Beste doucheradio

Laatste update: 25.04.24

 

Doucheradio’s test van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten te komen wat nu precies de beste doucheradio is en daarom hebben wij een koopgids hieromtrent opgesteld. Daarin worden een aantal factoren besproken die toch wel doorslaggevend kunnen zijn bij het bepalen van de doucheradio. Je kunt natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo is uit onderzoek alvast gebleken dat je met de Philips AE2330 doucheradio een uitstekend apparaat in huis haalt. Er is ook een handig bevestigingshaakje voorzien zodat je de doucheradio eventueel ergens omhoog kunt hangen. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Sony ICF-S80 doucheradio. Een handig toestelletje dat vrij compact is en daardoor ook makkelijk overal mee naartoe te nemen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Doucheradio Reviews – Top 5

 

 

Veel mensen zingen graag onder de douche, maar zonder muziek om je te begeleiden kan dit redelijk saai zijn. Je kunt nu een waterdichte doucheradio kopen om naar je lievelingsmuziek te luisteren wanneer je je aan het wassen bent. We hebben een top 5 samengesteld van uitstekende doucheradio’s. Vergelijk ze met elkaar en kies er zelf de beste doucheradio uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Philips AE2330

 

Deze doucheradio van Philips is waterdicht en je kunt het apparaat eenvoudig ophangen dankzij de bevestigingshaak. Het toestel beschikt over een klok met een sleeptimer functie. Je hebt drie batterijen nodig om de radio te laten werken en je kunt het volume regelen via een draaiknop.

Je kunt echter geen verbinding maken met andere apparaten via Bluetooth dus het is niet mogelijk om naar je eigen muziek te luisteren. Het toestel beschikt over antislip zijkanten zodat je het met natte handen kunt vastpakken.

Volgens de reviews zijn de kopers tevreden met het heldere display en de vele mogelijkheden van het apparaat. Je kunt verschillende zenders instellen maar de kwaliteit van het geluid is voor de meesten niet naar wens.

Ben je op zoek naar een degelijke en praktische doucheradio? Philips heeft er enkele, waaronder deze AE2330 op de markt gebracht. Bovendien staat Philips garant voor kwaliteit, degelijkheid en duurzaamheid en beschouwen heel wat kopers het dan ook als veruit het beste merk.

 

Voordelen:

Bevestigingshaak: je kunt de radio gewoon ergens plaatsen, maar ook gewoon ophangen dankzij de aanwezige bevestigingshaak.

Voeding: het toestel functioneert met behulp van 3 krachtige batterijen.

Handig in gebruik: je zult merken dat de doucheradio makkelijk te bedienen is en over heel wat functies beschikt. Zo is er een sleeptimer functie aanwezig en door middel van de draaiknop kun je het volume bepalen.

Antislip zijkanten: de antislip zijkanten maken het mogelijk om de doucheradio, zelfs met natte, handen vast te nemen. Verder is het apparaat helemaal waterdicht.

 

Nadelen:

Matige geluidskwaliteit: een aantal kopers zijn wel van mening dat de geluidskwaliteit van de doucheradio een pak beter had kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony ICF-S80

 

De ICF-S80 doucheradio van Sony beschikt over een timer die je kunt instellen om het apparaat automatisch te laten uitschakelen. Zo kun je langer van het toestel gebruik maken want het verbruikt minder energie. Je kunt vijf verschillende zenders programmeren als voorkeurzenders.

De doucheradio werkt op 3 R14 batterijen die goed zijn voor een levensduur van 100 uur. Je kunt het apparaat aan je broekriem bevestigen of eenvoudig ophangen met de afneembare rubberen handgreep.

De doucheradio kun je makkelijk programmeren en produceert een goed geluid. Verder geven de gebruikers nog goed advies over het heldere display en de eenvoudige bediening. De aanwezigheid van een klok op het toestel is een extra pluspunt.

Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor de doucheradio van Sony. Wanneer je kiest voor de ICF-S80 doucheradio dan kies je voor een handig apparaat. Zo is de radio bijvoorbeeld voorzien van een handige timer zodanig dat de radio op een bepaald tijdstip helemaal automatisch zal uitschakelen.

 

Voordelen:

Voeding: je zult merken dat deze doucheradio gebruik maakt van wel 3 krachtige en duurzame R14 batterijen. Hierbij ben je zeker van een maximale levensduur van maar liefst ruim 100 uur.

Handig in gebruik: het is mogelijk om de doucheradio ergens te plaatsen of op te hangen. Vandaar ook de afneembare handgreep die volledig uit rubber vervaardigd is. Verder kun je deze radio ook makkelijk aan je broekriem klikken.

Voorkeurzenders: deze doucheradio biedt je de mogelijkheid om tot wel 5 zenders in te stellen als zogeheten voorkeurzender.

 

Nadelen:

Matige geluidskwaliteit: volgens slechts één enkele koper zou het geluid toch niet altijd even helder zijn en vaak is er sprake van storing.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sangean H201

 

Deze doucheradio is volledig waterdicht, zelfs de luidsprekers. Je kunt 10 verschillende voorkeurzenders programmeren en het apparaat ophangen met het handvat. Het toestel is geschikt voor gebruik op een boot want het is voorzien van LED verlichting, een alarm en een sirene in geval van nood.

Je kunt de informatie makkelijk aflezen van het grote scherm en je beschikt over een sleeptimer die je kunt instellen zodat het apparaat automatisch uitschakelt na een bepaalde tijd.

Het grootste minpunt die door de kopers wordt aangehaald is de hoge prijs van het product. Voor de rest kun je positieve commentaren lezen over het design, het heldere display en de goede ontvangst. De geluidskwaliteit van het apparaat is uitstekend en het verbruikt ook weinig energie.

Wil je graag wat meer zenders kunnen instellen als zogeheten voorkeurzender? Dan is het een goede aanbeveling om deze doucheradio van Sangean even grondig te bekijken. Het lijstje voorkeurzenders kan worden uitgebreid tot maximaal 10 zenders. Verder is het product ook helemaal waterdicht en dat is een belangrijk pluspunt.

 

Voordelen:

Boot: je kunt deze doucheradio ook goed gebruiken wanneer je vaak op een boot vertoeft. Deze doucheradio is namelijk niet alleen uitgerust met praktische ledverlichting maar bovenal ook met een alarm en zelfs een krachtige sirene.

Display: deze doucheradio is voorzien van een bijzonder helder en duidelijk leesbaar LCD display.

Sleeptimer: het product is verder ook uitgerust met een handige sleeptimer functie waardoor de doucheradio op een bepaald moment helemaal automatisch zal uitschakelen.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg is het niet meteen de doucheradio met de laagste prijs en dat is voor heel wat kopers wel een minpunt. Het is mogelijk dat het daardoor niet meteen tot de populairste doucheradio’s uit de lijst zal behoren

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips Grohe Aquatunes

 

De Grohe doucheradio beschikt over Bluetooth verbinding zodat je zelf muziek van je smartphone naar de radio kunt streamen. Het apparaat is waterdicht en is bestand tegen stoten en schokken. De draadloze verbinding heeft een bereik van 10 meter.

Met de batterij kun je tot 8 uur lang naar muziek luisteren en daarna kun je deze eenvoudig opladen met de meegeleverde inductielader. Je kunt het toestel makkelijk op een glijstang met een diameter van 20-25 mm bevestigen.

De kopers vinden de prijs-kwaliteitverhouding van deze doucheradio aanbieding uitstekend en vinden dat het apparaat eenvoudig is om te bedienen. Het toestel is stevig en produceert een prachtig HiFi geluid. Je kunt het ook makkelijk aan de douchestang bevestigen.

Mag het voor jou toch allemaal net een tikkeltje meer zijn? Dan lijkt deze Grohe doucheradio jou misschien wel iets. Het product is voorzien van heel wat functies en opties waaronder bluetooth. Ben je benieuwd naar de verschillende kenmerkende eigenschappen van deze doucheradio? Neem dan alvast een kijkje in het overzicht hieronder.

 

Voordelen:

Bluetooth: dankzij de krachtige bluetooth verbinding is het mogelijk om de radio met je smartphone of tablet te verbinden. Zo kun jij naar je favoriete liedjes luisteren.

Veiligheid: de doucheradio is niet alleen volledig waterdicht gemaakt maar is verder ook schokbestendig. Kortom, een degelijke doucheradio die best wel tegen een stootje kan.

Bereik: dankzij de draadloze verbinding kun je genieten van een maximaal bereik van maar liefst 10 meter.

Voeding: de doucheradio functioneert op basis van een krachtige oplaadbare batterij. Op het moment dat de batterij helemaal is opgeladen dan kun je maximaal 8 uur lang van muziek genieten. Er wordt een inductielader meegeleverd waarmee je de batterijen kunt opladen.

 

Nadelen:

Niet leverbaar: kopers reageren tot op heden alleen maar positief over dit product. Echter is het wel belangrijk om te vermelden dat de doucheradio tijdelijk niet leverbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Medion Life E66554

 

De Medion Life E66554 is een waterdichte doucheradio waarmee je via Bluetooth je eigen muziek kunt streamen. De batterij heeft een levensduur van 6 uur en kun je daarna eenvoudig opladen met de USB kabel.

Het apparaat beschikt over een zuignap waarmee je het op een glad oppervlak kunt vastmaken. Op het LED display van de radio kun je verschillende informatie aflezen zoals de tijd, de FM frequentie en de status van de Bluetooth verbinding en van de batterij. Dit toestel is vanwege de lage prijs ideaal voor personen die op zoek zijn naar goedkope doucheradio’s.

De kwaliteit van het geluid is in orde maar het duurt wel even voordat je weet hoe je het apparaat moet bedienen. De verbinding via Bluetooth kan last hebben van storing maar dan moet je het toestel gewoon een beetje verplaatsen. Het formaat van de radio is compact en neemt weinig plaats in.

Tenslotte is er dan ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Medion Life E66554 doucheradio. Het product is volledig waterdicht en voorzien van heel wat opties. Laten we daarom even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen ervan.

 

Voordelen:

Bluetooth: door middel van de bluetooth verbinding is het mogelijk om snel en eenvoudig je favoriete liedjes vanop je smartphone of tablet te streamen.

Voeding: de radio is voorzien van een krachtige batterij die je keer op keer kunt opladen met de meegeleverde USB kabel.

Zuignap: de zuignap biedt je de mogelijkheid om de doucheradio op een nat en vooral ook glad oppervlak te gaan bevestigen.

Prijskaartje: je zult meteen versteld staan van de uitstekende en vooral betaalbare prijs.

 

Nadelen:

Moeilijk te bedienen: een enkele koper laat weten dat het niet zo duidelijk is hoe je deze doucheradio moet bedienen. Het vraagt dus wel wat tijd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Doucheradio’s koopgids

 

Als je een ontspannende douche wilt nemen dan kan een leuk muziekje daarbij zeker niet misstaan. Het is belangrijk dat je beseft dat er verschillende types zijn als je de beste doucheradio’s gaat vergelijken. Daarnaast is het uiteraard ook aan te raden dat je rekening probeert te houden met andere factoren. Denk maar aan het gebruiksgemak en de IP-waarde als je de aanbiedingen wilt bekijken.

 

Gebruiksgemak

 

Vroeger was dit helemaal niet het geval maar tegenwoordig kunnen we in de meeste badkamers muziek horen. Heel veel mensen douchen nu eenmaal graag in combinatie met een leuk muziekje. Muziek kan net zoals douchen ook ontspannend en rustgevend zijn. Als je dus van plan bent om uit te kijken naar een doucheradio dan zul je verwonderd zijn van de mogelijkheden. Doordat er momenteel zoveel keuzemogelijkheden zijn is het niet altijd gemakkelijk om er het voor jou beste toestel uit te halen.

Het beste dat je zou kunnen doen is bijvoorbeeld op voorhand een bedrag vastleggen dat je maximaal wilt en kunt spenderen. Denk ook na over de verwachtingen die je hebt van het toestel. Is het de bedoeling dat je naar bepaalde radiozenders kunt luisteren? Of wil je toch liever een doucheradio die naast radiozenders ook in staat is om je eigen muzieklijsten af te spelen. Uiteraard zul je dan niet meer tussen de goedkope doucheradio’s moeten gaan zoeken.

Er zijn bepaalde apparaten die je bijvoorbeeld ook in de badkamer kunt laten inbouwen. Daarnaast zijn er de doucheradio’s die vrijwel compact zijn. Deze exemplaren kun je dus ook veel gemakkelijker van de ene kamer naar de andere verplaatsen. De ene doucheradio is de andere niet. Zo zijn er bepaalde modellen die over net iets meer functies beschikken dan andere doucheradio’s.

 

 

Type doucheradio

 

Zoals reeds min of meer duidelijk werd, zijn er heel wat mogelijkheden op het gebied van doucheradio’s. De perfecte doucheradio is deze die volledig aan jouw verwachtingen voldoet. Daarom is het belangrijk dat je beseft welke soorten er allemaal op de markt gebracht zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de standaard doucheradio’s. Deze zijn vaak iets compacter en kun je bovendien handig en snel oppakken en verplaatsen. De standaard doucheradio’s spelen hoofdzakelijk verschillende radiozenders af.

Heb je toch liever een model waarbij je ook naar je eigen muziek kunt luisteren? Dan is dit nu mogelijk. Dan hoef je alleen maar uit te kijken naar een doucheradio die beschikt over een bluetooth verbinding. Op die manier kun jij dan tijdens het douchen naar je eigen afspeellijsten luisteren. Uiteraard kun je ook bepaalde radiozenders beluisteren. Alles is afhankelijk van wat je zelf wilt. De meeste van deze doucheradio’s werken op batterijen die je moet vervangen. Een aantal andere exemplaren kun je dan via een adapter telkens weer opnieuw opladen.

Naast de draagbare modellen kun je een ingebouwde doucheradio kiezen. Hierbij heb je de mogelijkheid om de radio in te bouwen in het plafond. Je kunt het toestel ook bevestigen aan de badkamerwand of zelfs in de spiegel van je badkamer. Je zult wel begrijpen dat deze opties iets duurder zijn. Toch is het mogelijk om zo nu en dan een doucheradio aanbieding te spotten.

 

 

IP waarde

 

Het lijkt misschien niet zo heel belangrijk maar dat is het toch wel. Een badkamerradio moet namelijk aan heel wat andere normen en eisen voldoen dan een gewone radio. Dit komt omdat er in een badkamer meer vocht en water heerst dan in gelijk welke andere ruimte. En water en elektriciteit gaan nu eenmaal niet goed samen. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de IP-waarde als je een doucheradio wilt kopen.

De IP-waarde geeft informatie over de mate waarin elektrische toestellen beschermd zijn. Dit kan zijn ten opzichte van water maar ook ten opzichte van stof of schokken. De IP-waarde bestaat dus uit de afkorting “IP” gevolgd door een getal dat bestaat uit 2 cijfers. Het eerste cijfer geeft de mate van bescherming weer tegenover vaste materialen en stofdeeltjes. Het tweede cijfer leert ons in welke mate het apparaat beschermd wordt tegen vloeibare stoffen zoals water. Eigenlijk is het zo dat hoe hoger de IP-waarde is, hoe beter het elektrische apparaat wordt beschermd.

De meeste doucheradio’s beschikken over een IP-waarde van 20. Dit is toch wel vrij laag waardoor je dus zult moeten rekening houden met de plaats waar je de radio gaat plaatsen. Probeer in dat geval de radio niet vlak naast de douche of het bad te plaatsen. Je kunt het ook altijd op een badkamermeubel neerzetten. Het is dus een aanbeveling om hier rekening mee te houden.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES