5 Beste Boorhamers Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Boorhamers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een boorhamer is een toestel dat veel krachtiger en sterker is in vergelijking met een gewone boormachine. Het biedt namelijk naast de boorfunctie ook een klopfunctie aan waardoor het mogelijk is om ook in harde oppervlakken te gaan boren. Omdat wij natuurlijk willen dat jij voor de beste boorhamer gaat, hebben wij een onderzoek verricht door rekening te houden met een aantal zaken zoals bijvoorbeeld de gebruikerservaring. Daaruit is gebleken dat je met de Bosch PBH 2100 RE boorhamer een zeer degelijk en kwalitatief apparaat in huis haalt. Met een vermogen van 550 watt behoort het bovendien ook tot de krachtige boorhamers. De Powerplus POWX1160 is zeker en vast een waardig alternatief en bovendien nog net een tikkeltje krachtiger in vergelijking met het voorgaande toestel. Daardoor is dit model geschikt om zwaarder werk uit te voeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Boorhamers (Reviews) van 2024

 

Moet je binnenkort klussen over verbouwen bij je thuis en ben je op zoek naar een boorhamer? Wij hebben verschillende boorhamers vergeleken gebaseerd op de online reviews van kopers. Als je op zoek bent en informatie wilt inwinnen dan is dit artikel geschikt voor jou. Neem een kijkje en maak voor jezelf uit welke jij de beste boorhamer vindt!

 

1. Bosch PBH 2100 RE Boorhamer 550 Watt

 

De Bosch is een krachtige hamerboor waarmee je perfect mee in beton en metselwerk kan boren, dit allemaal dankzij z’n pneumatisch hamermechanisme met een slagsterkte van 1.7 Joule en zijn vermogen van 550 Watt. Hij weegt slechts 2,2 kilo dus je wordt niet snel vermoeid tijdens het werken.

Je kan gemakkelijk boren en beitels verwisselen dankzij het SDS-plus wisselsysteem. Hij is geschikt voor middelzware tot zware karweien zoals oude tegels verwijderen, kabelgleuven kappen en boren en hameren in beton en metselwerk.

De online reviews geven een positief advies. Hij behoort tot de goedkope boorhamers en is heel handig in gebruik. Hij boort moeiteloos door muren en plafond en hij maakt bovendien ook nog eens weinig geluid. Kopers zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding.

Minpunten zijn de te korte stroomkabel en de handleiding die niet echt duidelijk is. Toch blijft dit een hele mooie boorhamer aanbieding.

Niet alleen wordt Bosch door velen gezien als het beste merk, de PBH 2100 RE boorhamer is bovendien ook nog het populairste toestel uit onze lijst. Je kunt met dit apparaat in beton en metselwerk boren en dankzij het lage gewicht kun je voor een lange tijd doorwerken.

 

Voordelen:

Geschikt voor zware klussen: je kunt deze boorhamer gebruiken om te boren en te hameren in beton en metselwerk, en dit tot een diepte van 20 mm. Het apparaat is ook geschikt om tegels mee te verwijderen in een badkamer of keuken.

Accessoires: bij de aankoop van dit product ontvang je gratis een set die 6 SDS Plus S2 boren bevat.

Lichte gewicht: de boor is licht van gewicht waardoor je voor een lange tijd kunt doorwerken zonder last te ondervinden van je armen of handen.

 

Nadelen:

Korte kabel: de stroomkabel van het toestel is te kort waardoor je een verlengkabel nodig hebt om het probleemloos te kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Powerplus POWX1160 Elektrische boorhamer 1500 W

 

De Powerplus elektrische boorhamer van 1500 Watt is ideaal om krachtig mee te hameren, boren en beitelen. Je kan heel gemakkelijk schakelen tussen de verschillende functies met de schakelaar. Hij perfect voor het zwaardere werk zoals het boren in beton, metaal of hout.

Hij is uitgerust met een stofbeschermkap en heeft een extra afneembaar handvat en diepteaanslag om de boordiepte mee in te stellen.

De online reviews liegen er niet om. Kopers van deze boorhamer aanbieding vinden hem echt top. Ook dit apparaat behoort tot de goedkope boorhamers. Je hebt kwaliteit voor een aanvaardbare prijs en hij is heel handig in gebruik.

Gebruikers  vinden hem ideaal voor kleine klussen zoals het verwijderen van tegels maar niet zo geschikt voorzware klussen zoals verbouwingen. Hoewel dat andere gebruikers dan vinden dat hij wel goed boort in beton.

Voor kopers die zoeken naar het product met de laagste prijs is de POWX1160 van Powerplus de ideale aankoop. Het apparaat is geschikt voor zwaar boorwerk en is voorzien van handige functies en kenmerken om veilig te kunnen werken.

 

Voordelen:

Meerdere functies: je kunt met dit apparaat niet alleen boren, maar ook hameren en beitelen. Bovendien kun je makkelijk schakelen tussen de verschillende functies met de schakelaar.

Gebruiksgemak: het toestel is voorzien van een stofbeschermkap zodat er geen stof in je ogen kan komen tijdens het boren, toch is het sowieso beter om altijd een veiligheidsbril te dragen. Het apparaat beschikt ook over een tweede handvat die je eventueel kunt afnemen.

Instelbare diepte: je kunt de boordiepte vooraf instellen met de diepteaanslag. Dit maakt het mogelijk om meerdere gaten op dezelfde diepte te boren.

 

Nadelen:

Gebruik: volgens sommige kopers is dit apparaat perfect voor doe-het-zelvers maar niet geschikt voor het zware werk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.DeWalt D25033K SDS+ 710W SDS-Plus Boorhamer 

 

DeWalt is bekend voor z’n handig gereedschap voor zowel professionele en beginnende klusser. Deze boorhamer kan zowel links als rechts draaien en heeft een slagkracht van 2,4 Joule.

Een krachtige boorhamer dus. Hij beschikt over een veiligheidskoppeling en is licht van gewicht. Deze boorhamer is ideaal voor het boren van anker- en bevestigingsgaten in beton en metselwerk.

Hij heeft een slagstop voor boorwerk in hout, staal, keramiek en voor occasioneel schroefwerk. Met de schakelaar kun je het toerental regelen en hij heeft gelijke kracht bij linksom en rechtsom draaien om gecontroleerder te werken.

Dit apparaat behoort wel niet tot de goedkope boorhamers en zal voor vele mensen toch iets te duur zijn. Hij heeft een opgenomen vermorgen van 650 Watt. Over dit product zijn nog geen reviews te vinden dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven.

Deze handige boorhamer is geschikt voor zowel beginnelingen als professionals. Het is een krachtig toestel dat veilig is om te gebruiken. Dankzij het lichte gewicht kun je voor een lange tijd doorwerken en je kunt ook het toerental regelen.

 

Voordelen:

Accessoire: het toestel wordt geleverd met een handige opbergkoffer waardoor je het apparaat eenvoudig kunt meenemen op verplaatsing. Bovendien beschermt de koffer het apparaat tegen stof en vuil zodat de levensduur verlengd wordt.

Veilig: de veiligheidskoppeling zorgt ervoor dat er geen schade ontstaat aan het toestel wanneer het vastloopt. Bovendien wordt gruis afgevoerd door speciale luchtafvoersleuven zodat dit niet in je ogen terecht kan komen.

Gebruiksgemak: het toestel ligt goed in de hand en de zijhandgreep is verstelbaar voor meer comfort.

 

Nadelen:

Gewicht: deze combihamer weegt bijna 4,5 kg. Als je lang aan het werken bent zul je last ondervinden aan je armen en handen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bosch PBH 2500 SRE Boorhamer

 

Net als z’n broertje hierboven is ook deze Bosch boorhamer heel krachtig. Hij beschikt ook over het pneumatisch hamermechanisme met een slagsterkte van 1.9 Joule en heeft een vermogen van 600 Watt. Hij heeft een gewicht van slechts 2,2 kilo zodat hij minder inspanning van je vergt tijdens het werken.

Met het SDS-plus systeem heb je geen gereedschap nodig om te wisselen van boren of beitels. Dankzij de Bosch Electronic-toerentalregeling ga je supersnel van 0 naar het maximum met de drukschakelaar.

Ook hier zijn de kopers heel tevreden over dit top product. Hij gaat moeiteloos door beton en is handig in gebruik. Hij is duurzaam en wisselen van boorkoppen is heel eenvoudig. De handleiding is heel duidelijk maar ze vinden het wel minder dat er geen beitels meegeleverd worden.

Dankzij z’n lichte gewicht gebruiken sommigen hem met één hand maar voor het zwaardere werk gebruik je toch beter 2 handen. Een mooie boorhamer aanbieding.

De producten van Bosch zijn van hoge kwaliteit net zoals deze boorhamer. De PBH 2500 SRE is een krachtig toestel met een licht gewicht en een eenvoudig systeem om de boren te wisselen. Bovendien kun je het toerental makkelijk regelen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het ergonomische smalle design en de softgrip zorgen voor een comfortabel gebruik. Bovendien weegt het apparaat slechts 2,2 kg waardoor het je armen niet te veel belast tijdens het klussen.

Bosch-SDS-plus: dankzij deze functie kun je makkelijk en snel de boren of beitels op het apparaat vervangen. Je hebt ook geen extra gereedschap nodig.

Opbergkoffer: de boorhamer wordt geleverd in een stevige koffer die gemaakt is van kunststof. Zo kun je het apparaat meenemen naar een andere locatie en is het beter beschermd tegen stof.

 

Nadelen:

Alle kopers zijn heel tevreden over de kwaliteit van dit product. Ze geven geen minpunten aan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Metabo KHE 2444 Boorhamer  Met beitelfunctie 800 Watt

 

De Metabo combihamer heeft verschillende functies, je kan er mee hamerboren, boren zonder slag en beitelen. Hij is een lichtgewicht maar blijft toch krachtig en is dus ideaal voor de professionele doe-het-zelver.

Hij wordt geleverd in een kunstof koffer. Hij beschikt over een slagstop, draaistop en SDS-plus slageinde. Dankzij de draaistop is hij dus ook geschikt voor beitelwerk.

Door de boordieptegeleider kan je altijd zelf de juiste diepte om te boren instellen. Hij heeft verder nog een extra handgreep zodat je er betere controle over hebt tijdens het zwaardere werk.

Ook over dit product zijn nog geen meningen te vinden dus we kunnen je geen advies geven.

De KHE 2444 van Metabo beschikt over verschillende handige functies en is licht van gewicht. Bovendien wordt het apparaat geleverd met een koffer die gemaakt is van kunststof zodat je het makkelijk kunt meenemen op verplaatsing.

 

Voordelen:

Tweede handgreep: dankzij de extra handgreep heb je een betere controle over het apparaat. Dit is vooral handig wanneer je de boorhamer nodig hebt voor zware klussen.

Vario V-elektronica: dankzij deze technologie wordt het toerental van de boorhamer aangepast aan het materiaal waar je wilt in boren. Zo garandeer je een optimaal resultaat.

Veilig: wanneer de boor blokkeert wordt de aandrijving van het toestel automatisch uitgeschakeld door de s-automatic veiligheidskoppeling. Zo voorkom je schade aan het apparaat en kun je ook veiliger werken.

 

Nadelen:

Bedraad: omdat je het apparaat moet aansluiten op het stopcontact met een kabel beschik je over minder bewegingsvrijheid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Boorhamers koopgids

 

Een boorhamer is een sterker apparaat dan een boormachine. Naast boren beschikt het ook over een klopfunctie waardoor het apparaat geschikt is om mee te boren in harde oppervlakken. Denk aan het type klus die je wilt uitvoeren, welk slagmechanisme beter is en welke accessoires nuttig zijn voor jou. We overlopen even de belangrijkste punten.

Type klus

Naargelang het soort klus die je wilt uitvoeren met een boorhamer zul je een apparaat van een bepaalde kracht moeten kopen. De kracht van een boorhamer wordt weergegeven in Joule en hier geldt: hoe meer Joule, hoe krachtiger het toestel. Een machine met meer kracht zorgt ervoor dat je grotere gaten kunt boren en sneller kunt werken.

Met een boorhamer kun je naast boren meestal ook schroeven en hameren. Een elektrische boorhamer kan zelfs over de mogelijkheid beschikken om te beitelen. Dit is echter niet mogelijk met een accuboorhamer omdat deze apparaten niet genoeg kracht hebben. Als je dus van plan bent om te beitelen in beton dan koop je beter een elektrisch model. Een accuboorhamer is ook duurder dan een model met snoer.

Als je een boorhamer wilt kopen voor licht werk dan is het al genoeg als je toestel gaten tot 22 mm in beton kan boren. Voor zwaardere klussen is het beter dat je een apparaat koopt die gaten van een grootte van 30 mm kan boren. Voor nog grotere gaten zul je een hele krachtige boorhamer nodig hebben en dit zal je ook een stuk meer geld kosten.

 

Slagkracht

Zoals we voordien vermeld hebben wordt de kracht van een boorhamer uitgedrukt in Joule en is een toestel krachtiger als het een hoger aantal Joule heeft. Voor zware klussen is het aanbevolen om te kiezen voor een model met een slagkracht van 2.3 Joule, deze zijn ook geschikt voor zwaar breekwerk.

Een boorhamer maakt, in vergelijking met een klopboormachine, veel makkelijker een gat in beton. Dit is dankzij het gebruik van een ingebouwde elektro-pneumatisch systeem. Met dit systeem is het niet nodig dat je zelf kracht uitoefent tijdens het klussen.

Als je graag wat beitelt dan opteer je best voor een combihamer. Deze toestellen beschikken over een draaistop zodat je een beitel kunt aansluiten. Op die manier kun je bijvoorbeeld tegels makkelijk afbeitelen of ander breekwerk uitvoeren.

 

Accessoires en aansluiting

Met de accessoires bedoelen we ook op de losse boren en beitels die je best bij je boorhamer aankoopt. Een boorhamer is uitgerust met een SDS-aansluiting die het mogelijk maakt om boorkoppen snel een eenvoudig te verwisselen.

Er bestaan verschillende boorkoppen die je kunt aansluiten op je boorhamer. Om een gat te maken in beton gebruik je bijvoorbeeld best een betonboor. Een betonboor beschikt over een stevige kop en strips van hard metaal zodat het makkelijker is om een gat te boren in beton of natuursteen. Je controleert best of de boorkoppen voorzien zijn van een SDS aansluiting want als ze een ronde schacht hebben zijn ze niet geschikt voor een boorhamer.

Gelukkig is er daar een oplossing voor, je kunt namelijk een SDS-boorkopadapter kopen om boorkoppen met een ronde schacht op je boorhamer te plaatsen. Dit maakt het mogelijk om met meer kracht te boren in metaal en hout.

Je kunt verder ook beitels aansluiten op een boorhamer hard materiaal zoals steen los te kappen. Je kunt kiezen tussen tegelbeitels, platte beitels, holle beitels, voegbeitels, enzovoort. Er zijn beitels voor alle soorten klussen, let er wel op dat ze een SDS-aansluiting hebben zodat je geen boorkopadapter nodig hebt.

Andere punten om aandacht aan te besteden

Je kunt ook rekening houden met gewicht van een boorhamer. Een licht apparaat zul je voor een langere tijd kunnen gebruiken zonder last te hebben van vermoeidheid. Hoe minder het weegt, hoe minder tol je zult ervaren op je armen en schouders.

Het geluid kan voor sommige mensen een belangrijk punt zijn. Als het apparaat teveel lawaai maakt is het beter om gehoorbescherming te dragen tijdens het klussen. Je kunt natuurlijk ook een stil apparaat kopen.

Dankzij een stofbeschermkap heb je geen last van rondvliegend stof tijdens het boren of beitelen en als er een koffer bij de levering zit kun je het apparaat veilig opbergen en makkelijk meenemen op verplaatsing.

Gebruik het internet om online verschillende boorhamers te vergelijken op prijs en kwaliteit. Vooral de beoordelingen van andere kopers zijn heel handig om de voor- en nadelen van elk product te kennen. Als je op zoek bent naar aanbiedingen dan kan dit ook van pas komen.

 

 

Bibliografie:

1 – cumminstools.com/top-reviews/best-power-magnetic-drill-press/

2 – Boorhamer – Wikipedia

3 – Hoe werkt een boorhamer?

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES