7 beste Douchegordijnen Test van 2021

Laatste update: 24.10.21

 

Beste douchegordijnen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je een frisse wind door je badkamer wilt laten waaien zonder al te grote kosten te maken, dan kun je kiezen voor een nieuw douchegordijn. Een vrolijk en net douchegordijn kan soms al wonderen verrichten waardoor je meteen een ander gevoel krijgt als je de badkamer binnenstapt. We hebben voor jou een top 3 gemaakt met exemplaren die een hoge waardering kregen in de online reviews. Zo is er het Sealskin Madeira douchegordijn met een afmeting van 120 x 200 cm dat  door zijn strakke uitstraling in elke badkamer past. Of je zou ook kunnen kiezen voor het Douchegordijn Small met ophangringen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Douchegordijnen Koopgids

 

Sommige mensen kiezen voor een glazen douchedeur, anderen geven de voorkeur aan een douchegordijn. Je kunt je misschien de vraag stellen wat het nut is van een douchegordijn en uit welk materiaal hij is vervaardigd. In onze koopgids zul je trouwens ook enkele aandachtspunten terugvinden die een goede aanbeveling kunnen zijn. Neem de tijd om de verschillende producten te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. Bekijk gerust ook even de diverse aanbiedingen om eventueel een extra douchegordijn op te kop te tikken aan een leuke prijs.

Wat is een douchegordijn en welk nut heeft hij

Een douchegordijn is eigenlijk niet meer dan een gordijn dat gemaakt is uit een waterdichte stof. Omdat niet elke doucheruimte of –cabine afgeschermd is met een glazen deur of wand, kun je gebruik maken van een douchegordijn om je vloer droog te houden en de badkamer te beschermen tegen waterspatten. Daarnaast is een douchegordijn de ideale manier om voor wat privacy te zorgen als je met meerdere mensen van de badkamer gebruik maakt. Hij houdt trouwens de warme stoom van het water in de doucheruimte en beschermt je tegen frisse windvlagen zodat je het steeds lekker warm hebt.

Wanneer je niet over een aparte douche beschikt kan een douchegordijn ook perfect worden gebruikt om boven een bad te hangen. Het gordijn wordt overigens vastgemaakt met gordijnringen aan een roede of stang die door middel van een zelfklemmende veerconstructie tussen 2 muren wordt geplaatst. Er zijn trouwens ook gordijnroedes die met vijzen in de muur worden vastgemaakt. Daarnaast zijn er speciale modellen met een ronde vorm waardoor je boven de badkuip een soort hemel of kroon kunt creëren om je badkamer wat meer allure te geven.

 

De materiaalsoorten

Douchegordijnen kun je terugvinden in diverse uitvoeringen. De keuze voor de materiaalsoort is een persoonlijke smaak want elk gordijn heeft als doel de badkamer droog te houden. De ene persoon vindt het fijn om een zacht douchegordijn te gebruiken met een licht gewicht, een ander prefereert een douchegordijn uit een zwaardere materie. De meeste exemplaren zijn gemaakt uit polyester dat ervoor zorgt dat het gordijn waterdicht is. Deze douchegordijnen hebben vaak een licht gewicht waardoor ze soms wel gaan wapperen of naar binnen worden gezogen. 

Daarnaast zijn er de douchegordijnen uit PEVA-plastic,een niet-gechloreerd vinyl dat veel zwaarder is van structuur, maar waarmee je geen probleem zult hebben met het feit dat hij aan je lichaam zou blijven kleven. Omdat het gordijn een pak zwaarder is blijft hij mooi recht naar beneden hangen zodat je badkamer 100% droog blijft. Vervolgens is er ook het douchegordijn in katoen dat meestal uit 2 lagen bestaat. De binnenlaag is meestal vervaardigd uit polyester zodat het gordijn waterdicht is. De katoenen buitenkant zorgt dan weer voor een luxueuze toets.

 

Het formaat

Voor je een douchegordijn gaat aankopen is het goed om eerst even de beschikbare ruimte op te meten. Voor een standaarddouche heb je voldoende met een formaat van 120 x 200 cm. Er zijn echter ook doucheruimtes die bredere deuropeningen hebben waardoor je kunt kiezen voor een gordijn dat 180 x 200 cm of zelfs 240 x 200 cm meet.

Deze formaten kunnen overigens ook perfect worden gebruikt om boven een bad te hangen. Zo kies je voor een normaal bad de afmeting 180 x 200 cm en voor een groot bad ga je voor het douchegordijn dat 240 x 200 cm meet. Een plastic douchegordijn kun je trouwens gemakkelijk aanpassen door hem zelf op maat te knippen. Bij sommige speciaalzaken zul je nog andere maten terugvinden of je kunt er zelfs een douchegordijn op maat laten maken.

Het onderhoud en enkele aandachtspunten

Wanneer je kiest voor een douchegordijn uit polyester kun je er beter op letten dat hij onderaan verzwaard is. Deze gordijnen hebben een licht gewicht waardoor ze door de kracht van de waterstroom als het ware naar binnen worden gezogen en aan je lichaam blijven kleven. Bij een gordijn met een verzwaarde onderkant wordt dit probleem grotendeels verholpen. Een polyester douchegordijn kan overigens gemakkelijk in de wasmachine worden gestopt om het schoon te maken. Nadat het droog is kun je hem even strijken zodat de vezels zich terug sluiten en hij opnieuw waterdicht is.

Een plastic douchegordijn is dan weer veel minder vatbaar voor schimmelvorming. Wanneer je een douchegordijn hebt in een lichte plasticsoort, dan kies je best voor een exemplaar dat verzwaard is onderaan. Dergelijke gordijnen kunnen ook meestal op een koude temperatuur in de wasmachine worden gewassen. De zwaardere gordijnen in PEVA-plastic dien je gewoon tijdens de wekelijkse schoonmaakbeurt even in te spuiten met een antikalk spray en vervolgens schoon te vegen met een vochtige doek. Deze gordijnen hebben trouwens wel meer kans op kalkdruppels.

 

7 beste douchegordijnen (Reviews) van 2021

 

Wanneer je van plan bent om een nieuwe douche te installeren of je oude douchegordijn is aan vervanging toe, dan kun je even onze lijst met topproducten raadplegen. We kregen de hulp en het advies van enkele badkamerspecialisten om deze selectie samen te stellen. Ben je op zoek naar een zwart douchegordijn in katoen of kies je voor een Sealskin douchegordijn met print? Neem even de tijd om alles rustig te bekijken om pas daarna het beste douchegordijn uit te kiezen dat het dichtst bij jouw wensen aanleunt.

 

1. Sealskin Madeira douchegordijn polyester machinewasbaar

 

Sealskin is een gerenommeerd bedrijf dat douches produceert en alles wat erbij hoort. Het wordt dan ook door velen als het beste merk beschouwd voor badkameraccessoires waarmee je een aangename ruimte kunt creëren.

De afmeting van dit Sealskin douchegordijn is 120 x 200 cm waardoor het voor de meeste douches kan worden gebruikt. Bovendien is het polyester gordijn verkrijgbaar in 5 effen kleuren zodat je je badkamer een stijlvolle en strakke look kunt geven.

Daarnaast is dit gordijn heel gemakkelijk te onderhouden omdat het machinewasbaar is op 30°C. Wanneer je hem trouwens na de wasbeurt even strijkt zullen de vezels zich opnieuw gaan sluiten wat bevorderlijk is voor de waterafstotende eigenschappen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Formaat: dit douchegordijn van Sealskin is verkrijgbaar met de afmeting 120 x 200 cm waardoor hij geschikt is om voor de meeste standaarddouches te gebruiken.

Design: het effen gordijn wordt aangeboden in 5 effen kleuren waaronder 2 tinten grijs, blauw, wit en beige waarmee je  je badkamer een strakke uitstraling kunt  geven.

Onderhoud: dit gordijn is machinewasbaar op 30°C. De gedetailleerde wasvoorschriften worden trouwens in de verpakking meegeleverd.

Materiaal: hij is vervaardigd uit stevig polyester waardoor het gordijn slijtvast is en niet gemakkelijk zal scheuren.

 

Nadelen: 

Gewicht: enkele klanten vinden dit douchegordijn te licht van materie waardoor het regelmatig aan het lichaam blijft kleven.

Koop bij bol.com (€12.75)

 

 

 

 

2. Douchegordijn Small met ophangringen makkelijk te bevestigen

 

Het douchegordijn van Vitamo is een tijdelijke aanbieding met een sterk verlaagde prijs. Het blauwe douchegordijn “Blue Petals” heeft een bedrukking met blaadjes en is daarnaast ook verkrijgbaar in de groene versie.

Bovendien is hij gemaakt uit duurzaam polyester dat waterdicht is zodat je zeker bent van een droge badkamer. Dankzij zijn afmeting van 120 x 200 cm kan hij voor bijna elke gewone douche worden gebruikt. Hij heeft trouwens een licht gewicht van 317 g waardoor hij snel droogt en schimmels geen kans hebben. 

Daarnaast kun je dit douchegordijn gemakkelijk in de wasmachine stoppen om het op 40°C te wassen. De 12 meegeleverde ophangringen zorgen er bovendien voor dat je hem onmiddellijk kunt installeren om van een heerlijke douche te genieten. In de reviews zien we dat de klanten dit product een goede beoordeling gaven met 4,5 van de 5 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: dit douchegordijn wordt geleverd met 12 ophangringen zodat je hem meteen kunt ophangen om er gebruik van te maken. Hij kan bovendien in de machine op 40°C worden gewassen.

Materiaal: hij is gemaakt uit een uiterst sterk waterdicht polyester dat ook een behandeling kreeg tegen schimmel.

Gewicht en formaat: het gordijn meet 120 x 200 cm en weegt 317 g waardoor het heel snel droogt. Hij kan trouwens aan bijna elke douche met standaardafmetingen worden opgehangen.

 

Nadeel: 

Het prijskaartje: hoewel dit een tijdelijke aanbieding is die sterk in prijs werd verlaagd kunnen we stellen dat dit douchegordijn toch in de duurdere prijsklasse valt.

Koop bij bol.com (€20.59)

 

 

 

 

3. Papillon douchegordijn met badeend print textiel

 

Het textiel douchegordijn van Papillon heeft een vrolijke toets aan je badkamer waardoor je ‘s morgens instant gelukkig wordt. Het douchegordijn heeft een formaat van 180 x 200 cm en is verkrijgbaar in 5 verschillende kleurrijke prints waarmee je je in zuiderse sferen waant.

Dit douchegordijn met grappige badeend print is gemaakt uit kwaliteitsvol textiel dat uit 100% polyestervezels bestaat waardoor het zacht en soepel aanvoelt. Bovendien is de waterdichte binnenzijde van het gordijn behandeld met een waterafstotende coating zodat je badkamer mooi droog blijft.

Daarnaast is het douchegordijn voorzien van een verzwaarde onderkant zodat hij niet naar binnen wordt gezogen en tegen je lichaam aankleeft. Hij mag trouwens in de wasmachine worden gewassen op 40°C. Na het drogen kun je hem best even strijken zodat de vezels zich terug sluiten om goed waterdicht te zijn. In de reviews zien we dat de klanten dit gordijn een uitstekende beoordeling gaven.

 

Voordelen:

Formaat: dit douchegordijn van Papillon heeft een afmeting van 180 x 200 cm zodat het voor een iets grotere douche of aan een bad kan worden gebruikt.

Materiaal: hij is gemaakt uit 100% polyestervezels waardoor hij flexibel en zacht aanvoelt.

Gebruiksvriendelijk: het gordijn is aan de onderkant verzwaard zodat hij niet gaat wapperen en tegen je lichaam gaat kleven.

Onderhoud: nadat je hem in de machine hebt gewassen kun je het gordijn na het drogen even strijken zodat de vezels zich terug sluiten om hem terug goed waterdicht te maken.

 

Nadelen: 

Verzwaring: één klant maakt de opmerking dat het gordijn onderaan nog iets meer verzwaard mocht zijn omdat het soms nog wel eens zou aan het lichaam zou kleven.

Koop bij bol.com (€17.5)

 

 

 

 

4. Sealskin douchegordijn Clear waterdicht PEVA-plastic

 

Het transparante douchegordijn van Sealskin is momenteel één van de populairste keuzes om je badkamer iets speciaal te geven. Bovendien heeft hij de laagste prijs in onze selectie met toppers waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

Het gordijn is gemaakt uit transparant PEVA-plastic waar je net niet helemaal doorheen kunt kijken. PEVA is een niet gechloreerd vinyl dat wordt gebruikt ter vervanging van vinyl. Hierdoor is het gordijn ultra sterk en daarnaast ook 100% waterdicht zodat je badkamer ten allen tijde droog blijft.

Daarnaast heeft hij een afmeting van 180 x 200 cm waardoor hij geschikt is om voor grotere douches of aan een bad te gebruiken. Hij kan trouwens gemakkelijk op maat worden geknipt. In de reviews merken we dat de meningen verdeeld zijn. Enkele klanten zijn helemaal gelukkig met hun aankoop en anderen vinden dit douchegordijn gewoon een stuk plastic. 

 

Voordelen: 

Materiaal: het douchegordijn is gemaakt uit PEVA-plastic waardoor het zeker waterdicht is.

Design: het transparante gordijn is net niet helemaal doorschijnend zodat het toch wat privacy geeft.

Formaat: hij heeft een afmeting van 180 x 200 cm en kan gemakkelijk op maat worden geknipt. 

Het prijskaartje: doordat hij een heel betaalbare prijs heeft kan hij ook worden aangekocht door mensen die minder te besteden hebben.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten vinden dit echt geen mooi douchegordijn maar gewoon een stuk plastic. Dit zijn heel persoonlijke meningen want anderen zijn er wel helemaal voor te vinden.

Koop bij bol.com (€13.99)

 

 

 

 

5. Papillon Douchegordijn 3D wasbaar op 30°C

 

Het douchegordijn van Papillon is een waar kunstwerkje. Hij is gemaakt uit waterdicht licht doorschijnend PEVA-plastic met een 3 dimensionale ballenprint of met 3D bloemen als motief. Hij valt trouwens in de goedkope prijsklasse zodat je er gerust meerdere kunt aankopen om af te wisselen.

Bovendien is dit douchegordijn gemakkelijk schoon te maken door hem gewoon na gebruik af te spoelen. Hij kan trouwens zonder probleem een maandelijkse wasbeurt op 30°C verdragen. Het gordijn wordt overigens geleverd met  12 gordijnringen zodat je hem meteen kunt ophangen om van een verkwikkende douche te genieten.

Daarnaast is het douchegordijn met zijn 180 X 180 cm vooral geschikt om te gebruiken aan een bad. Indien hij toch iets te groot is, kan hij eenvoudig worden aangepast door hem af te knippen. In de reviews merken we dat dit douchegordijn de maximale score kreeg van 5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: het gordijn weegt 551 g en meet 180 X 180 cm waardoor hij ideaal is om boven een badkuip te bevestigen. 

Materiaal: hij is gemaakt uit stevig PEVA-plastic zodat je badkamer 100% droog blijft. Bovendien wordt hij geleverd met 12 plastic gordijnringen die op elke roede passen.

Design: het doorzichtige douchegordijn heeft een 3 dimensionale bedrukking met ballen of bloemen.

Gebruiksgemak: hij is heel gemakkelijk te onderhouden door hem na elke douchebeurt gewoon af te spoelen. Daarnaast kan hij in de machine op 30°C worden gewassen.

 

Nadelen: 

Gewicht: in de beschrijving kunnen we niet direct terugvinden of dit douchegordijn onderaan al dan niet verzwaard is.

Koop bij bol.com (€14.75)

 

 

 

 

6. Spirella Portland douchegordijn textiel met ringen

 

Het kwaliteitsvolle Spirella douchegordijn is gemaakt uit 100% champagnekleurig polyester dat voorzien is van een subtiele bedrukking met kubussen. Hij wordt trouwens nog in enkele andere kleuren en met verschillende prints aangeboden. 

Daarnaast heeft hij een afmeting van 180 x 200 cm zodat hij zowel voor een bad als aan een brede douche-ingang kan worden opgehangen. Hij wordt trouwens geleverd met een aantal roestvrij stalen gordijnringen waardoor hij gebruiksklaar is en je meteen kunt douchen. 

Bovendien is dit gordijn waterdicht zodat je geen natte vloer krijgt en je badkamer goed droog blijft. Na een wasbeurt op 40°C kun je hem dan ook best even strijken zodat de polyestervezels zich terug sluiten om het gordijn terug waterdicht te maken. In de reviews zien we dat de klanten dit artikel de maximale score gaven.

 

Voordelen: 

Gebruiksklaar: de meegeleverde roestvrijstalen doucheringen zorgen ervoor dat je hem onmiddellijk kunt ophangen en douchen.

Formaat: hij meet 180 x 200 cm zodat je hem aan een douche kunt installeren en ook aan een bad kunt gebruiken.

Onderhoud: het douchegordijn is machinewasbaar op 40°C. Na de wasbeurt kun je hem beter even strijken zodat de polyestervezels zich terug sluiten en waterafstotend zijn.

Design: deze uitvoering heeft een champagnekleur met een subtiele kubusprint. Hij is trouwens in nog enkele uitvoeringen en kleuren te verkrijgen.

 

Nadelen: 

Gewicht: we stellen vast dat dit douchegordijn slechts 200 g weegt. Er wordt niet vermeld of hij onderaan is verzwaard waardoor we niet kunnen garanderen dat het niet gaat wapperen.

Koop bij bol.com (€29.2)

 

 

 

 

7. Loberdon Douchegordijn Ashdon kroon douchegordijn voor boven de badkuip

 

Het luxueuze katoenen douchegordijn is een ware parel om je badkamer net dat tikkeltje meer cachet te geven. Hij heeft trouwens een witte ton-sur-ton kleur waarop mooie bloemen zijn gestikt en zijn perfect afgewerkte naden geven onmiddellijk blijk van de kwaliteit en het vakmanschap.

Bovendien bestaat dit douchegordijn uit 2 lagen waarvan de effen binnenlaag 100% waterafstotend is. Het gordijn heeft een afmeting van 140 x 200 cm waardoor hij het best als een kroon boven een vrijstaande badkuip kan worden gebruikt.

Daarnaast heeft dit stevige katoenen gordijn een gewicht van 610 g waarmee hij zeker niet naar binnen wordt gezogen en aan het lichaam kleeft. De roestvrijstalen gordijnringen en de kroonstang kunnen trouwens apart worden bijgekocht. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Design: dit douchegordijn is een luxueuze uitvoering die je badkamer meteen meer prestige heeft. Het witte ton-sur-ton katoen is bestikt met prachtige witte bloemen.

Kwaliteit: het kwaliteitsvolle douchegordijn heeft 2 lagen waarvan de binnenkant gemaakt is uit waterdicht polyester en de buitenkant uit 100% katoen.

Formaat: hij meet 140 x 200 cm waardoor dit gordijn geschikt is om boven een bad te hangen aan een kroonroede.

Extra accessoires: de ronde gordijnroede en de gordijnringen zijn gemaakt uit roestvrij staal en kunnen apart worden aangekocht.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we stellen vast dat het douchegordijn nogal een dure prijs heeft waardoor het maar door een beperkt publiek zal worden aangekocht.

Koop bij bol.com (€134.95)

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waarom plakt een douchegordijn en welke soort plakt niet?

Het is geen prettig gevoel wanneer je lekker aan het douchen bent en het koude douchegordijn steeds tegen je aankleeft. Dit komt omdat het water uit de douchekop een soort orkaan creëert waarbij de lucht in de doucheruimte gaat ronddraaien zodat het douchegordijn als het ware naar binnen wordt gezogen.

Bij een lichtgewicht gordijn uit polyester komt dit vaker voor dan wanneer je een douchegordijn uit een zwaardere materie hebt of een exemplaar dat verzwaard is. Het kleine ongemak kan echter gemakkelijk worden verholpen door het douchegordijn onderaan met gewichtjes te verzwaren of je kunt hem met klemmetjes proberen vastmaken.

Q2: Hoe krijg ik mijn douchegordijn schoon?

Een douchegordijn moet regelmatig worden schoongemaakt omdat het een kweekplaats is voor bacteriën. Er wordt aangeraden om zeker éénmaal per maand het douchegordijn grondig te reinigen. Een plastic gordijn is trouwens gemakkelijker te onderhouden en bovendien ook minder vatbaar voor schimmel dan een douchegordijn in stof.

Je haalt het gordijn van de ringen en je stopt hem gewoon in de wasmachine. Je kunt hem trouwens eerst even laten inweken met sodakorrels of met azijn. Tijdens de wekelijkse schoonmaakbeurt kun je het gordijn schoonvegen met een doekje en een spuitbus met schoonmaakazijn.

 

Q3: Welke maat douchegordijn heb ik nodig?

De maat van je douchegordijn hangt af van waar hij moet hangen. Er zijn 3 verschillende maten die standaard in de meeste badkamers kunnen worden gebruikt. Een douchegordijn met een breedte van 120 cm is gemeten van muur tot muur en past ook voor een douche met een bocht. 

Een gordijn voor een normaal bad is 180 cm breed terwijl de grootste maat een breedte heeft van 240 cm zodat hij geschikt is voor de grotere baden die op de markt zijn. De meeste douchegordijnen hebben trouwens een standaardhoogte van 200 cm of variëren tussen 180 en 220 cm. Je kunt steeds om advies vragen aan een ervaren verkoper om je te helpen.

 

Q4: Hoe kan ik een douchegordijn inkorten?

Het is natuurlijk handig om een douchegordijn aan te kopen met de gepaste lengte. Soms zit je bijvoorbeeld na een verhuizing met een gordijn dat veel te lang is, maar dit kan snel worden opgelost. Eerst moet je bekijken met welke ringen je hem wilt vastmaken, want je moet deze ook meerekenen in de lengte van het gordijn.

Wanneer je met een roede werkt die vasthangt aan het plafond, dan moet je de afstand meten tussen de rail en de rand van het bad of de douche. Voor een douche moet het gordijn helemaal tot op de grond reiken om te voorkomen dat het water in de badkamer stroomt. Bij een bad meet je tot ongeveer de helft van de hoogte van de badkuip. Vervolgens kun je het douchegordijn gewoon afknippen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES