Beste cervicale kussens

Laatste update: 20.05.24

 

Cervicaal kussen test van 2024

 

Een goede nachtrust lijkt misschien overbodig maar is het helemaal niet. Enkel na een goede nachtrust kun je uitgeslapen en vol goede moed aan de nieuwe dag beginnen. Een goede nachtrust begint dan ook eerst en vooral bij een correcte slaaphouding. Een cervicaal kussen kan alvast helpen om de slaaphouding te optimaliseren. Uit onderzoek is gebleken dat je met het Tempur Original cervicaal kussen echt wel een uitstekend product aankoopt. Het zorgt niet alleen voor een correcte ondersteuning ter hoogte van de schouders maar bovendien ook ter hoogte van de nek. Ook met het  Queens Kussenset Luxus mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Het kussen voelt bovendien zacht en comfortabel aan dankzij de 900 gram Comfort-O vezelbolletjes waarmee het kussen is gevuld.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Cervicale kussen Reviews – Top 5

 

 

Eenieder is er beter van af met een goede nachtrust en daarvoor is er niet alleen een goede matras nodig. De spieren van de nek en schouders dienen tijdens het slapen ook volledig ontspannen te zijn en daarvoor kun je liever voor het beste cervicaal kussen kiezen uit de opties hieronder.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Tempur Original

 

De Tempur Original geeft uitstekende verlichting en steun aan de schouder- en nekspieren, doordat het zich perfect vormt naar de contouren van het hoofd en de nek. Let wel, dat je de kern en het Tempur materiaal van dit kussen niet stoomt of wast.

Voor het reinigen kun je de hoes verwijderen en het materiaal laten luchten. Het materiaal dient regelmatig geventileerd te worden en indien nodig kun je voorzichtig met een goed uitgewrongen doek vlekken en vuil verwijderen. De hoes kun je wel wassen tot 60 graden Celsius.

Als het gaat om een top product dan maakt het vaak niet zoveel uit als de prijs ervan aan de hoge kant ligt. En dat geldt in dit geval ook, want ondanks dit product niet een van de goedkope cervicale kussens is, zijn al de gebruikers er heel tevreden mee. Dit kussen heeft een goede vulling en het voel comfortabel aan.

Wanneer je op zoek gaat naar een goed cervicaal kussen dan zul je diverse producten zien van het bekende en misschien ook wel het beste merk Tempur. We merken dat dit cervicaal kussen toch hartstikke veel positieve online reviews heeft gekregen ondanks het niet over de laagste prijs beschikt.

 

Voordelen:

Comfort: het kussen is speciaal ontworpen om voldoende verlichting te bieden aan de schouders en de nekspieren.

Onderhoud: je zult zien dat het kussen voorzien is van een beschermhoes die je er makkelijk kunt afnemen en wassen. Je kunt de hoes het beste wassen op een programma van 60 graden Celsius. Het kussen zelf kun je gewoon even laten luchten.

 

Nadelen: 

Te smal: zodra we de diverse online beoordelingen bekijken dan kunnen we zien dat het kussen voor één enkele gebruiker toch iets te smal is.

Budget: houd er ook wel rekening mee dat het je dit cervicaal kussen niet tussen de goedkope producten moet zoeken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Queens Kussenset Luxus

 

De Kussenset Luxus van het merk Queens heeft een hoogwaardige katoenen tijk. Deze tijk is ademend en het is ook vocht- en temperatuur regulerend. Het heeft een 900 gram Comfort-O vulling van vezelbolletjes.

Dit product heeft een medium stevigheid en een afmeting van 60 bij 70 centimeter. Het heeft een rits waardoor je de vulling kunt aanpassen en een dubbel gestikte cordon-bies. Dit product is antibacterieel en je kunt het in de wasautomaat stoppen om het te reinigen. Het is ook anti allergisch voor mensen met een overgevoelige huid.

Het is te merken in de reviews dat dit product voor sommige gebruikers van lage kwaliteit is en daardoor niet prettig is om te gebruiken. Maar voor anderen voelt het weer heel fijn aan en het heeft een goede vulling. Dit kussen is ook van goede kwaliteit en het is een koopje. Het heeft een leuk ontwerp en je kunt het dagelijks gebruiken.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Queens Kussenset van het bekende merk Queens. Dit cervicaal kussen hoef je helemaal niet zo duur te betalen en zou dus wel eens één van de populairste producten uit onze lijst kunnen zijn. Laten we alvast even bekijken wat de voor- en nadelen van het kussen zijn.

 

Voordelen:

Tijk: de tijk van het kussen is helemaal vervaardigd uit stevig en duurzaam katoen. Dit is niet alleen ademend maar bovendien ook vochtregulerend en zelfs temperatuur regulerend.

Formaat en hardheid: het kussen meet ongeveer 60 bij 70 centimeter. Je zult merken dat het kussen niet te zacht is maar ook niet te hard aanvoelt. De stevigheid is dus gemiddeld.

Ritssluiting: het kussen is voorzien van een vulling met allemaal vezelbolletjes. Via de ritssluiting kun je de vulling aanpassen indien je dit wilt.

Handig in gebruik: het kussen is antibacterieel en bovendien ook anti allergisch. Verder kun je het gewoon in de wasautomaat stoppen zodat je het kussen steeds proper en schoon kunt houden.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: enkele kopers vinden echter dat het cervicaal kussen niet voldoende kwaliteit biedt. Het voelt niet echt prettig aan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Deltex Ecodown

 

Het Ecodown cervicaal kussen heeft een Ecodown synthetische vulling en het is wasbaar tot 60 graden Celsius.

Dit product heeft een lengte van 70 centimeter en een breedte van 60 centimeter. Het is comfortabel en het biedt alle praktische eigenschappen van een goed kussen. Dit kussen heeft een uitstekende vochtregulatie en het is anti-allergeen. De tijk bestaat uit 100% katoen en de vulling is 100% Ecodown vezel. Het voelt heel dons aan en het heeft een vulgewicht van 1200 gram.

Dit kussen is te hoog en het heeft een onprettige stevigheid voor 1 gebruiker, maar voor de rest is dit een topproduct. De beoordelingen die zij geplaatst hebben, bekrachtigen hun meningen. Dit product is comfortabel en van uitstekende kwaliteit. Het voelt fijn aan en het is niet oncomfortabel stevig. Ook heeft het een goede vulling en de prijs is gunstig.

Het is belangrijk om een goed cervicaal kussen uit te kiezen. Op die manier kun je vast en zeker genieten van een goede nachtrust. Dit product meet ongeveer 60 bij 70 centimeter en voelt heel zacht en prettig aan volgens verschillende gebruikers. Het cervicaal kussen komt van het bekende merk Deltex.

 

Voordelen:

Materiaal: de tijk van het cervicaal kussen is helemaal gemaakt uit stevig en duurzaam katoen. De vulling van het kussen bestaat uit Ecodown vezel.

Vulgewicht: het cervicaal kussen beschikt over een totaal vulgewicht van ongeveer 1200 gram.

Comfort: het kussen voelt bijzonder zacht en prettig aan. Het lijkt wel dons. Verder is het goed vochtregulerend en is het zelfs anti-allergeen.

 

Nadelen: 

Te hoog: volgens één enkele koper is het cervicaal kussen net iets te hoog en de stevigheid te onprettig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cinderella Classic

 

Je kunt dit Cinderella Classic hoofdkussen voor je dochtertje gebruiken, want het garandeert optimaal comfort en zeker ook een goede nachtrust. Dit product kun je wassen en het is anti-allergeen.

Dit kussen kun je gemakkelijk in de droogtrommel laten drogen en het heeft een breedte van 60 centimeter en een lengte van 70 centimeter. Verder is het medium synthetisch en het reguleert vocht uitstekend. Dit product heeft een tijk dat volledig is gemaakt van katoen en de vulling is van 100% synthetische bolletjes.

Voor een gebruiker is dit kussen iets dikker dan die had gehoopt en vindt het daarom oncomfortabel en niet geschikt voor de nek en rug. De overige gebruikers geven er wel positief advies voor, want dit kussen is van goede kwaliteit en het is erg duurzaam. Verder geeft de vulling een fijn gevoel en het is ook niet te duur.

Ook wanneer je kinderen hebt dan is het belangrijk dat ze over een goed kussen beschikken. Dit Cinderella Classic cervicaal kussen is werkelijk ideaal voor je kindje. Het zorgt niet alleen voor optimaal comfort maar het garandeert ook meteen een prettige en comfortabele nachtrust.

 

Voordelen:

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud. Je kunt het kussen in de wasautomaat stoppen en in de droogtrommel.

Comfort: bovendien is het cervicaal kussen helemaal anti-allergeen. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Bovendien voelt het kussen prettig aan en is het vochtregulerend.

Formaat: het kussen heeft een afmeting van 60 bij 70 centimeter.

Materiaal: de tijk van het kussen bestaat uit katoen. De vulling van dit cervicaal kussen is gemaakt uit allemaal synthetische bolletjes.

 

Nadelen: 

Te dik: voor één enkele koper is het kussen toch wel te dik waardoor het helemaal niet zo prettig aanvoelt ter hoogte van de nek en de rug.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Snoozing Medical

 

De Snoozing Medical gaat geleidelijk mee met de vorm van je rug, nek en schouders om te zorgen voor die perfecte ondersteuning. De vulling van dit product is 100% synthetisch en het is uitneembaar. Deze eigenschap biedt de mogelijkheid om het kussen geheel te kunnen afstellen naar jouw wens.

De tijk heeft een ritssluiting en het is gemaakt van 100% katoen. Je kunt dit product gemakkelijk wassen en drogen en het is anti-allergeen. Het is niet transpirerend, maar wel vochtregulerend.

Dit product heeft voor de meeste gebruikers alle nodige eigenschappen waarnaar zij streven in een goed kussen. Hoewel dit product een cervicaal kussen aanbieding is, zijn toch niet alle gebruikers blij met de prijs en kwaliteitsverhouding ervan. Het geeft voor hen niet voldoende steun aan de nek en de vulling is niet aangenaam. Het is ook een beetje onhandig om te gebruiken.

Tot slot is er dan ook nog de Snoozing Medical. Dit cervicaal kussen is een echte aanbeveling omdat het de vorm van je rug, nek en schouders gaat aannemen. Op die manier worden je rug, schouders en je net voldoende ondersteund. Laten we alvast eventjes kijken naar wat het kussen te bieden heeft.

 

Voordelen:

Vulling: het kussen is voorzien van een synthetische vulling die je er zelfs kunt uitnemen. Zo kun je het cervicaal kussen geheel afstellen naar jouw verwachtingen en wensen.

Tijk: de tijk van het cervicaal kussen bestaat uit stevig en duurzaam katoen en is voorzien van een ritssluiting.

Onderhoud: het is mogelijk om het kussen in de wasautomaat en in de droogtrommel te stoppen. Het is niet alleen anti-allergeen maar ook nog eens vochtregulerend.

Budget: in vergelijking met de andere 4 cervicale kussens heeft dit product de laagste prijs.

 

Nadelen: 

Niet transpirerend: houd er wel rekening mee dat het kussen niet transpirerend is.

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers vindt dat het kussen niet voldoende ondersteuning biedt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Cervicale kussens koopgids

 

Het is belangrijk dat je goed uitgeslapen aan je dag kunt beginnen. Een cervicaal kussen kan daar zeker en vast bij helpen. Doordat er momenteel zoveel cervicale kussens zijn is het niet altijd gemakkelijk om het voor jou juiste product eruit te halen. Let dus zeker op het gebruik, het materiaal, de verzorging en de prijs ervan.

Gebruik

Het is nooit leuk om ’s morgens wakker te worden met een vreselijke pijn ter hoogte van je nek en schouders. Bovendien is het mogelijk dat je door de pijn in je nek ook hoofdpijn ontwikkelt doorheen de dag. Het is daarom belangrijk dat je van een goede nachtrust kunt genieten. En een cervicaal kussen kan je daarbij helpen.

De beste cervicale kussens zullen ervoor zorgen dat je nek gedurende de volledige nacht voldoende ondersteuning krijgt. Houd er daarbij rekening mee dat je nek telkens in één lijn gehouden wordt met de rest van je lichaam. Op die manier kun je dus nekpijn en stijfheid in de ochtend gaan vermijden. Het is daarom belangrijk om op zoek te gaan naar een kussen dat stevig is en voldoende ondersteuning biedt. Vraag daarom zeker eens aan de verkoper of je het kussen eventjes kunt testen.

Het is bovendien ook belangrijk dat je rekening houdt met je slaappositie. Dit lijkt misschien heel banaal maar zo heb je mensen die graag op hun buik slapen. Maar er zijn ook personen die liever op hun rug slapen of op hun zij. Zo zal een dikker en hoger kussen een ideale cervicale kussen aanbieding zijn voor een zijslaper.

 

Materiaal

Daarnaast is ook het materiaal waaruit het kussen bestaat niet onbelangrijk. Zo heb je bijvoorbeeld kussens waarvan de kern gevuld is met water. Daardoor zal het kussen zich continue aanpassen aan jouw lichaam. Ideaal dus als je van nature vaak van slaappositie verandert. Deze modellen zijn bovendien ook heel stevig en daardoor ook geschikt voor zijslapers.

Sommige kussens zijn dan weer gemaakt uit versnipperd traagschuim. Op die manier kun je het kussen op gelijk welke manier gaan positioneren. Hierdoor is het geschikt voor gelijk welke slaappositie. Bovendien zorgt de luchtstroom tussen de stukjes traagschuim ervoor dat het kussen altijd koel blijft. Net zoals het kussen met water heeft ook traagschuim de neiging om zich aan je lichaam aan te passen en biedt daardoor volledige ondersteuning.

Er zijn uiteraard ook modellen die gemaakt zijn uit dons of katoen. Houd er wel rekening mee dat deze kussens gemakkelijk plat kunnen raken en uit model kunnen gaan. Daardoor bieden ze vaak niet de juiste ondersteuning voor je nek en zullen ze dus misschien tot de goedkope cervicale kussens behoren.

 

Reinigen

Uiteraard zal het reinigen van het kussen niet bijdragen tot een goede optimale ondersteuning van je nek en schouders. Toch is het belangrijk dat je er aandacht aan besteedt. Een kussen dat je namelijk goed en gemakkelijk kunt reinigen is altijd aangenamer om op te slapen. Daarnaast zal het er ook voor zorgen dat het oppervlak waar je op slaapt ook veel gezonder is.

Bovendien zul je niet elk half jaar een nieuw kussen gaan aankopen. Het is de bedoeling dat een goed cervicaal kussen toch een paar jaar kan meegaan. Daarom is het ook altijd aangenamer als je op een fris gewassen kussen kunt slapen. Probeer daarom te gaan voor de modellen die beschikken over een hoes. Deze hoes kun je namelijk heel gemakkelijk verwijderen en in de wasmachine steken.

Er zijn daarnaast ook verschillende modellen die je met een vochtige doek of vochtig sponsje kunt schoonmaken. Kortom er zijn mogelijkheden genoeg.

Prijs

Wanneer je op zoek gaat naar een cervicaal kussen zul je verschillende prijscategoriën tegenkomen. Sommige kussens kunnen heel duur zijn maar als het gaat om een topproduct dat voldoende ondersteuning biedt dan zou de prijs geen probleem mogen zijn.

Het is belangrijk dat je rekening houdt met het bedrag dat je zelf wilt en kunt spenderen. Maar het is nog belangrijker dat je gaat voor een kussen dat optimaal comfort biedt en je nek voldoende gaat ondersteunen. Je kunt een goedkoop kussen hebben uit katoen dat de eerste weken de nek goed gaat ondersteunen. Echter verliest katoen na verloop van tijd deze eigenschap. Het is daarom een aanbeveling om meteen te investeren in een degelijk kussen dat voldoende ondersteuning biedt ook al is dat iets duurder.

Lees zeker ook eens de reviews van kopers die het product reeds aangeschaft hebben. En probeer daarnaast zoveel mogelijk aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Op die manier zul jij beslist een kussen vinden dat volledig aan jouw verwachtingen zal voldoen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES