Beste brievenbus

Laatste update: 25.04.24

 

Brievenbussen test van 2024

 

Hoewel de meeste mensen ondertussen wel een degelijke brievenbus hebben, groeit het marktaanbod gestaag verder. Zo kun je tegenwoordig uit een ruim assortiment brievenbussen kiezen gaande van verschillende vormen en formaten tot diverse designs en installatiemogelijkheden. Om de keuze voor jou net iets makkelijker te maken, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes op een rijtje te plaatsen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Allux 600 die gekenmerkt wordt door zijn vrij ruime uitvoering en daardoor geschikt zelfs geschikt is om pakketjes te ontvangen. Daartegenover staat de Amerikaanse brievenbus met Paal die vervaardigd blijkt uit duurzaam gegalvaniseerd Amerikaans staal. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Brievenbus Reviews – Top 5

 

 

Om je post netjes te ontvangen heb je een brievenbus nodig. Je kunt een staande brievenbus kopen of een model die je moet ophangen. Je kunt ook kiezen tussen verschillende modellen die van diverse materialen gemaakt zijn. We hebben een top vijf samengesteld om de keuze eenvoudiger te maken. Je hoeft enkel zelf nog te beslissen welke van de vijf de beste brievenbus is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Allux 600

 

Deze brievenbus is groot genoeg om een pakket in te plaatsen. Zo hoef je niet thuis te blijven wanneer de postbode met een pakket langskomt. De afmetingen van de opening van de brievenbus zijn 100 x 260 x 280 mm en je kunt kiezen uit drie verschillende kleuren.

Het product is gemaakt van gegalvaniseerd staal en beschermt je pakket tegen regen en diefstal. Eenmaal het pakket in de brievenbus ligt kun je het enkel bereiken met de sleutel. Deze staande brievenbus neemt natuurlijk wat meer plaats in en is zeker niet geschikt voor personen met een appartement. Het product weegt ongeveer 13 kg.

De kopers zijn tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding van deze brievenbus aanbieding en geven goed advies over de snelle levering. De brievenbus is stevig en je kunt het product makkelijk plaatsen. Het design valt ook in de smaak bij de gebruikers.

Er zijn heel wat mogelijkheden wanneer je op zoek wilt gaan naar de ideale brievenbus. Misschien kan het een goed idee zijn om de populairste kenmerken van dit exemplaar alvast even te bekijken. De brievenbus wordt jou aanbevolen door het bekende, en misschien wel het beste merk Allux.

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij grote brievenbus met een opening van 100 x 260 x 280 mm. Zo heb je de mogelijkheid om ook pakketjes te ontvangen.

Design:je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen 3 verschillende doch neutrale kleuren.

Gebruiksgemak: zodra het pakketje of de brieven in de brievenbus worden geplaatst, dan kun je er die alleen maar terug uithalen door gebruik te maken van de sleutel. Dit biedt heel wat veiligheid.

Materiaal: het is een stevige brievenbus die vervaardigd is uit duurzaam en degelijk gegalvaniseerd staal.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper blijkt echter niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit van deze brievenbus.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Amerikaanse brievenbus met Paal // Solar Group USA – Vrijstaande

 

Deze Amerikaanse brievenbus – jou aangeboden door het bekende Solar Group USA – kent een afmeting van 50,8 x 17,1 x 22,2 cm en wordt geleverd inclusief de bijbehorende paal met 2 decoratieve afneembare ornamenten, wat meteen zijn hogere prijskaartje lijkt te verklaren. Daarbij blijkt de vrijstaande brievenbus voornamelijk uit duurzaam gegalvaniseerd (Amerikaanse) staal te zijn gemaakt wat resulteert in een solide gewicht van 2,5 à 3 kg.

Maar dat is nog lang niet alles want verder blijkt deze vrijstaande Amerikaanse brievenbus verlost van losse/scheve klepjes – zoals vaak voorkomt bij de uit aluminium vervaardigde exemplaren – én 100% roestvrij. Hoewel deze waterdichte brievenbus met het typerende rode vlaggetje in een zwart design wordt aangeboden, bestaat hetzelfde exemplaar tevens ook in een witte dan wel groene kleur.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van het fraaie design en de gebruiksvriendelijkheid, lijkt een enkele koper dat jammer genoeg niet. Zo meldt deze klant dat de kwaliteit beter had gekund en het gebruikte plaatmateriaal net iets te dun en bijgevolg behoorlijk kwetsbaar is.

 

Voordelen:

Uitvoering: deze vrijstaande brievenbus wordt geleverd met een bijbehorende pool die voorzien is van 2 decoratieve afneembare ornamenten.

Materiaal: zowel de brievenbus als de geleverde paal blijken uit duurzaam gegalvaniseerd Amerikaans staal te zijn vervaardigd.

Formaat: de brievenbus kent een afmeting van 50,8 x 17,1 x 22,2 cm en is roestbestendig en vrij van losse/ scheve klepjes.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één koper zou de brievenbus eerder uit dun plaatmateriaal zijn vervaardigd, wat het geheel bijzonder kwetsbaar maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Ami F-2

 

Deze briefplaat behoort tot de goedkope brievenbussen en is gemaakt van geanodiseerd aluminium. De klep beschikt over een vering en draait naar buiten toe. Deze plaat is bedoeld om te monteren in een deur zodat de post meteen op de vloer terecht komt. De afmetingen van de opening zijn 280 x 32 mm zodat je de meeste brieven kunt ontvangen.

De kopers geven positieve beoordelingen over dit product. Ze zijn vooral tevreden over de goedkope prijs en vinden de brievenbus eenvoudig om te installeren. Dankzij de veer blijft de klep dicht en gaat het niet wapperen bij een windstoot.

Als je een anti-tochtborstel in de brievenbus monteert dan heb je geen last meer van tocht in de hal die door de briefklep naar binnen komt. Het product is van goede kwaliteit en werd snel geleverd tot grote tevredenheid van de online kopers.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar toch zeker zijn van een degelijke brievenbus? Dan kun je even deze Ami F-2 brievenbus bekijken. In vergelijking met de andere producten uit deze lijst, zou het hier wel eens kunnen gaan om de brievenbus met de laagste prijs. Kortom zeker en vast de moeite om even in overweging te nemen.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een duurzame brievenbus die vervaardigd is uit degelijk en makkelijk te onderhouden geanodiseerd aluminium.

Ontwerp: het gaat hier eigenlijk om een duurzame plaat die makkelijk en zonder problemen gemonteerd kan worden in de voordeur. Bovendien zal de klep van de brievenbus ook altijd naar buiten opendraaien.

Prijskaartje: de voordelige prijs zal heel wat kopers vast en zeker aanspreken.

 

Nadelen:

Bijna uitverkocht: indien je interesse mocht hebben in deze brievenbus dan willen wij jou wel aanraden om snel te zijn. Het product is namelijk bijna zo goed als uitverkocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. V-part Groen

 

Deze kolombrievenbus is een staande brievenbus met een klassiek en authentiek ontwerp. De klep aan de voorkant van het product klapt naar binnen wanneer de post geleverd wordt en je kunt de brieven verwijderen via de twee deuren, één aan de voorkant en een andere deur aan de achterkant.

Het product is gemaakt van gietaluminium en de opening van de brievenbus heeft een breedte van 26 cm en een hoogte van 4 cm. Het artikel weegt 11 kg en je kunt het los plaatsen in je tuin of naast je voordeur. Voor personen die in een appartement wonen is dit model niet geschikt.

Het design van de brievenbus valt goed in de smaak bij de kopers. Je kunt het product eenvoudig installeren en het beschikt over veel ruimte aan de binnenkant. Er zijn ook enkele minpunten: zo is de brievenbus nogal licht en zou het bij een stevige wind kunnen omwaaien. Ook zijn de sleutels voor de voordeur en de achterdeur verschillend en soms moeilijk om uit elkaar te houden.

Ook wanneer je kiest voor de V-part Groen brievenbus mag je zeker zijn van een uitstekend en duurzaam ontwerp. In tegenstelling tot sommige andere exemplaren hier uit deze lijst, zul je merken dat het hier om een staande brievenbus gaat en bovendien een echte blikvanger.

 

Voordelen:

Ontwerp: ben je op zoek naar een unieke en aparte brievenbus? Kies dan voor dit klassieke en bovenal bijzonder authentieke ontwerp.

Gebruiksgemak: de brievenbus is bijzonder makkelijk te gebruiken. Zo opent de klep van het product steeds naar binnen. Vervolgens kun je zelf de brieven en pakketjes er terug uithalen door middel van één van de 2 deuren.

Materiaal: het is een stevige brievenbus die volledig vervaardigd is uit duurzaam gietaluminium.

 

Nadelen:

Niet in appartement: aangezien het hier over een staande brievenbus gaat, is dit exemplaar uiteraard niet ideaal als je in een appartement of studio woont.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. V-part Tian

 

Deze wandbrievenbus heeft een rechthoekige vorm en beschikt over een cilinderslot om het product te beveiligen. Je kunt een naamplaatje plaatsen in de houder zodat de postbode makkelijk jouw brievenbus terugvindt. Het product is gemaakt van metaal en de opening heeft een breedte van 24 cm en een hoogte van 4 cm.

De kopers van dit product kunnen het design wel smaken en vinden ook dat de brievenbus over veel ruimte beschikt. Je kunt het artikel eenvoudig monteren en de meesten zijn ook tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding.

Maar er zijn ook minpunten. Zo is de sluiting niet optimaal en wordt de post nat aan de binnenkant bij regen. Het slot is ook moeilijk om te sluiten en de openen. Voor enkele kopers mocht het product gerust wat steviger zijn.

We kunnen deze top 5 uiteindelijk afsluiten met deze unieke wandbrievenbus. Om te weten of deze brievenbus aan jouw wensen voldoet, kan het handig zijn om alvast even op zoek te gaan naar de kenmerkende eigenschappen ervan.

 

Voordelen:

Cilinderslot: je kunt de brievenbus makkelijk openen en opnieuw veilig afsluiten met behulp van het aanwezige cilinderslot.

Materiaal: het is een bijzonder stevige en duurzame wandbrievenbus die volledig tot stand gekomen is door het gebruik van degelijk metaal.

Opening: de brievenbus heeft een beschikbare opening van 24 cm breed en ongeveer 4 cm hoog.

 

Nadelen:

Onbetrouwbaar slot: een kleine minderheid van de klanten is niet tevreden over de kwaliteit van het slot.

Niet stevig: sommige kopers zijn ook van mening dat de brievenbus helemaal niet zo stevig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Brievenbussen koopgids

 

Als je post wilt kunnen ontvangen dan heb je daar natuurlijk een brievenbus voor nodig. Tegenwoordig zul je versteld staan van de verschillende modellen die op de markt gebracht zijn. Zo kun je een staande brievenbus kiezen of een wandmodel. Uiteraard is het belangrijk dat je één van de beste brievenbussen uitkiest. Daarom kun je zoveel mogelijk modellen en aanbiedingen vergelijken. Hierbij kun je focussen op het type, de prijs, het design, de mogelijkheden en het materiaal.

 

 

Welke soort brievenbus

 

Tegenwoordig is het niet meer zo eenvoudig om even snel een brievenbus aan te schaffen. Het ruime assortiment maakt het niet gemakkelijk om zomaar even een keuze te maken. Doordat er zoveel verschillende modellen bestaan, wordt je ook verplicht om met meerdere zaken rekening te houden. Zo kunnen we eigenlijk een onderscheid maken tussen 3 grote groepen. Je hebt de staande brievenbussen, de wandmodellen of de brievenbuskleppen. Het is dus aan jou om te beslissen welk model het beste bij jouw inrichting past.

De staande brievenbussen zijn modellen die in eerste instantie heel veel te vinden waren in Amerika. Geleidelijk aan kun je zo nu ook bij ons hier en daar eens spotten. Een staande brievenbus is vaak ook iets groter dan bijvoorbeeld een wandbrievenbus of een brievenbusklep. Dit maakt het dus voor de postbode iets gemakkelijker om naast brieven ook grotere pakketjes af te leveren. Bovendien is een staande brievenbus ook heel erg handig als je een lange oprit hebt en dus ver van de straat woont. Op die manier bespaar je de postbode heel wat tijd.

Je kunt ook kiezen voor een wandbrievenbus. Deze modellen zul je het vaakst van allemaal spotten. Een wandbrievenbus kun je heel gemakkelijk vlak naast je voordeur installeren. Je hoeft dus gewoon even naar buiten te stappen om de post uit de brievenbus te halen. Bovendien kun je de wandbrievenbussen in verschillende kleuren en materialen aantreffen. Je kunt uiteraard ook een brievenbusklep kiezen. Dit is een brievenbus die in de voordeur bevestigd zit.

 

 

Het materiaal en gebruiksgemak

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke brievenbus dan is het belangrijk dat je niet zomaar het eerste het beste model koopt. Een staande brievenbus mag dan misschien wel groter zijn dan een brievenbusklep of een wandmodel, toch is het niet geschikt als je in een appartement woont. Het is dan weer wel aan te raden als je huis zich ver van de straatkant bevindt. Een grote groep andere personen geeft de voorkeur dan weer aan een brievenbusklep. Het grote voordeel hierbij is dat je dus niet al te ver hoeft te lopen om je post op te halen. Houd er wel rekening mee dat er iets meer tocht kan waargenomen worden. En grote pakketten kunnen er al helemaal niet door.

Het is daarom belangrijk dat je goed afweegt wat je mogelijkheden zijn en deze vergelijkt met de verwachtingen die je van het toestel hebt. Eenmaal je weet welk type brievenbus je wenst, kun je meteen ook even focussen op de materialen. Net zoals er verschillende soorten brievenbussen zijn, kun je ook een groot onderscheid maken in de gebruikte materialen. Zo heb je heel wat modellen die uit staal gemaakt zijn. Het is hierbij een goed idee om te kijken naar roestvrij staal of gegalvaniseerd staal omdat deze materiaalsoorten helemaal spatwaterdicht zijn en dus tegen de regen kunnen.

Ook aluminium is een mogelijkheid. Hierbij heb je vaak de keuze te kiezen tussen gietaluminium of geanodiseerd aluminium. Beide materiaalsoorten zijn heel erg stevig en zijn ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is daarom een aanbeveling zoveel mogelijk modellen te vergelijken.

 

 

Mogelijkheden, het design en de prijs

 

Sommige brievenbussen zullen net iets meer mogelijkheden hebben doordat ze bijvoorbeeld groter zijn van formaat in vergelijking met andere modellen. De grootte maakt het al dan niet mogelijk om ook pakketjes bij jou thuis te laten afleveren. Het is verder ook altijd handig om rekening te houden met een brievenbus die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Sommige brievenbussen kun je zijn ook extra beveiligd doordat ze voorzien zijn van één of ander slot. Zo zijn er heel wat modellen die voorzien zijn van een cilinderslot of 2 extra sloten. Zo hoef je helemaal geen schrik te hebben dat er iets gestolen wordt.

Je zult ook versteld staan van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van het design. Tegenwoordig bestaan er brievenbussen in verschillende kleuren en afmetingen. Wil jij dus voor een felgroen exemplaar gaan dan is dit dus helemaal mogelijk. Veel mensen laten de brievenbus echter aanpassen aan de stijl van het huis. Zo lijkt het allemaal meer een geheel. Uiteraard heeft dit ook zijn prijskaartje en zul je dit niet meer tussen de goedkope brievenbussen hoeven te zoeken. Je kunt zeker en vast de promoties in de gaten houden en het is altijd mogelijk een brievenbus aanbieding te spotten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES