5 Beste Dekbedden Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Dekbedden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In de winter kan het soms echt wel behoorlijk koud worden. En dan is een dekbed uiteraard meer dan welkom. Je hebt heel veel veel mogelijkheden wanneer het erop aankomt om een nieuw dekbed aan te kopen. De keuze is zodanig groot dat het er niet gemakkelijker op wordt. De koopgids over dekbedden biedt daarom enkele handige tips aan die je kunnen helpen in de zoektocht naar het voor jou ideale dekbed. Indien je echt dringend op zoek bent naar een nieuwe dekbed dan kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo weet je dat je met het Sleeptime Royal Vierseizoenen dekbed een degelijk product aankoopt. Het dekbed bestaat uit 2 delen die je ook probleemloos van elkaar kunt scheiden en weer aan elkaar bevestigen door middel van de handige knopen. De Ducky Dons Nordic is een ander model dat tot onze top 3 behoort. Dit dekbed is helemaal vervaardigd uit allemaal natuurlijke materialen en is bovendien ook antiallergisch.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Dekbedden (Reviews) van 2024

 

Die koude winteravonden kunnen vaak ondraaglijk zijn zonder een verwarmer. Je kunt het thuis alvast gezelliger maken door te kiezen voor de beste Ottoman of door te opteren voor het beste dekbed, gemaakt van de meest ademende tevens verwarmende stof. En laat er helemaal geen gras over groeien, maar kies voor jouw gemak uit de mogelijkheden hieronder.

 

 

1. Sleeptime Royal Dekbed 4 Seizoenen Lits Jumeaux 240×200 cm

 

Het Royal dekbed van het merk Sleeptime is een tweedelig dekbed dat je door middel van knopen aan elkaar kunt bevestigen. Dit dekbed isoleert veel warmte en het reguleert vocht wat maakt dat het geschikt is om tijdens elk seizoen te gebruiken. Een deel van het dekbed is zwaar en die wordt het liefst verwijderd in de zomer om lekker koel te blijven. Het ander deel is licht en je kunt het te allen tijde gebruiken.

Het maakt helemaal niet uit om welk seizoen het gaat, want het vierseizoenen dekbed is voor iedereen geschikt en het is antiallergisch.

Wil jij ook goede kwaliteit en een scherpe prijs dan raden de gebruikers van de Sleeptime Royal jou dit dekbed aan. Het is niet alleen comfortabel, maar het is heel handig om te gebruiken en het voelt fijn aan. Het heeft voor deze individuen ook een goed formaat.

Als je van plan bent om binnenkort je dekbed te vernieuwen dan kun je zeker dit model van Sleeptime eens grondig bestuderen. Sleeptime is een zeer bekend merk en wordt door velen ook als het beste merk beschouwd. Dat kun je ook duidelijk opmerken in de vele positieve reacties van de klanten.

 

Voordelen:

Tweedelig: dit handige dekbed van Sleeptime is tweedelig. Daardoor kun je in de zomer het zwaarste gedeelte verwijderen. In de winterperiode wanneer het koud wordt, kun je dan beide delen weer aan elkaar bevestigen dankzij de handige knopen.

Gebruiksvriendelijk: het is een bijzonder handig dekbed dat je het volledige jaar door kunt gebruiken. Het voelt comfortabel aan en het is bovendien ook nog eens antiallergisch.

Formaat: het dekbed heeft een afmeting van 240 x 200 cm en is daardoor geschikt voor op een tweepersoons bed te gebruiken. Uiteraard zijn er ook andere afmetingen mogelijk.

 

Nadelen:

Niet ademend: slechts één enkele gebruiker vindt het behoorlijk jammer dat de matras niet over een ademende structuur beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ducky Dons Nordic 4 Seizoenen Dekbed 240×220 cm

 

De Ducky Dons is voor 100% gemaakt van natuurlijk materiaal en het is antiallergisch. Dit product heeft een dicht geweven tijk om huisstofmijten eruit te houden. De vulling van dit product bestaat voor 90% uit witte eendendons en dit dekbed bestaat ook uit 2 delen.

Dit aspect biedt jou de mogelijkheid om zelf de gewenste temperatuur te bepalen. Door middel van zogenaamde zuster knopen die in elkaar worden gehaakt, kun je dit dekbed geheel of gedeeltelijk gebruiken.

Voor een product dat niet behoort tot de goedkope dekbedden valt er niets over te klagen door de gebruikers van deze Ducky Dons Nordic. Als je naar de beoordelingen kijkt, dan merk je dat het handig is om te gebruiken en het is zeker ook van goede kwaliteit. Het is duurzaam en ondanks de hoge prijs vinden deze gebruikers dit product het geld waard.

Indien je op zoek bent naar een dekbed dat je het volledige jaar lang kunt gebruiken ongeacht de seizoenen dan kun je dit model eens bekijken. Het dekbed heeft een totale afmeting van 240 x 220 cm en is afkomstig van het bekende merk Ducky Dons. Laten we dan ook even kijken naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Materiaal: in vergelijking met het voorgaande product is dit dekbed helemaal vervaardigd uit natuurlijk eendendons.

Gebruiksvriendelijk: het dekbed is niet alleen antiallergisch maar zorgt er bovendien ook voor dat huisstofmijten helemaal geen kans zullen krijgen.

Handig in gebruik: ook dit handige dekbed is tweedelig. Op die manier kun je het dekbed het volledige jaar door gaan gebruiken en zelf min of meer de temperatuur gaan bepalen. Je kunt de delen uit elkaar halen door middel van de knopen los te maken.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is zeker niet het dekbed met de laagste prijs en dit zou eventueel in de toekomst voor sommige potentiële gebruikers misschien wel als een struikelblok beschouwd worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Klaas Vaak Dekbed Supersoft 140×200 cm

 

De Klaas Vaak is gevuld met holle vezel met een tijk gemaakt van katoen. Dit product is speciaal gemaakt om huisstofmijten eruit te houden en het is tevens anti allergisch. Dit dekbed is geschikt om in de wasmachine te reinigen en je kunt het ook in de droger stoppen. Het is gevuld met holle vezels en je kunt het op elk gewenst moment gebruiken en ook in elk seizoen. Het dekbed wordt geleverd met een kussen dat gevuld is met synthetische bolletjes vezel.

Het kussen van dit product is wat bol, maar dat houdt het niet tegen om een dekbed aanbieding te zijn.

Voor deze gebruikers is het een topproduct zoals je kunt waarnemen uit de reviews. Dit dekbed voelt erg fijn aan en het is heel comfortabel. De kwaliteit en de prijs zijn ook naar tevredenheid. Het is verder handig om te gebruiken en het past perfect.

Met het Klaas Vaak dekbed haal je niet alleen een duurzaam dekbed in huis maar bovendien ook nog eens aan een voordelige prijs. Dit is ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld wensen te spenderen aan een nieuw dekbed. Bovendien krijg je er zelfs nog een handig en comfortabel hoofdkussen bij.

 

Voordelen:

Materiaal: het dekbed van dit bekende merk is helemaal opgevuld met holle vezel. Verder werd het afgewerkt met een tijk die helemaal uit stevig en duurzaam katoen is vervaardigd. Het kussen dat je erbij krijgt bestaat dan weer uit allemaal kleine synthetische bolletjes.

Onderhoud: je kunt dit dekbed zonder problemen in de wasmachine en ook in de droogtrommel gaan stoppen. Daardoor blijft het altijd proper en hygiënisch.

Budget: in vergelijking met de andere 4 dekbedden uit deze selectie kunnen we besluiten dat dit model wel degelijk over de laagste prijs beschikt. Daardoor zou het misschien ook één van de populairste dekbedden kunnen zijn.

 

Nadelen:

Hoofdkussen: een kleine minderheid van de klanten vindt dat het hoofdkussen iets te bol staat en niet zo comfortabel aanvoelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hotel Dekbed 4 Seizoenen 200×200 Deluxe

 

Het deluxe Trendzzz® Dekbed reguleert vocht en het is tweedelig wat betekent dat je het als een geheel kunt gebruiken. Als het meer warmte ontwikkelt dan je nodig hebt, kun je het ontknopen en het dikker of dunner deel afzonderlijk gebruiken.

Dit dekbed is van hotelkwaliteit en het is dus erg duurzaam en gaat heel lang mee. Je kunt dit dekbed het heel jaar door gebruiken, want het heeft een lichte en een zware helft om warmte beter te isoleren. De vulling van dit product bestaat uit holle vezels en de tijk is gemaakt van microvezels om huisstofmijten tegen te houden om in het dekbed te treden.

Dit dekbed van deluxe Trendzzz® heeft alleen positieve beoordelingen en deze gebruikers geven er goed advies voor. Voor een product met een gangbare prijs is het van goede kwaliteit en het is handig om te gebruiken. Dit duurzaam dekbed past perfect en het voelt zeer fijn aan.

Als je op zoek bent naar een nieuw dekbed en hetzelfde gevoel wilt hebben als wanneer je op hotel bent, dan is dit dekbed van Trendzzz echt precies wat jij zoekt. Het dekbed is 200 x 200 cm groot en is daardoor ideaal om in combinatie met een tweepersoonsbed te gebruiken. Uiteraard kun je het dekbed ook in een ander formaat bekomen.

 

Voordelen:

Tweedelig: het is een tweedelig dekbed waardoor je in de zomer het zware gedeelte er gemakkelijk kunt afhalen en in de winter terug aan bevestigen.

Temperatuur: het dekbed kan het vocht bijzonder goed gaan reguleren. In de winter zal het zware gedeelte de warmte vooral veel beter gaan isoleren.

Materiaal: het dekbed is helemaal opgevuld met holle vezels waardoor het heel comfortabel aanvoelt. De tijk is vervaardigd uit microvezels van een hoogwaardige kwaliteit.

 

Nadelen:

Onhandig in gebruik: een enkele gebruiker vindt dit dekbed toch wel behoorlijk onhandig om te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Timzo Dekbed Vierseizoenen Litsjumeaux 240×220 cm

 

Dit dekbed van het merk Bedworld is gemaakt om heel lang mee te gaan en het is vooral comfortabel voor de huid en het is ook ademend. Dit product reguleert vocht heel goed en het isoleert ook warmte wat heel handig is voor elk seizoen.

Dit product is tweedelig en het is gemakkelijk te combineren of je kunt het enkelvoudig gebruiken. Dit kwalitatief product is speciaal vervaardigd om te gebruiken in zomer, winter, herfst en in de lente zonder dat het te warm wordt.

Het 4 seizoens dekbed van Bedworld is heel warm ook al gebruik je slechts 1 deel. De gebruikers zijn het er allemaal mee eens dat dit dekbed van goede kwaliteit is en het heeft een goede prijs. Het past perfect op een ruim bed en het voelt fijn aan. Dit product is verder heel duurzaam en gemakkelijk om te gebruiken.

Het dekbed van het bekende merk Timzo is zeker en vast de moeite om eens te bekijken. Dit model is 240 x 220 cm lang maar kun je ook in andere formaten bekomen. Verder voelt het bijzonder zacht en warm aan en is het ook nog eens vrij goedkoop. Kortom reden genoeg om het dekbed eens van dichterbij te bekijken.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het dekbed heeft de eigenschap om het vocht goed te reguleren en de warmte beter te gaan isoleren. Verder beschikt het dekbed ook over een ademende structuur.

Tweedelig: deze tweedelige matras kun je perfect het volledige jaar door gebruiken. Zo kun je er in de zomer probleemloos een gedeelte afhalen en in de winter er terug aan bevestigen.

 

Nadelen:

Oncomfortabel: slechts een enkele koper vindt dat het dekbed helemaal niet zo comfortabel aanvoelt.

Kwetsbaar: de drukknopen van dit dekbed zouden bijzonder vlug loskomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dekbedden koopgids

 

Een goede nachtrust is belangrijk als je ’s ochtends vroeg én uitgerust wilt opstaan. Daarom is het belangrijk aandacht te besteden aan een goed dekbed. Door rekening te houden met het gebruik, het type, de vulling en de prijs zul jij beslist een goede keuze maken als je de beste dekbedden gaat vergelijken.

Gebruik

Een goede nachtrust wordt niet alleen bepaald door de matras of het juiste hoofdkussen. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan het dekbed. Als het te koud is dan zul je veel meer moeite hebben om in te dommelen. Dit is evenzeer het geval wanneer het ’s nachts te warm is.

In de zoektocht naar een dekbed zul je merken dat er tegenwoordig een ruim assortiment op de markt gebracht is. Dit maakt het natuurlijk niet altijd gemakkelijk om een goede keuze te maken uit de vele aanbiedingen. Zo bestaan er matrassen die seizoensgebonden zijn en die je dus enkel in de zomer of de winter kunt gebruiken. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met jezelf. Wanneer je een warme slaper bent dan is een dik dekbed niet aan te raden.

Het is ook belangrijk rekening te houden met eventuele allergieën. Heb je bijvoorbeeld last van een huisstofmijt allergie, dan is een matras die daartegen bestand is een goede aanbeveling. Als je het snel te warm hebt ’s nachts en je vaak zweet dan kun je best uitkijken naar een dekbed uit katoen.

 

Type

Tegenwoordig zijn er verschillende types waar te nemen. Zo heb je bijvoorbeeld het vierseizoenen dekbed dat je gemakkelijk het hele jaar door kunt gebruiken. Het bestaat uit twee delen die je gemakkelijk kunt samenvoegen door middel van een ritssluiting of knoopjes. In de zomer kun je enkel gebruik maken van het dunne gedeelte, en in de winter kun je alles terug gaan samenvoegen.

Een enkel dekbed is dan weer ideaal wanneer jouw kamer het volledige jaar door een min of meer constante temperatuur heeft. Zo heb je dan de mogelijkheid tussen een dik enkel dekbed en een dun enkel dekbed. Of je kunt ook één van elk kopen en dan heb je bijvoorbeeld één voor in de zomer en het andere voor in de winter.

Een zomerdekbed is dan weer aan te raden als je ook in de zomer graag onder een dekentje ligt. Houd hierbij rekening met de verschillende stoffen en vullingen. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden als je een zomerdekbed wilt aankopen. Er zijn mensen die bijvoorbeeld heel snel zweten. Katoen kan hierbij een goed alternatief zijn.

 

Vulling

Het is ook belangrijk te weten waaruit je dekbed bestaat. Dit kan handig zijn als je last hebt van allergieën of een gevoelige huid. Zo zijn er bijvoorbeeld dekbedden gemaakt uit dons waardoor je het sneller warm krijgt. Bovendien isoleert dons enorm goed, ideaal voor koudere kamers. Houd er wel rekening mee dat het niet tot de goedkope dekbedden zal behoren.

Katoen zal minder goed isoleren maar heeft dan weer een ademende structuur. Hierdoor is katoen geschikt voor warme zomernachten. Bovendien neemt katoen gemakkelijk vocht op en is het makkelijk te wassen en te drogen. Voor mensen met een allergie is dit dekbed ideaal.

Voor wie het echt heel vaak koud heeft is een dekbed uit wol een echte aanbeveling. Wol beschikt net als katoen over een ademende structuur. Daarnaast reguleert het de temperatuur en het vochtgehalte zeer goed.

Ook een zijden dekbed is een mogelijkheid. Bovendien is dit dekbed net zoals katoen ideaal voor mensen die last hebben van stofallergieën en mensen met een gevoelige huid. Over het algemeen is een zijden dekbed wel iets duurder in de aanschaf.

Prijs

Uit de punten die we hiervoor besproken hebben, blijkt dat er heel wat verschillende mogelijkheden op de markt zijn. Dit zorgt dan weer voor verschillende prijscategorieën. Een belangrijke factor in de prijsbepaling is zeker en vast de vulling van de matras. De meest goedkope modellen zijn uiteraard degene die gemaakt zijn uit katoen. Maar zoals gebleken is, is katoen minder geschikt voor koude winternachten.

Zijde is dan weer veel duurder in vergelijking met eender welk ander dekbed. Maar het is dan weer wel ideaal voor mensen die vaak last hebben van een gevoelige huid. En zelfs voor mensen die met verschillende allergieën worstelen. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf eerst uitmaakt waar je naar op zoek bent. Stel jezelf de vraag of je een koude slaper bent of een warme en of je last hebt van allergieën.

Probeer ook zoveel mogelijk reviews van kopers te lezen. Op die manier krijg je nog net iets meer informatie die je verder op weg kan helpen. En wie weet kom je wel een leuke dekbed aanbieding tegen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES