5 beste Designradiatoren Test van 2022

Laatste update: 28.11.22

 

Beste designradiatoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

0m het tijdens de winterperiode in huis aangenaam warm te maken heb je een krachtige radiator nodig. Vroeger waren die echt een doorn in het oog bij veel interieurarchitecten. Tegenwoordig zijn er echte pareltjes op de markt. We hebben er 3 uitgekozen en op een rijtje gezet om ze te vergelijken en hun voor- en nadelen eens te bekijken. Zo merk je dat de Sanifun handdoekradiator Medina Rondo een onderaansluiting heeft en een licht gebogen vorm. Daarnaast zie je de Plieger Palermo designradiator met lamellen die horizontaal lopen en die bovendien een vermogen heeft van 921 Watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste designradiatoren (Reviews) van 2022

 

Om de perfecte designradiator te vinden die in jouw interieur past kun je kiezen uit een breed assortiment. Zoek je een goedkope radiator die je ook kunt gebruiken als handdoekdroger in de badkamer? Of wil je de final touch geven aan je woonkamer met die strak uitziende designradiator in glas? We hebben voor jou 5 pareltjes geselecteerd met het advies van interieurspecialisten. We raden je aan om ze eens rustig te bekijken en er de beste designradiator uit te kiezen die het meest in jouw smaak valt.

 

1. Sanifun handdoekradiator Medina Rondo met onderaansluiting

 

De Sanifun handdoekradiator is meteen de populairste in onze lijst met topproducten. In de reviews zien we alleen maar lovende commentaren over dit product. De Medina Rondo heeft een afmeting van 180 x 30 cm en heeft 31 ronde buizen die horizontaal geplaatst zijn. 

Door zijn vermogen van 578 Watt zul je snel kunnen douchen in een goed verwarmde badkamer en je hebt bovendien ook nog lekkere warme handdoeken. Deze radiator is ook de ideale plaats om vochtige handdoeken op te laten drogen. Dit toestel heeft een licht gebogen vorm en  is bovendien verkrijgbaar het glanzend wit of chroom in verschillende maten.

Hij is gemaakt uit roestvrij staal waardoor hij zonder probleem kan gebruikt worden in een vochtige omgeving. Deze radiator is gemaakt om op te hangen en hij wordt bovendien geleverd met de passende ophangbeugels zodat je hem makkelijk kunt bevestigen. Het aansluitpunt voor deze handdoekdroger is onderaan voorzien. Het kraanwerk wordt jammer genoeg niet bijgeleverd in dit pakket en moet dus nog eens apart worden aangekocht.

 

Voordelen:

Vermogen: door het vermogen van 578 Watt zal een kleine ruimte zoals de badkamer snel opgewarmd zijn.

Gebruiksvriendelijk: deze verwarming kan ook gebruikt worden om je handdoeken op te hangen om ze te drogen na het douchen of om ze voor te verwarmen.

Onderaansluiting: de onderaansluiting van deze radiator zorgt ervoor dat je zo weinig mogelijk zichtbare leidingen hebt.

Afmetingen en kleur: de radiator is verkrijgbaar in verschillende afmetingen in het glanzend wit of een chroom kleur.

 

Nadelen:

Kraanwerk: bij deze verwarming moet het kraanwerk apart worden bijgekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Plieger Palermo designradiator horizontaal met 921 Watt

 

De Plieger Palermo designradiator heeft de laagste prijs in het rijtje. Door zijn eenvoudige ontwerp kan deze verwarming in elke ruimte worden geplaatst. Hij heeft bovendien de afmetingen van 170 x 60 cm waardoor hij ook perfect kan dienen als handdoekdroger in de badkamer.

Deze designradiator heeft 34 stalen buizen die horizontaal lopen en een matte witte kleur hebben. Bovendien is hij verkrijgbaar in verschillende kleuren met een matte of een glanzende finish en in 3 verschillende formaten zodat hij kan bevestigd worden in elke gewenste ruimte. Door zijn vermogen van 921 Watt warmt hij op een snelle manier een ruimte op.

Deze radiator wordt bevestigd aan de muur met 4 bevestigingspunten. De materialen om deze radiator op te hangen worden bijgeleverd zodat je geen problemen hebt om de juiste beugels te vinden. Daarnaast heeft deze verwarming een zijaansluiting waarmee hij kan aangesloten worden op de muurleidingen. In de reviews zien we een uitstekende tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Functioneel: de radiator van Plieger kan ook gebruikt worden in de badkamer om je handdoeken voor te verwarmen of om ze te drogen na het douchen.

Afmetingen: deze radiator meet 170 x 60 cm en is daarnaast  ook beschikbaar in nog 2 andere formaten.

Kleur: het uitgebreide kleurengamma van deze verwarming bevat 8 verschillende tinten wit, beige, grijs en zwart met een glanzende of een matte finish.

Het prijskaartje: de verwarming van Plieger is een aanbieding en heeft bijna 60% korting.

 

Nadelen: 

Zijaansluiting: door de zijaansluitingen is het leidingwerk bij dit type radiator meer zichtbaar. Hij is daardoor meer geschikt voor leidingen die uit de muur komen en niet uit de grond.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Mill IB600Dn paneelverwarming stalen front 600 Watt

 

De paneelverwarming van Mill heeft een stalen front dat bestaat uit 1 deel in een witte glanzende kleur. Hij heeft een afmeting van 65 x 8 x 40 cm waardoor hij makkelijk in een kleine ruimte zoals een toilet of kleine badkamer kan bevestigd worden. Hij is bovendien geschikt om ruimtes tot 11 m² op te warmen. In de reviews zien we dat de klanten zeer tevreden zijn over hun aankoop.

Deze radiator werkt op het elektriciteitsnet met een vermogen van 600 Watt waardoor ruimtes zoals de badkamer, slaapkamer of een bureau in een mum van tijd zijn opgewarmd. Het verwarmingspaneel kan enkel horizontaal tegen de muur worden geplaatst. Daarnaast zit het netsnoer van 1,30 m aan de rechterkant van het apparaat dus daar moet je wel even rekening mee houden en kijken welk stopcontact dicht genoeg is.

Deze designradiator is IPX4 geclassificeerd. Dit wil zeggen dat hij zonder probleem in de badkamer kan gebruikt worden in zone 2, op minimum 60 cm van een bad of douche. De verwarming is bovendien 100% stil. Hij heeft daarnaast een dag- en nachtprogramma waarmee je hem kunt programmeren om op een bepaald uur aan of  uit te schakelen.

 

Voordelen:

Veilig: de radiator is uitgerust met een oververhittingsbeveiliging waardoor hij zichzelf zal uitschakelen als het toestel een te hoge temperatuur bereikt.

Gebruiksgemak: door het dag- en nachtprogramma hoef je hem maar 1 maal in te stellen en heb je er verder geen omkijken meer naar.

Vermogen: het toestel werkt op het elektriciteitsnet en heeft een vermogen van 600 Watt.

Functioneel: deze designradiator is IPX4 goedgekeurd waardoor hij ook in de badkamer mag geïnstalleerd worden.

 

Nadelen:

Netsnoer: een klant merkt op dat het netsnoer net wat te kort is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Glas Radiator Crystal Clear met 1000 Watt vermogen

 

Deze decoratieve glasradiator van het merk Q-Artz is gemaakt uit gehard glas. Bovendien is hij verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen namelijk met spiegelglas, wit glas of deze doorschijnende Crystal Clear. Daarnaast is hij afgewerkt in hoogglans zodat hij ook zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is.

De designradiator werkt op het elektriciteitsnet met een vermogen van 1000 Watt waardoor hij heel snel een ruimte kan opwarmen zonder dat je last hebt van de typische geur of enig geluid. Het verwarmingstoestel werkt net zoals de zon met infrarood stralen en verwarmt zo het oppervlak zonder enige impact op de luchtkwaliteit. 

Deze verwarming heeft een afmeting van 103 x 101 cm en een dikte van 70mm zodat hij in vrijwel elke ruimte past. Door zijn kleine formaat wordt hij vaak in de badkamer gehangen om te gebruiken als handdoekradiator in combinatie met een handdoekhouder die apart verkrijgbaar is. Er zijn voor dit vrij recente toestel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Bevestiging: de verwarming kan aan de muur worden bevestigd met de bijgeleverd materialen. 

Hygiëne: met deze radiator heb je geen last van droge lucht en er is veel minder ronddwarrelend stof. Deze verwarming is ideaal voor mensen die  last hebben van allergieën. 

Onderhoud: het toestel is heel makkelijk in onderhoud en bovendien eenvoudig schoon te maken.

Esthetisch: doordat hij ofwel transparant is ofwel spiegelend, valt hij bijna niet op als verwarmingselement.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: deze designradiator heeft een hoog prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sanifun designradiator Boston

 

Sanifun wordt door veel mensen beschouwd als het beste merk op het gebied van sanitair en toebehoren dat te verkrijgen is in een webshop. Het merk is gespecialiseerd in het aanbieden van allerlei sanitaire producten waaronder douches en verwarmingselementen met een topkwaliteit aan een lage prijs. 

De Boston radiator meet 120 x 55 cm en hij heeft bovendien 8 verticale lamellen waardoor je toch een compleet ander uitzicht krijgt van je leefruimte. Hij kan geïnstalleerd worden in elke gewenste ruimte want met zijn 973 Watt heeft hij voldoende capaciteit om deze snel en aangenaam te verwarmen.

De verwarming is gemaakt uit staal en hij heeft bovendien een witte kleur die afgewerkt is met hoogglans waardoor hij in elke inrichting tot zijn recht komt. Het toestel heeft een standaard zijaansluiting zodat je wel even moet kijken waar het leidingwerk loopt. Deze radiator is vrij recent aan het assortiment toegevoegd en daarom zijn er nog geen reviews beschikbaar.

 

Voordelen:

Design: de stijlvolle radiator van Sanifun heeft 8 verticale lamellen waardoor je ruimte visueel hoger lijkt.

Onderhoud: op de verticale lamellen zal er veel minder stof achterblijven waardoor hij snel en makkelijk schoon te maken is.

Vermogen: dankzij zijn vermogen van 973 Watt worden ruimtes op een efficiënte manier verwarmd met een aangename temperatuur.

Afmetingen: deze radiator meet 1200 x 55 cm en hij is bovendien beschikbaar in verschillende andere afmetingen.

 

Nadelen:

Kleur: jammer genoeg is deze verwarming enkel verkrijgbaar in het wit met een hoogglans finish.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Designradiatoren Koopgids

 

Om tijdens de koude winterdagen onze woning te verwarmen maken we gebruik van verschillende warmtebronnen. Er zijn zoveel stijlvolle designradiatoren op de markt dat je verwarming niet saai en bombastisch hoeft te zijn. Het is een hele klus om te kiezen uit de verschillende soorten designradiatoren, het vermogen, de afmetingen en de prijs. Neem even de tijd om alles rustig te bekijken en te vergelijken. De aanbevelingen van ervaren chauffage installateurs zullen je zeker goed op weg helpen bij het maken van je keuze.

De verschillende soorten

In tegenstelling tot vloerverwarming zijn radiatoren heel erg aanwezig in je interieur. Daarom kun je best kiezen voor een designradiator die past bij je interieur en makkelijk aan te sluiten is op je cv-systeem of op het elektriciteitsnet. Daarnaast heb je de verticale badkamerradiator die je badkamer op een snelle manier opwarmt en bovendien ook kan gebruikt worden om je handdoeken op te hangen om te drogen of om voor te verwarmen.

Wie een klassieke inrichting heeft kiest vaak voor een kolomradiator die bestaat uit een geheel van aan elkaar gekoppelde holle segmenten. Hierdoor is het warmte-oppervlak groter dan bij een plaat- of paneelradiator, die gemaakt is uit een plaat die verticale kanalen heeft. Tenslotte heb je nog de plintradiator die je gewoon op je cv-systeem kunt aansluiten. Deze neemt zeer weinig plaats in beslag en heeft toch voldoende capaciteit. 

 

Het vermogen

Een radiator moet voldoende vermogen hebben om een ruimte op een efficiënte en snelle manier op te warmen met een zo klein mogelijk verbruik. Het vermogen dat je radiator nodig heeft is afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte die hij moet verwarmen, de temperatuur die hij moet bereiken en op welke manier de ruimte is geïsoleerd.

Dit kan allemaal berekend worden aan de hand van formules en tabellen. Indien je ruimte over meerdere aansluitingspunten beschikt dan is het beter om ook meer dan 1 radiator te plaatsen. Hierdoor zul je een betere verdeling krijgen van de warmte en zal de kamer sneller op temperatuur zijn en stabiel blijven.

 

Een verticale of een horizontale radiator

In bepaalde ruimtes is niet altijd evenveel plaats voorzien om een radiator te hangen. Dan kun je kiezen voor een verticale radiator die met zijn beperkte breedte toch veel capaciteit heeft om je ruimte te verwarmen. Bovendien heeft deze radiator meestal een heel mooie vormgeving en doet hij visueel je ruimte groter lijken. Dit type is daarnaast heel minimalistisch waardoor hij in vrijwel elk interieur past.

Horizontale radiatoren zijn dan weer gemakkelijk om bijvoorbeeld onder een raam te plaatsen waar je anders misschien wel een verloren ruimte hebt. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor een plintradiator die ook vrijstaand kan geplaatst worden voor een raam die tot op de grond komt. Deze horizontale designradiator heeft vaak een vlakke voorplaat en een licht gebogen zijbekleding. Een plintradiator wordt aangesloten op de cv-ketel en werkt net op dezelfde manier als een traditionele radiator. Er is een verschil in werking tussen een plintradiator en een plintkachel.

De functionaliteit van een radiator

De belangrijkste functie van een radiator is het verwarmen van eender welke ruimte zodat je een aangenaam warme omgeving hebt. Radiatoren die bijvoorbeeld in een badkamer hangen kunnen ook gebruikt worden als handdoekdroger of om handdoeken op te warmen voor het douchen. Op sommige toestellen moet een handdoekhouder apart worden bevestigd om aan de IP-classificatie te voldoen die de beschermingsgraad aangeeft tegen aanraking en water.

Tegenwoordig zijn radiatoren meestal uitgerust met een anti-vorstfunctie waarbij het toestel zichzelf zal inschakelen als de temperatuur in de ruimte tegen het vriespunt draait. Op die manier worden de leidingen beschermd zodat deze niet kunnen bevriezen. Een elektrische radiator heeft veelal een dag- en nachtprogramma waarmee hij kan ingesteld worden om op een bepaald uur zichzelf in- of uit te schakelen. Daarnaast zijn er ook toestellen die je kunt bedienen vanuit je luie zetel door middel van een afstandsbediening.

 

Het prijskaartje

De prijzen voor de verschillende types radiatoren zijn vooral afhankelijk van het formaat van de radiator, zijn vermogen en het design. Een eenvoudige radiator of handdoekdroger om in de badkamer te hangen is te verkrijgen voor een prijs tussen 100 en 130 euro. Voor een groter model dat je ook in je keuken of slaapkamer kunt plaatsen mag je rekenen op een gemiddelde prijs tussen 200 en 300 euro.

De speciale designradiatoren die net dat tikkeltje meer stijl hebben om in de woonkamer te plaatsen komen tussen 300 en 800 euro. Bekijk ook even de aanbiedingen want soms worden modellen van grote merken verkocht als einde reeksen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES