5 beste Bio Ethanol Haarden Test van 2021

Laatste update: 26.07.21

 

Beste bio ethanol haarden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je bewust op zoek naar een vrijstaande bio ethanol haard dan kunnen wij jou alvast de Dalles Sfeerhaard sterk aanbevelen. Hij wordt jou aangeboden door het sterk gewaardeerde merk Design4AlleZ en wordt gekenmerkt door een strak en modern design. Tussen de inbouwhaarden zul je dan weer de Kratki bio ethanol haard kunnen tegenkomen. Dergelijk exemplaar is maar liefst 120 bij 40 cm groot en kan makkelijk in de wand of in een meubel worden ingebouwd. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, voegen we in de tabel hieronder ook een derde hedendaags topproduct toe. Op die manier kun je de voor- en nadelen van de 3 best beoordeelde producten rustig bekijken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bio ethanol haarden Koopgids

 

Wat is een bio ethanol haard en welke mogelijkheden biedt een dergelijk apparaat. Kun je het vergelijken met een traditionele open haard of biedt een bio ethanol exemplaar meer pluspunten aan? En hoe zit het dan met de veiligheid ervan? Met behulp van deze koopgids trachten wij jou een antwoord te bieden op deze vragen. Wij hopen hiermee de zoektocht naar de geschikte bio ethanol haard hierdoor net iets aangenamer te maken. Veel succes!

Het nut van een bio ethanol haard

We merken dat de zogenaamde bio ethanol haarden duidelijk aan een opmars bezig zijn. Toch stellen we vast dat ze nog niet bij iedereen zo gekend zijn en daar willen wij graag verandering in brengen. Het is dan ook een aanbeveling om deze koopgids even grondig door te nemen alvorens je de verschillende bio ethanol haarden, en eventuele aanbiedingen, met elkaar gaat vergelijken. Zo zul je meteen zien dat ze toch op heel wat punten met een traditionele open haard verschillen.

Uiteraard zijn de zogenaamde bio ethanol haarden ook in staat om een ruimte in een mum van tijd te verwarmen. Wat altijd handig is als de koude winterdagen voor de deur staan. Echter de manier waarop ze de ruimte gaan verwarmen en de wijze waarop ze werken, is verschillend met dat van de bekende traditionele haard. Dit maakt ook dat ze veiliger zijn dan hun tegenhangers, wat op zich al een belangrijk pluspunt is.

Bio ethanol haarden dragen uiteraard ook bij aan de sfeer. Ze kunnen een ruimte niet alleen warmer maken maar ook gezelliger. Hierbij heb je dan de mogelijkheid om te kiezen tussen diverse soorten bio ethanol haarden. Van de vrijstaande exemplaren tot de wandmodellen en de zogenaamde ingebouwde haarden. Kortom, heel wat keuze en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Welke pluspunten komen naar voren

Overweeg je om een bio ethanol haard aan te kopen maar heb je toch nog altijd wat twijfels? Dan kunnen wij jou misschien wel helpen om de pluspunten naar voren te brengen. In eerste instantie is een kwalitatieve bio ethanol haard niet alleen bedoeld om als decoratie of sfeerverlichting te fungeren maar is hij ook effectief in staat om een ruimte of kamer te verwarmen. Bovendien hoef je hiervoor helemaal geen elektra aansluitingen te voorzien noch heb je hiervoor een rookkanaal nodig. Wat dus resulteert in weinig tot geen verbouwingen.

Een bio ethanol haard zal dus bijgevolg niet zorgen voor roestplekken en of uitlaat van schadelijke gassen. Wat hem op het eerste zicht al een pak veiliger maakt ten opzichte van een standaard open haard. Daarnaast is een bio ethanol haard ook bestand tegen omvalbeveiliging. Kortom, het is ondertussen duidelijk dat de aanschaf van een degelijke bio ethanol haard voornamelijk pluspunten met zich meebrengt. Het enige addertje onder het gras zou wel eens het prijskaartje kunnen zijn.

 

De verschillende soorten bio ethanol haarden

Het zal je uiteraard meteen opvallen dat er wel degelijk diverse bio ethanol haarden te onderscheiden zijn. Zo zouden we een onderscheid kunnen maken op basis van het formaat. In dergelijke gevallen kunnen we de compacte tafelhaarden en iets ruimere buitenhaarden noteren. De tafelhaard is uiteraard een pak goedkoper en makkelijker te verplaatsen, maar zal dan weer minder warmte afgeven dan de grotere buitenhaard.

Daarnaast kunnen we ook een onderscheid maken op vlak van installatie. Op die manier heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een bio ethanol haard die je in de wand of een meubel gaat inbouwen en de zogenaamde vrijstaande haarden. Een vrijstaande haard kun je eender waar in- of buiten de woning plaatsen. Hij is dus makkelijk verplaatsbaar maar zal misschien net iets meer ruimte in beslag nemen. Een inbouwhaard bespaart meer ruimte, maar zal jammer genoeg een hoger prijskaartje kennen.

Enkele veiligheidsmaatregelen die je in acht kunt nemen

Tot slot willen we het nog even hebben over de extra veiligheidsmaatregelen die je zou kunnen nemen. We weten al dat een bio ethanol haard veiliger is dan een open haard, maar toch is het belangrijk om kindjes niet te dicht in de buurt te laten komen. Hetzelfde principe geldt natuurlijk ook voor huisdieren. Besef ook dat bio ethanol als brandstof licht ontvlambaar en bijgevolg niet geheel ongevaarlijk zal zijn. Als je de haard aansteekt, laat hem nadien dus voldoende afkoelen. Gebruik niet meer vloeistof dan op de haard vermeld staat!

 

5 beste bio ethanol haarden (Reviews) van 2021

 

Er zijn heel wat beste merken die diverse bio ethanol haarden op de markt hebben gebracht. Sommigen net iets duurder dan anderen alhoewel het altijd mogelijk is om leuke aanbiedingen te spotten. We zien dat het prijskaartje niet alleen bepaald wordt door het design en de mogelijkheden maar ook door het type. Zo heb je de keuze om te kiezen voor een hangende bio ethanol haard of een open haard werkend op bio ethanol. Maar je kunt ook opteren voor een inbouw bio ethanol haard, een staande bio ethanol haard of een vrijstaande bio ethanol haard. Bekijk daarom de 5 topproducten hieronder om je te helpen bij je keuze.

 

1. Dalles Sfeerhaard bio ethanol Design4AlleZ Vrijstaand

 

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de beste bio ethanol haard. Hecht je belang aan betaalbaarheid, design en kwaliteit dan kan dit exemplaar misschien wel wat voor jou zijn. Zo zul je zien dat je met de Dalles bio ethanol haard voor een vrijstaand exemplaar kiest met een breedte van 74 cm, een hoogte van 92,5 cm en een diepte van ruim 34,5 cm.

We kunnen de haard hierbij opsplitsen in 2 belangrijke onderdelen waarbij je onderin de mogelijkheid hebt om houtblokken en dergelijke te verplaatsen en je bovenin over de verbrandingskamer beschikt. In de verbrandingskamer kun je maar liefst 1500 ml bio ethanol gaan toevoegen. De haard blijkt voornamelijk uit metaal vervaardigd, aangevuld met een glasplaat vooraan en een roestvrijstalen verbrandingsoven. Bij aankoop van de haard wordt er gelijk ook een vlammendover meegeleverd.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop en het product dan ook een positief advies geven. Zo zijn klanten tevreden over de kwaliteit, de duurzaamheid en het mooie prijskaartje. Kortom, een topproduct dat met een maximumscore van 5 sterren wordt beloond.

 

Voordelen:

Type: het betreft hier een vrijstaande bio ethanol haard die ruim 74 cm breed is, 92,5 cm hoog en maar liefst 34,5 cm diep.

Design: de haard kan makkelijk worden onderverdeeld in een gedeelte onderin waarin je de houtblokken plaatst, en een gedeelte bovenin dat als verbrandingskamer fungeert. In de verbrandingskamer kun je maximaal zo’n 1500 vloeibare bio ethanol gieten.

Materiaal: bij de productie van deze bio ethanol haard heeft men vooral gekozen om te werken met metaal in combinatie met een glasplaat. De verbrandingsoven daarentegen bestaat dan weer uit roestvrij staal.

Toebehoren: ben je van plan om deze hard aan te kopen dan krijg je er gelijk een vlammendover bij.

 

Nadelen:

Niet ruimtebesparend: besef wel dat een vrijstaande bio ethanol haard misschien net dat tikkeltje meer ruimte in beslag zal nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kratki bio ethanol haard sfeerhaard inbouwhaard wandhaard Tüv Kratki

 

Binnen dezelfde prijscategorie en bijgevolg tussen de goedkopere bio ethanol haarden, zul je ook dit exemplaar van Kratki kunnen spotten. Deze makkelijk te plaatsen haard kan eenvoudigweg aan de wand worden geïnstalleerd of in een bestaande opening van een meubel of muur worden geplaatst. Op die manier bespaar je ook nog eens heel wat ruimte en het geheel ziet er gewoon designvol uit.

De haard, die wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 120 bij 40 cm, is voor het grootste gedeelte uit gepoedercoat metaal vervaardigd. De verbrandingskamer daarentegen bestaat dan weer hoofdzakelijk uit RVS. Doordat de bio brander voorzien is van keramische wol kun je ervan op aan dat hij ook energiezuinig te werk gaat. Verder is hij voorzien van alle mogelijke vormen van comfort en veiligheid. Zo heb je helemaal geen elektra aansluiting noch rookkanaal nodig en is hij voorzien van een dubbele bodem die eventuele oververhitting kan tegengaan.

Je beschikt overigens over een ruim vermogen waarmee middelgrote tot grotere ruimtes probleemloos kunnen worden verwarmd. We zien dan ook dat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop en hem hard aanbevelen. Slechts één iemand vindt dat de prijs wel wat lager had mogen zijn.

 

Voordelen:

Installatie: je hebt de mogelijkheid om de haard aan de wand te bevestigen of eventueel in een reeds bestaande muuropening of opening in een meubel in te bouwen.

Materiaal: ook hier heeft men vooral gekozen om te werken met gepoedercoat metaal. Enkel en alleen de verbrandingsoven is uit RVS gemaakt.

Energiezuinig: in tegenstelling tot sommige andere bio ethanol haarden zul je zien dat de bio brander bij dit exemplaar ook nog eens is uitgerust met keramische wol. Dit maakt het geheel een pak energiezuiniger.

Handig in gebruik: je zult zien dat de haard makkelijk te bedienen is en bovenal ook veilig. Zo hoef je alvast geen elektra aansluitingen te voorzien noch is er nood aan één of ander rookkanaal. En dankzij de dubbele bodem kunnen problemen zoals oververhitting worden vermeden.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we stellen vast dat één gebruiker het prijskaartje toch nog steeds iets te duur vindt en dat is jammer.

Koop bij bol.com (€249)

 

 

 

 

3. Infire Sfeerhaard bio-ethanol Haard Wandsfeerhaard Inzethaard

 

Ben je op zoek naar de bio ethanol haard met de laagste prijs? Dan lijkt dit exemplaar van Infire jammer genoeg niet meteen een aanbeveling te zijn. Ondanks het hoge prijskaartje zien we toch voornamelijk positieve reacties van klanten op het product verschijnen waardoor hij vast en zeker tot de populairste sfeerhaarden behoort.

De haard wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 120 x 49 x 18 cm en wordt aangevuld met een totaal gewicht van 25 kg. Hij is bedoeld als wandsfeerhaard alhoewel het ook mogelijk is om hem in een opening van een meubel of muur in te bouwen. Dankzij z’n ruime verwarmingsvermogen van maximaal 3 kW kan hij makkelijk grote ruimtes van 100 m2 verwarmen. Verder biedt hij een brandtijd van maximaal 4 uur aan, die uiteraard ook afhankelijk blijkt te zijn van de kwaliteit bio-ethanol die je gebruikt.

De verbrandingskamer biedt een inhoud van maar liefst 2 liter. Op het moment van aankoop wordt naast een handleiding, ook een deksel voor het blussen van de vlammen meegeleverd. Hij beschikt eveneens over een aan- en uitschakelaar alsook een temperatuur veiligheid. Jammer genoeg wordt hij niet geleverd in combinatie met een afstandsbediening.

 

Voordelen:

Formaat en gewicht: de haard biedt een totale afmeting van 120 x 49 x 18 cm aan en weegt ongeveer 25 kg.

Installatie: net zoals het vorige apparaat bestaat ook hier de mogelijkheid om hem in de opening van een muur of meubel in te bouwen of gewoon aan de wand te monteren.

Vermogen: hij biedt een bijzonder ruim verwarmingsvermogen aan dat probleemloos tot 3 kW reikt. Dit maakt dat middelgrote tot grote ruimtes met een oppervlakte van maximaal 100 m2 geen enkel probleem vormen.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze bio ethanol haard aan te kopen, besef dan wel dat je misschien net iets meer budget zult moeten voorzien.

Koop bij bol.com (€675)

 

 

 

 

4. Purline Nemesis Open haard van bio-ethanol Pure2Improve

 

Ten opzichte van het vorige product, lijkt deze open bio ethanol haard wel een echte aanbieding te zijn en bijgevolg zeker de moeite waard om te bekijken. Hij wordt jou aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Pure2Improve en wordt gekenmerkt door een strakke moderne en designvolle behuizing.

Net zoals de meest andere haarden uit dit lijstje, heb je ook hier de mogelijkheid om hem in een opening van de muur of meubel in te bouwen. Dit oogt niet alleen mooier maar werkt ook ruimtebesparend. Deze houthaard blijkt overigens vervaardigd te zijn uit duurzame materialen en blijkt daarnaast ook voorzien van een glasplaat als extra beveiliging. Hij is in staat om kleine tot middelgrote ruimtes te verwarmen en biedt daarnaast ook sfeer en gezelligheid. Jammer genoeg wordt er bij aankoop geen afstandsbediening meegeleverd.

Wanneer we de online reacties bekijken dan stellen we vast dat er tot op heden nog geen reviews werden geplaatst. Het is mogelijk dat het om een vrij recente bio ethanol haard gaat of misschien vinden sommigen het prijskaartje toch nog wat te duur?

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je zult zien dat de haard makkelijk te bedienen is en in staat is om middelgrote ruimtes zonder problemen te verwarmen. De bijgevoegde glasplaat biedt dat tikkeltje meer bescherming.

Installatie: hij is bedoeld om als inbouw sfeerhaard te fungeren en kan bijgevolg makkelijk in de muur of in een meubel worden geïnstalleerd.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het betaalbare prijskaartje.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: bij aankoop van deze bio ethanol haard wordt er jammer genoeg geen afstandsbediening meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Enjoyfires bio ethanol haard staand

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke bio ethanol sfeerhaard van Enjoyfires. Dit blijkt vooral een goede aanbeveling te zijn indien je op zoek bent naar een staand exemplaar. Handig om te installeren en te verplaatsen. Dankzij z’n strakke elegante witte kleur past hij ook in eender welk interieur. Kortom, een goede aankoop maar wel eentje met een prijskaartje.

Zo zul je zien dat deze staande bio ethanol haard gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 40 x 40 x 120 cm en geschikt is om binnen- en buitenshuis te plaatsen. Bovendien heb je helemaal geen last van roetvorming en/ of schadelijke gassen. De brander, die overigens wordt afgeschermd door 4 afzonderlijke glasplaten, biedt een capaciteit van 1 tot 1,5 liter en een maximale brandtijd van maar liefst 4 uur. Bij aankoop wordt hij jou thuis bezorgd inclusief een brander, glasombouw en vlamsluiter.

Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen reacties zijn geplaatst. Het is mogelijk dat het hogere prijskaartje hiervoor een verklaring biedt. Anderzijds kan het ook om een recente bio ethanol haard gaan. Laat je alvast niet afschrikken en bekijk het even.

 

Voordelen:

Installatie: doordat het een staand exemplaar betreft, kun je hem eender waar plaatsen. Bovendien zul je helemaal geen hinder ondervinden van roetvorming of schadelijke gassen waardoor je hem zowel binnen- als buitenshuis kunt gebruiken.

Toebehoren: zodra je deze haard aankoopt, krijg je er gelijk een vlamsluiter bij alsook een brander en glasombouw.

Brandtijd: dankzij z’n maximale capaciteit van 1 tot ongeveer 1,5 liter, kan een totale brandtijd worden gegarandeerd van wel 4 uur.

Formaat: het betreft een staande bio ethanol haard die maar liefst 40 x 40 x 120 cm meet.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg blijkt deze bio ethanol haard niet meteen voorzien te zijn van de laagste prijs waardoor je toch iets meer budget opzij zult moeten zetten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een bio ethanol haard?

Een bio ethanol haard is, hoe kan het ook anders, een haard die gebruik maakt van de brandstof bio-ethanol. Dergelijke haarden hebben dus niet per sé nood aan elektra aansluitingen noch maken zij gebruik van een rookkanaal. Maar hoe werkt een dergelijke bio-ethanol haard nu precies?

In eerste instantie is het de bedoeling om het desbetreffende reservoir op te vullen met een bepaalde hoeveelheid bio-ethanol, en deze aan te steken. Vervolgens zal de bio-ethanol brandstof geleidelijk aan vrijkomen uit het branderbed waarna het vervolgens gaat verbranden. Het branderbed fungeert bovendien ook als tussenstuk tussen enerzijds de houtblokken en anderzijds de bio-ethanol brandstof waardoor dergelijke haarden bijzonder veilig zijn. Bio-ethanol haarden zijn in staat om in een korte tijdspanne heel wat warmte af te geven en dienen daarnaast ook als sfeerhaard.

Q2: Wat is een bio ethanol haard?

Zoals reeds min of meer duidelijk werd in de vorige vraag, is een bio-ethanol een haard die werkzaam is op basis van de vloeistof bio-ethanol. Dat betekent dus concreet dat je geen nood hebt aan één of andere rookkanaal en je je al helemaal geen zorgen moet maken over een elektra aansluiting.

Daardoor kan een bio-ethanol haard beschouwd worden als een schoon en veilig alternatief voor de klassieke open haard. De gassen, die bij het verdampen vrijkomen, kunnen volledig worden verbrand zonder dat je hierbij last hebt van roet en/ of schadelijke gassen. Bovendien is een bio-ethanol haard ook beveiligd tegen omvallen dankzij het branderbed tussen het onderste gedeelte van de haard en de verbrandingsoven.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES