8 beste Boilers Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste boilers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Slimme boiler BelliSlimo Cloud 100, kies je voor een krachtige boiler die makkelijk bedienbaar is via de bijbehorende app. Uiteraard hoeft ook de GROHE Red Compact 3IN1 boiler helemaal niet onder te doen. Bovendien wordt deze boiler geleverd inclusief een kokendwaterkraan. Kortom, je merkt het al; er zijn wel degelijk heel wat verschillende mogelijkheden. Het ruime aanbod maakt het er niet altijd makkelijker op om een keuze te maken. Bekijk daarom de tabel hieronder alvast even waarin we ook nog een derde topproduct bespreken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste boilers (Reviews) van 2024

 

Een boiler van 10 liter is misschien voor de meeste personen net iets te compact terwijl een boiler van 80 liter voornamelijk geschikt is voor grote gezinnen. Naast het formaat, zul je ook keuzes moeten maken wat betreft de plaatsing en het merk. Kies je voor een Daalderop boiler of niet? En ben je op zoek naar een apparaat dat je in de badkamer of garage kunt plaatsen of toch liever een boiler om in de keuken te bevestigen. Bekijk de 5 topproducten hieronder even alvorens je er de voor jou beste boiler uitkiest. Het kan eveneens helpen om het advies van klanten in de online reviews er even bij te nemen.

 

1. Slimme boiler BelliSlimo Cloud 100, 80 Liter met Eco Smart Mode, bedienbaar via App

 

Op zoek naar een kwalitatieve en uiterst functionele 80 liter boiler? Dan raden wij jou aan om deze high-tech elektrische boiler van Tesy eens even onder de loep te nemen. De BelliSlimo Cloud boiler kent een hoogte van maximaal 128,7 cm en een breedte van 49 cm bij verticale plaatsing wat resulteert in een royale werkelijke netto inhoud van 80 liter. Niet meteen een close in boiler dus om in de keuken te installeren maar wel degelijk een warmtepomp boiler die het hele gezin van een warme douche kan voorzien.

De boiler is daarbij eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, rekening houdend met een nominale spanning van 230V in combinatie met 50Hz. Eenmaal correct aangesloten en vervolgens ingeschakeld, weet deze boiler een ruim nominaal vermogen van maximaal 2200 watt te genereren in combinatie met een werkdruk van 0,8 MPa en een maximale temperatuur van zo’n 80ºC. Ondanks de enorme kracht en potentie van het toestel, is deze boiler gezegend met een correct energieverbruik wat resulteert in een energieklasse B.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met diverse bijkomende extra’s zoals de ingebouwde Eco Smart modus en de mogelijkheid om het toestel via de app te bedienen. Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde kwaliteit en de efficiëntie waarmee het apparaat te werk gaat.

 

Voordelen:

Inhoud: de boiler levert een werkelijke netto inhoud van maar liefst 80 liter en is dus niet meteen een keukenboiler te noemen.

Verpakkingsinhoud: bij aankoop van deze boiler worden tevens ook een installatiehandleiding, een gebruikershandleiding, ophangbeugels, bouten én pluggen aangeboden.

Handig in gebruik: in tegenstelling tot heel wat andere elektrische boilers betreft het hier een high-tech exemplaar dat voorzien is van een Eco Smart modus en zelfs bedienbaar is via de app.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Grohe Red Compact 3IN1 kokendwaterkraan C uitloop 4L 30374001

 

Wil je liever niet meteen zoveel geld spenderen en ben je dus op zoek naar een goedkope boiler die zonder problemen kokend water kan opleveren? Dan lijkt de GROHE boiler misschien wel wat voor jou te zijn. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 2 verschillende neutrale designs waardoor hij misschien wel tot de populairste boilers uit het rijtje behoort.

Bij de aankoop van dit product wordt niet alleen een compacte boiler inclusief aansluitslangen meegeleverd maar ook een GROHE kokendwater kraan en informatieve installatiehandleiding. Zo is de boiler voorzien van een maximale inhoud van 4 liter en is hij in staat om meteen 3 liter kokend water op te leveren. De kokend water kraan wordt dan weer gekenmerkt door een hoge uitloop van 28,8 cm wat hem aangenaam en comfortabel in gebruik maakt.

Hij biedt een vermogen aan van maar liefst 2200 Watt, wat hem meteen tot de krachtige apparaten doet behoren. Kortom, het meest ideale product indien je zin hebt in een lekker kopje thee of koffie of wanneer je gewoon de vaat moet doen of wilt koken. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief en velen beschouwen GROHE als veruit het beste merk.

 

Voordelen:

Inhoud: de boiler biedt een totale capaciteit van maar liefst 4 liter aan en is in staat om zonder problemen tot wel 3 liter kokend water aan te bieden. Dit maakt hem geschikt als keukenboiler.

Vermogen: hij wordt daarnaast gekenmerkt door een bijzonder ruim vermogen van wel 2000 Watt.

Set: op het moment dat je besluit om deze boiler aan te kopen, zul je zien dat hij geleverd wordt met aansluitslangen, een duidelijke handleiding en een kwalitatieve GROHE kokendwaterkraan.

Budgetvriendelijk: vanwege de lage prijs kunnen we alvast stellen dat deze boiler tot de budgetvriendelijke apparaten uit onze lijst behoort.

 

Nadelen:

Te compact: indien je hem ook wilt gebruiken om de douche van warm water te voorzien, dan zal deze boiler net iets te compact zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Daalderop Keukenboiler Close-in 10 liter 2200 Watt

 

Door te kiezen voor de boiler van Daalderop, kies je voor een compacte boiler met een inhoud van 10 liter en een ruim vermogen van 2200 Watt. Dit maakt hem uitermate geschikt om als keukenboiler te installeren. Wil je graag hetzelfde type boiler met iets meer volume, dan is dat vrijwel geen enkel probleem. Let wel dat het prijskaartje hier dan lichtjes zal veranderen.

Aangezien de cv-ketel in de meeste woningen op zolder werd/ wordt geïnstalleerd, en het warme water bijgevolg een hele rit moet afleggen om tot in de keuken te komen, is deze elektroboiler een goede aanrader. Hij is voorzien van een kwalitatieve koperen ketel en zorgt ervoor dat je ook in de keuken onmiddellijk van warm water kunt genieten. Hij wordt gecatalogiseerd onder de CW3 warmwaterklasse en aangeduid met een energieverbruik niveau A.

Dit alles wordt jou bovendien aangeboden tegen een mooi en aanvaardbaar prijskaartje. Klanten reageren dan ook bijzonder positief en beoordelen het product met een mooie eindscore van maar liefst 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Energielabel: dankzij het energielabel A, mag je er zeker van zijn dat deze elektroboiler behoorlijk energiezuinig te werk zal aan.

Formaat: de boiler wordt gekenmerkt door een inhoud van ongeveer zo’n 10 liter wat hem uitermate geschikt maakt om de keuken van warm water te voorzien.

Vermogen: met deze unieke boiler kies je alvast voor een krachtig apparaat dat zonder problemen een piekvermogen van 2200 Watt kan behalen.

Prijskaartje: de prijs van dit product is aanvaardbaar en absoluut betaalbaar te noemen.

 

Nadelen:

Te klein: houd er wel rekening mee dat hij misschien net iets te compact is om zowel de keuken alsook de badkamer van warm water te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Eldom Favourite Boiler 80 liter 2000 Watt Electronic Control

 

In vergelijking met de voorgaande producten die we hier in dit lijstje besproken hebben, zou het hier wel eens over een aanbieding kunnen gaan. De elektrische boiler wordt jou aangeboden door het bekende merk Eldom en biedt een maximale inhoud aan van 80 liter. Je hebt hierbij ook de mogelijkheid om hetzelfde type boiler in een groter of kleiner formaat aan te kopen, en dan zal het prijskaartje logischerwijze mee veranderen.

Hij wordt gekenmerkt door een eenvoudige digitale bediening en biedt een ruim vermogen van maar liefst 2000 Watt aan. Het hoge vermogen is echter niet evenredig met het verbruik. Dankzij de toekenning van het energielabel B, mag jij er namelijk zeker van zijn dat het één van de meeste zuinige toestellen binnen Europa betreft. De verklaring hiervoor kun je terugvinden in de gebruikte materiaalsoorten. Zo is de boiler vervaardigd uit een duurzaam en CFK vrij schuim dat gekenmerkt wordt door een hoge dichtheid en wel 40 mm dik is. Dit zorgt ervoor dat het water minder snel afkoelt en de verbruikskosten worden beperkt.

De meeste klanten zijn bijzonder tevreden van dit product en geven een positief advies over de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de korte opwarmtijd. Dit maakt dat hij beoordeeld wordt met een unieke eindscore van 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Energielabel: hij wordt beloond met een energielabel B waardoor hij vast en zeker tot de energiezuinige Europese boilers behoort.

Materiaal: je zult zien dat de boiler uit duurzame en kwalitatieve materialen is vervaardigd. Zo is er gebruik gemaakt van CFK vrij schuim met een hoge dichtheid van wel 40 mm. Op die manier koelt het water weinig tot niet af waardoor de verbruikskosten aanzienlijk beperkt blijven.

Vermogen: deze unieke boiler wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim vermogen waarbij er  zonder problemen een piek van 2000 Watt kan worden bereikt.

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn op het moment dat je het prijskaartje van dit product bekijkt.

 

Nadelen:

Te klein: het is mogelijk dat hij door sommige klanten als te compact zal worden beschouwd indien je hem wilt gebruiken om de hele woning van warm water te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Plieger Keukenboiler Close-in Koperen 10 liter 2000 Watt

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze boiler van Plieger die gekenmerkt wordt door een lengte van 29 cm, een hoogte van 42,5 cm en een breedte van 26,5 cm. Dit komt overeen met een maximaal volume van 10 liter, wat hem meteen geschikt maakt om in de keuken onder eender welk warmwatertappunt te installeren. Op die manier geniet je in de keuken altijd warm water wanneer jij dat wenst.

Je zult zien dat het vat van de boiler voornamelijk uit koper werd vervaardigd, waardoor de warmte goed zal worden vastgehouden. Hij is geschikt om te gebruiken bij een maximale bedrijfsdruk van 8 bar en biedt een totaal vermogen van 2000 Watt aan. Houd er bij de plaatsing echter wel rekening mee dat je het toestel alleen verticaal kunt installeren.

Wanneer we een kijkje nemen tussen de online reviews dan zien we vooral positieve reacties verschijnen. Klanten zijn tevreden over de compactheid en het energielabel A van het product. Anderen zijn ook overtuigd van de korte opwarmtijd en de grote hoeveelheid warm water die in korte tijd kan worden opgeleverd. Slechts één klant vindt de installatie toch wel wat voeten in de aarde hebben.

 

Voordelen:

Vermogen: hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maximaal 2000 Watt aangevuld met een totale bedrijfsdruk van om en bij de 8 bar.

Formaat: de boiler blijkt ongeveer 29 cm lang, 42,5 cm hoog en ruim 26,5 cm breed te zijn. Op die manier geniet je een capaciteit van ongeveer zo’n 10 liter.

 

Nadelen:

Installatie: indien je interesse hebt om deze boiler aan te kopen, dan lijkt het wel handig om te beseffen dat hij enkel verticaal kan worden geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Inventum EDR Keukenboiler Koperen Ketel 10 liter

 

Net zoals het voorgaande model zul je merken dat deze boiler van het bekende merk Inventum niet meteen een boiler aanbieding blijkt te zijn. Opnieuw lijken de meeste gebruikers zich daar niet meteen aan te storen.

Net zoals het eerste toestel is deze boiler ook werkelijk ideaal om in de keuken te laten inbouwen. Het apparaat heeft een volume van ruim 10 liter en warmt in slechts 18 minuten op tot een temperatuur van ruim 65 graden Celsius. Bovendien zul je merken dat de boiler voorzien is van een regelbare thermostaat.

Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de hoeveelheid warm water vrij beperkt is volgens één koper. De andere gebruikers zijn het daar duidelijk niet mee eens want zij geven over de ganse lijn een positief advies.

 

Voordelen:

Formaat: de boiler wordt gekenmerkt door een lengte van 38,5 cm, een breedte van 28 cm en een hoogte van 26 cm. Dit komt overeen met een maximale inhoud van zo’n 10 liter en een totaalgewicht van 6 kg.

Vermogen: je geniet ook hier een ruim vermogen dat zonder problemen een piek van 2000 Watt kan bereiken.

Installatie: de boiler is bedoeld om eventueel in de keukenkasten in te bouwen. Op die manier bespaar je heel wat ruimte en kun je de boiler wat uit het zicht plaatsen.

Gebruiksvriendelijk: Inventum staat bekend vanwege z’n kwaliteit en duurzaamheid en is voor velen dan ook veruit het beste merk. Zo geniet je in een recordtempo warm water en kun je de boiler ook nog eens traploos instellen tot een maximale temperatuur van 76 graden Celsius.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ook hier lijkt het prijskaartje voor sommige klanten best wel een minpuntje te zijn.

Weinig warm water: één enkele klant is van mening dat de hoeveelheid warm water toch behoorlijk beperkt blijft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Eldom Favourite Elektrische Boiler 30 liter 1500 Watt Electronic Control

 

Voor grote gezinnen kan het misschien handig zijn om een boiler met een grotere capaciteit in huis te halen. Dit model van het bekende merk Eldom kan dan zomaar iets voor jou zijn. Bovendien hoef je niet te vrezen voor de prijs aangezien je dit apparaat zeker tussen de goedkope boilers zult kunnen spotten.

De boiler is uitgerust met een bijzonder krachtig vermogen van maximaal 1500 watt. Dit wil dus zeggen dat je steeds in een mum van tijd over warm water zult kunnen beschikken. Bovendien zal het water slechts heel weinig afkoelen doordat de boiler vervaardigd is uit duurzaam schuif. Dit schuim heeft een hoge dichtheid en is daarnaast ook nog eens helemaal CFK vrij.

Doordat de boiler een ruim volume van maar liefst 30 liter heeft, wordt het ook door grote gezinnen enorm gewaardeerd. Dit kun je duidelijk merken ook aan de online reviews die momenteel alleen maar positief zijn.

 

Voordelen:

Materiaal: de behuizing van deze unieke boiler bestaat voornamelijk uit CFK vrij schuim met een dikte van 40 mm en een kenmerkende hoge dichtheid. Dit zorgt ervoor dat het water minder snel afkoelt wat dan weer positief is voor de uiteindelijke verbruikskosten.

Vermogen: ook deze boiler wordt gekenmerkt door een vrij hoog vermogen van maximaal zo’n 1500 Watt.

Volume: in vergelijking met sommige andere toestellen uit het rijtje, is deze boiler met z’n volume van 30 liter uitermate geschikt voor grote gezinnen.

 

Nadelen:

Energieverbruik: ondanks het feit dat hij tot de energiezuinige elektrische boilers behoort, wordt hij toch gekenmerkt door een energieverbruik niveau B.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Thermex Boiler ER 80 V (80 liter vertikaal) – Vermogen: 1500 watt – 6 Bar

 

De elektrische boiler van het bekende merk Thermex wordt gekenmerkt door een lengte van 45,9 cm in combinatie met een breedte van 44,5 cm en een hoogte van 80,3 cm wat resulteert in een royale inhoud van maar liefst 80 liter. Eenmaal correct aangesloten, weet deze elektrische aangestuurde 80 liter boiler een ruim vermogen tot maximaal 1500 watt te genereren in overeenkomst met een warmwaterklasse CW3. Dat betekent dat deze ketel in staat is om per minuut zo’n 6 liter heet water van ongeveer 60ºC te leveren. Ideaal dus als keukenboiler maar minder geschikt om er je regendouche op aan te sluiten.

Maar er is natuurlijk nog veel meer! Zo kent de Thermex ER-80-V boiler een uitstekende en hittebestendige geëmailleerde behuizing in combinatie met een FCKW-vrije polyurethan isolatie. Bij aankoop wordt hij geleverd inclusief overdrukventiel, de nodige voorgemonteerde bevestigingsbeugels én een extra aardlekschakelaar op het netsnoer. 

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding vindt één koper dat er weinig warm water geleverd wordt. 

 

Voordelen:

Vermogen: de elektrisch aangestuurde boiler wordt gekenmerkt door een aanzienlijk vermogen tot maximaal 1500 watt.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met andere gelijkaardige boilers en rekening houdend met de vele klantreacties, durven we stellen dat dit apparaat misschien wel eens tot de boiler aanbiedingen zou kunnen behoren.

Verpakkingsinhoud: de Thermex boiler wordt jou aangeboden inclusief een overdrukventiel, een voorgemonteerde bevestigingsbeugel én een extra aardlekschakelaar ter hoogte van het netsnoer.

 

Nadelen:

CW3 warmwaterklasse: houd rekening met een CW3 warmwaterklasse die meteen aantoont dat deze boiler niet geschikt is om een regendouche op aan te sluiten.

Geen 200 liter: ben je specifiek op zoek naar een 200 liter boiler, dan is dit product uiteraard niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Boilers Koopgids

 

Wil je een heerlijke warme douche kunnen nemen na een lange vermoeiende werkdag of wil je gewoon de vaat kunnen doen? Met behulp van een goed werkende kwalitatieve boiler kun je in warm water voorzien. Toch is er heel wat onderscheid tussen de verschillende apparaten op gebied van vermogen, inhoud en type. Uiteraard zal dit alles ook een invloed hebben op het prijskaartje. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk boilers met elkaar te vergelijken.

Wat is een boiler, de werking en het gebruiksgemak

Een boiler is een handig apparaat waarmee keer op keer een bepaalde hoeveelheid warm water wordt voorzien. Hij kan worden omschreven als een stevig voorraadvat, vaak uit kwalitatief ijzer of koper vervaardigd en bovendien ook nog eens volledig thermisch geïsoleerd. In het vat wordt water opgeslagen en bewaard waarvan een bepaalde hoeveelheid, met behulp van bijbehorende verwarmingselementen, op temperatuur wordt gebracht.

Uiteraard is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste boiler aan te kopen. Zo zul je zien dat er heel wat mogelijkheden bestaan inclusief diverse soorten boilers. De meeste apparaten blijken op elektriciteit te werken terwijl anderen dan weer op zonne-energie blijken te functioneren. Bij een elektrisch gestuurde boiler is het dan ook aangeraden om hem enkele uurtjes voor gebruik reeds in te schakelen zodanig dat er een bepaalde hoeveelheid warm water kan worden voorzien.

Dankzij het gebruik van een boiler heb je steeds een bepaalde hoeveelheid warm water ter beschikking. Extra handig dus indien je een berg vaat te wassen hebt of wanneer je eenvoudigweg van een verkwikkende douche wilt kunnen genieten.

 

De verschillende soorten boilers

Zoals reeds min of meer duidelijk bestaan er dus wel degelijke diverse soorten boilers. Welke boiler je uiteindelijk besluit aan te kopen, is vooral afhankelijk van de reden waarvoor je hem wilt gebruiken. Wil je voornamelijk in de keuken van warm water kunnen genieten, dan lijkt een close in boiler of plintboiler de beste optie te zijn. Wil je graag van een warme douche kunnen genieten dan moet je misschien nog even verder kijken naar de andere optiemogelijkheden.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een indirect gestookte boiler die gebruik maakt van een spiraalvormige warmtewisselaar. Kies je voor een grote elektrische boiler dan kies je voor een apparaat met een inhoud van minimum 30 liter. Kortom, ideaal indien je niet alleen de badkamer maar ook de keuken van warm water wilt kunnen voorzien. Ben je vooral op zoek naar een milieuvriendelijke boiler, dan blijkt de warmtepomp boiler wel iets voor jou te zijn. Dergelijk apparaat maakt gebruik van de warme omgevingslucht om in warm water te voorzien.

Ook een hot fill boiler blijkt alvast een goede aanbeveling te zijn. Dergelijk type boilers worden gekenmerkt door een iets lager vermogen en kunnen vrijwel probleemloos met de warmwaterleiding worden verbonden.

Het formaat en het vermogen

Uiteraard is het ook handig om even stil te staan bij het formaat van de boiler. Daarmee bedoelen we uiteraard de maximale inhoud en die wordt steevast uitgedrukt in liters. Om de inhoud van de boiler te kunnen bepalen, is het belangrijk om rekening te houden met het doel en het gebruik ervan. Wil je de boiler enkel gebruiken om in de keuken warm water te kunnen voorzien of wil je vooral warm water in de badkamer creëren? Misschien ben je wel op zoek naar een boiler die zowel de keuken alsook de badkamer aan warm water kan helpen?

Het spreekt voor zich dat in het laatste geval je op zoek zult moeten gaan naar een boiler met een grotere inhoud. In de keuken kun je dan weer een compacter toestelletje van minimum 10 tot 15 liter plaatsen. Probeer daarnaast ook je verbruik min of meer in kaart te brengen. Zo wordt een standaard bad als gemiddeld 120 liter water beschouwd terwijl douchen op ongeveer 50 liter geschat wordt. Wees hier dus aandacht voor en beslis zelf of je op zoek bent naar een boiler met maximum 20 liter of eentje met een inhoud van minimum 200 liter.

Verder blijft ook het vermogen geen onbelangrijke parameter te zijn. Dergelijk vermogen bepaalt de kracht van de boiler, en wordt steevast in Watt uitgedrukt. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger het apparaat. Zo heb je boiler toestellen met een beperkt vermogen van maximaal 50 Watt maar je kunt ook voor een krachtig toestel van minimum 2500 Watt kiezen.

 

Mogelijke prijskaartje

Tot slot willen wij het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. De zoektocht naar een geschikte kwalitatieve boiler toont heel wat diverse prijscategorieën aan. Gemiddeld zul je echter wel rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 500 euro. Uiteraard zullen er altijd wel goedkopere apparaten te vinden zijn alsook de boiler toestellen met een nog hoger prijskaartje. In het laatste geval willen wij jou aanraden om vast en zeker uit te kijken voor eventuele aanbiedingen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een boiler?

Een boiler is voorzien van een krachtig verwarmingselement dat ervoor moet zorgen dat het water opgewarmd wordt. Het warme water wordt uiteindelijk in de boiler opgeslagen en kan vervolgens gebruikt worden als je gaat douchen, een bad neemt of de afwas wilt doen. Zodra er warm water gebruikt wordt, zal de boiler automatisch weer worden aangevuld met koud water. Dat koude water wordt dan geleidelijk aan weer op temperatuur gebracht.

Bovendien is het belangrijk om te beseffen dat elke boiler werkt volgens een bepaald principe waarbij koud water veel zwaarder weegt dan warm water. Dat wil dus zeggen dat het koude water zich onderin de boiler bevindt terwijl het warme water naar boven stijgt. Door middel van een circulatiepomp wordt het water dan vervolgens doorheen het hele huis gepompt maar het koude en warme water komen dus niet met elkaar in contact.

 

Q2: Wat kost een boiler?

Ben je van plan om een boiler aan te kopen dan lijkt het ons handig om ook even rekening te houden met het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een prijs van ongeveer 500 euro indien je op zoek bent naar een kwalitatieve en duurzame optie. Echter kan het prijskaartje makkelijk oplopen tot wel 9000 euro of meer. Denk bijvoorbeeld maar aan een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke zonneboiler.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen dan kun je al boilers spotten tegen een prijs van ongeveer 80 tot 100 euro. Besef wel dat de inhoud van de boiler vaak iets lager ligt alsook de kwaliteit en de mogelijkheden.

Q3: Wat is een boiler?

Een boiler, ook wel warmwaterketel genoemd door sommigen, is een handig apparaat dat gebruikt wordt om water op te warmen, het ook effectief warm te houden en vervolgens op te slaan.

Er is dus een wezenlijk verschil met bijvoorbeeld een warmwatergeiser. Bij een boiler zal er namelijk altijd een bepaalde hoeveelheid warm water voorradig zijn terwijl dat bij een warmwater geiser niet het geval is.

Afhankelijk van het type boiler dat je besluit aan te kopen kan het water op een directe of indirecte manier worden verwarmd. Wanneer we het hebben over een directe manier van verwarmen dan gebeurt dit vaak op basis van gas of elektriciteit. Op een indirecte manier kan de verwarming van het water tot stand komen met behulp van een cv-ketel of een zonnecollector.

 

Q4: Hoe lang kun je douchen met een boiler van 80 minuten?

Als we kijken naar de meest recente kranen dan zien we dat ze in staat zijn om ongeveer 8 tot 12 liter water af te geven per minuut. Als je dus een boiler met een inhoud van 80 liter aankoopt, dan kun je hier makkelijk 20 minuten mee douchen. Kortom, een goede oplossing ook voor kleine tot middelgrote gezinnen.

 

Q5: Hoe lang gaat een boiler mee?

Jammer genoeg kunnen we hier geen eenduidig antwoord op geven aangezien de duurzaamheid afhankelijk blijkt van het type boiler, de kwaliteit en de fabrikant. Echter kunnen we stellen dat een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke boiler gemiddeld 15 tot ongeveer 25 jaar lang zou kunnen meegaan. In de regel kunnen we dan ook stellen dat een goedkoop toestel inclusief dito installatie vaak ook een lagere kwaliteit met zich zal meebrengen. Wees hier dus voorzichtig mee!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES