6 beste Douchegordijnstangen Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste douchegordijnstangen – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Wanneer je ervoor kiest om je doucheruimte af te schermen met een douchegordijn, heb je ook een stevige douchestang ter bevestiging nodig. Zoals je wel al hebt gemerkt, is er een ruim aanbod op de markt waardoor het niet zo evident is om de juiste keuze te maken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we daarom op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Sealskin Douchegordijnstang die gekenmerkt wordt door een mooie, designvolle chroomkleur en daardoor perfect in eender welk interieur past. Daartegenover staat de Qproducts Gordijnroede Zonder Boren die dan weer in het oog springt vanwege zijn verstelbare lengte.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste douchegordijnstangen (Reviews) van 2024 

 

Ben je op zoek naar een douchestang van 300 cm lang om je grote inloopdouche af te schermen? Of gaat je voorkeur uit naar een douchestang om in een hoek te installeren zonder dat je moet boren? We vroegen de hulp en het advies van enkele ervaren verkopers om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en er vervolgens de beste douchestang uit te kiezen die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Sealskin Douchegordijnstang uitschuifbare douchestang

 

De Sealskin douchestang is tijdelijk in de aanbieding met een sterk verlaagde prijs waardoor hij in elk budget past. Deze douchestang wordt in 3 kleuren aangeboden waardoor je er zeker eentje zult vinden die in jouw badkamer past.

Wanneer je liever niet in de badkamertegels gaat boren, is deze klemstang de ideale oplossing. Deze uitvoering heeft een minimumlengte van 70 cm en kan tot 115 cm worden uitgeschoven zodat hij perfect tussen de twee wanden van een kleine doucheruimte kan worden geklemd. Daarnaast is hij eveneens te verkrijgen met een uitschuifbare lengte tot 185 of 225 cm waardoor hij ook voor grotere ruimtes kan worden gebruikt.

Doordat deze roestvrij stalen douchestang een diameter van 2 cm heeft, is hij stevig genoeg om alle soorten douchegordijnen aan te bevestigen. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: om deze douchestang te kunnen bevestigen, moet je hem enkel tot de gewenste afmeting uitschuiven om hem vervolgens tussen de 2 wanden te klemmen.

Formaat: deze douchestang heeft een doorsnede van 2 cm en is met uitschuifbare lengtes van 115, 185 of 225 cm te verkrijgen waardoor hij voor de meeste doucheruimtes geschikt is.

Kleurkeuze: de roestvrij stalen douchestang wordt aangeboden in chroomkleur, mat aluminium of in een witte kleur zodat je de gepaste uitvoering kunt uitkiezen die het best in jouw badkamer past.

De prijs: dit product valt in de laagste prijsklasse waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten hebben problemen met de douchestang omdat ze hem per ongeluk te ver hadden uitgeschoven en niet meer in elkaar kregen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Qproducts Gordijnroede Zonder Boren – 155 tot 260 cm – Uitschuifbaar Douchegordijnstang

 

Ben je op zoek naar een stevige douchegordijnstang die makkelijk – en bij voorkeur zonder boren – te installeren is? Dan raden wij jou aan om de Qproducts douchegordijn stang eens even van naderbij te bekijken. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Met de Qproducts kies je dan ook meteen voor een stevige, uitschuifbare douchegordijnstang vervaardigd uit metaal en gekenmerkt door een zilvergrijze kleur. De lengte van de stang kan daarbij makkelijk versteld worden binnen een bereik van 155 tot maximaal 260 cm wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want daarnaast is dit product ook behoorlijk makkelijk te installeren; bij voorkeur aan de binnenkant van het kozijn. Op die manier hoef je geen gaten te boren wat de douchegordijnstang goed toegankelijk maakt bij een brede laag van de bevolking. Kortom, een toppertje dat tot op heden alleen maar positieve reacties heeft mogen ontvangen.

 

Voordelen: 

Antislip: Qproducts wordt door velen beschouwd als veruit het beste en met rede gezien de unieke combinatie van kwaliteit, duurzaamheid én gebruiksvriendelijkheid. Zo zijn de uiteinden van de stang voorzien van een geïntegreerde antislip.

Uitschuifbaar: je kunt deze douchestang makkelijk en snel uitschuiven binnen een bereik van 155 tot maximaal 260 cm.

Toegankelijk: in tegenstelling tot sommige andere douchegordijnstangen, blijkt dit exemplaar wel degelijk geschikt om ook zware gordijnen aan op te hangen.

Materiaal: het product is hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam en bijzonder stevig metaal.

 

Nadelen: 

Geen douchegordijn: ben je op zoek naar een douchegordijn mét stang, dan is dit product niet de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sealskin Seallux Douchegordijnstang roestvrij staal

 

De hoekdouchestang van Sealskin blijkt voor velen de populairste oplossing te zijn om een doucheruimte in de hoek van een badkamer aan twee zijden af te schermen. Dit pakket bestaat uit 2 douchestangen, een koppelstuk en de benodigde bevestigingsmaterialen om het geheel gemakkelijk te kunnen installeren.

De fabrikant geeft de raad om een plafondsteun apart bij te kopen zodat het geheel extra verstevigd is. Door het meegeleverde koppelstuk in de 2 douchestangen te schuiven, creëer je een hoek van 90 x 90 cm waardoor hij voor bijna elke standaard doucheruimte kan worden gebruikt. De buizen en het koppelstuk hebben trouwens een doorsnede van 2,8 cm waarmee hij voldoende stevigheid biedt.

Daarnaast is de roestvrijstalen douchestang in 2 verschillende kleuren te verkrijgen waaronder mat aluminium en wit zodat je hem in elke soort inrichting kunt hangen. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over dit product, maar de beschrijving op de verkoopsite wel misleidend vinden.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze douchestang is speciaal bedoeld om een doucheruimte in een hoek, aan twee zijkanten af te scheiden om de badkamer droog te houden.

Montage: de meegeleverde bevestigingsmaterialen dienen in de muur te worden geschroefd om er vervolgens de douchestang met het koppelstuk op te monteren. 

Materiaal: hij is gemaakt uit roestvrij staal waardoor hij zonder probleem in vochtige ruimtes kan worden gebruikt.

Formaat: de douchestangen en het koppelstuk hebben een doorsnede van 2 cm en vormen samen een hoek van 90 x 90 cm.

 

Nadelen:

Misleidende beschrijving: enkele klanten zijn niet te spreken over de beschrijving op de verkoopsite waarin men laat blijken dat de plafondsteun in het pakket zou inbegrepen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Relaxdays klemstang uitschuifbaar, telescopische douchegordijnstang

 

De telescopische douchestang van Relaxdays kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Door zijn mooie doch eenvoudige afwerking en de handige antislipvoetjes kun je hem niet alleen als douchestang gebruiken, maar ook als kapstok om in een dressing te monteren of als gordijnroede.

Bovendien is hij gemaakt uit edelstaal dat werd afgewerkt met een mooie zilverkleurige coating waardoor hij goed tegen vocht bestand is. Deze douchestang heeft trouwens een doorsnede van 2,5 cm en wordt in 4 verschillende afmetingen aangeboden zodat hij geschikt is om in diverse ruimtes te worden geïnstalleerd.

Doordat je hem gewoon naar eigen behoefte kunt uitschuiven en vervolgens vastdraaien kun je hem eenvoudig tussen twee wanden klemmen zonder dat je gaten moet boren om hem vast te schroeven. In de reviews zien we dat de klanten deze douchestang heel stevig en degelijk vinden.

 

Voordelen: 

Multifunctioneel: de douchestang kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt om bijvoorbeeld kleren aan op te hangen of gewoon om een gordijn aan te bevestigen en ook als douchestang.

Materiaal: hij is vervaardigd uit edelstaal dat een vochtafstotende zilverkleurig coating kreeg. Daarnaast is hij voorzien van antislipvoetjes zodat hij goed blijft zitten.

Installatie: de telescopische douchestang moet je enkel op de gewenste lengte vastdraaien om hem vervolgens tussen twee muren te klemmen. Je kunt de lengte altijd aanpassen door hem terug open te schroeven om de stang beter te laten passen.

Formaat: hij is te verkrijgen in 4 uitschuifbare afmetingen van 110, 200, 220 en 280 cm.

 

Nadelen: 

Design: een klant merkt op dat de vormgeving van deze douchestang wat verouderd is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Spirella Ova-Rondo Douchestang met alle bevestigingsmaterialen

 

Sommige douches hebben een halfronde douchestang nodig omdat de doucheruimte een kwartcirkel vormt die in de hoek van een badkamer geïnstalleerd is. De douchestang van Spirella is ontworpen om bij een doucheruimte met een ronde instap van 90 x 90 cm te plaatsen. 

Doordat de douchestang en de koppelstukken een diameter van 2,8 cm hebben, is hij stevig genoeg om er een douchegordijn van het zwaardere type aan op te hangen. Bovendien is hij gemaakt uit aluminium dat een chroomkleurige afwerkingslaag kreeg waardoor hij vochtbestendig is en in elke badkamer past. Deze douchestang wordt trouwens in een volledig pakket geleverd met alle benodigde bevestigingsmaterialen zodat je alles voorhanden hebt om het geheel te monteren. 

De fabrikant geeft trouwens het advies om er een plafondsteun apart bij te kopen zodat de douchestang een solide constructie vormt. Er werden voor dit vrij recente artikel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Verpakking: de complete set bestaat uit 1 halfronde en 2 rechte douchestangen, de nodige koppelstukken, 2 ovalen muurrozetten en de schroeven en pluggen om het geheel correct te kunnen plaatsen.

Gebruik: deze douchestang is speciaal bedoeld om bij een kwartronde doucheruimte te gebruiken.

Materiaal: de douchestang is uit aluminium vervaardigd en kreeg een chroomkleurig coating waardoor hij in de meeste badkamerinrichtingen kan worden gebruikt.

Formaat: de losse onderdelen vormen een halve cirkel waarmee hij een afmeting van 90 x 90 cm vormt. De douchestang heeft trouwens een diameter van 2,8 cm.

 

Nadelen: 

Montage: om een solide bevestiging te bekomen, moet er een aparte plafondsteun worden aangekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Papillon Douchegordijnstang uitschuifbaar, aluminium klemstang

 

De uitschuifbare douchestang van Papillon bestaat uit een aluminium buis met een doorsnede van 2,7 cm en is voorzien van mooie grote antislipvoetjes om hem stevig vast te klemmen. Door de matzwarte coating waarmee hij werd afgewerkt, kan hij trouwens perfect in een badkamer met een industriële look worden aangewend. 

Doordat deze klemstang douchestang kan worden uitgeschoven tussen 90 tot 170 cm, kun je de lengte precies aanpassen waardoor hij in bijna elke doucheruimte past. Daarnaast is hij ook te verkrijgen met een uitschuifbare lengte tot 230 cm om hem bijvoorbeeld aan een bad te installeren of in een dressing om je kledij aan op te hangen.

Bovendien moet je voor de montage van deze douchestang geen gaten boren zodat je muurtegels niet geschonden zijn. Je schuift hem uit tot de gewenste lengte en vervolgens draai je hem vast om hem tussen de twee wanden te klemmen. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Design: doordat deze douchestang een matzwarte afwerkingslaag kreeg, heeft hij een heel sobere uitstraling waarmee hij het perfect doet in een industriële badkamer.

Functioneel: hij kan niet alleen als douchestang worden gebruikt, maar ook als kapstok of klerenhanger om hem in een dressing of inkomhal te plaatsen.

Materiaal: dankzij het duurzame aluminium en de zwarte coating is hij vochtbestendig. Hij beschikt over grote antislipvoetjes waardoor hij stevig blijft zitten.

Afmetingen: de douchestang kan worden uitgeschoven tussen 90 en 170 cm of je kunt kiezen voor een exemplaar dat tot 230 cm uitschuifbaar is.

 

Nadelen: 

Antislipvoetjes: hoewel de antislipvoetjes er heel degelijk uitzien vermoeden we dat dit bevestigingssysteem niet stevig genoeg is om zware jassen of kledij aan op te hangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Douchegordijnstangen Koopgids 

 

Als je je doucheruimte met een douchegordijn wilt afschermen, geven we je graag de aanbeveling om een degelijke douchestang uit te kiezen om het gordijn aan op te hangen. Er is immers een ruime keuze aan allerhande soorten douchestangen op de markt die in diverse materiaalsoorten te verkrijgen zijn. Daarnaast bieden de montagemogelijkheden je verschillende gebruiksvoordelen. Neem even de tijd om alles te bekijken en de voor- en nadelen met elkaar te vergelijken.

De verschillende soorten douchestangen

We onderscheiden verschillende types douchestangen die elk hun voor- en nadelen hebben. Zo is er de klemstang douchestang die tussen 2 wanden of muren kan worden bevestigd zonder dat je daarvoor gaatjes moet boren. De klemstang bestaat uit 2 delen die je in elkaar kunt schuiven om de gewenste afmeting te bekomen. Aan beide uiteindes zijn antislipvoetjes voorzien zodat hij niet naar beneden kan schuiven. Daarnaast is er de hoekstang die een L-vorm kan hebben of kwartrond kan zijn om een douche of bad aan 2 zijdes af te schermen.

Deze douchestang is voorzien van voetjes die je in de muur moet schroeven om hem stevig te kunnen bevestigen. Vervolgens zijn er de douchegordijnrails waaraan het douchegordijn, net zoals een gewoon gordijn, kan worden vastgemaakt. In de rail zijn een soort wieltjes bevestigd waar je het gordijn met haakjes kunt aan vastmaken. Dit systeem loopt iets soepeler omdat er geen wrijving is tussen het metaal en de doucheringen of lussen. De meeste douchestangen zijn trouwens uitschuifbaar of kunnen op maat worden gesneden.

 

De materiaalsoorten en het design

De meeste douchestangen zijn vervaardigd uit aluminium of roestvrij staal waardoor deze goed tegen vocht bestand zijn. Er zijn ook douchestangen in kunststof te verkrijgen die vaak iets lichter zijn en bijgevolg minder stevig om een zwaar douchegordijn aan vast te maken. De afwerking van de douchestang zal zijn look bepalen. Zo zijn er exemplaren die een glanzende chroomkleurige afwerkingslaag kregen om in de meeste interieurstijlen te passen. 

Een witte douchestang kan eveneens universeel worden gebruikt en doet het goed in bijna elke inrichting. Een dikke douchestang in mat aluminium of met een matzwarte coating past dan weer uitstekend in een industriële badkamer. Zoals je wel zult merken, kun je de douchestang volledig afstemmen op de andere onderdelen en accessoires in je badkamer.

 

De montage

Bij de keuze van een douchestang zul je vooraf moeten bepalen hoe je hem wilt monteren. Wanneer je net je doucheruimte van mooie tegels hebt voorzien wil je misschien liever geen gaten boren. Hiervoor kun je dan een klemstang kiezen die je tussen de twee wanden kunt klemmen waardoor hij op die manier stevig vast blijft zitten. Deze douchestangen bestaan uit 2 delen die over elkaar schuiven en waarin een veer is verwerkt zodat je de stang kunt inschuiven om hem vervolgens tussen de wanden te laten klemmen. De beide uiteinden zijn altijd voorzien van antislipvoetjes zodat hij goed op zijn plaats blijft hangen.

De douchestang met een vaste montage heeft bevestigingssteunen die in de muur moeten worden geschroefd. Op die manier hangt de douchestang stevig vast waardoor je een zwaarder gordijn kunt gebruiken om eraan op te hangen. Een hoek douchestang of kwartronde douchestang heeft vaak nog extra ondersteuning nodig en hiervoor kun je gebruikmaken van een plafondsteun. Bij deze installatie kan het douchegordijn niet meer over de ganse lengte worden opengeschoven waardoor je beter voor 2 aparte douchegordijnen kiest.

De accessoires en het prijskaartje

Als je hebt beslist welke douchestang je wilt installeren, heb je ook nog enkele accessoires nodig om het geheel af te werken. Sommige aanbiedingen bestaan uit een totaalpakket met douchegordijn, gordijnringen en de nodige bevestigingsmaterialen zodat je meteen alles in huis hebt om je doucheruimte af te schermen. In andere gevallen moet je de doucheringen en het gordijn apart aankopen waarbij je uit diverse mogelijkheden kunt kiezen. Zo kun je voor een douchegordijn met lussen in dezelfde materie gaan of je kiest aparte ringen in metaal of kunststof om aan het gordijn en de douchestang te bevestigen.

Een douchestang is over het algemeen geen al te grote investering. Het prijskaartje is natuurlijk afhankelijk van het materiaal waaruit hij is gemaakt en van de accessoires die al dan niet in het pakket zitten inbegrepen. Voor een douchestang in kunststof ben je er al met een gemiddelde prijs van 16 tot 22 euro van af. De exemplaren die gemaakt zijn uit roestvrij staal of aluminium zijn globaal gezien iets duurder en kosten ongeveer rond 30 à 35 euro. Je zult zeker ook nog duurdere douchestangen vinden die een speciale afwerking of vorm hebben.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES