5 best Bio Ethanol Haarden Test van 2022

Laatste update: 05.07.22

 

Beste bio ethanol haarden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een degelijke bio ethanol haard zorgt niet alleen voor extra warmte maar kan een kamer ook net een tikkeltje sfeervoller gaan maken. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het ruime assortiment van bio ethanol haarden. Kies je voor een groot exemplaar of toch eerder een compacte bio ethanol haard bijvoorbeeld? Al deze factoren en meer worden uitvoerig besproken in onze koopgids. Beslis je echter om verder te scrollen naar onze top 3, dan kun je een overzicht terugvinden van de 3 best beoordeelde bio ethanol haarden. Zo is de Design4AlleZ Sfeerhaard California alvast een topproduct gebleken. Het strakke en unieke design maakt dat deze haard echt wel tot z’n recht komt in een gelijkaardige strakke en moderne woning. Met de Bio Blaze Bloc 2L mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. In tegenstelling tot het vorige product, heb je hier te maken met een duurzaam inbouwmodel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bio ethanol haarden koopgids

 

Een degelijke en duurzame bio ethanol haard biedt je de mogelijkheid om in de winter bepaalde kamers of ruimtes nog iets meer te verwarmen. Op die manier hoef je zeker en vast geen kou te lijden. Opdat je een goede keuze zou kunnen maken uit de beste bio ethanol haarden, is het een aanbeveling om met bepaalde factoren rekening te houden. Zo kun je aandacht besteden aan het gebruiksgemak, de voordelen, het type en de veiligheid wanneer je de verschillende modellen en aanbiedingen gaat vergelijken. En wie weet zit er ergens wel een aantrekkelijke bio ethanol haard aanbieding tussen.

Wat is een bio ethanol haard en het gebruiksgemak

Wanneer je op zoek gaat naar een bio ethanol haard dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat dit precies allemaal inhoudt. Het spreekt voor zich dat een bio ethanol haard voor het grootste gedeelte op bio ethanol werkt. Bio ethanol is een soort van energiebron die je op gelijk welk moment verder kunt aanvullen. Op het moment dat de haard brandt dan zal er slechts een zeer geringe hoeveelheid aan CO2 en water geproduceerd worden. Je hoeft dus geen schrik te hebben voor een eventuele uitstoot van as of roet zoals bij een houtkachel wel degelijk het geval is.

Daarnaast is de brandtijd afhankelijk van het type bio ethanol haard dat je aankoopt. Daarnaast is de brandtijd ook afhankelijk van andere factoren zoals bijvoorbeeld de brandstofcapaciteit en de grootte van de vlam. Zo zullen de meeste modellen een brandtijd hebben die zich situeert tussen de 1 tot 10 uur. Kortom met een bio ethanol haard haal je een zeer degelijk maar bovenal heel duurzaam product in huis. Het is dan ook raadzaam om verschillende modellen te bekijken alvorens je de overgaat tot de aankoop van een bio ethanol haard.

 

De voordelen van een bio ethanol haard

Wanneer je besluit om een bio ethanol haard aan te kopen dan zul je merken dat dit model ook heel wat voordelen met zich meebrengt. Heel veel mensen denken dat een bio ethanol haard enkel zorgt voor sfeerverlichting en decoratie. Niets is echter minder waar. Een bio ethanol haard zorgt wel degelijk ook voor heel wat warmte en kan een ruimte in een mum van tijd verwarmen. Daarnaast heb je helemaal geen schoorsteen nodig wanneer je een bio ethanol haard gebruikt. Op die manier ontstaat er iets meer vrijheid omdat je geen onnodige aanpassingen of verbouwingen moet doen aan je huis.

Kortom het is ondertussen duidelijk dat een bio ethanol haard bijzonder eenvoudig en handig is om te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is de brander opvullen met bio ethanol en dit door middel van een aansteker aansteken. Het voordeel is dat je je handen helemaal niet hoeft vuil te maken en dat je achteraf ook niets hoeft schoon te maken. Tot slot is een bio ethanol haard ook bijzonder milieuvriendelijk. De impact op het milieu of de omgeving is bijzonder gering. Het is dus zeker en vast de moeite waard om een bio ethanol haard in overweging te nemen.

 

Het type bio ethanol haard

In de zoektocht naar een degelijke bio ethanol haard zul je merken dat er eigenlijk 3 mogelijkheden zijn. Zo heb je de tafelhaarden, de wandhaarden en tot slot de buitenhaarden. Wanneer je op zoek bent naar een compact en klein toestel dan is de tafelhaard werkelijk iets voor jou. Deze zul je bovendien ook gewoon tussen de goedkope bio ethanol haarden kunnen spotten. Je kunt deze modellen gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere verplaatsen. Deze exemplaren zijn meer decoratief dan functioneel.

Met een wandhaard haal je niet alleen een decoratief toestel maar tegelijk ook een functioneel apparaat in huis. Ze bieden veel meer warmte in vergelijking met een gewone tafelhaard en zijn daardoor ook net een tikkeltje duurder. Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor een buitenhaard. Net zoals een wandhaard zul je deze niet meer tussen de goedkope exemplaren kunnen vinden. Ze bieden echter wel heel wat warmte en zijn bijzonder krachtig.

Veiligheidsmaatregelen

Het is ondertussen wel al duidelijk dat er heel wat voordelen verbonden zijn aan een degelijk bio ethanol haard. Toch is het ook belangrijk dat je zoveel mogelijk de veiligheidsregels in acht neemt. In de eerste plaats is het logisch dat je kinderen beter niet in de buurt van de haard laat komen net zoals eventuele huisdieren. Je moet er ook rekening mee houden dat de brandstof bio ethanol licht ontvlambaar en dus niet ongevaarlijk is.

Het is dus belangrijk dat je de bio ethanol haard steeds opnieuw goed en voldoende laat afkoelen. Probeer je ook te houden aan de opgegeven hoeveelheid vloeistof. Doe er zeker nooit meer in dan aangegeven staat in de handleiding. De gevaarlijkste exemplaren zijn eigenlijk de tafelhaarden. Dit heeft vooral te maken met het feit dat deze toestellen vrij compact en niet zo stabiel staan.

 

5 best Bio Ethanol Haarden (Reviews) van 2022

 

In de winter kan het soms behoorlijk koud zijn en dan is elk beetje warmte zeker en vast welkom. Met een bio ethanol haard kun je dit probleem heel gemakkelijk oplossen. Doordat er tegenwoordig zoveel opties op de markt gebracht zijn, is het niet altijd even eenvoudig om een correcte keuze te maken. Daarom hebben wij jou geholpen door een selectie te maken uit de beste bio ethanol haarden. Bekijk deze 5 topproducten hieronder rustig en wie weet zit er wel een bio ethanol haard aanbieding tussen.

 

1. Design4AlleZ Sfeerhaard California

 

Als je op zoek bent naar een sfeerhaard met een strak en modern design dan zou dit vrijstaand model misschien wel eens een aanbeveling kunnen zijn. Je kunt deze haard bovendien zowel buiten alsook binnen gebruiken.

Doordat je vloeibare bio ethanol gebruikt, hoef je helemaal geen afvoerkanaal te voorzien en heb je dus geen elektrische aansluiting meer nodig. Verder hoef je helemaal geen last te hebben van rook en roet waardoor je het dus ook in een appartement zou kunnen plaatsen.

Uit de enkele review die bij dit product geplaatst is, kunnen we opmaken dat de koper helemaal tevreden is over dit product. Voor hem of haar is dit werkelijk de beste bio ethanol haard. En wie weet voldoet het product ook wel aan jouw verwachtingen. Aarzel zeker niet om het ons te laten weten in een reactie.

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en duurzame bio ethanol haard die er ook nog eens trendy en fraai uitziet? Dan lijkt dit exemplaar alvast een stap in de goede richting te zijn. Toch is het altijd handig om de populairste kenmerken eens even op een rijtje te zien staan. Hieronder alvast een overzicht.

 

Voordelen

Installatie: doordat het om een vrijstaande bio ethanol haard gaat, zul je merken dat de installatie van het product vrijwel vlekkeloos verloopt. Bovendien kun je de haard binnen- of buitenshuis plaatsen.

Geen afvoerkanaal: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over één of andere afvoerkanaal aangezien je vloeibare bio ethanol kunt gebruiken.

Handig in gebruik: de bio ethanol haard is bijzonder eenvoudig om te gebruiken en produceert helemaal geen rook. En brengt verder ook geen roet met zich mee.

 

Nadelen

Prijskaartje: het is niet meteen het product met de laagste prijs en dat zou misschien wel eens als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bio Blaze Bloc 2L Biobrander

 

Als je van plan bent om te verbouwen of je bent nu toevallig aan het bouwen en je wilt een inbouwhaard voorzien, dan is dit model misschien wel wat jij zoekt. Het is geschikt voor grote ruimtes en is uitgerust met één enkele warmtestand.

Afhankelijk van de hoeveelheid vloeistof die je gebruikt, kun je de brandtijd schatten op ongeveer 6 uurtjes. Het is bovendien mogelijk om de hoogte van de vlam te regelen en ook de verbruikskosten te bepalen. De bio ethanol haard is heel gemakkelijk in te bouwen in een reeds bestaande open haard.

Ook hier kunnen de kopers helemaal geen minpunten aan het product ontdekken. Voor hen is niet alleen de goede kwaliteit een dik pluspunt maar ook de duurzaamheid van het product heel belangrijk. De meesten zijn ook nog eens overtuigd van de zeer voordelige prijs van het toestel.

Je zou uiteraard ook kunnen kiezen voor deze unieke bio ethanol haard. In tegenstelling tot het vorige product zul je merken dat het hier om een inbouw exemplaar gaat. Toch loont het de moeite om de voor- en nadelen even grondig te bekijken alvorens een beslissing te nemen.

 

Voordelen

Handig in gebruik: je zult merken dat de installatie van deze bio ethanol haard bijzonder makkelijk is en helemaal geen moeite kost. Verder is de haard voldoende krachtig of middelgrote tot grote ruimtes probleemloos te verwarmen.

Brandtijd: het is mogelijk om te genieten van maximaal 6 uurtjes brandtijd. Uiteraard hangt dit ook sterk samen met de hoeveelheid vloeistof die je uiteindelijk beslist om te gebruiken.

Gebruiksgemak: deze haard biedt verder nog heel wat leuke opties zoals het bepalen van de vlam en de hoogte ervan. Daarnaast kun je ook de verbruikskosten schatten en eventueel gaan regelen.

 

Nadelen

Prijs: ook hier zou de hoge prijs eventueel wel eens als een mogelijk puntje van aandacht kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Brulo Vierkante Inbouwhaard

 

Net zoals het voorgaande model kun je ook deze bio ethanol haard handig inbouwen. Het is uitgerust met een waterdichte brander en is ideaal om buiten te plaatsen.

Dit model is gemaakt uit een combinatie van staal en keramische wol. Door het gebruik van de keramische wol kun je een langdurige maar toch gecontroleerde vlam creëren. Je hebt helemaal geen elektrische aansluiting nodig en hoeft ook geen afvoerkanaal aan te maken. Dit allemaal vanwege de vloeibare bio ethanol die gebruikt wordt.

De koper is helemaal in de wolken met de aankoop van deze bio ethanol haard en raadt het dan ook iedereen aan. Bovendien ziet het er in het echt nog veel mooier uit dan op de afbeelding. Ook de snelle levering werd zeer op prijs gesteld.

Brulo is een bijzonder bekend merk wanneer je op zoek moet naar een degelijke bio ethanol haard. Het zal dan ook niet verwonderen indien heel wat klanten ervan overtuigd zijn dat het ook veruit het beste merk is. Laten we toch maar even op zoek gaan naar de kenmerkende eigenschappen ervan.

 

Voordelen

Installatie: ook hier zul je merken dat de bio ethanol haard bijzonder eenvoudig en snel te installeren is. Bovendien gaat hier, net zoals het vorige product, ook over een handig inbouw exemplaar.

Veiligheid: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de veiligheid van dit product aangezien de bio ethanol haard zelfs over een waterdichte brander beschikt.

Materiaal: het is een bijzonder degelijke en duurzame bio ethanol haard die enerzijds vervaardigd is uit staal en anderzijds uit keramische wol. Daardoor wordt het mogelijk om een gecontroleerde, en eventueel langdurige prachtige vlam te ontwikkelen.

Geen afvoerkanaal: ook hier hoef je helemaal geen rekening te houden met een eventueel afvoerkanaal aangezien de bio ethanol haard gebruik maakt van vloeibare bio ethanol.

 

Nadelen

Design: het is mogelijk dat het design misschien niet meteen bij iedereen in de smaak valt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sfeerhaard Design met Decostenen

 

In vergelijking met de vorige toestellen heeft deze haard een iets lagere prijs waardoor je het zeker tussen de goedkope bio ethanol haarden zult kunnen spotten.

Je kunt de haard gemakkelijk om het even waar plaatsen en het model is bovendien eenvoudig en snel te installeren. Doordat je er geen schoorsteen voor nodig hebt, kun je deze bio ethanol haard ook gemakkelijk op een appartementje installeren. Dankzij de schuiver kun jij de vlammen eenvoudig en snel doven.

Net zoals bij de voorgaande producten merken we ook hier geen enkel minpuntje op. Voor de koper is deze haard echt wel een topproduct.

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar wil je ook zeker zijn van een designvolle bio ethanol haard? Dan zouden wij jou eventueel wel kunnen aanraden om dit product wat beter onder de loep te nemen. Op die manier kom je meteen te weten of deze haard al dan niet iets voor jou is.

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult het misschien niet meteen verwachten maar toch lijkt het hier wel om een echt koopje te gaan.

Installatie: de installatie verloopt niet alleen makkelijk maar ook snel. Bovendien kun je dit type bio ethanol haard zelfs in een studio of appartementje inbouwen indien je dit wenst.

Handig in gebruik: je zult merken dat de haard voorzien is van een praktische schuiver waarmee het mogelijk wordt om de vlammen in een mum van tijd te doven.

 

Nadelen

Geen aan- en uitschakelaar: het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de haard niet voorzien is van een aan- en uitschakelaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bonn Bio-ethanol Wit Sfeerhaard

 

Indien je op zoek gaat naar de goedkope bio ethanol haarden dan zul je zeker dit model van Avantius kunnen tegenkomen. De prijs is beduidend lager in vergelijking met de voorgaande producten uit onze lijst.

Deze sfeerhaard is volledig vervaardigd uit een combinatie van hoogwaardige materialen. Bovendien heb je de keuze uit 5 verschillende kleuren waaronder wit. Zo kun jij de haard kiezen die jij het mooiste vindt. Het apparaat is voorzien van een vlammendover en is heel eenvoudig tegen de muur te installeren.

Op dit moment zijn er nog geen reviews geplaatst en daardoor is het voor ons niet eenvoudig om je verder advies te geven over dit product. Het is nu eenmaal mogelijk dat het hier nog om een vrij nieuw product gaat. Laat je dus zeker niet afschrikken door het ontbreken van een beoordeling.

Tenslotte is er ook nog altijd de optie om te kiezen voor deze unieke bio ethanol haard. Indien je liever niet zoveel geld spendeert of over een beperkt budget beschikt, dan lijkt dit product echt wel een aanbeveling te zijn.

 

Voordelen

Design: de sfeerhaard is afgewerkt in een prachtige neutrale witte kleur maar kun je ook nog in andere kleuren en designs bekomen.

Installatie: de bio ethanol haard is makkelijk te installeren tegen eender welke muur of wand.

Vlammendover: het grote pluspunt is dat deze bio ethanol haard ook nog eens is uitgerust met een bijzonder nauwkeurige vlammendover.

 

Nadelen

Te klein: het is mogelijk dat sommige kopers deze haard misschien net iets te compact zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES