6 beste Convectorkachels Test van 2023

Laatste update: 29.05.23

 

Beste convectorkachels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Jammer genoeg zorgen de koude winterdagen bij velen ook voor een hogere energiefactuur. Om de kosten enigszins te drukken, zou je kunnen kiezen voor een convectorkachel waarmee je, in tegenstelling tot een centrale verwarming,  slechts 1 of 2 ruimtes gaat verwarmen. Daar de keuze aan convectorkachels behoorlijk groot is, hebben we voor jou enkele toppertjes geselecteerd. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Vonroc Luxe elektrische kachel die – na aansluiting op het stroomnet – een ruim vermogen tot 2000 watt weet te garanderen. Daartegenover staat de MOA Elektrische Verwarming die dan weer in het oog springt vanwege zijn makkelijk regelbare thermostaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste convectorkachels (Reviews) van 2023

 

De beste convectorkachel hoeft niet altijd het duurste exemplaar uit het rijtje te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope apparaten en/ of leuke aanbiedingen die de moeite waard zijn. Tegenwoordig bieden verschillende merken en bedrijven dan ook hun diensten aan waardoor je kunt opteren voor een Eurom convectorkachel, eentje van De’Longhi, Rowenta of zelfs MaxxHome. Wij selecteerden alvast 5 topproducten waarvan we denken dat ze een goede weergave zijn van het huidige convectorkachels gamma. Bekijk ze even en houd rekening met het advies van klanten en experts, vermeld in de online reviews.

 

1. Vonroc Luxe elektrische kachel – Convectorkachel met glazen paneel ? 2000W

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve én gebruiksvriendelijke convectorkachel? Dan loont het de moeite om dit exemplaar van Vonroc eens even onder de loep te nemen. Net zoals de bekende Eurom convectorkachels behoort ook Vonroc tot de populairste – en misschien ook wel meteen beste – convectorkachels aller tijden. Kortom, de moeite waard om even te kijken wat deze kachel precies in zijn mars heeft.

Zo wordt de elektrische convectorkachel van Vonroc – overigens beschikbaar in verschillende uitvoeringen – gekenmerkt door een totale afmeting van 78 x 47 x 7,5 cm en geleverd inclusief een set vloersteunen én een set wandmontagesteunen wat betekent dat je hem zowel vrijstaand alsook als wand-exemplaar kunt gebruiken. Door hem overigens correct op het stroomnet aan te sluiten, kan een ruim maximaal vermogen tot 2000 watt worden gegenereerd, verdeeld over 2 warmtestanden.

Zijn gebruiksgemak wordt daarbij verder aangevuld met een geïntegreerde omval- én oververhittingsbeveiliging, een timerfunctie, een kinderbeveiliging én een hoge beschermingsgraad tegen aanraking én vocht waardoor je hem evengoed in de badkamer zou kunnen installeren. Hoewel de meeste klanten tevreden zijn met hun aankoop, lijkt een enkele koper de convector kachel toch veel te duur te vinden.

 

Voordelen:

Vermogen: door de convector kachel op het stroomnet aan te sluiten, kan een ruim vermogen tot 2000 watt worden geleverd.

Bediening: je kunt de kachel niet alleen handmatig maar ook via de bijbehorende app (en dus wifi) gaan bedienen wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Badkamer: dankzij de vochtbestendige behuizing kun je deze kachel zonder problemen in de badkamer installeren.

Veiligheid: de geïntegreerde oververhittingsbeveiliging wordt moeiteloos aangevuld met een kinder- én omvalbeveiliging.

 

Nadelen:

Prijskaartje: dat deze convector kachel niet meteen voorzien is van de laagste prijs, mag jammer genoeg duidelijk zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. MOA Elektrische Verwarming – Convectorkachel – Portable Heater – 2000 watt – PH01W

 

De MOA elektrisch aangestuurde convectorkachel springt meteen in het oog vanwege zijn compacte bijzonder handzame design van 61,8 x 26 x 38,5 cm waardoor hij makkelijk van de ene naar de andere ruimte kan worden verplaatst. Maar vergis je niet want ondanks zijn compacte formaat weet hij een ruim vermogen tot 2000 watt te garanderen, verdeeld over meerdere warmtestanden wat hem geschikt maakt om ruimtes tot maximaal 20 m² te verwarmen.

Verder is deze elektrische heater voorzien van een regelbare thermostaat die je in staat stelt om probleemloos tussen de 3 beschikbare warmtestanden te schakelen. Dit alles wordt aangevuld met een geïntegreerde aan/ uit schakelaar en een bijbehorend indicatielampje. Ben je echter op zoek naar een convectorkachel om in de badkamer te installeren, dan is dit model jammer genoeg niet de meest geschikte aanbeveling.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren aan waarbij heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Slechts een kleine minderheid is van mening dat het apparaat behoorlijk veel energie verbruikt.

 

Voordelen:

Vermogen: de elektrische verwarming van MOA is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarna een ruim vermogen tot 2000 watt kan worden geleverd.

Thermostaat: je geniet daarbij een regelbare thermostaat die je in de mogelijk stelt om te schakelen tussen de 3 geïntegreerde warmtestanden.

Handvat: de convectorkachel is uitgerust met 2 geïntegreerde handvatten waarmee je het apparaat makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen.

 

Nadelen:

Verbruik: volgens een enkele koper zou de MOA elektrische verwarming behoorlijk veel energie verbruiken wat resulteert in een hogere bijkomende energiekost.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. De’Longhi HCX 3120FS Slim Style Convectorkachel Kachel

 

Ben je bewust op zoek naar een compacte convectorkachel met een aanzienlijk vermogen die makkelijk ruimtes met een oppervlakte van 22 m² kan verwarmen? Dan is de HCX 3120FS Slim Style kachel van De’Longhi misschien wel wat voor jou. Hij biedt maar liefst 3 vermogensstanden aan van 800, 1200 en 2000 Watt, aangevuld met de bekende Hi-Fi technologie die een dubbele ventilatie garandeert.

Verder blijkt deze vrijstaande convectorkachel uitgerust met een makkelijk te bedienen regelbare thermostaat, een antivriesmodus en een aan- en uitschakelaar. Op het gebied van veiligheid ben je dan weer verzekerd van een omvalbeveiliging, een oververhittingsbeveiliging én een indicatielampje en dit allemaal voor een aanzienlijk prijskaartje.

Uit de online reviews kunnen we opmaken dat heel wat klanten uitermate tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit. Slechts één koper meldt dat de convectorkachel niet voldoende warmte zou afgeven.

 

Voordelen:

Vermogen: deze unieke convectorkachel is in staat om een ruim piekvermogen van maar liefst 2000 Watt te genereren, verdeeld over 3 vermogensstanden.

Formaat: het apparaat valt op vanwege zijn unieke doch compacte design met een diepte van amper 7,5 cm. Dit maakt het dan weer makkelijk om hem ergens in de ruimte te plaatsen.

Veiligheid: je bent niet alleen voorzien van een omvalbeveiliging maar geniet daarnaast ook een veiligheid bij eventuele oververhitting.

 

Nadelen:

Niet warm: een blik op de online reviews toont aan dat 1 koper toch wel wat twijfelen heeft. Zo zou de convectorkachel niet voldoende opwarmen en tevens van weinig nut zijn in de garage.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Mill IB600Dn Paneelverwarming stalen front 600 Watt

 

Met deze IB600Dn convectorkachel van Mill kies je dan weer niet meteen voor het laagste prijskaartje. Toch reageren klanten bijzonder positief op de aangeboden kwaliteit, het design en het gebruiksgemak wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,7 sterren.

In tegenstelling tot de vorige convectorkachels, betreft het hier een compacte moderne paneelverwarming die bedoeld is om in de badkamer te plaatsen. Eenmaal correct ingeschakeld kan hij makkelijk een ruim vermogen van 600 Watt leveren wat hem geschikt maakt voor ruimtes tot 7 m².

Hij wordt aangevuld met een oververhittingsbeveiliging, een omvalbeveiliging, een veiligheid bij het uitschakelen en een handig indicatielampje. Daarnaast geniet je een helder en duidelijk leesbaar display en is er ook sprake van een timerfunctie. Kortom, alles is aanwezig om van een ontspannend bad te kunnen genieten.

 

Voordelen:

Formaat: de convectorkachel wordt gekenmerkt door een vrij compact formaat van 7,8 x 71 x 12 cm en is daardoor geschikt om aan de muur of wand te installeren.

Veiligheid: de paneelverwarming is niet alleen voorzien van een omvalbeveiliging maar biedt verder ook een veiligheid bij het uitschakelen aan alsook een oververhittingsbeveiliging.

Handig in gebruik: zijn gunstige IP waarde maakt deze kachel vochtbestendig en bijgevolg geschikt voor gebruik in de badkamer. Daarnaast is hij voorzien van een aan- en uitschakelaar alsook een regelbare thermostaat.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: bij aankoop wordt er jammer genoeg geen afstandsbediening meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Eldom convector elektrische verwarming 2500Watt 434x1366mm met elektronische instelbare thermostaat

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Eldom convectorkachel die gekenmerkt wordt door een rechthoekige uitvoering van 43 bij 136 cm in combinatie met een dikte van 4 cm en daardoor makkelijk aan de wand/ muur geïnstalleerd kan worden. Net zoals veel van de vorige toppertjes is ook deze convectorkachel gezegend met een gunstige IP-waarde waardoor het vochtbestendige karakter wordt benadrukt. Kortom, ben je op zoek naar een elektrische verwarming om in de badkamer te installeren, dan behoort dit exemplaar van Eldom tot de mogelijkheden.

Eenmaal de kachel correct is aangesloten, kun je genieten van een bijzonder ruim vermogen tot maximaal 2500 watt verdeeld over verschillende warmtestanden. Met behulp van het elektronische display kun je de temperatuur makkelijk zelf instellen wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Verder is de kachel voorzien van een apart indicatielampje, een omvalbeveiliging, een beveiliging tegen oververhitting en een veiligheid bij het uitschakelen van het apparaat. Best wel handig voor gezinnen met (jonge) kinderen. Hoewel de meeste klanten overtuigd zijn, is 1 koper dat jammer genoeg niet omdat het apparaat beschadigd werd geleverd.

 

Voordelen:

Vermogen: de Eldom convectorkachel weet zonder moeite een ruim vermogen tot 2500 watt te genereren.

Badkamer: dankzij het vochtbestendige karakter kun je deze verwarming ook zonder problemen in de badkamer installeren.

Thermostaat: de thermostaat is elektronisch instelbaar en draagt bij aan een optimaal gebruiksgemak.

Installatie: de paneelverwarming is bedoeld om aan de wand/ muur te installeren en wordt geleverd inclusief een volwaardige montagekit.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: jammer genoeg wordt bij aankoop van deze convectorkachel geen afstandsbediening aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Adax Neo NP 06 KDT

 

Deze elektrische convector kachel van het merk Adax zul je niet meteen in de categorie van goedkope apparaten hoeven te zoeken omwille van de hogere prijs. De kachel heeft een witte kleur en is ongeveer 37 cm hoog. Daardoor kun je dit model ook gemakkelijk en snel aan de wand monteren.

De kachel is voorzien van een vermogen van 600 watt en beschikt over 10 verschillende warmtestanden. Je kunt de convector kachel als bijverwarming gebruiken maar ook als hoofdverwarming doet het perfect wat het moet doen.

De koper blijkt laaiend enthousiast te zijn over dit product en prijst het dan ook aan. Het beschikt over een correcte prijs-kwaliteitverhouding en is bijzonder eenvoudig te bedienen.

Het rijtje kan worden afgesloten met dit topproduct dat jou aangeboden wordt door Adax. De convector kachel wordt gekenmerkt door een opvallend modern design dat vooral tot z’n recht zal komen in een modern en designvol interieur.

 

Voordelen:

Installatie: je kunt de kachel makkelijk en zonder problemen aan de muur bevestigen.

Vermogen: de convector kachel is voorzien van een krachtige motor met een maximaal vermogen van maar liefst 600 Watt. Bovendien heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen de 10 beschikbare warmtestanden.

Handig in gebruik: de convector kachel is bijzonder eenvoudig om te gebruiken. Bovendien is het product voldoende krachtig om als hoofdverwarming dienst te doen of gewoon als handige bijverwarming.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg zul je wel moeten rekening houden met een budget dat net iets boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Convectorkachels Koopgids

 

Wat is een convectorkachel en hoe werkt een dergelijk apparaat? Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van vermogen en waar kun je een convectorkachel zoal plaatsen? Met deze koopgids trachten wij op deze, en tal van andere prangende vragen, een antwoord te bieden. Zo bespreken we eveneens enkele veiligheidsnormen en extra kenmerken die misschien wel een meerwaarde kunnen aanbieden. Daar het prijskaartje soms wel eens oplopen, lijkt het een goede aanbeveling om tijdens het vergelijken ook even stil te staan bij leuke aanbiedingen en/ of promoties.

De convectorkachel en zijn werking

Op koude winterdagen kan een beetje extra warmte best welkom zijn. Aangezien een centrale verwarming vaak heel wat (nutteloze) warmte verbruikt, lijkt het een goede aanbeveling om te investeren in een kwalitatieve convectorkachel. Simplistisch uitgelegd zal de warmte uit de convectorkachel wordt geduwd waarna de ruimte mooi en gelijkmatig kan worden verwarmd. Houd er wel rekening mee dat hun warmtebereik vaak iets lager ligt dan bijvoorbeeld bij een ventilatorkachel het geval is.

Uiteraard is het in werkelijkheid allemaal net iets omslachtiger. Zo is een convectorkachel uitgerust met een krachtig verwarmingselement waarmee koude lucht uit de ruimte wordt onttrokken en vervolgens wordt opgewarmd. De verwarmde lucht wordt tenslotte opnieuw de ruimte ingeduwd waarna hij richting het plafond stijgt, opnieuw afkoelt en terug naar beneden zakt. Op die manier kan het proces zich weer gaan herhalen. Daarom spreekt men vaak van een indirecte vorm van verwarming wanneer men het heeft over de convectorkachels.

 

Warmtebereik in verhouding tot de ruimte

De aankoop van een kwalitatieve convectorkachel verplicht je eveneens rekening te houden met het totale warmtebereik. Wat is de capaciteit van de kachel en welke oppervlakte kan hij maximaal verwarmen. Zo zullen sommigen convectorkachels geschikt zijn om kleine ruimtes tot 10 m2 te verwarmen terwijl andere apparaten probleemloos ruimtes tot 20 m2 of misschien wel meer dan 30 m2 aankunnen.

Het warmtebereik zal uiteindelijk mee bepaald worden door het maximale vermogen, steevast uitgedrukt in Watt. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de convectorkachel zal zijn en bijgevolg ook het warmtebereik. Zo zal een convectorkachel met een maximaal vermogen van 500 Watt een beperkter warmtebereik aanbieden dan een convector die een piekvermogen van wel 2500 Watt bereikt. Afhankelijk van het type convectorkachel kan het vermogen variëren van 0 tot maar liefst 4000 Watt.

Kortom, om een goede keuze te maken op het gebied van het warmtebereik en het vermogen, dien je rekening te houden met de ruimte waar je de kachel wenst te plaatsen. Zo zal een badkamer helemaal andere eisen stellen dan bijvoorbeeld een woonkamer of keuken.

 

Plaatsing en model

De ruimte blijkt niet alleen belangrijk te zijn om het vermogen en het warmtebereik te bepalen maar ook voor het design en de plaatsing. Zo bestaan er heel wat convectorkachels onder de vorm van paneelverwarmingen en radiators. Echter bestaan er ook stralers en boxen. Sommige exemplaren werken vrijstaand en kun je makkelijk van de ene naar de andere ruimte verplaatsen terwijl anderen aan de wand moeten worden geïnstalleerd en beperkter zijn qua bewegingsvrijheid.

Veiligheid en andere extra kenmerken en optiemogelijkheden

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de veiligheid en de eventuele extra functiemogelijkheden. Bedenk dat een convectorkachel niet alleen handig moet zijn om te bedienen maar bovenal ook veilig in gebruik. De aanwezigheid van een oververhittingsbeveiliging, een omvalbeveiliging, een kinderbeveiliging en een vorstvrijstand zijn dan ook een echte meerwaarde.

Daarnaast vinden sommige klanten het belangrijk wanneer de convectorkachel is uitgerust met een timerfunctie, een regelbare thermostaat en de mogelijkheid om te schakelen tussen meerdere warmtestanden. Een helder en duidelijk leesbaar display, handige zwenkwieltjes en een eventuele bediening via een bijbehorende applicatie dragens overigens voornamelijk bij aan het comfort en het gebruiksgemak.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een convectorkachel?

Een convectorkachel is één van de vele verwarmingsapparaten die tegenwoordig op de markt worden aangeboden. Het ruime assortiment omvat grote en kleine convectorkachels alsook apparaten die vrijstaand kunnen gebruikt worden dan wel als wandmontage moeten worden geïnstalleerd.

Ze bieden de mogelijkheid om een ruimte snel en gelijkmatig op te warmen waardoor die typische koude winterdagen uiteindelijk toch wel lekker gezellig worden. Bovendien staan de convectorkachels er ook om bekend behoorlijk stil te werk te gaan. Enige minpuntje zou echter hun warmtebereik kunnen zijn dat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het warmtebereik van een ventilatorkachel, een pak beperkter is.

Q2: Hoe werkt een elektrische convectorkachel?

Een convectorkachel is uitgerust met een krachtig verwarmingselement dat in staat is om de koude lucht uit de ruimte aan te zuigen en die vervolgens te gaan opwarmen. Vervolgens wordt die warmte door middel van een convector, een soort van warmtewisselaar, opnieuw afgegeven aan de omgeving/ ruimte waarin de kachel werd geplaatst.

De warme lucht stijgt op die manier op tot aan het plafond waar deze opnieuw afkoelt en naar beneden zakt. Vervolgens herhaalt zich het volledige proces. Dit maakt dat een convectorkachel in staat is om een omgeving/ kamer of ruimte snel en gelijkmatig te gaan opwarmen. Wat bijvoorbeeld minder het geval is bij stralingswarmte.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES