5 beste douchepanelen Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Beste douchepanelen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je de badkamer aan het bouwen of wil je de huidige badkamer renoveren dan zul je versteld staan van de keuzemogelijkheden die er vandaag de dag te vinden zijn op het gebied van douchepanelen en bijbehorende douchesystemen. Om het voor jou dan ook allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 huidige toppertjes binnen het segment van de eerder genoemde douchepanelen. Daaruit blijkt dat het Klea Ahdet Thermostatische douchepaneel door velen alvast als een heuse topper beschouwd wordt. Zo blijkt het paneel voornamelijk uit duurzaam RVS te zijn vervaardigd en vervolgens afgewerkt met een matte coating. Daartegenover staat het Badplaats – Douchepaneel Monza LED dat meteen opvalt vanwege zijn regendouche én bijbehorende massagejets.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste douchepanelen (Reviews) van 2024

 

Kies je voor een douchepaneel met thermostaatkraan of mengkraan? Ga je daarbij voor een douchepaneel in hoekmontage of vind je de kleur belangrijker en ga je voor een volledig zwart douchepaneel? Wil je graag een douchepaneel met ledverlichting dan wel een douchepaneel met waterval of misschien wel een combinatie van beide opties? Wij zochten alvast 5 toppertjes voor jou uit, rekening houdend met het advies vermeld in de online reviews. Bekijk de mogelijkheden even en kies er vervolgens het voor jou beste douchepaneel uit. Wees daarbij aandachtig voor de installatie en bedenk of je het douchepaneel zelf kunt aansluiten dan wel hulp nodig hebt van een erkend installateur.

 

1. Klea Ahdet Thermostatische Douchepaneel RVS Mat Chroom

 

Net zoals het douchepaneel van Grohe of de exemplaren van Badplaats behoort ook dit exemplaar van Klea alvast tot de populairste huidige panelen. Aan de vele positieve reacties van klanten én de mooie eindscore van maar liefst 5 sterren te zien, wordt dit alvast bevestigd wat het de moeite waard maakt om de mogelijkheden van dit paneel even van naderbij te bekijken.

Dit unieke Klea Ahdet douchepaneel kent een maximale hoogte van maar liefst 160 cm aangevuld met een breedte van ongeveer 20 cm en blijkt volledig vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS. Vervolgens werd het geheel afgewerkt met een matte chrome coating die zorgt voor de ultieme “finishing touch”.

Het douchepaneel met thermostatische kraan kent een handdouche én hoofddouche waarbij elk onderdeel respectievelijk 1 en 2 straalsoorten aanbiedt. Bij aankoop van dit product wordt gelijk een praktische handleiding meegeleverd alsook het nodige montagemateriaal.

 

Voordelen: 

Formaat: dit hoekmodel douchepaneel is maar liefst 160 cm hoog en ruim 20 cm breed.

Materiaal: bij de productie van dit douchepaneel heeft men gekozen om te werken met duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS in combinatie met een matte chrome afwerking.

Handig in gebruik: dit douchepaneel met thermostaatkraan bestaat uit een hand- en hoofddouche met respectievelijk 1 en 2 straalsoorten. 

Verpakkingsinhoud: dit douchepaneel, dat overigens in opbouw dient te worden geïnstalleerd, wordt jou aangeboden inclusief het nodige montagemateriaal, een handdouche en een doucheslang.

 

Nadelen: 

Handleiding: houd er wel rekening mee dat de handleiding enkel en alleen in het Duits wordt aangeboden.

Niet budgetvriendelijk: ben je op zoek naar een goedkoper douchepaneel of het paneel met de laagste prijs, dan is dit exemplaar niet de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Badplaats – Douchepaneel Monza LED – Mengkraan – Regendouche met massagejets

 

Ben je op zoek naar de geschikte combinatie tussen kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én betaalbaarheid dan lijkt dit douchepaneel van Badplaats in eerste instantie alvast aan de verwachtingen te voldoen. Meer nog; in vergelijking met het vorige paneel zou het hier wel eens om een aanbieding kunnen gaan. Klanten reageren alvast enthousiast en belonen dit Monza led douchepaneel met maar liefst 5 sterren.

Dit unieke Monza led douchepaneel blijkt 100% vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden roestvrij staal en kent hierbij een formaat van 20 x 150 cm. Hij is daarbij voorzien van een hoofddouche inclusief watervalfunctie én ledverlichting en wordt aangevuld met een handdouche met bijbehorende 150 cm lange flexibele waterslang.

Op de voorkant van het paneel kun je tevens gebruik maken van de 2 beschikbare massage units alsook de optie om zowel de waterstanden als de mengkraan te regelen. Het geheel is bovendien afgewerkt met  speciale antikalk knoppen.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: hij behoort alvast tot de budgetvriendelijke én bijgevolg populairste douchepanelen uit onze selectie.

Formaat: dit Monza douchepaneel uit duurzaam RVS blijkt maar liefst 150 cm hoog én 20 cm breed.

Handig in gebruik: je geniet een hand- en hoofddouche waarbij de hoofddouche ook nog eens over ledverlichting én een watervalfunctie beschikt. De handdouche wordt geleverd met een bijbehorende flexibele waterslang van 150 cm.

 

Nadelen: 

Niet thermostatisch: houd er rekening mee dat dit douchepaneel werkt met behulp van een mengkraan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Aloni – Thermostatische Douchepaneel – Creavit, RVS – Hoogte: 160 cm

 

Het Aloni douchepaneel van Creavit blijkt, net zoals de voorgaande apparaten voornamelijk uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal vervaardigd en vervolgens voorzien van een mat zwarte afwerking. Het kent hierbij een maximale hoogte van 160 cm aangevuld met een breedte van zo’n 20 cm.

Het thermostatische douchepaneel telt bovendien zowel een hoofd als handdouche met respectievelijk 4 en 1 straalsoorten. Daarbij is de hoofddouche nog eens extra uitgerust met een watervalfunctie en 2 unieke lichaamjets die een ontspannende massage aanbieden. Ideaal na een lange en vermoeiende werkdag. Dankzij de aanwezigheid van een onder uitloop zou je dit douchepaneel eventueel ook boven een bad kunnen installeren.

Het douchepaneel, dat in opbouw dient te worden geïnstalleerd, wordt geleverd inclusief het nodige montagemateriaal, een chromen doucheslang en een messing verchroomde handdouche. Klanten reageren bijzonder overtuigd en belonen dit apparaat met een mooie eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen: 

Formaat: dit thermostatische douchepaneel kent een maximale hoogte van 160 cm aangevuld met een breedte van 20 cm.

Materiaal: het paneel blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam RVS en werd nadien behandeld met een mat zwarte coating. 

Handig in gebruik: er is sprake van een hoofd- én handdouche met respectievelijk 4 en 1 straalsoorten. De hoofddouche wordt overigens verder aangevuld met een watervalfunctie én 2 lichaamjets.

 

Nadelen: 

Geen digitale weergave: jammer genoeg blijkt het douchepaneel geen digitale temperatuurweergave aan te bieden

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Schutte Sansibar douchepaneel roestvrij staal , Hoogte: 96 cm RVS

 

Tussen de populairste en beste merken inzake douchemeubels, zul je vast en zeker ook “Schütte” spotten. “Schütte” is een Duits merk en blijkt al jaren een vaste waarde op het gebied van douchepanelen en systemen wat resulteert in een optimale kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. En dat lijken de vele positieve reacties en de mooie eindscore van 4,7 sterren alvast te bevestigen.

In vergelijking met de vorige panelen, is het douchepaneel van Schütte weliswaar iets compacter met een maximale hoogte van 96 cm aangevuld met een breedte van 10,3 cm. Het geheel blijkt eveneens vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS en is voorzien van een hoofd- én handdouche met respectievelijk 1 en 3 straalsoorten.

Verder blijkt het douchepaneel eveneens 6 verkwikkende massagejets aan te bieden alsook een flexibele doucheslang én dito aansluitslang. Kortom, alle nodige montagemateriaal wordt meegeleverd op het moment van aankoop.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: het betreft een compleet douchepaneel vervaardigd uit duurzaam RVS materiaal dat zelfs te combineren is met een bestaande thermostaat- of mengkraan.

Handdouche: de hoofddouche wordt aangevuld met een degelijke handdouche inclusief flexibele doucheslang. Bovendien kent de handdouche 3 straalsoorten.

Verpakkingsinhoud: het douchepaneel wordt geleverd inclusief een handdouche, een flexibele doucheslang en dito aansluitslang, het nodige aansluitmateriaal én bevestigingsmateriaal en een Nederlandstalige handleiding.

 

Nadelen: 

Te compact: één koper had de regendouchekop toch wel liever iets groter gehad.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lusso-Wellness Douchepaneel – RVS – 120x24cm – S991 

 

We sluiten het rijtje af met dit unieke douchepaneel van Lusso-Wellness dat gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 120 bij 24 cm. Naar analogie met de voorgaande douchepaneel blijkt ook hier het paneel voornamelijk uit RVS materiaal te zijn vervaardig met hier en daar een chroom accent. De kranen, zowel de hoofd- als handdouche, blijken dan weer uit messing materiaal gemaakt.

Terwijl de hoofddouche uitgerust blijkt met een watervalfunctie én verschillende massagejets en diverse waterstanden, wordt de handdouche voorzien van een 1,50 m lange én flexibele doucheslang.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. Dat heeft mogelijks te maken met de recente uitvoering van het paneel alhoewel het hoge prijskaartje eveneens een mogelijke verklaring zou kunnen bieden.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: het douchepaneel wordt geleverd inclusief een handdouche met bijbehorende 1,5 meter lange doucheslang en het nodige bevestigingsmateriaal.

Formaat: het paneel kent een maximale hoogte van 120 cm aangevuld met een breedte van 24 cm.

Materiaal: het grootste gedeelte van het paneel blijkt vervaardigd uit duurzaam RVS in combinatie met chroom accenten.

 

Nadelen: 

Niet budgetvriendelijk: we durven vermoeden dat het hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Douchepanelen Koopgids 

 

Het douchepaneel wordt vaak omschreven als een mooi en uitstekend alternatief voor een standaard handdouche en kan zelfs een bezoekje aan het wellness center evenaren. Echter, durft het uitgebreide assortiment zo nu en dan voor heel wat keuzestress te zorgen. Het lijkt ons daarom verstandig om de zoektocht iets gerichter te maken door je te baseren op bepaalde kenmerkende eigenschappen gaande van het formaat tot de gebruikte materialen, de functies en het design. We willen jou dan ook de aanbeveling meegeven om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende douchepanelen en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een douchepaneel?

Een douchepaneel, soms ook wel omschreven als “douchetoren”, kan beschouwd worden als een uniek all-in-one paneel bestaande uit een hoofd- én handdouche, 1 tot meerdere zijdouches en/ of massagejets en vaak nog zoveel meer. Denk bijvoorbeeld maar aan ledverlichting als een leuke extra, hoewel dit ook voelbaar zal zijn in het prijskaartje.

Bij een douchepaneel worden alle aansluitingen, leidingen en dergelijke meer bovendien netjes in- of achter het paneel verwerkt wat resulteert in een nette en bijzonder “cleane” afwerking. Verder blijken de meeste douchepanelen uitgerust met een degelijke thermostaatkraan inclusief bijbehorende anti-verbrandingstechnologie. Dat betekent dus dat wanneer de koudwatertoevoer om de 1 of andere reden wegvalt, de warmwatertoevoer vrijwel meteen en geheel automatisch wordt uitgeschakeld. Daardoor wordt de kans op lelijke en pijnlijke brandwonden alvast een pak minder aannemelijk.

Dankzij de aanwezigheid van een omstelkraan of door middel van de individuele bedieningsknoppen wordt het trouwens een fluitje van een cent om te schakelen tussen de verschillende functies. Kortom, al deze voordelen zorgen ervoor dat hij zijn investering alvast meer dan waard is.

 

Waarom je voor een douchepaneel zou moeten kiezen

Mocht je, om wat voor reden dan ook, toch nog twijfelen dan lees je maar beter even verder. Want dat een kwalitatief douchepaneel zijn geld meer dan waard is, dat staat helemaal buiten kijf. Zo situeert het eerste en misschien wel belangrijkste voordeel zich op het gebied van installatie en plaatsing. In tegenstelling tot heel wat losse standaard doucheonderdelen, hoef je bij een douchepaneel geen extra leidingen in de douchewand of muur hoeft te vrezen. Alle aansluitingen en leidingen zitten in de achterkant van het paneel verwerkt.

Het komt er dus op neer om op zoek te gaan naar dat douchepaneel dat jij het mooiste vindt en de flexibele leidingen vervolgens op de aanwezige watertoevoer aan te sluiten. Daarnaast zijn ze in de basis voorzien van een indrukwekkende hoofddouche aangevuld met een evenwaardige handdouche, elkeen met 1 of meerdere straalsoorten. Dit alles kan worden aangevuld met ledverlichting en massagejets om het ultieme relax moment te kunnen creëren.

 

De verschillende stijlen in functie van het materiaal en het formaat

Eenmaal je de knoop hebt doorgehakt, zul je versteld staan van de mogelijkheden op het gebied van stijlen, materialen, formaten en uitvoeringen. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit diverse uitvoeringen en afwerkingen gaande van chroom tot roestvrij staal, ABS,  zwart en fun metal. Daaruit blijkt dat chroom niet alleen een populaire maar ook uitstekende optie is aangezien het vrijwel naadloos aansluit bij eender welk type badkraan en/ of wastafel. Echter kunnen douchepanelen ook van roestvrij staal, aluminium of ABS gemaakt zijn.

Naast de smaak en de uitvoering dien je uiteraard ook op de hoogte te zijn van de mogelijkheden inzake het formaat. Zo wordt een formaat van 160 of 150 op 20 cm door velen als de norm beschouwd. Echter heb je ook hier de keuze uit grotere dan wel kleinere douchepanelen.

Functies en extra kenmerken

Tot slot willen we het toch nog even hebben over bijkomende kenmerken, opties en mogelijkheden die evenwel als een meerwaarde kunnen worden beschouwd. Zo is elk douchepaneel voorzien van een hoofd- én handdouche maar blijkt niet elke hoofddouche uitgerust met een watervalfunctie. Wat wel een pluspunt kan zijn indien je na een lange stresserende werkdag even helemaal tot ontspanning wilt komen.

Daarnaast kan ook de aanwezigheid van 1 of meerdere massagejets door sommigen als een doorslaggevende factor worden beschouwd. Hetzelfde geldt uiteraard voor ledverlichting. Zo is niet elk douchepaneel uitgerust met ledverlichting en dien je hier dus rekening mee te houden indien je liever een exemplaar mét verlichting aankoopt.

Tegenwoordig zijn er zelfs douchepanelen op de markt gebracht die gebruik maken van de bekende infraroodtherapie. Dergelijke therapie garandeert een positieve werking inzake de bloedsomloop wat dan vervolgens weer resulteert in een betere stofwisseling. Kortom, bedenk welke functionaliteiten voor jou van belang zijn en probeer je keuze hierop te baseren. Veel succes! 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES