8 beste Douchecabines Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Beste douchecabines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Diamond Line Enza – Douchecabine kies je voor een prachtig modern uitziende cabine van 100 x 100 x 185 cm die eenvoudig en rechtstreeks op de vloer kan worden geïnstalleerd. Wil je de badkamer toch liever verrijken met een opvallender design dan kun je eventueel opteren voor de Sanifun complete douchecabine die gekenmerkt wordt door een kwartrond ontwerp. Voor de volledigheid hebben we in de tabel hieronder een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van bijkomende voor- en nadelen. Bekijk de mogelijkheden even rustig alvorens een uiteindelijke keuze te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste douchecabines (Reviews) van 2024

 

Het uitgebreide assortiment maakt het niet altijd makkelijk om de beste douchecabine er zomaar uit te kiezen. Maak daarom eerst de keuze tussen een vrijstaande douchecabine, een kwartrond douchecabine, een gesloten douchecabine of een complete douchecabine. Vervolgens wordt het formaat een belangrijke factor. Of je hierbij kiest voor een 120 x 90 douchecabine, een douchecabine van 100 x 100 dan wel een nog groter/kleiner exemplaar, blijft een persoonlijke keuze. Wij zetten 8 toppers uit het ruime douchecabine gamma op een rijtje. Neem alvast even een kijkje en bedenk of jij voor het product met de laagste prijs gaat dan wel voor het beste merk of populairste model.

 

1. Diamond Line Enza – Douchecabine – 100×100 – Vierkant – Mat Zwart – Schuifdeur

 

De Diamond Line douchecabine springt meteen in het oog vanwege zijn unieke matzwarte afwerking die perfect in een modern dan wel industrieel interieur tot uiting komt. Maar er is natuurlijk heel wat meer om over naar huis te schrijven dan enkel en alleen het opvallende en gedurfde design want zo wordt deze vierkante douchecabine gekenmerkt door een geïntegreerde schuifdeur en een maximale breedte van 100 cm. Wens je de douchecabine toch liever wat compacter, dan is ook dat helemaal geen probleem.

De breedte van 100 cm wordt overigens moeiteloos aangevuld met een hoogte van maar liefst 185 cm én een glasdikte van ruim 5 mm. Net zoals bij de meeste recente douchecabines, blijkt ook dit exemplaar voornamelijk uit duurzaam transparant veiligheidsglas te zijn vervaardigd in combinatie met aluminium profielen en bevestigingsmateriaal. Houd er wel rekening mee dat het veiligheidsglas niet werd afgewerkt met een zogenaamde NANO antikalk coating, wat voor sommigen klanten misschien een minpuntje zou kunnen zijn.

Desondanks reageren de meeste klanten tot op heden positief inzake het fraaie design, de sterke materiaalkeuze en de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Niet verwonderlijk dus dat deze douchecabine met hoekinstap beloond werd met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen: 

Uitvoering: de Diamond Line Enza wordt gekenmerkt door een vierkante uitvoering van 100 bij 100 cm die wordt aangevuld met een hoogte van 185 cm en een glasdikte van 5 mm.

Materiaal: de profielen en de bevestigingsmaterialen zijn vervaardigd uit duurzaam aluminium terwijl het glas uit 5mm dik transparant veiligheidsglas bestaat.

Muurprofiel: het muurprofiel bij deze douchecabine is verstelbaar binnen een bereik van 985 tot 1000 mm.

 

Nadelen:

Geen antikalk: houd er rekening mee dat het veiligheidsglas van de douchecabine jammer genoeg niet werd afgewerkt met een antikalk coating.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sanifun complete douchecabine Nolan Kwartrond Inclusief douchebak

 

Net een tikkeltje goedkoper en geleverd inclusief douchebak, kun je deze prachtige kwartrond douchecabine van Sanifun spotten. Hij wordt hierbij gekenmerkt door een maximale breedte van 80 cm aangevuld met een hoogte van 210 cm en een lengte van 80 cm wat hem makkelijk in eender welke badkamer te installeren maakt. De wanden, die voornamelijk uit veiligheidsglas bestaan, kennen dan weer een dikte van wel 4 mm.

Naast het gebruik van veiligheidsglas heeft men tijdens het productieproces eveneens beroep gedaan op andere materiaalsoorten zoals ABS en aluminium. Verder blijkt de complete douchecabine inclusief afvoer voorzien van 2 deuren en afgewerkt in een prachtige neutrale zilveren kleur. Wil je graag een zwarte douchecabine dan wel een wit design, dan behoort dit eveneens tot de mogelijkheden.

Wanneer we de reacties bij het product bekijken dan zien we meteen een mooie gemiddelde eindscore verschijnen van 5 sterren waarbij een positief advies geven over het design en de kwaliteit.

 

Voordelen:

Douchebak: in tegenstelling tot het vorige product, wordt deze douchecabine gekenmerkt door een stevige 150 mm hoge douchebak die vervaardigd blijkt uit duurzaam ABS.

Materialen: de wanden van de douchecabine blijken voornamelijk uit 4 mm dik veiligheidsglas te zijn gemaakt terwijl het frame uit aluminium werd opgetrokken.

Gebruiksgemak: de douchecabine bestaat verder uit een degelijke afvoer en 2 praktische deuren die je makkelijk kunt openen en sluiten.

 

Nadelen:

Geen 90×90: ben je op zoek naar een compacte douchecabine van 90 x 90 cm, dan is dit exemplaar misschien niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tina dubbele swingdeur 900x900x2000 8mm antikalk / Korver Holland

 

Is je 90×90 douchecabine dringend aan vervanging toe en wil je bovendien van de gelegenheid gebruik maken om te opteren voor een modern en strak design? Dan raden wij jou aan om deze vierkante strak uitziende douchecabine inclusief 2 swingdeuren – jou aangeboden en geleverd door Korver Holland – eens even van naderbij te bekijken. 

Zo zul je zien dat deze Tina douchecabine gekenmerkt wordt door een relatief standaard uitvoering van 90 x 90 x 200 cm en voorzien is van 2 stevige swingdeuren die overigens naar binnen toe geopend kunnen worden. Op die manier kun je besparen op extra ruimte in de badkamer wat altijd mooi meegenomen is. De douchecabine kan bovendien rechtstreeks op de vloer geplaatst worden of op een bestaande douchebak. Let wel; bij aankoop wordt er standaard geen douchebak aangeboden wat voor sommigen misschien een struikelblok zou kunnen zijn.

De douchecabine is vervaardigd uit duurzaam transparant 8 mm dik veiligheidsglas en voorzien van een geïntegreerde NANO coating die functioneert als antikalkbehandeling. Kortom, een heus paradepaardje en bijgevolg een echte aanbeveling.

 

Voordelen:

Formaat: de douchecabine wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 90 x 90 x 200 cm.

Verstelbaar: de douchecabine blijkt verstelbaar binnen een bereik van 87,5 tot 90 cm wat eveneens bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Gebruiksvriendelijk: de douchecabine kan rechtstreeks op de vloer of op een douchebak worden geïnstalleerd en bestaat uit 8mm dik – net NANO afgewerkt – veiligheidsglas. Het geheel wordt geleverd inclusief 2 chromen wandprofielen van 20 mm én aluminium magneetstrips.

 

Nadelen:

Niet mobiel: ben je op zoek naar een mobiele douchecabine of een douchecabine die compleet geïnstalleerd wordt inclusief douchebak, dan is deze set niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sanifun complete douchecabine Erna Kitvrij Rechthoek

 

Net zoals één van de vorige douchecabines blijkt ook dit exemplaar jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Sanifun. Het betreft hier een rechthoekige douchecabine inclusief douchebak, kraan, douchezitje, afvoer én praktische schuifdeur.

Verder blijken de wanden van de douchecabine te zijn vervaardigd uit 5 mm dik veiligheidsglas aangevuld met een aluminium frame en een ABS douchebak. De douchecabine biedt hierbij een totale lengte van 120 cm, een hoogte van 218 cm en een maximale breedte van ongeveer 90 cm.

Ook hier kunnen we gelijk een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren vaststellen. Zo geven klanten niet alleen een positief advies over het prachtige design maar ook over de sterke materialen en de uitstekende kwaliteit.

 

Voordelen:

Materialen: de douchecabine is opgetrokken uit een combinatie van duurzame materialen. Zo bestaan de wanden uit 5 mm dik veiligheidsglas, het frame uit aluminium, de douchebak uit ABS en de deurgreep uit inox.

Kitvrij: het grote voordeel van deze prachtige douchecabine is dat hij volledig kitvrij is wat een heleboel werk scheelt op het moment van installatie.

Complete set: het betreft een complete set wat betekent dat de cabine geleverd wordt inclusief een doucherekje, een spiegel met bijbehorend zitje, een thermostatische kraan en een top- en handdouche.

 

Nadelen:

Prijzig: indien je interesse mocht hebben in deze unieke douchecabine dan zul je daar wel net iets meer budget voor opzij moeten zetten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Rechthoekige hoekinstap douchecabine 110x90x195cm, dubbele schuifdeur, 6mm nano

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze rechthoekige hoekinstap douchecabine die gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 110 x 90 x 195 cm maar – indien gewenst – ook nog in tal van andere breedte formaten kan worden aangekocht. De douchecabine is daarbij voorzien van een dubbele schuifdeur waarmee je overigens plaatsbesparend te werk kunt gaan, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Net zoals de meeste andere douchecabines binnen deze reeks, blijkt ook deze set uit duurzaam veiligheidsglas te zijn vervaardigd én afgewerkt met een stevige NANO coating die als ultieme antikalk behandeling fungeert. Kortom, een meer dan praktische én onderhoudsvriendelijke douchecabine die jou wordt aangeboden en geleverd door Aica Sanitair.

Bekijk we even de online reviews dan zien we meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren opduiken waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en prijs. Houd er wel rekening mee dat de douchecabine zonder douchebak geleverd wordt.

 

Voordelen:

Formaat: de rechthoekige douchecabine wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 110 x 90 x 195 cm.

Schuifdeur: de douchecabine is voorzien van een dubbele schuifdeur waarmee je overigens plaatsbesparend te werk kunt gaan in de badkamer.

Materiaal: de douchecabine is gemaakt uit duurzaam transparant veiligheidsglas en vervolgens voorzien van een geïntegreerde NANO coating.

 

Nadelen:

Geen douchebak: jammer genoeg wordt de douchecabine zonder douchebak geleverd.

Zwart: ben je op zoek naar een moderne zwarte douchecabine, dan is dit exemplaar uiteraard niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Best Design Erico douchecabine vierkant Zonder douchebak

 

Ben je op zoek naar een strakke en modern ogende douchecabine die perfect tot uiting komt in het strakke interieur van je badkamer? Dan heeft Best Design de Erico vast en zeker de best mogelijke oplossing voor je klaar liggen. 

Deze prachtige vierkante douchecabine wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 90 bij 90 cm hoewel je er rekening mee dient te houden dat de werkelijke afmetingen altijd wat kleiner uitvallen en zich situeren rond 87 à 89 cm. Daarbij blijken de transparante wanden vervaardigd uit 6 mm dik veiligheidsglas inclusief antikalk coating zodat kalk niet in het glas kan intrekken.

Qua installatie heb je, net zoals het vorige product, de mogelijkheid om de cabine rechtstreeks op de tegelvloer te plaatsen of in combinatie met een douchebak en kan de douchedeur zowel links alsook rechts worden gemonteerd.

 

Voordelen:

Formaat: de douchecabine wordt gekenmerkt door een theoretische afmeting van 90 x 90 x 200 cm.

Douchewanden: de wanden van de douchecabine werden gemaakt uit 6 mm dik veiligheidsglas dat overigens voorzien is van een antikalk coating.

Installatie: of je de douchecabine op een douchebak installeert of gewoon rechtstreeks op de tegelvloer, blijft vooral een persoonlijke keuze.

 

Nadelen:

Geen douchebak: houd er wel rekening mee dat dit type douchecabine geleverd wordt zonder douchebak.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Mawialux douchecabine 6mm veiligheidsglas met nano coating

 

De vierkante douchecabine van Mawialux wordt gekenmerkt door een totaal formaat van 90 bij 90 cm aangevuld met een hoogte van maximaal 190 cm. Qua materiaalgebruik kunnen we heel wat gelijkenissen noteren met de voorgaande cabines uit deze lijst. Zo blijken de wanden eveneens vervaardigd uit 6 mm dik transparant veiligheidsglas inclusief nano coating en werden de profielen uit aluminium opgedragen. De ophanging en handgrepen bestaan dan weer uit RVS.

Verder kan de douchecabine perfect rechtstreeks op de tegelvloer worden geïnstalleerd. Uiteraard behoort installatie op een douchebak eveneens tot de mogelijkheden alhoewel je dan zelf nog op zoek dient te gaan naar de geschikte douchebak. Kortom, een degelijke douchecabine inclusief handige draaideur.

Een blik op de online reviews toont echter aan dat er nog geen reacties door kopers werden geplaatst. Het is mogelijk dat het hoge prijskaartje hier een verklaring voor biedt.

 

Voordelen:

Materialen: terwijl de wanden uit veiligheidsglas vervaardigd zijn, bestaan de profielen voornamelijk uit aluminium en de handgrepen uit RVS.

Formaat: de Denver 90 MZ douchecabine kent een totale afmeting van 90 x 90 x 190 cm.

Nano coating: de douchewanden zijn behandeld met een nano coating die verhindert dat het water zich gaat hechten. Op die manier wordt kalkaanslag verminderd of zelfs voorkomen.

 

Nadelen:

Geen douchebak: jammer genoeg wordt er geen douchebak meegeleverd op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Douchecabine Duncan Vierkant Draaideur Mat Lorens

 

Tot slot kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke douchecabine van het ondertussen bekende merk, Lorens. Bovendien zal zijn betaalbare prijskaartje meteen opvallen wat hem misschien net iets toegankelijker maakt bij het grote publiek.

Deze prachtige vierkante douchecabine, inclusief draaideur, meet 100 x 100 x 200 cm inclusief een 20 mm verstelbaar muurprofiel. Net zoals de vorige producten, blijken ook hier de transparante douchewanden vervaardigd uit 6 mm dik veiligheidsglas in combinatie met aluminium profielen en handvaten. Bij aankoop van de cabine wordt een duidelijke handleiding met instructies meegeleverd en wordt duidelijk dat de deur zowel links als rechts kan worden gemonteerd.

Ben je benieuwd naar wat andere kopers over deze douchecabine te zeggen hebben? Dan moeten we jou jammer genoeg teleurstellen aangezien er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst.

 

Voordelen:

Materiaal: terwijl de douchewanden uit 6 mm dik veiligheidsglas zijn opgetrokken, bestaan de zwarte profielen uit aluminium net zoals de handgrepen.

Installatie: je kunt de douchecabine installeren bovenop een hoge of lage douchebak of gewoon rechtstreeks op de tegelvloer. Bovendien kan de draaideur zowel links als rechts worden bevestigd.

Formaat: de douchecabine kent een totaal formaat van 100 x 100 x 200 cm in combinatie met een deuropening van 705 mm breed.

 

Nadelen:

Geen douchebak: ook hier moeten we er jammer genoeg toch wel even op wijzen dat er geen douchebak meegeleverd wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Douchecabines Koopgids

 

Tegenwoordig bestaat er een ruim assortiment aan douchecabines waarin we diverse formaten, materialen, vormen en designs kunnen onderscheiden. Dat maakt het misschien niet altijd makkelijk om meteen tot een keuze te kopen. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende types douchecabines met elkaar gaat vergelijken. Daar het prijskaartje niet altijd even budgetvriendelijk te noemen is, raden wij jou eveneens aan om aandachtig te zijn voor leuke promoties en eventuele aanbiedingen.

Het nut van een degelijke douchecabine

De meeste huishoudens beschikken tegenwoordig over minstens 1, misschien wel meerdere douchecabines. Best wel handig als je je even tussendoor wilt verfrissen of na het sporten van een verkwikkende douche kunt genieten. In tegenstelling tot het nemen van een bad, is het ontwerp van de douchecabine voornamelijk bedoeld om tijd te besparen, wat hem uitstekend maakt om je na het werk even snel af te spoelen en weer door te gaan.

Vind je het toch wel één van de belangrijkste onderdelen in je badkamer en wil je de douche graag vernieuwen, dan raden wij jou aan om een weloverwogen keuze te maken. Je zult ontdekken dat er douchecabines in allerlei formaten, materialen, designs en vormen bestaan. Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Dit zorgt vaak voor heel wat keuzestress die je, rekening houdend met bepaalde factoren, aanzienlijk kunt beperken. Bedenk zoal waar je de douche wilt plaatsen, hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en welk bedrag je er maximaal aan wilt spenderen.

 

De verschillende types douchecabines en het verschil met een inloopdouche

Het ruime assortiment douchecabines kan de keuze wel eens lastiger maken dan eerst misschien gedacht. Zo zul je in eerste instantie de knoop moeten doorhakken wat betreft het type cabine, waarbij we gelijk een duidelijk onderscheid willen maken met inloopdouches. In tegenstelling tot bij douchecabines ontbreken bij inloopdouches vaak een deur en bijbehorende randen wat hen ruimer én prijziger maakt dan de zogenaamde cabines.

Echter kun je ook bij de douchecabines, waarbij we een onderscheid maken tussen de douchewanden én douchebakken, kiezen voor heel wat luxe en comfort. Zo heb je op het gebied van douchebakken de mogelijkheid om te kiezen tussen vierkante, vijfhoekige of kwartrond ontwerpen aangevuld met een bepaalde instap. Zo zijn sommige cabines afgewerkt met een hoekinstap inclusief draaideur en werd bij andere modellen gekozen om naar voren sluitende deuren te plaatsen.

 

De gebruikte materialen

Niet alleen het type douchecabine blijkt doorslaggevend voor velen, ook de gebruikte materiaalsoorten zijn minstens even belangrijk. Zo werden de meeste douchecabines voorzien van kwalitatief hoogstaand veiligheidsglas eventueel afgewerkt met een duurzaam aluminium frame. 

Uiteraard bestaan er evengoed modellen die uit natuurlijk duurzaam glas of verhard glas zijn gemaakt. Stevige en makkelijk te onderhouden materialen zoals ABS, kunststof, RVS, chroom, acryl, verchroomd metaal, en metaal voltooien het lijstje van mogelijke materiaalsoorten.

Welke materiaalsoort je uiteindelijk kiest, blijkt voornamelijk een geheel persoonlijke keuze. Hierbij kun je rekening houden met het onderhoudsgemak en het type douchecabine waarvoor je opteert.

 

Het formaat, de plaatsing, het type deur en andere extra functies

Bij de aanschaf van een nieuwe douchecabine is het minstens even belangrijk om rekening te houden met het formaat en de plaatsing. Bedenk waar je de douchecabine hebben wilt en welke ruimte je hier maximaal voor ter beschikking kunt stellen. Op die manier krijg je eveneens een beter inzicht in het type deur waaruit je kunt kiezen. 

Zo zullen de meeste douchecabines uitgerust zijn met een goed functionerende draaideur alhoewel deze heel wat ruimte in beslag neemt. Is de ruimte eerder beschikt, dan kijk je beter uit naar een douchecabine inclusief schuifdeur.

Verder zullen bepaalde douchecabines net iets meer mogelijkheden aanbieden dan andere, wat uiteraard eveneens een invloed zal hebben op het prijskaartje. Bedenk dus of de douchecabine geleverd wordt inclusief een douchebak, afvoer, kraan en/ of massagejets.

Geef kalk geen kans!

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het onderhoud van de douchecabine aangezien dit op termijn zal bijdragen aan de duurzaamheid van het product. Bedenk maar dat het beter is om kalkaanslag te voorkomen dan het effectief te moeten aanpakken. Houd daarom de, meestal glazen, douchewanden zoveel mogelijk schoon.

Plaats eventueel een douchewisser in de douchecabine zodanig dat je na elk gebruik het overtollige water probleemloos van de wanden kunt halen. Vervolgens kun je de wanden, en eventueel ook de douchebak, grondig droog wrijven met behulp van een propere doek. Eventueel kun je 1 keer per week of om de 14 dagen gebruik maken van een beetje azijn om de wanden van de cabine even grondig te doen blinken.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Wat kost een douchecabine?

Jammer genoeg is het niet mogelijk om een rechtlijnig antwoord te bieden op deze vraag aangezien de kostprijs afhankelijk blijkt van verschillende factoren. Zo kan het formaat, het type, de afwerking en het design het prijskaartje in meer of mindere mate gaan beïnvloeden. 

Algemeen betekent dit dus dat je al gauw een standaard douchecabine kunt aankopen van amper 120 tot 150 euro. Echter moet je rekening mee houden dat je hier dan enkel over de basisbehoeften zonder bijkomende extra’s beschikt. Ben je bereid een ruim budget te spenderen aan een oerdegelijke douchecabine voorzien van alle comfort en luxe dan kan het prijskaartje makkelijk oplopen tot wel 1800 euro of misschien wel meer.

Q2: Hoe krijg je een douchecabine schoon?

Uiteraard wil je dat de douchecabine zo lang mogelijk kan meegaan. Daarom is het een goede aanbeveling om hoog in te zetten op het onderhoud ervan. Plaats daarom standaard een douchewisser in de cabine zodanig dat het mogelijk wordt om na elk douchegebruik het overtollige water gemakkelijk van de muren en wanden te halen.

Vervolgens kun je de wanden nog snel even volledig droog wrijven met behulp van een zachte (microvezel) doek. Verder wordt aangeraden om de glazen douchewanden toch minstens 1 keer om de twee weken grondig schoon te maken met behulp van huishoudazijn. Door in een dergelijk onderhoud te voorzien, kun je eventuele kalkschade zoveel mogelijk vermijden of voorkomen.

 

Q3: Hoe plaats en kit je een douchecabine?

Om de douchecabine zo correct mogelijk te kunnen plaatsen, dien je uiteraard rekening te houden met het type cabine, het formaat en de beschikbare ruimte. Bedenk daarom op voorhand waar je de douchecabine hebben wilt en zorg ervoor dat de beschikbare ruimte van boven tot onder perfect wordt opgemeten. Op die manier krijg je alvast een beter inzicht in de mogelijke douchecabine formaten.

Eenmaal je al deze informatie hebt kunnen vergaren, is het een kwestie van al het nodige materiaal bij elkaar te sprokkelen. Een goede voorbereiding is nu eenmaal al de helft van het werk. Voorzie daarom niet alleen in voldoende schroeven en pluggen maar eveneens in een waterpas, een accuboormachine, een schroevendraaier en een siliconenkit zodanig dat je de douchewanden helemaal waterdicht kunt maken.

Teken vervolgens de afmetingen van de douchecabine af op de tegelvloer en/ of wand zodanig dat je weet waar je de gaten dient te boren. Eenmaal de aftekeningen correct gemaakt, kun je de gaten boren en voorzien van pluggen. Tot slot is het aangeraden om de douchewanden te kitten, bij voorkeur met behulp van een degelijke transparante siliconenkit. Werk bij het kitten altijd van onderen naar boven toe en steeds aan de buitenkant van de cabine.

 

Q4: Hoe breed is een douchecabine?

De breedte van de douchecabine is niet alleen afhankelijk van het type maar uiteraard ook van de beschikbare ruimte. Waar wil je de douchecabine plaatsen en hoeveel bedraagt de beschikbare ruimte? Op die manier kun je opteren voor een compacte, middelgrote, grote of super grote douchecabine waarbij de breedte kan variëren van 30 cm tot maar liefst 130 cm of meer. 

De meeste douchecabines kennen een breedte vanaf 130 cm alhoewel er ook heel wat exemplaren te vinden zijn met een breedte van 80 tot 90 cm.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES