6 beste Douchedeuren Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste douchedeuren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om je badkamer tegen waterspatten te beschermen, kun je ervoor kiezen om een douchedeur te installeren zodat alles goed droog blijft. We hebben gemerkt dat er een heel ruim assortiment wordt aangeboden waardoor je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Daarom hebben we voor jou alvast 3 exemplaren uitgezocht om eens op een rijtje te zetten. Ben je specifiek op zoek naar een douche schuifdeur, dan lijkt de Wiesbaden douchedeur nis alvast een meer dan goede aanbeveling. Daarnaast zie je de 8 mm Nano glazen douchecabine die door zijn handige draaideursysteem ook heel wat voordelen biedt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste douchedeuren (Reviews) van 2024

 

Wanneer je ervoor kiest om een douchedeur aan te schaffen waarmee je de doucheruimte kunt afsluiten, zul je merken dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn. Ben je op zoek naar een douchedeur op wieltjes? Of misschien geeft een vouw douchedeur wel jouw voorkeur omdat je badkamer niet zo ruim is? We kregen de hulp en het advies van enkele badkamerspecialisten om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem de tijd om alles eens rustig te bekijken alvorens er de beste douchedeur uit te kiezen. Ga daarbij zeker ook even langs de koopjeshoek voor een leuke aanbieding.

 

1. Wiesbaden douchedeur nis – Douche schuifdeur – 120 x 200 cm – 8 mm NANO glas

 

Wil je het ouderwetse douche gordijn in je badkamer vervangen door een gesofisticeerde douche cabine of een volwaardige douchedeur (op maat)? Dan loont het alvast de moeite om deze douche schuifdeur van het bekende merk Wiesbaden eens even grondig te bekijken. Of je hier ook meteen voor één van de goedkope of laagst geprijsde douchedeuren uit het rijtje kiest, valt te betwijfelen. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat tot uiting komt in een reeks positieve reviews en een mooie eindscore van 4,8 sterren.

Zo wordt de Wiesbaden douche deur gekenmerkt door een breedte van 120 cm in combinatie met een hoogte van 200 cm. Alvorens over te gaan tot een aankoop, is het dus verstandig om de beschikbare ruimte in je badkamer grondig op te meten om te zien of het product al dan niet geschikt is.

De Wiesbaden douchedeur is daarbij vervaardigd uit duurzaam 8 mm veiligheidsglas en afgewerkt met een bijbehorende NANO coating die de kans op kalkaanslag aanzienlijk doet verminderen. Het transparante design en de eenvoudige schuifdeuren dragen bij aan een stijlvolle look die in menig interieur perfect tot uiting komt. Let wel; het prijskaartje zou alsnog een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

 

Voordelen:

Formaat: de Wiesbaden douchedeur nis wordt gekenmerkt door een breedte van 120 cm en een hoogte van maximaal 200 cm.

Materiaal: het geheel is vervaardigd uit duurzaam veiligheidsglas met een dikte van maar liefst 8 mm.

Coating: het transparante veiligheidsglas werd na afloop voorzien van een bijbehorende NANO coating.

 

Nadelen: 

Prijzig: de hoge prijs zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. 8mm Nano glazen douchecabine, douchescherm, draaideur douche

 

Aica Sanitair is één van de populairste merken voor alle benodigdheden om de badkamer volledig in te richten. Het merk levert douchebakken, -wanden, -deuren, mooie wasbakken en dergelijke meer, waarmee je van je badkamer een prachtig geheel kunt maken.

Deze transparante douchedeur met een afmeting van 80 x 200 cm is een pendeldeur die zowel links als rechts kan worden gemonteerd zodat je zelf kunt bepalen op welke manier je het meeste gebruiksgemak zult hebben. Daarnaast is de douchedeur met zwarte profielen en een zwarte deurklink afgewerkt, waardoor hij heel mooi in een antracietkleurige of donkere badkamer past.

Doordat de deur uit 8 mm dik veiligheidsglas vervaardigd is, biedt hij voldoende stevigheid en stabiliteit zodat je van een lange levensduur bent verzekerd. Hij is bovendien voorzien van een Easyclean laag die ervoor zorgt dat je weinig last zult hebben van kalkaanslag en waardoor hij ook heel gemakkelijk te reinigen is. Er werden voor deze douchedeur nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de pendeldeur kan naar binnen/buiten opendraaien zodat je gemakkelijk in/uit de douche kunt stappen.

Materiaal: de transparante glazen deur is uit Nano veiligheidsglas gemaakt en met een zwarte deurklink en bevestigingsprofielen afgewerkt.

Installatie: hij kan zowel aan de linker- als de rechterkant worden gemonteerd zodat je de badkamerruimte optimaal kunt benutten.

Maat: deze douchedeur heeft een afmeting van 80 cm breed en 200 cm hoog en is ook in andere uitvoeringen te verkrijgen.

 

Nadelen: 

Niet spatvrij: we merken op dat deze deur niet over een hef- en daalmechanisme beschikt waardoor hij iets boven de vloer moet worden gemonteerd en dus ook niet volledig waterdicht is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. nis douchedeur 100x185cm, enkelvoudige draaideur, 6mm helder nano veiligheidsglas

 

Ben je bewust op zoek naar een stevige, kwaliteitsvolle glazen douchedeur, bekijk dan zeker even dit  toppertje van het bekende – misschien ook wel meteen beste – merk Aica Sanitair. Afgaande op de verschillende online reviews en de bijbehorende mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren, durven we stellen dat deze douchedeur het overwegen meer dan waard is.

Zo betreft het een uitstekende pendeldeur die in beide richtingen kan draaien waardoor de vrije ruimte in eender welk type badkamer beter kan worden benut. De deur kent daarbij een totale breedte van 100 cm die wordt aangevuld met een hoogte van maar liefst 185 cm en is vervaardigd uit duurzaam, helder veiligheidsglas met een dikte van ruim 6mm.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want daarnaast werd het transparante glas afgewerkt met een duurzame nano coating; een soort van antikalk laag. Dit zorgt er niet alleen voor dat kalk en/ of andere viezigheid zich minder snel aan het glas hechten, maar draagt verder ook bij aan een vereenvoudigd onderhoud. Kortom, een toppertje tegen een correct en aanvaardbaar prijskaartje. Houd er wel rekening mee dat het geen douchedeur op maat betreft.

 

Voordelen:

Formaat: de douchedeur van Aica Sanitair kent een breedte van 100 cm en een hoogte van maar liefst 185 cm maar blijkt daarnaast nog in andere formaten voorhanden.

Installatie: je kunt deze douchedeur eenvoudig links of rechts op grondniveau dan wel op een (reeds bestaande) douchebak, installeren wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Nano coating: het transparante veiligheidsglas werd voorzien van een nano coating waardoor kalk en andere viezigheid zich minder snel op het glas vasthechten.

 

Nadelen: 

Niet zwart: indien je een zwarte douchedeur op het oog had, dan moeten we jou jammer genoeg teleurstellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Douchedeur Lily Nisdeur 80×200 Draaideur 8mm Helder Glas Antikalk Mat Zwart

 

Ben je specifiek op zoek naar de ideale combinatie tussen een glazen douchedeur enerzijds en een zwarte douchedeur anderzijds? Dan loont het alvast de moeite om deze Lily nisdeur van Sanexo eens even onder de loep te nemen. De transparante glazen deur werd daarbij voorzien van mat zwarte afwerkingen die het geheel meteen naar een hoger niveau tillen. Klanten lijken alvast overtuigd wat resulteert in een mooie 5/5 sterren.

De Sanexo douche nisdeur wordt gekenmerkt door een vrij compacte breedte van 80 cm en een bijbehorende hoogte van maar liefst 200 cm. Wil je het geheel toch net iets ruimer dan kun je hetzelfde design eveneens bestellen met een breedte van 90 of 100 cm aangevuld met een onveranderlijke hoogte van maximaal 200 cm.

Net zoals de meeste andere toppertjes, werd ook deze douchedeur vervaardigd uit duurzaam transparant veiligheidsglas van maar liefst 8 mm dik en vervolgens afgewerkt met een degelijke antikalkbehandeling. Doordat het geheel steunt op het principe van draaideuren, is deze douchedeur uitermate geschikt voor plaatsing in kleinere badkamers.

 

Voordelen:

Draaideuren: de douchedeur kenmerkt zich door de aanwezigheid van een stel draaideuren die perfect tot uiting komen in een kleine badkamer.

Formaat: de douchedeur is ongeveer 80 cm breed en 200 cm hoog maar kan ook in een breedte van 90 of 100 cm worden besteld.

Materiaal: het geheel is vervaardigd uit 8 mm dik veiligheidsglas en afgewerkt met een duurzame antikalkbehandeling.

 

Nadelen: 

Te klein: we durven vermoeden dat de douchedeur voor sommigen alsnog te klein zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Saqu Essential Nis vouwdeur, Links Aluminium-Helder glas

 

De Saqu Essential is een schuif douchedeur die uit twee delen bestaat waarbij je een vast deurpaneel hebt en een schuivend deurdeel dat ook nog eens kan opendraaien. Hij kan trouwens met een rechts- of een links opendraaiend deurpaneel worden aangekocht waardoor je hem perfect op de ruimte in jouw badkamer kunt afstemmen.

Bovendien is hij gemaakt uit helder glas dat voorzien werd van een kalkafstotende laag zodat je hem heel gemakkelijk kunt onderhouden. Door het transparante glas zul je overigens een veel ruimer gevoel hebben waardoor hij vaak in kleine badkamers wordt geplaatst. Doordat deze douchedeur profielen heeft met een aluminium-look, heeft hij de perfecte uitstraling om bij elk interieur te passen.

Dit pakket bevat verder alle benodigdheden en bevestigingsmaterialen om deze douchedeur gemakkelijk te kunnen installeren. Daarnaast heeft hij een afmeting van 90 x 202 cm en is hij in diverse andere maatuitvoeringen te verkrijgen zodat je zeker de geschikte deur zult vinden. Er werden voor dit product geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze schuifdeur bestaat uit een vast deel en een schuivend deel dat je bovendien ook kunt opendraaien. Je kunt trouwens kiezen tussen een uitvoering die naar links- of rechts opendraait.

Materiaal: de transparante deur werd afgewerkt met profielen in aluminium- look waardoor hij bij elke soort inrichting past.

Maatserie: deze uitvoering heeft een afmeting van 90 x 202 cm, i hij wordt in verschillende andere maten aangeboden.

Verpakking: het pakket bevat alle bevestigingsmaterialen om de deur vlot te kunnen monteren. 

 

Nadelen:

Geen afdichtingsstrips: we merken op dat de deur onderaan geen afdichtingsstrips heeft waardoor hij niet volledig waterdicht is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Vouwbare nisdeur, links opendraaiend, 8 mm Nano glas

 

Deze vouw douchedeur is de perfecte oplossing voor kleine ruimtes omdat hij over een accordeonsysteem beschikt waarbij de deur naar binnen wordt dichtgevouwen. Op die manier kan hij nergens tegen stoten zodat hij heel wat gebruikscomfort biedt in badkamers waar het toilet of de lavabo dicht bij de douche staat.

Doordat je de keuze hebt uit een douchedeur die naar links of rechts opendraait, kun je een deur uitkiezen die in jouw badkamer past. Hij is bovendien voorzien van een bevestigingssysteem en profielen uit aluminium die heel geschikt zijn om in natte ruimtes te gebruiken. Het verstelbare bevestigingssysteem zorgt er trouwens voor dat de deur perfect tussen 2 wanden zal passen zodat je je geen zorgen moet maken wanneer de muur niet helemaal recht is.

Daarnaast beschikt hij over een stevige magneetsluiting die ervoor zorgt dat de deur tijdens het douchen goed dicht blijft. Dankzij het 8 mm dikke veiligheidsglas dat met een Nano coating werd afgewerkt, blijft het glas lang mooi en zul je geen kalkaanslag hebben. We vermoeden dat een douchedeur heel weinig online wordt aangekocht, want ook bij deze deur werden nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Installatie: deze douchedeur kan enkele centimeters worden versteld om hem perfect tussen de wanden te laten passen. Hij is trouwens geschikt om op een douchebak of een tegelvloer te installeren.

Gebruiksvriendelijk: deze deur wordt naar binnen dichtgevouwen waardoor hij ideaal is om in kleine badkamers te gebruiken. Daarnaast is hij verkrijgbaar in verschillende maten en met een linkse of rechtse montage.

Materiaal: hij is gemaakt uit transparant veiligheidsglas met een dikte van 8 mm zodat je een stevige en stabiele deur hebt.

Onderhoud: dankzij de Nano coating waarmee het glas werd afgewerkt worden kalk en zeepresten afgestoten en kan de deur gemakkelijk worden schoongemaakt.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat deze deur in de middelste prijsklasse valt waardoor hij iets minder toegankelijk is voor mensen met een klein budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Douchedeuren Koopgids

 

Wanneer je liever een afgesloten doucheruimte hebt, kunnen we de aanbeveling geven om in een degelijke douchedeur te investeren. Je zult al snel merken dat er heel wat verschillende soorten douchedeuren zijn met daarnaast ook een ruime keuze aan diverse materialen en formaten. Ga er even rustig bij zitten om alles te bekijken en te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. Laat daarbij de interessante aanbiedingen niet zomaar aan je voorbijgaan.

Wat is het nut van een douchedeur en waar moet je bij aankoop op letten

Om een doucheruimte af te sluiten en de badkamer te beschermen wordt er tegenwoordig veel minder voor een douchegordijn gekozen. Doordat de meeste mensen een strakke en nette badkamer prefereren die ook nog eens gemakkelijk te onderhouden is, wordt er vaker een douchedeur geplaatst. Een dergelijke deur wordt bij een douchebak of inloopdouche geïnstalleerd om de badkamer droog te houden en tegen waterspatten te beschermen. Hij is trouwens zodanig ontworpen dat hij aan de randen ook volledig waterdicht is.

Wanneer je een douchedeur gaat aankopen, moet je met enkele aspecten rekening houden. Is er voldoende ruimte om een draaideur te installeren of moet je opteren voor een schuifdeur? De afmeting van de douche-ingang is eveneens een belangrijk aandachtspunt omdat de deur perfect moet passen. Afhankelijk van het soort bevestigingssysteem is een douchedeur tot 2 cm verstelbaar, wat heel handig is wanneer de muur niet volledig lijnrecht is. Bij de meeste deuren is er de mogelijkheid om een muurprofiel te plaatsen zodat je een maximale afwijking van 2 cm kunt opvangen.

 

De verschillende soorten

Er zijn diverse modellen op de markt waaruit je kunt kiezen. Ze zijn vooral verschillend door de manier waarop de deur wordt geopend. In een ruime badkamer is er voldoende plaats om een draai- of pendel douchedeur te installeren. Deze deur bestaat meestal uit 1 paneel dat naar binnen en/of buiten kan worden opgedraaid. Wanneer je voor een deur kiest die enkel naar binnen kan opendraaien, moet je met de ruimte in de douchecabine rekening houden. Bij een naar buiten draaiende deur is het belangrijk dat er genoeg plaats is om de deur gemakkelijk te kunnen openen zonder dat je ergens tegen stoot.

De schuif douchedeur is de meest voorkomende en populairste omdat dit type een ruimtebesparende optie is. Doordat de deur uit 2 of 3 panelen bestaat en voorzien is van rails en wieltjes, kun je hem gemakkelijk heen en weer schuiven om hem te openen/sluiten. Daarnaast is er de vouw douchedeur in 2 delen die met scharnieren aan elkaar zijn verbonden waardoor de deur als het ware als een accordeon wordt dichtgevouwen. Tenslotte is er ook de klap douchedeur die je zowel naar binnen als naar buiten kunt draaien. Hij bestaat uit 2 compacte deuren die elk aan één zijde aan de wand worden bevestigd.

 

Het materiaal en de afwerking

Een douchedeur is meestal uit glas of kunststofglas gemaakt waardoor je toch een ruimtelijk gevoel blijft behouden. Doordat bewerkt glas een stuk duurder is dan onbewerkt glas, zul je al gauw merken dat er een groot prijsverschil kan zijn. Een douchedeur in bewerkt glas biedt voldoende privacy wanneer je met meerdere mensen de badkamer moet delen. Door een douchedeur in matglas kun je bijna niet kijken, maar hij is wel lichtdoorlatend zodat de doucheruimte nooit donker is. Er zijn ook douchedeuren uit rookglas met een bruinachtige rookkleur die heel mooi in een donkere of grijze badkamer passen. 

Daarnaast is er de deur uit chinchilla glas die slechts aan één zijde bewerkt is waardoor je er wel nog de contouren doorheen zult zien, maar geen details. Tegenwoordig wordt er voor een douchedeur vaker veiligheidsglas gebruikt waardoor hij veel sterker is dan een gewone glazen deur. Wanneer een douchedeur in veiligheidsglas breekt, zal hij in duizenden kleine stukjes vallen die veel minder scherp zijn dan normale scherven. Tenslotte is er de douchedeur in kunststof met diverse afwerkingen, hij is een pak goedkoper maar blijft minder lang mooi.

Het formaat van de deur en de dikte van het glas

Om een douchedeur optimaal te laten functioneren is het essentieel om de maten correct op te nemen. Vooral de breedte van een douchedeur is van cruciaal belang om hem goed te laten passen zodat hij geen water doorlaat. Wanneer een doucheruimte bijvoorbeeld een afmeting van 90 x 90 cm heeft, moet de douchedeur ook 90 cm breed zijn om deze ruimte goed te kunnen afsluiten. De douchedeur wordt tussen 2 wanden geplaatst en moet er perfect tussen passen. De meest voorkomende hoogte is trouwens 200 cm. 

Je kunt natuurlijk ook andere maatuitvoeringen vinden zodat je voor elke doucheruimte de geschikte douchedeur kunt kiezen. In sommige speciaalzaken is het trouwens mogelijk om je glazen douchedeur helemaal op maat te laten maken met de afwerking die jou het meeste kan bekoren. Tenslotte is de dikte van het glas eveneens een essentieel aspect om de stabiliteit en de stevigheid van de deur te garanderen. Je kunt een glazen douchedeur met een dikte vanaf 3 mm tot wel 10 mm uitkiezen. Hoe dikker het glas, hoe steviger de deur zal zijn en hoe minder kans op glasbreuk.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoeveel kost een glazen douchedeur?

De prijs van een glazen douchedeur hangt van verschillende factoren af. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan het merk, type, formaat, het soort glas en de dikte ervan. Zo zul je wel gemerkt hebben dat een glazen deur van 6 mm dik heel wat minder zal kosten dan een exemplaar met een dikte van 10 mm, en dat een gewone glazen draaideur goedkoper is dan een schuifdeur.

Een glazen douchedeur die uit veiligheidsglas is gemaakt zal ook de rekening doen aantikken. Je mag rekenen op een prijs tussen 150 en 250 euro voor de meeste standaarddeuren. Wil je liever investeren in een stevigere uitvoering, dan liggen de prijzen tussen 300 en 450 euro. Echter, de kostprijs kan ook oplopen tot wel 650 euro en meer naargelang het design en de afwerking van het glas.

Q2: Hoe maak je een glazen douchedeur schoon en hoe verwijder je kalkaanslag? 

Door de glazen douchedeur na het douchen telkens met een speciale douchewisser droog te maken, zul je heel weinig problemen ondervinden om je douche netjes en kalkvrij te houden. Een douchewisser lijkt trouwens heel erg op een raamwisser die je gebruikt om de ramen te lappen. Wanneer je na elke douchebeurt het water onmiddellijk gaat wegnemen, heeft kalkaanslag geen kans om zich aan het glas te hechten.

Tijdens de wekelijkse schoonmaakbeurt kun je een antikalk spray en een sponsje gebruiken om hem helemaal spic en span te maken. Als je dan toch te maken krijgt met hardnekkige kalkvlekken, kun je de glazen douchedeur behandelen met azijn of met antikalk spray, die je gedurende 20 minuten laat intrekken. Alles even naspoelen, droog maken en je hebt weer een mooie heldere douchedeur.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES