5 beste Mobiele Airco’s Test van 2022

Laatste update: 05.07.22

 

Beste mobiele airco’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Soms is het handig indien je het aircosysteem kunt meenemen van de ene naar de andere ruimte. Kies je voor een degelijke mobiele airco dan behoort dit alvast tot de mogelijkheden. Met behulp van een mobiele airco is het mogelijk om overdag de woonkamer te verkoelen en ’s nachts de slaapkamer bijvoorbeeld. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 topproducten. Deze hebben we geselecteerd op basis van verschillende factoren zoals de online reviews en het advies van klanten. Zo zou je kunnen kiezen voor de Aspen Xtra Mobiele Airco met afvoerslang naar buiten. Dergelijk apparaat mag dan wel vrij compact wezen, het staat garant voor een krachtig koelvermogen en bijgevolg is het uitermate efficiënt. Echter mag je met de AEG AXP34U338HW ChillFlex Pro mobiele airco zeker zijn van een meer dan evenwaardig toestel. Een degelijk toestel dat voorzien is van een vrij lang snoer met een totale lengte van 1,8 meter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste mobiele airco’s (Reviews) van 2022

 

De zoektocht naar de beste mobiele airco verloopt niet altijd makkelijk. Zo bestaan er diverse goedkope mobiele airco toestellen terwijl je voor andere exemplaren dan weer net iets meer zult moeten betalen. Het is daarom goed om aandachtig te zijn voor eventuele aanbiedingen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast 5 topproducten geselecteerd. Zo kun je zelf beslissen of je voor een mobiele airco met slang of zonder slang kiest. En liefst eentje met een een hoog koelvermogen van 12000 BTU of volstaat reeds een koelvermogen van 9000 BTU? Bekijk ook online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Aspen Xtra Mobiele Airco met afvoerslang naar buiten

 

Ben je op zoek naar een krachtige mobiele airco die over een vrij groot koelvermogen beschikt? Dan raden wij jou aan om dit exemplaar van Aspen alvast even onder de loep te nemen. Het mag dan wel een kleine mobiele airco zijn, toch geniet je een krachtig koelvermogen van maar liefst 12000 BTU. Daardoor kan het apparaat makkelijk en snel een ruimte met een totale oppervlakte van zo’n 40 m2 afkoelen.

Deze unieke mobiele airco kun je bovendien eigenhandig instellen. Zo kun je onder andere bepalen wanneer de airco moet aanspringen en wanneer deze moet uitgeschakeld worden. Verder wordt het apparaat geleverd inclusief een praktische afstandsbediening. Ondanks de enorme kracht, zul je merken dat het apparaat nog steeds gekenmerkt wordt door een energielabel A en bijgevolg vrij energiezuinig te werk gaat.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de levering geen raamafdichtingskit bevat. Deze zul je, indien je dat wenst nog apart hoeven bij te bestellen. Verder gaat het niet bepaald om een stille mobiele airco met een geluidsniveau van 62 dB. Ondanks alles reageren klanten tot op heden alleen maar positief en raden het product meteen aan.

De Aspen Xtra mobiele airco is bijzonder compact en daardoor makkelijk en snel te verplaatsen. Echter wordt gebruik gemaakt van een behoorlijk groot vermogen waardoor het geschikt is om in grote ruimtes te plaatsen. Hieronder kun je alvast een selectie van de populairste kenmerkende eigenschappen raadplegen.

 

Voordelen

Koelvermogen: het mag dan wel een compact apparaat zijn, toch geniet je een totaal koelvermogen van wel 12000 BTU. Ideaal voor ruimtes van maximaal 40 m2.

Handig in gebruik: het is niet alleen mogelijk om de thermostaat maar ook de luchtuitlaat te bepalen. Verder kun je bepalen wanneer het toestel moet ingeschakeld en uitgeschakeld worden.

Afstandsbediening: bij de aankoop van deze mobiele airco krijg je er meteen een duurzame afstandsbediening bij.

 

Nadelen

Niet geluidloos: echter bedraagt het geluidsniveau hier wel 62 dB, wat voor sommige klanten als teveel lawaai kan omschreven worden.

Koop bij bol.com (€509)

 

 

 

 

2. AEG AXP34U338HW ChillFlex Pro Mobiele airco

 

Door te kiezen voor de mobiele airco van AEG kies je niet alleen voor kracht en duurzaamheid maar ook voor gebruiksvriendelijkheid. Het apparaat is namelijk bijzonder eenvoudig te bedienen en is zelfs voorzien van een meegeleverde afstandsbediening. Daardoor is het mogelijk om de mobiele airco vanop de bank of vanuit je bed te gaan instellen.

Deze unieke mobiele airco beschikt over een maximaal vermogen van maar liefst 3400 Watt in combinatie met een totaal koelvermogen dat ruim 12000 BTU bereikt. Deze combinatie leidt tot een krachtige mobiele airco die probleemloos ruimtes van 40 m2 kan doen afkoelen. Bovendien is het apparaat voorzien van een 1,8 meter lang snoer en een afvoerbuis die naar buiten wordt geleid.

Verder is het mogelijk om niet alleen de thermostaat maar ook de luchtuitlaat eigenhandig te gaan instellen. Er is ook een aan- en uitschakelaar voorzien en het toestel is verrijdbaar. Ondanks de hoge prijs merken we toch dat de meeste klanten duidelijk bijzonder positief reageren op de aanschaf van dit apparaat.

Kies je voor de mobiele airco van AEG dan kies je niet alleen voor kracht en kwaliteit maar ook voor duurzaamheid. Veel gebruikers beschouwen AEG dan ook als veruit het beste merk. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet en lees gerust even verder.

 

Voordelen

Afstandsbediening: de levering omvat niet alleen de mobiele airco maar tevens ook een afstandsbediening. Dit maakt ht mogelijk om het apparaat vanop een afstand probleemloos te bedienen.

Vermogen: de combinatie van het 3400 Watt totale vermogen en 12000 BTU koelvermogen, zorgt voor een krachtig en efficiënt toestel,

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van handige transportwieltjes en verder kun je ook gebruik maken van een aan- en uitschakelaar.

 

Nadelen

Prijs: jammer genoeg is de mobiele airco niet meteen voorzien van de laagste prijs en zul je toch wel wat meer budget hoeven te voorzien,

Koop bij bol.com (€629)

 

 

 

 

3. Carrier 51QPD012N7S Mobiele airco 12000 BTU Met afstandsbediening

 

In de zomer kan het soms behoorlijk warm worden en dan is een beetje verkoeling best wel aangenaam. Kies daarom voor deze unieke mobiele airco die jou wordt aangeboden door Carrier. Met dit apparaat kies je voor een mobiele airco met een totaal vermogen van maar liefst 3500 Watt. Dit wordt verder aangevuld met een maximaal koelvermogen dat ruim 12000 BTU bedraagt. Deze combinatie zorgt voor een krachtig apparaat waarmee je probleemloos een ruimte van 35 m2 kunt doen afkoelen.

Het apparaat wordt gekenmerkt door een anderhalf meter lang snoer en een afvoerbuis die naar buiten wordt geleid. Verder kun je gebruik maken van het indicatielampje en de aan- en uitschakelaar. Doordat het toestel ook verrijdbaar is, kun je het makkelijk van de ene ruimte naar de andere verplaatsen. Het is daarnaast alvast een meerwaarde dat het mogelijk is om zowel de thermostaat als de luchtuitlaat te regelen.

Naast een verkoelingsfunctie wordt dit apparaat ook gekenmerkt door een krachtige ontvochtigingsfunctie en zelfs verwarmingsfunctie. Het hoge geluidsniveau van ruim 64 dB zou mogelijks als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

Wanneer je in de zomerperiode op kantoor werkt of thuis nog wat moet werken en voorbereiden, dan kan een beetje verkoeling alvast wonderen doen. Neem daarom de tijd om deze mobiele airco van Carrier even wat grondiger onder de loep te nemen.

 

Voordelen

Vermogen: met een totaal vermogen van wel ruim 3500 Watt in combinatie met maar liefst 12000 BTU koelvermogen, is het mogelijk om ruimtes tot 35 m2 verkoeling te bieden.

Comfort: doordat het toestel voorzien is van transportwieltjes kun je het makkelijk verplaatsen.

Handig in gebruik: het toestel voorziet naast een krachtige verkoelingsfunctie ook een betrouwbare verwarmingsfunctie en zelfs ontvochtigingsfunctie.

 

Nadelen

Niet geluidloos: indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld dan kan dit te maken hebben met het geluidsniveau van 64 dB.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. De’Longhi Pinguino PAC N82 ECO Mobiele airco

 

In tegenstelling tot de vorige 3 mobiele airco apparaten die we besproken hebben, lijkt dit De’Longhi apparaat wel een aanbieding te zijn. De prijs is duidelijk een pak lager waardoor het toestel meteen heel wat toegankelijker wordt voor het grote publiek.

Deze compacte mobiele airco wordt gekenmerkt door een totaal koelvermogen van maar liefst 9400 BTU. Dit maakt het apparaat in staat om ruimtes met een maximale oppervlakte van 31 m2 af te koelen. Bovendien verloopt de bediening eenvoudig en kun je gebruik maken van de meegeleverde afstandsbediening. Dankzij de transportwieltjes is het mogelijk om deze mobiele airco makkelijk en snel te verplaatsen.

Verder zul je merken dat de airco niet alleen voorzien is van een indicatielampje maar verder ook de mogelijkheid biedt om de luchtuitlaat en thermostaat aan te passen. De meeste klanten reageren dan ook bijzonder positief alhoewel enkele klanten zich toch wel wat vragen stellen bij de geleverde kwaliteit en prijs.

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen aan een degelijke mobiele airco dan kun je altijd nog dit apparaat van De’Longhi even bekijken. De moeite waard ook voor mensen met een beperkter budget. Wij zetten de voor- en nadelen hieronder alvast even op een rijtje voor jou.

 

Voordelen

Koelvermogen: het maximale koelvermogen van dit apparaat bedraagt ruim 9400 BTU. Ideaal om ruimtes tot en met 31 m2 probleemloos te gaan afkoelen.

Afstandsbediening: bij de aankoop van het product wordt meteen een degelijke afstandsbediening meegeleverd.

Comfort: doordat het toestel verrijdbaar is, is het makkelijker om het van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit die wordt aangeboden en dat is uiteraard jammer.

Koop bij bol.com (€479.99)

 

 

 

 

5. Tristar AC-5531 3-in-1 Mobiele airco met afvoerslang naar buiten

 

Wil je echt heel wat geld kunnen besparen en ga je bijgevolg op zoek naar één van de goedkope mobiele airco toestellen? Dan raden wij jou aan om dit apparaat van Tristar alvast even wat grondiger te bekijken. De lage prijs maakt dit toestel meteen een pak toegankelijker voor mensen met een beperkt budget.

Het apparaat wordt gekenmerkt door een totaal vermogen van maar liefst 3000 Watt in combinatie met een maximaal koelvermogen dat probleemloos 10500 BTU kan bereiken. Deze combinatie maakt het mogelijk om een totale ruimte van 35 m2 probleemloos te gaan afkoelen. Echter zul je wel rekening moeten houden met een beetje lawaai aangezien het geluidsniveau 65 dB bedraagt.

Toch kies je voor duidelijke kwaliteit tegen een betaalbaar prijskaartje. Zo kun je kiezen tussen 2 verschillende standen en is het mogelijk om de luchtuitlaat eigenhandig te regelen. Verder is het toestel niet alleen verrijdbaar maar kun je de hoogte ervan ook aan verstellen en gebruik maken van de aan- en uitschakelaar. Een afstandsbediening wordt trouwens zomaar meegeleverd bij de aankoop.

Tenslotte lijkt het een goed idee om ook deze mobiele airco van Tristar even van naderbij te bekijken. Ben je benieuwd en wil je te weten komen of dit apparaat aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen? Aarzel niet en neem de tijd om de voor- en nadelen even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen

Kostenplaatje: je zult werkelijk meteen versteld staan bij het zien van het mooie prijskaartje.

Vermogen: de airco wordt niet alleen gekenmerkt door een koelvermogen van 10500 BTU maar wordt verder aangevuld met een totaal vermogen dat makkelijk 3000 Watt bereikt.

Handig in gebruik: het is niet alleen mogelijk om de luchtuitlaat te verstellen maar verder blijkt het toestel ook verrijdbaar en voorzien van een degelijke aan- en uitschakelaar.

 

Nadelen

Geluidsniveau: jammer genoeg is het niet meteen één van de stille mobiele airco toestellen omwille van het geluidsniveau van 65 dB.

Koop bij bol.com (€289)

 

 

 

 

Mobiele airco’s Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijk functionerende mobiele airco? En wil je liefst een exemplaar met of zonder buiten unit? Wat dan met het koelvermogen en het eventuele geluidsniveau? Je hoort het al, heel wat vragen waarop wij een antwoord trachten te bieden. Neem daarom rustig de tijd om deze koopgids even grondig door te nemen. Daarnaast is het alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk mobiele airco’s met elkaar te vergelijken en hierbij eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan.

Het gebruiksgemak en de werking

Een mobiele airco is een bijzonder handig apparaatje dat voor heel wat verkoeling kan zorgen. Ideaal tijdens warme zomerdagen en bovendien veel goedkoper dan een volledig airconditioning systeem. Indien je op voorhand kunt inschatten dat je de airco niet het hele jaar door nodig zult hebben, dan is een mobiele airco alvast dé ideale oplossing. Een handig apparaatje dat makkelijk te verplaatsen is, zeker wanneer het voorzien is van degelijke transportwieltjes.

Maar hoe werkt een mobiele airco dan precies? Eigenlijk is het allemaal bijzonder eenvoudig. Eender welk airco systeem zal ervoor gaan zorgen dat warmte uit de lucht onttrokken wordt. Deze warmte die men uit de lucht heeft gehaald, zal op een gegeven moment in contact komen met zogenaamde koelvloeistof. Dit maakt dat de warme deeltjes meteen grondig worden afgekoeld waardoor er nadien koude lucht weer gewoon door de ruimte wordt geblazen. Bovendien wordt niet alleen warmte maar ook vocht onttrokken waardoor een mobiele airco ook als luchtontvochtiger dienst kan doen.

 

Mogelijke voordelen van een mobiele airco

Je hoort het dus al, het gebruik van een degelijke mobiele airco biedt natuurlijk heel wat pluspunten. In eerste instantie zul je merken dat een mobiele airco bijzonder makkelijk te installeren is. Het enige dat je hoeft te doen, is de mobiele airco met het stopcontact gaan verbinden. Je stelt hierbij de voor jou ideale temperatuur in en klaar is Kees!. Verder biedt een degelijke mobiele airco ook heel wat flexibiliteit. Dat wil dus zeggen dat het apparaat makkelijk van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen is.

Daarnaast en in tegenstelling tot heel wat andere airco apparaten, zul je merken dat het prijskaartje van een duurzame mobiele airco bijzonder goed blijkt mee te vallen. Indien je dus niet het hele jaar door gebruik zult maken van een airconditioning systeem, dan is de aankoop van een degelijke mobiele airco alvast een bijzonder goede aanbeveling.

 

Met of zonder buiten unit

Bij de aankoop van een mobiele airco zul je jezelf eerst wel de vraag moeten stellen of je kiest voor een apparaat met buiten unit of toch liever een mobiele airco zonder buiten unit. Eigenlijk kunnen we stellen dat de meeste mobiele airco toestellen niet voorzien zijn van een buiten unit. We spreken in dergelijke gevallen ook vaak van monoblock toestellen. Dergelijke mobiele airco’s zijn dan wel voorzien van een degelijke afvoerbuis die de warme lucht makkelijk en snel naar buiten moet leiden.

Echter bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor een mobiele airco die wel voorzien is van een buiten unit, een zogenaamde gesplitste mobiele airco. Ook hier gebeurt de afvoer van de warmte door middel van gebruik te maken van een dunne afvoerslang. Echter zul je merken dat dergelijke apparaten veel minder geluid produceren doordat de compressor in de buiten unit ingebouwd zit.

 

Het koelvermogen in verhouding met de totale ruimte

Het is ook handig om even stil te staan bij het koelvermogen van een degelijke mobiele airco, die wordt uitgedrukt in BTU. BTU is de afkorting van British Thermal Unit en de eenheid waarmee het koelvermogen wordt uitgedrukt. Standaard geldt dat je ongeveer 136 BTU nodig hebt om een oppervlakte van 1 kubieke meter te kunnen afkoelen. Het is dus belangrijk om, bij de aankoop van je mobiele airco, niet alleen rekening te houden met je koelvermogen maar ook met de ruimte die je wilt afkoelen.

Indien je bijvoorbeeld een grote ruimte wilt afkoelen maar het koelvermogen niet groot genoeg is, dan zal de ruimte niet voldoende worden gekoeld en zul je te kampen krijgen met een onnodig hoge energiefactuur. Algemeen bestaan er mobiele airco toestellen voor ruimtes van 65, 90 of 125 kubieke meter. Indien je ruimte maximaal 65 kubieke meter groot is dan moet je dus gaan uitkijken naar een mobiele airco met een minimaal koelvermogen van maar liefst 8840 BTU.


Geluidsniveau en energieniveau

We hebben het al even vermeld, maar de meeste mobiele airco’s zijn toestellen zonder buiten unit. De zogenaamde monoblock modellen dus. Dergelijke apparaten maken best wel veel lawaai om de eenvoudige reden dat de compressor zich binnenin bevindt. Echter zijn er vandaag de dag ook al heel wat mobiele airco toestellen ontwikkeld met een lager geluidsniveau van maximaal 55 decibel. Indien je 55 decibel nog steeds te luid vindt, dan kun je kiezen voor een mobiele airco met buiten unit.

Ook het energieniveau is belangrijk om even bij stil te staan. In vergelijking met andere aircosystemen, merken we dat een mobiele airco vaak minder energiezuinig blijkt te zijn. Echter kunnen we ook hier een verandering waarnemen. Tegenwoordig bestaan er dan ook al heel wat mobiele airco apparaten die wel energiezuinig te werk gaan. Zorg er wel voor dat het apparaat voorzien is van het energielabel A of A+.

 

Andere functies, extra kenmerken en kostprijs

Tenslotte zul je merken dat sommige mobiele airco apparaten over net iets meer mogelijkheden beschikken. Houd er wel rekening mee dat dit een bepaalde invloed zal hebben op het prijskaartje. Zo kan het best wel handig zijn indien de mobiele airco voorzien is van een handvat en transportwieltjes. Dit alles draagt bij aan het comfort en maakt het mogelijk om de airco makkelijk en snel te verplaatsen.

Daarnaast zul je merken dat sommige mobiele airco apparaten niet alleen in staat zijn om de lucht te verkoelen en te zuiveren maar in bepaalde gevallen ook lichtjes te verwarmen. Dit doe je door de temperatuur eigenhandig in te stellen tussen minimaal 16 graden Celsius en maximaal 30 graden Celsius. Uiteraard zullen dergelijke elementen het prijskaartje wel eens kunnen beïnvloeden.

Algemeen zul je toch rekening moeten houden met een minimum prijskaartje van zo’n 200 euro indien je op zoek bent naar een degelijk basistoestel. Wil je toch liever een mobiele airco met meer vermogen, een aantrekkelijk design en/ of eventuele extra kenmerken dan kan het prijskaartje wel eens oplopen tot maximaal 1000 euro.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een mobiele airco?

De werkwijze van een degelijke mobiele airco is eigenlijk bijzonder eenvoudig. Net zoals heel wat andere airco toestellen, zal een mobiele airco warmte aan de lucht aan onttrekken. De onttrokken warmte komt vervolgens in contact met een kenmerkende koelvloeistof. Deze vloeistof zorgt er vervolgens voor dat de warme deeltjes makkelijk en snel worden afgekoeld waardoor koude lucht ontstaat. Het is die koude lucht die vervolgens opnieuw de ruimte zal worden ingeblazen.

Op het moment dat er warmte aan de lucht wordt onttrokken wordt er vaak ook vocht onttrokken. Dat wil dus zeggen dat een mobiele airco de ruimte niet alleen zal verkoelen maar verder ook dienst doen als betrouwbare en veilige luchtontvochtiger.

Q2: Wat kost een mobiele airco aan stroom?

Het is niet zo eenvoudig om te stellen hoeveel een mobiele airco nu precies aan stroom kost. En dat komt doordat het stroomverbruik niet alleen afhankelijk is van het maximale koelvermogen van het apparaat maar ook van de energiemaatschappij. Daarnaast is het ook afhankelijk van de snelheidsstand waarop de mobiele airco werkt. Algemeen kunnen we uitgaan van een gemiddeld opgenomen vermogen dat ongeveer 1,0 kW bedraagt. Uiteraard afhankelijk van de stand waarop de airco functioneert.

Indien je de mobiele airco enkel en alleen in het zomerseizoen gebruikt gedurende bijvoorbeeld 40 dagen en dit telkens 8 uur per dag. Dat wil dus zeggen dat je op maximaal 320 uur komt; 8 x 40. Vermenigvuldig het aantal uren vervolgens met het gemiddeld vermogen van 1,0 kW, dit brengt het totaal op 320 kW. Dit totale vermogen moet je dan vermenigvuldigen met de kost die de energiemaatschappij jou aanrekent. Stel dat dit in de zomer ongeveer 0,22 eurocent bedraagt dan komt het totaalplaatje op ongeveer 70 euro uit.

 

Q3: Hoe werkt een mobiele airco zonder slang?

Ben je op zoek naar een mobiele airco zonder slang, de zogenaamde monoblock apparaten zonder afvoerbuis? Dan zul je jammer genoeg toch wel heel lang kunnen zoeken. Er bestaat namelijk niet zoiets als een mobiele airco zonder afvoerslang. En dat kan makkelijk en snel worden verklaard door het feit dat een mobiele airco apparaat op een bepaald moment toch het condensvocht moet kunnen kwijtspelen. De afvoerslang wordt dus gebruikt om het vocht makkelijk en snel naar buiten te leiden.

Er bestaat dus niet meteen een mobiele airco zonder afvoerslang, alhoewel je tegenwoordig wel zou kunnen kiezen voor een zogenaamde “light” versie; de zogenaamde aircooler. Door te kiezen voor een aircooler kies je voor een apparaat dat niet langer gebruik maakt van een afvoerslang. Echter zul je merken dat de temperatuur in de ruimte dan ook niet meteen zal gaan dalen. Een aircooler is een apparaat dat enkel voor verfrissing zal zorgen maar een ruimte niet echt zal doen afkoelen.

 

Q4: Hoe werkt een mobiele airco met slang?

Zoals je ondertussen kunt besluiten, werken de meeste mobiele airco apparaten met behulp van een afvoerslang. De werking loopt dus vrijwel overeen met wat we hierboven reeds hebben vermeld. Dergelijke apparaten onttrekken op een eenvoudige manier warmte aan de beschikbare lucht, en die warmte zal worden afgekoeld.

De warmte wordt afgekoeld met behulp van een koelvloeistof. Eenmaal de warmte volledig is afgekoeld, wordt de koele lucht de ruimte opnieuw ingestuurd. Uiteraard wordt niet alleen warmte aan de lucht onttrokken maar ook vocht. Daardoor is een mobiele airco niet alleen geschikt om de ruimte te doen afkoelen maar doet dergelijk apparaat ook dienst als uitstekende luchtontvochtiger.


Q5: Hoe snel koelt een mobiele airco?

Het is niet eenvoudig om hier meteen een getal op te plakken. Dit heeft vooral te maken met het feit dat heel wat factoren dit gegeven zullen beïnvloeden. Zo kan de grootte van de ruimte een invloed uitoefenen op hoe snel een mobiele airco voor verkoeling zorgt. Ook de luchtdichtheid van de kamer net zoals het type muur van de ruimte, de luchtvochtigheid en de capaciteit van de mobiele airco kunnen een belangrijke rol spelen hierin.

Echter is het wel zo dat je met eender welke mobiele airco al vrij snel resultaat zult boeken. Je zult al vrij snel verkoeling opmerken. Houd er wel rekening mee dat, eenmaal je de mobiele airco uitschakelt, de ruimte ook weer snel zal opwarmen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat een mobiele airco de lucht zal afkoelen maar niet de materialen en de muren van de ruimte. Die behouden namelijk hun bepaalde warme temperatuur.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES