5 beste douchesets Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste douchesets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het uitgebreide assortiment douchesets maakt het niet altijd vanzelfsprekend om een degelijke en wel doordachte keuze te maken. Om de zoektocht daarom voor jou alvast wat makkelijker te maken, zijn we op zoek gegaan naar 3 huidige toppertjes om even in de kijker te zetten. Zo zou je kunnen kiezen voor de Hansgrohe Raindance Select E120 doucheset die gekenmerkt wordt door een degelijke glijstangset van 65 cm lang. Daartegenover staat vervolgens de Cornat doucheset die alvast niet in het rijtje mocht ontbreken. Deze set is voorzien van een waterbesparende douchekop die maar liefst 3 straalsoorten levert waartussen je probleemloos kunt schakelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste douchesets (Reviews) van 2024

 

Is de badkamer aan vernieuwing toe of ben je aan het bouwen en op zoek naar een geschikte doucheset, aarzel dan niet langer en bekijk zeker even onderstaande top 5. Bedenk of je kiest voor een doucheset met thermostaatkraan of eerder de voorkeur geeft aan een mengkraan? Wil je graag een zwarte doucheset of houd je meer van neutraliteit? Opteer je daarbij liever voor een doucheset van Hansgrohe of blijven de Grohe douchesets en de douchesets van Tiger je voorkeur genieten? Kortom, heel wat vragen en dus ook heel wat knopen om door te hakken. Vergeet zeker niet om het advies in de online reviews even door te nemen en wie weet spot je op die manier nog wel een leuke aanbieding.

 

1. Hansgrohe Raindance Select E120 – Unica’S Puro glijstangset 65 cm

 

Met de Hansgrohe Raindance doucheset kies je misschien niet meteen voor één van de goedkope exemplaren uit het lijstje, maar wel degelijk voor één van de populairste en misschien wel beste merken. We zien dan ook dat klanten bijzonder tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijk wat gelijk leidt tot een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. De moeite waard dus om deze prachtige doucheset even van naderbij te bekijken.

Zo omvat de Hansgrohe Raindance Select doucheset een degelijke én makkelijk afneembare handdouche met een diameter van ongeveer 12 cm, aangevuld met een doucheslang van 160 cm en een glijstang van 65 cm lang. De handdouche levert overigens maar liefst 3 verschillende straalsoorten aan en kan tot wel 14 liter water per minuut garanderen bij een maximale druk van 1 bar.

Verder is de set – die jammer genoeg niet voorzien is van een hoofddouche – in opbouw te monteren. Je kunt dit makkelijk zelf doen aan de hand van de meegeleverde instructies of een beroep doen op een erkend installateur. 

 

Voordelen: 

Straalsoort: de handdouche biedt je maar liefst 3 verschillende straalsoorten aan waartussen je probleemloos kunt schakelen. 

Antikalksysteem: verder blijkt de handdouche eveneens voorzien van een heus antikalksysteem waardoor kalkvorming weinig tot geen kans krijgt.

Materiaal: het geheel blijkt vervaardigd uit een combinatie van messing en kunststof en kent vervolgens een prachtige chromen afwerking

 

Nadelen: 

Uitvoering: je dient er echter wel rekening mee te houden dat het hier een uitvoering zonder kraan betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Cornat doucheset – 3 Straalsoorten – waterbesparende douchekop Ø12 cm – chroom

 

Ben je op zoek naar de beste doucheset die ook nog eens gekenmerkt wordt door het laagste prijskaartje, dan lijkt dit exemplaar van Cornat alvast aardig in de buurt te komen. Zo bestaat de doucheset – die overigens net zoals het vorige product een uitvoering zonder kraan kent – uit een degelijke handdouche met een diameter van maar liefst 12 cm. Deze wordt aangevuld met een glijstang van zo’n 60 cm én een doucheslang van maar liefst 150 cm lang.

De douchekop is bovendien uitgerust met een waterbesparende functie én efficiënt antikalksysteem en is daarnaast in staat om wel 3 verschillende straalsoorten aan te bieden. Met behulp van de informatieve handleiding en de meegeleverde schroeven, pluggen en rubbertjes kun je deze doucheset makkelijk en snel installeren.

Een blik op de online reviews laat ook hier alleen maar positieve reacties van klanten zien wat gelijk resulteert in een mooie eindscore van maar liefst 5 sterren. Klanten zijn daarbij niet alleen overtuigd van de kwaliteit en de prijs maar eveneens van de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen: 

Materiaal: bij de productie van deze doucheset heeft men gebruik gemaakt van een combinatie van verschillende materialen waaronder kunststof en metaal.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt een douchekop, doucheslang, douchestang én het nodige bevestigingsmateriaal bestaande uit 2 schroeven, 2 pluggen en 2 rubbertjes.

Formaat: de douchekop kent een doorsnede van 12 cm en wordt aangevuld met een 150 cm lange doucheslang en douchestang van 60 cm lang en 20,6 mm breed.

 

Nadelen: 

Geen inbouw: ben je op zoek naar een inbouw doucheset of een regendouche doucheset dan lijkt dit product niet meteen de best mogelijke aanbeveling te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Grohe Power & Soul Doucheset 60cm – Handdouche ø13 cm – Doucheslang 175 cm – 9,5l/min

 

Net zoals de Plieger douchesets behoort ook dit exemplaar van Grohe – overigens afkomstig uit de bekende Grohe Power & Soul serie – tot de populaire en gebruiksvriendelijke douchesets. Het is een uitstekende aanbeveling voor wie dagelijks van een verkwikkende douche wilt genieten maar tegelijk ook zuinig probeert te zijn op het waterverbruik. Net zoals zijn voorgangers is ook deze douchekop uitgerust met een waterbesparende functie en biedt hij maar liefst 4 verschillende straalsoorten aan.

De handdouche kent daarbij een totale doorsnede van 13 cm aangevuld met een doucheslang van wel 175 cm lang én een glijstang van 60 cm. Op die manier kun je de handdouche niet alleen van de stang verwijderen maar ook in hoogte gaan verstellen, wat alvast bijdraagt aan het gebruiksgemak en uiteindelijke comfort. Bij correct gebruik is de douchekop in staat om een verbruik van 9,5 liter water per minuut te noteren bij een maximale druk van 1 bar. 

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd blijken van hun aankoop, lijkt een bijzonder kleine minderheid tot hier en daar wat op te merken. Zo werd de verpakking beschadigd geleverd bij 1 van de kopers en merkt een andere gebruiker op dat de douchekop bij een bepaalde straalsoort vrij veel lawaai maakt.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de Power & Soul handdouche van 13 cm doorsnede wordt aangevuld met een 60 cm lange glijstang en 175 cm lange doucheslang. Verder omvat de verpakking ook al het nodige montagemateriaal inclusief handleiding.

Zuinig: in de douchekop werd een waterbesparende functie geïnstalleerd waardoor je het waterverbruik toch enigszins kunt beperken.

Handig in gebruik: verder blijkt de douchekop voorzien van een interne isolatie die ervoor zorgt dat het geheel aangenaam warm blijft zonder daarbij gloeiend heet te worden.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: in vergelijking met de andere toppertjes uit onze lijst, is deze set veruit het duurst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tiger Tyne Doucheset – Douchekop Ø12 cm – Inclusief Comfort Water Saver – 3 standen

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze unieke doucheset van Tiger die meteen in het oog springt vanwege zijn unieke doch prachtige mat zwarte design. Een echte aanbeveling indien je de badkamer een moderne en designvolle toets wilt toekennen.

De Tiger Tyne doucheset bestaat uit een degelijke douchekop met een diameter van 12 cm en wordt aangevuld met een 70,4 cm lange glijstang én bijbehorende 150 cm lange doucheslang. Bovendien wordt bij aankoop een handige waterregelaar meegeleverd zodat je – indien gewenst – de douchekop waterbesparend kunt maken.

Verder blijkt de douchekop – die eveneens 3 straalsoorten aanbiedt – niet alleen draaibaar maar tevens ook in hoogte verstelbaar. Bovendien wordt, dankzij de interne isolatielaag, de warmte in de douchekop behouden zonder dat het geheel gloeiend heet wordt. Kortom, een echt toppertje en daar lijken de meeste klanten het gelukkig over eens.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de handdouche wordt geleverd inclusief een 70,4 cm lange douchestang, een doucheslang van 150 cm, een glijmechanisme, een waterregelaar, een handleiding en de nodige bevestigingsmaterialen.

Installatie: met behulp van de meegeleverde bevestigingsplaatjes, schroeven en pluggen én rekening houdend met een universele ½” aansluiting; kun je de doucheset makkelijk zelf installeren.

Antikalk: dankzij het ingebouwde antikalksysteem, wordt de vorming van kalk verminderd of zelfs voorkomen.

Waterregelaar: bij aankoop wordt een waterregelaar aangeboden waarmee je de douchekop tot maar liefst 40% waterbesparend kunt maken.

 

Nadelen: 

Exclusief kraan: houd er rekening mee dat deze uitvoering exclusief kraan verzonden wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Schütte Fresh Doucheset – Handdouche ø10 cm – Glijstang 76 cm – Doucheslang 150 cm

 

We sluiten het rijtje van de douchesets af met dit unieke én 100% budgetvriendelijke setje van het bekende merk Schütte. Zo bestaat dit geheel uit een relatief compacte douchekop met een doorsnede van 10 cm aangevuld met een 76 cm lange glijstang én een doucheslang van 150 cm. Net zoals bij de vorige exemplaren, kun je ook hier de handdouche makkelijk van de stang verwijderen, draaien en/ of in hoogte gaan verstellen wat bijdraagt aan het ultieme gebruiksgemak.

Doordat de Schütte Fresh doucheset een vrij normale en universele ½” aansluiting kent en daarbij geleverd wordt met een duidelijke handleiding en het nodige bevestigingsmateriaal; kun je hem makkelijk zelf monteren. Verder biedt de douchekop maar liefst 8 straalsoorten aan en blijkt hij voorzien van kleine antikalk sproeigaatjes die de vorming van kalk moeten tegengaan. Kortom, een betaalbaar toppertje binnen dit segment. 

Ondanks de vele positieve reacties, moeten we echter ook melding maken van enkele mindere adviezen. Zo stelt een enkele koper dat hij best wel wat meer kwaliteit verwacht had en de douchekop als vrij kwetsbaar beschouwt.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de douchekop wordt geleverd inclusief een douchestang, wandbevestiging, een doucheslang, aansluiting, de nodige toebehoren en een informatieve handleiding.

Zeepschaal: in tegenstelling tot de vorige producten, wordt deze set verder aangevuld met een handige zeepschaal.

Straalsoorten: de douchekop levert moeiteloos 8 verschillende straalsoorten en blijkt verder voorzien van handige antikalk sproeigaatjes.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: volgens een kleine minderheid van de klanten zou deze doucheset behoorlijk kwetsbaar blijken en vrij snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Douchesets Koopgids 

 

Ben je van plan om een geheel nieuwe doucheset aan te kopen of wil je de oude set aan een upgrade onderwerpen, dan zul je versteld staan van het huidige uitgebreide assortiment. Zo kun je kiezen uit verschillende uitvoeringen, formaten, materialen en benodigdheden waardoor de keuze in sommige gevallen best wel eens een hele opgave kan zijn. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids eens even rustig door te nemen. Zo krijg je een beter idee van de mogelijkheden en wordt het – hopelijk – makkelijker om de verschillende douchesets en eventuele aanbiedingen met elkaar te gaan vergelijken.

Waaruit bestaat een standaard doucheset?

Een doucheset – door velen ook wel glijstangset genoemd – wordt standaard onderverdeeld in een douchekop, een glijstang én bijbehorende doucheslang. Daarbij kun je tegenwoordig kiezen uit diverse formaten, uitvoeringen, materialen, designs en extra kenmerken. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen of je een doucheset met of zonder kraan wilt aanschaffen en in het geval van een kraan bepalen of je de voorkeur geeft aan een meng- dan wel thermostatische kraan.

Kortom, het komt er – net zoals bij heel wat zaken – vooral op neer om voor jezelf op voorhand uit te maken waar je precies naar op zoek bent en waar je verwachtingen/ eisen ongeveer liggen. Ben je de badkamer aan het renoveren dan kan het bijvoorbeeld een idee zijn om de aanwezige kraan te behouden? Wordt alles echt van bij het begin opgebouwd, dan kies je uiteraard beter voor een set inclusief kraan en kun je eventueel opteren voor een handige regendoucheset. 

 

Uitvoering en het type kraan

De eerste vraag die je jezelf zult moeten stellen heeft bijgevolg vooral te maken met de uitvoering van de doucheset. Wil je graag een complete set aanschaffen of wil je de bestaande set aan een upgrade onderwerpen. Op die manier kun je opteren voor een doucheset zonder kraan, met badkraan en/ of met douchekraan.

Indien je kiest voor een complete doucheset met bijbehorende kraan, dien je dan weer rekening te houden met het type. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen de thermostatische kraan enerzijds en de mengkraan anderzijds; elk op hun beurt met de nodige voor- én nadelen. Zo wordt bij een thermostaatkraan het koude en warme water geheel automatisch gemengd tot de gewenste én – door jezelf – op voorhand ingestelde temperatuur. Hoewel ze iets duurder zijn in de aankoop, zijn ze bijzonder praktisch gebleken voornamelijk in gezinnen met jonge kindjes. 

Bij een gewone mengkraan daarentegen dien je handmatig de hendels van het warme en koude water te bedienen tot de gewenste temperatuur. Dergelijk type kraan is een pak goedkoper maar minder veilig, zeker voor jonge kindjes.

 

Diameter van de handdouche en lengte van de glijstang

Bedenk daarnaast ook even hoe het zit met de grootte van de douchekop én de lengte van de glijstang en/ of doucheslang. Zo worden de meeste handdouches gekenmerkt door een standaard diameter van 10 tot 15 cm. Echter bestaan er ook compactere douchekoppen met een diameter tot 10 cm of grotere exemplaren met een doorsnede vanaf 15 cm. Kortom, bedenk waar jij naar op zoek bent en wat je zelf comfortabel vindt in gebruik.

In samenspraak met de diameter van de douchekop, dien je uiteraard ook op de hoogte te zijn van de lengte van de glijstang en eventueel doucheslang. Hoewel de meeste glijstangen een gemiddelde lengte kennen van 60 tot 70 cm kan de lengte van de glijstang in werkelijkheid variëren van zo’n 10 cm tot maar liefst 100 cm of meer. Wij willen jou hierbij de raad geven om – indien mogelijk – te opteren voor een in hoogte verstelbare douchestang.

Materialen, straalsoorten en andere kenmerken

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele – toch wel belangrijke – kenmerkende eigenschappen. Zo is het altijd mooi meegenomen als de doucheset na gebruik eenvoudig schoon te maken is. Kies daarom – indien mogelijk – voor een onderhoudsvriendelijke doucheset bestaande uit RVS, messing, chroom of kunststof. 

Verder is het eveneens een meerwaarde indien de douchekop uitgerust blijkt met een waterbesparende functie én antikalksysteem. Op die manier kun je niet alleen het waterverbruik aanzienlijk beperken maar kun je eveneens kalkvorming gaan tegengaan wat de duurzaamheid van de set bevordert. Bedenk tevens hoe het zit met het aantal straalsoorten. Hoewel de meeste douchekoppen makkelijk 2 à 3 straalsoorten leveren bestaan er modellen die tot wel 8 stralen aanbieden. 

Uiteraard zal dit alles wel een bepaald prijskaartje met zich meebrengen. Afhankelijk van de uitvoering, de materialen, het formaat en het design betekent dit dat de prijs makkelijk kan variëren van zo’n 20 à 30 euro tot maar liefst 950 à 1000 euro of misschien wel meer!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES