6 beste Douchedeuren Test van 2021

Laatste update: 22.09.21

 

Beste douchedeuren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om je badkamer tegen waterspatten te beschermen, kun je ervoor kiezen om een douchedeur te installeren zodat alles goed droog blijft. We hebben gemerkt dat er een heel ruim assortiment wordt aangeboden waardoor je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Daarom hebben we voor jou alvast 3 exemplaren uitgezocht om eens op een rijtje te zetten. Zo zou je kunnen opteren voor de Nis douchedeur 80 x 185 cm, een enkelvoudige draaideur gemaakt uit helder Nano veiligheidsglas. Daarnaast zie je de 8 mm Nano glazen douchecabine die door zijn handige draaideursysteem ook heel wat voordelen biedt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Douchedeuren Koopgids

 

Wanneer je liever een afgesloten doucheruimte hebt, kunnen we de aanbeveling geven om in een degelijke douchedeur te investeren. Je zult al snel merken dat er heel wat verschillende soorten douchedeuren zijn met daarnaast ook een ruime keuze aan diverse materialen en formaten. Ga er even rustig bij zitten om alles te bekijken en te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. Laat daarbij de interessante aanbiedingen niet zomaar aan je voorbijgaan.

Wat is het nut van een douchedeur en waar moet je bij aankoop op letten

Om een doucheruimte af te sluiten en de badkamer te beschermen wordt er tegenwoordig veel minder voor een douchegordijn gekozen. Doordat de meeste mensen een strakke en nette badkamer prefereren die ook nog eens gemakkelijk te onderhouden is, wordt er vaker een douchedeur geplaatst. Een dergelijke deur wordt bij een douchebak of inloopdouche geïnstalleerd om de badkamer droog te houden en tegen waterspatten te beschermen. Hij is trouwens zodanig ontworpen dat hij aan de randen ook volledig waterdicht is.

Wanneer je een douchedeur gaat aankopen, moet je met enkele aspecten rekening houden. Is er voldoende ruimte om een draaideur te installeren of moet je opteren voor een schuifdeur? De afmeting van de douche-ingang is eveneens een belangrijk aandachtspunt omdat de deur perfect moet passen. Afhankelijk van het soort bevestigingssysteem is een douchedeur tot 2 cm verstelbaar, wat heel handig is wanneer de muur niet volledig lijnrecht is. Bij de meeste deuren is er de mogelijkheid om een muurprofiel te plaatsen zodat je een maximale afwijking van 2 cm kunt opvangen.

 

De verschillende soorten

Er zijn diverse modellen op de markt waaruit je kunt kiezen. Ze zijn vooral verschillend door de manier waarop de deur wordt geopend. In een ruime badkamer is er voldoende plaats om een draai- of pendel douchedeur te installeren. Deze deur bestaat meestal uit 1 paneel dat naar binnen en/of buiten kan worden opgedraaid. Wanneer je voor een deur kiest die enkel naar binnen kan opendraaien, moet je met de ruimte in de douchecabine rekening houden. Bij een naar buiten draaiende deur is het belangrijk dat er genoeg plaats is om de deur gemakkelijk te kunnen openen zonder dat je ergens tegen stoot.

De schuif douchedeur is de meest voorkomende en populairste omdat dit type een ruimtebesparende optie is. Doordat de deur uit 2 of 3 panelen bestaat en voorzien is van rails en wieltjes, kun je hem gemakkelijk heen en weer schuiven om hem te openen/sluiten. Daarnaast is er de vouw douchedeur in 2 delen die met scharnieren aan elkaar zijn verbonden waardoor de deur als het ware als een accordeon wordt dichtgevouwen. Tenslotte is er ook de klap douchedeur die je zowel naar binnen als naar buiten kunt draaien. Hij bestaat uit 2 compacte deuren die elk aan één zijde aan de wand worden bevestigd.

 

Het materiaal en de afwerking

Een douchedeur is meestal uit glas of kunststofglas gemaakt waardoor je toch een ruimtelijk gevoel blijft behouden. Doordat bewerkt glas een stuk duurder is dan onbewerkt glas, zul je al gauw merken dat er een groot prijsverschil kan zijn. Een douchedeur in bewerkt glas biedt voldoende privacy wanneer je met meerdere mensen de badkamer moet delen. Door een douchedeur in matglas kun je bijna niet kijken, maar hij is wel lichtdoorlatend zodat de doucheruimte nooit donker is. Er zijn ook douchedeuren uit rookglas met een bruinachtige rookkleur die heel mooi in een donkere of grijze badkamer passen. 

Daarnaast is er de deur uit chinchilla glas die slechts aan één zijde bewerkt is waardoor je er wel nog de contouren doorheen zult zien, maar geen details. Tegenwoordig wordt er voor een douchedeur vaker veiligheidsglas gebruikt waardoor hij veel sterker is dan een gewone glazen deur. Wanneer een douchedeur in veiligheidsglas breekt, zal hij in duizenden kleine stukjes vallen die veel minder scherp zijn dan normale scherven. Tenslotte is er de douchedeur in kunststof met diverse afwerkingen, hij is een pak goedkoper maar blijft minder lang mooi.

Het formaat van de deur en de dikte van het glas

Om een douchedeur optimaal te laten functioneren is het essentieel om de maten correct op te nemen. Vooral de breedte van een douchedeur is van cruciaal belang om hem goed te laten passen zodat hij geen water doorlaat. Wanneer een doucheruimte bijvoorbeeld een afmeting van 90 x 90 cm heeft, moet de douchedeur ook 90 cm breed zijn om deze ruimte goed te kunnen afsluiten. De douchedeur wordt tussen 2 wanden geplaatst en moet er perfect tussen passen. De meest voorkomende hoogte is trouwens 200 cm. 

Je kunt natuurlijk ook andere maatuitvoeringen vinden zodat je voor elke doucheruimte de geschikte douchedeur kunt kiezen. In sommige speciaalzaken is het trouwens mogelijk om je glazen douchedeur helemaal op maat te laten maken met de afwerking die jou het meeste kan bekoren. Tenslotte is de dikte van het glas eveneens een essentieel aspect om de stabiliteit en de stevigheid van de deur te garanderen. Je kunt een glazen douchedeur met een dikte vanaf 3 mm tot wel 10 mm uitkiezen. Hoe dikker het glas, hoe steviger de deur zal zijn en hoe minder kans op glasbreuk.

 

6 beste douchedeuren (Reviews) van 2021

 

Wanneer je ervoor kiest om een douchedeur aan te schaffen waarmee je de doucheruimte kunt afsluiten, zul je merken dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn. Ben je op zoek naar een douchedeur op wieltjes? Of misschien geeft een vouw douchedeur wel jouw voorkeur omdat je badkamer niet zo ruim is? We kregen de hulp en het advies van enkele badkamerspecialisten om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem de tijd om alles eens rustig te bekijken alvorens er de beste douchedeur uit te kiezen. Ga daarbij zeker ook even langs de koopjeshoek voor een leuke aanbieding.

 

1. Nis douchedeur, enkelvoudige draaideur- Nano veiligheidsglas

 

Deze glazen douchedeur van Aica Sanitair behoort tot de laagste prijsklasse in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. In de reviews merken we trouwens dat hij een uitstekende beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding zodat je met deze douchedeur zeker een goed keuze maakt.

De transparante douchedeur heeft een breedte van 80 cm en een hoogte van 185 cm waardoor je hem perfect in een kleine doucheruimte kunt installeren. Hij wordt bovendien ook met een breedte van 90 of 100 cm aangeboden, zodat je zeker de gepaste maat voor jouw badkamer kunt vinden. Doordat de douchedeur voorzien is van bevestigingsprofielen die tot 30 mm aanpasbaar zijn, kun je hem zodanig instellen dat hij perfect op een oneffen muur zal aansluiten.

Daarnaast kan deze pendeldeur in beide richtingen worden opengedraaid om alle ruimte optimaal te benutten. Dankzij het geïntegreerde hef- en daalmechanisme wordt de deur tijdens het openen iets opgetild waardoor de afdichtingsstrips aan de onderkant niet zullen verslijten. Verder heeft het veiligheidsglas een dikte van 6 mm en is voorzien van een antikalklaag zodat je de deur gemakkelijk kunt schoonmaken.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: de pendeldeur kan zowel naar binnen als naar buiten worden opengedraaid waardoor je ook in kleine badkamers, de ruimte zo efficiënt mogelijk kunt benutten.

Maatserie: deze glazen douchedeur is beschikbaar met een standaardhoogte van 185 cm en met breedtes van 80, 90 en 100 cm.

Materiaal: doordat de transparante deur gemaakt is uit veiligheidsglas met een dikte van 6 mm, is hij heel stevig en stabiel.

Montage: de deur is voorzien van een hef- en daalmechanisme dat ervoor zorgt dat de afdichtingstrip niet zal verslijten. Daarnaast zijn de profielen voor de muurbevestiging tot 30 mm aanpasbaar.

 

Nadelen: 

Privacy: deze glazen deur is volledig transparant waardoor je minder privacy hebt.

Koop bij bol.com (€164.99)

 

 

 

 

2. 8mm Nano glazen douchecabine, douchescherm, draaideur douche

 

Aica Sanitair is één van de populairste merken voor alle benodigdheden om de badkamer volledig in te richten. Het merk levert douchebakken, -wanden, -deuren, mooie wasbakken en dergelijke meer, waarmee je van je badkamer een prachtig geheel kunt maken.

Deze transparante douchedeur met een afmeting van 80 x 200 cm is een pendeldeur die zowel links als rechts kan worden gemonteerd zodat je zelf kunt bepalen op welke manier je het meeste gebruiksgemak zult hebben. Daarnaast is de douchedeur met zwarte profielen en een zwarte deurklink afgewerkt, waardoor hij heel mooi in een antracietkleurige of donkere badkamer past.

Doordat de deur uit 8 mm dik veiligheidsglas vervaardigd is, biedt hij voldoende stevigheid en stabiliteit zodat je van een lange levensduur bent verzekerd. Hij is bovendien voorzien van een Easyclean laag die ervoor zorgt dat je weinig last zult hebben van kalkaanslag en waardoor hij ook heel gemakkelijk te reinigen is. Er werden voor deze douchedeur nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de pendeldeur kan naar binnen/buiten opendraaien zodat je gemakkelijk in/uit de douche kunt stappen.

Materiaal: de transparante glazen deur is uit Nano veiligheidsglas gemaakt en met een zwarte deurklink en bevestigingsprofielen afgewerkt.

Installatie: hij kan zowel aan de linker- als de rechterkant worden gemonteerd zodat je de badkamerruimte optimaal kunt benutten.

Maat: deze douchedeur heeft een afmeting van 80 cm breed en 200 cm hoog en is ook in andere uitvoeringen te verkrijgen.

 

Nadelen: 

Niet spatvrij: we merken op dat deze deur niet over een hef- en daalmechanisme beschikt waardoor hij iets boven de vloer moet worden gemonteerd en dus ook niet volledig waterdicht is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Novellini Young 2.0 Douchedeur, dubbele draaideur

 

Novellini wordt door velen als het beste merk beschouwd omdat ze volledig inspelen op de eisen die aan een hedendaagse badkamer worden gesteld. Ze bieden een gamma aan van functionele en esthetische producten die in elke soort woning goed tot hun recht komen.

De Novellini douchedeur bestaat uit 2 delen die zowel naar buiten als naar binnen kunnen worden opengedaan. Doordat hij gewoon op de tegelvloer of op een douchebak kan worden gemonteerd, is er geen drempelloze entree waardoor je veel gemakkelijker in de douche kunt stappen. Daarnaast is deze glazen deur afgewerkt met chroomkleurige profielen en deurhendels waardoor hij in elke badkamerinrichting past.

Bovendien werd deze heldere douchedeur vervaardigd uit veiligheidsglas dat een antikalkbehandeling kreeg om kalkdruppels te vermijden en hem gemakkelijk te kunnen reinigen. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Materiaal: de doorzichtige douchedeur is gemaakt uit veiligheidsglas en afgewerkt met een antikalklaag zodat je minder tot geen kalkaanslag zult hebben. Hij is voorzien van chroomkleurige bevestigingsprofielen en deurklink.

Gebruik: deze douchedeur bestaat uit 2 gelijke delen die naar binnen en/of naar buiten kunnen worden opengedraaid.

Formaat: hij meet 91 X 200 cm en kan ook in een formaat van 87 x 200 cm worden aangekocht.

Veiligheid: doordat hij rechtstreeks op de tegelvloer of douchebak kan worden gemonteerd, is er geen drempel waar je moet overstappen.

 

Nadelen: 

Privacy: bij een transparante of heldere douchedeur heb je altijd het probleem dat je weinig privacy hebt.

Koop bij bol.com (€506.47)

 

 

 

 

4. Inloop douchewand, Nano veiligheidsglas, vouwdeur douchescherm

 

Deze schuif douchedeur van Aica Sanitair heeft een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Aica Sanitair biedt trouwens een ruim assortiment aan van douchedeuren en -wanden met een heel goede prijs-kwaliteitverhouding zodat ze voor elk budget geschikt zijn.

Deze vouwdeur kan tussen 2 douchewanden of bij een inloopdouche worden geïnstalleerd om de badkamer spatvrij te houden. Bovendien is hij zodanig ontworpen dat je hem aan de linker- of rechterwand kunt bevestigen om het beste gebruikscomfort te bekomen. Doordat hij voorzien is van een hef- en daalmechanisme, kan hij ook gemakkelijk worden opengedraaid waarbij de deur iets wordt opgetild om slijtage aan de afdichtingsstrips te voorkomen. 

De douchedeur meet 70 x 185 cm en is daarnaast ook in de afmeting 90 x 185 cm te verkrijgen zodat hij bij de meeste standaard doucheruimtes kan worden gebruikt. Hij is overigens vervaardigd uit helder veiligheidsglas inclusief een Nano coating om de deur tegen zeepresten en kalkaanslag te beschermen. Er werden voor deze vrij nieuwe douchedeur nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Formaat: de douchedeur is te verkrijgen in 90 x 185 cm en met de afmeting van 70 x 185 cm waardoor hij voor de meeste doucheruimtes geschikt is.

Materiaal: hij is gemaakt uit 6 mm dik veiligheidsglas dat met een Nano coating werd afgewerkt waardoor kalkaanslag en zeepresten er niet blijven aankleven.

Gebruiksgemak: deze tweedelige vouwdeur is voorzien van een hef- en daalmechanisme zodat je hem naar binnen of buiten kunt opendraaien zonder dat hij over de vloer sleept.

De prijs: hij valt in de laagste prijsklasse waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Beperkte keuze: deze douchedeur is jammer genoeg enkel voor kleinere doucheruimtes te verkrijgen. Voor een groter formaat moet je een andere uitvoering kiezen.

Koop bij bol.com (€156.99)

 

 

 

 

5. Saqu Essential Nis vouwdeur, Links Aluminium-Helder glas

 

De Saqu Essential is een schuif douchedeur die uit twee delen bestaat waarbij je een vast deurpaneel hebt en een schuivend deurdeel dat ook nog eens kan opendraaien. Hij kan trouwens met een rechts- of een links opendraaiend deurpaneel worden aangekocht waardoor je hem perfect op de ruimte in jouw badkamer kunt afstemmen.

Bovendien is hij gemaakt uit helder glas dat voorzien werd van een kalkafstotende laag zodat je hem heel gemakkelijk kunt onderhouden. Door het transparante glas zul je overigens een veel ruimer gevoel hebben waardoor hij vaak in kleine badkamers wordt geplaatst. Doordat deze douchedeur profielen heeft met een aluminium-look, heeft hij de perfecte uitstraling om bij elk interieur te passen.

Dit pakket bevat verder alle benodigdheden en bevestigingsmaterialen om deze douchedeur gemakkelijk te kunnen installeren. Daarnaast heeft hij een afmeting van 90 x 202 cm en is hij in diverse andere maatuitvoeringen te verkrijgen zodat je zeker de geschikte deur zult vinden. Er werden voor dit product geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze schuifdeur bestaat uit een vast deel en een schuivend deel dat je bovendien ook kunt opendraaien. Je kunt trouwens kiezen tussen een uitvoering die naar links- of rechts opendraait.

Materiaal: de transparante deur werd afgewerkt met profielen in aluminium- look waardoor hij bij elke soort inrichting past.

Maatserie: deze uitvoering heeft een afmeting van 90 x 202 cm, i hij wordt in verschillende andere maten aangeboden.

Verpakking: het pakket bevat alle bevestigingsmaterialen om de deur vlot te kunnen monteren. 

 

Nadelen:

Geen afdichtingsstrips: we merken op dat de deur onderaan geen afdichtingsstrips heeft waardoor hij niet volledig waterdicht is.

Koop bij bol.com (€325.99)

 

 

 

 

6. Vouwbare nisdeur, links opendraaiend, 8 mm Nano glas

 

Deze vouw douchedeur is de perfecte oplossing voor kleine ruimtes omdat hij over een accordeonsysteem beschikt waarbij de deur naar binnen wordt dichtgevouwen. Op die manier kan hij nergens tegen stoten zodat hij heel wat gebruikscomfort biedt in badkamers waar het toilet of de lavabo dicht bij de douche staat.

Doordat je de keuze hebt uit een douchedeur die naar links of rechts opendraait, kun je een deur uitkiezen die in jouw badkamer past. Hij is bovendien voorzien van een bevestigingssysteem en profielen uit aluminium die heel geschikt zijn om in natte ruimtes te gebruiken. Het verstelbare bevestigingssysteem zorgt er trouwens voor dat de deur perfect tussen 2 wanden zal passen zodat je je geen zorgen moet maken wanneer de muur niet helemaal recht is.

Daarnaast beschikt hij over een stevige magneetsluiting die ervoor zorgt dat de deur tijdens het douchen goed dicht blijft. Dankzij het 8 mm dikke veiligheidsglas dat met een Nano coating werd afgewerkt, blijft het glas lang mooi en zul je geen kalkaanslag hebben. We vermoeden dat een douchedeur heel weinig online wordt aangekocht, want ook bij deze deur werden nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Installatie: deze douchedeur kan enkele centimeters worden versteld om hem perfect tussen de wanden te laten passen. Hij is trouwens geschikt om op een douchebak of een tegelvloer te installeren.

Gebruiksvriendelijk: deze deur wordt naar binnen dichtgevouwen waardoor hij ideaal is om in kleine badkamers te gebruiken. Daarnaast is hij verkrijgbaar in verschillende maten en met een linkse of rechtse montage.

Materiaal: hij is gemaakt uit transparant veiligheidsglas met een dikte van 8 mm zodat je een stevige en stabiele deur hebt.

Onderhoud: dankzij de Nano coating waarmee het glas werd afgewerkt worden kalk en zeepresten afgestoten en kan de deur gemakkelijk worden schoongemaakt.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat deze deur in de middelste prijsklasse valt waardoor hij iets minder toegankelijk is voor mensen met een klein budget.

Koop bij bol.com (€279)

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoeveel kost een glazen douchedeur?

De prijs van een glazen douchedeur hangt van verschillende factoren af. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan het merk, type, formaat, het soort glas en de dikte ervan. Zo zul je wel gemerkt hebben dat een glazen deur van 6 mm dik heel wat minder zal kosten dan een exemplaar met een dikte van 10 mm, en dat een gewone glazen draaideur goedkoper is dan een schuifdeur.

Een glazen douchedeur die uit veiligheidsglas is gemaakt zal ook de rekening doen aantikken. Je mag rekenen op een prijs tussen 150 en 250 euro voor de meeste standaarddeuren. Wil je liever investeren in een stevigere uitvoering, dan liggen de prijzen tussen 300 en 450 euro. Echter, de kostprijs kan ook oplopen tot wel 650 euro en meer naargelang het design en de afwerking van het glas.

Q2: Hoe maak je een glazen douchedeur schoon en hoe verwijder je kalkaanslag? 

Door de glazen douchedeur na het douchen telkens met een speciale douchewisser droog te maken, zul je heel weinig problemen ondervinden om je douche netjes en kalkvrij te houden. Een douchewisser lijkt trouwens heel erg op een raamwisser die je gebruikt om de ramen te lappen. Wanneer je na elke douchebeurt het water onmiddellijk gaat wegnemen, heeft kalkaanslag geen kans om zich aan het glas te hechten.

Tijdens de wekelijkse schoonmaakbeurt kun je een antikalk spray en een sponsje gebruiken om hem helemaal spic en span te maken. Als je dan toch te maken krijgt met hardnekkige kalkvlekken, kun je de glazen douchedeur behandelen met azijn of met antikalk spray, die je gedurende 20 minuten laat intrekken. Alles even naspoelen, droog maken en je hebt weer een mooie heldere douchedeur.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES