Beste boenmachine

Laatste update: 21.05.24

 

Boenmachines test van 2024

 

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk moet zijn om een keuze te maken uit de verschillende soorten boenmachines. Daarom hebben we in onze koopgids een aantal tips en richtlijnen proberen meegeven. Daarnaast hebben we ook onderzocht wat nu de 3 best beoordeelde boenmachines zijn. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de online reviews maar ook met het advies van de verschillende klanten. Zo hebben we gemerkt dat je met de Kärcher FC 5 Premium White boenmachine een degelijk toestel in huis haalt. Zo kun je er zowel droog alsook nat vuil op een makkelijke en snelle manier mee reinigen. De Numatic TT-1840 boenmachine hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Het is een degelijk toestel dat je kunt gebruiken in combinatie met verschillende soorten harde ondergronden en vloeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Boenmachine reviews – top 5

 

 

Ben je het moe om altijd je huis te moeten dweilen en zo urenlang moet poetsen. Met een boenmachine is het veel makkelijker om je vloer te reinigen. Wij hebben vijf verschillende toestellen onderzocht en vergeleken op basis van beoordelingen van gebruikers. Lees dit artikel en gebruik de informatie om er zelf de beste boenmachine uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Kärcher FC 5 Premium White

 

Deze Kärcher boenmachine is geschikt voor alle harde vloeren van steen, kunststof en hout. Het apparaat heeft een 2-in-1 functie om zowel droog als nat vuil te reinigen. Het zuigt het droge vuil op en dweilt de vloer. Het toestel beschikt over roterende microvezel rollen die zelfreinigend zijn.

Deze machine wordt geleverd met enkele reserverollen en je krijgt er zelfs een klein flesje reinigingsmiddel van 30 ml bij. Het waterverbruik van dit apparaat is laag dus het is ook nog eens goed voor het milieu. Het heeft een maximaal vermogen van 460 Watt en een tankinhoud van 400 ml voor proper water en 200 ml voor vuil water.

De kopers spreken zich lovend uit over deze boenmachine aanbieding. Het apparaat maakt goed schoon en is makkelijk in gebruik want je hoeft niet meer te bukken tijdens het poetsen. Voor enkele kopers is de prijs te hoog en het past ook niet onder bepaalde kasten.

Met deze boenmachine van het bekende merk Kärcher haal je volgens heel wat kopers een degelijk apparaat in huis. Het helpt je om op een snelle en efficiente manier je huis te boenen en te reinigen. Toch is het belangrijk eerst even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van het apparaat.

 

Voordelen:

Type vloer: je kunt deze boenmachine van Kärcher gebruiken op heel wat verschillende soorten vloeren. Denk maar aan kunststof, hout en zelfs steen.

2-in-1 functie: dit apparaat is voorzien van een handige 2-in-1 functie. Het toestel is namelijk in staat om niet alleen droog vuil te reinigen maar ook nat vuil.

Handig in gebruik: je zult merken dat je met deze boenmachine het droge vuil in een mum van tijd kunt opzuigen. Bovendien zal het toestel vrijwel tegelijkertijd de vloer gaan dweilen.

Gebruiksgemak: het is een krachtig apparaat waarbij de motor over een vermogen van maar liefst 460 watt beschikt. Daarnaast is er ook een totale tankinhoud voorzien van 600 ml. Waarvan 400 ml gebruikt wordt voor proper water.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks het feit dat dit toestel over de laagste prijs beschikt in vergelijking met de andere 4 apparaten uit deze lijst, vindt een enkele koper het prijskaartje nog steeds te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Numatic TT-1840

 

De Numatic TT-1840 is geschikt om alle soorten harde waterbestendige vloeren te schrobben en te zuigen. Het apparaat wordt geleverd met een borstel en beschikt over een snoer met een lengte van 20 meter. Het is een compacte machine zodat je het eenvoudig kunt opbergen en het heeft een vermogen van 400 Watt.

Het opvangreservoir voor vuil water heeft een inhoud van 15 liter en deze machine is meteen het duurste toestel in onze lijst. Om deze reden zul je het dus niet terugvinden in de categorie van goedkope boenmachines.

Slechts één koper heeft tot nu toe een beoordeling geschreven over dit topproduct en hij geeft een positief advies. De machine wordt 2 keer per week gebruikt en dit tijdens een periode van ongeveer twee jaar en heeft nooit gefaald, het blijft even goed werken als op de eerste dag van gebruik.

Ook met de Numatic TT-1840 boenmachine kun je er zeker van zijn dat je een degelijk en krachtig apparaat in huis haalt. De motor van deze boenmachine beschikt over een vermogen van maar liefst 400 watt en kan dus heel wat taken probleemloos uitvoeren.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met sommige andere boenmachines is dit apparaat vrij compact. Dit maakt het iets eenvoudiger om het na gebruik veilig weer op te bergen.

Handig in gebruik: je kunt de boenmachine vrijwel op gelijk welke soort harde vloer gebruiken. Verder beschikt het toestel over een snoer van wel 20 meter lang. Je kunt dus genieten van heel wat bewegingsvrijheid.

Tankinhoud: het toestel is voorzien van een tankinhoud van ongeveer een 15 tal liter waarin het vuile water wordt opgevangen.

 

Nadelen:

Budget: het is veruit één van de duurste boenmachines en dit kan dan ook een struikelblok zijn voor sommige kopers

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kärcher BR 4.300

 

De Kärcher BR4300 boenmachine heeft een vermogen van 820 Watt en je kunt het ook gebruiken om er vooruit of achteruit mee te stofzuigen. Het beschikt over een platte borstelkop en heeft een hoog reinigingsvermogen dankzij de tienvoudige druk.

Deze alleszuiger is een licht en compact apparaat en is geschikt voor harde vloeren. Je kunt het eenvoudig opbergen en dankzij de platte borstelkop kun je makkelijk onder meubels over radiators reinigen.

Op dit moment is er maar één review over deze boenmachine aanbieding geplaatst. De koper geeft echter een voordelig advies en is heel tevreden over dit apparaat. Het is heel makkelijk in gebruik en maakt de vloer snel schoon. De watercontainers zijn ook eenvoudig te vullen of te legen.

Net zoals het eerste apparaat is ook deze boenmachine afkomstig van het bekende merk Kärcher. Dit doet vermoeden dat het sowieso tot één van de populairste merken behoort en misschien voor sommige kopers ook wel veruit het beste merk is. Hieronder kun je alvast even een overzichtje raadplegen van de kenmerken van het apparaat.

 

Voordelen:

Vermogen: je zult deze boenmachine met een vermogen van maar liefst 820 watt zeker en vast tussen de krachtige apparaten kunnen spotten.

Gebruiksgemak: met deze boenmachine is het trouwens ook mogelijk om zowel voor- alsook achteruit te gaan stofzuigen. Het is werkelijk een krachtige alleszuiger met een bijzonder krachtig reinigingsvermogen.

Comfortabel: je zult merken dat het apparaat niet alleen compact is maar ook nog eens weinig weegt. Dit maakt het een pak eenvoudiger om ermee te werken.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de koper is helemaal tevreden over het toestel en de prijs. Toch vermoeden wij dat het prijskaartje misschien voor andere gebruikers wel eens als een struikelblok zou kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hoover F38PQ

 

De boenmachine van Hoover heeft een klassiek design en een vermogen van 800 Watt. Het is geschikt voor het schoonmaken van harde vloeren, in het bijzonder parketvloeren. Het toestel is uitgerust met een ingebouwde zuigfunctie en beschikt ook over een stoffen stofzak.

Het apparaat is vervaardigd uit chroom en beschikt over 3 borstels: 1 voor parket, 1 voor wax en 1 voor marmer. Dankzij de rubberen bumper kun je veilig schoonmaken zonder de meubels te beschadigen. De stalen buis kan tot 90º buigen en het toestel heeft een actieradius van 5,5 meter.

De gebruikers zijn tevreden over de topkwaliteit van dit apparaat en vinden het eenvoudig in gebruik. Het toestel behoort tot de goedkope boenmachines en de snelle levering is ook een pluspunt. Het enige minpuntje voor één koper is dat de borstels een andere kleur hebben dan in de beschrijving.

Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor deze krachtige boenmachine van het bekende merk Hoover. Dit apparaat is uitgerust met een bijzonder krachtig vermogen van ruim 800 watt. Je kunt het gebruiken op verschillende harde soorten vloeren en het is hierbij ook uitermate geschikt in combinatie met een parketvloer.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze boenmachine is voorzien van een handige ingebouwde en vooral krachtige zuigfunctie. Daarnaast werkt de boenmachine in combinatie met een degelijke stofzak.

Borstels: de boenmachine is uitgerust met 3 verschillende soorten borstels. Zo is er een speciale borstel om parketvloeren te reiningen, een borstel voor marmer en dan ook nog een borstel voor wax.

Bumper: de bumper van de boenmachine is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam rubber. Op die manier kun je eventuele schade aan meubels vermijden.

 

Nadelen:

Kleur borstels: volgens de kopers blijkt de kleur van de borstels niet helemaal overeen te komen met wat in de beschrijving werd vermeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kärcher Floor Cleaner FC 5 Premium Geel

 

Dit toestel beschikt over een 2-in-1 functie om droog vuil te zijgen en nat vuil te dweilen. Zo hoef je niet eerst te stofzuigen voor het schoonmaken.

Het apparaat is uitgerust met roterende en bevochtigde microvezel rollen die beschikken over een zelfreinigende functie.

Deze boenmachine is geschikt voor harde vloeren en wordt geleverd met reserverollen en en een flesje reinigingsmiddel. Het is dezelfde machine als het eerste item op ons lijstje maar met een gele kleur in plaats van wit.

De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit van dit apparaat en vinden het ook heel duurzaam. Het toestel poetst goed en bespaart je veel tijd. Voor sommigen is de prijs nog net iets te hoog.

Tot slot eindigen we met een boenmachine die opnieuw afkomstig is van het bekende en sterk gewaardeerde merk Kärcher. Het is een krachtig apparaat dat heel wat mogelijkheden aanbiedt. Laten alvast even een kijkje nemen naar wat nu precies de kenmerken van het toestel zijn.

 

Voordelen:

2-in-1 functie: deze boenmachine zuigt het droge vuil allemaal op en zal vervolgens de vloer meteen dweilen. Met dit apparaat kun je dus niet alleen stofzuigen maar ook dweilen.

Handig in gebruik: dit toestel is voorzien van microvezel rollen die niet alleen roteren maar ook continu bevochtigd worden. Bovendien zijn deze rollen ook helemaal zelfreinigend.

 

Nadelen:

Budget: een kleine minderheid van de kopers is echter minder tevreden over de prijs van deze boenmachine. Deze zou volgens hen net een tikkeltje te hoog gegrepen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Boenmachines koopgids

 

Met een boenmachine is het makkelijk om een grote vloer op een vlugge manier schoon te maken. Je kunt schrobben en zuigen met dit apparaat op alle vloeren die niet beschikken over een vloerbedekking. Vergeet dus niet dat je een boenmachine niet op tapijt mag gebruiken. Koop zelf de beste boenmachine door rekening te houden met de oppervlakte, de stroomvoorziening, de snelheid, het formaat en de prijs.

 

 

Oppervlaktes die je kunt boenen

 

We geven je een kort overzicht over de verschillende oppervlaktes die je kunt boenen. Een oppervlakte die gemaakt is van steen, graniet of marmer heeft een afdichtmiddel nodig op de boenmachine. Dit zorgt ervoor dat de vloer beschermd is tegen schade.

Een boenmachine is vooral ideaal voor een houten vloer, denk maar aan parket. Bij het boenen van een houten vloer is het heel belangrijk dat je de juiste chemicaliën gebruikt zodat je de beschermende laag van de vloer niet beschadigt.

Linoleum vloeren kun je ook makkelijk schoonmaken met een boenmachine. Deze zijn minder kwetsbaar dan houten vloeren dus je hoeft niet zo voorzichtig om te gaan met een linoleum vloer.

Controleer welke oppervlakte je wilt bewerken met de boenmachine zodat je bij de aankoop ook meteen de correcte accessoires koopt zoals de chemicaliën en het afdichtmiddel.

 

 

Stroomvoorziening van het toestel

 

Je kunt een boenmachine kopen die van stroom wordt voorzien via een kabel maar er zijn ook modellen die werken op een accu. De professionele boenmachines worden aangedreven op propaan zodat ze geschikt zijn om grote oppervlaktes mee schoon te maken.

Een elektrische boenmachine is lichter van gewicht dan de andere soorten en is meestal voorzien van een kabel met een lengte van wel 20 meter lang. Het nadeel is dat je altijd een stopcontact in de buurt nodig hebt om het apparaat te kunnen gebruiken.

Als je een boenmachine met accu koopt dan kun je genieten van meer bewegingsvrijheid. Dit is handig om te boenen in ruimtes waar er geen stopcontacten aanwezig zijn. De nadelen zijn dat dit type zwaarder is van gewicht en dat de accu op een bepaald moment zonder energie zal vallen. Je moet dan wachten tot de accu terug opgeladen is om verder te werken.

Een boenmachine die door propaan aangedreven wordt is duur en heeft veel onderhoud nodig. Deze machines worden vooral gebruikt in grote warenhuizen of bedrijven.

 

 

Snelheid van het apparaat

 

Een boenmachine is trager dan een polijstmachine, daarom zijn ze geschikt om was op een vloer te boenen. Je kunt kiezen voor een boenmachine met een standaard snelheid van 150 tot 175 RPM die geschikt is om te strippen, schrobben en polijsten.

Er zijn echter ook boenmachines beschikbaar die op een hogere snelheid kunnen werken. Wat dacht je van een apparaat met een duale snelheid tot maximaal 400 RPM om harde houten vloeren mee te polijsten.

Als je uiteindelijk nog hoger gaat dan spreken we na een tijdje niet meer van een boenmachine maar van een polijstmachine. We spreken dan echter al van een apparaat met een snelheid van 1000 RPM.

 

 

Formaat van het toestel

 

De afmetingen van het toestel zijn belangrijk voor twee redenen: een pad met een grotere diameter kan een grotere oppervlakte per keer schoonmaken maar een compact toestel is makkelijker om op te bergen.

Als je snel wilt werken dan koop je beter een boenmachine met een grote pad, combineer dit met een hoge snelheid en je kunt een grote oppervlakte snel schoonmaken. Een standaard pad heeft een diameter van 33 tot 38 centimeter en werkt op een normale snelheid. Dit apparaat is geschikt voor kleine ruimtes.

Er zijn ook pads met een diameter van 43 tot 50 cm die met een normale snelheid werken. Deze zijn geschikt voor iets grotere ruimtes zoals een cafetaria of klaslokaal.

Tenslotte zijn er nog grote pads met een diameter van meer dan 50 cm. Deze werken meestal aan een hoge snelheid en zijn daardoor geschikt voor harde vloeren.

 

 

Prijs van een boenmachine

 

Wil je goedkope boenmachines kopen of ben je eerder op zoek naar een duurder model die geschikt is voor hardere oppervlakken. Je kunt de verschillende modellen met elkaar vergelijken en op het einde de beste aanbiedingen uitkiezen. Als je een grote ruimte of een harde vloer wilt schoonmaken is het een aanbeveling om een boenmachine aanbieding te kopen met een hoge snelheid en een pad met een grote diameter.

Als je over een klein budget beschikt dan kun je kiezen voor een goedkoop model. Dit kan op lange termijn echter voor extra kosten zorgen want het apparaat zal sneller stuk gaan. Als je na één of twee jaar al een nieuw toestel moet kopen kun je beter van in het begin een dure boenmachine kopen met een uitstekende kwaliteit.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES