Beste boekenplank

Laatste update: 15.07.24

 

Boekenplanken test van 2024

 

Ben je ook zo dol op het lezen van boeken en kun je er echt uren en uren plezier aan beleven? Dan kan een degelijke en originele boekenplank misschien wel het ideale geschenk voor jou zijn. Ben je vooral op zoek naar een stevige boekenplank of wil het oog ook wat? Wij hebben het alvast makkelijk gemaakt en zijn op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde boekenplanken. Zo zijn we uitgekomen bij de Merkloos Stefanie 401592 boekenplank. Je kunt dit exemplaar bovendien ook gebruiken om diverse cd’s op te plaatsen of gewoon enkele leuke decoratie objecten. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de vidaXL Wandplank Mdf. Het lijkt hier wel om een zwevende boekenplank te gaan die ideaal is voor mensen die op zoek zijn naar een echte blikvanger.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Boekenplank Reviews – Top 5

 

 

Veel mensen lezen graag boeken en willen deze boeken houden. Zo kunnen ze die opnieuw lezen of lenen aan vrienden om ze te lezen. Het probleem is de ruimte hebben om deze boeken te bewaren. Je boekenkast staat al vol en je hebt geen plaats meer om een tweede kast te zetten? De oplossing is een boekenplank die je aan de muur kunt monteren. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten en kies er de beste boekenplank uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Merkloos Stefanie 401592

 

Deze set met drie wandplanken passen in elk interieur. Je kunt er boeken op plaatsen maar ook decoratie of zelfs een CD. De wandplanken worden geleverd met het materiaal om ze aan de muur vast te kunnen maken en hebben een draagvermogen van maximaal 15 kg. De boekenplanken hebben een witte kleur.

De grootste plank heeft een lengte van 60 cm, een breedte van 15 cm en een hoogte van 10 cm. De middelste plank en de kleinste plank hebben dezelfde afmetingen, enkel de lengte is korter respectievelijk 45 cm en 30 cm.

De kopers zijn heel tevreden over de voordelige prijs/kwaliteitverhouding van het product en vinden het design ook aantrekkelijk. De planken zijn handig om voorwerpen op te plaatsen maar voor een koper zijn ze iets kleiner dan verwacht. Een andere koper is niet tevreden over de kwaliteit van de schroeven.

Als je vaak leest en thuis dan ook heel wat boeken hebt, dan is een degelijke en duurzame boekenplan alvast een goede oplossing. Met dit product haal je meteen een set in huis die bestaat uit maar liefst 3 stevige wandplanken. Bovendien zijn de wandplanken afgewerkt in neutrale kleur.

 

Voordelen: 

Draagkracht: het zijn stevige wandplanken met een verschillende formaat en een ruim draagvermogen van maar liefst 15 kg.

Handig in gebruik: je hoeft deze wandplanken helemaal niet te gebruiken voor boeken. Je kunt het ook als decoratiemeubel gebruiken of om cd’s en dvd’s op te plaatsen.

Formaat: de set bevat 3 planken waarvan de breedte telkens 15 cm is en de hoogte telkens 10 cm bedraagt. De lengte van de planken is verschillend en varieert van 60 cm, naar 45 cm en tenslotte 30 cm.

 

Nadelen: 

Slechte schroeven: bij de levering krijg je meteen ook al het bevestigingsmateriaal er bij. Echter is een enkele koper van mening dat de schroeven kwalitatief niet zo heel veel voorstellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. vidaXL Wandplank Mdf

 

Deze boekenplank van vidaXL is zwevend en heeft een zwarte kleur. Het product is ideaal voor kopers die op zoek zijn naar goedkope boekenplanken en je kunt er naast boeken ook DVD’s, decoratie en andere voorwerpen op plaatsen.

De wandplank is gemaakt van MDF en wordt geleverd met schroeven en muurpluggen om het meteen aan de muur te bevestigen. De plank heeft een lengte van 60 cm en een breedte van 60 cm.

Volgens de reviews is de plank makkelijk om te monteren en heeft het een goede kwaliteit. De kopers zijn ook tevreden over de vorm van het product en het is heel praktisch om verschillende voorwerpen op te plaatsen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor deze unieke boekenplank van het bekende en misschien ook wel het beste merk vidaXL. Het is een zwevend exemplaar dat is afgewerkt in een opvallende doch bijzonder elegante zwarte kleur. Hieronder een overzicht van de belangrijkste kenmerken.

 

Voordelen: 

Budget: het is misschien niet meteen de boekenplank met de laagste prijs maar toch zul je dit exemplaar vast en zeker in de categorie van de goedkope boekenplanken kunnen spotten.

Materiaal: deze unieke boekenplank is volledig vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig MDF. Verder krijg je er bij de levering alle benodigdheden bij om de boekenplank makkelijk en probleemloos te monteren.

Formaat: deze boekenplank is maar liefst 60 cm lang en ongeveer 60 cm breed. Het staat ook bijzonder mooi als ultiem decoratiestuk.

 

Nadelen: 

Design: de koper die momenteel op het product heeft gereageerd is helemaal overtuigd van deze boekenplank. Echter durven wij vermoeden dat sommige klanten het design misschien maar niets zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Duraline XL4

 

Deze boekenplank is gemaakt van beukenhout en je kunt het zwevend aan de muur monteren dankzij de bijgeleverde beugel. Je kunt deze plank in verschillende kleuren en maten kopen zodat je de plank kunt kiezen die het beste bij jouw interieur past. Het draagvermogen van de plank bedraagt 25 kg op een betonnen muur.

Als je de plank op andere muren wilt bevestigen dan moet je het draagvermogen aanpassen. De plank wordt geleverd met de beugel, twee schroeven en de instructies om het product te monteren.

De koper geeft goed advies over deze boekenplank aanbieding. De kwaliteit van het product is top en het design van de plank valt in de smaak. Je kunt verschillende planken boven of naast elkaar plaatsen en ze zijn heel praktisch in gebruik.

Met deze Duraline XL4 boekenplank haal je een unieke en degelijke boekenplank in huis. Bovendien krijg je er bij de levering een handige beugel bij waardoor je de boekenplank op een zwevende manier aan de muur of de wand kunt bevestigen. Kortom, ideaal indien je op zoek bent naar een echte blikvanger.

 

Voordelen: 

Materiaal: het is een bijzonder neutrale boekenplank die volledig vervaardigd is uit duurzaam en degelijk beukenhout. Beukenhout zorgt voor een landelijke stijl en is daarnaast ook heel stevig.

Draagvermogen: indien je van plan bent om de plank tegen een betonnen muur te installeren dan mag je rekenen op een maximale draagkracht van zo’n 25 kg. Uiteraard is alles afhankelijk van het type muur en het formaat van de plank.

Accessoires: de levering bevat niet alleen een boekenplank, maar verder ook 2 schroeven, een beugel en een duidelijke handleiding.

 

Nadelen: 

Een blik op de verschillende online reviews leert ons dat alle kopers tot op heden overtuigd zijn van de kwaliteit en duurzaamheid van de boekenplank.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Meubella Luis

 

Deze wandplank van Meubella is uitgerust met een kastgedeelte met drie open vakken die je kunt gebruiken om voorwerpen in te bewaren. Je kunt dan het bovengedeelte nog altijd gebruiken om boeken of foto’s op te plaatsen. De plank is gemaakt van spaanplaat en heeft een hoge duurzaamheid.

De plank heeft een lengte van 120 cm en een breedte van 35 cm. De kleur van de plank is licht eiken zodat het in elke interieur van een huis of kantoor past. Je geniet van een fabrieksgarantie van 3 jaar op dit product.

Hoewel dit product nog maar één review heeft ontvangen van een gebruiker is deze volledig positief. De kwaliteit van de wandplank is uitstekend en het is eenvoudig om de plank aan de muur te monteren. Het design van de plank valt bij deze koper ook in de smaak.

Met de Meubella Luis boekenplank haal je een unieke en duurzame wandplank in huis. Naast boeken kun je er bijvoorbeeld ook cd’s of dvd’s op plaatsen. Of misschien had je al gedacht aan een leuke fotokader en een plantje of bloemetje. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden met deze boekenplank.

 

Voordelen: 

Materiaal: deze unieke boekenplank is volledig vervaardigd uit duurzaam en degelijk spaanplaat.

Ontwerp: het is een unieke boekenplank die uit verschillende onderdelen bestaat. Zo is er een soort van kastgedeelte waarbij je over maar liefst 3 open vakken beschikt. Daarboven is een vlakke plank die je kunt gebruiken als decoratiemeubel

Formaat: de boekenplank is maar liefst 120 cm lang en zo’n 35 cm breed. Kortom, je kunt er heel wat boeken, cd’s of dvd’s zonder problemen gaan op plaatsen.

 

Nadelen: 

Formaat: het is mogelijk dat sommige kopers de plank misschien wel net iets te groot zullen vinden om als decoratiemeubel te dienen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. vidaXL Set van 2

 

Deze set bevat twee boekenplanken die gemaakt zijn van Mango-hout. Je kunt ze belasten met een maximaal gewicht van 20 kg en de planken zijn eenvoudig om te monteren. Elke plank heeft een gewicht van 4,8 kg en heeft een lengte van 110 cm en een breedte en hoogte van 16 cm.

Ook dit product is nog maar één keer beoordeeld door een koper maar ook deze persoon geeft enkel positief advies over de boekenplanken. Het zijn hele stevige planken en ze zien er niet anders uit dan op de foto.

De planken zijn duurzaam en hebben een mooi design. De koper is ook tevreden over de levering, de planken waren goed verpakt en werden mooi op tijd geleverd.

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook deze boekenplank afkomstig is van het bekende merk vidaXL. Dat doet vermoeden dat dit merk alvast tot de populairste merken behoort in je zoektocht naar de ideale boekenplank.

 

Voordelen: 

Levering: de set is voorzien van maar liefst 2 afzonderlijke en degelijke boekenplanken die bovendien bijzonder eenvoudig zijn om te installeren.

Materiaal: deze boekenplanken zijn vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig Mango-hout. Vandaar de natuurlijke kleur van deze planken.

Formaat: de planken zijn maar liefst 110 cm lang en ongeveer 16 cm breed en 16 cm hoog. Daardoor mag je rekenen op een maximale draagkracht van maar liefst 20 kg per plank.

 

Nadelen: 

Budget: ondanks de positieve reviews zul je merken dat het prijskaartje toch wel wat hoger ligt in vergelijking met andere boekenplanken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Boekenplanken koopgids

 

Sommige mensen zijn echt fervente lezers en willen ook telkens een nieuw boek kopen. Veel leuker dan de boeken bijhouden in een kartonnen doos is een boekenplank. Opdat jij de beste boekenplanken kunt vergelijken, hebben wij voor jou een aantal factoren beschreven waar je rekening mee kunt houden. Het is dan ook een aanbeveling te kijken naar het gebruiksgemak, het model, het materiaal, het belastbaar gewicht en het formaat.

Gebruiksgemak

Veel mensen zijn tegenwoordig gebeten door de leesmicrobe. Dit kan zijn doordat ze op die manier even helemaal uit de dagelijkse realiteit kunnen ontsnappen. Op die manier komen ze tot rust en verliezen ze de eventuele werkstress sneller. Je hebt mensen die wekelijks naar de bibliotheek gaan om een boek te lenen.

Toch zien we dat heel veel mensen opteren om een boek aan te kopen. Op die manier is het echt helemaal van hen en kunnen ze dit zelf later nog eens herlezen zonder problemen. Het is ook mogelijk om die boeken dan eventueel uit te lenen aan vrienden of familie. Een boekenplank kan dan echt wel een leuk ideetje zijn om thuis te plaatsen of op te hangen.

In je zoektocht naar boekenplank aanbiedingen zul je merken dat er heel wat verschillende modellen zijn. Zo heb je grote planken of kleine planken. Gekruld of in een ander bepaald figuurtje. Je hebt de goedkope boekenplanken maar ook de iets duurdere. Je zult zien dat er werkelijk voor iedereen wat wils is. Het is dan ook aan te raden om op voorhand na te denken over wat je precies verwacht. Hoeveel boeken wil je plaatsen? Waar wil ik de plank bevestigen. Dit kan allemaal heel handig zijn als je je uiteindelijke zoektocht aanvangt. En wie weet spot je onderweg wel een boekenplank aanbieding.

 

Het model van de boekenplank

In je zoektocht naar de voor jou ideale boekenplank zul je merken dat er heel wat keuze te vinden is. Zo kun je gaan voor de standaard boekenplank die nog altijd de meest frequente is. Dit zijn heel vaak één of meerdere gewone planken die je tegen een muur kunt bevestigen. Op die manier kun je boeken en dergelijke er veilig en mooi op stapelen.

Toch zijn er momenteel ook heel wat andere mogelijkheden. Mogelijkheden die vaak iets meer trendy en designvol zijn. Je kunt ze gebruiken in een strakke of zelfs landelijke interieurinrichting. Zo heb je de gebogen boekenplanken die een beetje in een S vorm gaan. Deze kun je ook heel gemakkelijk monteren tegen een muur of zelfs kast.

Het is ook mogelijk om meerdere kleine plankjes aan te kopen en die op verschillende plaatsen en verschillende hoogtes tegen de muur te plaatsen. Kortom er zijn werkelijk heel wat opties als jij op zoek gaat naar een boekenplank. Je kunt ze ook vaak monteren aan een bedconstructie. Zo zijn er heel veel kinderbedjes die voorzien zijn van een boekenplank. Je hoeft de plank trouwens niet alleen te gebruiken om boeken op te plaatsen. Je kunt ze ook decoratief gebruiken en er een knuffeltje of plantje op plaatsen. Ook CD’s zijn een mogelijkheid.

Materiaal, formaat en belastbaar gewicht

Zoals reeds aangegeven zijn er heel wat mogelijkheden inzake een boekenplank. Je hebt de gewone normale boekenplanken die bestaan uit een simpele eenvoudige plank. Maar je hebt ook de geavanceerde modellen. Het zal uiteraard niet verwonderen dat een eenvoudige plank een lager belastbaar gewicht heeft dan een model dat bijvoorbeeld aan je bed bevestigd is. In veel gevallen ligt het belastbaar gewicht van een normale boekenplank rond de 20 kg. Het is ook mogelijk dat dit minder of meer is. Alles is werkelijk afhankelijk van het materiaal waaruit de plank gemaakt is maar ook waaruit de muur gemaakt is. Beton kan namelijk meer gewicht dragen dan bijvoorbeeld hout.

Ook het formaat zal mee het belastbaar gewicht bepalen. Je hebt kleine boekenplanken die bestaan uit één of meerdere kleine plankjes die tegen de muur bevestigd zijn. Maar je hebt ook de iets grotere modellen. Je hebt modellen die gemaakt zijn of verbonden zijn met de bedconstructie. Maar je hebt ook boekenplanken die samen horen met een klein nachtkastje of dressoirtafel.

Je zult ook meteen zien dat er heel wat mogelijke materiaalsoorten zijn. Zo heb je bepaalde constructies die uit staal gemaakt zijn. Maar je hebt ook de modellen uit hout of spaanplaat. Zo wordt er heel vaak gebruik gemaakt van beukenhout of mangohout omdat dit toch iets sterkere houtsoorten zijn. Ook de materiaalsoort MDF is mogelijk. Kortom er zijn heel wat factoren waar je op kunt letten en waar je aandacht kunt aan besteden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES