5 Beste Bureaustoelen Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Bureaustoelen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je vaak van thuis uit werkt of regelmatig aan het gamen slaat, is het belangrijk om in een ergonomische bureaustoel te investeren. Op die manier kunnen eventuele rug- en/of nekklachten vermeden worden en wordt automatisch een correcte zithouding gehanteerd. Het uitgebreide aanbod lijkt jammer genoeg bij veel klanten voor heel wat keuzestress te zorgen. Daarom zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse toppertjes. Zo blijkt de Gamingstoel GTG GT1 alvast een schot in de roos te zijn voor zij die heel vaak uren per dag aan hun computer spenderen. Daarnaast lijkt ook de Topstar Bureaustoel een goede aanbeveling en bovendien beschikbaar in tal van leuke kleurtjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Bureaustoelen (Reviews) van 2024

 

Het is van essentieel belang om een goede bureaustoel te hebben die jou comfort en steun aanbiedt. Dit ter voorkoming van rugklachten of andere pijnen die kunnen optreden als je een verkeerde zithouding hebt of als de bureaustoel niet comfortabel zit. Kies daarom uit de volgende 5 opties de beste bureaustoel voor jezelf uit. Sommigen besluiten hierdoor ook op zoek te gaan naar de beste bureau organizer om een comfortabele werkplek te kunnen creëren. 

 

1. Gamingstoel GTG GT1 luxe en stevige stoel Afmeting E-sports

 

Als fervente gamer is een comfortabele bureaustoel een absolute must. Dit exemplaar van het bekende merk GTG zul je dan ook vast en zeker tussen de ergonomische bureaustoelen kunnen spotten alhoewel je er het hoge prijskaartje dan weer moet bij nemen. Echter, lijken heel wat klanten zich niet meteen te storen aan de hoge prijs en beoordelen hem dan ook met een mooie eindscore van 4,6 sterren.

Deze bureaustoel, die voornamelijk vervaardigd blijkt uit kunstleer in combinatie me een koudschuim vulling, is nu eenmaal voorzien van kwaliteit en comfort. Zo is het niet alleen mogelijk om de positieve van de armleuningen aan te passen maar blijken ook de zithoogte en de rugleuning makkelijk verstelbaar. De combinatie van uitstekende materialen en de 5 zeer wendbare zwenkwieltjes, bieden een unieke draagkracht van maar liefst 100 kg.

Verder blijkt het eveneens mogelijk om de hoek van de rugleuning in te stellen variërend van 90 tot 160  ̊, wat eveneens bijdraagt aan het uiteindelijke zitcomfort. De stoel blijkt eveneens voorzien van 2 meegeleverde afneembare kussens ter hoogte van het hoofd en de lende. Kortom, een echt paradepaardje dat in meerdere designs te verkrijgen is.

 

Voordelen:

Comfort: naast een verstelbare armleuning van 28 tot 35 cm, geniet je evenzeer een variabele zithoogte van 36 tot 46 cm en een variabele totale hoogte van 130 tot 138 cm. Tot slot kan ook de rugleuning en de positie ervan worden aangepast van 90 tot 160 ̊.

Materiaal: de buitenkant van deze unieke bureaustoel is voornamelijk uit duurzaam kunstleer vervaardigd terwijl men de binnenkant heeft opgevuld met koudschuim. De wieltjes bestaan dan weer uit kunststof.

Draagkracht: de stoel kan zonder problemen een maximaal draaggewicht hanteren van maar liefst 100 kg.

Handig in gebruik: een degelijk bureaustoel inclusief 2 meegeleverde en afneembare kussens ter hoogte van de lende en het hoofd. Verder wordt deze gaming stoel in meerdere designs geleverd.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je op zoek naar een echte bureaustoel aanbieding dan is dit exemplaar misschien niet meteen de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Topstar Bureaustoel Stof Ergonomisch met Vaste Armleuningen 

 

Tussen de goedkope bureaustoelen zul je vast en zeker dit exemplaar van Topstart wel kunnen spotten. In vergelijking met heel wat andere bureaustoelen zorgt het betaalbare prijskaartje hier alvast voor een grote toegankelijkheid bij het brede publiek. Daarnaast blijkt deze unieke ergonomische stoel afgewerkt in een prachtig, doch opvallend, geel design wat zeker een meerwaarde betekent in een modern tot strak interieur. En vind je geel toch maar niets dan kun je altijd nog kiezen uit een breed kleurenpalet.

Verder blijkt de bureaustoel een totale afmeting van 55 bij 45 cm te kennen waarbij een zitdiepte van 44 cm wordt gehanteerd in combinatie met een variabele zithoogte van 42 tot 55 cm. De bekleding van de stoel is voornamelijk uit stof gemaakt terwijl de 5 wendbare wieltjes uit kunststof bestaan en een draagkracht van 100 kg garanderen. De combinatie van de hoge contour gevormde rugleuning en de ietwat holle zitting zorgen voor een optimale bekkenondersteuning en bijgevolg een correcte zithouding.

Ondanks het feit dat de armleuningen niet verstelbaar zijn en de rugleuning niet kantelbaar, blijven klanten wel degelijk overtuigd van de kwaliteit en het comfort wat gelijk resulteert in een eindscore van 5 sterren. 

 

Voordelen:

Materiaal: terwijl de bekleding van de stoel vooral uit stof vervaardigd blijkt, heeft men voor de wieltjes en het onderstel gebruik gemaakt van kunststof.

Comfort: hij wordt gekenmerkt door een hoge contour gevormde rugleuning alsook behoorlijk holle zitting wat resulteert in een correcte en comfortabele bekkenondersteuning.

Formaat: de stoel blijkt maar liefst 55 bij 45 cm groot waarbij je rekening dient te houden met een zitdiepte van ongeveer 44 cm en een verstelbare hoogte van 42 tot 55 cm.

 

Nadelen:

Vaste armleuningen: in vergelijking met heel wat andere bureaustoelen uit deze lijst, blijkt dit exemplaar jammer genoeg niet voorzien van verstelbare armleuningen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bureaustoel Buritos Acaza Verstelbaar en Ergonomisch

 

Ben je niet alleen op zoek naar een kwalitatieve en comfortabele bureaustoel maar hecht je evenzeer belang aan het design en de betaalbaarheid? Dan kunnen we jou dit exemplaar van Acaza alvast warm aanbevelen. De stoel valt meteen op vanwege het blauwe design maar kan evengoed in een neutrale zwarte kleur bekomen worden. 

Als we even verder kijken dan kunnen we stellen dat de stoel een maximaal formaat van 98 x 53 cm kent inclusief een verstelbare zithoogte van 36 tot 47 cm én bijbehorende verstelbare rugleuning.  De combinatie van het metalen onderstel en de kunststof bekleding garandeert moeiteloos een totale draagkracht van wel 90 kg en maakt deze ergonomische bureaustoel eveneens geschikt om te  gamen.

Verder blijkt de draaibare stoel eveneens uitgerust met een gewatteerde zitting, een degelijke hoofdsteun en stevige armleuningen aangevuld met handige wieltjes die bijdragen aan het uiteindelijke comfort. Klanten reageren voornamelijk bijzonder positief alhoewel 1 koper de armleuningen niet zo comfortabel blijkt te vinden.

 

Voordelen:

Draagkracht: deze unieke bureaustoel levert zonder problemen een maximale belastbaarheid van maar liefst 90 kg.

Gebruiksgemak: de in hoogte te verstellen en draaibare bureaustoel kan, vanwege zijn unieke comfort, ook gebruikt worden door gamers.

Budgetvriendelijk: je zult alvast aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het lage en betaalbare prijskaartje.

Design: het mag dan geen witte bureaustoel zijn, toch heb je de mogelijkheid uit heel wat andere kleuren zoals blauw en neutraal robuust zwart.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we moeten jammer genoeg wel vaststellen dat één gebruiker niet 100% tevreden blijkt te zijn met de aangeboden kwaliteit betreffende de armleuningen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Clp Fire Gaming Stoel Kunstleer 

 

De Clp Gaming-stoel – Racing bureaustoel FIRE is in één woord een prachtige stoel. Dit product heeft 5 wielen en het onderstel is van kunststof gemaakt.

De bekleding is van het fijnste imitatieleer gemaakt wat lekker en comfortabel zit. Zelfs na een paar uur zitten, kun je er gewoon comfortabel op zitten.

Het maximale draaggewicht van dit product is 120 kg. Dit product is gemakkelijk om te onderhouden doordat je de bekleding met een vochtige katoenen doek kunt schoonmaken of je kunt het oppervlak voorzichtig met een stofzuiger met het juiste mondstuk schoonmaken.

Gezien de prijs lijkt dit wel een bureaustoel aanbieding. De meeste kopers zijn tevreden met dit product.

De stoel zit heerlijk en je kunt het naar jouw wensen instellen. De kopers geven positief advies voor dit product. Enkele kopers vinden het onhandig in gebruik.

Deze bureaustoel is ook perfect geschikt als gaming stoel en zorgt voor een comfortabele zitpositie. Aan de vele reviews te zien is dit de populairste bureaustoel bij de kopers.

 

Voordelen:

Draaggewicht: deze stoel is maximaal belastbaar met een gewicht van 120 kg en is daarom geschikt voor de meeste mensen.

Onderhoud: je kunt de stoel eenvoudig met een natte doek afvegen en het zitvlak stofzuigen om het schoon te maken. Je gebruikt best wel niet de hoogste stand van de stofzuiger om schade te voorkomen.

Verstelbaarheid: je kunt het zitvlak traploos in de hoogte verstellen. De armleuning zijn niet verstelbaar maar zorgen wel voor steun aan je armen.

 

Nadelen:

Handleiding: de gebruiksaanwijzing is nogal onduidelijk waardoor het moeilijker wordt om deze bureaustoel correct in elkaar te zetten. Let goed op of zoek online extra informatie op.

Rugleuning: de rugleuning is voor grote mensen iets te laag en biedt daarom minder comfort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Gamestoel met voetsteun Cyclone tieners VDD Gaming

 

We kunnen het rijtje van de bureaustoelen afsluiten met deze unieke game bureaustoel die meteen opvalt vanwege zijn gedurfde roos/witte design. Vind je dat toch iets teveel van het goede dan kun je uiteraard altijd nog kiezen voor een stoer rood/zwart of blauw met grijs ontwerp. Aan jou de keuze dus! En dit alles tegen een aanvaardbaar prijskaartje.

Verder wordt deze bureaustoel, die overigens uit een combinatie van metaal, kunststof en duurzaam kunstleer werd vervaardigd, eveneens gekenmerkt door een totale afmeting van 128 bij 63 cm. Daarbij geniet je een maximale zitdiepte van 49 cm aangevuld met een variabele zithoogte van 46 tot 56 cm. De draaibare bureaustoel is daarnaast afgewerkt met een verstelbaar onderrug gedeelte en wieltjes en wordt geleverd inclusief een hoofdsteun voor meer comfort. 

Ondanks alle nodige comfort en mogelijkheden blijkt één koper niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit. Desondanks ontvangt deze bureaustoel toch een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,4 sterren.

 

Voordelen:

Design: hij wordt gekenmerkt door een design van roze en witte accenten dat meteen in het oog springt. Echter kun je hem nog in tal van andere kleuren aanschaffen.

Draagkracht: de combinatie van de gebruikte materialen en de stevige constructie zorgt voor een unieke draagkracht van maar liefst 115 kg.

Comfort: het verstelbare onderrug gedeelte alsook de wieltjes en de meegeleverde hoofdsteun dragen bij aan het uiteindelijke comfort en gebruiksgemak.

Formaat: de stoel blijkt maar liefst 128 bij 63 cm groot waarbij je een zitdiepte van 49 cm en een verstelbare zithoogte van 46 tot 56 cm geniet.

 

Nadelen:

Vaste armleuningen: jammer genoeg is het niet mogelijk om de armleuningen van deze bureaustoel naar wens aan te passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bureaustoelen koopgids

 

Een bureaustoel van goede kwaliteit biedt goede ondersteuning van je rug en schouders en voorkomt rug- en nekpijn. Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een bureaustoel om zeker te zijn dat je een goede aankoop maakt? Wij bespreken enkele belangrijke factoren zoals de zithoogte, het zitvlak, de voet, de rugleuning, enzovoort. Allemaal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden voor een goed zitcomfort.

Zithoogte en zitvlak

De zithoogte van een stoel is belangrijk want het moet natuurlijk passen voor jouw persoonlijke lichaamslengte. Anders kun je na urenlang gebruik last hebben van pijn. Het is aanbevolen om een stoel te kopen waarvan je de zithoogte kunt aanpassen, gelukkig beschikken de meeste bureaustoelen over deze functie. Je benen moeten een hoek van 90 graden kunnen vormen terwijl je voeten stevig op de grond staan.

Het zitvlak mag ook niet te kort of te lang zijn. Een te kort zitvlak zal voor niet genoeg steun zorgen en extra druk op je dijbenen veroorzaken. Als het zitvlak te lang is dan kun je je benen niet goed naar achteren plaatsen. Als er nog een vuist tussen de voorkant van de zitting en je knieholtes past dan heb je de ideale grootte gevonden.

Het zitvlak mag ook niet te diep zijn want anders wordt je rug extra belast. Zoek een stoel met een correcte zitdiepte, op die manier wordt je automatisch gestimuleerd om rechtop te zitten.

 

Arm- en rugleuning

Een goede bureaustoel is voorzien van korte armleuningen die je kunt verstellen naar keuze. Dit kan in de hoogte, breedte of zelfs diepte zijn bij sommige modellen. Het is belangrijk dat je armen goed ondersteund worden want dit zorgt voor extra ondersteuning aan de schouders en de nek. Als de ellebogen net onder de schouders op de armleuningen rusten dan heb je een goede stoel gevonden.

De beste bureaustoelen hebben een rugleuning met een S vorm die de natuurlijk kromming van de rug volgt. Je hoeft dan de bolling van de rugleuning in te stellen in het holle gedeelte van je rug voor een optimale ondersteuning. De meeste stoelen beschikken over een versteltraject van 6 cm. Dit is geschikt voor de meeste mensen maar voor personen die klein of groot zijn is het niet zo handig. Het is daarom beter om te zoeken naar een stoel met een groter versteltraject.

Denk er ook aan als de rugleuning van je bureaustoel beweeglijk is want bij vele gewone stoelen staat de rugleuning vast. Bij een ergonomische bureaustoel kun je die vastzetten of los laten staan. Zo kun je kiezen of je naar achter kunt leunen of liever niet.

 

De voet en het materiaal

De ideale voet van een bureaustoel beschikt over vijf steunpunten zodat de stoel stabieler staat. Kijk ook naar de kwaliteit van de wielen want niet alle wielen zijn gepast voor elke vloer. Je moet de stoel makkelijk kunnen verplaatsen zonder je rug te belasten.

Bureaustoelen worden van verschillende materialen gemaakt. Het is sowieso beter om voor een stoel te kiezen die gemaakt is van sterker materiaal zoals staal. De stoel gaat dan langer mee en kan wel tegen een stootje. Denk eraan dat een goedkope bureaustoel ook meestal van mindere kwaliteit is. Hoe zwaarder een persoon is, hoe groter de belasting van de stoel bij het zitten of opstaan. Een stoel gemaakt van kunststof zal veel vlugger breken door deze belasting.

De bekleding van de stof is ook een belangrijk punt, je kiest best voor een ademende stof want deze is makkelijker om te onderhouden. Als je dan al eens iets morst kun je de bekleding eenvoudig schoonmaken. Houd rekening met deze factoren en kies een bureaustoel afhankelijk van je eigen lichaamsbouw, zo zal je een duurzaam product in huis halen.

Duur of goedkoop

Bij vele producten geldt de regel: goedkoop is duurkoop. Dit is ook zo bij de aankoop van een bureaustoel, de goedkoopste stoelen zijn meestal van mindere kwaliteit en gaan vlugger stuk. Zorg ervoor dat je een stevige en comfortabele bureaustoel koopt waar je jarenlang kunt van genieten en die voor goede ondersteuning van je rug zorgt.

Je kunt zelf eerst verschillende aanbiedingen vergelijken op de vele online websites om je beter te informeren. De reviews van vorige kopers zullen je daar zeker bij helpen dus het is aanbevolen om deze goed te lezen.

Denk er ook aan dat het handig kan zijn om een bureaustoel te kopen met vervangbare onderdelen. Het zou zonde zijn als je een bureaustoel moet weggooien omdat er een wieltje kapot is en je die niet apart kunt vervangen. Als je enkel één onderdeel moet kopen om te vervangen zul je op lange tijd geld besparen.

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is het verschil tussen een gamestoel en een bureaustoel?

Ergonomisch gezien is er niet zo heel veel verschil tussen een gamestoel en een bureaustoel. Beiden hebben als enige nut om de gebruiker op een comfortabele manier te laten zitten. Qua comfort zal een bureaustoel misschien iets beter zijn omdat deze vaak volledig kan worden aangepast. De zithoogte, rugleuning en armsteunen kunnen bij de meeste stoelen zodanig worden versteld dat je lichaam een aangename en ontspannen houding kan aannemen.

Een gamestoel is dan weer speciaal ontwikkeld om op een relaxte manier te gamen. Dergelijke stoel is veelal voorzien van speciale accessoires waarop je je spel toebehoren en andere attributen kunt plaatsen zodat je alles bij de hand hebt. Bovendien heeft een gamestoel bijna altijd een aanpasbare hoofdsteun en verstelbare kussens om de lendenen de nodige ondersteuning te bieden waardoor het lichaam volledig ontspannen is tijdens het gamen. 

 

Q2: Waar kun je een bureaustoel kopen?

Tegenwoordig kun je op veel plaatsen een bureaustoel aankopen. Wanneer je kiest voor een degelijke bureaustoel uit de duurdere prijsklasse, kun je je het best tot een speciaalzaak wenden. Deze winkels kunnen je met raad en daad bijstaan en bij sommige worden er zelfs bureaustoelen op maat gemaakt. Daarnaast kun je ze vinden bij veel groothandels, bouwmarkten of woonwinkels waar een uitgebreid aanbod is van verschillende modellen. 

Hoewel je een bureaustoel beter eerst even kunt uittesten, worden ze ook in diverse webwinkels te koop aangeboden. Een bureaustoel moet aan bepaalde Europese standaardbepalingen voldoen die in de NEN-EN 1335-1 norm voor bureaustoelen staan beschreven. Hierin wordt onder andere de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel bepaald.

Q3: Hoe hoog moet een bureaustoel zijn?

Omdat elke persoon uniek is, moet een bureaustoel je echt passen. Wanneer je hem niet in de juiste hoogte kunt plaatsen kun je beter voor een andere uitvoering kiezen. De zithoogte van een bureaustoel is afhankelijk van jouw lichaamslengte.

Om de meest comfortabele houding te bekomen, moeten je voeten plat op de grond kunnen staan terwijl je onder- en bovenbeen een hoek van 90° maken. Een te hoge of te lage zithoogte kan al snel verschillende lichamelijke klachten veroorzaken. Je kunt het best kiezen voor een bureaustoel die je volledig kunt verstellen.

 

Q4: Hoe kun je een bureaustoel het beste instellen?

Wanneer je over een stoel beschikt waarbij je de zitting kunt verschuiven, kun je deze aanpassen aan de lengte van de bovenbenen. Zorg er steeds voor dat de knieholtes vrij blijven zodat je geen last krijgt van afgeknelde bloedvaten. De armleuningen kun je het best instellen zodanig dat je een ontspannen houding kunt aannemen, niet te hoog en ook niet te laag.

Bij het aanpassen van de rugleuning moet je ervoor zorgen dat deze goed bij de natuurlijke holte van jouw rug aansluit. Wanneer de stoel ook over een verstelbare lendensteun beschikt, kun je de bolling in de rugleuning aanpassen.

 

Q5: Hoeveel kost een degelijke bureaustoel?

De prijs van een degelijke bureaustoel is afhankelijk van het model dat je uitkiest en welke materialen er zijn gebruikt om hem te vervaardigen. Een bureaustoel die je volledig naar jouw lichaam kunt aanpassen zal iets meer kosten dan een standaardmodel dat enkel in hoogte kan worden versteld. Daarnaast is de materiaalkeuze ook een doorslaggevende factor die de kostprijs zal bepalen.

Een bureaustoel met een lederen bekleding zal meteen een pak duurder zijn dan een stoffen variant. Vaak is het moeilijk te zien wat het onderscheid is tussen een degelijke bureaustoel en een exemplaar waarbij je na enkele weken al lichamelijke klachten gaat ontwikkelen. Daarvoor is de prijs een goede indicator, wat niet wil zeggen dat een goedkope stoel niet aan jouw wensen kan voldoen. Voor een degelijke bureaustoel mag je al gauw rekenen op een kostprijs tussen 250 en 700 euro.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES