6 beste doucheslangen Test van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Beste doucheslangen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Doordat de douche meerdere keren per dag wordt gebruikt, kan het wel eens nodig zijn dat de doucheslang aan vervanging toe is. Om van een heerlijke ontspannen douche te genieten, heb je naast een douchekop ook een degelijke doucheslang nodig. We selecteerden alvast enkele huidige toppertjes met hun bijbehorende voor- en nadelen. Zo haal je met de Grohe SilverFlex Doucheslang een uitstekend product in huis. Hij heeft een Twistfreefunctie waardoor hij altijd vlot met de douchekop meedraait. Daarnaast is de Hansgrohe Metaflex’C Doucheslang zeker ook een heel goede keuze. Hij is eveneens knikvrij en volledig uit kunststof vervaardigd zodat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste doucheslangen (Reviews) van 2024

 

Als je je oude doucheslang moet vervangen, zul je al gauw merken dat je heel wat keuzemogelijkheden hebt. Zoek je een doucheslang die je gemakkelijk kunt inkorten? Of gaat je voorkeur uit naar een doucheslang met kop zodat je meteen alles kunt vernieuwen? We vroegen de hulp en het advies van enkele badkamerspecialisten om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle producten te bekijken en er vervolgens de beste doucheslang uit te kiezen. Kijk ook even in de koopjeshoek voor een interessante aanbieding.

 

1. Grohe SilverFlex Doucheslang – 175 cm – verschillende kleuren – knikbestendig

 

Grohe wordt door velen als het beste merk beschouwd voor kranen en toebehoren die je in de keuken, het toilet en de badkamer kunt installeren. Deze Grohe doucheslang is het populairste product in onze selectie met toppers en kreeg in de reviews een uitstekende beoordeling.

De SilverFlex verchroomde kunststof doucheslang kan in verschillende lengtes worden aangekocht waaronder 125, 150, 175 en 200 cm zodat je steeds de gepaste lengte kunt aanschaffen om aan al jouw noden te voldoen. Bovendien wordt hij in 8 verschillende tinten aangeboden waardoor je hem optimaal bij de rest van je interieur kunt laten passen. 

Dankzij zijn speciale aansluiting en de knikbestendigheid zal deze doucheslang met de douchekop meebewegen om een constante waterstroom te garanderen. Doordat hij aan beide zijden voorzien is van een standaardaansluiting met een diameter van ½ inch kan hij trouwens op de meeste mengkranen worden aangesloten.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: door zijn knikbestendigheid en de speciale aansluiting draait de doucheslang optimaal met de douchekop mee zodat je steeds een vloeiende waterstroom krijgt.

Materiaal: de kunststof slang is verchroomd waardoor hij er heel luxueus uitziet. Hij is overigens in 8 verschillende kleuren te verkrijgen om hem perfect bij je kranen te laten passen.

Aansluiting: deze doucheslang is aan beide kanten van een ½ inch aansluiting voorzien zodat hij op bijna elke kraan kan worden aangesloten.

Lengte: doordat de doucheslang met lengtes van 125, 150, 175 en 200 te bekomen is, kun je het gepaste formaat vinden om desgewenst bij je bad of in de douchecabine te installeren.

 

Nadelen: 

Flexibiliteit: enkele klanten merken op dat de slang best iets flexibeler mocht zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hansgrohe Metaflex’C Doucheslang – 150 cm – met kunststof huls

 

De Hansgrohe doucheslang heeft een goedkope prijs zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is. De chroomkleurige doucheslang is vervaardigd uit messing en kreeg een omhulsel in kunststof waardoor hij heel aangenaam op de huid aanvoelt.

Daarnaast kan hij door dit type omhulsel ook heel eenvoudig worden schoongemaakt omdat er geen vuil tussen de slang komt te zitten. Doordat de doucheslang bovendien over een anti-knikbescherming beschikt, zal hij niet verdraaid raken zodat je altijd een optimale waterstroom verkrijgt.

Deze doucheslang wordt overigens in lengtes van 125, 150, 160, 175 en 200 cm verkocht waardoor je hem zowel bij het bad of in de douche kunt gebruiken. Verder beschikt hij over een ½ inch aansluiting zodat je hem op quasi elke mengkraan en handdouche kunt monteren. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Knikbestendig: deze doucheslang is knikbestendig zodat hij een constante waterstroom levert.

Materiaal: de messing chroomkleurige doucheslang is voorzien van een omhulsel in kunststof waardoor de slang niet koud aanvoelt.

Lengtes: hij is te verkrijgen in de lengtes 125, 150, 160, 175 en 200 cm zodat je er zeker eentje kunt vinden die aan al jouw noden voldoet.

Aansluiting: de ½ inch aansluitingen zorgen ervoor dat de slang op bijna elke mengkraan en handdouche kan worden aangesloten.

 

Nadelen: 

Buigzaamheid: enkele klanten vinden deze doucheslang vrij stug waardoor hij niet goed met de douchekop meedraait.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hansgrohe Isiflex doucheslang 125cm mat // Kunststof – Aansluiting: G ½

 

De Hansgrohe Isiflex doucheslang – vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden hoogwaardig kunststof – kenmerkt zich door een lengte van 1,25 meter en is beschikbaar in 2 mogelijke designs. Het snoer wordt daarbij verder aangevuld met een degelijke kunststof huls én bijbehorende conische moeren die je aan de beide zijden van de – relatief korte – doucheslang terugvindt.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt met een behoorlijke standaard G ½ aansluiting die bijdraagt aan een snelle en relatief eenvoudige installatie. Verder kenmerkt de doucheslang zich eveneens door een praktische knikbescherming én meedraaiende wartel waardoor het verdraaien van de slang zoveel mogelijk kan worden voorkomen.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop en het product een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren weten toe te kennen, blijkt een kleine minderheid niet overtuigd van de aangeboden kwaliteit. Zo zou de geleverde doucheslang al vrij lekkages beginnen vertonen en bijgevolg behoorlijk kwetsbaar zijn.

 

Voordelen: 

Formaat: de doucheslang wordt gekenmerkt door een totale lengte van 1,25 meter maar blijkt ook in een groter formaat van 1,60 meter voorhanden.

Materiaal: de doucheslang werd vervaardigd uit hoogwaardig kunststof en afgewerkt met een makkelijk te reinigen kunststof huls.

Gebruiksvriendelijk: het product is voorzien van een praktische knikbescherming en meedraaiende wartel waardoor de doucheslang niet verdraait.

Prijskaartje: zijn vriendelijke en betaalbare prijskaartje wordt door heel wat kopers duidelijk geapprecieerd.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de doucheslang vrij kwetsbaar is en bijgevolg snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Saqu Doucheslang 125 cm – ½ inch aansluitingen

 

Deze doucheslang van Saqu heeft de laagste prijs in onze selectie met toppers waardoor hij zonder probleem door iedereen kan worden aangekocht. Hij is trouwens in verschillende lengtes te verkrijgen zodat je hem zowel bij je bad als in de douchecabine kunt installeren.

Deze uitvoering heeft een lengte van 125 cm en is voorzien van 2 aansluitingen met een diameter van ½ inch waardoor hij op bijna alle mengkranen en handdouches past. Bovendien heeft deze doucheslang een kunststof omhulsel in een mooie donkere chroomkleur en door zijn spiraalvorm is hij heel flexibel zodat hij optimaal met de handdouche meebeweegt. 

Doordat dit type doucheslang niet met een omhulsel werd afgewerkt, zul je soms voelen dat hij tegen het lichaam krast en/of dat de lichaamshaartjes ertussen geraken, wat vrij pijnlijk kan zijn. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze zeer flexibele doucheslang is ideaal in combinatie met een handdouche om in het bad je haren te wassen of om je te douchen.

Formaat: de doucheslang heeft een lengte van 125 cm en is daarnaast in diverse andere formaten te verkrijgen.

Materiaal: hij is vervaardigd uit chroomkleurige kunststof die spiraalvormig werd aangebracht. Dankzij de 2 aansluitingen met een standaardformaat van ½ inch kan hij op bijna elke kraan en douchekop worden bevestigd.

De prijs: de Saqu doucheslang heeft de voordeligste prijs in onze lijst waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Oncomfortabel: door zijn spiraalvormige omhulsel kunnen er haartjes tussen geraken en is hij ook moeilijker schoon te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Best Design Doucheslang anti twist 100 cm – diverse uitvoeringen

 

De Best Design doucheslang met een lengte van 100 cm is perfect om op de mengkraan van het bad aan te sluiten. Hij wordt trouwens in diverse kleuren en lengtes aangeboden zodat je hem voor verschillende installaties kunt gebruiken.

Deze antitwist doucheslang is gemaakt uit messing dat werd verchroomd waardoor hij goed bij alle zilverkleurige mengkranen en douchestangen past. Bovendien is de slang knikbestendig zodat de watertoevoer niet onderbroken raakt en hij bijgevolg altijd een vlotte waterstroom levert om van een ontspannende douche te kunnen genieten. 

Verder is de doucheslang door zijn 2 x ½ inch aansluitingen compatibel met bijna alle mengkranen en handdouches. In de reviews zien we dat deze uitvoering een goede score van 4,4 van de 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Formaat: deze doucheslang heeft een lengte van 100 cm en is in verschillende lengtematen te verkrijgen.

Kleurkeuze: de zilverkleurige doucheslang wordt tevens in een matte goudkleur, zwart en in bronskleur verkocht zodat je hem precies op je kranen kunt afstemmen.

Aansluiting: hij is aan beide zijden voorzien van ½ inch aansluitingen waarmee hij op alle standaard mengkranen past.

Gebruikscomfort: door de antitwist eigenschap zal het water altijd vlot blijven stromen om ontspannen te kunnen douchen.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: één klant merkt op dat zijn/haar aangekochte product niet meedraait waardoor deze doucheslang bezwaarlijk antitwist kan worden genoemd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Neoperl Chromalux doucheslang L300cm 1/2 inch – met kunststof omhulsel

 

De handige Neoperl Chromalux doucheslang is wel 3 m lang zodat je hem in een grote doucheruimte kunt installeren om veel bewegingsvrijheid te bekomen. Daarnaast is de superlange slang ideaal om te gebruiken voor senioren die tijdens het douchen niet kunnen blijven rechtstaan.

De doucheslang is vervaardigd uit zilverkleurig chroom dat met een doorzichtig omhulsel werd afgewerkt zodat hij niet koud aanvoelt. Dit heeft tevens als voordeel dat de lichaamshaartjes niet tussen het spiraalvormige metaal komen te zitten en bovendien kan hij dankzij deze huls heel eenvoudig worden schoongemaakt.

Doordat hij aan elk uiteinde van een ½ inch aansluiting voorzien is, kun je hem op quasi elke kraan en handdouche monteren. We merken dat er voor dit vrij recente product nog geen werden geplaatst.

 

Voordelen: 

Formaat: deze doucheslang heeft een uitzonderlijke lengte van 3 m zodat je veel bewegingsvrijheid hebt en je hem bijgevolg in grote doucheruimte kunt gebruiken.

Toepassing: hij is bijvoorbeeld geschikt om senioren te wassen die tijdens het douchen moeten neerzitten.

Materiaal: de spiraalvormige doucheslang werd vervaardigd uit zilverkleurig chroom dat van een transparante huls werd voorzien zodat hij niet tegen de huid krast.

Aansluiting: doordat deze doucheslang over 2 x ½ inch aansluitingen beschikt, kan hij op bijna alle kranen en handdouches worden aangesloten.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: door zijn bijzondere formaat valt deze doucheslang in de hoogste prijsklasse waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Doucheslangen Koopgids

 

Wanneer je oude doucheslang aan vervanging toe is, willen we je graag de aanbeveling geven om even onze koopgids te bekijken. We leggen je graag uit welke soorten doucheslangen er zo allemaal bestaan en uit welke materialen ze gemaakt zijn. Je zult ook merken dat er verschillende lengtes te verkrijgen zijn en dat je even de aansluitingen moet bekijken. Neem rustig de tijd om alle mogelijkheden uit de diverse testen te vergelijken voor je een beslissing neemt. 

De soorten doucheslangen

Wanneer je een doucheslang gaat aanschaffen zul je wel merken dat er een heel ruim aanbod is. Je kunt misschien wel denken dat het allemaal niet zoveel uitmaakt, maar toch zijn er wel degelijk verschillende types doucheslangen. De gewone metalen versie kennen we allemaal wel maar als je kunt kiezen, is het mooi meegenomen om voor een exemplaar te gaan dat knikvrij is zodat hij goed met de douchekop meebeweegt.

Daarnaast zijn er doucheslangen met een omhulsel dat fijn aanvoelt als je aan het douchen bent. Het materiaal krast niet en voelt ook niet koud aan als hij tegen je lichaam komt.  Bovendien is het best wel belangrijk dat je voor een gecertificeerde doucheslang kiest als je kleine kinderen in huis hebt. Deze doucheslangen zijn veilig voor drinkwater waardoor je er zeker van bent dat er geen schadelijke stoffen in het water terechtkomen. Tenslotte zijn er ook aanbiedingen te vinden van pakketten waarin je er meteen een nieuwe douchekop bij krijgt.

 

De lengte van de doucheslang

De lengte die je uitkiest is van meerdere factoren afhankelijk. Zo is er een verschil wanneer je in een bad of in een douchecabine doucht en dit staand of zittend gebeurt. Als je groot bent van gestalte, dan heb je waarschijnlijk een douchestang waarbij de houder vrij hoog kan worden geplaatst zodat je een langere doucheslang nodig hebt. Vervolgens is de plaatsing van de mengkraan eveneens een aspect waarmee je rekening moet houden. 

Een doucheslang met een lengte van 1,25 m is ideaal wanneer je in het bad doucht omdat deze slang niet hindert als je een bad neemt. De doucheslang van 1,6 m is dan weer perfect in een gewone doucheruimte om je voldoende bewegingsvrijheid te geven zodat je relaxed kunt douchen. Er zijn trouwens ook doucheslangen met een lengtemaat van 2 of zelfs 3 m om deze op een laaggeplaatste mengkraan aan te sluiten om senioren zittend te laten douchen.

 

De gebruikte materialen

Zoals we reeds vermeld hebben, kennen we allemaal de metalen doucheslang. Deze is de meest voorkomende en tevens voordeligste variant tussen de doucheslangen. Een metalen doucheslang heeft echter het nadeel dat hij vrij snel gaat opkrullen en daarnaast komt het wel eens voor dat je lichaamshaartjes ertussen blijven zitten, wat best wel pijnlijk kan zijn. Als je echt een metalen doucheslang wilt, kies dan bij voorkeur voor een iets duurder exemplaar met een degelijke kwaliteitsgarantie.

Vervolgens zijn er de varianten in kunststof die veel fijner op de huid aanvoelen en ook geen schade berokkenen aan de betegeling in de douche of rond het bad. Dan is er ook nog de doucheslang met een roestvrijstalen look die een luxueuze en stijlvolle uitstraling heeft en bovendien meestal van een antiknik eigenschap voorzien is zodat het water altijd vlot blijft stromen. Qua budget is een dergelijke doucheslang de gulden middenweg tussen een metalen- en een echte roestvrijstalen doucheslang. 

Deze laatste is veel robuuster en duurzamer waardoor je er ook veel langer van zult kunnen genieten. De roestvrijstalen doucheslang is in verschillende uitvoeringen en kleuren te verkrijgen zodat je hem volledig op het interieur van je badkamer kunt afstemmen. Bij elke materiaalsoort zijn er trouwens versies die knikbestendig zijn om te voorkomen dat het water zich in de slang ophoopt.

De aansluitingen

Een degelijke doucheslang is eigenlijk heel gemakkelijk te installeren. Voor je een nieuwe slang gaat aanschaffen dien je even de aansluitmaten van de mengkraan en je douchekop na te kijken. Het overgrote deel van de douchekranen en -koppen hebben een aansluiting van ½ inch waardoor verreweg alle doucheslangen hiervoor geschikt zijn. Echter, er zijn ook mengkranen met een ¾ inch aansluitingen die misschien wel minder vaak voorkomen, maar eveneens een doucheslang verlangen.

Dit probleem kan gemakkelijk worden opgelost door een verbindingsstuk te gebruiken om de ½ inch doucheslang op de ¾ inch aansluiting van de mengkraan te laten passen. Om zeker te zijn welke doucheslang je nodig hebt, kun je de oude doucheslang losschroeven en hem naar de winkel meenemen. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe moet je een doucheslang vervangen?

Een doucheslang vervangen is zodanig eenvoudig dat werkelijk iedereen het kan. Je kunt het best starten met eerst de douchekop los te schroeven en meestal heb je hiervoor zelfs geen sleutel nodig. Vervolgens laat je de doucheslang gewoon naar beneden hangen zodat het resterende water uit de slang kan weglopen om daarna de bevestigingsring bij de kraan los te maken.

Om deze bevestigingsring te verwijderen zul je in de meeste gevallen wel een moersleutel of een papegaaibektang nodig hebben. Eens de slang verwijderd is, kun je met een ontkalkingsspray te kraanaansluiting schoonmaken om meteen de nieuwe doucheslang op dezelfde manier te installeren.

Q2: Welke maat heeft een doucheslang?

Een doucheslang kan verschillende lengtematen hebben om aan al jouw noden te voldoen. Zo zijn er doucheslangen die 50 cm lang zijn om bij een regendouche te monteren en er zijn er ook die wel 3 m lengte hebben om bijvoorbeeld senioren te wassen die tijdens het douchen moeten neerzitten. De meest voorkomende lengtes zijn 125, 150, 175 en 200 cm om volgens behoefte op de mengkraan van het bad of in een doucheruimte te installeren.

Daarnaast hebben de meeste doucheslangen een ½ inch aansluiting waarmee ze op elke standaard kraan kunnen worden gemonteerd. Er zijn echter ook mengkranen met een aansluiting van ¾ inch waarbij je dan eventueel van een verbindingsstuk kunt gebruik maken om de doucheslang aan te sluiten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES