonderlijke inbouwkarakter. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. We hopen op die manier de zoektocht voor jou net dat tikkeltje aantrekkelijker te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bio ethanol haarden koopgids

 

Een degelijke en duurzame bio ethanol haard biedt je de mogelijkheid om in de winter bepaalde kamers of ruimtes nog iets meer te verwarmen. Op die manier hoef je zeker en vast geen kou te lijden. Opdat je een goede keuze zou kunnen maken uit de beste bio ethanol haarden, is het een aanbeveling om met bepaalde factoren rekening te houden. Zo kun je aandacht besteden aan het gebruiksgemak, de voordelen, het type en de veiligheid wanneer je de verschillende modellen en aanbiedingen gaat vergelijken. En wie weet zit er ergens wel een aantrekkelijke bio ethanol haard aanbieding tussen.

Wat is een bio ethanol haard en het gebruiksgemak

Wanneer je op zoek gaat naar een bio ethanol haard dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat dit precies allemaal inhoudt. Het spreekt voor zich dat een bio ethanol haard voor het grootste gedeelte op bio ethanol werkt. Bio ethanol is een soort van energiebron die je op gelijk welk moment verder kunt aanvullen. Op het moment dat de haard brandt dan zal er slechts een zeer geringe hoeveelheid aan CO2 en water geproduceerd worden. Je hoeft dus geen schrik te hebben voor een eventuele uitstoot van as of roet zoals bij een houtkachel wel degelijk het geval is.

Daarnaast is de brandtijd afhankelijk van het type bio ethanol haard dat je aankoopt. Daarnaast is de brandtijd ook afhankelijk van andere factoren zoals bijvoorbeeld de brandstofcapaciteit en de grootte van de vlam. Zo zullen de meeste modellen een brandtijd hebben die zich situeert tussen de 1 tot 10 uur. Kortom met een bio ethanol haard haal je een zeer degelijk maar bovenal heel duurzaam product in huis. Het is dan ook raadzaam om verschillende modellen te bekijken alvorens je de overgaat tot de aankoop van een bio ethanol haard.

 

De voordelen van een bio ethanol haard

Wanneer je besluit om een bio ethanol haard aan te kopen dan zul je merken dat dit model ook heel wat voordelen met zich meebrengt. Heel veel mensen denken dat een bio ethanol haard enkel zorgt voor sfeerverlichting en decoratie. Niets is echter minder waar. Een bio ethanol haard zorgt wel degelijk ook voor heel wat warmte en kan een ruimte in een mum van tijd verwarmen. Daarnaast heb je helemaal geen schoorsteen nodig wanneer je een bio ethanol haard gebruikt. Op die manier ontstaat er iets meer vrijheid omdat je geen onnodige aanpassingen of verbouwingen moet doen aan je huis.

Kortom het is ondertussen duidelijk dat een bio ethanol haard bijzonder eenvoudig en handig is om te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is de brander opvullen met bio ethanol en dit door middel van een aansteker aansteken. Het voordeel is dat je je handen helemaal niet hoeft vuil te maken en dat je achteraf ook niets hoeft schoon te maken. Tot slot is een bio ethanol haard ook bijzonder milieuvriendelijk. De impact op het milieu of de omgeving is bijzonder gering. Het is dus zeker en vast de moeite waard om een bio ethanol haard in overweging te nemen.

 

Het type bio ethanol haard

In de zoektocht naar een degelijke bio ethanol haard zul je merken dat er eigenlijk 3 mogelijkheden zijn. Zo heb je de tafelhaarden, de wandhaarden en tot slot de buitenhaarden. Wanneer je op zoek bent naar een compact en klein toestel dan is de tafelhaard werkelijk iets voor jou. Deze zul je bovendien ook gewoon tussen de goedkope bio ethanol haarden kunnen spotten. Je kunt deze modellen gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere verplaatsen. Deze exemplaren zijn meer decoratief dan functioneel.

Met een wandhaard haal je niet alleen een decoratief toestel maar tegelijk ook een functioneel apparaat in huis. Ze bieden veel meer warmte in vergelijking met een gewone tafelhaard en zijn daardoor ook net een tikkeltje duurder. Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor een buitenhaard. Net zoals een wandhaard zul je deze niet meer tussen de goedkope exemplaren kunnen vinden. Ze bieden echter wel heel wat warmte en zijn bijzonder krachtig.

Veiligheidsmaatregelen

Het is ondertussen wel al duidelijk dat er heel wat voordelen verbonden zijn aan een degelijk bio ethanol haard. Toch is het ook belangrijk dat je zoveel mogelijk de veiligheidsregels in acht neemt. In de eerste plaats is het logisch dat je kinderen beter niet in de buurt van de haard laat komen net zoals eventuele huisdieren. Je moet er ook rekening mee houden dat de brandstof bio ethanol licht ontvlambaar en dus niet ongevaarlijk is.

Het is dus belangrijk dat je de bio ethanol haard steeds opnieuw goed en voldoende laat afkoelen. Probeer je ook te houden aan de opgegeven hoeveelheid vloeistof. Doe er zeker nooit meer in dan aangegeven staat in de handleiding. De gevaarlijkste exemplaren zijn eigenlijk de tafelhaarden. Dit heeft vooral te maken met het feit dat deze toestellen vrij compact en niet zo stabiel staan.

 

5 best Bio Ethanol Haarden (Reviews) van 2024

 

In de winter kan het soms behoorlijk koud zijn en dan is elk beetje warmte zeker en vast welkom. Met een bio ethanol haard kun je dit probleem heel gemakkelijk oplossen. Doordat er tegenwoordig zoveel opties op de markt gebracht zijn, is het niet altijd even eenvoudig om een correcte keuze te maken. Daarom hebben wij jou geholpen door een selectie te maken uit de beste bio ethanol haarden. Bekijk deze 5 topproducten hieronder rustig en wie weet zit er wel een bio ethanol haard aanbieding tussen.

 

1. Bio ethanol haard – sfeerhaard met glasplaat – Ingebouwde- Isolatie – Wandhaard

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je op zoek naar een luxe bio ethanol haard die aan de wand of in de muur kan worden geïnstalleerd? Dan loont het de moeite om dit exemplaar van het bekende merk Simple Fire eens onder de loep te nemen. Dat je met dit product niet meteen voor de bio-ethanol haard met de laagste prijs noch voor één van de goedkope alternatieven kiest, mag meteen duidelijk zijn. Toch lijken heel wat klanten overtuigd, getuige het positieve advies in de online reviews én de mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren. Maar wat maakt deze sfeerhaard zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit.

De sfeerhaard van Simple Fire wordt gekenmerkt door een breedte van 120 cm, een hoogte van 56 cm en een aanvullende diepte van 16,5 cm wat resulteert in een gewicht van maximaal 22 kg en een brander met een lengte van 80 cm en inhoud van 2 liter. Hoewel hij op het eerste gezicht dus vrij compact oogt, weet hij een vermogen tot 3 kW of 3000 watt te genereren alsook een brandduur van 3 tot 6 uur afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte bio ethanol.

Verder is de sfeerhaard vervaardigd uit duurzaam gepoedercoat staal en afgewerkt in een designvol wit jasje waardoor hij in eender welk interieur perfect tot uiting komt. De brander daarentegen is uit stevig en hoog kwalitatief INOX staal vervaardigd.

 

Voordelen

Materiaal: terwijl de haard voornamelijk uit gepoedercoat staal bestaat, werd voor de brander gekozen om te werken met INOX staal.

Brander: de brander kent een lengte van maximaal 80 cm en een inhoud van 2 liter. 

Vermogen: bij correct gebruik kan een aanzienlijk vermogen tot 3 kW of 3000 watt worden beoogd.

Brandduur: de brandduur kan variëren van 3 tot 6 uren afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte bio ethanol.

 

Nadelen

Niet vrijstaand: ben je specifiek op zoek naar een vrijstaande bio ethanol haard, dan is dit exemplaar van Simple Fire niet meteen de beste aanbeveling.

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Simple Fire – Bio ethanol haard – met glasplaat – 180 x 49 cm – sfeerhaard

 

De Simple Fire bio ethanol haard – met geïntegreerde glasplaat – wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 180 bij 49 cm en werd afgewerkt in een prachtige moderne inox kleur. Ben je toch niet helemaal dol op dit unieke design, panikeer dan alvast niet want zo blijkt deze sfeerhaard nog in 3 andere stijlvolle designs te bestellen. Kortom, er is wel degelijk voor elk wat wils!

Over de totale lengte van de sfeerhaard werden 3 krachtige branders geïnstalleerd die elk op hun beurt een breedte van 46 cm en een inhoud van 1 liter waarborgen. Dit resulteert in een verwarmingsvermogen tot 3 kW en een ruime brandtijd tot wel 4 uren; weliswaar rekening houdend met de kwaliteit van de gebruikte bio-ethanol.

Ben je op zoek naar een hangende bio ethanol haard dan is dit model van Simple Fire werkelijk een schot in de roos. Zo kun je hem hangend aan de muur installeren of inwerken in de muur of een gipsplaat wat het plaatje helemaal compleet maakt. Hij wordt geleverd inclusief glasplaat, deksels voor het blussen van de vlammen en een instructieve handleiding. Ondanks het hogere prijskaartje, zijn heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen

Formaat: de bio ethanol sfeerhaard kent een totale afmeting van 180 x 49 x 18 cm en een bijbehorend gewicht van ongeveer 25 kg.

Branders: hij is gezegend met 3 krachtige branders die elk op hun beurt een breedte waarborgen van 45 cm en een inhoud van 1 liter.

Brandtijd: afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte bio ethanol, kan een ruime brandtijd tot 4 uren worden geleverd.

Installatie: de haard is bedoeld om aan een muur te bevestigen of in een reeds bestaande opening of gipsplaat in de woning te worden ingebouwd.

 

Nadelen

Niet budgetvriendelijk: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Young Mountain – Bio Ethanol Tafelhaard – Sfeerhaard – Decoratieve haard

 

In vergelijking met de vorige 2 toppertjes binnen dit segment, lijk je met de Young Mountain bio ethanol tafelhaard wel meteen voor een aanbieding te kiezen. Zijn compacte design van 19 x 20 x 35 cm in combinatie met het al even beperkte gewicht van amper 2 kg, maken deze sfeerhaard bijzonder handzaam in gebruik en geschikt om op eender welke tafel te installeren.

De Young Mountain bio ethanol tafelhaard kenmerkt zich door een modern, strak en geheel tijdloos design waardoor hij in eender welk interieur perfect tot uiting weet te komen. Afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte bio ethanol kan een ruime brandduur van 1 tot anderhalf uur worden geleverd waarna je hem even – gedurende 5 minuten – moet laten afkoelen. Bij aankoop van dit toestel worden eveneens een vlamdover en instructieve handleiding aangeboden.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren aan waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van de geleverde prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt deze bio ethanol sfeerhaard alvast een pak toegankelijker bij het grote publiek.

Formaat: de sfeerhaard is ongeveer 19 cm breed, 20 cm hoog en ruim 35 cm lang en bijgevolg bijzonder handzaam.

Brandduur: hij is in staat om een ruime brandduur van ongeveer 1 à 1,5 uren te leveren, weliswaar rekening houdend met de kwaliteit van het gebruikte bio ethanol.

 

Nadelen

Geen inbouw: ben je op zoek naar een sfeervolle inbouw bio ethanol haard dan voldoet dit apparaat uiteraard niet geheel aan de wensen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bio-ethanol haard – Inzethaard – Sfeerhaard – (64,80 x 37,40 cm) – TÜV – CE Gecertificeerd

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de bio ethanol haard van het bekende en populaire merk Kratki. De sfeerhaard – die meteen in het oog springt vanwege zijn dubbele TÜV én CE certificering – kent een totale afmeting van 64,8 x 37,4 cm en een bijbehorend gewicht van ongeveer 8,4 kg. Dit alles resulteert in een branderinhoud van zo’n 0,2 liter en een brandstof gegeven van 96,9% vloeibare bio-ethanol.

De bio ethanol haard werd vervaardigd uit duurzaam RVS materiaal en afgewerkt in een zwart design. Net zoals de meeste andere toppertjes binnen deze reeks, wordt ook deze haard beschouwd als een optimale wandhaard met een ruime brandtijd van maar liefst 2 tot 5 uren – rekening houdend met een inhoud van 1 liter bio ethanol.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Slechts een enkele koper is minder tevreden over de kwaliteit zonder daarbij verder in detail te treden en dat is jammer.

 

Voordelen

Formaat: deze bio ethanol wandhaard kent een totale afmeting van 64,8 bij 37,4 cm en is geschikt voor installatie aan de wand/ muur.

Certificaat: de wandhaard is niet alleen voorzien van het bekende CE keurmerk maar beschikt daarnaast eveneens over een TÜV markering.

Uitvoering: de sfeerhaard op bio ethanol is voornamelijk uit duurzaam RVS materiaal vervaardigd en werd daarnaast is een stijlvol zwart design gegoten.

Brandtijd: met 1 liter bio ethanol kun je een brandtijd beogen van 2 tot maximaal 5 uurtjes.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een enkele koper is jammer genoeg niet overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bio-ethanol Haard – Driezijdig – inbouw sfeerhaard -(100×50)

 

We sluiten het rijtje af met de inbouw bio ethanol haard die – net zoals het vorige toppertje – eveneens wordt aangeboden door het bekende merk Kratki. Deze luxueuze driezijdige inbouw haard blijkt voornamelijk uit duurzaam gepoedercoat metaal vervaardigd te zijn en werd afgewerkt met een krachtige brander uit kwalitatief RVS materiaal.

De haard wordt daarbij gekenmerkt door een totale afmeting van 100 x 50 x 30 cm in combinatie met een brander van 5,4 x 89,3 x 9,4 cm en een gewicht van ongeveer 29,7 kg. Dit gaat gepaard met een capaciteit van 1,4 liter die – afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte bio-ethanol – een brandtijd garandeert van 2 tot maximaal 5 uurtjes. Bij aankoop van deze sfeerhaard wordt het nodige bevestigingsmateriaal, een vlammendover en een instructieve handleiding aangeboden.

Hoewel een enkele koper niet geheel tevreden is over de geleverde kwaliteit, lijkt een grote meerderheid dit gelukkig wel wat alsnog een mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren oplevert.

 

Voordelen

Toebehoren: bij aankoop worden een vlammendover, het nodige bevestigingsmateriaal en een informatieve handleiding meegeleverd.

Brandtijd: er wordt een brandtijd van ongeveer 2 à 5 uur geschat afhankelijk van de hoeveelheid en de kwaliteit van de gebruikte bio ethanol.

Uitvoering: de haard kent een totale afmeting van 100 x 50 x 30 cm en blijkt voornamelijk uit duurzaam RVS materiaal te zijn vervaardigd.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een enkele koper is van mening dat de kwaliteit van deze haard toch wel een pak beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES