5 Beste deurmatten Test Van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Deurmatten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De aanschaf van een kwalitatieve deurmat is altijd een goede aanbeveling aangezien je op die manier je woning een pak schoner kunt houden. Door de deurmat aan de voordeur of achterdeur te plaatsen, kun je eerst even goed je schoenen droog en schoon wrijven alvorens je de woning verder in wandelt. Ben je op zoek naar een behoorlijk compacte deurmat met rechthoekig design dan lijkt de Hamat Borstelmat misschien wel iets voor jou. Echter blijkt ook de Eco-Clean 90×150 cm deurmat een goede aanbeveling te zijn indien je op zoek bent naar een ecologisch verantwoorde mat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste deurmatten (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig kun je een deurmat in allerlei vormen, kleuren, designs en materialen aankopen. Welke je kiest is dan ook een geheel persoonlijke keuze. Kies je een deurmat voor buiten of toch liever een exemplaar dat je binnenshuis plaatst? Ben je op zoek naar een speciale rubberen deurmat of misschien wel een deurmat met tekst? Bekijk de 5 topproducten hieronder en kies er vervolgens voor jou de beste deurmat uit. Je kunt hierbij rekening houden met de online reviews en het advies van de klanten.

 

 

1. Hamat Borstelmat Outline 50x80cm

 

Ben je op zoek naar goedkope deurmatten? Dan is dit product van HAMAT niet meteen een goede aanbeveling omwille van het hogere prijskaartje. Ondanks de hoge prijs merken we wel voornamelijk heel wat positieve reacties van overtuigde klanten op. De mat heeft een totale afmeting van 50 cm bij 80 cm en wordt aangeboden in een blauwe, zwarte of rode kleur.

Het compacte formaat biedt je de mogelijkheid om de deurmat perfect in het beschikbare deurgat te plaatsen. Je zult merken dat de mat heel uniek aanvoelt en vervaardigd is uit duurzaam polypropyleen. Deze materiaalsoort zorgt ervoor dat alle vuil snel en makkelijk van je schoenen wordt verwijderd alvorens je het huis binnen stapt.

Wanneer we de verschillende online beoordelingen bekijken dan merken we tot op heden alleen maar positieve reacties van klanten op. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over het perfecte formaat maar ook over de uitstekende kwaliteit. De moeite waard dus om even te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Eco-Clean Bordeaux 90x150cm Absorberende deurmat rubber

 

Door te kiezen voor deze unieke Eco-Clean deurmat kies je voor een exemplaar met een totale afmeting van 90 bij 150 cm. In vergelijking met het vorige product, is deze deurmat dus net een tikkeltje groter. De deurmat is afgewerkt in een opvallende doch bijzonder prachtige bordeaux achtige kleur en is dus bijgevolg echt iets voor de durvers onder ons.

Je zult merken dat de deurmat voor het grootste gedeelte vervaardigd is uit duurzaam rubber en daardoor het vuil en het vocht makkelijk en zonder problemen zal absorberen. Het is bovendien de ideale deurmat voor mensen die zo milieuvriendelijk proberen te leven, omwille van de voorziene ecologische backing.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen online beoordelingen bij dit product genoteerd staan. Het is dus mogelijk dat het om een vrij recente deurmat gaat of dat de hoge prijs er misschien wel voor iets tussen zit.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kokosmat Welcome opdruk honden 40x60cm borstelmat vloermat

 

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen of beschik je misschien over een iets beperkter budget? Dan hoef je alvast niet te panikeren want wij hebben misschien wel de ideale oplossing voor jou. Deze unieke deurmat van maar liefst 40 bij 60 cm wordt jou aangeboden tegen een zacht prijsje. Eigenlijk lijkt het hier wel om een deurmat aanbieding te gaan.

Deze kokos deurmat wordt gekenmerkt door het opschrift „Welcome” in combinatie met een print van 2 honden. Echter kun je ook nog uit tal van andere kleuren en designs een keuze maken. Je kiest dus eigenlijk de deurmat die je zelf het liefste ziet. De deurmat is vervaardigd uit duurzaam kokosvezel en is ongeveer 2 cm dik. Ideaal om aan je voordeur of achterdeur te plaatsen zodanig dat je vuile schoenen makkelijk en probleemloos kunt schoon wrijven.

Tot op heden heeft dit product alleen maar positieve reacties van klanten opgeleverd. Kopers reageren bijzonder tevreden over de geleverde kwaliteit en het perfecte formaat en raden deze deurmat bijgevolg ook aan iedereen aan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Star Wars Welcome To The Dark Side Doormats 60x40cm

 

Ben je dol op alles wat met Star Wars te maken heeft? Dan zal deze unieke deurmat jou vast en zeker kunnen bekoren. Het product wordt jou aanbevolen en geleverd door het bekende merk Star Wars en heeft een totale afmeting van 60 bij 40 cm. Vrij compact dus maar tevens ideaal om in eender welke deuropening te plaatsen.

De deurmat wordt gekenmerkt door het opschrift „Welcome to the Dark Side” in combinatie met een themaprint uit de bekende films van Star Wars. De deurmat is vervaardigd uit een stevige combinatie van verschillende materiaalsoorten. Zo is de onderkant van de mat gemaakt uit duurzaam PVC terwijl de bovenkant of het oppervlak uit kokosvezels bestaat. De mat is handig in gebruik en bovendien ook eenvoudig om te onderhouden.

Je zult merken dat ook het prijskaartje hartstikke goed meevalt. Het is misschien niet meteen de goedkoopste deurmat uit het lijstje maar al zeker niet de duurste. Koper reageren dan ook bijzonder positief op de kwaliteit, de duurzaamheid en het ontwerp.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Rubbermat met cocos naturel rialto 45x75cm deurmat vloermat

 

Tenslotte is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke deurmat met een totale afmeting van 45 bij 75 cm. Bovendien heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit de 3 beschikbare kleuren en designs.

De mat is rechthoekig van vorm en makkelijk in het deurgat te plaatsen bij het binnenkomen of buiten stappen van het huis. Bij de productie van deze deurmat heeft men gebruik gemaakt van een combinatie van verschillende materiaalsoorten. Zo werd er duurzaam rubber gebruikt ter hoogte van de randen. Het centrum of de kern van de deurmat bestaat dan vooral uit kokosvezel.

De mat is bijzonder praktisch in gebruik en leent zich er ook toe om deze makkelijk en snel te onderhouden. Echter wanneer we de online beoordelingen bekijken dan merken we veeleer een verdeeldheid op in de meningen. Sommige klanten zijn echt helemaal overtuigd van deze deurmat en beschouwen het dan ook als een topproduct. Anderen lijken dan weer wel te twijfelen aan de kwaliteit of de duurzaamheid ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Deurmatten koopgids

 

Kun je maar geen keuze maken tussen de beste deurmatten? Dan loont het natuurlijk de moeite om onderstaande koopgids even grondig te bekijken. Daarin trachten we een antwoord te bieden op enkele van de meest prangende vragen. Kun je kiezen tussen verschillende vormen, formaten en materialen? En wat met het design en de eventuele extra kenmerken? Zijn er heel wat goedkope deurmatten te verkrijgen of is het toch maar beter om uit te kijken naar leuke aanbiedingen?


Het nut van een deurmat

Een deurmat kan beschouwd worden als een bijzonder handig woonaccessoire dat vooral bedoeld is om je voeten schoon te vegen. Het heeft dus in eerste instantie vooral een functionele waarde namelijk ervoor zorgen dat je voeten proper zijn en de woning bijgevolg niet bevuild wordt. Echter kan het ook een esthetische functie op zich nemen. Zo zal een deurmat tegelijk voor een eerste indruk zorgen van het interieur waaraan je je kunt verwachten.

Zo kun je bijvoorbeeld opteren voor een rechthoekige egale mat. Maar er bestaan evenzeer voorbeelden die gekenmerkt worden door een leuke print of een bepaalde quote. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zogenaamde “welkom deurmat”. Kortom, het assortiment blijkt bijzonder ruim te zijn en dat maakt de keuze niet altijd even makkelijk.

 

Formaat en gebruikte materialen

Deurmatten kun je aankopen in allerlei vormen, formaten en materialen. Ben je op zoek naar een compacte deurmat of mag die toch wel net iets groter zijn? De meeste gebruikers kiezen voor een deurmat die perfect in het deurgat past en niet kleiner of groter is.

Eenmaal je het formaat bepaald hebt, zul je natuurlijk ook een keuze moeten maken op het gebied van materialen. Ook hier blijken er heel wat mogelijkheden te zijn. Zo kun je het gebruik van een bepaalde materiaalsoort laten afhangen van het gebruik. Wil je de deurmat voornamelijk buiten gebruiken of is deze bedoeld voor binnengebruik?

Zo kun je kiezen voor een katoenen deurmat indien je op zoek bent naar een mat met een vrij hoge vochtabsorptie. Bij een deurmat uit nylon is de vochtabsorptie misschien niet zo hoog maar geniet je dan weer wel een betere schraapfunctie. Je kunt ook altijd nog kiezen voor een traditionele borstelmat of rubberen deurmat.

Een gevlochten mat scoort misschien niet zo hoog op het gebied van schraapfunctie maar oogt wel heel speels en uniek. Ben je op zoek naar een eerder romantische uitstraling, kies dan bij voorkeur voor een gietijzeren ontwerp. Een deurmat uit aluminium is dan weer trendy en modern en een mat uit kokosvezels ziet er dan weer heel natuurlijk uit.

 

Onderhoud en andere opties en kenmerken

Zorg ervoor dat de deurmat makkelijk te onderhouden is. De meeste deurmatten kun je makkelijk even uitkloppen maar er bestaan er ook die je zonder problemen kunt stofzuigen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de deurmat op een standaard wasprogramma te reinigen.

Verder kan het handig zijn indien de deurmat kindvriendelijk en hoogpolig is. Ook het feit of de deurmat biologisch en milieuvriendelijk is, kan voor sommige klanten als een meerwaarde worden beschouwd.


Design, vorm, kleuren en budget

Deurmatten bestaan niet alleen in allerlei formaten maar ook in tal van designs, vormen en kleuren. Zo kun je kiezen voor een vierkante of rechthoekige deurmat net zoals er ook ronde, ovale en asymmetrische deurmatten bestaan. Kies je vervolgens voor een effen kleurtje? Of ben je vooral op zoek naar een deurmat met een bepaalde print of een specifiek patroon. Denk maar aan het gebruik van stippen, strepen of een dierenprint.

Tot slot willen we nog even wijzen op het mogelijke prijskaartje van een degelijke deurmat. Het wordt aangeraden om een gemiddeld budget van ongeveer 50 euro te voorzien. Uiteraard zul je in bepaalde gevallen veel minder betalen en in andere situaties dan weer net iets meer. Bedenk waar je naar op zoek bent en wat je verwachtingen zijn. Heeft de deurmat een functie of is het voornamelijk als esthetisch object bedoeld?

Het spreekt voor zich dat bepaalde factoren de prijs, al dan niet in meer of mindere mate, kunnen beïnvloeden. Denk maar aan het formaat, de gebruikte materiaalsoorten maar ook het design. Het loont daarom de moeite om zoveel mogelijk deurmatten met elkaar te vergelijken alvorens de knoop door te hakken. 

Het is een aanbeveling om, bij eventuele twijfel, even een kijkje te nemen naar de bijbehorende online reviews. En wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke deurmat aanbieding spotten die helemaal aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen. Kortom, veel succes!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES