5 beste Designradiatoren Test van 2024

Laatste update: 23.04.24

 

Beste designradiatoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om het tijdens de winterperiode in huis aangenaam warm te maken heb je een krachtige radiator nodig. Vroeger waren die echt een doorn in het oog bij veel interieurarchitecten. Tegenwoordig zijn er echte pareltjes op de markt. We hebben er 3 uitgekozen en op een rijtje gezet om ze te vergelijken en hun voor- en nadelen eens te bekijken. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Klea Handdoekradiator Middenonderaansluiting die gekenmerkt wordt door een eenvoudige bediening en makkelijk aan de wand te installeren is. Daarnaast zie je de Plieger Palermo designradiator met lamellen die horizontaal lopen en die bovendien een vermogen heeft van 921 Watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste designradiatoren (Reviews) van 2024

 

Om de perfecte designradiator te vinden die in jouw interieur past kun je kiezen uit een breed assortiment. Zoek je een goedkope radiator die je ook kunt gebruiken als handdoekdroger in de badkamer? Of wil je de final touch geven aan je woonkamer met die strak uitziende designradiator in glas? We hebben voor jou 5 pareltjes geselecteerd met het advies van interieurspecialisten. We raden je aan om ze eens rustig te bekijken en er de beste designradiator uit te kiezen die het meest in jouw smaak valt.

 

1. Klea Handdoekradiator Middenonderaansluiting 1800x600mm 944 Watt

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve én gebruiksvriendelijke design radiator voor in de badkamer? Dan is deze elektrische design radiator van het bekende en populaire – misschien zelfs wel beste – merk, de moeite waard om even onder de loep te nemen. Afgaande op de positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren, durven we alvast besluiten dat je met een topproduct huiswaarts keert.

Maar wat maakt deze Klea design radiator dan zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit. Zo wordt de handdoekradiator – die meteen in het oog springt vanwege zijn zwarte design – gekenmerkt door een totale afmeting van 180 x 60 cm. Echter, indien gewenst, kun je nog uit tal van andere formaten kiezen alsook de voorkeur geven aan een volledig wit exemplaar.

Door deze handdoekradiator – die voorzien is van een eenvoudige middenonder aansluiting – eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, kan een ruim vermogen tot 944 watt geleverd worden, verdeeld over verschillende temperatuurstanden. Het plaatje is overigens helemaal compleet dankzij de verschillende certificaten en keurmerken alsook het nodige meegeleverde bevestigingsmateriaal.

 

Voordelen:

Formaat: de Klea handdoekradiator wordt gekenmerkt door een totale uitvoering van 180 bij 60 cm.

Montagemateriaal: bij aankoop van deze design radiator wordt niet alleen een handleiding maar tevens ook het nodige montagemateriaal meegeleverd.

Uitvoering: de handdoekradiator is vervaardigd uit vochtbestendig staal dat in een geborsteld matzwart jasje gegoten werd en werd afgewerkt met een hoogglans coating. Je kunt hem op een standaard of hangend aan de muur installeren.

Vermogen: bij correct gebruik kan een totaal vermogen van 944 watt worden geleverd.

 

Nadelen:

Geen woonkamer: houd er rekening mee dat deze design radiator minder geschikt is om in de woonkamer te installeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Plieger Palermo designradiator horizontaal met 921 Watt

 

De Plieger Palermo designradiator heeft de laagste prijs in het rijtje. Door zijn eenvoudige ontwerp kan deze verwarming in elke ruimte worden geplaatst. Hij heeft bovendien de afmetingen van 170 x 60 cm waardoor hij ook perfect kan dienen als handdoekdroger in de badkamer.

Deze designradiator heeft 34 stalen buizen die horizontaal lopen en een matte witte kleur hebben. Bovendien is hij verkrijgbaar in verschillende kleuren met een matte of een glanzende finish en in 3 verschillende formaten zodat hij kan bevestigd worden in elke gewenste ruimte. Door zijn vermogen van 921 Watt warmt hij op een snelle manier een ruimte op.

Deze radiator wordt bevestigd aan de muur met 4 bevestigingspunten. De materialen om deze radiator op te hangen worden bijgeleverd zodat je geen problemen hebt om de juiste beugels te vinden. Daarnaast heeft deze verwarming een zijaansluiting waarmee hij kan aangesloten worden op de muurleidingen. In de reviews zien we een uitstekende tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Functioneel: de radiator van Plieger kan ook gebruikt worden in de badkamer om je handdoeken voor te verwarmen of om ze te drogen na het douchen.

Afmetingen: deze radiator meet 170 x 60 cm en is daarnaast  ook beschikbaar in nog 2 andere formaten.

Kleur: het uitgebreide kleurengamma van deze verwarming bevat 8 verschillende tinten wit, beige, grijs en zwart met een glanzende of een matte finish.

Het prijskaartje: de verwarming van Plieger is een aanbieding en heeft bijna 60% korting.

 

Nadelen: 

Zijaansluiting: door de zijaansluitingen is het leidingwerk bij dit type radiator meer zichtbaar. Hij is daardoor meer geschikt voor leidingen die uit de muur komen en niet uit de grond.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Mill IB600Dn paneelverwarming stalen front 600 Watt

 

De paneelverwarming van Mill heeft een stalen front dat bestaat uit 1 deel in een witte glanzende kleur. Hij heeft een afmeting van 65 x 8 x 40 cm waardoor hij makkelijk in een kleine ruimte zoals een toilet of kleine badkamer kan bevestigd worden. Hij is bovendien geschikt om ruimtes tot 11 m² op te warmen. In de reviews zien we dat de klanten zeer tevreden zijn over hun aankoop.

Deze radiator werkt op het elektriciteitsnet met een vermogen van 600 Watt waardoor ruimtes zoals de badkamer, slaapkamer of een bureau in een mum van tijd zijn opgewarmd. Het verwarmingspaneel kan enkel horizontaal tegen de muur worden geplaatst. Daarnaast zit het netsnoer van 1,30 m aan de rechterkant van het apparaat dus daar moet je wel even rekening mee houden en kijken welk stopcontact dicht genoeg is.

Deze designradiator is IPX4 geclassificeerd. Dit wil zeggen dat hij zonder probleem in de badkamer kan gebruikt worden in zone 2, op minimum 60 cm van een bad of douche. De verwarming is bovendien 100% stil. Hij heeft daarnaast een dag- en nachtprogramma waarmee je hem kunt programmeren om op een bepaald uur aan of  uit te schakelen.

 

Voordelen:

Veilig: de radiator is uitgerust met een oververhittingsbeveiliging waardoor hij zichzelf zal uitschakelen als het toestel een te hoge temperatuur bereikt.

Gebruiksgemak: door het dag- en nachtprogramma hoef je hem maar 1 maal in te stellen en heb je er verder geen omkijken meer naar.

Vermogen: het toestel werkt op het elektriciteitsnet en heeft een vermogen van 600 Watt.

Functioneel: deze designradiator is IPX4 goedgekeurd waardoor hij ook in de badkamer mag geïnstalleerd worden.

 

Nadelen:

Netsnoer: een klant merkt op dat het netsnoer net wat te kort is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bally Verticale Vlakke Voorzijde Designradiator H1600xT22x600mm 2052 Watt Wit

 

De Bally designradiator kent een rechthoekige uitvoering en meet 160 bij 60 cm, hoewel hij ook in tal van andere formaten voorhanden is weliswaar met een navenant prijskaartje. Dat betekent dus ook meteen dat er voor elk wat wils te vinden is, wat heel wat kopers alvast erg weten te waarderen.

De verticale radiator blijkt – net zoals heel wat andere toppertjes – vervaardigd uit duurzaam staal en vervolgens afgewerkt met een witte glanscoating wat het geheel naar een hoger niveau tilt. Eenmaal opgehangen aan de muur én aangesloten op het stroomnet, kan een aanzienlijk vermogen van 2052 watt worden gegenereerd, verdeeld over meerdere temperatuurstanden.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde prijs-kwaliteitverhouding en het apparaat belonen met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Vermogen: eenmaal correct aangesloten én ingeschakeld, geniet je een aanzienlijk vermogen tot 2052 watt.

Formaat: de desingradiator wordt gekenmerkt door een rechthoekige uitvoering en meet 160 bij 60 cm.

Installatie: de radiator dient aan de muur of wand te worden opgehangen en is voorzien van een onderaansluiting.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou voor sommigen wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Belrad Designradiator Ovaal Dubbel 1800x590mm 20 Tubes 2050 Watt Mat Zwart

 

We sluiten het rijtje af met de Belrad designradiator die meteen in het oog springt vanwege zijn mat zwarte design en daardoor in menig interieur perfect tot uiting komt. Hij is daarbij voorzien van een rechthoekige uitvoering met een formaat van 180 bij 59 cm maar kan – indien gewenst – ook in andere formaten en designs worden besteld, wat het voor klanten alleen maar interessanter maakt.

Net zoals veel van de vorige toppertjes, dient ook deze designradiator aan de muur of wand te worden geïnstalleerd, rekening houdend met de ingebouwde onderaansluiting. Vervolgens kun je rekenen op een aanzienlijk vermogen van maar liefst 2050 watt, verdeeld over diverse temperatuurstanden. Kortom, een toppertje dat ook nog eens tegen een redelijke prijs wordt aangeboden.

En daar lijken heel wat klanten het duidelijk over eens getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Houd er wel rekening mee dat het niet meteen een design is om in de woonkamer te installeren.

 

Voordelen:

Installatie: de designradiator dient hangend te worden geïnstalleerd en is voorzien van een onderaansluiting.

Uitvoering: de radiator kent een totale afmeting van 180 bij 59 cm en telt maar liefst 20 tubes die bijdragen aan een mooie gelijkmatige verwarming.

Vermogen: bij correct gebruik, kun je genieten van een aanzienlijk vermogen tot maximaal 2050 watt.

Montagemateriaal: het geïntegreerde montagemateriaal maakt het net dat tikkeltje eenvoudiger om de radiator correct te installeren.

 

Nadelen:

Geen woonkamer: ben je eerder op zoek naar een designvolle radiator om in het salon of de woonkamer te installeren, dan is dit exemplaar misschien niet het meest voor de hand liggend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Designradiatoren Koopgids

 

Om tijdens de koude winterdagen onze woning te verwarmen maken we gebruik van verschillende warmtebronnen. Er zijn zoveel stijlvolle designradiatoren op de markt dat je verwarming niet saai en bombastisch hoeft te zijn. Het is een hele klus om te kiezen uit de verschillende soorten designradiatoren, het vermogen, de afmetingen en de prijs. Neem even de tijd om alles rustig te bekijken en te vergelijken. De aanbevelingen van ervaren chauffage installateurs zullen je zeker goed op weg helpen bij het maken van je keuze.

De verschillende soorten

In tegenstelling tot vloerverwarming zijn radiatoren heel erg aanwezig in je interieur. Daarom kun je best kiezen voor een designradiator die past bij je interieur en makkelijk aan te sluiten is op je cv-systeem of op het elektriciteitsnet. Daarnaast heb je de verticale badkamerradiator die je badkamer op een snelle manier opwarmt en bovendien ook kan gebruikt worden om je handdoeken op te hangen om te drogen of om voor te verwarmen.

Wie een klassieke inrichting heeft kiest vaak voor een kolomradiator die bestaat uit een geheel van aan elkaar gekoppelde holle segmenten. Hierdoor is het warmte-oppervlak groter dan bij een plaat- of paneelradiator, die gemaakt is uit een plaat die verticale kanalen heeft. Tenslotte heb je nog de plintradiator die je gewoon op je cv-systeem kunt aansluiten. Deze neemt zeer weinig plaats in beslag en heeft toch voldoende capaciteit. 

 

Het vermogen

Een radiator moet voldoende vermogen hebben om een ruimte op een efficiënte en snelle manier op te warmen met een zo klein mogelijk verbruik. Het vermogen dat je radiator nodig heeft is afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte die hij moet verwarmen, de temperatuur die hij moet bereiken en op welke manier de ruimte is geïsoleerd.

Dit kan allemaal berekend worden aan de hand van formules en tabellen. Indien je ruimte over meerdere aansluitingspunten beschikt dan is het beter om ook meer dan 1 radiator te plaatsen. Hierdoor zul je een betere verdeling krijgen van de warmte en zal de kamer sneller op temperatuur zijn en stabiel blijven.

 

Een verticale of een horizontale radiator

In bepaalde ruimtes is niet altijd evenveel plaats voorzien om een radiator te hangen. Dan kun je kiezen voor een verticale radiator die met zijn beperkte breedte toch veel capaciteit heeft om je ruimte te verwarmen. Bovendien heeft deze radiator meestal een heel mooie vormgeving en doet hij visueel je ruimte groter lijken. Dit type is daarnaast heel minimalistisch waardoor hij in vrijwel elk interieur past.

Horizontale radiatoren zijn dan weer gemakkelijk om bijvoorbeeld onder een raam te plaatsen waar je anders misschien wel een verloren ruimte hebt. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor een plintradiator die ook vrijstaand kan geplaatst worden voor een raam die tot op de grond komt. Deze horizontale designradiator heeft vaak een vlakke voorplaat en een licht gebogen zijbekleding. Een plintradiator wordt aangesloten op de cv-ketel en werkt net op dezelfde manier als een traditionele radiator. Er is een verschil in werking tussen een plintradiator en een plintkachel.

De functionaliteit van een radiator

De belangrijkste functie van een radiator is het verwarmen van eender welke ruimte zodat je een aangenaam warme omgeving hebt. Radiatoren die bijvoorbeeld in een badkamer hangen kunnen ook gebruikt worden als handdoekdroger of om handdoeken op te warmen voor het douchen. Op sommige toestellen moet een handdoekhouder apart worden bevestigd om aan de IP-classificatie te voldoen die de beschermingsgraad aangeeft tegen aanraking en water.

Tegenwoordig zijn radiatoren meestal uitgerust met een anti-vorstfunctie waarbij het toestel zichzelf zal inschakelen als de temperatuur in de ruimte tegen het vriespunt draait. Op die manier worden de leidingen beschermd zodat deze niet kunnen bevriezen. Een elektrische radiator heeft veelal een dag- en nachtprogramma waarmee hij kan ingesteld worden om op een bepaald uur zichzelf in- of uit te schakelen. Daarnaast zijn er ook toestellen die je kunt bedienen vanuit je luie zetel door middel van een afstandsbediening.

 

Het prijskaartje

De prijzen voor de verschillende types radiatoren zijn vooral afhankelijk van het formaat van de radiator, zijn vermogen en het design. Een eenvoudige radiator of handdoekdroger om in de badkamer te hangen is te verkrijgen voor een prijs tussen 100 en 130 euro. Voor een groter model dat je ook in je keuken of slaapkamer kunt plaatsen mag je rekenen op een gemiddelde prijs tussen 200 en 300 euro.

De speciale designradiatoren die net dat tikkeltje meer stijl hebben om in de woonkamer te plaatsen komen tussen 300 en 800 euro. Bekijk ook even de aanbiedingen want soms worden modellen van grote merken verkocht als einde reeksen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES