Beste cv-ketel

Laatste update: 25.04.24

 

Cv-ketels test van 2024

 

Er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van cv-ketels. Daardoor is het ook niet altijd makkelijk om een gegronde keuze te maken uit het ruime aanbod. Bekijk daarom alvast even onze koopgids over cv-ketels. Op die manier krijg je een beter beeld van de elementen waarmee je zoal rekening zou kunnen houden. Echter kun je ook gelijk verder klikken naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat je met de Remeha Tzerra M 28c P+ HR cv-ketel alvast voor een topproduct kiest. Het is een degelijke en duurzame cv-ketel die geleverd wordt door het merk Remeha en die behoort tot de warmwaterklasse cW4. Echter zou je ook gewoon kunnen kiezen voor de Baxi CBP-Matic 18 Pellet cv-ketel. Door te kiezen voor dit product, kies je voor een vol-automatische pellet cv-kachel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Cv-ketel Reviews – Top 5

 

Het ruime aanbod aan cv-ketels maakt het niet zo gemakkelijk om op zoek te gaan naar de beste cv-ketel. Zo kun je bijvoorbeeld opteren voor een elektrische cv-ketel maar je kunt evengoed kiezen voor een hybride cv-ketel of een intergas cv-ketel. Daarom zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de top 5 op het gebied van hedendaagse cv-ketels. We willen jou graag het advies geven om deze topproducten even rustig te bekijken. Vervolgens maak je helemaal zelf een keuze en wie weet behoort het wel tot de goedkope cv-ketels.

 

 

1. Remeha Tzerra M 28c P+ HR

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke cv-ketel dan zul je heel wat verschillende modellen aangeboden krijgen. Zo ook dit type van het bekende merk Remeha. Het is niet meteen een cv-ketel aanbieding aan de prijs te zien. Toch is het ook niet meteen één van de duurste apparaten.

Toch mag je er zeker van zijn dat je met dit toestel een bijzonder apparaat aankoopt. Wanneer je het combineert met de slimme E-twist thermostaat dan is dit model echt een topproduct. Het zorgt er namelijk voor dat je je cv-ketel helemaal optimaal kunt gaan gebruiken.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er momenteel nog geen online reviews zijn geplaatst. Daardoor is het niet zo eenvoudig voor ons om jou verder advies te geven over dit product. Laat je hierdoor echter niet afschrikken en bekijk dit apparaat even grondig.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Baxi CBP-Matic 18 Pellet

 

Het eerste wat je bij deze cv-ketel zal opvallen is het hoge prijskaartje in vergelijking met de andere toestellen uit de lijst. Dit zou meteen ook een verklaring kunnen zijn voor het feit dat er nog helemaal geen online beoordelingen zijn geplaatst. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk dat het om een vrij recent product gaat.

Deze cv-ketel is afkomstig van het bekende merk Baxi en is eigenlijk een volledig automatische pellet cv-ketel. Het toestel beschikt over een maximaal vermogen van maar liefst 18,7 kW en een minimaal vermogen van ongeveer 9,7 kW. Daarnaast is het niet alleen zelfreinigend maar beschikt het ook over een ruime inhoud van 45 kg.

Het ontbreken van de online beoordelingen maakt het zo goed als onmogelijk om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaringen bij dit product. Toch lijkt het ons de moeite waard om deze cv-ketel even te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Intergas HRE 28/24 CW 4

 

In vergelijking met de voorgaande 2 apparaten lijkt deze intergas cv-ketel echt wel een koopje te zijn. Je zult er dan ook meteen van versteld staan.

Het toestel heeft een breedte van ongeveer 45 cm, een lengte van wel 650 cm en een hoogte van maar liefst 65 cm. Dit wil zeggen dat je dus toch wel wat ruimte hoeft te voorzien. Daarnaast weegt het toestel ongeveer 36 kg. Met een totaal en maximaal vermogen van wel 23,4 watt mag je dit apparaat zeker en vast tot de krachtige cv-ketels rekenen.

We durven vermoeden dat het hier om een vrij recent product gaat. Dit zou kunnen verklaren waarom er nog geen online reacties zijn geplaatst. Haast je daarom naar de winkel en wees de eerste in het schrijven van een review.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Vaillant ThermoCompact VCW 254/4 7 AL CW3

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de cv-ketel van het merk Vaillant. Het is misschien niet meteen één van de bekendste merken maar dit wil niet zeggen dat het over een slechte kwaliteit beschikt.

Het is een vrij compact apparaat in vergelijking met het voorgaande toestel. Dit is dus wel handig wanneer je het een plaats moet geven. Jammer genoeg behoort dit toestel tot de energieklasse B. Dit wil zeggen dat het niet zo energiezuinig te werk gaat. Je kunt het verwarmingsvermogen zelf gaan regelen en instellen en dat is dan weer wel een pluspunt.

Ondanks de vele eigenschappen zijn er ook hier nog geen online beoordelingen geplaatst. Het is natuurlijk mogelijk dat verschillende kopers het toestel al in huis hebben. Misschien hebben ze gewoon de tijd nog niet gevonden om een beoordeling te plaatsen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Intergas HRE 24/18 CW 3 A

 

Tot slot is er dan ook nog deze intergas cv-ketel die zomaar eens een aanbieding zou kunnen zijn in vergelijking met de 4 voorgaande apparaten die we hier besproken hebben.

Het is een vrij compact toestel met een breedte van 45 cm, een lengte van ongeveer 24 cm en een hoogte van ruim 59 cm. Daarnaast weegt het ongeveer een 33 kg. Het is een krachtig apparaat dat ondanks alles toch wel tot de energieklasse A behoort. Dit wil dus zeggen dat het verbruik eerder miniem is.

Jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat er geen online beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor is het niet echt mogelijk om jou verder advies te geven over deze cv-ketel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Cv-ketels koopgids

 

Of je nu kiest voor een hybride cv-ketel of voor een elektrische cv-ketel, het is niet altijd makkelijk om er de voor jou beste cv-ketel uit te kiezen. Het is daarom alvast een goede aanbeveling om met een aantal factoren rekening te houden. Zo kun je tijdens de zoektocht letten op de werkwijze en het prijskaartje. Wanneer je de beste cv-ketels gaat vergelijken dan houd je best ook rekening met een aantal andere factoren zoals de capaciteit, het vermogen en natuurlijk ook de CW waarde van de cv-ketel die je besluit aan te kopen.

Wat is een cv-ketel en het gebruiksgemak

Wat is een cv-ketel nu precies? Toch wel belangrijk om te weten indien je van plan bent om er eentje aan te kopen. Cv-ketel is de afgekorte vorm van het begrip “centrale verwarmingsketel”. Het is dus een handig apparaat dat moet zorgen voor het vormen van warm water. Het warme water wordt dan vervolgens gebruikt om de centrale verwarming op te warmen.

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende types cv-ketels op de markt gebracht. Wat ook logisch is aangezien de technologie nooit stil staat. Je zult dus maar beter verschillende apparaten bekijken en niet meteen de eerste de beste cv-ketel aankopen. Houd er ook rekening mee dat een cv-ketel makkelijk 15 jaar lang kan meegaan. Je kiest dus beter voor een iets duurder maar kwalitatief en degelijk exemplaar.

Na 15 jaar is de cv-ketel echter niet meer zo energiezuinig als weleer en is het echter raadzaam om toch even uit te kijken naar een nieuwe cv-ketel. Houd in je zoektocht ook zeker rekening met eventuele promoties en kortingen. En wie weet kun je zo wel een aantrekkelijke cv-ketel aanbieding spotten.

 

De werkwijze van een cv-ketel

We hebben het hierboven al min of meer even kort vermeld maar toch is het ook belangrijk om even stil te staan bij de werking van een degelijke cv-ketel. Zo zal het apparaat water gaan opwarmen door gebruik te maken van een stevige brander. De brander kan werken op basis van stookolie maar je hebt er ook die werken op gas.

Zodra het water, dat zich in de ketel bevindt, een bepaalde temperatuur heeft bereikt, zal het vervolgens richting de radiatoren worden geleid. En op die manier kun je een bepaalde ruimte gaan verwarmen. Het water in de ketel stopt pas met opwarmen, op het moment dat de kamer die je wilt verwarmen, de ingestelde temperatuur heeft bereikt.

 

De brander en de ontsteker

Het water wordt dus verwarmd door middel van gebruik te maken van een krachtige brander. Zo zijn er branders die functioneren met behulp van stookolie maar je hebt er ook die werken op basis van gas. Tegenwoordig worden de meeste branders vervaardigd uit stevige materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld roestvrijstaal of zelfs keramisch materiaal. Zorg ervoor dat je de brander regelmatig onderhoudt of eens laat schoonmaken.

De brander van een cv-ketel zal ook niet zomaar in werking treden. Daarvoor hebben we nood aan een degelijke ontsteker. De ontsteker moet er dus voor gaan zorgen dat de brander vrijwel meteen in werking treedt. De hedendaagse ontstekers werken momenteel elektronisch. Er wordt dus gebruik gemaakt van een gloeidraad of eventueel een vonkje.

 

De ventilator van de cv-ketel en de warmtewisselaar

Verder is een cv-ketel ook voorzien van een handige en bijzonder krachtige ventilator. Een ventilator zorgt niet alleen voor de aanvoer van lucht maar moet er ook voor zorgen dat eventuele restgassen zo snel mogelijk worden verwijderd. Dat gebeurt door middel van de schoorsteen. De allereerste ventilators maakten behoorlijk wat lawaai maar tegenwoordig werken deze zo goed als geluidloos.

Verder bestaat een degelijke cv-ketel ook uit een handige warmtewisselaar. Een belangrijk apparaatje dat de werking van een cv-ketel bepaalt. Kortom er zijn heel wat belangrijke elementen en het is best wel handig indien je daarvan op de hoogte bent.

Het type cv-ketel

Eigenlijk kunnen we 2 verschillende soorten cv-ketels onderscheiden. Zo kun je kiezen voor een solo cv-ketel of een combi cv-ketel. Wanneer je kiest voor een solo cv-ketel dan kies je voor een apparaat dat de volledige verwarming in je woning zal bepalen en regelen. Terwijl een combi cv-ketel verder ook zal zorgen voor bijvoorbeeld warm water bij het douchen of afwassen. Het spreekt voor zich dat een combi cv-ketel niet meteen tot de goedkope cv-ketels kan gerekend worden. Daarom is het goed om aanbiedingen in de gaten te houden.

Verder zul je ook een keuze moeten maken tussen een ketel die voorzien is van een voorraadvat of een typische doorstroom cv-ketel. Wanneer je kiest voor een voorraadvat dan weet je dat het warme water wordt opgeslagen in een soort van grote tank. Om het water op temperatuur te kunnen houden, moet er dus heel wat energie verbruikt worden. Een cv-ketel met voorraadvat is vaak dus iets duurder op de lange termijn terwijl het doorstroommodel veel energiezuiniger is.

 

De capaciteit en het vermogen

Wanneer we het hebben over de capaciteit van de cv-ketel dan bedoelen we daarmee het totale vermogen. Het vermogen wordt bovendien aangeduid met behulp van de eenheid kW (kilowatt). Voor de meeste huizen is een totaal vermogen van maar liefst 20 kW voldoende. Indien je toch kiest voor iets meer vermogen dan zul je merken dat dit ideaal is om bijvoorbeeld op korte tijd heel wat warm kraanwater te bekomen.

 

Kopen, huren of leasen

Je zult merken dat er heel wat verschillende prijsklassen zijn. Zo zijn er heel wat goedkope maar ook heel wat duurdere cv-ketels. Je beslist zelf welk bedrag je bereid bent om eraan uit te geven. Zo kun je bijvoorbeeld een cv-ketel niet alleen kopen maar je kunt er ook eentje huren of leasen. Indien je mocht twijfelen tussen meerdere modellen, dan kunnen de online reviews misschien wel soelaas brengen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES