5 Beste Boormachines Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Boormachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als professionele werkman of echte doe-het-zelver zul je weten dat er heel wat verschillende soorten boormachines op de markt gebracht zijn. Om te weten waarop je zoal kunt letten, kunnen wij jou aanraden om de koopgids hieromtrent even door te nemen. Dit zou een perfecte leidraad kunnen zijn in de zoektocht naar de voor jou beste boormachine. Het is ook mogelijk om meteen door te klikken naar onze top 3. Daarin stellen wij jou graag even de 3 beste boormachines van het moment voor. Zo haal je met de Bosch PSB 850-2 RE zeker en vast een degelijk apparaat in huis en bovendien aan een mooie betaalbare prijs. De Makita DF330DWE boormachine hoeft zeker en vast niet onder te doen. Net zoals het voorgaande toestel is ook deze boormachine vrij krachtig. Het werkt op basis van 2 handige en vooral sterke Li-Ion accu’s.

 

 

Vergelijkingstabel

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Boormachines (Reviews) van 2024

 

Een echte doe-het-zelver heeft altijd een boormachine in huis. Wat als je een nieuwe kast koopt en hem wilt bevestigen aan de muur? Of andere meubels die je moet installeren? Een boormachine komt altijd van pas om de gaatjes te boren die je nodig hebt. Lees verder om vijf aanbiedingen te ontdekken en kies voor jezelf de beste boormachine uit.

 

1. Bosch PSB 850-2 RE Klopboormachine

 

Deze boormachine aanbieding met een vermogen van 850 Watt en 2 verschillende snelheden wordt geleverd met een stevige kunststof koffer om hem overal mee naartoe te nemen. Het is een dubbeltoerige klopboormachine die geschikt is voor zware werkzaamheden in baksteen, beton en steen.

Je kunt hem ook gebruiken voor boorwerkzaamheden in hout, metaal, keramiek en kunstof. Hij is uitgerust met een stevige aluminium behuizing en dankzij de snelspanboorhouder kun je eenvoudige van gereedschap wisselen. Hij kan zowel rechts als links draaien en het toerental kan ingesteld worden via een stelknop en een drukknop.

De meeste reviews geven een positief advies. Kopers zijn tevreden over de kwaliteit die ze krijgen voor de prijs die ze betalen en hij is handig in gebruik. Ook is het een krachtige machine voor het zwaardere boorwerk. Toch zijn er sommigen die vinden dat het apparaat niet duurzaam genoeg is en dat het ook zwaarder is dan verwacht.

Bepaalde toestellen zijn echt helemaal onmisbaar geworden. Denk maar aan een duurzame en degelijke boormachine. Heel wat modellen zoals ook deze boormachine komen van het merk Bosch. Heel wat mensen beschouwen Bosch vaak als het beste merk dus het zou daarom niet verwonderen mocht deze boormachine ook nog eens tot de populairste uit onze lijst behoren.

 

Voordelen:

Versnelling: deze boormachine is uitgerust met 2 versnellingen. Dit heeft tot gevolg dat je in de eerste stand enorm krachtig kunt boren, en in de tweede stand daar weer bijzonder snel dingen kunt vastschroeven.

Handig in gebruik: het toestel biedt je de mogelijk om zowel links alsook rechts te draaien. Verder is er ook een aansluiting voorzien zodat je de boormachine aan de stofzuiger kunt koppelen.

Vermogen: de boormachine beschikt over een ingangsvermogen van maar liefst 850 watt en behoort daardoor tot de krachtige toestellen.

 

Nadelen: 

Gewicht: één enkele gebruiker laat weten dat de boormachine toch behoorlijk zwaar weegt en dus niet zo handig is om lang mee te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Makita Accuboormachine DF330DWE 10,8 V

 

De Makita DF330DWE is een lichte en compacte boormachine die ook kan gebruikt worden om mee te schroeven. Hij is krachtig en heeft twee mechanische snelheden, 1 van 14 Nm bij zachte verbinding en 1 van 24 Nm bij harde verbinding. Hij is uitgerust met een automatische asblokkering om eenvoudig te kunnen wisselen van werktuig.

De elektrische motorrem stopt de machine meteen bij het loslaten van de schakelaar, zo werk je een stuk veiliger. Hij beschikt verder nog over een LED lampje om te kunnen werken op slecht verlichte plaatsen en wordt geleverd met een lader en twee Li-ion batterijen.

De online reviews geven een overwegend positief advies over dit apparaat. De kopers vinden deze machine handig in gebruik en ook duurzaam. Ze zijn tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding en het apparaat ligt goed in de hand. Voor sommigen mochten er wel meer accessoires bijgeleverd worden.

Deze accuboormachine is afkomstig van een ander bekend en zeer gewaardeerd merk namelijk Makita. We merken dat er heel wat reacties op gekomen zijn en dat de overgrote meerderheid beduidend positief is. Laten we de voor- en nadelen eens even op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met het voorgaande toestel is de Makita boormachine eerder een compact toestel dat bovendien relatief weinig weegt. Dit maakt het handig in gebruik.

Batterij: de boormachine is uitgerust met 2 Li-Ion accu’s die je meermaals opnieuw kunt gaan opladen.

Handig in gebruik: je zult meteen merken dat de boormachine over 2 versnellingen beschikt. Daardoor is dit apparaat ook bijzonder geschikt om schroef werkzaamheden uit te voeren.

 

Nadelen: 

Accessoires: volgens een kleine minderheid van de gebruikers worden er maar weinig accessoires meegeleverd bij de aankoop van de boormachine.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Powerplus POWX0057 Accuboormachine 18 V

 

De Powerplus POWX0057 behoort dankzij zijn lage prijs tot de goedkope boormachines en is een compact maar toch krachtig apparaat. Deze accuboormachine beschikt over 20+1 koppelstanden en je kunt het gebruiken om te boren in hout, metaal of kunstof. Je kunt het ook gebruiken om schroeven los of vast te draaien.

Het apparaat werkt op een 1200 mAh NiCd-batterij en wordt geleverd met 3 batterijen zodat je lang aan één stuk door kunt werken. Hij beschikt verder nog over een LED lampje om ook te kunnen werken in slecht verlicht omstandigheden. Je kunt ook kiezen om naar links of naar rechts te draaien.

Kopers van dit product vinden het echt top. Ze zijn tevreden over de goedkope prijs en de goede kwaliteit die ze ervoor terugkrijgen. De meesten vinden het design van het toestel ook aantrekkelijk en vinden het handig in gebruik. De drie bijgeleverde batterijen zijn ook een pluspunt voor velen.

Dankzij de Powerplus boormachine kun jij vanaf nu heel wat klusjes thuis zelf gaan uitvoeren. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat functioneert met behulp van 3 batterijen die je opnieuw kunt opladen. Het lijkt ons daarom ook echt de moeite om de sterke en minder sterke eigenschappen van het apparaat dan ook even te bestuderen.

 

Voordelen:

Batterij: het toestel is uitgerust met maar liefst 3 Nikkel-Cadmium accu’s die je gemakkelijk weer kunt opladen.

Magnetische plaat: de voet van dit apparaat is uitgerust met een handige ingebouwde magneet. Op die manier worden de boren en de bits probleemloos vastgehouden op het moment dat je aan het werken bent.

Handig in gebruik: de boormachine kun je ook gebruiken wanneer het donker wordt met behulp van het handige LED lampje. Via het LCD scherm kun je alles duidelijk aflezen zoals bijvoorbeeld wanneer je de batterijen hoeft op te laden.

 

Nadelen: 

Accu: volgens één enkele koper zouden de accu’s van de boormachine toch wel bijzonder snel leeg raken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Metabo Accu combo set 18 Volt Combo Set

 

Dit is een boormachine set die bestaat uit een klopboormachine en multitool die geleverd worden in een kunststof koffer. De klopboormachine is licht en compact en geschikt voor veelzijdig gebruik. Hij beschikt over een ingebouwd werklicht om op slecht verlichte plaatsen te kunnen werken.

De multitool is perfect voor het zagen, schuren, schrapen en rapsen van de meeste uiteenlopende materialen. Je kunt snel en comfortabel van batterij wisselen dankzij de Metabo Quick functie. De batterijen laden ook milieuvriendelijk op en garanderen een optimaal energieverbruik en een lange levensduur.

Deze set is duur en behoort dus niet tot de goedkope boormachines. Dit is misschien de reden waarom er nog geen reviews over dit product geplaatst zijn. Door het gebrek aan een gebruikerservaring kunnen wij je geen advies geven over dit product.

Met de Metabo boormachine haal je vast en zeker een degelijk en bijzonder krachtig apparaat in huis. Het is een vrij compacte boormachine die bovendien ook nog eens relatief weinig weegt. Dit maakt het niet alleen veel handiger om mee te werken maar ook om achteraf op te bergen.

 

Voordelen:

Comfort: de boormachine beschikt over een ingebouwd werklicht waardoor je ook kunt blijven verder werken op momenten dat het eigenlijk al wat donker wordt.

Ontwerp: je zult bij de aankoop meteen merken dat het hier veeleer om een hele set gaat die onder andere bestaat uit een multitool en een klopboormachine.

Batterij: het toestel werkt op oplaadbare batterijen die bovendien een lange levensduur garanderen en ook nog eens milieuvriendelijk zijn.

 

Nadelen: 

Gebruikerservaring: doordat er momenteel nog geen reviews geplaatst zijn, is het voor ons bijzonder moeilijk om jou wat meer advies te geven over de gebruikerservaring.

Prijskaartje: het is niet meteen de boormachine met de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 toestellen die we in onze lijst hebben opgenomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hitachi D13VF Boormachine 13mm 710W

 

De Hitachi D13VF boormachine aanbieding heeft een vermogen van 710 Watt en een ergonomisch design. Hij is geschikt voor zowel lichte als zware werkzaamheden zoals bijvoorbeeld boren of schroeven in hout, kunststof en staal. Hij weegt slechts 2,1 kg en is een licht en compact toestel die comfortabel is om te gebruiken.

Hij beschikt over een sterke tandwielkast die gemaakt is van aluminium. De uitlaat van dit apparaat zit aan de voorkant dus je zult nooit last hebben van warme lucht of vuil. Het toerental kun je traploos instellen en hij heeft een snelspanboorhouder.

Ook over dit product zijn nog geen online reviews beschikbaar. Hoewel dit apparaat niet te duur is, is het zeker ook niet de goedkoopste. Door gebrek aan meningen van kopers kunnen wij je geen advies geven over deze boormachine aanbieding.

Indien je op zoek bent naar een handige boormachine waarmee je een heleboel klusjes in huis kunt opknappen dan kun je altijd dit model van Hitachi eens bekijken. Bovendien is het momenteel ook nog eens verlaagd in prijs. Dit maakt het zeker de moeite waard om het eens grondig van dichtbij te bestuderen.

 

Voordelen:

Vermogen: dit model beschikt over een krachtig vermogen van maar liefst 710 watt en is daardoor ook geschikt voor iets zwaardere klusjes.

Handig in gebruik: het is een vrij compacte boormachine die ook nog eens weinig weegt en daardoor handig is in gebruik.

 

Nadelen: 

Beoordeling: op dit moment zijn er nog geen reacties door klanten geplaatst. Dit zou toekomstige gebruikers eventueel kunnen tegenhouden om het product aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Boormachines koopgids

 

Het is soms nodig om gaten in muren te boren om bijvoorbeeld een douche te installeren of gewoon om een fotolijst op te hangen. Een boormachine is voor vele toepassingen nuttig. Bij het kopen van zo’n apparaat kun je letten op het bedoelde gebruik van de machine, de boorhouders, de veiligheid, de extra accessoires en de prijs.

Gebruik van een boormachine

Er zijn vier soorten boormachines en deze zijn geschikt voor verschillende doeleinden. De bekendste soort is de accuschroefboormachine. Met dit apparaat kun je zowel schroeven als boren in metaal, steen en hout. Het toestel is wel niet geschikt om te boren in hard beton. Dit type werkt met een accu en sommige modellen beschikken over een klopboorfunctie.

De accuschroevendraaier is ongeveer hetzelfde als een accuschroefboormachine maar kleiner. Dit apparaat is vooral geschikt om te schroeven.

De klopboormachine is krachtiger en beschikt meestal over een klop- of hamerfunctie om de boor in de lengte te bewegen. Zo kun je makkelijker boren in harde steensoorten, maar het blijft nog altijd lastig om in beton te boren. Je beschikt over een hoger maximum toerental en de snelheid is regelbaar. Dit toestel is minder geschikt om mee te schroeven.

Tenslotte is er nog de boorhamer. Met dit apparaat kun je boren in beton want het is een stuk krachtiger dan de andere apparaten. Bij sommige modellen is het mogelijk om het draaimechanisme uit te schakelen zodat het enkel gaat kloppen.

 

Boorhouders

De boorhouder is ook belangrijk bij de keuze van je boormachine. Er zijn verschillende soorten boorhouders zoals sleutel, snelspan en SDS-plus. Een sleutel boorhouder is minder handig want je moet steeds opnieuw het boortje aanspannen met een meegeleverd sleuteltje. Deze boorhouders zijn ook bekend onder de naam tandkransboorhouders.

Een snelspan boorhouder is handiger want je hebt geen extra gereedschap nodig om de boortjes snel in te spannen.

De meest professionele boorhouder is de SDS-plus, het is een snelspansysteem waar je het boortje gewoon in de houder kunt klikken. De boor zit stevig vergrendeld in de machine waardoor de boor met geen enkele mogelijkheid kan slippen. Je komt dit systeem vooral tegen bij boorhamers maar je hebt voor dit systeem wel speciale boortjes nodig.

 

Veiligheid

Een professionele boormachine beschikt over een veiligheidsslipkoppeling. Dit betekent dat je boormachine automatisch stopt met draaien wanneer de boor vastslaat. Zo vermijd je ongevallen en dit komt ook ten goede van de levensduur van het toestel.

Het is heel belangrijk om te controleren of er geen gas-, water- of elektriciteitsleidingen in de vloer of muur zitten waar je wilt beginnen met boren. Je kunt daarvoor de bouwtekeningen van je huis of appartement gebruiken. Als je geen bouwtekeningen hebt dan kun je best in de doe-het-zelf winkel een leidingzoeker kopen waarmee je de leidingen in vloeren en muren kunt signaleren.

Kies voor een stevige boormachine die niet meteen stuk gaat als je het eens laat vallen. Je zult je ook veiliger voelen tijdens het boren met een stevig apparaat.  

Extra accessoires

Kies tussen een boormachine met kabel of een model die werkt op een batterij. Hoewel er tegenwoordig meer accuboormachines op de markt zijn, kun je toch nog vele modellen met kabel verkrijgen. Elk heeft z’n voor en nadelen, zo is een apparaat met snoer krachtiger maar zit de kabel wel in de weg en heb je altijd een stopcontact nodig. Een model die werkt op een accu zorgt voor meer bewegingsvrijheid maar je loopt het risico om zonder stroom te vallen. In dit geval is het handig om een tweede batterij te kopen als reserve.

Je kunt ook een koffer kopen om je boormachine en boortjes in te bewaren. Zo kun je je gereedschap makkelijk meenemen op verplaatsing en is je machine beschermd tegen schokken. Vele modellen komen inclusief een opbergkoffer bij de levering.

Als je van plan bent om je boormachine voor een lange tijd te gebruiken dan kun je kiezen voor een model met een softgrip. Deze bieden meer comfort tijdens het boren dan een handgreep van plastic.

 

Kostprijs van een boormachine

De prijs hangt af van de soort boormachine die je wilt kopen, zo is een boorhamer duurder dan een accuschroefboormachine omdat je er in harder beton mee kunt boren. Als je genoeg tijd hebt kun je van tevoren enkele producten vergelijken in de winkel of op verschillende websites. Zo kom je meer te weten over de sterke of zwakke punten van elk model.

Online kun je mooie aanbiedingen vinden tegen een goedkopere prijs dan in de winkel, vergeet niet om daar nog de verzendkosten bij op te tellen zodat je de werkelijke prijs berekent.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES